|
|
#391 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
Sh urocza ![]() Mam czapeczkę: http://www.kids-planet.pl/dziecko/cz...-barbaras.html tę z biało brązowym pomponem |
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37372299]Sh urocza
![]() Mam czapeczkę: http://www.kids-planet.pl/dziecko/cz...-barbaras.html tę z biało brązowym pomponem Hmmm na początku tak.. ale później już nie, jak została stratowana przez starsze dzieci, które po prostu po niej przebiegły, a Szadka upadła dzisiaj ma 2 niezłe siniaki na łokciu.W ogóle to gry i zabawy były raczej ukierunkowane na dzieci w wieku 5-7 lat.. a miały być ponoć 3 i 4 latki, gdzie widziałam może 3jkę takich dzieci na 24 ;/ Szczerze, to żałuję tych 65zł (razem ze strojem), bo mogłam jej za to kupić jakąś fajną zabawkę/ciuch/etc... ;/ Czapeczka mi się bardzo podoba, tylko drogo by mnie wyszło razem z przesyłką muszę popatrzeć chyba po hm reserved..
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, Ty wiesz, ze ja w Twojej Sade zakochana
![]() Szaja, fajowa czapunia zamawialas przez neta?My mamy jedna kupiona na targu w Zakopcu (pieeeeeeeekna!) i musze jeszcze jedna dla Malego na poczatek kupic, dwie wystarcza prawda? Takie cieplejsze, bo tych cieniutkich to bede miala z 7.Zmeczylam sie wejsciem na 4 pietro do dziadkow M.no przeciez jak wchodzilam do ich mieszkania to mroczki przed oczami mialam!!! Koszmar, jak tu biegac po porodzie, jak moja forma cofnela sie dobre 15 lat wstecz?! Bleeee....... W nocy mialam znowu akcje z brzuchem, nie wiem, czy Maly mi sie tak ulozyl, ale plakalam, takie fale bolu, promieniujace od lewego jajnika przez cale podbrzusze do prawego jajnika, nie bylam w stanie wstac i maz tabletki musial mi przyniesc, potem pomagal mi siadac, ja chce juz Malego przy sobie.......
|
#394 |
|
Konto usunięte
|
A co wy, nie opłacałoby mi się :d kupiłam w zwykłym sklepie i chyba za 19zł w ogóle. Jeszcze jedną muszę na pewno kupić. No i odnaleźć wszystkie czapeczki domowe
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, slodka ta Twoja niunia
ale cichutko tu dzis ... w sumie dlugi weekend wczoraj tzt mnie namówił i wykorzystał seksualnie ale znowu mnie troche obtarło ;/ pozniej nie moglam siedziec tak mnie bolała broszka...... myślałam że z tego bólu zejdę... na szczęście trwało to z 15 minut.......a później w nocy, musialam tzta budzić zeby mi nogę masował, taki miałam skurcz ze nic nie pomogło...tragedia.. nie wyrobie z tymi nogami.... ale nie bede narzekać bo wiem że i tak dobrze znoszę tą ciążę.. ale to nie zmienia faktu że chciałabym ten styczeń. A wracając do tego bólu broszki... wiecie co..troche się przeraziłam tego porodu..wrrr buziaki, milego weekendu laski ;*** wczoraj widzialam wozek roan marita na zywo..aj zazdroszcze tym co posiadają są ->
|
|
#396 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem styczniową mamą i chciałam spytać czy wasz ginekolog mówił wam kiedy będziecie miały kolejne usg? Ostatnie miałam w 20 tyg. Mój ginekolog powiedział, że kolejne zrobi mi w 36/37 tyg, a wszędzie na internecie jest napisane, że ponoć powinno być w 30/32 tyg. W sumie nic się złego nie dzieje, ale zastanawiam się czemu tak późno.
I jeszcze jedno pytanie, czy wasze maluchy też robią takie "fikołki" gdy żujecie gumę? Mój wariuje gdy żuję gumę, przekręca się, wystawia rączki i nóżki. Śmieszne to trochę, gdy się martwię, że się mało rusza to sięgam po gumę i już jest Pozdrawiam
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko na chwilkę, bo mam męża w domu i zero czasu ![]() przyszło nam łóżeczko we wtorek i jest genialne, napatrzeć się nie mogę wstawię fotkę jak już je do sypialni wstawimy;no i zdecydowaliśmy się w końcu na wózek (mc mura), ale kupujemy używany, bo szkoda nam kasy tyle z nowości, uciekam do spania
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam na każdej wizycie, czyli tak co miesiąc, 3 tygodnie zależy, |
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane z rana
ale się wyspałam, maluszek budzi mnie rano kopniaczkami może w weekend pojadę w końcu po mebelki póki jeszcze mam kasę bo w środę jak weszłam do TK MAXXA to w szał wpadłam za to upolowałam piękną długą koszulę nocną z cieniusieńkiej bawełny z romantyczną koronką za 30 zł Cytat:
taki suchotnik ze mnie w ciąży potem boli nie tylko mnie ale i TZkup sobie w aptece żel nawilżający albo w drogerii durex- tylko bezzapachowy bo one kurde uczulają i się kleją poza tym z żelem to miła zabawa moj kochany strasznie lubi
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Djerba- mała jest asbolutnie fantastyczna Pstryczku, męzowi należa sie i to chyba nie tylko Ja też nie bylam na mszy wczoraj cmenatrnej bo zimno było, lało, wiało inie wyobrazam sobie marzniecia przez 2 godz.... poza tym w życiu nie wytrzymałabym tlye z siku..... wieczorem siedzialam sama bo mąż na nockę pojechał (na 20) i młody wariował jak szalony... myslalam, że mi żebra wykopie.... jak się już położyłam to mnie dopadł taki ból brzucha jak na megamiesiączke.. czyzby to te przepowiadające????? ach, zaczynam dzis 32 tydz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- wlasnie sięgałam po kubek żeby go przestawic i ustrzec sie przed wylaniem herbaty i co? wylałam sobie na rękaw |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z grupa RH- czy wasi lekarze mówili coś na ten temat???
Myslalam ze to sie dostaje zaraz po urodzeniu tylko ![]() 28tc "Dalszy ciag testów Rh.Jesli wstepne badania krwi wykazaly, ze masz grupe krwi Rh minus, dostaniesz w tym tygodniu zastrzyk "anty-D", na wypadek, gdyby Twoje dziecko mialo grupe Rh+. To powstrzyma Twoje cialo od wytwarzania przeciwcial, które niszcza kazda komórke krwi Twojego dziecka, która mogla przedostac sie do Twojego obiegu. Twoje dziecko zostanie zbadane zaraz po urodzeniu, jesli rzeczywiscie bedzie mialo grupe krwi Rh +, dostaniesz kolejny zastrzyk anty-D w celu ochrony Twoich przyszlych plodów." |
|
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
My też byliśmy na cmentarzach tylko na chwilę i to koło południa bo paskudny wiatr wiał. Dziś od rana słoneczko świeci. W środę wpadli do nas znajomi i fajnie się posiedziało. Są 1,5 m-ca po ślubie i planują dzidziusia Mam nadzieję, że im się uda bo u nich w rodzinie jakieś problemy brat ma że nie może mieć dzieci więc się boją.Strasznie wczoraj się Mała wierciła i tak się układała, że albo mnie brzuch bolał, albo pod żebra wlazła i oddychać nie mogłam... Kurcze, czuję się jak słonica... I nie mam się już w co ubrać, a nie chcę wydawać kasy na ciuchy bo zaraz po porodzie je wrzucę do wora i wyniosę, bo nie będę chciała wyglądać jak ciężarna... |
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Witam się w 31 tygodniu Ale fajnie, już na zwolnieniu jestem Miałam wizytę w środę, synek ułożony jest już główkowo, łożysko w porządku, wody płodowe ok. Zapomniałam zapytać ile synek już waży ![]() Wczoraj jeździliśmy do mojego i męża dziadka na cmentarze. Na szczęście są niedaleko siebie no ale godzinna jazda samochodem to już nie dla mnie, niewygodnie mi było ciągle i plecy bolały. Piękne słońce było cały dzień ale to tylko pozory ładnej pogody bo było bardzo zimno i wiatr był masakryczny. Na każdym cmentarzu byliśmy więc może po 5 minut i zwialiśmy. Później pojechaliśmy odwiedzić męża babcię a później moją. A tak w ogóle to my się właśnie poznaliśmy te 11 lat temu jak byliśmy na wakacjach u babć we wsiach oddalonych od siebie o kilka kilometrów a mieliśmy wtedy po 17 lat...wróciliśmy później do domów (mieszkaliśmy w jednym mieście) umówiliśmy się na randkę jedną, drugą, trzecią i tak zostało ![]() No ale z tego wczorajszego dnia to najgorsze jest to, że wpadł mi telefon do kibla Boję się na razie sprawdzać czy żyje....przełożyłam kartę do starego.
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
ZACZYNAMY 32 tydzień ciąży
![]() zaczynam się bać porodu
|
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Ty się boisz to co ja mam powiedzieć
Ty już wiesz "z czym to się je" bo jeden poród masz za sobą
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niw mogłabyś w takim razie pogadać w księgowości, żebyś dostała w terminie? Ależ wczoraj męczący dzień ![]() Przebudziłam się juz po 6 i tak próbowałam jeszcze coś usnąć, ale otwierałam oczy ciągle, więc ostatecznie wstałam przed 8. Poszliśmy do kościoła na 10.30, potem od razu pojechaliśmy na cmentarz (rodzina od strony TŻ) - autobusem, bo samochód ma być gotowy dzisiaj. Z cmentarza pojechaliśmy do moich rodziców na obiad, po obiedzie ok 14.30 z nimi na cmentarz do sąsiedniego miasta, a właściwie na 2 cmentarze - wiało strasznie , wracając kuknęliśmy na chwilę do babci i tym sposobem wróciliśmy do rodziców przed 18 U rodziców jest teraz siostra z mężem i córką, więc posiedzieliśmy przy pysznym jedzonku do 22. Ok 22.30 byliśmy u nas w domu - była genialna pogoda Dzisiaj po południu przychodzi siostra z rodzinką, mam do zrobienia sałatkę, przejdę się jeszcze do lumpka, bo jest wyprzedaż -77%, a ostatnio widziałam fajny dywanik do przedpokoju, ale wtedy kosztował grubo ponad 30 zł, więc nie wzięłam. Może będzie jeszcze
|
|
#407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 31 tydzień, gratulacje ![]() Szkoda z tym telefonem, mi kiedyś też wpadł, ale go rozkręciłam, dokładnie osuszyłam i wszystko było ok. Tylko że to był taki starszy typ telefonu. Mam nadzieje że twoj się nie popsuł doszczętnie .
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Ja też już od środy w 31
i coraz bardziej się przekonuję na grudzień...---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Sarah, 13tka to średnia z całego roku, więc orientacyjnie możesz sobie policzyć. I pamiętaj, że za okres macierzyńskiego tez się potem będzie liczyć! jak Agatkę rodziłam to się macierzyńskiego nie wliczało, a potem Trybunał Konstytucyjny wydał wyrok, że to niezgodne z prawem bo macierzyński nie jest urlopem dowolnym i ma obowiązek się tak samo liczyć do naliczania 13tki. |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio stratę odczułam najbardziej bo smartfon ale kolega z praxcy osuszył okazało się tylko,że zasilanie padło nie można było ładowac- zostawiłam go chyba na pół roku gdzies w szufladzie i ostatnio włączam a on działa ![]() chyba porządnie się osuszył i sam naprawił ![]() do tego wyprałam TZ dwa razy komórkę i raz paszport z wizą ![]() jadę po zakupy, kupię rybkę i będę mieć już z głowy jeszcze by się jakaś zupka przydała ale kompletnie nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- a wiecie co, ostatnio złapałam takiego doła potwornego i zaczęłam płakać bez powodu (2 raz w tej ciąży). Miałam takie głupie myśli i wypłakałam się mężowi na ramieniu. Nawet go prosiłam, że jakby mi się coś stało to żeby się dziećmi zajął, tak żeby były szczęśliwe straszne to było
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedzieć dziś zaczynam 34 tydzień
.Witam się i zmykam, bo zaraz jedziemy z mężem i jego babcią na cmentarze ok 50 km od Kielc. Odezwę się wieczorkiem. |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przyznaje bez bicia że nie wiem co tam u Was :P bo od 3 dni nie byłam na kompie jedynie przez telfon coś tam :PChyba sa nowe mamuski co? Ja dziś zaczęłam 29 tc Dziś lece zaraz kleić tapetę na ścianę, masakra dwa paski ostatnio kleiliśmy 2 h ![]() bo to taka ze wzorem trzeba dociac dopasowac posmarowac poczekac az namoknie a potem przygładzić żeby wszystko równiutko :P jeszcze 4,5 paska nam zostało Wczoraj też byliśmy w odwiedzinach u babci, i dała mi siatke ubranek od jakiejś tam wnuczki znajomej.... i powiem Wam że niby miło ale niektóre rzeczy poplamione jakieś dziurska na śpiochach, ja rozumiem że to dostaje i nie ma co marudzić ale to juz wole iśc i w lumpeksie kupić za 2 zł w 2 razy lepszym stanie, mi by było wstyd tak komuś dać takie ciuszki... macie też takie sytuacje?
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana, dziewczyny.
Zaraz idę wcinać śniadanie, bo jestem głodna, jak wilk. Moja mała mnie dzisiaj obudziła silnymi kopami. Cytat:
Na ostatniej mi robił, bo poprosiłam, żeby mi na 100% płeć potwierdził. Chodzę na NFZ.
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia w klejeniu tapety ![]() apropo ciuszków to wczoraj Karinka dostała worek ciuchów od kuzynki - i jest kurtka zimowa i kombinezon a ja niepotrzebnie wydałam kasę... teraz będzie mieć podwójnie. |
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja wiem, że normalne jest, że mamy tak mooookro, że bez wkładki ani rusz
Ale czy normalne jest, że ja wstaję z łóżka rano a tu mi po nogach cieknie i od razu parę kropel na podłodze?
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam 2 paczki i zostało. Teraz kupiłam 15 sztuk z Tena Lady i myślę, że wystarczy. W szpitalu u mnie też dali na początek kilka jakiś.
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej!
wybieramy sie dziś popoludniu do teściów, troszke sobie pojjem a mierzenie glukozy chyba sobie dzis daruje dostalam wyplate o dziwo, myslalam ze bedzie dopiero w poniedzialek ![]() fajnie bo mam wiecej niz przed ciążą szalu ni ma co prawda ale w dzisiejszych czasach kazdy grosz sie liczy zaplacilam juz za ten fotelik, w tym miesiacu jeszcze kanapa + ława. a wozek moze kupimy po narodzinach zobaczymy jak bedziemy stac z kasa...mam pytanie do tych dziewczyn ktore zaczely 32 tydz.. wy liczycie te tygodnie od ostatniej miesiaczki, tak? bo ja termin mam mniej wiecej ten sam co wy, 6.01, (i bodajze tez dzis mi wychodzi początek 32t) ale ja liczę wzgledem tp. (i wtedy wychodzi mi że 32t zaczynam od przyszłego poniedziałku). To jak to prawidłowo liczyc
|
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam właśnie misia z Bebilonu - jest prześliczny!
Charlizz - jak Ci cieknie aż po nogach, to wg mnie jest to dziwne. U mnie ta wydzielina jest umiarkowana, jak przed ciążą, raczej mało jej jest... Wiadomo, że każda kobieta jest inna, ale żeby po nogach ciekło?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dzisiaj ma 2 niezłe siniaki na łokciu.

i to chyba nie tylko 
Myslalam ze to sie dostaje zaraz po urodzeniu tylko 
Boję się na razie sprawdzać czy żyje....przełożyłam kartę do starego.
zaczynam się bać porodu

, wracając kuknęliśmy na chwilę do babci i tym sposobem wróciliśmy do rodziców przed 18
6 5 4 3 2 1