|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
o kurcze, ależ ona prześliczna!
|
#1112 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Patik, gratuluję wygranej sprawy
i reszta by się potoczyła pomyślnie ![]() Cytat:
i różne złe myśli przychodza mi do głowy jak myślę o alkoholikach, ale to przemilczę... ale dynieczka Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję no i przeszło, ale musiałam zażyć paracetamol po nim dostałam jakiegoś speeda i posprzątałam cały parter poddasze tylko odkurzyłam i kible wydomestosowałam normalnie nie sprzątam jak Dawid nie śpi, bo wtedy łatwo o nieuwage i zawsze się w coś pakuje ale dzisiaj współpracował oglądając baby.tv Cytat:
przed zajściem w ciążę nie sprawdzali mi stanu szwu pod kątem kolejnej ciąży, a w ciązy - na tym etapie co jestem też go jeszcze nie sprawdzali (nie wiem czy to się robi w ogole )co na pewno będę mieć sprawdzane, to tak jak w pierwszej ciązy stan szyjki (mam po zabiegu chirurgicznym) siedzę jak na szpilkach, bo mają kończyć nagrobek taty, od kilku dni przesuwali termin, a że śniegi, a że litery nie doszły, dziś już trzy telefony z przesunięciem godziny przyjazdu, przed chwila ostatni, będą o 18 noż.... przecież już ciemno będzie, co oni tam zobaczą? postanowiłam że mu nie dopłacę, jak go obejrzę w dzień i uznam że nie ma fuszery to dostanie resztę
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
to chyba musze dołączyć do koleżanek
i chcialabym zeby Jasiek miał taką samą fryzure jak Zuzia ![]() A jeszcze w temacie zimowych butów, tak wiem jestesmy za tym żeby kupować nowe, ale do czego zmierzam mam takie po siostrzenicy buty jakbym to określiła na all w bardzo dobrym stanie i pomyślalam że nie kupuje się dwóch par zimowych butow a przecież może się zdarzyć ze własciwe przemokną a czasami trzeba wyjśc i w zime wychodzi się częsciej z dzieckiem na spacer tylko w wózku więc wtedy moga być takie bez problemu, do czego zmierzam gdyby ktoraś z mam córeczkowych chciala napiszcie do mnie i wysyłam macArthur mają napis ze tez są coś tam tex rozmiar 22, mierzylam z J i choć dużo nosimy i lubie uniseksy to jednak są za rózowe dorzucić moge (tym razem z metką) czape, zrobiłam zdjęcie wszystkiego mis służył za modela
|
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
no i po spaniu, oglądam sobie "Prawo Agaty" nagle Johny wchodzi, ani be ani me, wziął zabawki i się bawi
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
Ela na tym pierwszym zdjęciu wygląda już na takiego dużego chłopca, a na tym drugim malutki śpiący szkrabik
Kolina a jest opcja że będziesz mogła teraz rodzić sn czy po ok 2 latach to wskazują cc? a rodziłaś Dawida w warszawie czy górach? |
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
ela, ale się rozłożył na poduchach, a jak śpi to taki malutki aniołeczek
Cytat:
ja od poczatku miałam wskazanie do cc ze względu na szwy na szyjce i prawdopodobieństwo, że sie nie otworzy do końca rodziłam w górach teraz będę rodzić w warszawie
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam
kinga drzemie znowu na kolanach pokrotce: mocz w normie wiec nie tu tkwi probldm. mamy antybiotyk tylko nadal ine wiadomo co jest. za to przez to niejedzenie jest anemia i leukocytoza... |
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji poszło zaproszenie na FB Justyna Z.
|
|
#1120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no mi szczęka opadła
siedziałam jak wryta, a on się bawił, za chwilę przyniósł mi książeczkę, chyba żeby mi się nie nudziło ![]() a teraz zaprowadził mnie do huśtawki i musiałam ją uwiesić i się buja zdejmować będzie trzeba na siłę, przeżywa znów fascynację bujaniem się ![]() Cytat:
w sumie daleko do podłogi nie ma, ale zawsze...Cytat:
Cytat:
kurde, taka ładna pogoda była... a my jeszcze kiblujemy w domu ale w piątek wychodzimy! nie ma innej opcji!ostatnio tak marudzi, jakby mu piątki wychodziły, a przecież to niemożliwe jest chyba ma wnerw o te spacery... w sumie to teraz żałuję, że dziś nie wyszłam... ciepło chyba było, słoneczko, moglam chociaż na pół godziny wyskoczyć... no, ale z drugiej strony zakaz to zakaz... eh...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-31 o 16:01 |
|||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nie nadrabiam nie mam sily i mam wkur.... Pojechalam dzis zlaatwiac badania kontrolne, musialam od ortopedy miec swistek ze juz zakonczylam leczenie 30 zl. Do medycyny pracy zrobic kontrolne badania z tym swistkiem i do kierowniczki zaniesc. Wjezdzam do domu a moj TZ mi oznajmia ze Maria kaszle Sorki ze o sobie, ale nie mam juz sily.
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że osłuchowo czysto! w końcu musi jej przejść... eh... zdrówka duuuuuuuuuużo!
|
|
#1123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czego? Cytat:
![]() Cytat:
za sprawęBabka z all jakaś nie halo... O matko- co Ty masz za sny ![]() Z usg termin mam na 15 ale lekarz nie bierze go jakoś pod uwagę.![]() Cytat:
podziwiam Cię -masz silną osobowość i wielkie serce.Ciągle zwarta i gotowa ![]() Cytat:
HEJ Możecie mi powiedzieć dlaczego znowu wspominacie swoje porody? złośliwce nie no żartuję.Tak szczerze mówiąc, to ja też nie pamiętam bólu-pamiętam że bolało, że chciałam gryźć materac, że nie krzyczałam, ale jęczałam jakby mnie kroili i posypywali solą i że nie mogłam z siebie wydobyc żadnego słowa- lekarka się mnie pyta jakie duże ma być dziecko, a ja nic...po jakimś czasie dopiero jej odpowiedziałam, ale bólu jako takiego nie pamiętam Przypomniało mi się, że wogóle nie opisywałam swojego porodu ![]() Byłam dzisiaj w pracy zawieźć zwolnienie i mi mówili, ze wcale nie mam jakiegos dużego brzucha Widziałam się z rodzicami Przyszedł mi w końcu materacyk-kupowałam używany pianka-gryka-kokos i ma mega plamy- czy mogę ten pokrowiec wrzucić do pralki? On ma w swoich wewnętrznych kieszeniach tą grykę...wyschnie to potem wszystko ładnie? |
||||||
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a lawinę o porodach to chyba ja ruszyłam pytaniem o ZZO sorki nie pomyslałam o ciężarówkach ale Wy przecież nie pierworódki zaprawione w bojach! ![]() o matko! 3 k.u.p.a ! ileż można?!
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-31 o 16:39 |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja na ktg nie miałam zadnego skurczu. maks. 40%Umówiłam Agate do ortopedy, niech ją oglądnie
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
K.....! Mialam pozaznaczane cytaty, przyszedl szkodnik (czyt. Antek) i wylaczyl kompa.
Nie bede czytac jeszcze raz, wiec co sobie przypomne: Justyna pamietam to zdjecie z klubu. Bidulka mala. Za to teraz Zuzia nic nie pamieta i stopki oki. (Wiki tez z takimi stopkami sie urodzila, ale u nas rehabilitacja wszystko zalatwila) Ela Jas slodziak. Rozczulaja mnie spiace dzieci. Kolina miedzy moimi dziewczynami tez 19 m-cy roznicy. Co do blizny po cc - nikt mi jej nie sprawdzal. No ale u mnie wieksza jednak przerwa miedzy porodami. Cytat:
Oby antybiotyk zadzialal. Cytat:
Zdrowia dla Marysi! Cytat:
Oliweczka, Ania wlasnie mialam pisac o tym, ale ciagle zapominam... Otoz wszystko w porzadku z ta moja kolezanka! Jeszcze kilka razy do niej "zagadalam", az w koncu sie odezwala! To jednak data narodzin Fajnie, ze Julka ma swoj pokoik. A co do materaca to nie pomoge, mamy taki sam, ale nie wydaje mi sie, zeby mozna go bylo prac, ja bym nie ryzykowala. Moze kup jakis ochraniacz i dopiero na to przescieradlo? |
|||
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
e czemu
zmobilizowałaś mnie, bo juz dawno chcialam skontrolować, na oko chodzi ok, ale niech ktoś ją obejrzy
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz rację , strzeżonego ... ja wychodzę z założenia ,że lepiej zacząć działać wcześniej jak mały jest mały i pewnie łatwiej i szybciej będzie teraz w tym wieku wyprostować wszystkie nieprawidłowości |
|
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna Wlasnie to zdjecie pamiętalam. Ważne Ze teraz jest juz ok
Ela Janek Adrji a te butki są ocieplane w środku? JAKIS kozuszek czy cos? Na zewnątrz materiał czy skóra? I ile byś za Nie chciała ??? Eveewe No co za chorobsko czepia sie znów Marysi. Miej rękę na pulsie by znów sie zapalenie płuc nie wdalo. Telika nam wcielo ![]() U mnie dzien pod znakiem melancholii. dzis mija rok od śmierci mojego kochanego dziadka. Cały dzien myśle dzis o nim
|
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eh... taki to czas... na fb pokazała się informacja o bardzo fajnej akcji 5 i 6 listopada mamy rodzące w Szpitalu Kieleckim im. św. Aleksandra w Kielcach, ul. Kościuszki 25 będą miały możliwość oddania krwi pępowinowej swojego dziecka na cele publiczne. a może któraś z mam ma zachowaną krew pępowinową?
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-31 o 17:39 |
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu babci i wujka |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Was wzięło na wspomnienia Ja często wspominam swój poród i za każdym razem łzy mi napływają do oczu ale nie z traumy tylko naprawdę wspominam to jak coś niesamowitego, wspaniałego itd. Ale poród sam w sobie nie byl lekki, bóle krzyżowe towarzyszyły mi od wieczora 4.07 do samego finishu czyl. godz. 18ta 05.07. Nasilały się z każdą godziną przez co byłam wycieńczona i wiekszości porodu nie pamiętam Nie czułam nic oprócz bólu krzyża, tak jak u Ścio ktg wykazywało skurcze rzędu 30-40%. Nie czułam jak mała wychodzi, nie wiem co to parte, ale za to ból pleców jakby ktoś mnie łomem po nich katował.... Kurcze tyle naskrobałyście a ja teraz jak jest tż nie mam jak nadrabiać i tym bardziej odpisywać. Dzieciaki sliczne Zuza bidulka taka mała i z tym gipsem, ale dobrze, że teraz nie ma po tym śladu i mała tego nie pamięta. Pieleszko Ty chyba pisałas o Hani i "o dydy" śmiałam się w głos przez dłuższą chwilę po przeczytaniu tego
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- tak, na opiece juz drugi raz. w czwarte i piatek bylam, potem poniedzialek w pracy ( dobrze bo urwanie glowy), i od wtorku znowu wolne. niby do dzis ale skoro ma antybiotyk i kazala przyjsc w poniedzialek to pewnie i 2go da wolne |
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
To zes sie Shira rozpisala dzis
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek a musi Szymuś nosić buty ortopedyczne ?Mojej kuzynki córka ma tą samą wadę i właśnie musi nosić buty i na żadne rehabilitacje nie jeździ.A jest u Was coś takiego jak Poradnia Wad Postawy ?! Ja byłam właśnie z Emilie w takiej poradni.
Wodauqa zakalec mi wyszedł z tego przepisu na chleb dukanowy |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
EVE no rzesz znów coś Mery dolega? Kiedy to sie skończy?? Biedna...
KOLINA ty tez po CC. Mnie sie zapytała gina jak chce rodzic. powiedziałam jej, że chyba CC. Mój TŻ zabronil mi rodzic SN (biedaczek troche sie napatrzałjak sie meczyłam) OLIWKO własnie miałam pytac jak rozwiazujesz sprawe spania dwójki. My myslimy o kupnie juz łóżka Martynie. W sumie bedzie miała juz prawie 2 latka. Nie ma sensu kupowac drugiego lózeczka. IUSTYNA biedna Zuz. Dobrze, ze nózki wróciły do normy Moje dziecie śpi juz od 19:20. Coraz wczesniej zaczyna chodzic spac. Ta zmiana czasu ja rozstroiła Miaal dzisiaj godzinny spacer i zachaczyłysmy tez o bawilandie. Dziecko sie wyszalało.Wygrałam aukcje:http://allegro.pl/kombinezon-ca-i2750055821.html Myśle, ze sie oplacało
|
|
|
|
#1140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę kupiłam ten maaterac z tablicy i nie pamiętam żeby tam było napisane o plamach, a teraz tego ogłoszenia już nie ma na tablicy i d... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A u Was większa różnica wieku, to inna sprawa-zobaczysz bliżej końca jak się będzie Martynka rozwijać Idziemy się kąpać, bo ktoś tu buczeć zaczyna
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Koleżanki z FB znają zdjęcia
i reszta by się potoczyła pomyślnie 

małemu bół przeszedł, już po południu nie łapał się za szyjkę
noż.... przecież już ciemno będzie, co oni tam zobaczą?
rozmiar 22, mierzylam z J i choć dużo nosimy i lubie uniseksy to jednak są za rózowe
dorzucić moge (tym razem z metką) czape, zrobiłam zdjęcie wszystkiego mis służył za modela

ale w piątek wychodzimy! nie ma innej opcji!
12.06.2010