|
|
#571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
hej..
![]() no trochę odpoczęłam, trochę, bo znajomy tż dzwoni z "ważną sprawą" po 7.. ![]() Cytat:
![]() dziś znów wybieramy się na cmentarz, za miasto, ale na szczęście nie daleko.. ![]() więc zaraz się zbieram.. miłego dnia.. wszystkim pracującym, żeby szybko minął, a leniuchującym udanego leniuchowania..
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
a Tosia jest grzecznym dzieckiem ![]() heh. jeszcze nie kminilam tej kwestii. u nas i do jednych, i do drugiej daleko (miedzy nimi tez duza odleglosc). nigdy nie spedzalismy dotad swiat razem.... az sie boje... Monika, ale wtedy mamy ksiazkowe ciaze bez nakazu polegiwania, bo inaczej jak?! deal?!
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy nakazie leżenia miałam wybór - słuchać, jak włazi do noży w kuchni i leżeć, czy łazić za nim ciągle - proste... postanowiłam łazić, spokojnie się z nim bawić, niż leżeć i biec jak będzie lała się krew. Nie ma możliwości leżenia, jak ma się małe dziecko.
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niektóre rzeczy to identycznie jakbym moją małą widziała.. szczególnie wyjadanie pasty do zębów, stawanie na głowie, dodatkowo robienie fikołków! i bieganie po naszym łóżku z lądowaniem na ścianie, albo panelach.. ![]() ostatnio zjadła świeczkę żelową (na szczęście nie dużo), przyszła do mnie i mówi 'mamusiu zjadłam pyszną galaretkę' pomijam fakt, że świeczka stoi tam pół roku i nigdy jej nie ruszała, widziała że tego się nie je..
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo nie wiem jak dałabym radę w kolejnej zagrożonej ciąży, w której nic mi nie wolno, do tego opieka nad małym dzieckiem. ale różnie może być.
|
||
|
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
reszta naprawdę górzystej karpatki zjedzona na drugie śniadanie a co kto ciężarnej zabroni...hi hi nikt nie ma tyle odwagi
![]() kobiety dziękujemy za głosy i zbieramy dalej do finału trzeba mieć 30....więc zapraszamy dla Was to minutka dla nas szansa można głosować raz dziennie![]() http://www.facebook.com/agnieszka.staron.31 Malpka szukają dzieci rozmiar 80/86 116 i 134 do wygrania karty zakupowe smyk, miski i sesja zdjęciowa Więc może wasze maluchy mieszczą się w tym przedziale? co prawda to prawda pierwsza ciąża była lżejsza druga bardziej skomplikowana niby mam duże prawie 7 letnie dziecko ale zawsze coś wymyśli
Edytowane przez anna maria 79 Czas edycji: 2012-11-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja jest grzeczna bardzo ogólnie, tylko czasem jak coś jej do głowy wpadnie to Boże chroń.. ![]() i szczerze to wolę mieć takiego ruchliwego malucha, niż jakby miał siedzieć w miejscu i nic się cały dzień nie odzywać.. wtedy to bym się martwiła, a tak to cóż.. minie..
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
A dziś mamy z maluszkiem półmetek
![]() Niedługo zjawią się robotnicy do naszej kuchni, a ja śmigam powoli do pracy. Nie chce mi się, marnie sie czuję.... Mąż zabrał mnie wczoraj do kina na Skyfall i pół nocy śnił mi się James Bond Miłego dnia dziewczyny!
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak wyjdzie karmienie i ten mój wtedy 3letni żywioł - mam nadzieję, że jakoś to zgramy.---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- łał - ja też chce sny z Bondem... fajny film?
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Czarny flamaster zazdroszczę bonda ja uwilebiam tą klasykę
ale mąż mówi że to bajki ja na to że się kobietą w ciąży nie odmawia i może zmięknie szkoda tylko że to nie conory gra
|
|
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
, a my z dziewuchami 19 Dzień dobry, ale pospałam, w Krk piękne słońce, coś czuję że dziś świątecznie też słaby ruch na forum Bravo dla Kalinki, a Maria uważaj na siebie, jakby się powtórzyło pojedź rzeczywiście na ip, strzeżonego, pan Bóg.. itp
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to z chłopakami(niedługo się dowiem) ale u mnie z Julką jest ok. Oprócz tego że ona non stop mówi a jeszcze częciej pyta normalnie czasem mam dość ale jak mam potrzebe to i przespać się mogę ona przychodzi przykrywa mnie i mówi "śpij nic sie nie martw" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dużo osób przechodzi dalej?
|
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm...mały czyścioch ![]() Cytat:
![]() następna z tym bondem
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
do finału przechodzą wszystkie dzieci z 30 głosami można głosować codziennie jeden raz
więc nadal uśmiechamy się do Was o kilknięcie potem wybiera jury a nie ilość głosów...![]() http://www.facebook.com/agnieszka.staron.31 Obserwuje Cię Conory jest jak wino im starszy tym lepszy uwielbiam jego miękki głos ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Malpa dawaj na konkurs warto ryzykować
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
DObra nie wiem czy środę opisywałam w każdym bądz razie tż wrocił
szybko z pracy i pojechaliśmy na obiad do mojej mamy a potem ruszyliśmy do teściów. Poodwiedzaliśmy jednych i drugich dziadków i zaliczyliśmy spowiedz. Koniec dnia ![]() W czwartek rano msza potem wycieczka na 3 cmentarze w różnych wioskach i krótkie odwiedzenie rodziny tżta. Potem do domu coś szybko zjeść i na ten "główny" cmentarz na procesje. zaliczyliśmy wszystkie groby, ale to już ostatni raz bo za rok z maluchem to coś mi się wydaje że na wycieczkę po tych 3 innych cmentarzach wyśle tżta w delegacje a my z małym będziemy siedzieć w domu. A na tym 'głównym już albo zrobimy to wcześniej czy cos. bo kurde w tłumie z wózkiem kiepsko to widze. ale to problem na za rok. póżnie poszliśmy posiedzieć u teściów bo rodzinka tu tym razem zawitała a nie do dziadkow, zjedlismy pogadalismy i poszlismy do moich dziadkow odwiedzic 1,5miesieczne blizniaki słodkie, niby nie jednojajowe a bardzooo podobne nawet jak dla mnie takie same fajnie potem jeszcze pojechalismy do dziadkow tżta gdzie jeszcze sie przeniosla czesc rodziny tżta w tym para z roczna dziewczynka słodziak taki jak sie powie do niej cos ze słowem zęby to otwiera buzie i pokazuje hehe przeurocze noi tez dostalismy rozne rady, jak dla mnie to troche smieszne bo rady mamy blizniakow i mamy rocznej dziewczynki w pewnym momencie sie wykluczaly ale hehe... noi ogólnie jak mówie wszystkim że chcemy pominąc etap butelki (jeżeli nie będzie problemów z kamieniem dziecka z cycka) to wszyscy na mnie patrzą jak na ufo hm... ze niby niekapek to zło i nie da sie pić. przyznaje nie piłam z niekapka przynajmniej nie pamietam czy jak ja bylam mala to byly ale skoro takie cos robia to chyba jakas czesc dzieci z tego pije. i moj "ulubiony" tekst: "na nic sie nie nastawiaj bo dziecko i tak zrobi po swojemu" czy jakos tak. miłego dnia
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
Malpa dawaj na konkurs warto ryzykować
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą nie wiem, czy można bez butelki - nie próbowałam, ale jak Igor dostawał pierwsze soczki, jak miał 5 miesięcy to wydaje mi się, że jeszcze z niekapka by nie umiał pić, ale nie wiem, bo nie próbowałam.
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu sama w domu, TŻ w pracy, późno wróci. Wczoraj byliśmy u jego kuzynki , także dzień zleciał szybko.
W środę byłam w lumpku pochwalę się moimi zdobyczami. A za wszystko (15szt) zapłaciłam 19zł |
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie byłabym przeoczyła dzisiaj kończymy 19t
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza pajac
|
|
|
#592 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No ogólnie, ja też mam wrażenie że ludzie z dziećmi czasami chcą się pomądrzyć, ale trzeba zakładać dobre intencje, może nikt inny poza oczekującymi nie chce tego słuchać, bo jak już ma swoje dzieci, to ma swoje teorie Ja też uważam, że plan trzeba mieć, ale i być elastycznym. A z ciekawości, dlaczego postanowiłaś opuścić etap butelki ? Cytat:
![]()
|
|
|
#593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z imprezki wyjśc nie mogliśmy, bo pojechalismy do tesciów na 2 dni A u nich imprezka, ale na szczęscie oni na górze a my na dole, więc kilka razy sie ewakuowałam Jak mozna siedziec ciurkiem 7 godzin przy stole i jeśc, jeśc, jeśc....Cytat:
![]() [/ Cytat:
![]() Małpka dostałaś foty od Mody na brzuszek?-bo ja tak ![]() I Ty chyba załapałaś sie na poduszke w konkursie? Bo ja niestety nie... Pije sok z malin i walcze z katarem, nic innego mi nie dolega tylko to...Na razie niestety przegrywam 0-1... |
|||
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie mam swoje teorie
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Klementyna zdrówka
włąsnie włącza się mój profil i tak jest link casting smyk skomplikowane ale odnośnik do castingu nie dął sie Monika cudeńka kupiłaś zazdroszczę i czekam na moją wizytę w poniedziąłek by zacząc kupowaćććć
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraziłam sobie stare dziecko
Ale mnie denerwuje ta kanapka mumia, zawsze jak włączam wizaz, to mnie straszy niech juz zaczną robic jakieś kanapki bałwanki czy renifery.... |
|
|
|
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.może tak być sama widzisz jak my tu piszemy co się sprawdziło u naszych dzieci u jednej coś wyszło albo sie sprawdziło u drugiej nie ![]() 3. jeśli chodzi o niekapek my nie używaliśmy po butelce poszedł od razu zwykły kubek ale moja siostra używałą takiego i jest bardzo zadowolona https://polki.pl/rodzina_niemowle_ga...lg_id=10004955 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A na poduszke załapałam sie jako ostatnia byłam 11 ale w niedziele wieczorem mąż kazał bratu rozesłać linka znajomym i weszłąm na miejsce 10
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slyszalyscie cos takiego że jak siedzimy z przodu to trzeba poduszke powietrzna wylaczyc? bo walnie w brzuch ![]() ale ja sie teraz zastanawiam ze bez niej to i mnie moze zabic same problemy
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Przepraszam, że nie cytuję ale wariacki mam czas ostatnio. Rodzina z daleka przyjechała, koleżanka z USA, plus pieczenie, sprzątanie, groby itd... Gratuluję wizyt i piękne macie dzieciaczki, wszystkie takie fotogeniczne Miłego dnia dla wszystkich! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

znajomi z dwulatka. jeszcze raz hold dla tych, ktore maja dzieci i sa w ciazy. toz to zywe srebro!

, a my z dziewuchami 19 

05.07.2008
hm...mały czyścioch 
My się zawsze wczesniej zmywamy do domu tez mnie meczy tyle siedzenia a teraz to jeszcze lepsza wymówka jest