Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 08:27   #691
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Aaaa KATHE gratulacje!!! Moje obie ciąże zaczynały się od "baldziochów". Wierzę że u Ciebie będzie dobrze! Umów się jak najszybciej do lekarza może włączy jakieś leki?
A reakcją gina się w ogóle nie przejmuj!!! To Twoje życie! i ciesz się a nie stresuj głupotami! jak była @ po zabiegu to znaczy że fizycznie jest ok. Tak przynajmniej twierdzi mój gin

Uczucie szczęścia w chwili ujrzenia II kresek jest naprawdę bezcenne więc delektuj się nim Powiedziałaś tż???

moj tz jeszcze o niczym nie wie, ostatnio mu jeszcze mowilam ze chyba za chwile dostane okres a ten na to: to dobrze czy nie ? ja pierdzu!
moj gin pow ze mam poczekac 2@, a ja jestem po 1, wiec sie troche boje ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:27   #692
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Panika ja bym zainwestowała w dobrze dobrany biustonosz, pomimo tego, że biust mi podrósł sporo to i tak staniki z Panache są dobre Więc ja bym zainwestowała w taki który będzie dobrze trzymał biust Ten komfort jest bezcenny
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:31   #693
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wiec sie troche boje ;/
spoko spoko. nie lekaj sie Malenka!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Panika ja bym zainwestowała w dobrze dobrany biustonosz, pomimo tego, że biust mi podrósł sporo to i tak staniki z Panache są dobre Więc ja bym zainwestowała w taki który będzie dobrze trzymał biust Ten komfort jest bezcenny
Fiol, mam wszystkie staniki doinwestowane (Curvy kate, Cleo). ale teraz rosne i sie boje kupic drogi stanik na miesiac... z drugiej strony wiem ze taniego nie znajde... cos po srodku bedzie musialo byc :/

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:37   #694
Luna0
Zakorzenienie

czesc dziewczyny dziś mamy skonczony 19tc takze jeszcze tydzień do połowy
ide zaraz do lekarza i zobaczymy czy to surcze czy co, czy mam lezec czy wstawac

Cytat:
ten maly to poranny. kurcze nie widac;/ mam slabej jakosci aparat
widać i to nawet ciemniejszy bladzioch niż myślałam

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
to dziś, możesz nawet pizze zamówić Ja chciałam tak powiedzieć, ale zawsze TŻ był ze mną i jak wyszłam z gabinetu w pierwszej ciąży i pokazuje mu, jego syna, a ten oczy jak orbity całą droge dochodził do siebie po takiej wiadomości
Ja mojemu w drugiej powiedziałam dwa dni po teście, zrobiłam bete i byłam u lekarza bo nie chciałam mu robić nadziei ciężko było dwa dni wytrzymać ale tak się cieszył ze warto... tylko nie mogl mi wybaczyc ze potrafiłam aż DWA dni ukrywac to przed nim

Cytat:
gin pow ze mamy sie starac po 2 @, kurcze a aj jestem po @, boje sie ze mnie opieprzy ze jestem nieodpowiedzialna ;/
ale chcialam tego, dzis jak zobaczylam 2 krechy to minelo wszystko sprzed 2 miesiecy, tzn bede to pamietac, ale teraz na nowo mam dla kogo zyc i musze dbac o siebie
ojej też się bałam mam nadzieje że tak samo jak ja miło się zaskoczysz i gin będzie miły. Mój to nawet szczęśliwy był a myślałam że powie cos w stylu "za wczesnie, nie dobrze", na szczeście się myliłam!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja podam adres pozniej, gdyz nie wiem jeszcze pod ktorym adresem bede mieszkac w grudniu

juz po wizycie, Mala jest odwrocona glowka w dol, choc moj Tz twierdzi ze jest pod skosem, wazy juz 1650gr i ma stope o dlugosci 66mm szyjka ma ok 50mm, Mala ruszala buzia i drapala sie po glowce tylko jedna rzecz mnie zmartwila - ma szyje obwinieta pepowina raz - lekarz powiedzial zeby sie nie przejmowac bo pepowina jest konstystencji galaretowatej i nie widzi mozliwosci zacisniecia sie jej...
skoro gin uwaza ze wszystko jest bezpiecznie to pozostało mu wierzyć
a malutka musi być prze słodka

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:48   #695
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

LUna dzieki za slowa pociechy, moj gin jest naprawde bardzo wyrozumialy, no ale moze pomyslec ze ja jestem bardzo nieodpowiedzialna w takich sytuacjach, no ale pozbieralam sie po #, teraz to nawet wiem, ze musze myslec o kolejnym dziecku zeby bylo dobrze, takto bede zawsze pamietac, tym bardziej ze to dzien przed naszym slubem...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 08:54   #696
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

hej! byłam na nogach o 4.45, kto mnie pobije:P TŻ musiałam zawieźć do kolegi z pracy, bo mieli na 5.30. Gdzieś daleko pojechali, chyba 2h w jedną stronę stąd ta godzina. Na szczęście jutro wolne więc odpocznie, ale żeby nie było z powrotem położyłam się:P

aaa no i rodzice przyjechali, mi kupiła mama sweterek zapinany, taki grubszy i rękawiczki, TŻ dostał się dezodorant, balsam po goleniu i skarpetki, mówiła że nie wiedziała co mu kupić hehe.

1.07.2013

Edytowane przez alonka00
Czas edycji: 2012-10-31 o 08:56
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:40   #697
kooocur
Zakorzenienie

Heji,

Kate gratuluje. Nie przejmuj sie lekarzem bo to Twoje życie

U mnie dziś bez humoru..wstałam i jestem jakas otepiała

Popracuje, zrobie ciasto, zrobie obiadek itp.

Wczoraj wypiłam dwa kieliszki szampana i przyjechałam do domu to zasnełam..Tż sie troche wkurzył, ale..trudno

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 09:45   #698
agatkaa1
Zakorzenienie

Kocur czemu Tż się wkurzył??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:50   #699
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kocur czemu Tż się wkurzył??

Bo miało być dunga dunga a ja poległam

Synuś
Stary 2012-10-31, 09:50   #700
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Medi, genetyczne mam 21.11 w Lodzi czyli to najwazniejsze dla mnie. Ale wiem ze bede miec tez w szpitalu u mnie w Kielcach razem z testem Pappa. Tak wiec 3 tygodnie skretu kiszek przede mna
To my już trzymamy kciuki! Kochana, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
@ niezależnie od czasu starań czy nie-starań to ciężki czas, bo przywołuje wspomnienia..
Dokładnie, to za każdym razem taki kubeł zimnej wody wylanej na głowę.

Cytat:
juz po wizycie, Mala jest odwrocona glowka w dol, choc moj Tz twierdzi ze jest pod skosem, wazy juz 1650gr i ma stope o dlugosci 66mm szyjka ma ok 50mm, Mala ruszala buzia i drapala sie po glowce tylko jedna rzecz mnie zmartwila - ma szyje obwinieta pepowina raz - lekarz powiedzial zeby sie nie przejmowac bo pepowina jest konstystencji galaretowatej i nie widzi mozliwosci zacisniecia sie jej...
Super wieści
A co do tej pępowiny- nie znam się, ale zaufałabym lekarzowi.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Mmedi przykro mi

A co u Ciebie? Jak samopoczucie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37345639]Zamknęłam i otwieram :P
Wstałam dzisiaj wcześniej, TŻ ma urlop 2 tygodnie Wczoraj mi powiedział... Ale niech ma, jest chory, a w nocy myślałam, że ma zapalenie płuc :/ Teraz sobie śpi.
A ja zaraz ogarniam bajzel i idę na cmentarz posprzątać grób (tzn. umyć literki, bo tam nie ma za wiele do sprzątania..), a potem jadę wcześniej do pracy, bo chcę się jeszcze porozglądać za kwiatkami. Wczoraj odebrałam "wiązankę", którą zrobiła mi kwiaciarka.... Myślałam, że padnę :O Przedziwne to to, może się kiedyś zdecyduję położyć, ale na pewno nie jutro, zatem jadę szukać jakiejś "klasycznej" palemki... W ogóle muszę przemyśleć sprawę grobu zimą, co na niego kłaść. Nie wiem, czy jest sens kłaść jakiekolwiek kwiatki, bo i tak będą wiecznie zasypane przez śnieg.
No, to takie moje dywagacje z rana.....
Wczoraj przylazł do mnie do pracy taki gość, co sobie lubi pogadać. Coś tam się sprzeczamy i on mi mówi: "jak pani może mówić, że w wieku 19 lat [] może pani coś wiedzieć o życiu?". Na co ja mu tylko odpowiedziałam, że wiem więcej o życiu, niż on może sobie wyobrazić... Ale jakoś chyba nie przeszłoby mi przez gardło, to, co miałam na myśli. Wiedziałam, że prędzej czy później spotka mnie taka sytuacja.

No nic, to ja dopijam kawkę i lecę.
Miłego dnia! Czasami Was podczytuję w pracy, zwłaszcza, jak czekamy na jakieś ważne info [/QUOTE]

Ja kwiatki kładłam tylko dwa razy. Były to śliczne kolorowe bukieciki. Sztucznych nie lubię, więc zimą tylko znicze będę kładła.

A tekstów w stylu "Co Ty wiesz o życiu" baaardzo nie lubię. Mam wrażenie, jakby ktoś chciał się ze mną ścigać na ilość doświadczeń życiowych.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Medi kochana ja po pierwszym poronieniu jak dostałam @ to płakałam jak bóbr.. krew mi się bardzo źle kojarzyła.. a gdzieś tam głęboko w mojej podświadomości wtedy jeszcze nie pogodziłam się z faktem że nie jestem już w ciąży.. a @ było jak otrzeźwienie że co się stało to się nie odstanie choćby nie wiem co ..
Czułam się dokładnie tak samo. Tylko nie płakałam. Cieszyłam się nawet, że wreszcie przyszła, bo tydzień później mieliśmy lecieć na wakacje.

Anitko, a Wy się już staracie? Jeśli mogę spytać...

Cytat:
zrobione. czekam na adres.

kto jeszcze chętny?
Monia, to dopisz jeszcze mnie Wahałam się trochę, bo króciutko tu z Wami jestem... Ale myślę, że podołam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Ja sie zaraz rozkleje, bo o 10ej ide na zakupy. Stanik, gacie, prezenty dla dzieci (w dlugi weekend bedzie najazd maluchow). najbardziej sie stanika boje...
Powodzenia na zakupach!

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co można kupić małżeństwu na prezent? Imieniny obchodzą razem. Kwota ok. 250zł
Zrób romantyczny kosz obfitości Np. jakiś ładny kufer czy kosz, do środka świeczki, umilacze kąpielowe (jeśli mają wannę), białe ręczniki, dobre winko i np. płytkę z chilloutem.

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
hej! byłam na nogach o 4.45, kto mnie pobije:P TŻ musiałam zawieźć do kolegi z pracy, bo mieli na 5.30. Gdzieś daleko pojechali, chyba 2h w jedną stronę stąd ta godzina. Na szczęście jutro wolne więc odpocznie, ale żeby nie było z powrotem położyłam się:P

aaa no i rodzice przyjechali, mi kupiła mama sweterek zapinany, taki grubszy i rękawiczki, TŻ dostał się dezodorant, balsam po goleniu i skarpetki, mówiła że nie wiedziała co mu kupić hehe.
Wow, dobra z Ciebie żona
O, rodzice Mikołaja już spotkali ?

Jejkuuu... Mam tyle dzisiaj do zrobienia. Miałam wstać wcześniej, żeby się ze wszystkim wyrobić, a tymczasem jest już prawie 11, a ja nadal w piżamie... Brzuch mnie boli i mam mega lenia

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:52
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:52   #701
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Esia 32

LUCY! a co u Was?

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko ok, dzidzius urosl tak jak powinien, ma 2,5cm, serduszko bilo, lekarz nawet obejrzal go pod katem obrzeku bo wie jak ja schizuje. A malenstwo lezalo na boczku i spalo... Mowi ze na jego oko dobrze wyglada, ale niestety musze czekac na genetyczne zeby byc pewna. Szczesliwa jestem... I mam nadzieje ze bede juz do konca...
ADUNIA! piękne wiesci przynosisz!!!!:love :
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Wiecie... Mimo, że staranka u nas odroczone i na @ czekałam, to i tak przykro, że przylazła i mi przypomina o tym, że już nie jestem i na razie nie będę mamą
MEDI!!
Cytat:
KUNDZIA! alez masz duża córunie!!!!!!!!!!!!!!:lov e:

Cytat:
Troszke ja podtuczylam wszystko idzie w kierunku Antosi
Ale ładnie!!!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
no mamy chociaż parę propozycji, ale jakoś do porozumienia dojść nie możemy, ale dyskusje trwają od kilku dni. Ciężko będzie
MAGA! wymyślicie cos!!!!
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny dziś mamy skonczony 19tc takze jeszcze tydzień do połowy
ide zaraz do lekarza i zobaczymy czy to surcze czy co, czy mam lezec czy wstawac
LUNA!!!!! to zaciskam za wizyte!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 09:59   #702
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bo miało być dunga dunga a ja poległam
tak właśnie myślałam... będzie co ma być a nie takie tam liczenie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 10:10   #703
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pani ja staniki zmieniałam z 3 razy, ale że wcześniej takie cytrynki były to się cieszyłam ale nie inwestowałam w żadne drogie, zresztą w domu najlepiej mi bez

Kocurku to dzisiaj zaszalejecie, na luzie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 10:11   #704
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Popracuje, zrobie ciasto, zrobie obiadek itp.
Jakie ciasto dzisiaj pieczesz? lubię Twoje przepisy, są pyszne na samą myśl
Ja zamierzam dzisiaj zrobić wafle andrutowe z masą z mleka w proszku - uwielbiam

Cytat:
D

Anitko, a Wy się już staracie? Jeśli mogę spytać...
Medi nie staramy się. Jesteśmy w trakcie diagnostyki, teraz czekamy na badania kariotypów.
Także czekamy...
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 10:48   #705
Luna0
Zakorzenienie

dziewczyny mniej wiecej jest dobrze.. niestety gin musiał wprowadzić fenoterol na skurcze i bardzo ubolewał że tak wcześnie.. ale lepsze to niz mam sie meczyc i stresowac skurczami
nie musze ciągle lezec, mam tylko się oszczedzac wiekszosc czasu i tak leze ale przynajmniej moge spokojnie wziasc prysznic czy isc po bulki do sklepu
siusiaka mały pokazał jak zawsze-chwalipięta, i tak kopał że wydawało się jakby chciał rozbić monitor moje szczęście

Cytat:
LUna dzieki za slowa pociechy, moj gin jest naprawde bardzo wyrozumialy, no ale moze pomyslec ze ja jestem bardzo nieodpowiedzialna w takich sytuacjach, no ale pozbieralam sie po #, teraz to nawet wiem, ze musze myslec o kolejnym dziecku zeby bylo dobrze, takto bede zawsze pamietac, tym bardziej ze to dzien przed naszym slubem...
Ja też się szybko pozbierałam, ale w takim sensie że boli do dziś tylko wiedziałam że nic już nie poradze.. stało się i trzeba zyc dalej, a żeby zyc szczesliwie wiedziałam że musze zajsc w ciaze.. teraz wiem ze gdybym nie zaszła o pewnie teraz miałabym depresje. Na szczęście mam moje maleństwo
a ja nie wiedziałam czy chce zajsc zaraz po 1@ wiec obliczyłam dni płodne i stwierdziłam że bedziemy sie w nie zabezpieczac, ale jak pleminiki przezyją to dla nas lepiej. Pozniej sie okazało że pomyliłam się w obliczeniach więc stosunek przerwany zaczeliśmy chyba dwa dni po owulce
no i jest nasza najszczęśliwsza na świecie "wpadka"

jak lekarz powie ze za wczesnie itd. to powiedz ze was poniosło, albo że żle obliczyłaś dni płodne bo po # to nie wiadomo
rozumiem Twój strach i chociaż teraz uważam ze to niepotrzebne to wiem jak ja się bałam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 11:21   #706
Maga83
Zakorzenienie

Luna przynajmniej będziesz spokojniejsza. Najważniejsze, że wszystko dobrze

Stary 2012-10-31, 11:33   #707
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no wlasnie. ale biust mam za duzy by tani mi utrzymal ten ciezar beda dylematy
zajrzałam dziś do sklepu z bielizną, przejrzałam wyprzedaże modeli ale lipa bo z rozmiarami ciężko było i nic nie wybrałam.

Cytat:
moj gin pow ze mam poczekac 2@, a ja jestem po 1, wiec sie troche boje ;/
trochę nie rozumiem twoich obaw. zakładam, że podjęliście świadomą decyzję, że chcecie się starać już teraz, od razu i to jest wasza sprawa. co gin ma mówić? nie wydaje mi się, żeby miał prawo to komentować. a nawet jeśli to masz prawo do własnego zdania. nie ma się co bać

betę robiłaś?

Cytat:
Wczoraj wypiłam dwa kieliszki szampana i przyjechałam do domu to zasnełam..Tż sie troche wkurzył, ale..trudno
każdy ma prawo mieć coś z życia

Cytat:
Monia, to dopisz jeszcze mnie Wahałam się trochę, bo króciutko tu z Wami jestem... Ale myślę, że podołam
dopisuję. i poproszę adres na PW.

Cytat:
Pani ja staniki zmieniałam z 3 razy, ale że wcześniej takie cytrynki były to się cieszyłam ale nie inwestowałam w żadne drogie, zresztą w domu najlepiej mi bez
ja po domu też chodzę bez. zwłaszcza teraz jak nie mam żadnego dobrze dopasowanego.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 11:36   #708
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
ja po domu też chodzę bez. zwłaszcza teraz jak nie mam żadnego dobrze dopasowanego.
Mnie ostatnio jeden obtarł do krwi pod biustem. Ale jest mi w sam raz, więc nie wiem czemu tak się stało, może ramiączka za bardzo ściągnęłam. Ale szczypało

Stary 2012-10-31, 11:36   #709
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
dziewczyny mniej wiecej jest dobrze.. niestety gin musiał wprowadzić fenoterol na skurcze i bardzo ubolewał że tak wcześnie.. ale lepsze to niz mam sie meczyc i stresowac skurczami
nie musze ciągle lezec, mam tylko się oszczedzac wiekszosc czasu i tak leze ale przynajmniej moge spokojnie wziasc prysznic czy isc po bulki do sklepu
siusiaka mały pokazał jak zawsze-chwalipięta, i tak kopał że wydawało się jakby chciał rozbić monitor moje szczęście
Luna, a Ty czujesz/czułaś te skurcze? czy one po prostu wyszły w badaniu? witaj w klubie oszczędzających się
Stary 2012-10-31, 11:59   #710
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
tak właśnie myślałam... będzie co ma być a nie takie tam liczenie

Taaa tym bardziej, ze od wczoraj sluz gęsty i biały

Cytat:
Dzień dobry

Kocurku to dzisiaj zaszalejecie, na luzie

Tak jest coś dziś wymysle..Tż będzie zaskoczony

Cytat:
Ja zamierzam dzisiaj zrobić wafle andrutowe z masą z mleka w proszku - uwielbiam

Medi nie staramy się. Jesteśmy w trakcie diagnostyki, teraz czekamy na badania kariotypów.
Także czekamy...

Ja dziś robie to ciasto co ostatnio milkyway..było pysze. Mam je zabrać do tesciówki jutro bo idziemy po cmentarzu na obiadek a oni lubia słodkie wiec idealnie podpasuje.

Czekamy z Toba..co by nie wyszło w tych wynikach to i tak nie ma na to chyba lekarstwa nie?

Cytat:

Ja też się szybko pozbierałam, ale w takim sensie że boli do dziś tylko wiedziałam że nic już nie poradze.. stało się i trzeba zyc dalej, a żeby zyc szczesliwie wiedziałam że musze zajsc w ciaze.. teraz wiem ze gdybym nie zaszła o pewnie teraz miałabym depresje. Na szczęście mam moje maleństwo
a ja nie wiedziałam czy chce zajsc zaraz po 1@ wiec obliczyłam dni płodne i stwierdziłam że bedziemy sie w nie zabezpieczac, ale jak pleminiki przezyją to dla nas lepiej. Pozniej sie okazało że pomyliłam się w obliczeniach więc stosunek przerwany zaczeliśmy chyba dwa dni po owulce
no i jest nasza najszczęśliwsza na świecie "wpadka"

jak lekarz powie ze za wczesnie itd. to powiedz ze was poniosło, albo że żle obliczyłaś dni płodne bo po # to nie wiadomo
rozumiem Twój strach i chociaż teraz uważam ze to niepotrzebne to wiem jak ja się bałam

Tak to swieta racja..ja nie zaczełam starań i do teraz cięzko mi sie z tym pogodzić...jednak najlepszym lekarstwem jest anstepna ciążą..nie, nie na zastępstwo a jedynie daje znowu nadzieje...

Cytat:

dopisuję. i poproszę adres na PW.

.
Zaraz wysyłam adres..

Cytat:
Mnie ostatnio jeden obtarł do krwi pod biustem. Ale jest mi w sam raz, więc nie wiem czemu tak się stało, może ramiączka za bardzo ściągnęłam. Ale szczypało

Fiu fiu coś obtrało a może jednak jest za mały?

Synuś
Stary 2012-10-31, 12:17   #711
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
LUNA! dobre wieści przynosisz! Synek chwali sie klejnotami lekami zabezpieczona będziesz spokojnijesza!

Dziewczyny! odebrałam wyniki i mam dodatni paciorkowiec. Juz wyczytałam na necie róznosci na ten temat :-( mamuski któras miała?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:20   #712
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dziewczyny! odebrałam wyniki i mam dodatni paciorkowiec. Juz wyczytałam na necie róznosci na ten temat :-( mamuski któras miała?
ktoś już pisał tu o paciorkowcu, ale nie pamiętam kto widziałam też wątek na wizażu o paciorkowcu w ciąży, dziewczyny tm wymieniały się informacjami na temat tego co dalej, jak lekarze to widzą. o tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post37144069

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:22
Stary 2012-10-31, 12:33   #713
anitaxas
Zadomowienie

Lunka czyli możesz trochę odetchnąć i pożyć w spokoju zwłaszcza że Synek Cię kopie i uspokaja

Cytat:

Czekamy z Toba..co by nie wyszło w tych wynikach to i tak nie ma na to chyba lekarstwa nie?
Kocuurku..
Lekarstwo? Genetyk mówiła że nawet zły kariotyp nie jest jest wyrokiem. Jeśli jest już bardzo źle to można próbować in vitro, ale na razie o tym nie myślę.
Po prostu po 2# postanowiliśmy z Tż że sprawdzimy wszystko co tylko można, że przebadamy się od A do Z - i nawet jeśli nie znajdziemy żadnej przyczyny # to będziemy spokojniejsi że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy.. reszta w rękach Najwyższego Nie darowałabym sobie gdym teraz czegoś nie zbadała i np. poroniłabym po raz trzeci i np. okazałoby się że przyczyna jest i że jest lekarstwo, tylko trzeba było coś tam zbadać.

Cytat:
Eseka z tego co kojarzę to Natalia miała paciorkowca, a teraz chyba Kundzia wyszedł też i gdzieś na wizazu jest faktycznie wątek "paciorkowych mama" czy jakoś tak...
Wiem, że się martwisz
Stary 2012-10-31, 12:36   #714
fiolusiek
Zakorzenienie

Esko ja miałam paciorkowca w pierwszej ciąży i przez to odeszły mi wody, a teraz wynik był negatywny, ale podobno ten paciorkowiec się maskuje i nie zawsze wychodzi pomimo tego że jest. Moja siostra miała paciorkowca w obu ciążach nie tylko w pochwie, ale i odbycie i jej nic się nie stało.
Dostaniesz na kilka godzin przed porodem antybiotyk i wszystko będzie dobrze Ale jeszcze jak urodzisz to poproś lekarzy, żeby zbadali Zosie pod kontem zapalenia płuc
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:19   #715
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez zazwyczaj bez i dlatego szoka przezylam jak ostatnio wlozylam... a mama mi taki wiekszy sprezentowala w sierpniu...

Cytat:
nie musze ciągle lezec, mam tylko się oszczedzac

Kupilam. za 44 zl
znow padam... wykancza mnie wychodzenie (a raczej wchodzenie na moje IV pietro )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:29   #716
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
LUNA! dobre wieści przynosisz! Synek chwali sie klejnotami lekami zabezpieczona będziesz spokojnijesza!

Właśnie miałam pisać, ze jest taki watek, ale dziwczyny mnie uprzedzily

Cytat:
Lunka czyli możesz trochę odetchnąć i pożyć w spokoju zwłaszcza że Synek Cię kopie i uspokaja

Kocuurku..
Lekarstwo? Genetyk mówiła że nawet zły kariotyp nie jest jest wyrokiem. Jeśli jest już bardzo źle to można próbować in vitro, ale na razie o tym nie myślę.
Po prostu po 2# postanowiliśmy z Tż że sprawdzimy wszystko co tylko można, że przebadamy się od A do Z - i nawet jeśli nie znajdziemy żadnej przyczyny # to będziemy spokojniejsi że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy.. reszta w rękach Najwyższego Nie darowałabym sobie gdym teraz czegoś nie zbadała i np. poroniłabym po raz trzeci i np. okazałoby się że przyczyna jest i że jest lekarstwo, tylko trzeba było coś tam zbadać.

Aaaw idzisz ja pomyslałam, ze to daje tylko świadomość, ze moze coś być ie tak. Nie pomyślałam, ze może być in vitro.

Tym bardziej trzymam kciuki, zeby wszystko byo dobrze...ja jestem zdania, ze niestety przyczyna jakas byc musi.
Nawet jedno poronienie to juz jest powód do tego, zeby to sprawdzić.

Co powiedział mi ostatni lekarz, nie wiem czy zacytuje dobrze, ale mniej wiecej nakreslił mi to tak:

Jak dochodzi do implanatacji to jajeczko próbuje zrobić sobie "dziurkę" w macicy. Tworzy przy tym minimalne ranki. Jeśli sie płytki agreguja(tak jak u mnie) to powstarzja zakrzepy, które powoduja, ze dzieciaczek nie dostaje odpowiedniej ilości tlenu i wszelkich składników. Po jakimś czasie zarodek, próbuje mocniej wejsc w macice i znowu powstaja mikroskrzepy.
To by sie zgadzało bo moja ciąża miała odpowienia wzrastajacy pozim HCG, wymiary były ok, serduszko biło tak jak powinno a mimo wszystko sie zatrzymało. Baa nawet dzidzia urosła tyle ile powinna przez tydzien od wizyty.

Sa to ogolnie tylko teorie, ale po wynikach badań, rozmowie sklejaja sie w całość...eh...

p.s. zrobiłam ciasto. Smakuje mase do przełożenia a ona słona....zamiast cukru waniliowego dodałam proszek do pieczenia..

Synuś
Stary 2012-10-31, 13:43   #717
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Esia ja mam paciorkowca, wyszedl mi jak wyladowalam w szpitalu ze skrocona szyjka, lekarze w szpitalu w ktorym planuje rodzic oraz na SR powiedzili ze jesli tylko odejda wody badz zaczna sie skurcze trzeba odrazu jechac do szpitala, wtedy podadza dozylnie antybiotyk (jest to przewazxnie penicylina) i tak co 4h, dziecko oczywscie odrazu po urodzeniu jest badane w kierunku paciorkowca... tez sie boje ale nie ma innego wyjscia...podobno paciorkowca nie jest sie latwo pozbyc i generalnie zostaje sie noscielem do konca zycia. Ostatmio jak bylam u miej endo gin i ja zapytalam o paciorkowca to pooiwedziala ze jesli mi wyszedl z wymazu z pochwy i odbytu to prawdopodobnie jest w odbycie, troszke wieksze ryzyko jest jak siedzi w szyjce macicy - wtedy porod moze zaczac sie wczesniej...

A Esia ile Twoja Zosia wazyla w 28-30tc?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:47   #718
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam się muffinami czekoladowo-bananowymi niebo w gębie

fajnie, że są chętne na akcję mikołajkową

Kathe kreska jest jak nic
Maksi pokaż zakupy jak obfotografujesz. A na placki po węgiersku ślinka mi cieknie.
Czarnula aaaa, to już zaraz :budzik:

no i tyle zapamiętałam z nadrabiania partiami od samego rana.

Zmykamy na spacer
Stary 2012-10-31, 13:59   #719
_Trufla_
Rozeznanie

Aloha!

Cytat:
kazda z nas inna...
ja sie cieszylam (i pilam szampana), bo nowy cykl, wszystko fizycznie wraca do normy, mozna myslec o lekarzu, diagnozie, badaniach, dalszych dzialaniach.
też się cieszylam z @, za kazdym razem

Cytat:

Także czekamy...
tez za mna adrut chodzi. Może w weekend sie za niego wezme. Polecisz jakiś przepis na masę?

Cytat:

tylko nie panikuj. Najważnieszje ze jest diagnoza, bo teraz może byc leczenie. Oddychaj.

Cytat:

Kocuurku..
Dokladnie mam tak samo. Bylam dzis u rodzinnego z prosba o skierowanie na badania. odmówil tlumaczac, ze lepiej by od razu ginekolog sie za to wziął, poza tym gdyby wisal skierowanie na tekie badania to dostalby reprymende od przelozonego za "prezkraczanie swoich kompetencji". dostala skierowanie na badania podstawowe.
Wizyta u gina za dwa tygodnie

Trzymam kciukasy za fasole.

Sciskam Ws wszystkei mocno i pozdrawiam z krzaczorów
Stary 2012-10-31, 14:16   #720
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
Aloha!

tez za mna adrut chodzi. Może w weekend sie za niego wezme. Polecisz jakiś przepis na masę?

Bylam dzis u rodzinnego z prosba o skierowanie na badania. odmówil tlumaczac, ze lepiej by od razu ginekolog sie za to wziął, poza tym gdyby wisal skierowanie na tekie badania to dostalby reprymende od przelozonego za "prezkraczanie swoich kompetencji". dostala skierowanie na badania podstawowe.
Wizyta u gina za dwa tygodnie
Trufla ja mam stary przepis mamy na masę z mleka w proszku (pełnego) i on pokrywa się w sumie z tym: http://www.ewa-gotuje.pl/wafle-z-mle...zku-id101.html
Lubię też wafle z gotową masą krówkową z puszki firmy Gostyń

A co do lekarz to po prostu tym bardziej że np. dla faceta skierowanie do poradni genetycznej powinien wypisać l. rodzinny!! no bo przecież nie ginekolog!
Kurcze ten system anty-zdrowotny w PL mnie dobija
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości