Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 17:39   #481
Sunshine833
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

właśnie przeglądałam ubranka na allegro i widzę że można kupić używki...w takich większych paczkach np po 40sztuk róznych rzeczy...kupowała któraś z Was podobnie opłaca się???
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 17:50   #482
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry Kochane

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam, czy mogę się dołączyć? mój termin planowany jest na 24.04.2013
misiulka06 witam mamy tak samo termin

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny, mam nadzieje, ze wkrotce moja skora da mi spokoj

patrzcie jaki maluszek u mnie w brzuchu siedzi (dzisiaj koncowka 16 tygodnia )
Moderna jaki słodziak ja mojego zobaczę w 16t3d więc sądzę że widok będzie podobny i mamy się dowiedzieć kto siedzi w środku

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Dzięki, chyba już mam
i widzę, że ostro się już zabrałyście za kolekcjonowanie wyprawki dla maluszków....ja nie mam nic, i też zero doświadczenia ale jak przyjdzie temat wózków to już mam upolowany...(choć wiem, że już był ten temat ale pewnie jeszcze wróci). poniżej wklejam moje dwa faworyty...jak któraś z doświadczeniem wynajdzie jakieś wady w wyborze dajcie znać zawsze można zmienić faowryta
http://allegro.pl/tako-baby-heaven-l...718669527.html
http://allegro.pl/x-lander-xa-wozek-...728199706.html
Sunshine833 według mnie xlander bardziej mi się podoba i jest praktyczny/zgrabniejszy do samochodu, tż kuzynkia ma tego z zieloną budką i mały urodził się duży 4500 i długi bodajże 60cm urodził się 3 maja a do dziś jeździ w gondoli w domku własnie widziałam go w zeszłym tygodniu jak tam leżał i jeszcze miał miejsce na fikanie a ma skończone 6 mc więc uważam, że gondola x-landera jest wystarczająca i wcale nie jest mała wbrew pozorom.

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
według mnie x-lander ma za małą gondolkę - za krótką. 73cm to malusio.
LiwkaO właśnie napisałam wyżej że jednak te 73cm są wystarczające półroczny spory maluch się tam mieści i według mamy do grudnia w razie potrzeby bez problemu będzie mógł spać i jeździć np. jak babcia będzie gotować w kuchni obiadek A to już jej drugi maluch to chyba wie co mówi no i widziałam go ostatnio w tej gondoli jak czekał na jedzonko także powtórzę jak wyżej wbrew pozorom nie jest wcale taka mała jak się wydaje :

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Ptaszysko16 śliczne ciuszki tak wcześnie kupujesz ja dziś chciałam coś kupić ale czas pędził no i poza tym i tak popłynęłam z kasą wszytsko drogie pół wypłaty w chwile poszło masakra jakaś

Cytat:
czy któraś może wie czy krople do nosa można brać w ciąży??w aptece dali mi nasivin soft niby ze mozna...ale ja to taki niedowiarek jestem i wole sie dwa razy upewnic
Sunshine833 woda morska na katar taka jak dla niemowląt. W ogóle jak byłam w aptece i je kupowałam to Pani mi powiedziała, że jak urodzę to założy mi taką kartę na którą są zniżki na akcesoria i leki dla maluszków

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja już po połówkowym dzięki za kciuki
wszystko jest dobrze, maluszek zdrowy, waży ok 400g - chyba sporo nogi ma długaśne- odpowiadają 22t3d hehe obwód głowy 187mm a w niej 20mm móżdżku
no i mam trzecie potwierdzenie chłopaka, więc nie ma bata żeby się zmieniło
poza tym gin popatrzył na moje wyniki i stwierdził, że są idealne i powiedział, żeby na te normy nie patrzeć bo dla ciężarnych są inne, ale to już wiemy
co do bólu pleców, pytał czy nie jest to związane z sikaniem, czy nie bolą jak chce mi się siusiu. powiedziałam, że nie. Zaprosił na fotel, zrobił badanie ręczne, przyjemnie nie było ale na dole na szczęście też wszystko gra. Później na usg przy okazji obejrzał mi nerki ale nie widział żadnych zmian. choć mam wrażenie, że uważa że to od tego ten ból, że niby w ciąży coś tam na coś uciska zwłaszcza po prawej stronie (wiem, że tłumaczę jak potłuczona ale ten mój gin strasznie niewyraźnie mówi i czasem mało co rozumiem a głupio mi się po pare razy ciągle dopytywać). W każdym razie to raczej nie kręgosłup bo kazał brać nospę 3x1 przez 2-3 dni, potem 2x1 i odstawić

miałam też po wizycie powiedzieć ile przytyłam a więc od początku ciąży 1,2 kg. chyba nie dużo, bo gin pytał o apetyt (3 razy powtarzał bo nie rozumiałam o co mu chodzi

u mnie też na przedniej, dziś się dopatrzyłam hehe pewnie niedługo poczujesz bo ja jakoś tak miałam, że 18-19 tydz.
A dziś lekarz pytał mnie o dokładną datę kiedy poczułam ruchy chyba go pokręciło jak myśli, że pamiętam którego to dokładnie dnia było, mógł uprzedzić, że będzie trzeba podać dzień to bym zwróciła na to uwagę a tak to nie wiem

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A no i miałam powiedzieć, że czuję niedosyt po wizycie. mało było widać na tym usg a tż był pierwszy raz, więc chciałam żeby zobaczył ładnego bobaska a tu nic z tego, nawet zdjęcia nie dostaliśmy...

ale przynajmniej tż słyszał serduszko i widziałam że był z tego bardzo zadowolony. lekarz sie go pytał jak wrażenia to właśnie mówił że był zaskoczony tym serduszkiem, że tak mocno bije i ja mówię, że na usg pewnie mało co widział na co lekarz że trzeba było powiedzieć to by potłumaczył troszkę. no ale mężuś w końcu stwierdził, że on woli na żywo zobaczyć to sobie jeszcze troszkę poczeka

następna wizyta dopiero za 4 tygodnie a po niej test na glukozę
kwiatuszekkk21 gratuluję wizyty kiedy ja będę mieć połówkowe hehe wy już będziecie odliczać ostatnią 10 do porodu a ja będę szła na połówkowe.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Napiszę Wam co tam po połówkowym i lecę czytać co dzisiaj napisałyście...
A więc pani położna wszytskie organy 'przeskanowała' serce jest w porządku, 4 komory, wszystkie zastawki, nerki ok, kręgosłup nie jest 'otwarty' jak to u nas mówią i że zajęczej wargi nie ma (; Ogólnie wszystko pracuje jak powinno no i oficjalnie potwierdziło się że naszej Jasmince nic nie urosło między nogami (;
Jednynie to położna powiedziała że Mała jest poniżej średniej jeżeli chodzi o wzorst.
Mówiła że cięższa niż 3kg nie będzie. Tż się trochę martwił ale jak to położna powiedziała my oboje duzi nie jesteśmy... (ja jak się urodziłam ważyłam 2950)
Za to nogi ma duże (;
I wyjątkowo giętka jest bo stopy w okolicach głowy kładła
Poza tym wiem czemu prawie wcale nie czuję ruchów, łożysko mam z przodu i podobno 'porządne' ruchy około 25 tygodnia mogą być.
Aaa i zrobią mi jeszcze usg w 30 i 34 tygodniu Super bo to już niestandardowo jest.
Mam parę zdjęć, jedno z super odbiciem stopy (;
Następna wizyta 19 listopada ale zwykła kontorola
A teraz idę zobaczyć co napisałyście przez cały dzień (:
Agnjeska również gratuluję wizyty i super że z malenstwem wszytsko dobrze

Dziewyczyny ja jak byłam na ostatniej wizycie czyli równo w 12 tygodniu to mi lekarz powiedział, żebym zwróciła i zapisała kiedy poczuję pierwsze kopniaczki bo on ostateczny termin porodu wyliczy mi na podstawie 3 terminów: 1. to pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 2. to kiedy poczułam pierwsze ruchy dziecka, 3. po badaniu połówkowym najlepiej w 20 tygodniu. i według tych dat 3 wskaże tą najbardziej prawdopodobną datę porodu.

My niedawno wróciliśmy do domku tak więc idę po makrelę i będę Was nadrabiać bo tak lecicie, jak odrzutowce a mówią że kobiety w ciąży się ślimaczą ale chyba nie z ilością produkowanych postów.

Ja dziś miałam wizytę u dentysty bolącego zęba nie zrobiła bo musiała by zrobić zdjęcie a szkoda psuć pięknej pląby po której nie widać, że coś się dzieje z tym ząbkiem i prawdopodobieństwo bólu to ząb obok tak więc tu mi pani stomatolog tylko dziąsło odkaziła i takie lekarstwo na dziąsło założyła bo dla niej to ból dziąseł przy ciąży. Ale zrobiła mi innego ząbka Dostałam znieczulenie bo Pani powiedziała, że gorzej dla maleństwa jak będę się stresować z bólu aniżeli miejscowe znieczulenie które nic a nic mu nie zaszkodzi i nawet mi pełnego nie dała mówiła że jak będzie boleć to jeszcze znieczuli ale nie było potrzeby a ząbek wyleczony. jeszcze dwie wizyty takie po 1,5 godzinki i będzie ładnie z ząbkami. Ale wizyta i 250 zł nie moje o następnych nawet nie myślę.

Kupiłam sobie przy okazji 2 sweterki i jedną bluzę rozmiary S i M ale wiecie szłam z zamiarem kupienia większych rzeczy jak mi brzuch urośnie a 2 miesiące przerwy wyłączyło mnie z mody skutecznie bo teraz to wszytko takie szerokie że rozmiar S i M to ja brzuch w 6 mc zmieszczę bo wszystkie swetry w pasie maja minimum 100 cm
Ale ceny są powalające kupiłam jeszcze leginsy i rajstopy takie lepsze w calzedoni i powiem wam że to co dziś straciłam aż mnie wytrąciło z równowagi bo ceny naprawdę w tych sklepach kosmiczne jak na lato ceny koszulek za 20 -40 zł tak byle jaki sweter na zimę 100 zł tragedia

I dostałam prezent od tż na imieniny jak ściągnę to pochwalę się bo już założyłam hehe dostałam zestaw kolczyków, wisiorek i łańcuszek oczywiście sama sobie wybrałam sugerując się tym co tż się podoba więc łańcuszek wybrał tż ja dodatki

Przy okazji powiem wam jeszcze, że jednak inwestycja w złoto to chyba najlepsza inwestycja mój pierścionek zaręczynowy po prawie 4 latach jest droższy o 105% uwierzyć nie mogłam, że tak złoto poszło w górę jak zobaczyłam dziś cenę .

