|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Po śniadanku już i z herbatką ![]() My też zbieramy się na cmentarz,ale nie wiem o której. Niby mam na miejscu ale pada i nie chce się póki co wychodzić nigdzie:/
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy was też tak po dupku bolały sutki?Od wczoraj mnie tak bolą że dotknać sie nie moge
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Hejo, ja już po
tzn. groobingu Maskara jakaś, byłam na cm bródnowskim w Wawie, ludzi tyle dawno nie widziałam, o mały włos bym się zgubiła, bo mąż prowadził, ja oczywiscie się zagapiłam tzn. podziwiałam jak to panienki lansują się na cmentarzach czytaj. rewia mody lans bans. Poza tym mnóstwo "staraganów" nawet gaciami handlowali Pogoda była w miarę, jutro do meża rodziny i na groby gdzieś na wioski. Wieczorem na małą posiadówkę do znajomych i mam nadzieję, że sob i ndz. będę leżeć plackiem, bo tydzień czeka mnie i pracowity i nerwowy ![]() Poza tym to zaraz otwieram desperadosa i wyciągam nogi na kanapie... poza tym nic się nie dzieje ciekawego ![]() Ależ pierdzilnełam nic nie wnoszącego do tematu posta
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
hej!! i ja sie witam
![]() co prawda na "groobingu" nie bylam, bo w norge co najwyzej sie chlejoween obchodzi, ale za to nogi w dupe mi wlaza;/ dzis mialam zapierdziel w pracy, przez 7h nie usiadlam nawet na 5 minut wiec teraz relaksik z herbatka i mezem |
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my też już po cmentarzu.Pózniej byliśmy u mamy na cieście i kawie.
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() mało się odzywałam ostatnio, bo nie miałam siły i zbytnio czasu, ale starałam się podczytywać na bieżąco ![]() ostatnie moje imprezki zgubiły mnie iii się rozchorowałam. w dodatku to nie zwykłe przeziębienie raczej, bo kaszlę jak stary gruźlik bez lekarza chyba się nie obejdzie..
|
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
My dziś przelecieliśmy przez cmentarz jak błyskawice, bo strasznie wiało i myślałam, że się rozklekoczę ![]() Ruda myślę,że jeżeli masz taki brzydki kaszel, to raczej powinnaś odwiedzić tego lekarza. szkoda płuc, przydadzą się jeszcze ![]() Santom współczuję, ale przy tżcie na pewno szybko minie Kajthx poczęstujesz może, bo my sieroty nie kupiliśmy żadnego winka, ani piwka, a dziś przecież wsio zamknięte.... Iza243, mnie raz bolały, ale tak, że masakra. Dotknąć się nie mogłam, nawet stanik przeszkadzał. Margot może, może. Działać Ściskam Was i wracam do tż.
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety jutro pracuję, więc odpada.. ech. nawet na grobingu dzisiaj nie byłam..piwko lub winko też by mi się przydało Tżta nie ma, więc chętnie bym się udydłała przy tej chorobie
|
|
|
|
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci,że żeby się nie nakręcać ciągle tylko na staranka to czasami fajnie jest tak walnąć : "nic nie wnoszącego do tematu posta" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się wieczorkiem. U nas z wizyty na grobach nici dzisiaj bo cały dzień lało.. Przejdę się jutro jak będzie już spokojniej i zapale te znicze u moich dziadków. Odwiedzili nas dzisiaj rodzice i ciotka z wujkiem. Przynieśli swój ekwipunek i całkiem fajnie się siedziało.Niedawno poszli. Ja coprawda jako jedyna nie pijąca to się troszke przynudziłam,ale i tak fajnie było ![]() Noo i zaraz po ich wyjściu coś mi śledzie z lodówki zajechały i zaliczyłam swój pierwszy paw w tej ciąży Tragediaaaa
|
|
|
#2531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwłaszcza stragany z gaciami, masakra Cytat:
![]() Cytat:
relaksuj się bo zasłużyłaś ![]() Cytat:
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny,
mogę do was dołączyć?Po cichu podczytywałam wątek, aż w końcu postanowiłam założyć konto ![]() Jestem w 4tc
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn witaj i gratuluje
color ojj, a ja myslalam, ze sledziki to przywara ciezarowek wzielo mnie... myslalam, ze juz mi lepiej, ale wczoraj gdzies na jakims watku przeczytalam taka historyjke o dzieciatku schodzacym z nieba do mamy i sie poryczalam... smutno mi sie zrobilo... i jeszcze powchodzilam na Wasze suwaczki i pomyslalam, ze teraz bym byla juz na poczatku 8tc i to rozlozylam sie kompletnie oj, chyba ta kwestia bedzie do mnie wracala jak bumerang![]() no i wczoraj minal tydzien, a ze mnie nadal leci. teraz juz tak na ciemno, ale nadal. boje sie, ze do poniedzialku nie przejdzie i bede musiala jechac na zabieg, ktorego sie boje. dziewczyny, jak ten zabieg wyglada? |
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za miłe przyjęcie
t byliśmy z Tż-tem w lekkim szoku, bo to taka trochę nieplanowana ciąża i duże zaskoczenie, bo 1cs i nie wierzyliśmy,że od razu coś z tego będzie. Martwię się trochę, bo właśnie dostałam nową pracę...Życzę wszystkim staraczkom fasolek i myślę, że im mniej się o tym myśli tym szybciej się udaje
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No a jeśli chodzi o smutek to całkiem normalne kochana. Wszystko jest świerze i TO niestety trzeba przejść. Z czasem jednak ten smutek odejdzie a w zamian przyjdzie radość. Oczywiście pamięć zawsze pozostanie w Twoim serduszku,ale to już bedzie inny rodzaj pamięci No i przeważnie najlepszym lekarstwem jest kolejna ciąża, przynajmniej u mnie była... Przytulam Cię mocno. O zabiegu nie będę pisać, nie myśl o tym teraz
|
|
|
#2536 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zawsze musi być ten pierwszy raz ![]() Cytat:
i gratulacje !Cytat:
nie wiem co więcej Ci powiedzieć, nie chcę rzucać pustych słów typu 'będzie dobrze'.. dlatego ściskam raz jeszcze ![]() a ja dziewczyny obejrzałam właśnie 'Jak urodzić i nie zwariować' i powiem Wam, że poryczałam się z parę razy.. niby wszystko pokazane tak pobieżnie i ogólnikowo, ale nie był zły. |
|||
|
|
|
#2537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smutek zawsze juz zostanie w twoim sercu.U mnie minelo pol roku a nadal nie jest do konca dobrze,moze dlatego ze nie udaje mi sie zajsc w kolejna ciaze ktora tak jak mowi Color bylaby najlepszym lekarstwem.Co do zabiegu nie martw sie na zapas.Usypiaja cie,nic nie czujesz.Po jakis 15-20 min cie wybudzaja ja musialam lezec 2 godziny i puscili mnie do domu.
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Już wcześniej pisałam, może przeoczyłaś. Mi właśnie gin-endo z kliniki leczenia niepłodności kazał zrobić w 2-3 dc.
|
|
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
Witam poranie! Iza, Sophia, dziekuje za odpowiedz, przywracacie mi nadzieje
. Jak to jest z tą owu, kiedy mniej wiecej powinna byc? I skok temperatury mówi ze to własnie owu, czy ze juz po?Karolajn, witaj, gratuluje serdecznie! Spontan najfajniejszy ![]() Santom, A ze spraw 'nic nie wnoszacych' ja tam lubie groobing, zawsze to pretekst do zpotkania z rodzina, którą rzadko widuje. A poniewza dawno nikt bliski nie umarł, to nie mam bolesnych wpomnien, dziadków praktycznie nie znałam... |
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skok temperatury może być nawet do 3 dni po owu.Żeby dokładnie wiedzieć musiałabyś obserwować kilka cykli tempke,śluz i szyjke.Wiedziałabyś wtedy czy u ciebie owu jest w dzień skoku czy wcześniej.
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Laski trzymajcie kciuki. Dziś mam wizytę u lekarza, będziemy podglądać ile jajeczek na clo wyhodowałam
No i zobacze co powie lekarz na wyniki TŻta. Póki co działamy bo 10dc i wczoraj (12dc) testy owu pozytywne
|
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Iza, własnie zaczynam obserwacje, to pierwszy cykl. Sluzu jak na lekarstwo, szyjka to jakas czarna magia, nic tam nie czuje, no a temperature mierze, i na razie nic z tego nie rozumiem
![]() Gdziesz czytałam, ze prowadzicie swoje wykresy - na jakiej to stronie? Jest tam jakas pomoc w interpretacji? Dzieki! |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawusią
Ja miałam odpuścić już sobie "starania" i nie myśleć o dniach płodnych, śluzach itd. ale nie potrafię tyle tylko ze Tżowi nic nie marudzę.No i odnośnie mojego śluzu, już sama zgłupłam, w środę miałam taaaaaki przeżroczysty i strasznie ciągnący, a wczoraj już gęsty i lepki, a dziś od nowa przeźroczysty, no i nie wiem o co chodzi. Przytulanki były we wtorek, więc nie wiem czy coś mogłoby przetrwać do owulki, tyle tylko że nie wiem w końcu kiedy ta owulka by była, a i w środę jajnik mnie kłuł.
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
PSZCZOUA za wizyte
MARGOT 2012 wykresy możesz prowadzć na stronie Skarb Mamy.Tam bardziej doświadczone dziewczyny pomogą ci w interpretacji.Ja szczerze mówiąc teź na tym się słabo znam prowadziłam tylko 2 wykresy po #,potem przestałam bo nic z tego nie wiedziałam.Teraz zamówiłam na allegro bardziej dokładny termometr microlife z 2 miejscami po przecinku,i od tego cyklu wracam do obserwacji.Też licze na pomoc dziewczyn
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-11-02 o 09:22 |
|
|
|
#2545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was też przyjdzie na to pora, zobaczycie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się kobietki porannie z herbatką z cytrynką i śniadankiem
|
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się. Mam lekkie plamienie. Nie jest to żywa krew, ale brązowy śluz. Nie ma go na wkładce, ale za każdym razem podczas podcierania jest na papierze. Byłam już cztery razy w ubikacji i był za każdym razem. Jadę na 11:00 do lekarza sprawdzić czy wszystko w porządku, ale umieram ze strachu.
Błagam o kciuki, bo nigdy jeszcze tak bardzo się nie bałam. |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde czekamja odebrałam wyniki badań oprócz cytologii która będzie za 2 tyg Wszystko ok tylko z Morfologii RDW obniżone. Toxo, HIv, HCV ujemne Gruppa krwi dodatnia-kamień z serca, bo rodzeństwo i tata mają Rh-. Obawiałam się konfliktu.
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- a co Wy dziewuszki myślicie o tym moim śluzie? kiedy mogłaby być owulka?
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dbaj o siebie;*Cytat:
trzymaj się.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Maskara jakaś, byłam na cm bródnowskim w Wawie, ludzi tyle dawno nie widziałam, o mały włos bym się zgubiła, bo mąż prowadził, ja oczywiscie się zagapiłam
tzn. podziwiałam jak to panienki lansują się na cmentarzach czytaj. rewia mody
lans bans. Poza tym mnóstwo "staraganów" nawet gaciami handlowali 

oj, chyba ta kwestia bedzie do mnie wracala jak bumerang

MARGOT 2012 wykresy możesz prowadzć na stronie Skarb Mamy.Tam bardziej doświadczone dziewczyny pomogą ci w interpretacji.Ja szczerze mówiąc teź na tym się słabo znam prowadziłam tylko 2 wykresy po #,potem przestałam bo nic z tego nie wiedziałam.Teraz zamówiłam na allegro bardziej dokładny termometr microlife z 2 miejscami po przecinku,i od tego cyklu wracam do obserwacji.Też licze na pomoc dziewczyn
kurde