|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Dada Premium? Też ich używamy i są super jak na razie ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Głowa mnie boli od ciśnienie - 132/98... a przed ciążą idealne miałam... Jest jakiś sposób, żeby obniżyć? Ale Was postami dzisiaj zawalam:P |
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
u mnie dziś od samego rana chodzi włączona suszarka do włosów
![]() gdy tylko ją wyłączę Lena oczy jak 5 zł i koniec spania... w rezultacie budzi się tylko na jedzenie i przebranie tyłka i znowu śpi...istny aniołek a ja mam czas by zająć się psiakiem, muszę go bacznie obserwować i w razie czego pojechać ponownie do weterynarza. na szczęście mały ma się troszkę lepiej, odrobinę zjadł i wyszedł spod łóżka, teraz śpi na łóżku tylko nadal sika z krwią ale mam nadzieję, że i to minie. |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj Majeczka jadla tak (co prawda ilości nie powiem, bo piersią karmię): - o 8:10 ssała 20 minut, - o 11 ssała 10 minut, - ok. 14 ssała 5 minut I już zaczynałam się martwić, ale jak się o 16 obudziła to siedziała na cycu 2 godziny , a potem od 23 do 1 znowu dwie godziny:P... Więc chyba jak sie przegłodzi to będzie ok .Jeżeli chodzi o mycie rąk to ja kiedyś miałam obsesję.... w końcu mikrobiologiem jestem:P. Samej mi to przeszkadzało... bo cokolwiek dotknęłam za chwilę leciałam do łazienki myć ręce. Musiałam się z tego trochę wyleczyć, ale ten lekarz to na prawdę przesadził... I zgadzam się z tym co Gda napisała... po przyjściu do domku, a już w ogóle do takiego malucha zawsze powinno się umyć łapki... W domu to już inna kwestia
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anesh, biedulko...
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
colds mi lekarka poradzila,zeby tego naczyniaka co tydzien odrysowywac na pergaminie albo innym cieniutkim papierku i wtedy bede widziala jak sie powieksza lub zmniejsza
mlody w przzedszkolu na zabawie halloween a ja pieke muffinki
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i właśnie mi przypomniałaś, że pieluszki tetrowe muszę poprasować:P ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chce ci sie ? ja prasowałam raz po pierwszy praniu przed porodem i tyle teraz to nie mam czasu i sil by nasze ciuchy prasowac a co dopiero malej
|
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Tż kazał mi melise wypić, mówi, że może to ciśnienie obniży... ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
. Mówisz, że nie prasujesz? Hmmm....
|
||
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Prasowac pieluchy tetriwe? Niee ja tak wogole piore juz wszystko w zwyklym proszku
|
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie prasuje. na szkole rodzenia mówili ze nie trzeba czasem tylko wypiore je osobno w 60 stopniach,bo tak to wrzucam z normalnymi jej ciuszkami w 40
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej prasuje i dziecięce ubranka i pieluszki. jakieś takie delikatniejsze się robią po prasowaniu. choć nie powiem, nie chce mi się
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1634 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
ja tez wszystko prasuje
![]() i teraz czekam,az mi sie proszek do dzieciecych skonczy i tez bede prala w zwyklym
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja znowu mam coś z piersią, strasznie mnie boli lewa, mam lekką gorączkę i łamie mnie w kościach. Maja jest dzisiaj niespokojna, ale jak przysnęła o 12, po 1,5 godzinnym karmieniu tak śpi do teraz.
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
My dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry. Maja przybrała 1300g Już całe 5 kg waży mały obżartek. Dostaliśmy skierowanie do poradni kardiologicznej... Niby nic co powinno nas bardzo niepokoić, ale ziarenko niepokoju zostało zasiane.... Jeszcze w szpitalu pani doktor wysłuchała jakiś szmery, jak to ona określiła delikatne klekotanie, w serduszku, potem ordynator stwierdził, że raczej nic nie słychać, ale żeby to kontrolować... No to skontrolowaliśmy Cytat:
Zdrówka życzę!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli masz możliwość to nie zwlekaj i udajcie się do innego lekarza. Trzeba być dobrej myśli! Cytat:
W ogóle ani specjalnie deprecha mnie nie dopadła i jakaś taka szczęsliwsza chodzę.Cytat:
Na Twoim miejscu skonsultowałabym to z położna albo pediatrą. Cytat:
Cytat:
![]() A gdzie się kupuje taki mikser z funkcją prasowania
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
sluchalam wlasnie radia i lecialo Last Chistmas
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj też wali co 3 dni i.nic nie przecieka a jak walnie kupe to o maaaaaatko a do dzisiaj jechaliśmy jeszcze na jedynkach i juz pierwsza pielucha w nr.2 własnie założona ![]() Pierdykasz... Już????
|
||
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
ło matulo.... chyba im się święta pomyliły...
Cytat:
![]() Miałam wrzucić sukienkę, którą sobie na chrzciny kupiłam. oto i ona http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/71 i jeszcze te 2 mi się podobają: http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/56 http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...damska/11/0/29
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Już masz
![]() O nie, ja też nie prasuje nie ma czasu ani chęci.
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 4 godzinach noszenia to już tak ciężka i zawalona sikami że jedynki takie były po 10ciu ![]() Po cholere to zmienili zamiast tylko powiększyć
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, dziękuję bardzo za wszystkie gratulacje
Szczerze mówiąc wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie aż tak... Mam mały laktacyjny sukces - mała zaczęła ssać pierś! Powiedzcie mi, czy wasze maluchy chcą ssać tylko jedną pierś? Moja Zochna ma humory; teraz uwidziało się jej ssanie tylko z lewej piersi, jak przystawiam do prawej to krzyk :/ może dlatego że z prawej dostałam znów zapalenia? Oprócz piersi mała dostaje też butelkę z moim odciągniętym mlekiem, bo po pół godzinie efektywnego ssania nagle przestaje, krzyczy i nie chce się przyssać. I jeszcze wspomnę o porodzie - miałam podaną oksytocynę, kroplówkę podłączyli o 11, a o 17:00 córa była już na świecie. Większość czasu przesiedziałam w wannie z bąbelkami. Bóle parte to było jak przejście do innego świata - do zniesienia, ale pierwszy raz czułam TAKI ból, było mi od niego niedobrze (albo do oksy). Nacięli mnie bez ostrzeżenia na 3 szwy - samo cięcie niewyczuwalne, ale szycie potem było dość bolesne mimo znieczulenia. Acha, no i poród bez znieczulenia przeszłam i bezdzwiękowo, jak położna powiedziała Natomiast potem pobyt w szpitalu był dla mnie traumą, chyba byłam w lekkim szoku poporodowym, co położna to inne informacje, niektóre miłe, niektóre opryskliwe... byłam wykończona. Dopiero w domu odżyłam. Zochna wazyła 3,5 kg i 54 cm. Niedługo będę z Wami na bieżąco
|
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Maggie ten ortopeda to doktor Raganowicz- pracuje w DSK
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewcnyny!
Skonsultowalam pepuszek i musze go teraz traktowac spirytusem. Jak sie zacznie powiekszac ta kulka to niestety chirurg Ale okazalo sie ze kuzynki corka miala cos takiego i musiala isc do chirurga. Chirurg zlapal nozyczkami a mala nawet nie zaplakala.Maggie ładna sukienka. A ja inna dla siebie znalazlam na tej stronie ale kurde chyba sobie odpuszcze bo tyle wydatkow.... wczoraj tez bylam na chwile by kupic prezent szwagierce to sobie sweter kupilam cholera i czapke......![]() Ja tez nie prasuje |
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczuł sie w role ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() coś dzisiaj nie miałam czasu zajrzeć ![]() dzisiaj objeździliśmy z mężem i dziećmi groby bliskich,bo jutro z dwójką dzieci nie chce sie pchać. Jutro podjedziemy tylko na wieś,tam tłumów nie będzie . Chwalimy się też,że odpadł Nam pępek dzisiaj ![]() a teraz zmykam kąpać Fabianka i później Gracjanka ![]() miłego wieczorku
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczęta
![]() Gratulacje nowym mamuśkom! Prasowanie? Zapomniałam gdzie leży deska.. Ja nie nadążam prać, a co dopiero prasować. Moje dziecko się całkiem zepsuło, nie to że w nocy zrywa matkę co 1,5 z wyra, to dziś w dzień w ogóle nie chciało spać.... ani jeść. No już myślałam, że coś mu dolega, ale nie płakał, jedynie trochę marudził. Chwilami czuję się naprawdę wyczerpana. Podziwiam dziewczyny które jeszcze muszą walczyć z kolkami albo te które pieką ciasta i załatwiają sprawy w ciągu dnia ![]() Maggie super kiecka. Kiedy ja będę mogła wybrać się na zakupy Mam jeszcze takiego brzuchala i 13kg balastu..Lourose mi się też czasem wydaje że mój woli lewą pierś, a i dla mnie też jakoś wygodniej jemu tą zapodawać - więc może dlatego, ale ja notuję kiedy i którą karmię, żeby było w miarę po równo. A jak Tobie się udało nie rozpieścić tylko butlą..? U mnie właśnie przez butlę podaną na początku wystąpił problem z karmieniem prosto z cyca. U mojego pępek trzyma się twardo, a mamy już 2,5 tyg. Na razie pryskam tylko octeniseptem, ale trzeba będzie przemyśleć sprawę spirytusu. Aga_ton mam nadzieję, że Twój psiak wyzdrowieje, mnie strasznie boli jak zwierzęta cierpią, czasem nawet wydaje mi się że bardziej niż kiedy ludzie Dziewczyny polećcie jakiś dobry termometr, ja mam jakieś g...no dotykowe, ale jest tak niedokładny, że chyba go wyrzucę do kosza. |
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas dzieci chodza na osiedlu i ciagle latam do drzwi jeszcze nie zdaze otworzyc a te juz krzycza cukierek albo psikus co do karmienia piersia moja kmpela zeby karmic na zmianę to przypinała sobie spinke do stanika i sie nie mylila Kaczka już oprzadzona, farsz wcisniety w srodek zaszyta no i czeka na spa do jutra zaraz jadę do przyjaciólki na herbatkę na mała godzinkę się rozerwę bo dzisiaj sie z domu nie ruszałąm. Katiem oby spirytus pomogł i obyło sie bez chirurga
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

, a potem od 23 do 1 znowu dwie godziny:P... Więc chyba jak sie przegłodzi to będzie ok

.

Jeśli masz możliwość to nie zwlekaj i udajcie się do innego lekarza.
2 sierpnia 2018

Mam jeszcze takiego brzuchala i 13kg balastu..