Idę nadrabiać i odpisywać ale najpierw rybka Aaaa i dziś kupiłam w realu łososia wędzonego na gorąco
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 17:51   #483
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przeglądałam ubranka na allegro i widzę że można kupić używki...w takich większych paczkach np po 40sztuk róznych rzeczy...kupowała któraś z Was podobnie opłaca się???
ja kiedyś taką pakę kupiłam Julce tylko tam było więcej tych ubranek w różnych rozmiarach i trafiły mi się naprawdę fajne i ładne rzeczy i wyszło mnie po ok 3 zł za sztuke juz z przesyłką czy jakos tak
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:24   #484
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Włosy ja myje identycznie, ze schylam sie nad wanną, jestem straszny zmarźluxh i jak mokre włosy mi lataja po plecach to mam dreszcze;p
ja mam to samo a marznąć nie cierpie brrrr

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Bylam dzis u lekarza, no i dostalam skierowanie do szpitala
jutro ide, najpierw maja mnie przebadac... i mam straszna nadzieje, ze jednak bede mogla wrocic do domu i tu sie leczyc
Trzymam kciuki - za krótki pobyt, oby wszystko było dobrze
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:30   #485
maria28
Kniaginia

Cytat:
jutro ide, najpierw maja mnie przebadac... i mam straszna nadzieje, ze jednak bede mogla wrocic do domu i tu sie leczyc
Trzymam kciuki za szybki powrót ze szpitala, żebyś nie musiała się tam zadomawiać.

Któraś pisała o jajecznicy i musiałam sobie ją zrobić, mniam!

A teraz rurkami z kremem kusicie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Chciałabym krótko no ale musze to wykrzyczeć całemy światu :
JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZĄ MAMUŚKA NA ŚWIECIE !
spłakałam sie dziś jak głupia, łzy jak grochy mi leciały jak lekarz włączył USG i zobaczyłam tego maluszka zrobił kosi kosi łapki, raz podskoczył, i rączke pokazał, paluszki liczyliśmy, wszystkie narządy w środku oglądalismy no i jest książkowo bez żadnych nieprawidłowości. Łożysko tez mam z przodu.
Lekarz tak ładnie opowiadał co oglądamy, serce kilka razy powtarzał i oglądał że jest wszystko w porządku, ja płakałam a tż wpatrzony w monitor aż zdębiał
No i wielkością odpowiada moim tygodniom i znowu widzielismy siusiaka
Jestem pewna że będe miała synusia To był piękny dzień
Aż mi się buzia cieszy

Ja staram się spać na lewym boku, ale i tak w nocy się przekręcam na plecy. Teraz w chorobie tez dużo leżę na plecach, bo mi tak najwygodniej, ale z brzuchem nic mi się nie dzieje.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:36   #486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewyczyny ja jak byłam na ostatniej wizycie czyli równo w 12 tygodniu to mi lekarz powiedział, żebym zwróciła i zapisała kiedy poczuję pierwsze kopniaczki bo on ostateczny termin porodu wyliczy mi na podstawie 3 terminów
ooo ciekawe info. to czekam na ruchy i wpisuje do kalendarza.
wczoraj swedzial mnie brzuch i sobie wmawialam ze to dziecie drapie od srodka kiedy sie doczekam?!

Cytat:
Kupiłam sobie przy okazji 2 sweterki i jedną bluzę rozmiary S i M ale wiecie szłam z zamiarem kupienia większych rzeczy jak mi brzuch urośnie
tiaaa... ja sobie na tej zasadzie kupilam ostatnio bluzke L i sweter XL. wszak jestem duza, w ciazy... makabbrrrraaa... wygladam nie jak w ciazy tylko jak w za duzych ciuchach. moda oversize mnie wykonczy

Cytat:
Aaaa i dziś kupiłam w realu łososia wędzonego na gorąco
w kawalku? i w srodku szarawy?! czym sie rozni od tradycyjnego (jesli w ogole). nigdy nie zwracalam na to uwagi :/

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 19:34   #487
klementyna1
Zakorzenienie

Witam Panie ponownie, własnie sie szykuje, bo tż przyjedzie po pracy (po 21.00) i jedziemy do jego rodziców i jutro na groby (mamy wspólne w jednym miejscu, bo moja mama i jego tata pochodza z jednej miejscowości) I tak sobie przypomne, że jak robiłam test i wyszły 2 kreski, to pomyslałam sobie, "jej na Swięto Zmarłych juz będe miała duży brzuch i wszyscy beda wiedzieć...."I rzeczywiście brzuch mam ogromny;p Dzis mierzyłam 94cm w obwodzie!! MAm andzieje, że jutro bedzie ładnie, bo lubie pospacerowac po cmentarzu, takie te świeta spokojne i refleksyjne, ale z drugiej strony bede miec w głowie moją dzidzie, która straciłam w grudniu, to pierwsze Zaduszki po #....Jakos mnie tak naszło na refleksje....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 19:40   #488
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cytrynowe
Uwielbiam wszystko co cytrynowe, jedyny napó, który piję to sok cytrynowy rozpuszczany w wodzie
To kiedy mogę wpaść na kawałek?
Za godzinę wyciągam z piekarnika bo one 1,5 godz musi się piec
ale pachnie cudnie na cały dom

Cytat:

Dziewyczyny ja jak byłam na ostatniej wizycie czyli równo w 12 tygodniu to mi lekarz powiedział, żebym zwróciła i zapisała kiedy poczuję pierwsze kopniaczki bo on ostateczny termin porodu wyliczy mi na podstawie 3 terminów: 1. to pierwszy dzień ostatniej miesiączki, 2. to kiedy poczułam pierwsze ruchy dziecka, 3. po badaniu połówkowym najlepiej w 20 tygodniu. i według tych dat 3 wskaże tą najbardziej prawdopodobną datę porodu.

My niedawno wróciliśmy do domku tak więc idę po makrelę i będę Was nadrabiać bo tak lecicie, jak odrzutowce a mówią że kobiety w ciąży się ślimaczą ale chyba nie z ilością produkowanych postów.

Ja dziś miałam wizytę u dentysty bolącego zęba nie zrobiła bo musiała by zrobić zdjęcie a szkoda psuć pięknej pląby po której nie widać, że coś się dzieje z tym ząbkiem i prawdopodobieństwo bólu to ząb obok tak więc tu mi pani stomatolog tylko dziąsło odkaziła i takie lekarstwo na dziąsło założyła bo dla niej to ból dziąseł przy ciąży. Ale zrobiła mi innego ząbka Dostałam znieczulenie bo Pani powiedziała, że gorzej dla maleństwa jak będę się stresować z bólu aniżeli miejscowe znieczulenie które nic a nic mu nie zaszkodzi i nawet mi pełnego nie dała mówiła że jak będzie boleć to jeszcze znieczuli ale nie było potrzeby a ząbek wyleczony. jeszcze dwie wizyty takie po 1,5 godzinki i będzie ładnie z ząbkami. Ale wizyta i 250 zł nie moje o następnych nawet nie myślę.

Kupiłam sobie przy okazji 2 sweterki i jedną bluzę rozmiary S i M ale wiecie szłam z zamiarem kupienia większych rzeczy jak mi brzuch urośnie a 2 miesiące przerwy wyłączyło mnie z mody skutecznie bo teraz to wszytko takie szerokie że rozmiar S i M to ja brzuch w 6 mc zmieszczę bo wszystkie swetry w pasie maja minimum 100 cm
Ale ceny są powalające kupiłam jeszcze leginsy i rajstopy takie lepsze w calzedoni i powiem wam że to co dziś straciłam aż mnie wytrąciło z równowagi bo ceny naprawdę w tych sklepach kosmiczne jak na lato ceny koszulek za 20 -40 zł tak byle jaki sweter na zimę 100 zł tragedia

I dostałam prezent od tż na imieniny jak ściągnę to pochwalę się bo już założyłam hehe dostałam zestaw kolczyków, wisiorek i łańcuszek oczywiście sama sobie wybrałam sugerując się tym co tż się podoba więc łańcuszek wybrał tż ja dodatki
za dentystę, zakupy
i dla tż za prezent
pochwal się

Mmmm ale pachnie w domu, aż ślinka mi cieknie i chyba muszę zjeść coś zaraz, bo chyba zaraz wyciągnę na wpół surowe ciasto z piekarnika i zjem całe
Stary 2012-10-31, 19:44   #489
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanie odnośnie spania, bo ja śpię na brzuchu tylko, że nogę mam pod brodą i tak się zastanawiam czy to nie szkodzi dziecku, może ja go gniotę jakoś
Ja też czasami w nocy przekręcę się na brzuch jednak już trochę wystaję i czuję go pod sobą więc też boję się tak spać, staram się na boku.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 19:58   #490
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Witam mamusie 13to marcowe w 21 tygodniu

Mój maluch jakis taki ospały wczoraj i dzis słabo dokazuje, az zaczełam sie troche niepokoić... Rano leżałam i nadsłuchiwałam, czy wierzga i coś tam sie poruszyłze 2 razy, ale mizernie....MAm ndzieje, że wszystko u niego dobrze. JUż bym chciała tą wizytę, bo niepokój mnie dopadł jakiś...
MIłęgo dnia! i gratuluje udanych wizyt!
21 tydzień

Mój wczoraj był taki ospały, prawie cały dzień się nie ruszał ale za to dziś nadrobił może wczoraj stresował się wizytą na usg tradycyjnie znieruchomiał

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
a poza tym bry i wróciłam właśnie po badaniu dzięki za kciuki jak zwykle byłyście boskie i mega skuteczne - dziecko zdrowe, jak to powiedział pan dr na 5 z plusem i potwierdził po raz kolejny dziedzica także na jakiś tydzień jestem spokojna

a wymiarów to mi się nie chce przepisywać ale waży już całej 237 gram :P
dla dziecica mam tak samo jak Ty, ok tygodnia jestem spokojna a potem jest tylko gorzej miesiąc przerwy między wizytami to dla mnie zdecydowanie za długo. pod koniec zaczynam już nieźle świrować

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Z ciekawostek, niektóre z Was pisały że jeszcze nigdy nie jeździły pociągiem, ja nigdy nie farbowałam włosów...

Witam się w 6 miesiącu i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ja nie dość, że nie jeździłam pociągiem to i włosów jeszcze nigdy nie farbowałam

za 6 miesiąc

Luna0 gratuluję wizyty i cieszę się, że już nie musisz leżeć

Cytat:
Dziewczyny a co do imiom macie już wybrane? szczególnie o chłopaków się pytam...bo ja nie mam zielonego pojęcia i martwi mnie to...nie mam żadnego faworyta ale trochę kandydatów...nikodem, wiktor, witold, tymoteusz...dziewczynka na sto procent miała być olga...a chłop nie wiem...a kurde zazwyczaj się ma jakieś marzenia, że jak będzie chłopak to nazwe go...a tu dupa ciemność....
My jeszcze nie mamy imienia, ciągle nie możemy się zdecydować. Wiem za to jak na pewno nie będzie-Ludwik ostatnio mój brat zaczął go tak nazywać hehe
dla żartu i mi się czasem zdarza powiedzieć np. że Ludwiś się wierci a tż się tylko krzywi i mówi żeby nie krzywdzić dzieciaka

