|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
obija się światlo i nie widze. no takie z 3 mm plamki własnie.
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
u nas phawdao jak u was na 3-4 te miejsca spuchnięte, nawet są male bąbelki, na tym dużym spuchnięciu ale sądzę że to raczej torbieliki.
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- hmm też sądziłam że coś się z tego wykluje ale u nas one są już gdzieś ze 2 miesiące..
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej caly dzien sie do Was wybieram,
U nas dobrze podroz minela dobrze me Amelka byla grzeczna..ale.. tesknie za tz strasznie, mam dola i ogolnie chce do domu... |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
phadwao u nas tak samo tylko na tym bąblu są jeszcze małe 2 bąbelki.
Iga opanowuje następną umiejętność pt "rzucam zabawki a ty mamo mi podawaj" Rzuca - nie puszcza - na podłogę a kiedy jej podaję to ona znowu rzuca.. nie wiem czy to może być już celowe?
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Rozeznanie
|
Depoison śliczna Zosia jak zobaczyłam zdjęcie to mi się wydaje podobna do mojego Wojtka.
Soleilka trzymam kciuki za Fabisia jak ja byłam w szpitalu to miałam własne łóżko bo matce karmiącej piersią się należy nie wiem czy to tylko u nas tak czy w każdym szpitalu ale na pewno w każdym Cytat:
Cytat:
Wogóle coraz więcej dziewczyn ma problem z karmieniem ja nie wiem co się dzieje z tymi naszymi dziećmi ja też już więcej karmię butelką niż piersią ale walczę za każdym razem podaję najpierw pierś i czasem się udaje a czasem nie Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2012-11-01 o 20:28 |
||
|
|
|
#4387 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale miałam dzień. Niestety z powodu choroby K. nie byliśmy na cmentarzu. Pierwszy raz w życiu nie byłam na cmentarzu 1 listopada. Z dzieciem już lepiej. Kupek już nie robi, ale przy puszczaniu bączka brudzi pieluszkę. Z tym, że to taka smuga żółta. Pampki zmieniam w tempe ekspresowym. Od wczoraj zużyłam ok. 30 pampersów (w ciągu 36h). W każdym razie K. czuje się lepiej, kupek mniej, sika (czyli nie jest odwodniony) i chce jeść. Co prawda nadal jest bardzo zmęczony i dużo śpi, ale zdecydowanie mniej niż wczoraj. Jutro idę na kontrolę więc poprosimy o kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I mialam pocytowane znacznie więcej ale zniknęło Mnie też się komputer krzaczy - obok zakupów grupowych, grupowe problemy z kompem? Bo ja jestem chyba 3, która się skarży na lapka?
|
||||||
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Nadrobiłam tyle ile mogłam. Widziałam, że rozmawiałyście o kalendarzu ze zdjęciami maluszków. Super pomysł![]() Mamcia, witaj w kraju! co się dzieję, że chcesz już do domu?Ja o rozszerzaniu diety jeszcze nie myślę, ale moje dziecko w niedzielę skończyło dopiero 2 miesiące, więc jest jeszcze trochę czasu. Mam pytanko: Czy Wasze dzieci się pocą? Bo moja okropnie...i wcale jej nie ubieram grubo. Szczególnie stopy i głowa. Nie wiem, czy to normalne ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- WViktoria, gdzie Twój obiecany avatar?
|
|
|
|
#4389 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pani pediatra trafiła się nam super! Dziś do mnie dzowniła zapytać jak Kuba. Byłam w szoku bo nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. |
|||
|
|
|
#4390 | ||
|
Zakorzenienie
|
aha, aj tego nie dojrzałam, bo mały wciaz wysuwa język jak chcę to objerzec
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czasem jak mi uśnie na rękach, taki wtulony we mnie, to też.Yyyy, ten tego... Zapomniałam Ktoś pytał jak często karmię mm - w sumie to K. domaga się jedzenia najczęściej co ok. 3,5-4h. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4392 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam znad lampki wina |
|||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jak mnie glowa boli
strasznie sie dzis nadenerwowałam i przryczałam przez pewne nieporozumienie
|
|
|
|
#4394 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Byliśmy dziś na cmentarzu, ale bez Leosia. Może jutro go zabierzemy, bo jedziemy w inne miejsce. Cytat:
Tak jest od mniej więcej 2 tygodni.Kiedy to ja go karmię, nie odzywam się do niego, nie uśmiecham, nie reaguję na to co robi, tylko trzymam butlę. To sprawia, że trochę się uspokaja i je. Ale i tak trwa to o wiele dłużej niż wcześniej. Cytat:
Cytat:
nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio 120-140 ml zjadała na raty, a teraz (nagle) przestało jej to wystarczać, więc mogę dorobić od razu, albo pamiętać, że raczej zgłodnieje wcześniej. Zaczęła się też budzić nad ranem, zamiast rano, więc pewnie niedługo na noc będzie dostawać kaszkę. Smoczki do kaszek i kaszki już nabyłam. * Też mam butelki TT. Pierwszy raz smoczek "2" założyłam jak skończyła 3 miesiące i efektem było mega ulanie, więc je odłożyłam, a drugi raz kilka dni temu i po 2-3 karmieniach się przestawiła. Po prostu sprawdź, jak Franiowi będzie się z jadło z większego. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-01 o 21:17 |
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
winka zazdraszczam. Też bym się napiła, ale wolę się dziś wstrzymać Cytat:
Cytat:
![]() dziękujemy |
|||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
wvictoria boski avek
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Żegnam się, jutro z rana ruszamy na wyjazdowy weekendzik do Krk ![]() |
|||||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziekidziewczyny, musze poodciagac troche i ide spac
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam dziś stanik sprzed ciąży
Niestety nie są już tak ładne - jedynie rozmiar się zgadza.
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * Musi wyrosnąć! * Trzecia? Chyba było więcej osób. Teraz Ciastek ma problem ze stacjnarnym, a Mandi z lapkiem. A ja od dłuższego czasu z transferem. Muszę napisać reklamację, ale i tak nic z niej nie będzie wynikało. |
|
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej ja tylko melduje ze dotarlismy bezpiecznie ale podroz tragedia-12h kiedy normalnie ok7:/ korki straszne-Lila byla grzeczna troszke marudzila tylko w korkach a jak jechalismy to spala
dzis poznala moja Mame Siostre Siostrzenice Ciocie oraz babcie Tz czyli swoja prababcie byla kochana do wszystkich sie usmiechala a teraz juz lula...tesknie i caluje Was mocno
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Tz mi się rozchorowal i śpi, synek tez śpi a ja nie mam co robic ![]() Leżeć sobie w łóżku i grzebie w necie
|
#4406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* Masz rację - MUSI wyrosnąć i na pewno wyrośnie ![]() * Tak, trzecia w ciągu dwóch dni Pamiętam, że na AGH na drzwiach sali komputerowej na wydziale fizyki była kartka z mottem - Komputer to urządzenie, które utrudnia to, co miało ułatwić. I chyba mieli rację ![]() A teraz idę odpocząć bo padam. Do jutra mamusie Cytat:
|
||
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Vwictoria cieszę się że u Was lepiej. K. to dzielny chłopczyk
Cytat:
![]() Cytat:
juz sama nie wiem...można spróbować kubek niekapek z MAM - od 4 miesiąca czy jakoś tak http://sklep.mambaby.pl/produkty_but...up_150_ml.html lub zwykły kieliszek do podawania leków Cytat:
a chwila rozłąki dobrze robi ![]() Cytat:
po ciązy zmieniły mi się w zasadzie "tylko" piersi i brzuch. Z tym ze brzuch tylko trochę, a piersi mocno. Dziś spróbowalam przymierzyć sukienkę sprzed ciąży roz. XS niestety w piersiach za mała... ![]() Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-01 o 23:21 |
|||||
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas ogólnie nudy na pudy dziś. Byliśmy na spacerze dzisiaj ale nie na cmentarzu, ale... temperatura 8 stopni a przez wiatr ziemniej niż jak był 1 stopień. Mamcia odłuż smutki, urlop nie trwa wiecznie, naciesz się, najedz pysznosci na zapas a do tż już niedługo bedziesz wracała.Nadalka, Iga tak szybko się rozwija że może już i spacjalnie Ci zwala Pumcia, zakochałam się w tej sukienusi!! Depoison, Zosia we wszystkim wygląda uroczo! wvictoria, fajnie że z Kubusiem lepiej! Phdwao, mi też wystarczą rękawiczki ![]() W ogóle dziewczyny współczuje Wam tych problemów z karmieniem, my jakoś ciągniemy bez odciagania na samej piersi. Sara je baaardzo często, az strach sie bać ile karmien w ciagu dnia zaliczam, w nocy tylko 1-2, a w dzień często ale krótko, czasem wezmie kilka łyków i wraca do zabawy
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-11-02 o 00:21 |
|
|
|
|
#4410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja kotka (już jej nie ma) do perfekcji opanowała wrzucanie myszki pod szafę na nóżkach o wysokości ok. 2 cm. Kicia potrafiła jednym machnięciem łapy pchnąć ją pod ścianę, ale wyjmować półmetrową linijką musiałam ja. Ona siedziała z boku i się temu przyglądała, po czym znów machała łapką. . Także ciesz się, że Iga na razie tylko rzuca. ![]() * Przed chwilą spróbowałam użyć fridy. Udało mi się to przyłożyć do noska, ale dziecinka wyjęła mi fridę z ręki, obejrzała i wkładała końcówką prosto do buzi! Dzisiaj wszystkiemu się tak przygląda (zaczęła chyba dwa dni temu, ale dzisiaj wyraźnie). Grzechotkę oglądała trzymając ją oburącz nad głową (tego wcześniej nie zauważyłam), a później sama sobie chrzechotała, ale moim zdaniem bez świadomości, że ma wpływ na ten dźwięk. Po prostu grzechotka jej się podoba, więc ją trzyma i z radości wymachuje kończynami - tak to widzę. Pomiędzy ulewaniami jest radosna - zagauje pluszaki, uśmiecha się, śmieje głośno i wydaje okrzyki radości przed lustrem. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Zachłysnęła się raz albo dwa, ale ulewanie nosem niestety do rzadkości nie należy. Od pewnego czasu (wyłączając ostatnie dni) to ulane mleko jest na tyle płynne, że nawet nosem wypływa bez problemu, ale teraz jest więcej gęstego i do tego katar, więc ona się męczy, a ja boję.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

To jest dopiero skąpstwo...
W ciągu 4 tygodni przybrała 520g

Mnie też się komputer krzaczy - obok zakupów grupowych, grupowe problemy z kompem?
Bo ja jestem chyba 3, która się skarży na lapka?

strasznie sie dzis nadenerwowałam i przryczałam przez pewne nieporozumienie