|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Gdyby nie to, że okazja jest wspaniała, to w ogóle wymyśliłabym coś żeby się nie zjawić, ale chce im jeszcze raz pogratulować, poświętować z nimi, tym bardziej, że po Wszystkich Świętych wracają za granicę, bo tam na co dzień mieszkają i długi czas się nie zobaczymy. Wymówka z badaniem krwi jest dobra, ale znam moich znajomych, wiem co usłyszę- "No tak. Oczywista sprawa. To proszę tylko lampka szampana na początek wieczoru na toast, a później herbatka z cytrynką do końca wieczoru" Znam ich od lat i toastu za zdrowie państwa młodych nie odpuszczą. A ja nawet łyczka nie zrobię![]() Człowiek zamiast się szczerze, spontanicznie cieszyć, to kombinuje, wymyśla i panikuje...Ach... |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niech Ci naleja jak umoczusz usta nic Ci nie bedzie Reszte gdzies wylej albo wymien kieliszki z Tż i tyle..ja tak bede robic w razie W.
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka 2 grube krechy i tyle radości. Co do picia- ja na początku jak byłam w ciązy a nie wiedziałam wypiłam w sumie 2 lampki wina. Moja kumpela miała doła pobalowała bo zostawił ją facet okazało się , że w ciąży. Gin powiedział, że to nie jest tak, że napijesz się łyka i już tragedia. Alkohol zakazany ale jak ktoś się napił łyka to przecież nic się nie dzieje. Najwyżej zamocz usta i daj wypić TŻ.
U nas jest tak, że wie rodzina z którą jesteśmy bardzo zżyci i przyjaciele- bo wiem, że nawet jakby nie daj Bóg coś, to będą dla mnie wsparci. Dalsi znajomi nie wiedzą, ale też nie wierzę w te zabobony o zapeszaniu... Luna cieszę się, że możesz chociaż troszkę chodzić. Szkoda, że leki mają efekty uboczne, ale dzidzia najważniejsza. Ja dziś już spałam 2 razy po pół h bo leciałam z nóg. Straciłam apetyt, nie mogę jeść wszystko mi śmierdzi. Ale jeszcze troszkę i będzie z górki zrobiłam dziś badania. Zapłaciłam 270,50 zl.
|
#2494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może się uda. Ja myślę, że też czekałabym z mówieniem. W zabobony nie wierzę, ale wolałabym w razie czego (odpukać) nie musieć mowić wszystkim o takim nieszczęściu. I mam nadzieje, że nie poczułaś się urażona tym, że napisałam że tego nie rozumiem. Po prostu w moim kręgu jak ktos nie chce to nie pije i nikt nie robi z tego problemu, nie drąży dlaczego. Bez względu jaka to okazja, liczy się, że ktoś jest na imprezie, nie ważne czy pije czy nie. Nie to nie, masz jakiś powód i tyle. Dlatego dla mnie to dziewne. Nuna 270,50 za badania Matko kochana toż to rozbój w biały dzień.
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że nie Też nie lubię się tłumaczyć i raczej tego nie robię, szczególnie w takiej sprawie jak picie, ale znam się ze znajomymi wiele lat. Wiedzą, że jestem piwoszem, a już przy takiej okazji, to już naprawdę muszę mieć powód żeby nie wznieść toastu. Dlatego właśnie się martwię.
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na weselu przy toaście zamieniłam sie z TŻ kieliszkami, a Ty mozesz usta zamoczyc ale brac łyka nie musisz
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Ciesz sie
![]() To stawialabym na udawane saczenie. Albo jezeli jestesci z nimi tak zzyci jak piszesz to moze im powiedzcie...
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
Kochane a ja w końcu mam neta
te awarie mnie wykończąA więc dziś byłam u swojej gin, złota kobieta pogratulowała, zbadała dokładnie, pobrała cytologię i dała mi skierowania na wszystkie badania krwi i oczywiście na usg ![]() A chciałam jej pokazać testy ale powiedziała że wierzy mi przecież przy trzeciej ciąży sobie nie wymyśliłam A co do moich mdłości to na razie z kibelkiem się nie witałam, ale cały czas jestem blisko zauważyłam tylko że te mdłości nasilają mi się jak zgłodnieję, wychodzi na to że muszę jeść non stop![]() Idę do mojej mamy zobaczyć jak się urządzili bo mieli dziś przeprowadzkę, przy okazji przewietrzę siebie i moje czorty |
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak,teraz jest w miare dobrze ![]() Cytat:
Skutkami ubocznym sie nie martw narazie,dzidzia najważniejszaCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja po pracy.Wczoraj skończyłam leki,i dziś od rana plamienie Czekam na @ i ide na badania![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Dziewczyny mam jeszcze pytanie o te badania lh,fsh i estradiol.Bo jak @ dostane np.jutro to 3 dzień wypadnie mi w sobote,a wtedy u nas laboratoria nie czynne I w zwiazku z tym mam pytanie czy moge te badania zrobić np w 2 dniu cyklu?Czy musi to być ścisle od 3-5 dnia?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-31 o 16:00 |
||||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
HIV,
HCV TSH, FT4 VDRL PTA LISS Grupa kriw Jonogram Cukier Mocz ogólne Morfologia Toxoplazmoza IGM oraz IGG cytologia no i za te badania mi tyle wyszło.
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio nawet pielegniarka zapytala, co ona ze mna zrobi jak ja w ciazy bede skoro ja tak 'padam' przy 2 probowkach
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po całym dniu.
Nadrobić nadrobiłam, ale bez mocy dzisiaj jestem zupełnie i nie mam sił odpisywać ![]() Niedobrze mi i ciągle spać się chce. Z ledwością zrobiłam obiad i pranie wywiesiłam, to wszystko na co dzisiaj mnie było stać..ehhh Buziale dla Was!!!
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- no to pocieszenie dla mnie bo chyba taki dzień. Spałam 3 razy, chciałam upiec ciasto-nie dam rady, tylko ogarnełam. Moje ukochane naleśniki nie są już ukochane:P
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
NUNA dużo tych badań ale jak trzeba to trzeba
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
poza tym to jednorazowo
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wróciłam
Do was i do życia nie zapeszając . Nie wiem czy to przez leki czy co ale taki miałam wczoraj spadek nastroju i trochę dzisiaj że już się martwiłam że w jakąś depresję popadłam no ale zabrałam się znowu za robotę i żyjęA swoją droga czuję się tak jakbym lada moment miała @ dostać a nie jakby się tyle co skończyła
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja po szybkiej kawce z koleżankami. Zanim wpadły zdążyłam ogarnąć mieszkanie, nie starczyło tylko czasu na odkurzanie i zmycie podłóg, a już mi się nie chce. Ale bez stresu, bo my jutro i tak w gościach Zimówki nie przyszły, ciśniemy więc na letniakach (tak mnie wkurza ta kwestia że szok). I tyle u mnie.
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() podczytuje was cały czas tylko jakoś nie mam natchnienia odpisać :/ dziś 6 dzień NOWEGO cyklu a ja mówią nowy cykl nowe możliwości nowa nadziej przechodzę chyba jakieś załamanie, raz śmieje się jak głupia (ostatnio ciągle sobie wyobrażałam taką rybkę z kolcami co puchnie i wygląda jak balonik, nazywając ją rybką rozdymką śmiałam się ze 3 godzinny aż dostałam zakwasów na brzuchu, tż chichrał się ze mną tylko jemu szybciej przeszło) najgorsze że sobie tą rybkę wyobrażam w pracy podczas rozmów z klientami (pracuje na kasie) i czasem zaczynam se śmiać a oni myślą że śmieję się z nich ![]() a raz smutnon mi i chce mi się beczeć z byle powodu Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2012-10-31 o 20:00 |
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż właśnie wrócił ze sklepu z piwkiem i chipsami
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoś mi napisał wcześniej że może zasada do trzech razy sztuka u nas się sprawdzi a w grudniu podczas kolacji Wigilijnej powiemy głośno dobrą nowinkę , ot! takie moje małe marzenie
|
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() podziel się ![]() ![]() Tyle, nie mam czasu nadrabiać dziewczyny, TŻ w domu
|
|
#2514 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak Lunka napisała - trudno jest się wykręcić bez podejrzeń, jeśli wczesniej się piwka nie unikało U mnie w sumie nie byłoby tego problemu, bo my z Miśkiem wygodniccy jesteśmy i zawsze na imprezy woleliśmy jechać autem i żeby jedno nie piło, niż tłuc się komunikacja miejską czy coś A, że ja jeszcze przed ciążą często pozwalałam żeby sobie Misiek wypił, a ja wracałam - to nawet nie byłoby podejrzane dla nikogo, że znowu nei piję![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o kurcze... Masakra ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Aha, Laseczki nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć, bo z rana jedziemy na groby bliskich Tzta, a po południu jadę do moich rodziców... 300km zatłoczonym pociagiem Tż niestety nie jedzie ze mną bo, w sob i niedz do pracy Ja zostaję u nich do niedzieli, więc pewnie dopiero w poniedziałek z rana się zamelduję
|
|
#2515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze śniadankiem i kawą
Wczoraj wieczór udał sie fajnie Dziś idziemy z moją mamą na groby,a potem mama zaprasza nas na kawe i ciasto.
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ja już nie pamiętam jak wygląda święto Wszystkich Świętych w Polsce
Niestety tutaj inaczej to wygląda fajnie bo trochę weselej ale w sumie nie pójdę tu na groby bo nie mam tu nikogo jedynie rodzina Tż ta zostaje to idziemy do nich na obiad i kawkę ale to później najpierw Tż jedzie oglądać nową prywatną budowę i to będzie kolejna jego dodatkowa robota To świetna wiadomość chociaż wolałabym aby siedział ze mną no ale cóż coś za coś jakoś przeboleje
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny,
Dziwne, ale nie pojawił się moj wczorajszy post... Hm.... Jako bardzo początkująca w obserwacjach swojego cyklu mam pytanie: jestem w 18dc, temperatury ciągle niskie, testy owu negatywne, kurzy sluz był tylko przez pół dnia - jest jeszcze szansa na owulke? Poprzedni cykl mial 32 dni. A co do picia - to nie jest problem zeby odmówic, ale jak ja piłam praktycznie zawsze, bo uwielbiam wino, to jakbym raz nie piła to odrazu byłyby pytania... Najlepiej byc abstynentem ![]() Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam i ja
![]() Jeszcze bez śniadanka i porannej kawki ale to dlatego że czekam na Tż który nie może się zebrac z łóżka bo jak ma wolne to musi odespać biedak i tak mnie ssie w żołądku łądnie. A nie chce mi się samej schodzić na dół i przy teściu szamać jeszcze mi jedzenie smak straci a kawa będzie okropna ![]() My dziś siedzimy na dupciach idziemy tylko piechotką na cmentarz do Tż dziadka a jutro uderzamy w teren dalej bo nie chce nam się dzisiaj stać w tych korkach tłumy ludzi niedzielni kierowcy itd. Może zajrzę do Was poźniej kochane
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też si tylko witam z kawką, życzę miłego dnia i lecę powoli się szykować. Idziemy na cmentarz do mamy TŻ.
Pa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Znam ich od lat i toastu za zdrowie państwa młodych nie odpuszczą. A ja nawet łyczka nie zrobię

Reszte gdzies wylej albo wymien kieliszki z Tż i tyle..ja tak bede robic w razie W.
Matko kochana toż to rozbój w biały dzień.

zauważyłam tylko że te mdłości nasilają mi się jak zgłodnieję, wychodzi na to że muszę jeść non stop

poza tym to jednorazowo