a tak na serio najładniejsze imię męskie wg mnie to Michał ale jest już dwóch w najbliższej rodzinie więc odpada a najśmieszniejsze jest to, że jednemu to ja wybrałam imię (miałam 6 lat) a rodzicom drugiego doradziłam, żeby się nie przejmowali, że w najbliższej rodzinie już jeden jest ehh... człowiek był młody i głupi i nie pomyślał, żeby zatrzymać to imię dla siebie

ok nadrobiłam 2 strony, lecę dalej
Stary 2012-10-31, 20:31   #491
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

a tak na serio najładniejsze imię męskie wg mnie to Michał ale jest już dwóch w najbliższej rodzinie więc odpada a najśmieszniejsze jest to, że jednemu to ja wybrałam imię (miałam 6 lat) a rodzicom drugiego doradziłam, żeby się nie przejmowali, że w najbliższej rodzinie już jeden jest ehh... człowiek był młody i głupi i nie pomyślał, żeby zatrzymać to imię dla siebie

ok nadrobiłam 2 strony, lecę dalej
zgadzam się
u nas w rodzinie mój kuzyn ma na imię Michał i się tym nie przejmuję
Dziadek tż też nazywał się Michał i tż bardzo chce po nim to imię nadać naszemu synkowi i mi też się już bardzo podoba
Stary 2012-10-31, 20:44   #492
maria28
Kniaginia

Hehe, to ja dołączam do wielbicielek imienia Michał Mi od dziecka się to męskie imię podoba.
Jeszcze w ciąży nie byłam, a mąż gadał, że kiedyś jak będzie chłopak, to chciałby, żeby się nazywał Michał. A niedługo później się dowiedział, że w jego - bardzo licznej - rodzinie jest jakiś Michał, jego kuzyn, który mieszka w Gdańsku i w takim razie to Michał odpada, bo nie może się powtarzać Tak sobie umyślił.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 20:55   #493
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Hehe, to ja dołączam do wielbicielek imienia Michał Mi od dziecka się to męskie imię podoba.
Jeszcze w ciąży nie byłam, a mąż gadał, że kiedyś jak będzie chłopak, to chciałby, żeby się nazywał Michał. A niedługo później się dowiedział, że w jego - bardzo licznej - rodzinie jest jakiś Michał, jego kuzyn, który mieszka w Gdańsku i w takim razie to Michał odpada, bo nie może się powtarzać Tak sobie umyślił.
nie rozumiem tego z powtarzaniem..
jakby to był ktoś najbliższy z rodziny np dziecko rodzeństwa to rozumiem, ale dalszy kuzyn
ja na to nie patrzę i nazywam dziecko jak nam się wymarzy
Stary 2012-10-31, 20:56   #494
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Otoz u mnie ujawnil sie maly Emil Jan z czego jestem nieziemnsko zadowolona. Zdjcie dodam wieczorem bo teraz jestem u znajomych a na 17 ide na kurs. Ale tak
18tydz4dzien Waga 260gram 15,5 cm
Profil sliczny od razu widac ze wdal sie w mamusie, nogi glugie ale tatus wysoki hahaha
Organy wszystkie na miejscu prawidlowo funkcjonuja
Wic tylko sie cieszyc no i termin zostal te. Sam 1.04.2013 wiec moze faktycznie urodze w urodziny (04-04) hihi
kolejny chłopak

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a więc ja już też po wizycie ogólnie jest dobrze tzn. z maluszkiem a ja na następną wizytę muszę zrobić dodatkowe badanie krwi, z uwagi na wysoki spadek leukocytów nie byłoby źle jeśli byłabym przeziębiona wtedy spadek byłby uzasadniony ale tak z niczego :/ no nic zobaczymy.
No i waga 4 kg w ciągu jednego miesiąca to troszeczkę za dużo więc od jutra koniec ze słodyczami i colą

Cytat:
życzę szybkiego powrotu do domu trzymaj się

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja już wiele razy czytałam, że ze spaniem na lewym boku to mit
wczoraj mój gin na ten ból pleców polecił leżenie na lewym boku

Cytat:
spłakałam sie dziś jak głupia, łzy jak grochy mi leciały jak lekarz włączył USG i zobaczyłam tego maluszka zrobił kosi kosi łapki, raz podskoczył, i rączke pokazał, paluszki liczyliśmy, wszystkie narządy w środku oglądalismy no i jest książkowo bez żadnych nieprawidłowości. Łożysko tez mam z przodu.
Lekarz tak ładnie opowiadał co oglądamy, serce kilka razy powtarzał i oglądał że jest wszystko w porządku, ja płakałam a tż wpatrzony w monitor aż zdębiał
gratuluję strasznie przyjemnie czyta się takie posty

Cytat:
zgadzam się
Dziadek tż też nazywał się Michał i tż bardzo chce po nim to imię nadać naszemu synkowi i mi też się już bardzo podoba
u nas żeby był jeden to też bym się nie przejmowała albo żeby to choć trochę dalsza rodzina była a tu jeden to mój rodzony brat a drugi rodzonej siostry synek. widzimy się co najmniej raz w tygodniu i wydaję mi się, że trzech Michałów może być już za dużo...
Póki co jeden jest Michał (już dorosły) a drugi Michaś (3latka) i wierszyk pasuje: tańcowały dwa Michały, jeden duży, drugi mały
A tak w ogóle to Wam powiem, że ten malutki długi czas chyba nie mógł zrozumieć, że dwie osoby mogą mieć takie same imię i że ten duży też Michał i podchodził do niego z dużym dystansem hehe

ależ chce mi się spać oczy same się zamykają, chyba idę się położyć

nie piszcie za dużo jutro, bo pewnie będę cały dzień po za domem i nie nadrobię później
najbardziej boję się jutrzejszej mszy na cmentarzu, nie wiem jak wytrzymam... wyjścia są dwa: albo założyć pieluchę, albo trzymać kaczkę w samochodzie oj będzie ciężko
Stary 2012-10-31, 21:12   #495
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

wczoraj mój gin na ten ból pleców polecił leżenie na lewym boku

u nas żeby był jeden to też bym się nie przejmowała albo żeby to choć trochę dalsza rodzina była a tu jeden to mój rodzony brat a drugi rodzonej siostry synek. widzimy się co najmniej raz w tygodniu i wydaję mi się, że trzech Michałów może być już za dużo...
Póki co jeden jest Michał (już dorosły) a drugi Michaś (3latka) i wierszyk pasuje: tańcowały dwa Michały, jeden duży, drugi mały
A tak w ogóle to Wam powiem, że ten malutki długi czas chyba nie mógł zrozumieć, że dwie osoby mogą mieć takie same imię i że ten duży też Michał i podchodził do niego z dużym dystansem hehe
no co lekarz to też opinia, moja gin np jak byłam z Julią w ciąży to powiedziała bym w sylwestra piła wino, a nie piła szampana bo wywołuje poród ona jest zdania, że czasami jak kobieta bardzo ma ochotę to może wypić trochę wina bądź pół szklanki piwa.

Ja wiem, że po 30tyg należy spać na lewym boku, albo chociaż próbować.

No tak to rozumiem, też bym nie dała na imię Michał w takim wypadku

Co do wyjazdów to my jutro nie jedziemy tak jak zawsze, jedziemy tylko do mojego dziadka i pradziadków 17km od mojego miasta i potem do mojej przyjaciółki u mnie w mieście, bo takie jeżdżenie jest męczące i daliśmy sobie spokój w tym roku.
A zawsze jak jeździliśmy to rano wyjazd i powrót wieczorem, cały czas od cmentarza do cmentarza.
Wieczorem może pójdziemy na spacer na stary cmentarz, uwielbiam chodzić w tej atmosferze palących się zniczy, ustrojonych w kwiaty grobów i tej ciszy

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-10-31 o 21:15
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 21:33   #496
joanna200
Rozeznanie

zacytowałam tyle i wszystko ucięło! Niema nic!
kurka wodna..

nic nie pamiętam oprócz imienia Michał, które też mi się najbardziej podoba, ale teściu ma tak na imię i nie dam mojemu synowi..

cóż.. nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć pa pa, dobrej nocy..
Bo jutro męczący dzień..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 21:41   #497
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Też uciekam, bo padam po pracowitym dniu, ale jutro dopiero na 11:00 do kościoła, także się wyśpię
Dobranoc i do usłyszenia jutro
Stary 2012-10-31, 21:48   #498
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
patrzcie jaki fajny kalkulator znalazłam http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3
uwzględnia długość cyklu wg niego datę mam wyznaczoną wg 26-dniowego cyklu a patrząc na to, że mój trwał ok 30 dni termin wypada na 17.03 a nie 13.03 zobaczymy
fajny... ale coś dziwnie mi liczy... Bo pokazuje, że wg 29dniowego cyklu termin mam na 24 marca... a w innych kalkulatorach mi zawsze pokazywało 21 marca...
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
bardzo dziękuje
ja za dodatkową opłatą też bym nie chciała, ale mamy wszystko w cenie 250zł i wyjścia nie ma
no tylko, że mi sie zdaje, że Ty masz to nagranie płytki za dodatkowa opłatę własnie - bo 250 zl to strasznie dużo. A co gorsza- nie pytają Cię o zdanie czy chcesz plytę.. tylko od razu do oplaty taki koszt dorzucili...
Cytat:
\
o to foto, było ciężko wcelować, ale po wielu próbach w końcu mi się udało robione bez lampy i w słabym oświetleniu to tak nie widać dobrze koloru
bardzo fajny kolorek
Cytat:
Wróciłam, no i chyba nie jest źle ale tez nie dobrze
mam wprowadzone leki przeciwskurczowe czyli fenoterol.. troche za wczesnie i gin ubolewał że musi je zapisac ale ja to się nawet ciesze bo przynajmniej nie bede się schizowac że wyląduje w szpitalu
tyle ze juz do konca musze je brac, no i skutki uboczne są okropne ale jakoś bede musiała przezyc
i wcale nie musze lezec, mam sie oszczędzać ale leżeć nie musze
także kłade się pod kocyk
jestem zadowolona, bo wiem ze moje objawy nie zostaly olane...
maly pokazał siusiaka jak zawsze zresztą no i tak kopal że myślałam że mu noga przez monitor przeleci

Dziewczyny za te wasze tygodnie i 6 miesiące, ale ten czas leci... a jednocześnie przeciez tak się dłuży
super Lunka, że możesz chodzićAle kurcze te laki trochę mi się nie podobają... No ale jeśli mają pomóc maleństwu, to trezba jakoś przecierpieć

Cytat:
Hej dziewczyny a więc ja już też po wizycie ogólnie jest dobrze tzn. z maluszkiem a ja na następną wizytę muszę zrobić dodatkowe badanie krwi, z uwagi na wysoki spadek leukocytów nie byłoby źle jeśli byłabym przeziębiona wtedy spadek byłby uzasadniony ale tak z niczego :/ no nic zobaczymy.
No i waga 4 kg w ciągu jednego miesiąca to troszeczkę za dużo więc od jutra koniec ze słodyczami i colą

dzisiaj na pożegnanie słodyczy zjadłam pyszną rurkę ze śmietaną
Leonikowa, no to fajnie, że z maluszkiem wszystko dobrze Mam nadzieję, ze kolene badanie krwi już wypadnie lepiej
Cytat:

Ja też spie w pozycji podkurczonej, ale staram sie spać na boku bo brzuch mi troche przeszkadza.
A co do dotykania to pierwszy raz mnie dzis chrzestna złapała ale mnie zaskoczyla i nie podobało mi sie to tak nagle.
Ewkaaa, duper Gratulacje
Cytat:
z tym lezeniem na plecach cos jest... bo mi zaczął twardniec brzuch własnie w tej pozycji z wyprostowanymi nogami takze lepiej chyba na bokach, tym bardziej jak duzo polegujecie
ja spie na lewym boku i czasami tylko przewracam sie na prawy
no mi też własnie tylko gdy leżę na plecach twardnieje. Gdy przewracam sie na bok, to po chwili już jest miękki

Dragusia, gratuluję 6 miesiąca

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Aha, Laseczki nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć, bo z rana jedziemy na groby bliskich Tzta, a po południu jadę do moich rodziców... 300km zatłoczonym pociagiem Tż niestety nie jedzie ze mną bo, w sob i niedz do pracy Ja zostaję u nich do niedzieli, więc pewnie dopiero w poniedziałek z rana się zamelduję
Stary 2012-10-31, 22:11   #499
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oj joo jjoojj - juz idziecie wszytskie spac hihih, ja wlasnie wrocilam do domku z kursu szybko prysznic doczytalam was, sisotra dala mega pyszna przekaske papryczki yhmm dawno mi tak nie smakowaly, a zaznacze ze ogolnie nie lubie papryki

no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi, a na zdjeciu buzki widac chyba raczke jak podpiera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2464.jpg (107,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2465.jpg (86,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2466.jpg (90,8 KB, 44 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 22:20   #500
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ewka, super, że wizyta się udała!
Kasia, ale z Emila przystojniaszka

Dziewczyny! Ale mnie Tż wymęczył w IKEI... łaziliśmy w tę i z powrotem. Teraz jest na etapie urządzania kuchni podglądał ikeowskie systemy... i tak chodził od jednej do drugiej szafki. Przeszedł do końca i od nowa!Bo jak stwierdził musi mieć pogląd na całość... pewnie gdyby nie nasz Fasolek to bym wpadła w szał urządzania, a tak to szwędałam się za nim... i tak wiem, że meble zamówimy na wymiar od jakiegoś chłopa

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 22:29   #501
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

oj joo jjoojj - juz idziecie wszytskie spac hihih, ja wlasnie wrocilam do domku z kursu szybko prysznic doczytalam was, sisotra dala mega pyszna przekaske papryczki yhmm dawno mi tak nie smakowaly, a zaznacze ze ogolnie nie lubie papryki

no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi, a na zdjeciu buzki widac chyba raczke jak podpiera
nooo... toż to mała piekność Sliczne fotki
Stary 2012-10-31, 22:29   #502
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wspaniale , gratuluje ! w sumie tak to wszystko opisałaś,że jak to czytam to i mi buzia się uśmiecha.... -szczęście jest zarażliwe.....

Cytat:
Cytat:
zgadzam się
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
no i ja myślę o michale... w sumie od niedawna ..ale jednak....
Cytat:
gratuluje jeszcze raz ! no i śwetne fotki !!!

ja po 20 wróciłam z dzieciakami do domu ,jestem wykończona... nogi to mi chyba odpadną....
obiad na halloween-zupa dyniowa (z okiem) ,kurczaczki nietoperze i ziemniaczki dynie no upiekłam ciasteczka -paluszki wiedzmy i babeczki pająki.....a potem trzeba było i rozdać cukierki i pochodzić po domach aby je zebrać..... przebraliśmy się ,wymalowaliśmy ... ja byłam czarownicą ale w sumie to bardziej pasowałam na dynię ....
Stary 2012-10-31, 23:02   #503
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bede miec w głowie moją dzidzie, która straciłam w grudniu, to pierwsze Zaduszki po #....Jakos mnie tak naszło na refleksje....

Cytat:
no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi
Sloneczko!!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
w ... ja byłam czarownicą ale w sumie to bardziej pasowałam na dynię ....

Sorce, my kupilismy mieszkanie z kuchina ikeowska i jestem zadowolona z rozwiazan wlasnie, ale jakos... jak to Ikea

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 05:41   #504
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dzień Dobry tradycyjnie już nie śpię

ale miałam sen... śniło mi się, że nawrzeszczałam na tż-ta pracowników i powiedziałam, żeby się w końcu wzięli do roboty, bo ich wszystkich powywala

kasia86bgo
cudny Emilek
ale będzie przystojniachów na wątku Mamy dziewczynek przygotujcie się...

możecie się ze mnie śmiać ale wczoraj nie miałam internetu i troszkę zaczęła mi palma odbijać wzięłam centymetr i wg wymiarów z usg połówkowego narysowałam sobie na kartce synka chciałam zobaczyć mniej więcej jakiej jest już wielkości maleństwo niby obwód głowy 18cm wydaje się dużo ale to jest tylko trochę więcej niż denko kubka
Stary 2012-11-01, 06:42   #505
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ja po 20 wróciłam z dzieciakami do domu ,jestem wykończona... nogi to mi chyba odpadną....
obiad na halloween-zupa dyniowa (z okiem) ,kurczaczki nietoperze i ziemniaczki dynie no upiekłam ciasteczka -paluszki wiedzmy i babeczki pająki.....a potem trzeba było i rozdać cukierki i pochodzić po domach aby je zebrać..... przebraliśmy się ,wymalowaliśmy ... ja byłam czarownicą ale w sumie to bardziej pasowałam na dynię ....
Dzieci pewnie zachwycone były? (;
Uwielbiam takie rzeczy, w sumie to mi chyba z dziecka zostało

