|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Ajka moja się nie poci - chyba ze jest za ciepło ubrana ale na szczęście prawie to sie nie zdarza. Może materiał np. tych skarpeteczek jest za mało przepuszczalny..?
Cytat:
Może warto poczekać na "większy głód" Nie wiem.
|
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobranoc zjadła jakieś 25-30 ml. |
|
|
|
|
#4413 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Wróciliśmy z koncertu - rewelacja! Max Raabe jest absolutnie obłędny, chyba będzie mi się dziś śnił ![]() Dziękujemy za wszystkie miłe słowa pod adresem Zosi w stroju halloweenowym ![]() wvictoria - dobrze, że z Kubusiem już lepiej. A avatar fajny. Właśnie - co tam u Mariana? Cytat:
![]() ano tak to moje odstawianie, że karmię w nocy - Zosia jest wtedy na tyle zaspana, że zapomina o urządzaniu cyrków. Ciekawe, jak długo tak pociągnę - w sensie jak długo może utrzymywać się laktacja przy karmieniu około 4-7 rano (nigdy nie wiadomo, o której królewna raczy się zbudzić) i o 10 - niewielkie śniadanko w łóżku Cytat:
no coż, równowaga w przyrodzie musi być, a poza tym przecież przeciwieństwa się przyciągają! On kawał chłopa, ona - okruszek. On spokojny, ona - awanturnica. A jak już cud się stanie i ona w dobrym nastroju, to on dla odmiany chodzi z fochem? ![]() Cytat:
też taki mamy (tylko z misiem) i też bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4414 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() O wczoraj, od 18, nie ma kupy ![]() Cytat:
Dziewczyny, tak czytam o tych problemach z karmieniem z butelki i współczuję. Wiecie, u mnie też K. potrafił urządzić awanturę przy butelce ale obyło się bez jej wymiany. A co pomogło? Zmiana temp. podawanego mleczka Kuba nie lubi mleczka o temp. 37stopni, woli takie o temp. ok. 40 stopni. Próbowałyście kombinować w tą stronę?Ja mam podobnie ze zmianami Po ciąży brzuch lekko obwisły i biust większy i też mniej sprężysty. Aż strach pomyśleć co by się z nim stało gdybym dłużej karmiła piersią Chociaż uważam, że nie byłby to argument za tym aby z niego rezygnować. Ale koniec końców na razie się tym nie muszę martwić ![]() Dziękuję Cytat:
Do moich rodziców strach jechać z zabawkami z Lamaze dla Kuby. Ich pies jak tylko widzi coś w stylu pluszaka - miękkie i mieszczące się w pyszczku - uznaje, że to jego zabawka i pozamiatane A, że ma nawyk chowania wszystkiego to czasem moi rodzice szukają jego zabawek dość dlugo. Cytat:
![]() Dziękuję I za avka Marian będzie musiał wrócić do klatki na noc. Strasznie mi przykro z tego powodu bo nie lubię go w niej zamykać ale nie ma wyjścia. Posikuje nam łóżko w nocy, a mnie się nie chce codziennie prać pościeli i kołdry Ja karmiłam tak jak opisujesz przez ok. 1 miesiąc. Później nawet nie to, że mleczka nie było, tylko K. zrezygnował z niego i tyle. Ale jak przestałam karmić piersią (jakieś 2 tyg. temu) to nie miałam żadnych problemów z bolącymi piersiami, cieknącym mleczkiem, itp. Za to wczoraj i dziś po nocy zauważyłam mokre plamy na piżamie na biuście. I jak dotykam brodawek to czuję kropelki mleczka. Ale biust mnie nie boli. ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- A, zapomniałam jeszcze jednego. Jak K. nie chce pić herbatki to dopajam go z plastikowego kieliszka Pije znacznie chętniej z niego herbatkę niż z butelki. Fakt, że pół herbaty jest w ustach i połyka, a pozostała część jest z ust wypluwana, ale zawsze to coś To tak w nawiązaniu do pomysłu karmienia kieliszkiem Zanim zainwestujecie kasę w jakieś łyżeczki itp. to może warto tego spróbować?
|
|||
|
|
|
#4415 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się jeszcze w piżamowym stroju
![]() wczoraj jakoś tak dziwnie się czułam, bo nie byłam na cmentarzu. Była tak paskudna pogoda, że na cmentarz pojechał mąż a ja zostałam z Małą. Może w niedzielę się nam uda razem pojechać. Dzisiaj jadę z Hanią do naszej znajomej fizjoterapeutki niemowląt żeby ją pooglądała ze wzgl. na te jej prężenia i pokazała jakie robimy błędy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiktoria super że z Kubusiem lepiej no i świetnego macie pediatrę
|
||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej przyszłam się pochwalić swoje dziecię spało 11 h
zjadła oproznilam nosek i śpi dalej Nie byłam na cmentarzu z Nią wczoraj. Byłam sama tylko na chwile bo deszcz mocno padał wróciłam jak mokra kura. Depoison Tak ten bezowy jak juz będę miała kompa to wstawie zdj bo niewiem jak z komórki wstawiać, ten niejest z futerkiem mam 2 poprzednie i ten chciałam normalnyAjka Moja się poci tzb główka jak Ja karmie ona ma główkę na moim przedramieniu i wtedy chyba obie się pocimy bo włoski ma mokre no i stopy też , takie smierdziuszki za to są ze masakra ale to akurat ma po taciedziś pogoda lepsza bez deszczu i niebo ok, jak t, wróci z pracy(bo dorwał jakas dorywcza narazie) to pójdziemy na spacer . Przyzwyczajam się z pisaniem na Tele bo nie chce wydawać naraziw kasy na kpmpa z wiadomych przyczyn. Tylko nie bardzo moge cytować. Bynajmniej nie jakieś długie posty ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
też rzuca a i nauczyła się wkładać sobie smoka wiec wyciąga go chwile na niego pozezuje i wkłada spowrotem zaciska dziąsła po czym szybko wyciąga i ta guma scisnieta robi takie odgłos a Ona się cieszy i dalej to samo robi
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-11-02 o 08:28 |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
heej !!
Wczoraj mialam ewidentny spadek formy, mala wieczorem dala nielzy koncert mama moja ja przejela a ja sie zaszylam z kolezankami, chyba nadmiar wrazen za duzo ludzi nad nia skakalo. Za to jak zasnela o 23 to obudzila sie o 7 rano ![]() Zaraz lece pod prysznic a pozniej na cmentarz bo wczoraj nie bylam, na 13 do fryzjera a pozniej jade z mala do chrzestnego. Jest u mnie babcia wiec tez jest fajnie. Teskno mi za Wami!!! Ale doslownie nie mam kiedy ![]() Teraz lece, no to do pozniej laseczki
|
|
|
|
#4419 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję I pomyśleć, że wybraliśmy ją bo w przychodni przyjmuje codziennie - to było ważne kryterium ze względu na pracę moją (70km dojeżdżam) i męża (pracuje albo od 6 do 14, albo od 14 do 22). Ale już na pierwszej wizycie (poszłam pokazać K. jak mial 2 tygodnie) zrobiła dobre wrażenie - bardzo kontaktowa, stosunkowo młoda i sama ma dziecko, które ma 4,5 roku więc wie jak to jest ![]() Cytat:
Tylko, że przed 6 to chciał tylko żeby mu wymienić pieluszkę i poszedł spać dalej 9zrobiłam mu jedzenie ale nie chciał).Cytat:
też tak chcę zapach nóg po tacie powiadasz? No to oby tylko zapach, a nie rozmiar Co prawda nie wiem jaki rozmiar ma Twoj tzt, ale 39 jest raczej rzadkością u mężczyzn więc obstawiam pond 40. A ponad 40 dla kobiety to już pojawia się pewien problem ![]() ale rozkosznie to musi wyglądać ![]() K. wczoraj jak go kładłam spać to miał smoczka w ustach (zasypia ze smoczkiem, a później go wypluwa). No i standardowo sprawdzam czy ma jeszcze smoczka w ustach czy już moge go zabrać (bo jak wpadnie mu np. pod policzek to się budzi bo go uwiera i drze się) - a tam smoczka w ustach brak, ale nigdzie nie leży. No i tak patrzę, szukam go, a młody trzyma go w rączce ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Z nami pobędziesz jak wrócisz A i nadrabiania będziesz miała sporo to się nei będziesz nudziła
|
||||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Wvictoria
No mam nadzieje ze rozmiaru nie odziedziczy. ![]() Moja też często śpi trzymając smoka
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda już nie przyjmowała deklaracji, ale poszłam jeszcze w ciąży do niej czy mogłaby przygarnąć nasza dziecinkę i się zgodziła Jak u niej jesteśmy to cały racz z Hanią rozmawia i się do niej uśmiecha Ostatnio nawet jej tłumaczyła jak działa szczepionka, a jak skończyła to dodatła "po co ja ci to mówię, jak ty pewnie nie rozumiesz" i w tym momencie Hanulka się pięknie zasmiała, a ona na to: "widzisz jakie ciotka głupoty gada, przecież ty inteligencja jesteś" No i ma ok. 35 lat i tez małe dzieci
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idiotka jedna. Teraz chodzę tylko do tej chyba ze będę musiała iisc bo coś się będzie dziać ale mam nadzieje ze nie. Dziś odbieram wyniki moczu niuni bo kazała powtórzyć a Wit c juz nie daje.
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej hej
![]() zaraz ruszam na pocztę Mamka super że podróż się udała Bałam się że Ami źle zniesie skoki ciśnień w samolocie, dzielna dziewczynka---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dziewczyny macie już na oku jakieś krzesełka do karmienia??? Wiem że Jaś już dostał na chrzciny a reszta? ja powoli się rozglądam |
|
|
|
#4424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapach mozna zamaskować a rozmiar![]() Cytat:
![]() K. się obudził - leży w łóżeczku i kopie w przewijak |
||
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mnie denerwuje takie podejście lekarzy, tym bardziej jeżeli chodzi o tak maleńkie dzieci już lepiej by powiedziała 'słuchaj kobieto nie wiem jak dziecku pomóc, idź gdzie indziej' a nie tak cudować i dzieci cierpią Właśnie po raz pierwszy od 3 miesięcy udało mi się pomalować paznokcie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/1413884 później rozkłada sie na krzesełko i stolik. jest ladnie wykonane, stabilne. |
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w miarę wyspana
![]() Syn leży obok i z przejęciem ogląda koldre ![]() Pogoda w miarę więc pewnie na spacer się wybierzemy. Mam nadzieje, ze Tz już się lepiej czuje. Wczoraj wypił whisky ciepła z miodem, oby to coś dało
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
I miałam Wam jeszcze coś napisać.
Po ciąży na czole wyszły mi przebarwienia - takie ciemniejsze placki. Poszłam do apteki zapytać o jakiś krem i pani poleciła mi krem firmy FLOS LEK - Spot lightening cream (później zrobię fotkę opakowania). Krem się spradził! Po 4 tgodniach używania (czyli tak jak napisano na opakowaniu) mam znacznie mniejsze przebarwienia i znacznie mniej ich jest. Do tego cena super bo kosztuje u mnie w aptece ok. 20zł. Ze swojej strony polecam jeśli któraś z Was ma podobne problemy ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Taki ten krem: http://esentia.pl/FlosLek_wybielajac...nia_p20586.htm Ale ja za niego zapłaciłam chyba 19,50 zł
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
Dlaczego tak jest że gdy jest weekend lub wolny dzień od pracy i tż jest w domu to Emil jest spokojniutki i cały czas śpi a jak tylko zostaję sama to sprawa się zmienia ech...
|
|
#4430 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny Marian... ![]() U mnie też największe zmiany widać na brzuchu i w piersiach. Aż się boję, jak będą wyglądać, kiedy przestanę karmić, tym bardziej, że im się już nieźle dostało podczas mojego odchudzania sprzed ciąży Cytat:
Cytat:
![]() Jakie to musi być słodkie, to co ze smoczkiem robi Cytat:
![]() Uwaga, zmieniłam Avatar
|
||||
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Czesc. a ja znowu dzisiaj smęcę. mały rano odczuł brak cycka...i bardzo chciał się przytulac
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 13 jadę na cmentarz bo wczoraj nie byliśmy, a potem po jabłuszka z mamy działki dla Nadii Jutro muszę kupić sobie sukienkę na chrzciny, żakiet, buty botki , tusz do rzęs i wiele innych , o nie ile kasy ![]() |
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() avek ładny ![]() Cytat:
![]() niedługo pewnie zaakceptujesz odstawienie małego od cycka, domyślam się, że jest ciężko ![]() dzwigałaś coś ciężkiego?
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Koleżanka ma takie wybroczyny nadal jak tylko się zdenerwuje albo płacze to jej się uwidoczniają .Mam nadzieję, że naszym szkrabom jednak to zejdzieEwka zobacz U dużej liczby noworodków możemy się także spotkać z tzw. „uszczypnięciami bociana”. Są to czerwone plamy, które widoczne są na brzegach górnych powiek, na czole, nad nosem, nad górną wargą oraz na granicy główki i karku. Również te plamy znikają samoczynnie w przeciągu pierwszego roku życia. Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-11-02 o 10:30 |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że to zejdzie
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł motyl Lamaze
i Hanulka już 15 min do niego gada i się śmieje ![]() haha chyba wspominałąm, że na motylko u nas się raczej nie skończy?
|
|
|
|
#4440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, moją 7-dmio kilową córkę ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Może warto poczekać na "większy głód"

no coż, równowaga w przyrodzie musi być, a poza tym przecież przeciwieństwa się przyciągają! On kawał chłopa, ona - okruszek. On spokojny, ona - awanturnica. A jak już cud się stanie i ona w dobrym nastroju, to on dla odmiany chodzi z fochem?
a jak ślicznie wygląda 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
juz sama nie wiem...
strasznie sie dzis nadenerwowałam i przryczałam przez pewne nieporozumienie

też tak chcę 

idiotka jedna. Teraz chodzę tylko do tej chyba ze będę musiała iisc bo coś się będzie dziać ale mam nadzieje ze nie. Dziś odbieram wyniki moczu niuni bo kazała powtórzyć a Wit c juz nie daje.