|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Wiki nazbierala dzis mnostwo slodyczy i fajnie sie bawila mimo niepogody
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- nowaken trzymaj sie
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać bo nie wiem co przyniesie noc. Spokojnych nocek
|
|
|
|
#3754 |
|
Gang Iren
|
Tobie rowniez
Ja czekam za lazienka wolna i ide sie kapac.Tez mam plan dzis polozyc sie wczesniej.
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz dzien zaczal sie godzine temu mloda obudzila sie na mleko i to ja tak rozbudzilo ze nie umiala juz zasnac, wiec wyszlysmy z sypialni zeby maz sobie pospal przynajmniej. Teraz mala zachwycona bawi sie swoimi zabawkami a ja popijam kawke i nadrabiam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() dziewczyny co do tej szczoteczki to ja myslalam zeby kupic mniejsza elektryczna, co sadzicie? dobrze czysci, masuje dziąsła.. my jedziemy do moich rodziców na obiad, moze wieczorkiem uda mi sie troche nadrobic.
|
#3758 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
W Polsce Wsztstkich Swietych,a tu jakos tego sie nie odczuwa.Smutno mi,ze nie moge byc na grobach,szczegolnie u tych z mojej rodziny,bo tam nie ma kto zrobic Dobrze jednak chociaz,ze na swieta porobie,nie beda te groby zaniedbane.Nie wydaje mi sie,zeby byla odpowiednia,maluch moglby sie przestraszyc,no i jest wieksza niz taka niemowleca.Poza tym teraz ty myjesz,a pozniej jak bedzie myl sam musi tez nauczyc sie jak prawidlowo myc na takiej zwyklej szczoteczce.Slyszalam,ze elektryczne to u dzieci od 3 lat mozna stosowac.
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu jesli o to chodzi to Mateuszek sie nie boi,wrecz sprawia mu to przyjemnosc , bo ostatnio sama kupilam sobie taka szczoteczke i przed pierwszym uzyciem wzielam mu na chwilke na zabki na sucho i wyglada na to ,ze mu sie podobało.No ,ale teraz to juz sama nie wiem, w sumie mycie zabków bedzie zawsze pod moja kontrola i tearz i później, a uwazasz, ze konieczne jest ,aby uczył sie używania zwyklej szczoteczki? widzialam w sklepie takie małe ,kolorowe, elektryczne i tak sobie wymyslilam, ze jak ja odkad pamietam myje elektryczna to Mateuszkowi tez taka sprawie, ale byc moze to nie jest dobry pomysł
|
#3761 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i zeby samochod sie znalazl fajny, nie jezdzilam fordem wiec nie wiem, ale mondeo sa bardzo popularne tutaj, kiedys slyszalam ze sa wadliwe, ale i slyszalam tez dobre opinie. o 7 osobowy tez chcialaby miec ![]() Cytat:
u nas wczoraj Hanka padla o 17:50, z trudem ja umylam bo juz byla taka zmeczona bo od 11:30 nie spala. zasnela w lozeczku od razu. obudzila sie po godzince dalam cyca i zasnela w lozeczku, pozniej znowu po godzinie - chciala sie tylko przytulic i zasnela znow w lozeczku. przed 22 jeszcze raz dalam cyca i wlozylam do lozeczka i o 23:30 juz wzielam do nas bo nie chcialo mi sie z nia bawic w cogodzinne pobudki. ale i tak mialam wieczor od dawien dawna (na pewno jakies 5 miesiecy) ze moglam sobie z tz poogladac tv. pobudka na dobre o 5:25 ale ja juz bylam wyspana i tz tez wiec wstalismy. teraz Hanka ma pierwsza drzemke w lozeczku...uszuszalam malego urwisa |
||||
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Dziendobry!
Wczoraj doszedl mi spiworek do spacerowki, zabieram Anie na drzemke numero uno na dwor i mam nadzieje ze pospi swoje zwyczajowe 2h bo musze leciec daleko po prezent urodzinowy dla TZ ![]() Nikki, super ze sie obylo bez usypiania Oskara! A ty super wygladasz w nowej fryzurze ![]() Cytat:
Gosia, super halloween'owe fotki! Jak Eryczkowi smakowala czekolada? :P Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-11-01 o 10:31 |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem
choc wyspana sie obudzilam, bo kimalam juz od 20 Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3765 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
znaleźćCytat:
Hej Dziewczyny, cisza tutaj dzisiaj ale nic dziwnego w takie Święto. My spędzamy dzień w domu, pierwszy raz odkąd pamiętam nie odwiedzę cmentarzy. Niestety, tż musi sie uczyć, ma jutro ważny egzamin i od rana siedzi w książkach. Moim zadaniem jest zająć Filipka, żeby nie przeszkadzał. Jak na złość marudny jest bardzo od rana. Teraz śpi, więc mam chwilę dla siebie. Zmęczona jestem a jak pomyśle, że jeszcze 5 miesięcy nauki przed tż to mi sie odechciewa wszystkiego. No ale potem mam nadzieję, sprawiedliwie będziemy dzielić się opieką nad Filipkiem |
||||
|
|
|
#3766 | ||
|
Raczkowanie
|
My przed chwila wrocilismy z cmenarzy, jeszcze jutro nas wyprawa czeka. Maly usnal w dordze powrotnej, spi dalej w foteliku w otwartym balkonie. Teraz jak jest zimno nei wiem co robic, bo dziecko grubo ubrane, jak go rozbiore to sie obudzi, jak nei rozbiore to spoci. I tak zle, i tak nie dobrze.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3767 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tu masz informacje,tak jak ja myslalam wlasnie,ze polecaja od 3 roku zycia: http://www.anident.pl/szczoteczka-elektryczna.html Cytat:
Dzieki kochana No smakowala Dostal troche polizac i oddac nie chcial,byl ostry bunt
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my dzisiaj w domu siedzimy bo chłopaki dochodzą do siebie nie wiem czy pójdziemy an groby bo tak pada ze szkoda mi małej wystawiać na ten deszcz
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
My też w domu. Zrobiłam tiramisu i się zajadamy
![]() Niedawno wróciliśmy ze spaceru. Viki o dziwo nie marudziła a pod koniec usnęła ale szybko wróciliśmy do domu i zalulałam jeszcze bo przy rozbieraniu się obudziła. Teraz pogoda się zepsuła i zaczęło mocno wiać Muszę nabyć w końcu szczoteczkę Mamy dzieci smoczkowych: czy wasze maluchy na spacerach wytrzymują bez smoczków czy dajecie? Moja nie bardzo chce bez niego siedzieć a ja wolałabym ograniczyć |
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gosia moj brat ma forda mondeo i dolozyl do niego juz tyle, ze drugi samochod by kupil :/ a kupil prawie nowy. Moze akurat taki sie trafil... A co do mieszkan to jestem w szoku, ze tak szybko u was daja. Slyszalam, ze w councilu daja szybciej, ale nie ze az tak. My skladalismy wniosek w gentoo jak bylam w ciazy i podobno z tego wzgledu bylismy w pierwszej kolejnosci ale jakos do tej pory nic nie mamy i ludzie czekaja po 4-5 lat :/Moniahan fajne postepy poczynilyscie z Hania w usypianiu, oby bylo tylko lepiej ![]() A zupke blenderujesz na calkowita papke? Bo ja kupuje sloiczki 7+ i tam juz sa grudki, najpierw Nadii za bardzo to nie pasowalo, bo papki same plynely do brzuszka, ale nauczyla sie juz ruszac buzia i jest ok I tak sie zastanawiam jak rozdrabniac jedzenie, ktore sama ugotuje (jak mnie wena dopadnie ).Szczerze mowiac to chcialabym dac jej juz jakies "nasze" zupy, ale sie boje... Co do odbijania, ja jak biore corcie na rece od razu jej sie beknie, po innym jedzeniu roznie, ale klade na brzuszek i powietrze samo uchodzi, przewaznie i dolem i gora ![]() W nocy nie odbijam, bo pije niemal ze na spiaco i widze ze nic jej sie z tego powodu nie dzieje. Moja corcia dzis w nocy byla tylko na butli. Co zjadla to zasnela, nie domagala sie cycusia. Tyle co przy nim zasnela. I jakos nie czuje aby moja piers wezbrala, nic dziwngo ze sie domaga butelki, jak moze cycus pusty byl... Czy ona odrzuca moja piers??? :/ ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- I zazdroszcze wam dziewczeta tych spotkan z maluszkami ![]() Ja jak na takie wielkie wyspy to mieszkam w miare niedaleko Gosi, o ile sie nie myle Bo zdaje mi sie, ze na mailu widzialam miejscowosc
|
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj udalo mi sie 3x uspic Hanie w lozeczku i dzis poranna drzemka tez byla w lozeczku, teraz spi w wozku. zupe tez Hani podawalam taka co dla nas gotuje wg przepisow ktore sa na mailu (od Natkulec), blenduje Hani wtedy ale sa grudki troche - jeszcze niedawno dlawila sie ..tzn tak to wygladalo, ale juz teraz troche przelyka sprawniej, ale jednak blenduje jej na papke, ona nie ma jeszcze zabkow i mysle ze dopoki nie bedzie miala to bedzie papki jadla. |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Foty na mailu boooskie
![]() Gosia Eryczek wymiata, sliczny pulchniutki kosciotrupek wszyscy swietnie wygladaliscie ![]() Monia Hania tez super wygladala, umazana pomaranczowa buzia idealnie jej pasowala do stroju Nikii super Ci w nowej fryzurce, bez okularow wygladasz na zupelnie inna osobe ![]() Oskar z Piotrusiem sa bardzo podobni do siebie super chlopaki.
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
jakiś tam smak ma ale nie żeby była smakowa typu truskawka, Madzi smakuje, zawsze oblizuje tą szczoteczke i jak jej myję dolne ząbki to język podkłada
tu jest opis pasty : http://www.e-zikoapteka.pl/product/d...ieci-20ml.html
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Monia, Nadia w dzien juz na butelce tylko, w nocy tez. W zasadzie zostalo tylko usypianie przy piersi i w tym momencie to chyba moge tego latwo oduczyc-usypiajac w wozku i przekladac do lozka.
Ostatnio wozek be i prawie wszystkie drzemki ma w foteliku... :/ A te zupki od natkulec jakies takie mi sie pracochlonne wydaja, chyba zbyt leniwa jestem. |
|
|
|
#3776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli po drzemce to potrafi wytrzymac do 1/2h bez smoka, potem juz marudzi chyba z nudow i nawet smoczek nie zawsze pomoze. Takze niestety cos jej nie pasuja te spacery zbyt dlugie i nie wiem czy cos sie da z tym zrobic?
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odbijanie i WINDI działa CUDA
mała zasnęła około 22.30 z odbiciem- o 2.00 pobudka i nie odbiłam bo zasnęła przy cycku potem o 11.30 zasnęła i o 13.00 cycek -spała do 15,30-zaczęła pierdzieć sama jak szalona odbijanie przyszło po 3 minutach i teraz znowu zasnęła jest taka spokojna BOSZE
|
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Kaszelek nam przechodzi ale mój tż biedny kicha,kaszle.... ehh ta jesień

mloda obudzila sie na mleko i to ja tak rozbudzilo ze nie umiala juz zasnac, wiec wyszlysmy z sypialni zeby maz sobie pospal przynajmniej. Teraz mala zachwycona bawi sie swoimi zabawkami a ja popijam kawke i nadrabiam

znaleźć