|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
właśnie przeglądałam ubranka na allegro i widzę że można kupić używki...w takich większych paczkach np po 40sztuk róznych rzeczy...kupowała któraś z Was podobnie opłaca się???
|
|
|
|
|
#482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
Cytat:
Cytat:
Cytat:
LiwkaO właśnie napisałam wyżej że jednak te 73cm są wystarczające półroczny spory maluch się tam mieści i według mamy do grudnia w razie potrzeby bez problemu będzie mógł spać i jeździć np. jak babcia będzie gotować w kuchni obiadek A to już jej drugi maluch to chyba wie co mówi no i widziałam go ostatnio w tej gondoli jak czekał na jedzonko także powtórzę jak wyżej wbrew pozorom nie jest wcale taka mała jak się wydaje : Ptaszysko16 śliczne ciuszki tak wcześnie kupujesz ja dziś chciałam coś kupić ale czas pędził no i poza tym i tak popłynęłam z kasą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() również gratuluję wizyty i super że z malenstwem wszytsko dobrze ![]() Dziewyczyny ja jak byłam na ostatniej wizycie czyli równo w 12 tygodniu to mi lekarz powiedział, żebym zwróciła i zapisała kiedy poczuję pierwsze kopniaczki bo on ostateczny termin porodu wyliczy mi na podstawie 3 terminów: 1. to pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 2. to kiedy poczułam pierwsze ruchy dziecka, 3. po badaniu połówkowym najlepiej w 20 tygodniu. i według tych dat 3 wskaże tą najbardziej prawdopodobną datę porodu. My niedawno wróciliśmy do domku tak więc idę po makrelę i będę Was nadrabiać bo tak lecicie, jak odrzutowce a mówią że kobiety w ciąży się ślimaczą ale chyba nie z ilością produkowanych postów.Ja dziś miałam wizytę u dentysty bolącego zęba nie zrobiła bo musiała by zrobić zdjęcie a szkoda psuć pięknej pląby po której nie widać, że coś się dzieje z tym ząbkiem i prawdopodobieństwo bólu to ząb obok tak więc tu mi pani stomatolog tylko dziąsło odkaziła i takie lekarstwo na dziąsło założyła bo dla niej to ból dziąseł przy ciąży. Ale zrobiła mi innego ząbka o następnych nawet nie myślę.Kupiłam sobie przy okazji 2 sweterki i jedną bluzę rozmiary S i M ![]() Ale ceny są powalające kupiłam jeszcze leginsy i rajstopy takie lepsze w calzedoni i powiem wam że to co dziś straciłam aż mnie wytrąciło z równowagi bo ceny naprawdę w tych sklepach kosmiczne jak na lato ceny koszulek za 20 -40 zł tak byle jaki sweter na zimę 100 zł tragedia I dostałam prezent od tż na imieniny jak ściągnę to pochwalę się bo już założyłam hehe dostałam zestaw kolczyków, wisiorek i łańcuszek ![]() Przy okazji powiem wam jeszcze, że jednak inwestycja w złoto to chyba najlepsza inwestycja mój pierścionek zaręczynowy po prawie 4 latach jest droższy o 105% Idę nadrabiać i odpisywać ale najpierw rybka Aaaa i dziś kupiłam w realu łososia wędzonego na gorąco
|
||||||
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a marznąć nie cierpie brrrr---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#485 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Któraś pisała o jajecznicy i musiałam sobie ją zrobić, mniam! A teraz rurkami z kremem kusicie ![]() Cytat:
Ja staram się spać na lewym boku, ale i tak w nocy się przekręcam na plecy. Teraz w chorobie tez dużo leżę na plecach, bo mi tak najwygodniej, ale z brzuchem nic mi się nie dzieje. |
||
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj swedzial mnie brzuch i sobie wmawialam ze to dziecie drapie od srodka kiedy sie doczekam?!Cytat:
![]() w kawalku? i w srodku szarawy?! czym sie rozni od tradycyjnego (jesli w ogole). nigdy nie zwracalam na to uwagi :/
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Panie ponownie, własnie sie szykuje, bo tż przyjedzie po pracy (po 21.00) i jedziemy do jego rodziców i jutro na groby (mamy wspólne w jednym miejscu, bo moja mama i jego tata pochodza z jednej miejscowości
) I tak sobie przypomne, że jak robiłam test i wyszły 2 kreski, to pomyslałam sobie, "jej na Swięto Zmarłych juz będe miała duży brzuch i wszyscy beda wiedzieć...."I rzeczywiście brzuch mam ogromny;p Dzis mierzyłam 94cm w obwodzie!! MAm andzieje, że jutro bedzie ładnie, bo lubie pospacerowac po cmentarzu, takie te świeta spokojne i refleksyjne, ale z drugiej strony bede miec w głowie moją dzidzie, która straciłam w grudniu, to pierwsze Zaduszki po #....Jakos mnie tak naszło na refleksje....
|
|
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo one 1,5 godz musi się piec ale pachnie cudnie na cały dom Cytat:
za dentystę, zakupy i dla tż za prezentpochwal się ![]() Mmmm ale pachnie w domu, aż ślinka mi cieknie i chyba muszę zjeść coś zaraz, bo chyba zaraz wyciągnę na wpół surowe ciasto z piekarnika i zjem całe
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czasami w nocy przekręcę się na brzuch jednak już trochę wystaję i czuję go pod sobą więc też boję się tak spać, staram się na boku.
|
|
|
|
|
#490 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój wczoraj był taki ospały, prawie cały dzień się nie ruszał ale za to dziś nadrobił może wczoraj stresował się wizytą na usg tradycyjnie znieruchomiałCytat:
dla dziecica mam tak samo jak Ty, ok tygodnia jestem spokojna a potem jest tylko gorzej miesiąc przerwy między wizytami to dla mnie zdecydowanie za długo. pod koniec zaczynam już nieźle świrowaćCytat:
za 6 miesiącLuna0 gratuluję wizyty i cieszę się, że już nie musisz leżećCytat:
ostatnio mój brat zaczął go tak nazywać hehe dla żartu i mi się czasem zdarza powiedzieć np. że Ludwiś się wierci a tż się tylko krzywi i mówi żeby nie krzywdzić dzieciaka a tak na serio najładniejsze imię męskie wg mnie to Michał ale jest już dwóch w najbliższej rodzinie więc odpada a najśmieszniejsze jest to, że jednemu to ja wybrałam imię (miałam 6 lat) a rodzicom drugiego doradziłam, żeby się nie przejmowali, że w najbliższej rodzinie już jeden jest ok nadrobiłam 2 strony, lecę dalej
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas w rodzinie mój kuzyn ma na imię Michał i się tym nie przejmuję ![]() Dziadek tż też nazywał się Michał i tż bardzo chce po nim to imię nadać naszemu synkowi i mi też się już bardzo podoba
|
|
|
|
#492 |
|
Kniaginia
|
Hehe, to ja dołączam do wielbicielek imienia Michał
Mi od dziecka się to męskie imię podoba.Jeszcze w ciąży nie byłam, a mąż gadał, że kiedyś jak będzie chłopak, to chciałby, żeby się nazywał Michał. A niedługo później się dowiedział, że w jego - bardzo licznej - rodzinie jest jakiś Michał, jego kuzyn, który mieszka w Gdańsku i w takim razie to Michał odpada, bo nie może się powtarzać ![]() |
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby to był ktoś najbliższy z rodziny np dziecko rodzeństwa to rozumiem, ale dalszy kuzyn ja na to nie patrzę i nazywam dziecko jak nam się wymarzy
|
|
|
|
#494 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolejny chłopak Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się wczoraj mój gin na ten ból pleców polecił leżenie na lewym boku Cytat:
gratuluję strasznie przyjemnie czyta się takie posty ![]() Cytat:
Póki co jeden jest Michał (już dorosły) a drugi Michaś (3latka) i wierszyk pasuje: tańcowały dwa Michały, jeden duży, drugi mały ![]() A tak w ogóle to Wam powiem, że ten malutki długi czas chyba nie mógł zrozumieć, że dwie osoby mogą mieć takie same imię i że ten duży też Michał i podchodził do niego z dużym dystansem hehe ależ chce mi się spać oczy same się zamykają, chyba idę się położyćnie piszcie za dużo jutro, bo pewnie będę cały dzień po za domem i nie nadrobię później najbardziej boję się jutrzejszej mszy na cmentarzu, nie wiem jak wytrzymam... wyjścia są dwa: albo założyć pieluchę, albo trzymać kaczkę w samochodzie oj będzie ciężko
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jest zdania, że czasami jak kobieta bardzo ma ochotę to może wypić trochę wina bądź pół szklanki piwa. Ja wiem, że po 30tyg należy spać na lewym boku, albo chociaż próbować. No tak to rozumiem, też bym nie dała na imię Michał w takim wypadku Co do wyjazdów to my jutro nie jedziemy tak jak zawsze, jedziemy tylko do mojego dziadka i pradziadków 17km od mojego miasta i potem do mojej przyjaciółki u mnie w mieście, bo takie jeżdżenie jest męczące i daliśmy sobie spokój w tym roku. A zawsze jak jeździliśmy to rano wyjazd i powrót wieczorem, cały czas od cmentarza do cmentarza. Wieczorem może pójdziemy na spacer na stary cmentarz, uwielbiam chodzić w tej atmosferze palących się zniczy, ustrojonych w kwiaty grobów i tej ciszy
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-31 o 21:15 |
|
|
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
zacytowałam tyle i wszystko ucięło! Niema nic!
kurka wodna.. ![]() nic nie pamiętam oprócz imienia Michał, które też mi się najbardziej podoba, ale teściu ma tak na imię i nie dam mojemu synowi.. ![]() cóż.. nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć pa pa, dobrej nocy.. ![]() Bo jutro męczący dzień..
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Też uciekam, bo padam po pracowitym dniu, ale jutro dopiero na 11:00 do kościoła, także się wyśpię
Dobranoc i do usłyszenia jutro
|
|
|
#498 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje![]() Cytat:
Dragusia, gratuluję 6 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Aha, Laseczki nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć, bo z rana jedziemy na groby bliskich Tzta, a po południu jadę do moich rodziców... 300km zatłoczonym pociagiem Tż niestety nie jedzie ze mną bo, w sob i niedz do pracy Ja zostaję u nich do niedzieli, więc pewnie dopiero w poniedziałek z rana się zamelduję
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
oj joo jjoojj - juz idziecie wszytskie spac hihih, ja wlasnie wrocilam do domku z kursu szybko prysznic doczytalam was, sisotra dala mega pyszna przekaske papryczki yhmm dawno mi tak nie smakowaly, a zaznacze ze ogolnie nie lubie papryki ![]() no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi, a na zdjeciu buzki widac chyba raczke jak podpiera |
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka, super, że wizyta się udała!
Kasia, ale z Emila przystojniaszka ![]() Dziewczyny! Ale mnie Tż wymęczył w IKEI... łaziliśmy w tę i z powrotem. Teraz jest na etapie urządzania kuchni podglądał ikeowskie systemy... i tak chodził od jednej do drugiej szafki. Przeszedł do końca i od nowa!Bo jak stwierdził musi mieć pogląd na całość... pewnie gdyby nie nasz Fasolek to bym wpadła w szał urządzania, a tak to szwędałam się za nim... i tak wiem, że meble zamówimy na wymiar od jakiegoś chłopa
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#502 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! w sumie tak to wszystko opisałaś,że jak to czytam to i mi buzia się uśmiecha.... -szczęście jest zarażliwe..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja po 20 wróciłam z dzieciakami do domu ,jestem wykończona... nogi to mi chyba odpadną.... obiad na halloween-zupa dyniowa (z okiem) ,kurczaczki nietoperze i ziemniaczki dynie no upiekłam ciasteczka -paluszki wiedzmy i babeczki pająki.....a potem trzeba było i rozdać cukierki i pochodzić po domach aby je zebrać..... przebraliśmy się ,wymalowaliśmy ... ja byłam czarownicą ale w sumie to bardziej pasowałam na dynię ....
|
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorce, my kupilismy mieszkanie z kuchina ikeowska i jestem zadowolona z rozwiazan wlasnie, ale jakos... jak to Ikea
|
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
tradycyjnie już nie śpię ale miałam sen... śniło mi się, że nawrzeszczałam na tż-ta pracowników i powiedziałam, żeby się w końcu wzięli do roboty, bo ich wszystkich powywala kasia86bgo cudny Emilek ale będzie przystojniachów na wątku Mamy dziewczynek przygotujcie się... ![]() możecie się ze mnie śmiać ale wczoraj nie miałam internetu i troszkę zaczęła mi palma odbijać wzięłam centymetr i wg wymiarów z usg połówkowego narysowałam sobie na kartce synka maleństwo niby obwód głowy 18cm wydaje się dużo ale to jest tylko trochę więcej niż denko kubka
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie rzeczy, w sumie to mi chyba z dziecka zostało Ja czekam na moich gości... wczoraj o 18 wyjechali więc powinni niedugo być... odezwę się pewnie jak pojadą, więc będzie co nadrabiać oO Aaa i Kasia super maluch
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#507 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
7mc od 28 tyg czyli u mnie wg moich wyliczen 5 grudzień Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra dziewczyny nadrobiłam do 15str dalej nie dam rady. jak bedzie wiecej czasu to nadrobie i opowiem co u mnie, milego dnia
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ja już jestem zazdrosna o moją córcię - więc chłopaki - nie będzie lekko
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
witam was dziewczynki
yhmm jaki ja mam dzis humorek, fiuu fiuu cala szczesliwa jestem. ![]() teraz znowu trza isc do pracy, dwa dni po 8h i weekend wolny , bo wlasiciel przegiol palke wczoraj . do nas na poddasze prowadza schody, na tych schodach ja mam pleck z kursu z ksiazkami i torbe co nosze na codzien, wcozraj na plecaku zostawilam bluzke z Nike, i co wracamy do domu a tu tak :- swiatlo nad kuchenka sie swieci ![]() - bluza poloznona na DESCE DO KROJENIA CHLEBA !!!!!! - telewizor przesuniety razem ze stolikem - pudlo z papierem na srodku pokoju wiec sie sisotra wkur- wi - La no nic trzeba po malu zaczac sie ogarniac do tej pracy. jeszcze raz wam dziekuje za mile slowa
|
|
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
)Kolejny dzień rozpoczęty, jak zwykle ostatnio spokojny, bo ja dalej chora i planuję się do poniedziałku wykurować także łóżeczko, książeczki i relaksik, trochę szkoda że nie pójdziemy na groby w tym roku, no ale chcę już się doleczyć do końca..a groby nie zając, w przyszłym roku też będą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

tak wcześnie kupujesz ja dziś chciałam coś kupić ale czas pędził no i poza tym i tak popłynęłam z kasą 
to sobie jeszcze troszkę poczeka 
05.07.2008 
kiedy sie doczekam?!

a najśmieszniejsze jest to, że jednemu to ja wybrałam imię (miałam 6 lat) a rodzicom drugiego doradziłam, żeby się nie przejmowali, że w najbliższej rodzinie już jeden jest 

oczy same się zamykają, chyba idę się położyć