Ja czekam na moich gości... wczoraj o 18 wyjechali więc powinni niedugo być... odezwę się pewnie jak pojadą, więc będzie co nadrabiać oO

Aaa i Kasia super maluch

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 07:15   #506
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 08:11   #507
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
MAJONEZOWA? o kurka! i co smaczna? jakoś mi się to gryzie, choć majonez uwielbiam
moja babcia też robi majonezową dobra

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Dragusia Wy róbcie selekcje na imię a nie na rożki i beciki

a teraz 7 jak liczyć od 27 czy 28 tygodnia? i tym samym III trymestr?
no przydało by sie ale to nie tak łatwo z nim.
7mc od 28 tyg czyli u mnie wg moich wyliczen 5 grudzień

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Wróciłam, no i chyba nie jest źle ale tez nie dobrze
mam wprowadzone leki przeciwskurczowe czyli fenoterol.. troche za wczesnie i gin ubolewał że musi je zapisac ale ja to się nawet ciesze bo przynajmniej nie bede się schizowac że wyląduje w szpitalu
tyle ze juz do konca musze je brac, no i skutki uboczne są okropne ale jakoś bede musiała przezyc
i wcale nie musze lezec, mam sie oszczędzać ale leżeć nie musze
także kłade się pod kocyk
jestem zadowolona, bo wiem ze moje objawy nie zostaly olane...
maly pokazał siusiaka jak zawsze zresztą no i tak kopal że myślałam że mu noga przez monitor przeleci
super

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do włosów bo tak się zastanawiam jak z myciem ich z dużym brzuszkiem?
Ponieważ ja zawsze myję je przed wzięciem prysznicu, schylam głowę do wanny i rączką prysznicową myję, nakładam odżywkę/maskę, trochę pochodzę a dopiero potem wchodzę pod prysznic i spłukuję . Czy z dużym brzuchem jest to wykonalne? Takie schylanie?
no ja też jestem ciekawa jak to będzie
Cytat:
Otoz u mnie ujawnil sie maly Emil Jan z czego jestem nieziemnsko zadowolona. Zdjcie dodam wieczorem bo teraz jestem u znajomych a na 17 ide na kurs. Ale tak
18tydz4dzien Waga 260gram 15,5 cm
Profil sliczny od razu widac ze wdal sie w mamusie, nogi glugie ale tatus wysoki hahaha
Organy wszystkie na miejscu prawidlowo funkcjonuja
Wic tylko sie cieszyc no i termin zostal te. Sam 1.04.2013 wiec moze faktycznie urodze w urodziny (04-04) hihi
kolejny chłop

Cytat:
Potem wykreslalismy te ktorych druga strona nie zniesie i zostało pare takich znośnych u nas został Kamilek i Antoś no i w koncu będzie Kamilek
tak jak przyszły chrzestny

Cytat:

dzisiaj na pożegnanie słodyczy zjadłam pyszną rurkę ze śmietaną

dobra dziewczyny nadrobiłam do 15str dalej nie dam rady. jak bedzie wiecej czasu to nadrobie i opowiem co u mnie,
milego dnia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 08:16   #508
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Bossski

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Mamy dziewczynek przygotujcie się...
Ja już jestem zazdrosna o moją córcię - więc chłopaki - nie będzie lekko
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 09:29   #509
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witam was dziewczynki

yhmm jaki ja mam dzis humorek, fiuu fiuu cala szczesliwa jestem.
w koncu zobaczylam i wiem ze wszytsko w porzadeczku, teraz tylko czekac na *Emilka, juz sie zakochalam.
teraz znowu trza isc do pracy, dwa dni po 8h i weekend wolny no ale trza sie pomalu zaczac juz poakowac, bo przeciez 27.11 lece do PL a 3.12 sisotra klucze dostaje. w sumie mowi mi wczoraj zebym sie nie zdziwila jak z lotniska kaze mi na nowe mieszkanie pojechac , bo wlasiciel przegiol palke wczoraj . do nas na poddasze prowadza schody, na tych schodach ja mam pleck z kursu z ksiazkami i torbe co nosze na codzien, wcozraj na plecaku zostawilam bluzke z Nike, i co wracamy do domu a tu tak :
- swiatlo nad kuchenka sie swieci
- bluza poloznona na DESCE DO KROJENIA CHLEBA !!!!!!
- telewizor przesuniety razem ze stolikem
- pudlo z papierem na srodku pokoju
wiec sie sisotra wkur- wi - La lekko i mowi ze ja sie bd wyprowadzala taka wiazanke mu pojedzie ze facio sie zdziw, a jutro z rana mu powie ze nie zyczy sobie visningow jak nas nie bd w domu, hahaha.

no nic trzeba po malu zaczac sie ogarniac do tej pracy.

jeszcze raz wam dziekuje za mile slowa jestescie kochane

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 09:33   #510
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry )

Kolejny dzień rozpoczęty, jak zwykle ostatnio spokojny, bo ja dalej chora i planuję się do poniedziałku wykurować także łóżeczko, książeczki i relaksik, trochę szkoda że nie pójdziemy na groby w tym roku, no ale chcę już się doleczyć do końca..a groby nie zając, w przyszłym roku też będą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości