Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 21:52   #2101
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że pójde do pracy (choć nie ukrywam, że mam lenia troszkę i mi się lekko nie chce. Ale wiem, ze jak pójdę to od razu mi się zachce ). Wyjdę do ludzi itp. Ale gdybym miała małą zostawić z kimś obcym, to już by mnie ten powrót do pracy tak nie ciszył.

Ile h dziennie bedziesz pracowac 5 tak?

Dostalam znizke na 100 darmowych zdjec do wywolania tylko za przesylke musze zaplacic ... i od 2h mi sie laduje album na stronke .. zaraz mnie cos trafi ... grrrr

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:54   #2102
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Zabcia założenie własnego przedszkola to super sprawa, a masz wymagane wykształcenie? Trzeba byc u was po jakiś konkretnych studiach czy coś takiego? Ja będę pracowała 5 godzin (do pracy mam 5 min piechotką). No i do ferii będę pracowała od 11 do 16 a potem (od lutego) od 7 do 12 co mnie bardziej cieszy.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Stokrotko za pracę dyplomową.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:58   #2103
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczyny
Chciałam z wami dzisiaj popisać ale pół dnia spędziłam na kończeniu mojej pracy dyplomowej (skończona) jeszcze tylko mąż jutro żuci okiem czy nie ma czegoś do poprawy. Chyba z 3 godziny spędziłam na edytowaniu pracy nienawidzę tego. Oby moja promotorka nie kazała poprawiać a wieczorem wzięłam się za gotowanie kapuśniaku i już nie mam siły. Szkoda, że jutro do pracy ale szybko pewnie minie i weekend.
Brawa za prace

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Zabcia założenie własnego przedszkola to super sprawa, a masz wymagane wykształcenie? Trzeba byc u was po jakiś konkretnych studiach czy coś takiego? Ja będę pracowała 5 godzin (do pracy mam 5 min piechotką). No i do ferii będę pracowała od 11 do 16 a potem (od lutego) od 7 do 12 co mnie bardziej cieszy.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post.

Nie nie trzeba miec konkretnych studiow zrobionych. U nas sasiadka ma takie przedszkole w domu. Rodzice przywoza jej dzieciaki a pozniej odbieraja. Takie cos by mi pasowalo zebym nie musiala z Domino nigdzie jezdzic. I tak z 2-3 dziaczkow bym spokojnie mogla miec. Na dole mamy caly pokoj wolny to zrobilabym tam kacik dla nich. Tylko maz musialbym stol biladrowy wynies.

W sobote bylam na balu w polskiej szkole i jest mnostwo malych dzieciaczkow. Rozmawialam z taka kobieta ktora ma 3 miesiecznego synka i wlasnie w tym tyg zaczela go wozic do zlobka bo musi wrocic do pracy.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-01, 21:59   #2104
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Tak wogole to nie wiem czy nie zaloze u siebie malego przedszkola.

Ty masz super godziny pracy ja gdybym musiala sie wrocic to od rana do 17-18. A tego sobie nie wyobrazam.
wg mnie fajny pomysł

Tez sobie nie wyobrazam pracowac tak długo i praktycznie sie z dzieckiem niewidziec...ale sporo jest rodzicow, ktorzy tak walsnie maja

Cytat:
Blonde no to fajna paczka się zapowiada

Ja się cieszę, że pójde do pracy (choć nie ukrywam, że mam lenia troszkę i mi się lekko nie chce. Ale wiem, ze jak pójdę to od razu mi się zachce ). Wyjdę do ludzi itp. Ale gdybym miała małą zostawić z kimś obcym, to już by mnie ten powrót do pracy tak nie ciszył.
Fajna fajna
Madzia niechce Ci sie bo Ci dobrze, zasiedzialas sie, ale jak tylko wrócisz to szybko sie przestawisz i bedziesz sie z tego cieszyc. Kazdy powrót do domu, do Mai bedzie Cie cieszyl

Cytat:
W najblizszej przyszlosci nie planuje. Dlatego tez mysle o tym zeby zajac sie dziecmi u mnie w domu. Zawsze to jakis plus jak moge zostac z Domino w domu i zarabiac. Myslalam o pracy na weekendy ale wtedy mijalabym sie z mezem.

A swoich pieniazkow mi baardzo brakuje w koncu od 17 roku zycia pracowalam.
Wiem cos o weekendowej pracymy mamy tylko niedziele wspolne, no ale coz...

Potrzebne Ci do tego ajkies papiery, kurs?Bo u Nas z tego co kojarze musa byc pokonczone kursy na childminder i trzeba sie zarejestrowac do specjalnej organizacji.

Cytat:
Dobry wieczór dziewczyny
Chciałam z wami dzisiaj popisać ale pół dnia spędziłam na kończeniu mojej pracy dyplomowej (skończona) jeszcze tylko mąż jutro żuci okiem czy nie ma czegoś do poprawy. Chyba z 3 godziny spędziłam na edytowaniu pracy nienawidzę tego. Oby moja promotorka nie kazała poprawiać a wieczorem wzięłam się za gotowanie kapuśniaku i już nie mam siły. Szkoda, że jutro do pracy ale szybko pewnie minie i weekend.

Cytat:
Naprawde zazdroszcze, swietne godziny, od 12 to jeszcze caly dzien jest
Stary 2012-11-01, 22:02   #2105
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde też mi się wydaje, ze juz po pierwszym dniu zachce mi się pracować, bo teraz się zasiedziałam Ale... jeszcze 1,5 miesiąca mam wolne A godziny pracy te drugie od 7 do 12 uwielbiam. W tamtym roku tak pracowałam i o wiele lepsze niż od 11 do 16. Na szczęście w ferie 2 tyg wolnego będzie, potem jakies tam swięta, przerwy i wakacje

Stary 2012-11-01, 22:02   #2106
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
wg mnie fajny pomysł

Tez sobie nie wyobrazam pracowac tak długo i praktycznie sie z dzieckiem niewidziec...ale sporo jest rodzicow, ktorzy tak walsnie maja
Wiem cos o weekendowej pracymy mamy tylko niedziele wspolne, no ale coz...

Potrzebne Ci do tego ajkies papiery, kurs?Bo u Nas z tego co kojarze musa byc pokonczone kursy na childminder i trzeba sie zarejestrowac do specjalnej organizacji.
Wlasnie ta znajoma co mam Maye pracuje od rana do 16stej i mala jest z babcia caly czas.

No wlasnie ... sama wiesz jak to z weekendowymi pracami.

Nie potrzebuje zadnych kursow. Bo to takie cos jak day care. Tylko ze rodzice by mi przywozili dzieciaki. Ja bym im dawala jesc itp. Chcialabym polskie dzieci wtedy moglabym je uczyc pisac czytac itp. Ale tak jak pisala nie wiecej niz 3.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-01, 22:02   #2107
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
No gdzie przez Ciebie! Te twoje dwa dzieciaczki zajmują mi głowę w bardzo pozytywnym sensie =)

kotekk81 śliczna ta twoja Maja
dziekuje

mam nadzieje ze wszystko sie u Ciebie pouklada

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:04   #2108
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia fajnie. I oni by ci płacili za opiekę, prawda? To by ci sie potem liczyło do lat pracy? W jakim wieku dzieci byś chciała mieć.

Stary 2012-11-01, 22:10   #2109
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
napięty grafik
co z dziećmi jak znajdziesz prace?
Sandra do przedszkola, a Rita do zlobka ... oba do 16

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
a mnie wczoraj tak na wszystkich świętych dziadek umarł...[*]
tule

Cytat:
Gucia6 jak na owulkę to niedługo powinnam @ dostać. Zdrówka życzę. To jednak szukasz pracy?
szukam i mam nadzieje, ze do konca stycznia znajde, zeby od kwietnia juz zaczac... potem troche napiety grafik, bo w polowie lutego lecimy na miesiac do Chile

a ze zdrowkiem to sie chyba zalamie... Sandra przyniosla ze zlobka wirusa i juz pare razy ... ... a w niedziele maz na pare dni wyjezdza....
Stary 2012-11-01, 22:11   #2110
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Nie nie trzeba miec konkretnych studiow zrobionych. U nas sasiadka ma takie przedszkole w domu. Rodzice przywoza jej dzieciaki a pozniej odbieraja. Takie cos by mi pasowalo zebym nie musiala z Domino nigdzie jezdzic. I tak z 2-3 dziaczkow bym spokojnie mogla miec. Na dole mamy caly pokoj wolny to zrobilabym tam kacik dla nich. Tylko maz musialbym stol biladrowy wynies.

W sobote bylam na balu w polskiej szkole i jest mnostwo malych dzieciaczkow. Rozmawialam z taka kobieta ktora ma 3 miesiecznego synka i wlasnie w tym tyg zaczela go wozic do zlobka bo musi wrocic do pracy.
Zalezy w jakim wieku te dzieci, bo starsze to i do szkoly zawiesc i odebrac pewnie tez by rodzice chcieli

Cytat:
Wlasnie ta znajoma co mam Maye pracuje od rana do 16stej i mala jest z babcia caly czas.

No wlasnie ... sama wiesz jak to z weekendowymi pracami.

Nie potrzebuje zadnych kursow. Bo to takie cos jak day care. Tylko ze rodzice by mi przywozili dzieciaki. Ja bym im dawala jesc itp. Chcialabym polskie dzieci wtedy moglabym je uczyc pisac czytac itp. Ale tak jak pisala nie wiecej niz 3.
U Nas taka childminder naprawde malo kosztuje i szczerze jak sobie przelicze to niewiem czy by mi sie chcialo tak bawic, ale zawsze jest ten plus ze jestes w domu z dzieckiem
Stary 2012-11-01, 22:12   #2111
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia fajnie. I oni by ci płacili za opiekę, prawda? To by ci sie potem liczyło do lat pracy? W jakim wieku dzieci byś chciała mieć.
Dokladnie tak. Jesli bym zarejestrowala ten day care to by mi sie normalnie liczylo do emerytury. No wlasnie chcialabym miec mniej wiecej dzieciaki w tym samym wieku max do 5 lat.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-01, 22:13   #2112
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6 kurcze... aby Rity nie zarazić. Do Chile, super.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

aaa i bym zapomniała,. Dziś zmieszałam jabłko z marchewką i Maja zjadła. Co prawda krzywiła sie troszkę ale kit.

Stary 2012-11-01, 22:15   #2113
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Stokrotko za pracę dyplomową.
dzięki

Cytat:
Brawa za prace

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

dzięki fajny pomysł z tym przedszkolem będziesz w domu razem z Domino a zawsze jakaś kasa wpadnie

Cytat:
wg mnie fajny pomysł

dzięki

Ale u nas lało dzisiaj na cmentarzu. Rano pojechaliśmy tylko z moją mamą, potem mieliśmy jeszcze jechać na grób do dziadka tz ale tz się za dużo nachodził po cmentarzu i kręgosłup znowu go bolał.
I właśnie zjadałam talerz kapuśniaku, obym tylko w nocy nie miała rewolucji żadnych. Normalnie nie mogłam się powstrzymać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:16   #2114
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas dziś słonko było

Stary 2012-11-01, 22:22   #2115
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
Tomalinka gratuluję II
widzę że listę na 2013 otwieram ja...
Wy się lepiej orientujecie w tym więc zapytam-jaka jest różnica w temperaturze już po owulacji
1. jeśli dzidzi nie ma
2. jeśli dzidzia jest
chodzi mi o to czy da się jakoś po temperaturze poznac że może się udało...?
da się poznać, tzn. jest duża szansa jak tempka jest wysoka. Jezeli dzidzi nie ma to przeważnie utrzymuje ci się wysoka temperatura ale 1-2 dni (zależy od organizmu) przed terminem @ spada poniżej kreski i wtedy raczej na pewno nic z tego. Jeżeli tempka utrzymuje ci się podwyższona a termin @ jest lub mija to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że się udało. najlepiej mierzyć temperaturę to będziesz wiedziała jak u Ciebie jest, bo takie jednorazowe mierzenie przed sama @ to raczej nie będzie nic mówiło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:40   #2116
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
kurcze od wczoraj nie mielismy neta

zmienilismy operatowa i debile zapomnieli wyslac nam hasla

Bal wczoraj sie odbyl, Maja zadowolona i my rowniez i juz wiem ze jesli bedzie organizowana jeszcze jakas imprezka tego typu to na bank pojedziemy

mam pare fotek

Mala baaardzo mi przykro
ale imprezka

Cytat:

Ja wlasnie przegladam H&M i juz mi pare ciuszkow wpadlo w oko biedny ten moj maz .. tak wogole to strasznie mi brakuje pracy ( nie sadzilam ze kiedykowiek to powiem ) ... ale za nic w zyciu nie zostawilabym Domino z kims innym. Tak kocham spedzac z nim czas i widziec jakie postepy robi moje serduszko
co tam Ci się spodobało?

Stokrotko, brawo za pracę, ale Ci to sprawnie poszło, dopiero co zaczynałaś tę podyplomówkę

Gucia, biedactwo... a w jakiej branży szukasz pracy?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 22:47   #2117
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy w jakim wieku te dzieci, bo starsze to i do szkoly zawiesc i odebrac pewnie tez by rodzice chcieli

U Nas taka childminder naprawde malo kosztuje i szczerze jak sobie przelicze to niewiem czy by mi sie chcialo tak bawic, ale zawsze jest ten plus ze jestes w domu z dzieckiem
Wlasnie chcialabym takie max do 5 lat.

A ile u Was takie cos kosztuje?

Ja bym mogla spokojnie wziasc 8-10$ od dziecka czyli by mi wychodzilo jakies 25-30$ na godzine. To w sumie dobra kasa jest. Za opieke nad tymi dziewczynkami placili mi 18$/h.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-01, 22:51   #2118
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[Sandra do przedszkola, a Rita do zlobka ... oba do 16 [/SIZE][/COLOR]

tule

zdrowka

Ale fajny urlop Was czeka

Cytat:
[
[/COLOR]aaa i bym zapomniała,. Dziś zmieszałam jabłko z marchewką i Maja zjadła. Co prawda krzywiła sie troszkę ale kit.

Cytat:
Wlasnie chcialabym takie max do 5 lat.

A ile u Was takie cos kosztuje?

Ja bym mogla spokojnie wziasc 8-10$ od dziecka czyli by mi wychodzilo jakies 25-30$ na godzine. To w sumie dobra kasa jest. Za opieke nad tymi dziewczynkami placili mi 18$/h.
U Nas to ok. 3-4f/h, przy najnizszej krajowej ponad 6
Stary 2012-11-01, 22:53   #2119
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
, bo w polowie lutego lecimy na miesiac do Chile
ale super mam kolezanke z Chile

Cytat:

dzięki fajny pomysł z tym przedszkolem będziesz w domu razem z Domino a zawsze jakaś kasa wpadnie

Mam nadzieje ze moj pomysl wypali. Moglabym dac ogloszenie w Polskim Kosciele to by sie szybciej roznioslo.

Cytat:

co tam Ci się spodobało?
?
Miedzy innymi

* http://www.hm.com/us/product/01410?article=01410-D

* http://www.hm.com/us/product/03390?article=03390-B

* http://www.hm.com/us/product/02975?article=02975-B

Jeszcze w innym sklepie mi wpadla w oko pikowana kurta i czarne rurki Kozakami tez bymnie wzgardzila

Maz zrobil Nam niespodzianke i wrocil godzine wczesniej

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:

U Nas to ok. 3-4f/h, przy najnizszej krajowej ponad 6
to faktycznie sie nie oplaca U nas najnizsza krajowa to cos okolo 5$

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-02, 07:28   #2120
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz,ze to ciagle te same papierytaki misz masz mielismy pzrez przeprowadzke, ze po wszystko wrzucalam do kartonu i caly czas to porzadkuje, nie codziennie, bo nie mam na to sily
A wiesz, że ja też wciąż mówię o tych samych papierach?

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tak, taka sama i rozmiar mieli - nie zbyt wiele wielorybów kupuje kurtki...

My jeszcze nie byliśmy na grobach, oboje czujemy się okrutnie, głowa boli.. a mnie jakieś przeziębienie dopadło. Może pójdziemy później..albo jutro..
Wczorajsza impreza fajna, w końcu było nas 10 osób dorosłych + jeden 2,5 miesięczny bąbelek. Ale spał cały czas - aniołek Wlaściwie prawie wszyscy się przebrali albo mieli akcenty halloweenowe

I mąż mi kupił testy ciążowe i zrobiłam jeden - oczywiście I.
Normalnie udusić!

Fajnie, że imprezka się udała. Zostały Ci jakieś pyszności? Może coś podeślesz?

Ej, Laska, toć to jeszcze za wcześnie!

Cytat:
Chciałam z wami dzisiaj popisać ale pół dnia spędziłam na kończeniu mojej pracy dyplomowej (skończona) jeszcze tylko mąż jutro żuci okiem czy nie ma czegoś do poprawy. Chyba z 3 godziny spędziłam na edytowaniu pracy nienawidzę tego. Oby moja promotorka nie kazała poprawiać
Niestety sama dopiero co zmarnowałam kilka ładnych godzin na poprawki typowo wizualne

Cytat:
Dostalam znizke na 100 darmowych zdjec do wywolania tylko za przesylke musze zaplacic ... i od 2h mi sie laduje album na stronke .. zaraz mnie cos trafi ... grrrr
Ooo, super! To masz co wybierać

Bardzo podobają mi się płaszczyki Bluzka na kimś tak, ale sama bym jej nie kupiła, bo chyba jest z tych powiększających biust, a ja robię wszystko, żeby go zmniejszyć

Dzień dobry piątkowo!
Ja już w pracy Prawie cała firma wzięła sobie wolne, więc zapowiada się spokojny dzień (oby się nie dłużył ). A ile miejsca na parkingu było!

Zapomniałam powiedzieć, że przedwczoraj byliśmy w końcu na Skyfall. Polecam Bardzo przyjemnie się siedziało.

Dziś po południu jadę na babski wieczór do Leny Już widzę, że jakim rozbuchanym instynktem wrócę wieczorem do domu

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 08:06   #2121
Nikita...
Zakorzenienie

Dzien dobry piatek!!!
Od wczoraj wieczora mnie glowa tak boli, ze szkoda gadac... Myslalam, ze jak sie wyspie to minie ale jak tylko otworzylam dzis rano oczy to bol od razu wrocil i trzyma nadal. Chyba oszaleje

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
a mnie wczoraj tak na wszystkich świętych dziadek umarł...[*]
[*] moje kondolencje mala

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
My jeszcze nie byliśmy na grobach, oboje czujemy się okrutnie, głowa boli.. a mnie jakieś przeziębienie dopadło. Może pójdziemy później..albo jutro..
Wczorajsza impreza fajna, w końcu było nas 10 osób dorosłych + jeden 2,5 miesięczny bąbelek. Ale spał cały czas - aniołek Wlaściwie prawie wszyscy się przebrali albo mieli akcenty halloweenowe
Test za wczesnie byl, czekam z niecierpliwoscia na zdjecia z imprezy! jak sie twoj makijaz udal???

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Cały dzień spałam. Nawet lepiej się już czuje. Ten przeraźliwy kaszel mi minął. Temp też spadła. Także będę żyła.
Dobrze, ze juz lepiej sie czujesz. U mnie dzis tragedia z tym bolem glowy.

Cytat:
Dobry wieczór dziewczyny
za skonczona prace!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 08:38   #2122
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A wiesz, że ja też wciąż mówię o tych samych papierach?

[

Dzień dobry piątkowo!
Ja już w pracy Prawie cała firma wzięła sobie wolne, więc zapowiada się spokojny dzień (oby się nie dłużył ). A ile miejsca na parkingu było!

Prosze tego tak nie podkreslacmnie nie cieszy piatek, ale za 3 tyg wolny weekend
Zeby Ci czas szybko zlecial

Dzien dobry
Stary 2012-11-02, 08:56   #2123
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Tomalinka gratuluję II
widzę że listę na 2013 otwieram ja...
Wy się lepiej orientujecie w tym więc zapytam-jaka jest różnica w temperaturze już po owulacji
1. jeśli dzidzi nie ma
2. jeśli dzidzia jest
chodzi mi o to czy da się jakoś po temperaturze poznac że może się udało...?
Da się podejrzewać...ale po pierwsze musisz mierzyć temp. przez cały cykl, jednorazowe mierzenie nic ci nie da...po owulacji temp. wzrasta o średnio 0,2 stopnia (to nie reguła oczywiście) przez 2-3 dni i potem już się utrzymuje na stałym, wyższym poziomie...od momentu tego "skoku" temp. zaczyna się tzw. faza lutealna i to po niej można coś wywnioskować...jeśli ta faza, czyli wyższe temp. utrzymują się/ trwa powyżej 14 dni (czy też 16), to można podejrzewać ciąże...jeśli temp. znacznie spadnie, to niestety @ pewnie lada dzień przyjdzie

Może to wydaje się skomplikowane...ale nie jest..dlatego dobrze jest zapisywać temp. na jakimś wykresie..tak jak np. niektóre z nas mają konto na skarbiemamy...to zdecydowanie pomaga

Ufff, się rozpisałam

Dzień dobry w ogóle!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:02   #2124
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje ze moj pomysl wypali. Moglabym dac ogloszenie w Polskim Kosciele to by sie szybciej roznioslo.

Miedzy innymi

* http://www.hm.com/us/product/01410?article=01410-D

* http://www.hm.com/us/product/03390?article=03390-B

* http://www.hm.com/us/product/02975?article=02975-B

Jeszcze w innym sklepie mi wpadla w oko pikowana kurta i czarne rurki Kozakami tez bymnie wzgardzila

Maz zrobil Nam niespodzianke i wrocil godzine wczesniej

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

to faktycznie sie nie oplaca U nas najnizsza krajowa to cos okolo 5$
hoho szalej i bierz

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dzień dobry piątkowo!

Zapomniałam powiedzieć, że przedwczoraj byliśmy w końcu na Skyfall. Polecam Bardzo przyjemnie się siedziało.

Dziś po południu jadę na babski wieczór do Leny Już widzę, że jakim rozbuchanym instynktem wrócę wieczorem do domu

u mnie dzień w pracy na odwrót cięższy niż zwykle, bo dzieci więcej no i zbiórka ze wszystkich grup, więc konkretne zamieszanie ;/ a akurat mam dyżur... idę na 12

Cytat:

Prosze tego tak nie podkreslacmnie nie cieszy piatek, ale za 3 tyg wolny weekend
Zeby Ci czas szybko zlecial

Dzien dobry
do pracy??

cześć! ale się dziwnie czuję jakby poniedziałek był, a tu piątek ale nie powiem, pasuje mi to
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:22   #2125
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
da się poznać, tzn. jest duża szansa jak tempka jest wysoka. Jezeli dzidzi nie ma to przeważnie utrzymuje ci się wysoka temperatura ale 1-2 dni (zależy od organizmu) przed terminem @ spada poniżej kreski i wtedy raczej na pewno nic z tego. Jeżeli tempka utrzymuje ci się podwyższona a termin @ jest lub mija to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że się udało. najlepiej mierzyć temperaturę to będziesz wiedziała jak u Ciebie jest, bo takie jednorazowe mierzenie przed sama @ to raczej nie będzie nic mówiło
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Da się podejrzewać...ale po pierwsze musisz mierzyć temp. przez cały cykl, jednorazowe mierzenie nic ci nie da...po owulacji temp. wzrasta o średnio 0,2 stopnia (to nie reguła oczywiście) przez 2-3 dni i potem już się utrzymuje na stałym, wyższym poziomie...od momentu tego "skoku" temp. zaczyna się tzw. faza lutealna i to po niej można coś wywnioskować...jeśli ta faza, czyli wyższe temp. utrzymują się/ trwa powyżej 14 dni (czy też 16), to można podejrzewać ciąże...jeśli temp. znacznie spadnie, to niestety @ pewnie lada dzień przyjdzie
dziękuję dziewczyny ja mierzę temperaturę przez cały cykl i wszystko dokładnie notuję tylko termometr muszę sobie zakupic ten typowo owulacyjny bo narazie mierzę zwykłym elektronicznym i czasem te wyniki mnie doprowadzają do szału
no i chyba jest tak jak piszecie bo temp. spadła a dziś przyszła @ a już miałam bobasowe myśli...
Stary 2012-11-02, 09:23   #2126
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
mam pare fotek

Cytat:
A swoich pieniazkow mi baardzo brakuje w koncu od 17 roku zycia pracowalam.
ja prawie tak samo, bo od 18 r.z. bylam w miare finansowo niezalezna

Cytat:
Gucia6 kurcze... aby Rity nie zarazić. Do Chile, super.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

aaa i bym zapomniała,. Dziś zmieszałam jabłko z marchewką i Maja zjadła. Co prawda krzywiła sie troszkę ale kit.
heh... Rita jak Rita... jak ma cos zlapac, to tego nie uniknie...
gorzej gdyby mnie rozlozylo

Cytat:
Gucia, biedactwo... a w jakiej branży szukasz pracy?
spozywka, farmacja, chemia... projekt lub optymizacja aparatury i procesow produkcyjnych, kontrola jakosci produktu lub instalacji...

Cytat:
zdrowka

Cytat:
my sie spotkamy z cala rodzina meza

ale tez szwagier chce sie wybrac na 3-4 dni w Andy i ja chce sie na ta wycieczke zalapac

mam tylko nadzieje, ze bedzie nam dane uniknac trzesien ziemi... nie lubie tego ... albo zeby przynajmniej nie byly zbyt silne
Stary 2012-11-02, 09:28   #2127
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

aaby udanego wieczoru.

Nikita mnie też wczoraj cały dzień głowa bolała.

Dziś znowu obudziłam się z uśmiechem na twarzy i energią do pracy hehe.

Stary 2012-11-02, 09:31   #2128
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję dziewczyny ja mierzę temperaturę przez cały cykl i wszystko dokładnie notuję tylko termometr muszę sobie zakupic ten typowo owulacyjny bo narazie mierzę zwykłym elektronicznym i czasem te wyniki mnie doprowadzają do szału
no i chyba jest tak jak piszecie bo temp. spadła a dziś przyszła @ a już miałam bobasowe myśli...
no właśnie, więc już mniej więcej wiesz, co i jak
Zmień termometr i wrazie czego pytaj
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:37   #2129
onyks
Zakorzenienie

Cześć

Dziękujemy wszystkim za komplementy dot. Nataszy w brzuszku

Jutro wybieram się po kurtkę, niestety obawiam się, że będzie ciężko
Kurde, w samych biodrach przybyło mi prawie 20 cm...a gdzie tu jeszcze Mam nadzieję, że to potem zgubię..

Dziewczyny odnośnie pracy odpiszę w k.

Madzia, fajnie że Wam idzie do przodu wszystko, ja w pon zadzwonię do architekta jak tam mu idą zmiany

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37371612]
U mnie 10. dzień cyklu, skończyłam brać już Clo i czekam na efekt w postaci owulacji. Na razie testy owulacyjne negatywne [/QUOTE]
Śledzę i trzymam kciuki za skok

Kotek, ale impra Maja wygląda jak taki słodki aniołek

Żabcia, cieszę się że już po wszystkim i macie prąd A z przedszkolem fajny pomysł.

Madzia, zazdroszczę Ci tych 5 godz Chociaż ja po 7, od 7 do 14, to też nie ma tragedii. Tylko małą będzie trzeba rano budzić i zawozić do mamy, albo mama do nas...

Mala, przykro mi....

Nikita, jak głowa?

Malenstfo, już w pon A ja w środę mam

Stokrotko, za skończoną pracę

Tomalinko, jak się czujesz?

Butter, fajnie że się udało, a pokażesz makijaż? A na test za wcześnie, ale ja też jak miałam w domu to nie mogłam wytrzymać i robiłam więc jak najbardziej rozumiem

My wczoraj zrobiliśmy zakupy dzieciowe, sporo rzeczy zamówiliśmy i teraz tylko czekać na kurierów Jeszcze zostało łóżeczko, pościel, pampersy, termometr i będzie wyprawka gotowa łącznie z moją torbą do szpitala

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun

Edytowane przez onyks
Czas edycji: 2012-11-02 o 10:07
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 09:40   #2130
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks a co wam jeszcze zostało do załatwienia z formalności?? Co kupiłaś dla małej? Też masz fajne godziny pracy Ja uwielbiam mieć na rano a potem tyle dnia wolnego U nas na szczęście nie będzie trzeba Mai wozić, bo mąż będzie z nią siedział a jak wypadnie mu akurat praca to moi rodzice na chwilę przyjadą.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości