|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Sliczności To i ja się pochwale ![]() Dziś rano tż wstał do pracy i przy okazji obudził Lilkę, ja jeszcze drzemałam a moja mała córcia przyszła do mnie, wdrapała się na łóżko i pocałowała mnie w czoło! |
|
|
|
|
#1022 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dzień dobry
![]() Domek jeszcze śpi, a ja nie bo mam trochę papierkowej pracy do zrobienia... Na 11 jedziemy do koleżanki, ma dwóch synów,2,5 letniego i 7 miesięcznego. Dominik będzie miał się z kim bawić. Cytat:
![]() Współczuję tego wstawania Cytat:
![]() No może ja 1cm wyższa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że rozmiarówka się zmieniła-A pogrubione...aż trudno mi w to uwierzyć ![]() Cytat:
- Jaki słodki blond przystojniak Mamad, zdecydowanie za rzadko nam go pokazujesz! Teraz kiedy już wiesz jak, musisz to robić częściej.---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Lili, Brumek dzięki za instrukcję dotyczącą zdjęć
Ja też miałam bóle porodowe z krzyża. Na szczęście szyjka mi się szybko otwierała, więc długo się nie męczyłam. Skupiałam się tylko na tym, że jak już przychodzi skurcz, to zaraz przejdzie i będzie chwila odpoczynku. Wczoraj złożyłam wniosek o zasiłek rodzinny i wychowawczy. Stos dokumentów, a jeszcze muszę im coś dosłać, ale na rok spokój. |
|
|
|
#1024 | ||||||
|
Zadomowienie
|
cześć
ja dziś wcześniej niż zwykle na nogach, coś źle się czuję od wczoraj, ból głowy i dziś rano wymioty jelitowo też jakoś inaczejmam nadzieję że po prostu coś mi wczoraj z jedzenia zaszkodziło i że nie jest to wirus Cytat:
te stalowe nr 1 sa ok i kolejne z niebieskimi dodatkami też Cytat:
![]() a ciut póxniej gdybyś go kładła? my chodzimy spać ok 20:30-21:00 tyle trwa usypianie, zwykle śpi do rana oprócz tych dwoch wcześniejszych nocy, ale dzisiaj przespał jak aniołek całą noc Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczny łobuz Cytat:
ja jeszcze muszę poczekać na takie czułości
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-31 o 08:38 |
||||||
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście. Podczytuje z ukrycia i nie wiem co komu miaąłm odpisac. ADRIJ sliczny Jasiu taki blond-Aniołek. No i prawdziwa z niego "mamka" BRUMKU u nas waga nawet troche niższa. Wzrost? nie mierzyłyśmy sie juz dawno. My wczoraj kupilismy Martynie butki na zime w Bacie za 55 zł. Ocieplane, skórzane. fajnie sie prezentuja. Poród? ja nie miałąm ZZO. Póbowąłam urodzic SN ale Martyna nie chciała wyjsc i skończyło sie na CC. Miałam własnie te bóle krzyżowe-prawie wymiotowąłam z bólu. Jakby mi ktos imadło w kręgosłup wsadził. drugi oporód chyba tez bedzie przez CC. |
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo już się Hani pomalutku znudziły nasze płyty i szukam czegoś nowego... |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
cześć patik
![]() widzę cię na dole jeszcze tydzień...
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że Ja nie wiem jakie miałam bóle.
Wiem jedno bolało masakrycznie. Generalnie Armagedon. Ide robić sałatkę. POtem ogarniam ciuchy damy, potem musze ogarnąć sajgon domowy. I może zrobię chleb od wodaqua. No i pojadę do koleżanki która ma półrocznego smyka ![]() Emilie uwielbia takie małe dzieci, w żłobie ma malego Miłosza którego wiecznie pilnuje, głaska daje mu zabawki itd.Normalnie idealna siostrą będzie |
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
hejo
![]() myha moje gratulacje trzymam kciuki za nudną i ksiązkową ciążę wspominacie porody... ![]() ja też zapomniałam o ZZO ale pewnie i tak byłoby za póżno, bo pierunem u mnie wszystko szło. ale te bóle krzyżowe parte były dwa razy gorsze niż te rozwierające szyjkę, serio, myslalam że mi krzyże rozsadzi.I ta ulga jak już się K. urodziła bossssko
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo i jak ...jesteś już po naszej stronie Wisły? jak podróż i reakcja Amelci?
co do chłopców bawiących się wózkami to mój też należy do nich ...aż mi czasem wstyd bo dzieciom wyrywa na placu zabaw wózki z lalkami, a u teściów są 2 wózki po starszej kuzynce i to jest hicior wśród zabawek ... mam nadzieje że nie odbije się mu to kiedyś na psychice
|
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
ELIKA wychodzi, ze poczatek 8. byłam u gina. Widziałam serduszko. maluch ma 1,08 cm
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- SŁONECZKO ja mysle, ze to nic zdrożnego z tym wózkeim. Ja z kolei nie lubiałam bawic sie lalkami i innymi"dziewczyńskimi" gadżetami" Wolałam samochody, pistolety i chodzenie po drzewach. Wyrosłam na 100 % kobiete. Jedynie nie lubie chodzic w sukienkach i spódnicach... |
|
|
|
#1032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale fajnie |
|
|
|
|
#1033 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() jakoś nie moge się dzisiaj dobudzić..... ![]() jeszcze nie ![]() Natka niesamowicie, że Domek tak cierpliwie siedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. też bym się wkurzyła Miejmy nadzieję, że Tymek dobrze zareaguje AgaGuernsey biedny Antoś, oby to nie wirusiskoCytat:
anestezjolog dozuje. Z tego co wiem epidural to nie jest to samo c ZZO.Ja miałam ZZO przy pierwszym porodzie i były to dwie godziny ulgi, ale organizm zareagował zanikaniem skurczy więc skończyło się na oxy i faza partych (ponad 2h) bez znieczulenia, więc niby rodziłam z zzo ale jednak bez Przy drugim porodzie poszło tak szybko, że o znieczuleniu nie było mowy i choć dużo bardziej mnie bolało, darłam się przy tym, że hej to udało się bez nacięcia i później szybko odzyskałam siły - tak mogę i trzecie rodzić ![]() Cytat:
gdzie on łobuz? ![]() Cytat:
agawoo jak lot i powrót? i oczywiście jak Amelka? |
|||||
|
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku to widzę, że u Was podobnie ze szczepieniem wyszło jak u mnie... wcześniej zapewniali mnie, że szczepią Priorixem, a jak już było po szczepoeniu to w książeczce wpisane MMR... i okazało się, że akurat Priorixu n ie mieli... hmmmm.... no, ale jakoś poszło. bezobjawowo na szczęście
życzę żeby i u Was tez tak było! co do porodów to mój był dłuuugiii...głównie to pamiętam, że tyle to trwało... w tym czasie zdążyły urodzić już 4 inne dziewczyny (słyszałam jak krzyczały i nawet mówiłam do męża " o już krzyczy! zaraz dzidzia zapłacze"), a ja dalej nic... te rozwarcie co to nie chciało rosnąć... dawali mi tylko ta oksytocynę ,a tu du.pa... poszło w końcu po masażu szyjki (to dopiero ból!!!). parte to już był pikuś. nie pamiętam żeby bolały. pamiętam jedynie, że łapała mnie senność między jednym a drugim. parłam prawie 2 godziny... a łożyska już nie miałam jak urodzić, bo już nie miałam skurczów... oksytocyna wysiadła. a ja naturalnych, swoich skurczy nie miałam. wszystkie były oksytocyną wywoływane... masakra... ale za to 2 godz po porodzie to ja jakiegoś kopa (chyba z hormonów) dostałam i tak jak Justynka wcinałam kanapki siedząc na łóżku i już chciałam iść na noworodki Hanusię zobaczyć, bo ją wzięli pod lampy na ogrzanie po porodzie ![]() u nas dzisiaj na szczęście słoneczko dzisiaj w ramach rekmpensaty pójdziemy na długi spacer a wczoraj jeszcze robiłam coś w kuchni, nagle się zorientowałam, że coś cicho jest..no to szukam Hanki...a ta w sypialni, sobie z szafy wysunęła półkę z moja bielizną i coś mamrocze do siebie... ja podchodzę, a ta mój stanik ogląda i gada "ooo dydy, dydy" alibany cieszę się, że doszły pieniążki. dziękujemy jeszcze raz za czapę w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
PIELSZKO u mnie tez jak za długo jest cisza tzn, ze cos kombunuje...
Dydy? :hahaha: Pamietam jak czytaąłam Wasze opisy porodów z krzaków...ile to razy sie uryczałam.. Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-10-31 o 09:58 |
|
|
|
#1037 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.czekamy na info o Damie numer 2![]() Cytat:
no nic dopiero zaczęłam go kłąśc o tej 19:00. poczekamy zobaczymy.dam sobie jeszcze 2 -3 tygodnie jak nie pomoże to będę sztana tarmosic i trzymać obudzonego do 20:00Patik: Witajcie. Marina dobrze że najgorsze wykluczone i to co wiedziałaś potwierdzone. Czyli te leki musisz brać? i chyb jakaś dietka? I nie widze zdjęć, denerwuje mnie to, pierwsze co jak mnie odblokują to się cofnę żeby pooglądać. I Koliny płaszczyka nie widzę ![]() Agni ale daje Emil czadu z wstawaniem. Środek nocy. Sara po przestawieniu wstaje o 6 i ojjj ciężko mi to przełknąć. RZeczywiście o 20 to już człowiek pada po takiej pobudce. ( P.S. Ja i tak padam niezależnie od godziny o której wstanę) Sara w elephantenach chodzi jak podolski złodziej. Ale na 20 min dziennie nie będę zmieniać, i tak uważam że 140 zł za te buty to dużo. Sobie kupiłam za 50, na jeden sezon będą. Kiedyś miałam skórzane buty, i owszem jak ze stali. Ale ja krzywię stopy do środka, i buty wyglądały tragicznie po 2 sezonach. Mój poród hehe ja nie wiem czy miałam z krzyża czy z brzucha, chyba z brzucha le darłam się żeby mi plecy masowali. A mozna mieć i z brzucha i z krzyża? To był armagedon, taki ból.. A parte to juz plaża była, jak brumek już gadałam z gin i położną, tylko nieodparta chęć zrobienia grubszej spawy była hihi. Wiedziałam że za chwilę będzie koniec. ![]() Sprawę wygraliśmy, tż zostł uniewinniony. Czekamy 7 dni na uprawomocnienie się wyroku i składamy pozew o zwrot kosztów czy jak to sie nazywa. Sprzedałam na all 3 pajace. Baba nie zadowolona, że za małe i myślała że są w lepszym stanie. Za 6 zł to sie spodziewa stanu jak nowe. Tak, do mnie pretensja że za małe. Jakby poprosiła o podanie wymiarów to nie byłoby problemu. Lili dobra jesteś z tym ciastem. Dzisiaj robię sobie wolne od gotowania. A co! Wyszło że napisałam całego posta o sobie. Wybaczcie
|
|||
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny.
Na razie się przywitam bez czytania. Noc znośna ( tfu tfu ) od baaaaaaaaaardzo długiego czasu. A! śniło mi się, że Oliweczka urodzi 14 listopada po południu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK a co to za sprawa z TŻ? pewnie w klubie było
![]() No baba z allegro powinna sie spodziewac, ze cena 6 zł mówi sama za siebie. Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie marudził... |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Patik skoro wspomniałaś mnie w swoim poście to Ci wybaczam, że głównie o sobie napisałaś
![]() Super, że sprawę wygraliście. Teraz zwrot kosztów sądowych i odszkodowanie za Wasz stres i pomówienie ![]() Ja sprzątam póki panicz pozwala. Mucha w mucholocie go zajmuje
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-31 o 10:06 |
|
|
|
#1041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla Igiego
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik super, że ten koszmar już prawie za Wami. Cieszę się, że wygraliście
Lili Dominik też lubi muchę w mucholocie. Ale u Nas hitem jest http://www.youtube.com/watch?v=E4tI_GwuGts To dopiero gejowskie Ale co zrobić, jak tylko słyszy to zaczyna "nanana" i koniec.Kurcze my nie mamy jeszcze butów dla Dominika, ani kombinezonu. W tym tygodniu z nim jeszcze nie wychodzę, tym bardziej, że wieczorem katar mu się zbiera (oby na zęby). Nie wspomnę o tym, że ja dalej w adidasach po śniegu pomykam. Ale podobno w weekend będzie ocieplenie.
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE, LILI musze wypróbowac filmiki na moim dzieciu
Póki co nic nie jest w stanie przebic Kaczuch i o statnio Boogie WoogieMy mamy kombinezon tylko, ze na 86. Szukam jeszcze na 80. Włansie licytuje na allegro z C&A takze prosze o kciuki Wczoraj pochodziliśmy za dwuczesciowymi ubrankami zimowymi i ceny sa chorendalne. Spodnie npo 139 zł i do tego kurtka 139 ![]() Mój Tż uparł sie, zeby kupic Martynie taki dwuczesciowy, ale ja chyba jednak postawie na jednoczesciowy kombinezon. |
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
No, już w miarę Was przeleciałam
![]() Ale nie cytowałam i tak nie wiem co dalej. Patik no dietka, raczej lekkostrawna. Baj pizza, fryty, tłuste fast foody... ;/. A tak - tabletka rano na czczo godzinę przed śniadaniem. dzięki dziewczątka za miłe słowa odnośnie nas ( ). Całuję!Agawoo i jak i jak w domu? Fajnie pewnie, co? ![]() Ale dupna pogoda. Pożalę się Wam- mama dzwoniła, i ten mój ojciec już chyba z miesiąc %. Kurde, chciałam jutro jechać do domu, na cmentarz, ale chyba sobie oszczędzę nerwów. Tak kiedyś myślałam, że ja nie mam domu rodzinnego. Nie mam gdzie wracać. Sierota taka. Smutno mi, ale dziękuję losowi, że dał mi samodzielność i twardy tyłek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1045 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka
![]() Dzisiaj widzę, że mamy jakiś zbiorowy dzień całuśnych dzieci, bo sporo z Was o tym pisze Cytat:
![]() Cytat:
Śliczne zdjęcie, ślicznie wyszedł Tymek nigdy takiego wózka nie widział. Musze mu pokazać Za to wczoraj w sklepie dorwał się do hulajnogi i tak ją prowadzał z namaszczeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, ze już któryś raz słyszę, że duży poród jest dużo szybszy, ale bardziej bolesny. Ale w sumie to logiczne, tak mi teraz przyszło do głowy, bo im szybsze rozwieranie, tym większy ból. U mnie z 1 cm do 10 cm poszło w 1,5 godziny, więc wiem co mówię ![]() Cytat:
2. Jak czytam o Twoim porodzie to aż mam ciarki Ja swój jednak cudownie wspominam, mimo bólu. I strasznie się cieszę, że tak mi to szybko i na luzie poszło. Bo to wielkie szczęście jednak.3. ![]() Ja wczoraj wieczorem na środku salonu natknęłam się na ... swoje brudne majtki Tymuś sobie musiał wyjąć z kosza na bieliznę i przynieść Bo mąż się wyparł, że to nie on ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-10-31 o 11:33 |
||||||
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko na pocieszenie jutro od południa ma lać deszcz do wieczora ... my chyba tylko tyłki przewieziemy do teściowej a na cmentarze małego nie biorę sama pójdę
Pieleszko masaż szyjki to mój najcięższy moment porodu ... czułam się jakbym była gwałcona .... co odbiło się na mojej psychice dość długo i oprócz mnie nikt nie miał prawa zbliżyć ręki do mojego krocza ... a co do porodu to skończył się cc ( cesarskie cięcie to pikuś w porównaniu do skurczy krzyżowych ) Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-10-31 o 10:49 |
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Happy Halloween
![]() |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piosenki poprzesyłam jak AGata pojdzie spać. Może wrzuce na chomika,dam Wam hasło i login i sobie pociągacie za free Co do porodu. Pamietam jak przyszłam na porodówke (ja na luzie bez zadnych bóli, dopiero pod oct mieli podłączać) i rodziła obok dziewczyna. I pomyślałam sobie "ale się drze wariatka" darłam się ze 3 razy bardziej. Ale u mnie tez szlo szybko, poszłam na porodówke z 2cm rozwarciem o 9.30 zaczęły się bóle po oct i o 11 było 10 cm. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-10-31 o 10:56 |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Zakończone: 2

. kładziemy go teraz o 19 codziennie. ponoć na całkowite przestawienie sie dziecko potrzebuje nawet miesiac. zamierzam teraz rygorystycznie kłąść go o 19 albo ciut później, ale nie wcześniej
Chyba musze lyknac druga tabletke, bo do pracy nie dojade 

trzymam kciuki za nudną i ksiązkową ciążę
ale pewnie i tak byłoby za póżno, bo pierunem u mnie wszystko szło. ale te bóle krzyżowe 

o to i dowody
Miejmy nadzieję, że Tymek dobrze zareaguje 

zębole