Co ja włożę dziś do gara - znów kupiona butów para...!!! część 78 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 14:11   #2191
sskers
batonik

Dot.: Co ja włożę dziś do gara - znów kupiona butów para...!!! część 78

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Tylko,ze wiekszosc woli zostac w swoim dom, wsrod swoich rzeczy, zyc wspomniami i w wieku 80 lat malo jet osob, ktore rowazaja poznawanie nowych ludzi i wycieczki - tzn. znam syuacje, ze ktos sie przemogl, sprobowal takiego zycia i mu sie sposobalo, ale to margines moim zdaniem.

Zwlaszcza, ze jak sie sie schorowanym i niedoleznym - a takie osoby trafiaja do domu opieki, to sie nie chce pokazyac tego obcym ludziom.
No i nie oszukujmy sie, ze domy opieki to w wiekszosci nie wille z wielgachnymi ogrodami, bibliotekami, basenami, rozrywkami i saunami tylko z wygladu tanie hostele. Za dobrze wygladajacy dom spokojnej starosci trzeba zaplacic 2500-3000 na miesiac niestety.
No w Polsce jeszcze nie ta mentalność ludzi no i niestety za pieniądze niekoniecznie małe. No ale czasem tak jest lepiej.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:12   #2192
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Jakie zdjecie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
No w Polsce jeszcze nie ta mentalność ludzi no i niestety za pieniądze niekoniecznie małe. No ale czasem tak jest lepiej.
Racja
Stary 2012-10-31, 14:14   #2193
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez em_ka90 Pokaż wiadomość
tak to podróbka podróbki

ja poszłam na podcięcie w 2 klasie lo 'podcięcie' baba ścięła mi włosy do ramion a miałam prawie do pasa. od tamtej pory urosło mi tyle co widać na zdjęciach ==' i ciągle stoją w miejscu. dlatego boję się że jak znów zetnę to pomijając fakt że będę wyglądać jak chinka to jeszcze nie urosną a nie chcę mieć krótkich.
No ale ile to jest 2-4cm? Do Chinki daleko. A jak koleżance powiesz że tyle chcesz póki co i nie więcej to chyba tak Ci podetnie? Ja swojej przyjaciółce zawsze obcinam włosy i żyje I może Ci nie rosną bo ich nie podcinasz po traumie bo chcesz żeby już natychmiast były do pasa, a jak nie podcinasz to nie pobudzasz do tego żeby rosły i klops. Zacznij podcinać co miesiąc ten centymetr i zobaczysz, ze zaczną rosnąć.

I powiedz mi, bo nie pamiętam. Ty czeszesz włosy codziennie? Bo jak nie, to zacznij, bo to też pobudza cebulki. A jak nie masz możliwości, to masuj skórę głowy przez 5min codziennie.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:23   #2194
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
A teraz piekę ciasto drożdżowe z dynią
Dynia rządzi Dynia radzi Dynia nigdy Cię nie zdradzi to tak odnośnie Dyń

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
Język już nie jest modny
jak to

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:26   #2195
kasia1608
Zakorzenienie

a ja zrobiłam ciasto bounty z przeterminowanym budyniem
i sałatkę wielowarzywną
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:32   #2196
lianeska
Zakorzenienie

ja mysle czy nie zrobić zupy dyniowej

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:38   #2197
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje A co u Ciebie w robocie?
Nuda jak nie wiem zaczyna się ciężki sezon dla nas, w sensie, że nie ma w ogóle zamówień, a ja jak się nudzę to siedzę i wyyślam, wczoraj się nudziłam to wyrwałam się do okulisty bo niedaleko przyjm uje i dziś już kilka stówek wydam na okulary cały czas tylko kupuję i zamawiam z tych nudów
Cytat:
tak to podróbka podróbki

ja poszłam na podcięcie w 2 klasie lo 'podcięcie' baba ścięła mi włosy do ramion a miałam prawie do pasa. od tamtej pory urosło mi tyle co widać na zdjęciach ==' i ciągle stoją w miejscu. dlatego boję się że jak znów zetnę to pomijając fakt że będę wyglądać jak chinka to jeszcze nie urosną a nie chcę mieć krótkich.
Ja przed pierwszą liceum poszłam, że podciąć końcówki i lekko pocieniować, kilka razy powtarzałam, żeby z długości nie obcinała.. Miałam za łopatki, a wyszłam z włosami do długości ucha, jak sobie to teraz przypomnę to
i z 2,5 roku temu poszłam do znajomej i też mi z☠☠☠ała strasznie, nie dość, że kolor beznajdziejny zrobiła to jeszcze mi przycięła taką grzywkę do połowy czoła i to pod ukosem i włosy pfrzy samej twarzy też wycieniowała tak, że pożal się Boże.
Od tamtej pory byłam tylko 2 razy przyciąć końcówki bo kompletnie nie ufam fryzjerom, aloe plauję kupić nżyczki fryzjerskie i przyjaciółka lub siostra będą mi podcinały
Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
a ja zrobiłam ciasto bounty z przeterminowanym budyniem
i sałatkę wielowarzywną
Ale za mną ostatnio chodzą słodycze odkąd rzuciłam fajki to codziennie muszę coś słodkiego zjeść
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:41   #2198
SuLoVa
Zakorzenienie

ja mam super fryzjerkę, nie zmienię jej za żadne skarby, zawsze wie co chce i robi tak że mi się podoba
SuLoVa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:48   #2199
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ile to jest 2-4cm? Do Chinki daleko. A jak koleżance powiesz że tyle chcesz póki co i nie więcej to chyba tak Ci podetnie? Ja swojej przyjaciółce zawsze obcinam włosy i żyje I może Ci nie rosną bo ich nie podcinasz po traumie bo chcesz żeby już natychmiast były do pasa, a jak nie podcinasz to nie pobudzasz do tego żeby rosły i klops. Zacznij podcinać co miesiąc ten centymetr i zobaczysz, ze zaczną rosnąć.

I powiedz mi, bo nie pamiętam. Ty czeszesz włosy codziennie? Bo jak nie, to zacznij, bo to też pobudza cebulki. A jak nie masz możliwości, to masuj skórę głowy przez 5min codziennie.
ale jak to? przecież włosy rosną od głowy więc zastanawiam się jak to jest że niby jak się podcina to rosną a jak będę co miesiąc podcinać to jak mam zauważyć różnicę, skoro co urośnie to to zetnę?

ufam tylko sobie . dlatego ja ścinam mamie ale nie mam nikogo kto by mógł pomóc mi. jakbym miała oczy dookoła głowy to bym sobie dała radę. ja czeszę włosy tylko po umyciu, bo mam kręcone i jak rozczeszę suche to mam szopę nie do ogarnięcia bez prostownicy
Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja przed pierwszą liceum poszłam, że podciąć końcówki i lekko pocieniować, kilka razy powtarzałam, żeby z długości nie obcinała.. Miałam za łopatki, a wyszłam z włosami do długości ucha, jak sobie to teraz przypomnę to
i z 2,5 roku temu poszłam do znajomej i też mi z☠☠☠ała strasznie, nie dość, że kolor beznajdziejny zrobiła to jeszcze mi przycięła taką grzywkę do połowy czoła i to pod ukosem i włosy pfrzy samej twarzy też wycieniowała tak, że pożal się Boże.
Od tamtej pory byłam tylko 2 razy przyciąć końcówki bo kompletnie nie ufam fryzjerom, aloe plauję kupić nżyczki fryzjerskie i przyjaciółka lub siostra będą mi podcinały
biedna, też po traumie
ja byłam u wielu fryzjerów i za każdym razem wychodziłam niezadowolona, z ostatniej wizyty to z płaczem, bo tyle zajęło mi zapuszczenie tych włosów a ta bezczelnie nie słuchała mnie tylko ścięła po swojemu, do tej pory pamiętam ten wyraz twarzy. 'niech pani poczeka bo jeszcze nie skończyłam, to wtedy pani oceni' a na co ja miałam czekać jak pół włosów nie miałam, bo ta zrobiła jak według niej jest lepiej. szkoda że nie obchodziło mnie jej zdanie ==' mogła na początku powiedzieć że nie słucha klientek tylko robi według własnego uznania. do tej pory żałuję że zapłaciłam za usługę, bo nie zasłużyła.

em_ka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:53   #2200
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
ogolnie lubia nocne, glosne zycie
ja też... dlatego mieszkam w domu i daje innym spać w nocy

Cytat:
ogloszenia parafialne:
jak chce ktos darmowe farbowanie (5.11 lub 6.11 u Berendowicz Kublin w Kat-cach) to szukaja kobit
i
Broadway Beauty szuka osob na bezplatne zrobienie brwi metodą piorkowa5 listopada w godzinach od 9-15

a masz jakieś namiary na te brwi
Cytat:
e no co ty, ja bylam czasem na pokazach itp jak mialam dlugie wlosy ale 4h to mialam farbe i strzyzenie
tyle, ze nie u Kubina

ale zaryzykuje za free wiec
ja byłam z moim eksem o Kubina na tym darmowym... obcinali go bite 2h myślałam że tam umre

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:55   #2201
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak to? przecież włosy rosną od głowy więc zastanawiam się jak to jest że niby jak się podcina to rosną a jak będę co miesiąc podcinać to jak mam zauważyć różnicę, skoro co urośnie to to zetnę?

ufam tylko sobie . dlatego ja ścinam mamie ale nie mam nikogo kto by mógł pomóc mi. jakbym miała oczy dookoła głowy to bym sobie dała radę. ja czeszę włosy tylko po umyciu, bo mam kręcone i jak rozczeszę suche to mam szopę nie do ogarnięcia bez prostownicy

biedna, też po traumie
ja byłam u wielu fryzjerów i za każdym razem wychodziłam niezadowolona, z ostatniej wizyty to z płaczem, bo tyle zajęło mi zapuszczenie tych włosów a ta bezczelnie nie słuchała mnie tylko ścięła po swojemu, do tej pory pamiętam ten wyraz twarzy. 'niech pani poczeka bo jeszcze nie skończyłam, to wtedy pani oceni' a na co ja miałam czekać jak pół włosów nie miałam, bo ta zrobiła jak według niej jest lepiej. szkoda że nie obchodziło mnie jej zdanie ==' mogła na początku powiedzieć że nie słucha klientek tylko robi według własnego uznania. do tej pory żałuję że zapłaciłam za usługę, bo nie zasłużyła.
Niektórzy mają swoją wizję
Ja ostatnio jak byłam to usiadłam na fotel, a goś do mnie "to co na krótko?" (uwielbia zaszaleć przy cięciu) a ja mówię, że nie zapuszczam itd to mi zaczął pieprzyć, żebym sobie przedłużyła, że 4 godzinki i mam długie włosy, po co zapuszczać. Takie pieprzenie bez sensu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 14:57   #2202
em_ka90
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy mają swoją wizję
Ja ostatnio jak byłam to usiadłam na fotel, a goś do mnie "to co na krótko?" (uwielbia zaszaleć przy cięciu) a ja mówię, że nie zapuszczam itd to mi zaczął pieprzyć, żebym sobie przedłużyła, że 4 godzinki i mam długie włosy, po co zapuszczać. Takie pieprzenie bez sensu
co za lump
ja to mam teraz tak słabe włosy że nawet doczepy by mi wyszły razem z włosami
zaraz idę do mohito, kupiłyście coś -30%?

em_ka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 14:58   #2203
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
co za lump
ja ide z tatą do housa tam jest -40%
Stary 2012-10-31, 15:02   #2204
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
co za lump
weź nie dałabym sobie założyć tego na włosy. Albo spotykałam się z taką tandetą, albo wszystkie takie są, nie wiem bo się nie znam, ale wszystkie przedłużane włosy jakie widziałam wyglądają okropnie
Stary 2012-10-31, 15:03   #2205
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja też... dlatego mieszkam w domu i daje innym spać w nocy

a masz jakieś namiary na te brwi

ja byłam z moim eksem o Kubina na tym darmowym... obcinali go bite 2h myślałam że tam umre
mam i nawet robilam tyle, ze poprawe
maja dobry sprzet-mniej mnie bolalo niz w innym salonie
ul. Boh. Monte Cassino 2B (zawodzie) dzwonilam sie umowic chociaz pisze, ze mozna przyjsc obojetnie o ktorej -327020209

czasem szukaja tez modelek np na kreski itp ale to juz sie placi za materialy 100zl

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2012-10-31 o 15:09
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 15:03   #2206
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghost19 Pokaż wiadomość
A do mnie własnie kurier przyniósł litki
Kto zamawiał to będzie zadowolony
czyli Ty tez zadowolona mam nadzieje?
Cytat:
A co sie dzieje z seduction, ze nasz watek omija?
nie luuubi naaass
Cytat:
córka to też wredna baba tym bardziej że ma jeszcze 2 siostry dobrze sytuowane, ale po co wydać pieniądze na bezpieczeństwo matki i sąsiadów...

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
U mnie było to samo.. pieniądze córka ma, ale nie chciała płacić i wiele miesięcy trwała walka, ale w końcu wszyscy sąsiedzi włączyli się i córka nie miała wyjścia. Zwłaszcza, że my często na policję/pogotowie dzwoniliśmy i oni zabierali matkę z mieszkania.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Przyszła do mnie babcia, zbulwersowana, że nikt w markecie z kasy nie pożyczył jej 2 złote na wózek! To jej powiedziałam, że ja też bym jej nie pożyczała, a ona do mnie : troszkę wiary w ludzi to jej powiedziałam, że wierzyłam w ludzi i musze teraz płacić za straty ...

Cytat:
Ale na innych watkach sie udziela, onlajn jest i teskno mi za nia

Cytat:
Ja nie rozumiem po co to zaparcie ludzi w tym, aby nie oddawać rodziców do domów opieki. Ja rozumiem, że to ciężki temat, ale większość nie robi tego tylko dlatego.."bo co powiedzą inni". Wg mnie to naturalne i lepiej żeby bliska osoba miała opiekę i nie mogła ani sobie ani innym zrobić krzywdy.

Ja ogólnie jestem zdania, ze jak przydarzy mi się starość to nie chcę aby dzieci traciły życia aby mi podcierać tyłek, tylko mają mnie oddać do przytulnego domu spokojnej starości czy coś w tym stylu
ja to w ogole sobie wyymyslilam, ze jak zaczne niedolezniec to oddam co mam dzieciom moim, gdzies sobie pojade na fajne wakacje, zjem super kolacje, zrobie cos fajnego i potem lykne jakies proszki i juz. nie wyobrazam sobie byc ciezarem dla moich dzieci
ale taki osredek jakis fajny tez jes dobrym pomyslem poki bede wstanie sobie chociaz jako tako sama radzic.
Cytat:
to bardzo ontrowersyjna sprawa i na starosc ludzie czsta zmieniaja zdanie na ten temat, bo czlowiek sie boi amotnosci, obcych ludzi, stawienia czola faktowi, ze sie jest zaleznym od innych - a nie mozna kogos przymusic do pelnej opieki; ludzie sie czesto upieraja do zycia samemu. Ja na poczatek rozwalabym pozostawienie zniedoleznialej osoby w domu i np. wizyt ielegniarki. A dopiero gdy nawet to nie pomaga w opiece nast starsza osoba to calodobowy dom opieki.
albo taka calodobowa opiekunka, ktora po prostu mieszka z taka osobaprzez wiekszosc czasu .
Cytat:
Napisane przez siasiolka Pokaż wiadomość
właśnie przed chwilą.. na koniec mojego dnia pracy uściskałam szefowi dłoń i wypaliłam odruchowo: Wesołych świąt... i wyszłam do domu
dopiero na korytarzu, słysząc śmiechy chłopaków, uświadomiłam sobie co palnęłam
no halołin w sumie jest radosne

http://www.poomoc.pl/
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:04   #2207
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
matko jak mi się podobają takie kolczyki
nie wiem czy sobie nie zafunduję takie prezentu na święta
zastanow sie powaznie, kolczyki surface'y sie dosc ciezko goja, widzialam wiele osob, ktore mialy zaczerwienienia i rozne zmiany wokol kulek przez dluuugi czas
no i moze migrowac
a zaplacisz za to mysle ok 200

edit:
teraz tak patrze, ze to chyba microdermale, bo za duzy odstep miedzy nimi, one sa drosze, po kilkaset zlotych i bardziej skomlikowane jest' 'zainstalowanie' tego

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
Star, odebrałam kozaki (panie u mnie na poczcie nie wiedzą, że mają mi smsa wysyłać, gdy e-przesyłka do nich przyjdzie ). Są świetne! Muszę schować je przed mamą, bo mi zabierze
u mnie na poczcie tez panie sie ciagle dziwia, co to jest ta eprzesylka chyba tylko wizazanki nią nadaja
fajnie, ze Ci sie podobaja

Cytat:
kupilam szalik, czapke i rekawiczki, za wszystko 60 zl

Edytowane przez starlit
Czas edycji: 2012-10-31 o 15:06
starlit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:06   #2208
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aagusiaa88 Pokaż wiadomość
mówilas a ja sie pod tym podpisuje obiema rekami
ktore to lity takie niewygodne
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wole skorkowe

Stary 2012-10-31, 15:07   #2209
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość

kupilam szalik, czapke i rekawiczki, za wszystko 60 zl
ja ide po paski moze i sweterek i szaliki tez zobacze i rękawiczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 15:07   #2210
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:
zastanow sie powaznie, kolczyki surface'y sie dosc ciezko goja, widzialam wiele osob, ktore mialy zaczerwienienia i rozne zmiany wokol kulek przez dluuugi czas
no i moze migrowac
a zaplacisz za to mysle ok 200

edit:
teraz tak patrze, ze to chyba microdermale, bo za duzy odstep miedzy nimi, one sa drosze, po kilkaset zlotych i bardziej skomlikowane jest' 'zainstalowanie' tego
jak to sie trzyma?

Stary 2012-10-31, 15:09   #2211
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
jak to sie trzyma?
surface'y maja sztange pod skora

mikrodermale sa 'wkladane' do skory pojedynczo, tutaj mozesz sobie zobaczyc jak to wyglada
http://www.tattooart.pl/artykuly/mic...0%A6-4324.html
Stary 2012-10-31, 15:22   #2212
SuLoVa
Zakorzenienie

Cytat:
omg, chyba zaraz zemdleje
Stary 2012-10-31, 15:27   #2213
ania230
Zakorzenienie

super

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 15:28   #2214
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez SuLoVa Pokaż wiadomość
omg, chyba zaraz zemdleje
mnie to w ogole nie rusza, zanim sobie zrobilam kolczyka w wardze to ogladnelam tysiac zdjec wszystkich mozliwych modyfikacji ciala
Stary 2012-10-31, 15:41   #2215
ultrafiolet88
Zakorzenienie

Cytat:

mikrodermale sa 'wkladane' do skory pojedynczo, tutaj mozesz sobie zobaczyc jak to wyglada
http://www.tattooart.pl/artykuly/mic...0%A6-4324.html
ozesz Ty, hardkor, fajnie wyglada tam na doleczkach z tylu, ale chyba bym nie chciala mie taaaakiej dlugiej sztangi pod skora

Stary 2012-10-31, 15:42   #2216
Irja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SuLoVa Pokaż wiadomość
ja mam super fryzjerkę, nie zmienię jej za żadne skarby, zawsze wie co chce i robi tak że mi się podoba
Ja mam takiego fryzjera

Cytat:
co za lump
Cytat:
mogliby dać zniżkę do pull&bear
Stary 2012-10-31, 15:42   #2217
erha
Zakorzenienie

Macie jakiś sprawdzony przepis na leczo?
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 15:43   #2218
SuLoVa
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to w ogole nie rusza, zanim sobie zrobilam kolczyka w wardze to ogladnelam tysiac zdjec wszystkich mozliwych modyfikacji ciala
ja jestem chora na punkcie takich rzeczy więc mnie nic nie przekona nawet za milony
Stary 2012-10-31, 15:43   #2219
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
ozesz Ty, hardkor, fajnie wyglada tam na doleczkach z tylu, ale chyba bym nie chciala mie taaaakiej dlugiej sztangi pod skora
no wlasnie tam dopisalam, ze to ze zdjecia Wizazanki to chyba sa wlasnie microdermale, bo raczej za dlugi odstep jest jak na sztange
Stary 2012-10-31, 15:43   #2220
SuLoVa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irja Pokaż wiadomość
Ja mam takiego fryzjera

mogliby dać zniżkę do pull&bear
coś tam upatrzyła?

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości