Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 13:50   #541
Sunshine833
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
to polecam ta majonezowa wlasnie, my juz po probie, przepyszna, wilgotna, mieciutka, pycha No i tez w domu, bo tak leje, ze az strach. My czekamy na wieczor, trzymam kciuki, ze przestanie lac... ile mozna, a wieczorem najpiekniej na wszystkich swietych
a może któraś podrzucić jeszcze raz przepis na tą majonezową bo nie mogę odnaleźć...ale w piekarniku robi się już zwykła piaskowa
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 14:27   #542
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Aha, Laseczki nie wiem czy uda mi się jutro zajrzeć, bo z rana jedziemy na groby bliskich Tzta, a po południu jadę do moich rodziców... 300km zatłoczonym pociagiem Tż niestety nie jedzie ze mną bo, w sob i niedz do pracy Ja zostaję u nich do niedzieli, więc pewnie dopiero w poniedziałek z rana się zamelduję
udanego pobytu i dobrej drogi..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi, a na zdjeciu buzki widac chyba raczke jak podpiera
jaki śliiiiiczny...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Babystrology pokazuje nam pełne 20tyg. Super! Nie mogę się doczekać USG
za tygodnie..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a u mnie dziś równo 22 tydzień

miłego dnia

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że Next i H&M to moje ulubione firmy dla dzieci.
ja też uwielbiam H&M.. mam baaaardzo dużo ciuszków tej firmy..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Igor strasznie mi się rozchorował - kaszle niemal bez przerwy i w końcu dostał antybiotyk. Mam nadzieję, że za chwilę pójdzie spać, to Was nadrobię.
A teraz na szybko wrzucam Wam zdjęcie Kalinki wstydzinki z wczoraj.
zdrówka dla synka..
a córa prześliczna..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 14:38   #543
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
a może któraś podrzucić jeszcze raz przepis na tą majonezową bo nie mogę odnaleźć...ale w piekarniku robi się już zwykła piaskowa
widzę, że na wątku akcja BABKA U mnie w piekarniku piecze się babka tygrysia Następna będzie majonezowa Przełamię opory skoro tak ją zachwalacie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 15:18   #544
bmma
Zadomowienie

Cytat:

oj joo jjoojj - juz idziecie wszytskie spac hihih, ja wlasnie wrocilam do domku z kursu szybko prysznic doczytalam was, sisotra dala mega pyszna przekaske papryczki yhmm dawno mi tak nie smakowaly, a zaznacze ze ogolnie nie lubie papryki

no i jak obiecywalam zdjecia mojego Emilka, od razu widac ze pieknosc po mamusi, a na zdjeciu buzki widac chyba raczke jak podpiera
piękny Emilek

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Igor strasznie mi się rozchorował - kaszle niemal bez przerwy i w końcu dostał antybiotyk.
Dużo zdrowia dla Igorka.
Kalinka

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 15:18   #545
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Chciałabym krótko no ale musze to wykrzyczeć całemy światu :
JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZĄ MAMUŚKA NA ŚWIECIE !
spłakałam sie dziś jak głupia, łzy jak grochy mi leciały jak lekarz włączył USG i zobaczyłam tego maluszka zrobił kosi kosi łapki, raz podskoczył, i rączke pokazał, paluszki liczyliśmy, wszystkie narządy w środku oglądalismy no i jest książkowo bez żadnych nieprawidłowości. Łożysko tez mam z przodu.
Lekarz tak ładnie opowiadał co oglądamy, serce kilka razy powtarzał i oglądał że jest wszystko w porządku, ja płakałam a tż wpatrzony w monitor aż zdębiał
No i wielkością odpowiada moim tygodniom i znowu widzielismy siusiaka
Jestem pewna że będe miała synusia To był piękny dzień
Bardzo przyjemnie się czyta - olbrzymie gratulacje Mamusiu
Cytat:
właśnie przeglądałam ubranka na allegro i widzę że można kupić używki...w takich większych paczkach np po 40sztuk róznych rzeczy...kupowała któraś z Was podobnie opłaca się???
Bardzo się opłaca - te dla bardzo małych dzieci są niemal jak nowe lub jak nowe, te dla starszych różnie. Ja kupiłam taką pakę i przez rok byłam jako tako zabezpieczona - dziecko tak szybko rośnie, że czasem można przeoczyć zakup większego rozmiaru
Cytat:

Cud - malina chłopak

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Z tych przyjemnych rzeczy- moja dziecina cała i zdrowa, zbadana ze wszystkich stron i w szpitalu i wczoraj na usg
Nie było to jakieś szczegółowe badanie.. zmierzona główka, dzidzia ma 10 cm długości, między nóżkami coś tam pokazała ale wszystko jeszcze takie malutkie, że lekarz nie chciał typować- choć ja i mąż widzieliśmy siusiaka tylko, że żadne z nas doktory to sobie mogliśmy widzieć
serduszko biło dla nas pięknie! dziecina fikała koziołki i na sam koniec wyciągnęła rączkę i pokazała kciukiem, że wszystko u niej ok!
Mam nawet zdjęcie ale to może później Wam pokażę
Jest super, a ja jestem o niebo spokojniejsza!!
Następna wizyta 29.11 i wtedy już będzie bardziej szczegółowo.
Zaparcie pominę (w pierwszej ciąży miałam przeogromne od początku do końca, więc znam problem), ale gratuluję przede wszystkim dzidziusia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 15:29   #546
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/...ajonezowa.html zapisalam sobie w ulubionych pyszna i naprawde 8 min roboty + piekarnik
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 15:53   #547
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2011/...ajonezowa.html zapisalam sobie w ulubionych pyszna i naprawde 8 min roboty + piekarnik
dzieki tez sobie zapisalam
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 16:49   #548
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
o, naprawdę minimum wkładu pracy zapisana!

zabieram męża, Fasolkę i aparat i idziemy na cmentarz!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 17:33   #549
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Łał jaka fotka super
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 17:37   #550
maria28
Kniaginia

Ja pół godziny temu dostałam jakichś silnych skurczów, narastających. Musiałam natychmiast się położyć. Nie mogłam się ruszyć. Mąż poleciał po nospę, bo oczywiście nawet jej w domu nie miałam. Już przechodzi, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Rozważałam pogotowie, ale skoro ból już ustępuje, to nie jadę.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2012-11-01 o 17:38
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 17:59   #551
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja pół godziny temu dostałam jakichś silnych skurczów, narastających. Musiałam natychmiast się położyć. Nie mogłam się ruszyć. Mąż poleciał po nospę, bo oczywiście nawet jej w domu nie miałam. Już przechodzi, ale pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Rozważałam pogotowie, ale skoro ból już ustępuje, to nie jadę.
Kurde - nie wiem. Umów się do lekarza. A jak powtórzy się, jedź na izbę przyjęć. Niepokojące - cholera wie, co się dzieje. Mam nadzieję, że nic.
Stary 2012-11-01, 18:13   #552
maria28
Kniaginia

Cytat:
Kurde - nie wiem. Umów się do lekarza. A jak powtórzy się, jedź na izbę przyjęć. Niepokojące - cholera wie, co się dzieje. Mam nadzieję, że nic.
Obstawiam, że to mogło być po czerwonej herbacie, którą wypiłam pierwszy raz w ciąży. Kiedyś piłam ją namiętnie na przeczyszczenie. Gadałam z teściową. Wprawdzie nie jest ginem, tylko innym lekarzem, ale mnie trochę uspokoiła. Po tej nospie mi przeszło. Gdyby się powtórzyło, to jadę.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 18:19   #553
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dzień dobry

Igor strasznie mi się rozchorował - kaszle niemal bez przerwy i w końcu dostał antybiotyk. Mam nadzieję, że za chwilę pójdzie spać, to Was nadrobię.
jaka cudowna!! i jaka wyraźna fotka

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

ja też uwielbiam H&M.. mam baaaardzo dużo ciuszków tej firmy..
już się boję jak dojdzie 2 dziecko, co będzie haha

Cytat:
mniam!! zapisałam sobie i faktycznie wkład minimalny
zrobię na próbę na niedzielę
a potem jak coś to na święta zrobię, co z tego że boże narodzenie nie narobię się, a zawsze zabłysnę z dodatkowym czymś u rodziny to jest plan hehe
Będę robić tą wołowinę z suszonymi grzybami, zrobię 2 babki (do teściów i rodziców) jak posmakuje
i jeszcze jakieś ciasto chcę zrobić

Cytat:
dobrze, że już przestaje, po nospie powinno pomóc, ale jak znowu zaboli od razu jedźcie na izbę przyjęć, lepiej dmuchać na zimno
a teraz leż i odpoczywaj
Stary 2012-11-01, 19:03   #554
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Po tej nospie mi przeszło. Gdyby się powtórzyło, to jadę.
odpoczywaj Kochana!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:43   #555
Malpka
Zakorzenienie

widze ze sporo was zostało dziś w domku

Cytat:
Dzień dobry

Zdrówka dla Igora
A fotka cudna i jaka wyraźna

Cytat:
oj niedobrze, leż i odpoczywaj teraz
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 20:47   #556
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, my od rana juz po sniadanku krolewskiem z TZ i nawet juz babka majonezowa upieczona - nie pamietam, ktora z Was ten przepis umiescila, ale na razie bomba, czekam az wystygnie i bede probowac

Mielgo Dnia
Ja dodałam Ciesze sikę, że Wam majonezówka smakuje....Ja przywiozłam do tesciów i poszła szybciej niż sernik i karpatka

Cytat:
ja też walczę z nim i pomagają mi kropelki nasivin soft...ponoć wodę morską też można...i robie sobie napary dwa razy dziennie z rumianku i miety...czytalałm też że chrzan trzeba jeść albo wąchąc
Mnie dzis dopadł ogromny katar, nie przesadzam, ale kichnęłam dzis ok. 150 razy w seraich po 8 razy pod rząd- mam nadzieję, że dzidzi to nie zaszkodzi...Nie mam innych objawów tylko ten katar tak myslę, że to może koty tesciów + suche powietrze z grzejników a teraz mam zapchany nos i planuje psiknąc na noc ten nasivin soft, chociaz się trochę boję bo nikt nie zaleca żadnych kropli w ciązy, chociaz na ulotce napisane, że zachować ostrożnośc w ciązy ale nie ma, że nie wolno...Mam nadzieje, że nie zaszkodzi...Bo skonam w nocy.

My też dziś byliśmy na grobach, a potem u teściów zjazd rodzinny - 6 godzin przy stole....masakra, dla mnie powinno być 3 godziny i do domu, bo mnie to męczy,....na szczęscie mamy pokoj na dole to chodziłam poleżeć. Miłego wieczorku! ide przepychać nos...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 21:02   #557
joanna200
Rozeznanie

i ja już wróciłam..
jestem padnięta więc się kładę..
do jutra..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 21:15   #558
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ja też przed chwilką wróciłam
zmarzłam przeokrutnie mam nadzieję, że się nie pochoruję
nadrobiłam i lecę odpoczywać do jutra
Stary 2012-11-01, 21:42   #559
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

megi-megi sliczna corcia, moze uda sie z Emilem zeswatac hihi.

u mnie dzis dzien byl pracujacy, norwegowie nie obchodza zbytnio wszytskich swietych, ale za to namietnie jedza hambugery !!! mega ruch dzis byl, a ja jakos zle sie cuzlam, nawet mnie zwolnili wczesniej bo od sciany do sciany tylko chodzilam. w busie spotkalam kolezanke a ze mieszka 2 przystnki za man to zaprosila mnie na herbatke, pogadalysmy sobie za wsze czasy i wrocilam do domku, zaraz myju myju i do spania bo jutro tez trzeba isc do pracy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 22:00   #560
nestelle
Zakorzenienie

nie pamiętam czy ja dzisiaj już pisałam czy nie... ?
jakby co to jeszcze raz cześć .
ja miałam maraton po cmentarzach.... mamy kilka do obskoczenia ...za to tradycję mamy taką -od dziecka-,że w ten dzień idziemy dopiero ok. 17-18 ,aby było ciemno ...wtedy jest najpiękniej,wyjątkowo i nastrojowo.... morze światełek jakoś tak skłania do większych refleksji .....
no ale dzisiaj te chodzenie bardziej odczułam... było "dosyć" ciepło i nie padało ale jednak te odległości ... skurczu jakiegoś dostałam albo kolki i dojść do auta nie mogłam,mąż musiał po mnie przyjechać... ale jest teraz ok

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale śliczny

a ja w koncu nie poszlam do szpitala, cala noc nie spalam i myslalam, co robic.. no i wyszlo, ze nie ide przeanalizowalam wszystko, i wyszlo mi, ze mi nie pomoga, w domu przejde na "diete niealergizujaca" i sie bede sama leczyc.
ahh no i zauwazylam, ze jak jestem w domu (mam teraz tydzien chorobowego) to jestem spokojniejsza i mniej swedzi.. wiec w poniedzialek bede rozmawiac powaznie z lekarzem, by mi jednak wystawil "zakaz zatrudnienia".
wiadomo w domku zawsze lepiej...ale żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Nareszcie mam chwilę, żeby się odezwać. Ten tydzień zaczął się dość nieciekawie dla mnie.. w niedziele złapał mnie dość nieprzyjemny ból brzucha. Wystraszyłam się i pojechałam do ginekologa. Okazało się, że z dzieckiem wszystko dobrze (uff) ale ból nasilał się i dr wysłał mnie do szpitala. W szpitalu zrobiłam wszystkie badania u ginekologa i chirurga no i nabawiłam się takiego zaparcia że jelita dały o sobie znać ;/ nic przyjemnego, dieta i jeszcze raz dieta ale co się strachu najadłam
żegnajcie słodycze

Z tych przyjemnych rzeczy- moja dziecina cała i zdrowa, zbadana ze wszystkich stron i w szpitalu i wczoraj na usg
Nie było to jakieś szczegółowe badanie.. zmierzona główka, dzidzia ma 10 cm długości, między nóżkami coś tam pokazała ale wszystko jeszcze takie malutkie, że lekarz nie chciał typować- choć ja i mąż widzieliśmy siusiaka tylko, że żadne z nas doktory to sobie mogliśmy widzieć
serduszko biło dla nas pięknie! dziecina fikała koziołki i na sam koniec wyciągnęła rączkę i pokazała kciukiem, że wszystko u niej ok!

Wszystkim mamusiom, które wczoraj także miały wizyty gratuluję i cieszę się razem z Wami

aa i kupiłam farbę do pokoju dla bąbelka jako że nie znamy płci wybrałam (tak mi się wydaje) uniwersalny kolor http://www.alpina-farben.de/produkte...c7d3835848e5ef

podoba wam się??
no to dobrze ,że dzidzuś zdrowy .współczuje kłopotów i mam nadzieję ,że dietka pomoże
a co do farby..to ja lubię żółty...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wpadłam na moment, żeby się z Wami przywitać i zaraz zmykam na groby a później mała imprezka urodzinkowa
a to Twoje urodzinki (przeoczyłam jakiś wpis?) ?
Cytat:
zdrówka dla Igorka ,
a fotka -cudowna
Cytat:
Obstawiam, że to mogło być po czerwonej herbacie, którą wypiłam pierwszy raz w ciąży. Kiedyś piłam ją namiętnie na przeczyszczenie. Gadałam z teściową. Wprawdzie nie jest ginem, tylko innym lekarzem, ale mnie trochę uspokoiła. Po tej nospie mi przeszło. Gdyby się powtórzyło, to jadę.
ojej po herbacie takie coś? no ,ale najważniejsze aby się nie powtórzyło....

a ja teraz zamęczam mojego maluszka kołysanką.....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-11-01 o 22:03
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 22:20   #561
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

My na cmentarzach tylko 3 godz z dojazdami, a padam jakbyśmy cały dzień jeździli

Teraz oglądam mój ukochany film, co leci właśnie na tvp1 Zaklinacz Koni
Stary 2012-11-01, 22:46   #562
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja czytałam że powinno się spać na boku. zwłaszcza w zaawansowanej ciąży. w tej książce co mam piszą: spanie na plecach powoduje, że ciężka już macica może uciskać aortę brzuszną i żyłę główną dolną. zaburza to przepływ krwi w dolnej połowie ciała, powoduje niedokrwienie macicy a tym samym i płodu. wiele ciężarnych w tej pozycji odczuwa duszność.
spanie na brzuchu powoduje ucisk macicy i płodu.

no to tyle a co do praktyki ciężko jest spać w jednej pozycji
a mi ginka powiedziala ze dopoki mi jest wygodnie na plecach to moge spac. i tego sie trzymam bo na plecach mi najwygodniej.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja teraz uwielbiam spać jak niemowlak na plecach i z łapkami do góry
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Chciałabym krótko no ale musze to wykrzyczeć całemy światu :
JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZĄ MAMUŚKA NA ŚWIECIE !
spłakałam sie dziś jak głupia, łzy jak grochy mi leciały jak lekarz włączył USG i zobaczyłam tego maluszka zrobił kosi kosi łapki, raz podskoczył, i rączke pokazał, paluszki liczyliśmy, wszystkie narządy w środku oglądalismy no i jest książkowo bez żadnych nieprawidłowości. Łożysko tez mam z przodu.
Lekarz tak ładnie opowiadał co oglądamy, serce kilka razy powtarzał i oglądał że jest wszystko w porządku, ja płakałam a tż wpatrzony w monitor aż zdębiał
No i wielkością odpowiada moim tygodniom i znowu widzielismy siusiaka
Jestem pewna że będe miała synusia To był piękny dzień

Cytat:
sliczny
Cytat:

aa i kupiłam farbę do pokoju dla bąbelka jako że nie znamy płci wybrałam (tak mi się wydaje) uniwersalny kolor

podoba wam się??
że wszysttko dobrze
farba spoko
Cytat:

wszystkim co przegapiłam tez gratuluje nowych tygodni

Cytat:

dobra do 18 nadrobiłam jeszcze zajrzę na 19 stronę

dobra wszystko przeczytane, ale nie będę nic pisać nie ma sił i humoru. opiszę wam mój weekend od srody do niedzieli w niedziele na spokojnie juz wieczorem jak bede u rodzicow musicie zrozumiec

dobranoc

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-11-01 o 22:48
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 06:50   #563
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że przeszło ale uważaj na siebie i odpoczywaj.

Mnie wczoraj też dziwnie brzuch bolał tak na samym dole i trochę się bałam ale położyłam się i po jakimś czasie przeszło.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:03   #564
Malpka
Zakorzenienie

cześć
ja dziś w domu z Julką. Ja dalej choruje a ona nie poszła do przedszkola bo widziałam na liście ze na dziś zapisanych było tylko 5 dzieci z całego przedzkola i nikogo z jej grupy i jej pań nie ma więc zostawiłam ją w domu. To już nie bedzie dzień leniuchowania hehe

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mnie dzis dopadł ogromny katar, nie przesadzam, ale kichnęłam dzis ok. 150 razy w seraich po 8 razy pod rząd- mam nadzieję, że dzidzi to nie zaszkodzi...Nie mam innych objawów tylko ten katar tak myslę, że to może koty tesciów + suche powietrze z grzejników a teraz mam zapchany nos i planuje psiknąc na noc ten nasivin soft, chociaz się trochę boję bo nikt nie zaleca żadnych kropli w ciązy, chociaz na ulotce napisane, że zachować ostrożnośc w ciązy ale nie ma, że nie wolno...Mam nadzieje, że nie zaszkodzi...Bo skonam w nocy.

My też dziś byliśmy na grobach, a potem u teściów zjazd rodzinny - 6 godzin przy stole....masakra, dla mnie powinno być 3 godziny i do domu, bo mnie to męczy,....na szczęscie mamy pokoj na dole to chodziłam poleżeć. Miłego wieczorku! ide przepychać nos...
mam nadzieje ze katar nie meczył w nocy
A to nie mogliście wyjść wcześniej z imprezki My się zawsze wczesniej zmywamy do domu tez mnie meczy tyle siedzenia a teraz to jeszcze lepsza wymówka jest

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja miałam maraton po cmentarzach.... mamy kilka do obskoczenia ...za to tradycję mamy taką -od dziecka-,że w ten dzień idziemy dopiero ok. 17-18 ,aby było ciemno ...wtedy jest najpiękniej,wyjątkowo i nastrojowo.... morze światełek jakoś tak skłania do większych refleksji .....
no ale dzisiaj te chodzenie bardziej odczułam... było "dosyć" ciepło i nie padało ale jednak te odległości ... skurczu jakiegoś dostałam albo kolki i dojść do auta nie mogłam,mąż musiał po mnie przyjechać... ale jest teraz ok

a ja teraz zamęczam mojego maluszka kołysanką.....
ja tez uwielbiam cmentarze po zmroku jak jest tyle światełęk, ale my zwykle jeździmy rano bo mamy nie w naszej miejscowości a nawet w trzech i to nie tak blisko nas, a potem męża babcie zwykle odwiedzamy. Ale jak jest ładnie to się wybieramy u nas wieczorkiem

A kołysanke puszczasz maluszkowi przez słuchawki czy tak po prostu
A wiesz jak moja Julka lubi tą kołysanke. Zawsze mi każe włączyć i sobie "lala" do niej A jak tylko podejde do lapka to krzyczy "nie wyłączaj"
Stary 2012-11-02, 08:22   #565
anna maria 79
Raczkowanie

witajcie po 1 listopada korki i jeszcze raz korki wszędzie może nie takie jak na centralnym cmentarzu ale jednak...
u nas jakoś pechowo spaliłam żelazko, ciasto a dokładnie karpatka wyrosła z jakąś górą na środku...uwielbiam takie momenty...poza tym jestem zła czuje się jak bomba z zapalnikiem czekam z utęsknieniem do 5 listopada na wizyty lekarkie.
Kasia jeszcze raz gratuluje i głaszczemy Emilka przez mamy brzuszek
Malpka my też leniuchujemy w dwójkę z Miśkiem, a raczej w trójkę zdrówka
Nestle Maria Monika dbajcie o siebie i nie przemęczajcie się
Ewka ciesze się z Tobą z pięknej wizyty i spotkania z maleństwem
Leonikowa mamy śpiewać sto lat, jeżeli to Twoje to serdeczne życzenia
Megi-megi zdrówka dla Igora i cąłusy dla Kalinki ślicznotki

mamuśki mamy 11 głosów do 30 jeszcze sporo więc uśmiechamy się o kolejne głosy do Was i z góry pięknie dziękujemy....:jupi :casting na smyka
http://www.facebook.com/agnieszka.staron.31

Edytowane przez anna maria 79
Czas edycji: 2012-11-02 o 08:23
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:28   #566
pani22ka
Zakorzenienie

My mamy gosci od wczoraj do jutra znajomi z dwulatka. jeszcze raz hold dla tych, ktore maja dzieci i sa w ciazy. toz to zywe srebro!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:36   #567
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
My mamy gosci od wczoraj do jutra znajomi z dwulatka. jeszcze raz hold dla tych, ktore maja dzieci i sa w ciazy. toz to zywe srebro!
Hołd przyjęłam
Stary 2012-11-02, 08:40   #568
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
My się zawsze wczesniej zmywamy do domu tez mnie meczy tyle siedzenia a teraz to jeszcze lepsza wymówka jest
ja najchętniej zawsze zmywałabym się wcześniej do domu. u mnie zawsze wszystkie święta były krótkie, za to u męża siedzi się parę godzin przy stole. dla mnie to masakra od samego początku, ale mąż przyzwyczajony i jemu z tym dobrze mnie już coś trafia jak pomyślę o podwójnej wigilii

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe może kiedyś i my będziemy miały dzieci i będziemy w ciąży mam nadzieję, że tak będzie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:47   #569
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna maria 79 Pokaż wiadomość
mamuśki mamy 11 głosów do 30 jeszcze sporo więc uśmiechamy się o kolejne głosy do Was i z góry pięknie dziękujemy....:jupi :casting na smyka
http://www.facebook.com/agnieszka.staron.31
zagłosowane
a co fajnego jest do wygrania

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja najchętniej zawsze zmywałabym się wcześniej do domu. u mnie zawsze wszystkie święta były krótkie, za to u męża siedzi się parę godzin przy stole. dla mnie to masakra od samego początku, ale mąż przyzwyczajony i jemu z tym dobrze mnie już coś trafia jak pomyślę o podwójnej wigilii

hehe może kiedyś i my będziemy miały dzieci i będziemy w ciąży mam nadzieję, że tak będzie.
co do świat przy stole to u nas tez sie długo nie siedzi ale u męża w rodzinie jak sie siądzie na wigilie do stołu to można wstac dopiero przed północą żeby iść na pasterke i tak wszyscy siedzą i śpią przy stole głupota! No w tym roku będę miała dobry pretekst do wczesniejszego wyjścia

a co do drugich dzieciaczków to mam nadzieej ze sie doczekacie nie jest tak źle a jeszcze jak sie ma już takiego samodzielnego 3 latka to spokojnie można sobie nawet leżeć
Stary 2012-11-02, 08:51   #570
megi-megi
Zakorzenienie

To Wam powiem jak wyglądął mój dzień z 2,5 latkiem wczoraj:
rano śpię a tu małe tup, tup do mnie do łóżka i tulku i pobudka, później ubieramy gada, wysikujemy, karmimy - biegamy za nim bez przerwy, bo włazi do szuflad z jedzeniem w kuchni. Później śniadanie normalne - bieganie po całym mieszkaniu w trakcie - bo to zabawne jeść i biegać i stawać na głowie... Później demolka, w tym wyjęcie 2 dni wczęśniej przesadzanego kwiata z doniczki i postawienie go obok na podłodze, zebranie większości zabawek pod prysznic, rozebranie się i wzięcie sobie prysznica w ciągu dnia - obowiązkowo w trakcie wyjście z 10 razy po kolejne zabawki, rozchlapanie wody wszędzie. Wchodzenie na blat w kuchni mimo milionów zakazów, żeby wyjadać cukier z cukierniczki lub wypijać syropy na przeziębienie - diabelnie słodkie. Normalne i wielokrotne przeszkadzanie - zaczynam robić obiad, to zaraz: mamo, chodź, no chodź (ciągnięcie za rękę) -> przerwanie robienia obiadu. Kolejna próba wykąpania się, udaremniona przy ściąganiu spodni. Wyjadanie pasty do zębów, smarowanie się samodzielne kremem do paszczy - po paszczy i po bluzce. Spanie!!!! UFFFFFFFFFFFF!!!!!!
Pobudka - wszystko co rano + bieganie po oparciu od kanapy, żeby mamie serce stanęło, ale tak zabawnie wtedy się zachowuje. Próba jazdy na rolkach, właściwie jednej po mieszkaniu, chowanie się do szafy... kąpiel (książki w porę zabrałam z brodzika). Włażenie na biurko i obsypywanie się płatkami śniadaniowymi, zjadanie ich z siebie...

To tyle pamiętam z wczoraj Dzieci to szczęście
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości