Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wypadają! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 11:26   #931
xsyskax
Zadomowienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Czytałam, choć i tak nie wierzę w żadne senniki
Tez nie wierzę, wkleilam dla żartu

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:26   #932
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp

Cytat:
A bo nie spodziewam się żeby cokolwiek tam było. To jest stoisko w hali targowej,często tamtędy chodzę, i bieda jakaś na nim jest. Zajrzę w tygodniu może będzie ten szampon, bo akurat mi się biowax kończy, a ja używam ostatnio tylko bez SLS i tego drugiego podobnego.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2012-11-01 o 11:28
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 11:46   #933
Bellitudoo
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=19024 comiesięczna aktualizacja
Stary 2012-11-01, 12:29   #934
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci zaproszenie .
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 12:48   #935
Szotta
Zakorzenienie

jaka długość Jak zawsze piękne

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 13:08   #936
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Pokaż pokaż!

Dziewczyny nie wicie jak z tym kożuszkiem? Mogę uprać go ręcznie? Na metce napisane jest, że w 40 stopniach, więc chyba nic się nie stanie. To jest 100% poliester.

Pół twarzy mnie boli, ósemka znowu mi rośnie
Współczuję. Ja mam problem z ósemką u dołu z lewej strony
Cytat:
Moja kotka tak bardzo nie lubi sie męczyć, ze nie może patzreć nawet jak my coś robimy. Leżała na łóżku, mama wyjęła żelazko do prasowania, spojrzała na mamę "litości" wstała i wyszła..

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
Tez nie wierzę, wkleilam dla żartu
A co to znaczy wierzyć w sny, senniki?

Ja lubię czasem poczytać senniki. Choć przeważnie moje sny są jak filmy sensacyjne (świetne, aż szkoda, że nie pamiętam, żeby je spisać). Czasem śnią mi się sny, w których występująca symbolika wg senników odzwierciedla aktualnie przeżywane emocje. Jak ucinanie sobie nogi piłą, tzn no amputacja itp
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 13:54   #937
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Ja lubię czasem poczytać senniki. Choć przeważnie moje sny są jak filmy sensacyjne (świetne, aż szkoda, że nie pamiętam, żeby je spisać). Czasem śnią mi się sny, w których występująca symbolika wg senników odzwierciedla aktualnie przeżywane emocje. Jak ucinanie sobie nogi piłą, tzn no amputacja itp
Pamiętam jak nam opisywałaś ten sen z odcinaniem nogi Faktycznie, taki wymowny był.

Mnie się niedawno śniło, że wystawiałam swojego psa za kuchenne okno i sobie siedział wieczorami na parapecie. A na drugi dzień na tym samym parapecie wylądował nietoperz, który nam wleciał do kuchni. Taki głupi zbieg okoliczności.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 13:55   #938
201607180946
Konto usunięte

Cześć
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 13:59   #939
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Wysłałam Ci zaproszenie .
przyjęłam

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
jaka długość Jak zawsze piękne
dziękuję
Cytat:

Ja wierzę w serniki. Na zimno, na parze

Moniek, Otako dziękuję !

Ostatni raz byłam na mszy na cmentarzu, to bez sensu, nic nie było śłychać. Lepiej rano iśc na msze, a później na cmentarz.
Stary 2012-11-01, 14:00   #940
201607180946
Konto usunięte

Jednak nie przebrałam się za pin up zombi, spotkanie jogowe przedłużyło się do 20, ale dorwałam jakieś kredki do malowania twarzy i zrobiłam z siebie maszkarę

dostaliśmy kawał dyni od instruktorki
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:14   #941
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Ojej ,jakie piękne
Stary 2012-11-01, 14:25   #942
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Pamiętam jak nam opisywałaś ten sen z odcinaniem nogi Faktycznie, taki wymowny był.

Mnie się niedawno śniło, że wystawiałam swojego psa za kuchenne okno i sobie siedział wieczorami na parapecie. A na drugi dzień na tym samym parapecie wylądował nietoperz, który nam wleciał do kuchni. Taki głupi zbieg okoliczności.
Nietoperz?! Ja nigdy na żywo nie widziałam nietoperza

Kiedyś też miałam niezły zbieg okoliczności. Śniło mi się, że były szef mojego exa dzwonił do mnie w nocy, żebym powiedziała exowi, żeby wrócił do niego do pracy. (Ex wtedy pracował za granicą, chodziło o pracę za granicą). Sen realistyczny - dzwoni telefon, budzi mnie w nocy, odbieram itp. Na drugi dzień, tzn w dzień po tej nocy, jak byłam u koleżanki to dostałam smsa od exa, że ten szef zadzwonił do niego, żeby ex wrócił do pracy. Byłam w szoku i zaczęłam szukać w tel czy nie miałam przypadkiem połączenia w nocy a mi się wydawało, że to sen. Ale to był sen. Nie było żadnego połączenia a i ten szef nie mógłby mieć mojego nr tel przecież

A dziś mi się śniło, że urodziłam dziecko, nie miałam pokarmu i w ogóle jakiś dziwny był.
Karmić piersią - Karmienie piersią może być pragnieniem miłości i tęsknotą za uczuciem oraz bliskością drugiego człowieka.
Tyle że ja nie miałam czym, tak więc wychodzi na to, że już nie mam w sobie uczuć, którymi mogłabym kogoś obdarować.
W zasadzie dokładnie tak się czuję

Lubię czytać senniki - pobudza to ludzką wyobraźnię i chęć analizowania, myślenia. To jest dobre od czasu do czasu włączyć mózg i próbowac ze sobą łączyć różne fakty. Coś jak ćwiczenia dla mózgu
Cytat:
przyjęłam

dziękuję
Ja wierzę w serniki. Na zimno, na parze

Moniek, Otako dziękuję !

Ostatni raz byłam na mszy na cmentarzu, to bez sensu, nic nie było śłychać. Lepiej rano iśc na msze, a później na cmentarz.
Serniki

Ja w ogóle nie byłam na mszy, ani na cmentarzu. Dla mnie to najgorsze święta w roku - ludzie wydają ogromne pieniądze na śmieci, z którymi potem nie ma co robić. Nie rozumiem tego - jeśli są wierzący, to chyba nie powinni bawić się w takie zabobony - dekorowanie grobów. Chyba ważniejsza dla nich modlitwa? A modlitwa raczej ma "moc" z każdego miejsca na ziemi. Nie muszą akurat tego dnia na złamanie karku pędzić po grobach. Skutkiem czego po tych świętach przybywa więcej lokatorów na cmentarzu niż normalnie.

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2012-11-01 o 14:27
Stary 2012-11-01, 14:27   #943
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Co to znaczy? Chyba to oczywiste mam ciotkę, która bardzo sugeruje się w życiu tym, co tam przeczyta, czyli wierzy w to

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-01, 14:33   #944
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy? Chyba to oczywiste mam ciotkę, która bardzo sugeruje się w życiu tym, co tam przeczyta, czyli wierzy w to
Wg mnie sny obrazują to co przeżywamy podświadomie i wg mnie nie jest to kwestią wiary.

A jak można kierować się tym co przeczyta się w senniku?
No śniło mi się, że urżnęłam sobie nogę piłą i co? W senniku oznaczało to bolesne rozstanie z obiektem uczuć, a kilka tygodni wcześniej rozstałam się z pierwszą miłością. Po tych tygodniach dochodziłam do siebie i faktycznie bardzo przeżywałam - no i tyle.
Ale w końcu ucięłam w końcu tę nogę, yeah!

No i w zasadzie nie wiem w co tu można wierzyć. Zazwyczaj można jedynie dostrzec, że faktycznie symbolika zgadzać się możne z aktualną sytuacją - strachem, lękiem czy radością. Ale np nie ma tu czegoś takiego jak w horoskopach i astrologii - że ktoś pisze że spotka Cię to czy tamto i Ty w to wierzysz. Wg mnie nie ma tu miejsca na wiarę jako taką. No bo w co?

A pamiętam jak przy tym ryczałam - mamo, przecież to moja noga! - i rżnęłam dalej

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2012-11-01 o 14:36
Stary 2012-11-01, 14:38   #945
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Wlazł do kuchni przez uchylone okno i się powiesił na firance. A mieszkam w wieżowcu, praktycznie na samej górze. Myślałam, że one wolą raczej piwnice, a nie takie wysokości. Tata go odczepił i wystawił za okno na parapet.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-01, 14:41   #946
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Oj,też powinnam rozpisać dietę, ale jest zimno wstrętnie i wszystko jest przeciw odchudzaniu się
ja jestem zmuszona przez chorobę ale na dobre mi to wyjdzie tylko póki co to rzucam tymi wszystkimi notatkami
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:42   #947
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlazł do kuchni przez uchylone okno i się powiesił na firance. A mieszkam w wieżowcu, praktycznie na samej górze. Myślałam, że one wolą raczej piwnice, a nie takie wysokości. Tata go odczepił i wystawił za okno na parapet.
Jak mieszkałam w bloku, to kiedyś ptak wpadł przez okno. Na 4 piętrze. Na początku nie wiedziałam, że to ptak. Myślałam, że roleta rusza się na wietrze, ale zajrzałam do pokoju i zobaczyłam ptaka
Odczepiłam go, krzywdy sobie nie zrobił tylko się u dołu w firankę zaplątał .Wystawiłam rękę przez okno i odfrunął.
Stary 2012-11-01, 14:46   #948
otako
Zakorzenienie

Też się nie wybieram na cmentarz. Muszę odpocząć, bo jestem już zmęczona i fizycznie, i psychicznie. No i trochę za daleko mam, żeby iść na piechotę, a dojazdu też nie mam dobrego. Potrzebuję pobyć trochę w domu, nigdzie nie wyłazić i po prostu nie robić nic przez kilka dni.

Stary 2012-11-01, 14:48   #949
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Wg mnie sny obrazują to co przeżywamy podświadomie i wg mnie nie jest to kwestią wiary.

A jak można kierować się tym co przeczyta się w senniku?
No śniło mi się, że urżnęłam sobie nogę piłą i co? W senniku oznaczało to bolesne rozstanie z obiektem uczuć, a kilka tygodni wcześniej rozstałam się z pierwszą miłością. Po tych tygodniach dochodziłam do siebie i faktycznie bardzo przeżywałam - no i tyle.
Ale w końcu ucięłam w końcu tę nogę, yeah!

No i w zasadzie nie wiem w co tu można wierzyć. Zazwyczaj można jedynie dostrzec, że faktycznie symbolika zgadzać się możne z aktualną sytuacją - strachem, lękiem czy radością. Ale np nie ma tu czegoś takiego jak w horoskopach i astrologii - że ktoś pisze że spotka Cię to czy tamto i Ty w to wierzysz. Wg mnie nie ma tu miejsca na wiarę jako taką. No bo w co?

A pamiętam jak przy tym ryczałam - mamo, przecież to moja noga! - i rżnęłam dalej
Jak dla mnie jest to kwestia wierzenia. Pamietam jak ciotka wydzwaniala do rodziny, bo śniło jej się, że zęby jej wypadły a w senniku to oznaczało śmierć w rodzinie

Mój sen (a raczej jego sennikowe znaczenie) nigdy nie pokrył się w żadnym stopniu z rzeczywistością ale to pewnie dlatego, że moje sny są dziwne. Zawsze imiona osób, które znam są pozmieniane i takie inne dziwne rzeczy. Dobrze, ze tego nie pamietam po godz

Niezły sen z tą nogą, ze się nie obudzilaś? W kwestiach podbramkowych zawsze się budzę

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-01, 14:49   #950
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też się nie wybieram na cmentarz. Muszę odpocząć, bo jestem już zmęczona i fizycznie, i psychicznie. No i trochę za daleko mam, żeby iść na piechotę, a dojazdu też nie mam dobrego. Potrzebuję pobyć trochę w domu, nigdzie nie wyłazić i po prostu nie robić nic przez kilka dni.
Ja dziś też siedzę w domu, nigdzie się nie ruszam. Może coś tam posprzątam po obiedzie, ale to jak ibuprom zadziała na bóle @

Ale się łuszczę po tym Epiduo. Pojutrze idę na parapetówę, muszę ogarnąć jakoś tę twarz.

A właśnie, co kupić na parapetówkę??? Idę do mojej siostry i dwóch koleżanek bo wynajmują razem.
Stary 2012-11-01, 14:52   #951
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
oh tak, ciągle się zastanawiam co jest z tym krajem nie tak, dlaczego ciągle się kompromitujemy? Jedyna odpowiedź jaka mi przychodzi do głowy to to, że podczas II wojny światowej wybijali inteligencje, a teraz ponosimy tego konsekwencje. Wrona orła nie urodzi.

Dobra, może to brzmi drastycznie, ale jeśli spojrzy się ile ludzi czyta tak kretyńską prasę jak fakt i super ekspres gdzie nagłówki krzyczą "czajnik próbował mnie zabić", "w wy☠☠☠☠owie górnym widziano ognisko w kształcie papieża" to aż się włos jeży. Idąc dalej, ilu ludzi czyta pudelka jako jedyne wiadomości. Ilu ludzi głosuje na PIS słuchając wypowiedzi prezesa owej partii: "Ja wiem, ze 15 tys. zabiegów invitro oznacza bardzo bardzo wiele aborcji". Ilu ludzi trzyma psy na łańcuchu, bo to tylko pies i mu tak dobrze. Ilu ludzi twierdzi że Smoleńsk to zamach bo ruscy chcą nas wykończyć. Ilu ludzi jest homofobami. Ilu jest ortodoksyjnymi nazi-katolikami . I tak dalej i tak dalej. Niesamowite. Nie wiem czy gdziekolwiek indziej spotkamy takie zacofanie kulturowo- społeczno- intelektualne niż w Polsce bo nigdzie indziej dłużej nie przebywałam, ale wiem jedno. Tu jest dramatycznie. Polska właśnie wygląda tak absurdalnie, jak mama Madzi ujeżdżająca konia w bikini w październiku.
Imasz świętą rację. Została garstka ludzi myślących, i niestety nie ma siły przebicia.
Wojna i komuna skutecznie zajęła sie naszą inteligencją.
Cytat:
A jaki masz obiektyw w lustrzance? Tzw. kitowy, który był w zestawie? Bo to całkiem możliwe, że kompaktem wychodzą Ci lepsze, te "kitowe" są naprawdę do kitu i ładne zdjęcia robią tylko w świetnych warunkach, przy gorszym oświetleniu już sobie nie radzą.
Spróbuj sobie od kogoś pożyczyć jakiś inny, jaśniejszy obiektyw, jeżeli masz taką możliwość, i wypróbuj - pewnie się okaże, że z aparatem i Tobą jest wszystko okej, a wina leży po stronie szkła.

Kitowe, ale to akurat trochę propaganda z tymi kitowymi obiektywami. Wiadomo, że każdy służy do czego innego, a uniwersalny jest do niczego. Gdybym kupowała oddzielnie body i obiektywy, to kupiłabym dokładnie to samo wtedy. Bo taki był plan, zeby kupić oddzielnie i akurat jak poszłam kupić to rzucili zestaw. I w zestawie wyszło mi taniej. Za dokładnie ten sam korpus i obiektywy.
Gdybym kupowała teraz to po pierwsze wzięłabym obiektywy VR (wtedy jeszcze takiego cuda nie było) i dokupiłabym jeszcze 35 mm.
Obecnie mam 18-55 mm i 55-200 mm. A korpus Nikon D40x, już prawie antyk. A kuzyn ma Nikona D5000 i bardzo "mądrze" kupił obiektyw 18-200 mm, i tym w żadnych warunkach nie da sie zrobić dobrego zdjęcia. A o zdjęciach z wbudowaną lampą można pomarzyć, bo obiektyw jest takie wielki, ze zasłania światło lampy.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Otako, a jakimi aparatami się bawiłaś?
Na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba D60. I czym jeszcze.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 14:57   #952
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie jest to kwestia wierzenia. Pamietam jak ciotka wydzwaniala do rodziny, bo śniło jej się, że zęby jej wypadły a w senniku to oznaczało śmierć w rodzinie

Mój sen (a raczej jego sennikowe znaczenie) nigdy nie pokrył się w żadnym stopniu z rzeczywistością ale to pewnie dlatego, że moje sny są dziwne. Zawsze imiona osób, które znam są pozmieniane i takie inne dziwne rzeczy. Dobrze, ze tego nie pamietam po godz

Niezły sen z tą nogą, ze się nie obudzilaś? W kwestiach podbramkowych zawsze się budzę
No niezła ciotka

Mi też czasem coś tam sie przyśni takiego, że się zastanawiam czy to sie w jakiś sposób pokryje choć przypadkiem z tym co się stanie. Śniło mi się, że w śnie gadałam z exem. Mówił, że miał jakiś tam lekki wypadek autem, trochę poparzył sobie rękę (nie sprawdzałam tego w senniku więc nie wiem jaka jest symbolika). Za jakiś czas okazało się, że miał wypadek, niegroźny, raczej stłuczka, ale auto do kasacji. Jemu nic się nie stało.
Myślę, że mogło mi się to śnić dlatego, że może w głębi duszy uważam go za nierozważnego kierowcę

Wg mnie zasada jest taka:

Podświadomie, bądź mniej lub bardziej świadomie boisz się np czegoś. No dla przykładu masz schorowaną ciotkę, wujka. Możesz się nawet bać ich śmierci.
||
Śnią Ci się te zęby wypadające, czy coś
||
Obawiasz się, że się to sprawdzi. No bo zęby się śnią - no to musi się coś stać! Łojesuuu!!

No i może się stać, ale nie musi. Skoro ciotka jest chora to może się bardziej rozchorować czy nawet umrzeć ("a nie mówiłam, śniły mi się zęby!")
Ale nie musi, bo może wyzdrowieć - i sen idzie w zapomnienie.

Śni się coś nie dlatego, że to się wydarzy, a dlatego, że np boisz się że to sie wydarzy.

Wg mnie właśnie dlatego nie jest to kwestia wiary, bardziej psychologii.

Dla mnie sen, to taki stan pozaświadomy, coś jak hipnoza, dzięki której możesz odkryć jakąś malutką cząstkę swoich podświadomych lęków. Zatem dla mnie to bardziej kwestia wkraczająca do nauki o ludzkiej psychice niż kwestia wiary - sprawdzi się, czy nie sprawdzi
Stary 2012-11-01, 14:58   #953
201612231846
Konto usunięte

Cytat:

Kiedyś też miałam niezły zbieg okoliczności. Śniło mi się, że były szef mojego exa dzwonił do mnie w nocy, żebym powiedziała exowi, żeby wrócił do niego do pracy. (Ex wtedy pracował za granicą, chodziło o pracę za granicą). Sen realistyczny - dzwoni telefon, budzi mnie w nocy, odbieram itp. Na drugi dzień, tzn w dzień po tej nocy, jak byłam u koleżanki to dostałam smsa od exa, że ten szef zadzwonił do niego, żeby ex wrócił do pracy. Byłam w szoku i zaczęłam szukać w tel czy nie miałam przypadkiem połączenia w nocy a mi się wydawało, że to sen. Ale to był sen. Nie było żadnego połączenia a i ten szef nie mógłby mieć mojego nr tel przecież

A dziś mi się śniło, że urodziłam dziecko, nie miałam pokarmu i w ogóle jakiś dziwny był.
Karmić piersią - Karmienie piersią może być pragnieniem miłości i tęsknotą za uczuciem oraz bliskością drugiego człowieka.
Tyle że ja nie miałam czym, tak więc wychodzi na to, że już nie mam w sobie uczuć, którymi mogłabym kogoś obdarować.
W zasadzie dokładnie tak się czuję

Lubię czytać senniki - pobudza to ludzką wyobraźnię i chęć analizowania, myślenia. To jest dobre od czasu do czasu włączyć mózg i próbowac ze sobą łączyć różne fakty. Coś jak ćwiczenia dla mózgu

Serniki

Ja w ogóle nie byłam na mszy, ani na cmentarzu. Dla mnie to najgorsze święta w roku - ludzie wydają ogromne pieniądze na śmieci, z którymi potem nie ma co robić. Nie rozumiem tego - jeśli są wierzący, to chyba nie powinni bawić się w takie zabobony - dekorowanie grobów. Chyba ważniejsza dla nich modlitwa? A modlitwa raczej ma "moc" z każdego miejsca na ziemi. Nie muszą akurat tego dnia na złamanie karku pędzić po grobach. Skutkiem czego po tych świętach przybywa więcej lokatorów na cmentarzu niż normalnie.
Co do cmentarzy to prawda. Ludzie wydają mnóstwo kasy. Niektórzy idą na cmentarz dla popisu. Moich rodziców też kiedyś dotyczył ten problem. Kupowali mnóstwo rzeczy na cmentarz ,a później był problem. Mama nie pracowała i np. jak chciałam pieniądze na coś droższego niż 100 to nie było kasy . Z wiekiem zaczęli mieć normalne podejście. Owszem pojadą na cmentarz ,zapalą znicze. Ale pieniądze wydają w granicach rozsądku. Musieli do tego dojrzeć .
Stary 2012-11-01, 15:03   #954
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Imasz świętą rację. Została garstka ludzi myślących, i niestety nie ma siły przebicia.
Wojna i komuna skutecznie zajęła sie naszą inteligencją.
Co nie zmienia faktu, że Ruscy zrobili nas w bambuko.
Ta afera z tymi ciałami

Mam już dość medialnego szumu woków Smoleńska. Z drugiej jednak strony jest to dla mnie nie do przyjęcia, żeby takie błędy były popełniane. Przy sytuacji, gdzie giną normalni ludzie, jest to nie do pomyślenia, żeby zachodziły takie pomyłki, a co dopiero gdy ginie tyle ważnych politycznie osób. Jaja jakieś.

Jestem ostrożna, jeśli chodzi o teorie spiskowe itp. Jednak jeśli są jakieś wątpliwości, to trzeba je zbadać. Przed wysnuwaniem jakichś oskarżycielskich teorii rzecz jasna. Niewiedza rodzi taką mnogość teorii.

W ogóle dla mnie sprawa ze Smoleńskiem dziwna jest. Jakieś matoły zajmują się badaniem tej sprawy? Minęło tyle czasu, sprawa niezbadana, a na wierzch wychodzą takie skandale. Wstyd na skalę światową.
Stary 2012-11-01, 15:06   #955
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak można było dopuścić do takich pomyłek ciał. To jest dla mnie niepojęte.. Nikt nie identyfikował?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Dominika, dziekuję

Myślę sobie jakąby tu wcierkę kupić
Stary 2012-11-01, 15:09   #956
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
No niezła ciotka

Mi też czasem coś tam sie przyśni takiego, że się zastanawiam czy to sie w jakiś sposób pokryje choć przypadkiem z tym co się stanie. Śniło mi się, że w śnie gadałam z exem. Mówił, że miał jakiś tam lekki wypadek autem, trochę poparzył sobie rękę (nie sprawdzałam tego w senniku więc nie wiem jaka jest symbolika). Za jakiś czas okazało się, że miał wypadek, niegroźny, raczej stłuczka, ale auto do kasacji. Jemu nic się nie stało.
Myślę, że mogło mi się to śnić dlatego, że może w głębi duszy uważam go za nierozważnego kierowcę

Wg mnie zasada jest taka:

Podświadomie, bądź mniej lub bardziej świadomie boisz się np czegoś. No dla przykładu masz schorowaną ciotkę, wujka. Możesz się nawet bać ich śmierci.
||
Śnią Ci się te zęby wypadające, czy coś
||
Obawiasz się, że się to sprawdzi. No bo zęby się śnią - no to musi się coś stać! Łojesuuu!!

