|
|
#4351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Jutro kupię z większą dziurą i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. A odnośnie wędzidełka, gdyby było przykrótkie to nie jest tak, że od razu byłby problem ze ssaniem? Ja przyznam szczerze, że żaden pediatra nie oglądał wędzidełka (albo oglądał i nie komentował ), a wcześniej ze ssaniem nie było żadnych problemów, więc uznałam że jest ok i nie dopytywałam o to na wizytach. Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() pumcia jak podajesz jabłuszko i marchewkę,ze słoiczków czy sama robisz? i ile Blanka już zje na raz? dobrze że powoli rozszerzasz dietę skoro B. taka drobniusia a kiedy wprowadzasz kaszki?---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Boże dziewczyny strasznie wam współczuję tych problemów z jedzeniem
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas problemy z jedzeniem były latem, czasem mała się rzucała, wypluwała, ale jakoś nie powiązałam tego z wędzidełkiem, tylko z upałem i brakiem chęci jedzenia. Wydaje mi się, że jeśli wczesniej nie było problemów, to jednak nie wędzidełko. U nas jak widzisz, różnie z tym bywało, 90% czasu nie było problemów, tylko czasem B. miała focha na jedzenie. |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka, jaki rozmiar nosi Iga?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia butelkę podaję codziennie od jakiś 2 tygodni, raz lub dwa razy dziennie. Postęp jest taki, że kiedyś płakała, wpadała w szał, a teraz tylko wypycha językiem smoczek i wypluwa to mleko które jej tam wpadnie
Widzę światełko w tunelu, potrzeba żmudnych prób, codziennie. Myślę, ze tydzień czy dwa i wypije... |
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny któraś z Was ma mufkę do wózka? ja myslę nad taką z owczej wełny http://allegro.pl/mufka-spiworek-och...759427543.html |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, obawiam się właśnie, że nie działają, tak mi gin powiedziała przynajmniej - taka mała ilość hormonów wystarcza do 100% zabezpieczenia PODCZAS karmienia. Gdy się nie karmi, obawiam się, że nie....
Linka, podziwiam za wytrwałość !!!!!!!! I życzę sukcesów ![]() Miałam wam pokazać ostatnie zdobycze zimowe-kurteczka i sukieneczka B. dostała w prezencie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia sukieneczka podoba mi się najbardziej, boska
phdwao podaję mm i wylewam, w swoje nie chce mi sie bawić po co jak ona i tak nie pije tego... To co odciągnę (odciągam 3-4 razy dziennie po niektórych karmieniach) łącznie na dzień wychodzi ze 100 ml - też wylewam. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- phdwao mufka to dla mnie zbędny gadżet, wystarczą mi rękawiczki
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z tym ulewaniem jest znacznie lepiej, niż kiedyś, więc pewnie faktyczne z tego wyrośnie. Czasem widzę, że się męczy, a po podaniu herbatki ulewa herbatką i kawałkami mm. Podejrzewam, że mieszanka mm i zagęszczacza przykleja jej się do przełyku lub żołądka i dlatego chciałabym odstawić zagęszczacz, a jeszcze nie mogę. Może z kaszkami nie będzie takich problemów. Mam jeszcze pół paczki zagęszczacza, prawie dwie puszki mleka AR i z kupowaniem kolejnych się wstrzymam, bo może nie będą potrzebne. Czasem ulewa chwilę po jedzeniu świeżym, płynnym mleczkiem (w ciągu ostatnich kilku dni chyba tego nie było), ale zupełnie nie zwraca na to uwagi. Mleczko wypływa, a ona leży uśmiechnięta, albo śpi. Nawet mleko wypływające przez nos nie powoduje ataku histerii, jednak pod warunkiem, że może oddychać, a w nocy nie mogła z powodu kataru. . Ciekawe, jak zareaguje na katarek. ![]() * Karolina chyba nie zamierzała nigdzie wyjeżdżać, więc możesz napisać. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-01 o 15:14 |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi rekawiczki nie wystarczają, chyba ż etakie narciarskie ![]() Jaś spi od 2 godzin, jestem w szoku, może dlatego że leje i na spacer nie poszlismy Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-01 o 15:17 |
|
|
|
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda w ciąży do badań krwi przywykłam, ale nie chcę chodzić do przychodni z Różą. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Sobie to powinnam kupić kożuch! ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
I kombinezon w motylki, bo jest inny, niż większość. Ciekawe, czy założymy kupiony przez mamę cieplutki kombinezon w wiesienki na 80 cm.
|
|||
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
68, ale czasem już 74 bo 68 są na styk a w 74 jest trochę luzu. A cio ? |
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, później Was nadrobię
![]() KarolinaPW pisała do mnie (na pw ), że nie ma czasu na wątek. Pewnie Marcinek daje jej w kość...Ciekawe jak z Mamcią... |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
Laptop padł mi całkowicie - muszę oddać go do naprawy i nie wiem kiedy go odzyskam
|
|
|
|
#4368 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc. My po wizycie u dziadków, gdzie mały odstawil taki cyrk, że dostał butlę dużo mimo, że dopiero jadł...właśnie dziewczyny karmiące mm czy zachowujecie zawzse przerwę 3h między karmieniami????
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pumcia, my tez mamy TT ale smoczek wciąz 1 czy ty zmieniałas już małej?? Cytat:
żeby się nauczyła ładnie jeśc z butelki! będzie dobrze Paulina! I tak pomysl o ile jest lepiej od tego co bylo na początku Cytat:
A swoj,a drogą dziwne to u Jasia? Widoczne potrzebuje maminego przytulania bardzo bardzo. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Mamcia napisała, że podróż minęła dobrze, mała była grzeczna i ogólnie wszystko dobrze i mają dużo gości.
Ja zajrzę do Was wieczorkiem - teraz idę zgarniać gruz.... |
|
|
|
#4370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pleśniawek nie ma, bo sprawdzałam...chyba że są ukryte gdzieś w okolicy migdałków
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
U Was też tak nieprzyjemnie? Byliśmy z Fabisiem na cmentarzu, 10 km zrobiliśmy
Spał całą drogę. Tylko w drodze powrotnej złapał nas deszcz Mówiłam TŻ żeby wracać mksem ale nie chciał, bo stwierdził, że spacer sobie zrobimy...Upiekłam dziś ciasteczka owsiane
|
|
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4373 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam niby silną motywację, żeby z tym walczyć, ale po takich nockach jak dzisiejsza to wymiękam. Pobudki co 2h na jedzenie, a potem od 4 do 6 czyste szaleństwo- Bartek mało nie połknie swojej pięści, ale cyca nie ruszy, choć mleko leci strumieniem. o 6 skapitulowałam, podałam mm, bo przecież nie będę jedną ręką jechać laktatorem, a drugą uspokajać dziecka. Choć jak czytam jak to u Was wygląda to jednak wydaje mi się, że u nas i tak nie jest tak źle - Bo przynajmniej nie ma problemów z jedzenia z butli . No i co z tego, że człowiek chce dobrze, skoro dziecko ma swoje widzimisię i co mu zrobić. Maciejka - współczuję Ci, jak czytam o tych zakrztuszeniach małej, u nas Bartek też mocno ulewa, ale nigdy mu się takie akcje nie zdarzały. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo wyobrażam sobie, jakie to musi być dla Ciebie stresujące |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że adres ten sam
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka-jakiś czas temu pisałaś, że Twoja mała ma coś białego na dziąsełkach. Moj mały też to ma. co to jest?? zęby chyba nie?!?!
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
nie trzeba
Cytat:
a my karmimy się co 3-5h , najczęściej co 4h. |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gdzie jest KAROLINA PW żeby nam pomóc ??
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Jutro kupię z większą dziurą i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. A odnośnie wędzidełka, gdyby było przykrótkie to nie jest tak, że od razu byłby problem ze ssaniem? Ja przyznam szczerze, że żaden pediatra nie oglądał wędzidełka (albo oglądał i nie komentował
), a wcześniej ze ssaniem nie było żadnych problemów, więc uznałam że jest ok i nie dopytywałam o to na wizytach. 

), że nie ma czasu na wątek. Pewnie Marcinek daje jej w kość...
Martwię się.
żeby się nauczyła ładnie jeśc z butelki! będzie dobrze Paulina! I tak pomysl o ile jest lepiej od tego co bylo na początku 

Rozumiem, że adres ten sam