|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Black, właśnie tu był mój wielki błąd bo zaniedbywałam tą okolicę, brzuszek smarowałam regularnie i jest elegancki. Smarowałam się nawilżającym balsamem do ciała J&J i oliwką w żelu też J&J.
Dzisiaj chodziłam po sklepach i natrafiłam na zwykłą oliwkę za 3.99, 200ml, od razu ją kupiłam i zauwazyłam że taka wchłania się dużo lepiej niz ta w żelu i nie zostawia takiej nieprzyjemnej warstwy, co do zapachu to jest taki delikatny i wogóle mi nie przeszkadza, mam tą wersję klasyczną,różowąhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ci.html&next=1
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
No te w żelu to z reguły mają słabe opinie, sama zauważyłam na ich temat tyle, że się straszliwie kleją...
Ja dzisiaj kupiłam taką za 4,99zł: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pflegeol.html Byłaby moim ideałem, ale niestety wycofują ją, być może na rzecz nowego opakowania? Może jej niebieska wersja też jest dobra. W każdym razie wchłania się błyskawicznie! Skóra jest miękka i przyjemna, a do tego zapach - praktycznie niewyczuwalny aromat migdałów. ![]() Do tej pory używałam Bambino, która wypada bardzo blado przy tej z BabyDream i dla Oliwki na pewno jej nie będę kupować, wolę te rossmanowskie .A, no i trzeba pamiętać, że oliwkę się aplikuje na zwilżoną/mokrą skórę, bo inaczej nie będzie się chciała wchłaniać. Wiele osób o tym nie pamięta i narzeka, że nie wchłania się, że się klei i jest tłusta, a takie używanie oliwki na całkowicie suchą skórę mija się z celem, bo jej pierwotnym przeznaczeniem było dolewanie jej do wody podczas kąpieli.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-01 o 00:51 |
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Ale aż się zdziwiłam na taką okazję, myślałam ze te oliwki są duzo droższe.
Przyszłam do domu i od razu chciałam zobaczyc czy mi będzie pasować, posmarowałam nią właśnie suchą skóre na brzuchu i tez się wchłonęła,ale to tylko tak dla testu. Mam teraz tak napięta skórę na brzuchu że wydaje mi się że wszystko sie wchłania błyskawicznie Ale wiadomo że najlepiej uzywać oliwek po kąpieli na wilgotną, zupełnie inny efekt. Ta w żelu zostanie dla mojej córeczki, ale będę uzywać jej tylko do kąpieli kilka kropel bo do nieczego więcej sie nie nadaje .
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale jak przywrócą, na co liczę to lecę tam Cytat:
Znów nie mogę dziś spać
|
|||
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Dzieki Laurko! Mam nadzieje ze wszystko bedzie z nim ok.
Tak w ogole to dzien dobry ![]() ja tez nie moge spac dlugo po tej zmianie czasu, budze sie przed 7 i tak kisne w lozku do budzika czyli do 8ej maz tez jeszcze podchrapuje cos mnie gardziolko pobolewa... Tak wiec tylko sie upewnilam ze jednak powinnam zostac w domu. Jakos tak boje sie przeziebienia w tej ciazy, jak diabel swieconej wody pojedziemy wieczorkiem zapalic swieczki, ja sie wtedy opatule jak na Syberie i bedzie ok
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś -4 stopnie !!!! ale słoneczko świeci więc może nie będzie tak źle. Mój płaszczyk przyszedł, ale na adres do teściowej heheh już nie mogę się doczekać jak go zobaczę ![]() Buziaki
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, a nerki nie bola? Bo cukier w moczu to moze byc od przeziebionych nerek.
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że mamowe kosmetyki z BD też wymieniają - z różowych na fioletowo-białe. Ale ten produkt to perełka - ma w składzie same naturalne składniki i jest ich tylko 6, ogólnie rzecz biorąc. Gdyby nie wycofywali, to nie spojrzałabym nawet na inną podczas robienia zakupów dla malutkiej. A tak, to pewnie kupię tę niebieską...
|
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ogólnie w taki dzień jak dziś zawsze mam doła, mamy z mężem dużo grobów do odwiedzenia, w tym 4 Aniołków Ale dziś jak dam radę to tylko pójdziemy na Mszę, a na groby w niedzielę. Nadal jestem przeziębiona, kiepsko się czuję i jest mi wszystko obojętne.
|
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek kobitki,
Ja tak na szybko tylko - wrzucam foto małej troszkę się wkurzyłam, bo zarezerwowałam strój czarownicy (jedyny dobry rozmiarowo dla Sade) i niestety okazało się, że nie ma....że jakieś inne dziecko pożyczyło... Ehhh.......zatem Sade stała się pudelkiem hehehehe :P fotka z przygotowań u pradziadków i jedno z imprezy
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Mam dylemat, nie wiem czy iść teraz rano na cmentarz, chciałam isc wieczorem, ale TŻ się złości. W sumie cięzko będzie tak długo stać, a wieczorkiem to by było myk myk i do domu ![]() Cytat:
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz wydelegowalam meza do tesciow, pojada na groby i popoludniu wroci. a na jutro wproslismy sie do nich (do tesciow) na popoludnie zjedzie na swieta cale rodzenstwo meza wiec bedzie imprezka wolalam jechac na gotowe nizby mieli wpasc do nas jakos nie mam siły na wielkie przygotowania, tym bardziej ze z ta moja cukrzyca to bym jedynie patrzyla na zarełko troche by mi bylo zal jednak ze tyle roboty a niewiele z tego mozna pojesc
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojecia skad tak i to jeszcze chyba dosc wysoki ten wynik ! Chyba bede musiala poczekac do wizyty. Djerba sliczny pudelek ![]() I milego dnia jakby mnie znow wsyslo :P
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w ten nostalgiczny poranek.
O 6 głód ściągnął mnie z łóżka ale na szczęście jeszcze udało mi się usnąć ![]() Ja na cmentarz nie jadę bo nie dam rady tyle wystać w tym zimnym. Eh nudny dzień się zapowiada...
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstrzymaj się chwilkę z kupieniem niebieskiejMąż pojechał na cmentarz, ze swojej strony na groby. A później jedziemy do mnie, jakoś sobie nie wyobrażam bym w tym dniu nie poszła na grób taty A później do mamy na obiadek, posiedzimy chwilę i trzeba będzie wracać.
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-11-01 o 10:36 |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
no, troche bedzie nudno. szczegolnie ze u mnie wszyscy jada na cemntarz i tylko ja zostaje w domu. sama
![]() juz w planach mialam pranie dzieciowych ciuszkow ale jakas taka zmeczona jestem, na nic nie mam siły. odłoże to chyba na inny dzień...ale wczoraj mielismy smieszna sytuacje (w sumie dla kogo smieszna to smieszna )siedzimy sobie z mezem przed kompem i ogladamy kabarety. nagle slysze ze dostalam smsa. a ze mam eriksona to odrazu widze od kogo oraz poczatek wiadomosci... rzucilam tylko okiem ze to od kolezanki i przeczytalam tylko poczatek - "widzialam sie dzis z twoim mezem" ![]() to ja od razu do meza - "o, nic nie mowiles ze widziales się z xxx?" ale patrzac na jegio mine stwierdzilam ze musze jednak przeczytac calego tego smsa...okazalo sie ze spotkali sie w galerii ![]() "a to byles dzis na mieście? w galerii? " a ten najpierw blady, za chwile czrwony, znow blady ![]() zdołał wykrztusic tylko jedno zdanie - "No i po niespodziance" ![]() a ten biedulek pojechal specjalnie wczoraj do miasta (25km :-/) żeby mi kupic prezent na imieniny kupił mi sukienkę/tunikę, bardzo ładną co najwzniejsze jest bardzo długa, a na mnie znaleźć cos dlugiego to prawdziwy wyczyn! wiec bede ja mogla nosic normalnie do rajstop ![]() ale najlepsze i tak było jak mówił - "ale zobacz kochanie, to taka specjalna bluzka ( ) dla kobiet w ciązy" Kochany jest
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-11-01 o 10:51 |
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
u nas robią jak chcą, bajzel na kółkach a zaznaczam, że to budżetówka, nie odezwiesz się bo Ci powiedzą, nie podoba się to się możemy pożegnać
13-tkę też dostajemy marzec, kwiecień, ciekawe ile w tym roku dostanę jak od drugiego tygodnia jestem na zwolnieniu, pewnie z 500zł Cytat:
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam kochanego TŻta. Zrobiliśmy sobie z rana kawe i jakoś tak mnie złapał głód na ciasto czy coś do tej kawy-myślałam, że zwariuje....A mój ukochany wsiadł w samochód i pojechał szukać A my dziś leniwy dzień, nigdzie się nie wybieramy-może spacer wieczorem na cmentarz... |
|
|
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
urocza jest Cytat:
buhaha to go wydala ![]() a tak w ogole to sie witam ![]() tez mam dzis od rana jakas mega chcice na jakies ciacho no ale u nas to dzis raczej wszystko pozamykane ![]() bylismy z rana juz na jednym cmentarzu, teraz mala spi, wyspi sie zjemy obiadek i pojedziemy na drugi
|
|
#382 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u mnie też dzisiaj nudy. Z tego wszystkiego wysprzątałam całą szafkę w łazience z kosmetykami, wywaliłam całą reklamowę przeterminowanych i takich które nigdy nie używałam bo np krem uczulał itd.
Póżniej poszłam na spacer bo takie piękne słońce u nas i po drodzę znalazłam czynny sklep więc kupiłam rogalika słodkiego i wszamałam go z ciepłym słodkim kakao mniaaaam.Teraz się obijam, TZ śpi bo tak mu dali wczoraj w pracy w kość, że dzisiaj nieprzytomny jeszcze. Powinnam robić obiad ale mi się nie chce jeszcze .Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam dziś zamulający dzień, trochę mi smutno bo siedzę sama, mąż śpi bo wrócił z nocnej zmiany, wstanie pewnie ok 17 , rodzina daleko, nawet na groby nie pójdę bo to 150 km ode mnie ![]() Dobrze że chociaż Blaneczka się ruszy od czasu do czasu to wiem że nie jestem sama |
||
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam dzisiaj pełna energii, bo było pięknie, słonecznie - taka cudowna jesień, jaką lubię. Niestety - pogoda się zepsuła, a moja energia wyparowała, normalne.
Czekam teraz, aż gulasz "dojdzie" i będę zaraz wcinać. Djerba, słodki pudelek. Cytat:
A płynu do kąpieli nie widziałam, za to balsam do ciała z tej serii był w starej, różowej szacie. A zakupy kosmetyczne dla malutkiej będę robić pod koniec roku, także na razie się nie wybieram po tę oliwkę, za to tę różową kupiłam dla siebie - chociaż pewnie tak czy siak nie zużyję jej na brzuch przed końcem ciąży i będę ją potem wymęczać dla małej. ![]() Kupiłabym na zapas, bo za 4,99zł to szkoda przejść obok, ale termin jest tylko do marca 2013, więc będzie dobrze, jak zdążę zużyć tę jedną butelkę do tego czasu, nie mówiąc już o większej ilości. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-01 o 15:17 |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
ja dziś cieszę się moim TZ ze w końcu w domku jest (jeden dzień w delegacji dzień paskudny, wieczorkiem jedziemy na cmentarz zjadłabym bitą śmietanę z owocami i może być z galaretką ![]() Cytat:
teraz wychodzi że na święta i bądz tu mądry poza tym kurde nie wiem czy zdąże z przeprowadzką a do teściowej z maluchem na pewno nie wrócę
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To trzeba przetrzymać małego
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja kuzynka ma termin na 24 grudnia
|
||
|
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Smama na krewetki mi zrobiłąś muszę na tygodniu kupić Cytat:
Cytat:
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Pudelek dziękuje za miłe słowa
![]() Wróciłyśmy od pradziadków z obiadu, w międzyczasie ja z mamą zaliczyłam jeden cmentarz i odpadłyśmy na małą drzemkę..teraz ciekawa jestem do której będziemy siedzieć ![]() Cieszę się baaardzo, bo mąż już wraca za 19 dni hehh ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Uuuu, ale tu cicho dzisiaj ![]() Dziewczyny, macie może już czapeczki zimowe dla dzidziusiów? ja nie mogę nic znaleźć ciekawego w ciekawej cenie :/ |
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
ano cisza dzisiaj, cisza - nie ma co nadrabiac
![]() ja wlasnie tez nie mam jakiejs pozadnej czapeczki na zime, mam jakas biala po corce ale czy bedzie dobra na noworodka to nie mam pojecia ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
ale pewnie dlatego ze taki duzy juz jest... Trzymam kciuki zebyscie jednak zdazyli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

6 5 4 3 2 1

W każdym razie wchłania się błyskawicznie! Skóra jest miękka i przyjemna, a do tego zapach - praktycznie niewyczuwalny aromat migdałów. 
Przyszłam do domu i od razu chciałam zobaczyc czy mi będzie pasować, posmarowałam nią właśnie suchą skóre na brzuchu i tez się wchłonęła,ale to tylko tak dla testu. Mam teraz tak napięta skórę na brzuchu że wydaje mi się że wszystko sie wchłania błyskawicznie 
(
slyszala ktoras? Z ciekawosci sie pytam, raczej watpie zebym sie zdecydowala tam rodzic.
maxi cosi juz razem z baza. nowy komplet ok ok 1200zł

troszkę się wkurzyłam, bo zarezerwowałam strój czarownicy (jedyny dobry rozmiarowo dla Sade) i niestety okazało się, że nie ma....że jakieś inne dziecko pożyczyło... Ehhh.......

jakos nie mam siły na wielkie przygotowania, tym bardziej ze z ta moja cukrzyca to bym jedynie patrzyla na zarełko