No i może się stać, ale nie musi. Skoro ciotka jest chora to może się bardziej rozchorować czy nawet umrzeć ("a nie mówiłam, śniły mi się zęby!")
Ale nie musi, bo może wyzdrowieć - i sen idzie w zapomnienie.

Śni się coś nie dlatego, że to się wydarzy, a dlatego, że np boisz się że to sie wydarzy.

Wg mnie właśnie dlatego nie jest to kwestia wiary, bardziej psychologii.

Dla mnie sen, to taki stan pozaświadomy, coś jak hipnoza, dzięki której możesz odkryć jakąś malutką cząstkę swoich podświadomych lęków. Zatem dla mnie to bardziej kwestia wkraczająca do nauki o ludzkiej psychice niż kwestia wiary - sprawdzi się, czy nie sprawdzi

Co do snów to miałam parę dziwnych sytuacji. Miałam kiedyś chłopaka ,mieszkał daleko (ponad 200km ode mnie). Spędzał wakacje w mojej miejscowości. Pewnego dnia wyjechał do domu. Nie odzywał się do mnie miesiąc. Myślałam ,że po prostu stchórzył. Bał się zerwać. Pewnego dnia zaczął mi się śnić dzwoniący telefon i głos byłego w słuchawce telefonu. Następnego dnia zadzwonił i zerwał

2 opcja. Minęło 5 lat. Napisał do mnie na facebooku. Nie odczytałam wiadomości. Ale śnił mi się tego samego dnia co napisał.

3. Mam kolegę ,któremu pisałam zaliczeniówki. Zawsze jak chciał zaliczeniówkę to mi się śnił dzień wcześniej.

4. Moja babcia chorowała jakiś czas temu. Leżała w szpitalu. Pewnego dnia przyśniło mi się ,że ojciec miał wypadek i zginął w wypadku. Jechałam wtedy do pracy. Obudziłam się i godzinę później podczas podróży do pracy zadzwonił ojciec. Powiedział ,że babcia zmarła. I jedzie do niej

5. Miałam jechać na praktyki na rowerze. Śniło mi się ,że jadę samochodem i nie mogę hamować na pewnej uliczce ,gdzie wyjeżdża się z boku. Są takie trójkąty by ustąpić pierwszeństwa. Jak się obudziłam pojechałam na praktyki. Jechałam na rowerze. Byłam dosłownie w tym samym miejscu i jakaś babka nie wyhamowała. Chociaż miałam pierwszeństwo.

Wiem ,dziwne . Ale coś w tym jest.
Stary 2012-11-01, 15:10   #957
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jak można było dopuścić do takich pomyłek ciał. To jest dla mnie niepojęte.. Nikt nie identyfikował?
No właśnie. Pomijając tę polityczną szopkę i cały ten medialny szum. Gdzie specjaliści? Czy można takie osoby nazwać specjalistami? Niepojęte

Ja kupiłam dwa Jantary i dwa Radicale do wypadających (ampułki). Zaszalałam póki mam kasę
Stary 2012-11-01, 15:10   #958
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Kitowe, ale to akurat trochę propaganda z tymi kitowymi obiektywami. Wiadomo, że każdy służy do czego innego, a uniwersalny jest do niczego. Gdybym kupowała oddzielnie body i obiektywy, to kupiłabym dokładnie to samo wtedy. Bo taki był plan, zeby kupić oddzielnie i akurat jak poszłam kupić to rzucili zestaw. I w zestawie wyszło mi taniej. Za dokładnie ten sam korpus i obiektywy.
Gdybym kupowała teraz to po pierwsze wzięłabym obiektywy VR (wtedy jeszcze takiego cuda nie było) i dokupiłabym jeszcze 35 mm.
Obecnie mam 18-55 mm i 55-200 mm. A korpus Nikon D40x, już prawie antyk. A kuzyn ma Nikona D5000 i bardzo "mądrze" kupił obiektyw 18-200 mm, i tym w żadnych warunkach nie da sie zrobić dobrego zdjęcia. A o zdjęciach z wbudowaną lampą można pomarzyć, bo obiektyw jest takie wielki, ze zasłania światło lampy.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Otako, a jakimi aparatami się bawiłaś?
Na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba D60. I czym jeszcze.
Ten na zdjęciu to D90 właśnie z obiektywem 35mm. A ten drugi, o ile się nie mylę to był D5000 z jakimś zmiennoogniskowym obiektywem VR. Ale nawet nie pamiętam szczegółów, bo nie zdążyłam się przyjrzeć Po niedzieli sprawdzę dokładnie, bo jeszcze mnie czeka trochę "zabawy".

Stary 2012-11-01, 15:14   #959
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Pomijając tę polityczną szopkę i cały ten medialny szum. Gdzie specjaliści? Czy można takie osoby nazwać specjalistami? Niepojęte

Ja kupiłam dwa Jantary i dwa Radicale do wypadających (ampułki). Zaszalałam póki mam kasę
Bo ja rozumiem,ze te ciała mogły być w strasznym stanie.. No, ale to mogli chyba jakieś badania zrobić? Teraz mogą.. skąd w ogóle zaczęły się te ekshumacje, od kogo to się zaczęło? Bez powodu sobie nei zaczęli..

Właśnie chciałabym Jantar, ale nie ma na dozie Mam swoją z niacynamidem i kofeiną, ale chciałąbym kupić coś, póki mam kasę I odżywkę i maskę jakąś. Ale nie mam pomysłu co..

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Chciałabym kupić stacjonarnie, żeby nie płacić za wysyłkę.
Stary 2012-11-01, 15:18   #960
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Domiwika, no rzeczywiście.
Z tym kolegą od zaliczeń to pewnie jest tak, że podświadomie wiedziałaś, że już czas na zaliczenia, więc może się odezwać To mogło być do przewidzenia.

Z babcią - pewnie miałaś obawy, że może umrzeć

Co do tej sytuacji z drogą i hamowaniem - może kiedyś miałaś jakąś obawę, że tam może się coś stać. A może kiedyś się tam zdarzył jakiś wypadek.

Nie wiem, tłumaczyć będę bo nie znam czyjejś sytuacji.
Jednak po sobie widzę, że sny potrafią odzwierciedlać głębsze uczucia - lęku, strachu, nadziei, żalu itp. Nie są raczej przepowiednią. Wg mnie jeśli sen się sprawdza, to zwyczajnie jest to zbieg okoliczności - sytuacja zmierzała do tego i stało się, jak się stało. To, że wcześniej o tym śniliśmy wynikało z tego, że obawialiśmy się, że to się stanie, bądź mieliśmy nadzieję na taki obrót wydarzeń.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Bo ja rozumiem,ze te ciała mogły być w strasznym stanie.. No, ale to mogli chyba jakieś badania zrobić? Teraz mogą.. skąd w ogóle zaczęły się te ekshumacje, od kogo to się zaczęło? Bez powodu sobie nei zaczęli..

Właśnie chciałabym Jantar, ale nie ma na dozie Mam swoją z niacynamidem i kofeiną, ale chciałąbym kupić coś, póki mam kasę I odżywkę i maskę jakąś. Ale nie mam pomysłu co..

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Chciałabym kupić stacjonarnie, żeby nie płacić za wysyłkę.
Podobno Jantary na DOZ dorzucane są w czwartki
Ja na początku tygodnia widziałam, że był niedostępny. Zamówiłam jakoś w piątek rano, dwa od razu. Zauważyłam, że są tańsze. Chyba były kiedyś droższe, ja kupiłam za 8,60zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości