|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na Wspólnej część V
Opisy odcinków 1667 - 1670 ODCINEK 1667
Spotkanie u Ziębów Spotkanie u ZiębówZiębowie zapraszają Wojtka (Wojciech Błach) i jego siostrę na rodzinny obiad. Żaneta cieszy się, że wreszcie pozna bliżej Martynę (Anna Kózka). Podczas spotkania siostra Szulca zaczyna wspominać dom rodzinny. Ziębowie bardzo chcieliby poznać państwa Szulców. Proponują wspólne spotkanie. Wojtek zamiera… Okazuje się, że jest w ostrym konflikcie ze swoim ojcem – nie rozmawiają ze sobą od 15 lat! Honorata (Aleksandra Konieczna) przyprowadza do domu Oktawię (Katarzyna Cygler) - specjalistkę od Feng Shui. Kobieta stwierdza, że w mieszkaniu jest absolutnie zła energia! Według niej trzeba wiele zmienić, żeby przyciągnąć harmonię i powodzenie. Honorata daje projektantce sporą kwotę na zakup niezbędnych przedmiotów - potrzebnych do zaktywizowania życiodajnej energii Qi… Co na to Roman?! Emilka (Katarzyna Pyszyńska), przed swoim wyjazdem, koniecznie chce doprowadzić do spotkania Agnieszki (Katarzyna Walter) z Rafałem (Lech Mackiewicz). Dzwoni do wujka i prosi go, żeby przywiózł jej na dworzec płyty dla mamy… Olszewska odprowadza Emilkę i spotyka Sobczaka. Kiedy Rafał i Agnieszka zostają sami, zaczynają szczerze rozmawiać o swoim związku… ODCINEK 1668 Borys oświadcza się Ewie Borys oświadcza się EwieEwa dzwoni do Artura (Janusz Chabior). Pyta, czym go uraziła - bo od wizyty u niej Naczelny przestał się do niej odzywać… Artur jest bardzo szorstki – obrażona Ewa szybko kończy rozmowę. Po południu do Hofferowej przychodzi Borys (Oleg Sawkin) i… oświadcza się jej! Ewa w osłupieniu patrzy na piękny pierścionek zaręczynowy i uśmiechniętego Orłowa… Honorata urządziła mieszkanie zgodnie z Feng Shui. Zainstalowała dzwonki, wirujące spirale i inne magiczne przedmioty. Kiedy wraca Roman, nie może uwierzyć w to, co widzi… Niespodziewanie przychodzi Nicole (Maria Niklińska) - ma wiadomość z Londynu. Zgłosił się właściciel funtów znalezionych w płaszczu! Niestety, okazuje się, że Honorata prawie całą kwotę wydała na uzyskanie życiodajnej energii… Maria namawia Żanetę, żeby porozmawiała z Wojtkiem o jego konflikcie z ojcem. Kiedy Szulc spotyka się z ukochaną w restauracji, ta prosi go, żeby powiedział co poróżniło go z tatą. Mocno poruszony Wojtek niechętnie, ale w końcu wyznaje, że musiał opuścić dom jako młody chłopak, bo… ojciec żądał od niego, by został górnikiem! A Wojtek miał zupełnie inny plan na swoje życie. Od tamtej pory ojciec nie chce go widzieć… ODCINEK 1669 Impreza z udziałem Oli Impreza z udziałem OliOla informuje rodziców, że wybiera się do akademika na imieniny koleżanki. Dzięki Indianie (Przemysław Wyszyński) impreza błyskawicznie się rozkręca. Wszyscy świetnie się bawią - oprócz Konrada (Igor Obłoza), który zostaje wyśmiany, że nie pije… Kiedy Ola z Dagmarą (Dorota Kuduk) wracają ze sklepu ze świeżą dostawą alkoholu – widzą Indianę przed akademikiem. Kolega pali skręta z marihuany i częstuje nim młodą Zimińską. Ola się waha… Do Weroniki dzwoni nowy pracodawca Ady (Monika Obara). Mężczyzna prosi o potwierdzenie referencji, które Roztocka napisała dla siostry. Zażenowany Adam przysłuchuje się jak Weronika musi lawirować, żeby nie kłamać… Po południu Roztocka odwiedza mamę. Okazuje się, że w domu zepsuł się piec i Bożena (Bogusława Pawelec) nie ma ogrzewania. Niestety, Wielgoszowa nie ma pieniędzy na nowy… Weronika zabiera matkę do siebie. Zuza przynosi Marcie książkę od Pawła Wolińskiego (Rafał Cieszyński). Przeprasza Konarską za Kamila – widocznie zapomniał ją przekazać siostrze. Marta jest bardzo mile zaskoczona czytając dedykację od Pawła… Kiedy Konarska spotyka brata, robi mu lekkie wyrzuty. Kamil przeprasza ją – ale bardzo chce wiedzieć, czy Marta zamierza kontaktować się z Wolińskim… ODCINEK 1670 Weronika WeronikaEwa decyduje się oddać Borysowi pierścionek zaręczynowy. Orłow krzyczy, że nikt nigdy nie będzie jej tak bardzo kochał jak on! Odchodzi wściekły… Do Ewy dzwoni Artur i prosi o spotkanie. Wieczorem tłumaczy swoje nieprzyjemne zachowanie – nie chce rywalizować z Borysem. Ewa mówi Arturowi, że właśnie odrzuciła oświadczyny Orłowa! Ola budzi się po imprezie w akademiku - w łóżku Dagmary! Jest w bardzo kiepskiej formie. Co najgorsze okazuje się, że w nocy doszło do poważnego incydentu – Indiana wyrzucił telewizor przez okno! Chłopak nie pamięta, jak to się stało… W efekcie Dagmara zostaje wyrzucona z akademika! Dziewczyna jest załamana – nie wie, co robić. Ola - w poczuciu winy - zabiera koleżankę do własnego domu… Weronika oznajmia mamie, że już dzisiaj będzie miała w domu nowy piec. Bożena bardzo się cieszy, ale jest nieco skrępowana – proponuje córce, że w ramach rozliczenia nie weźmie od niej renty w przyszłym miesiącu. Kiedy dowiaduje się o tym Ada - jest zła. Przecież te pieniądze miały być dla niej! |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
ja pirnicze ta siostra Weroniki to przesadza
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie obejrzałam wczorajszy odcinek - boski
Kamil i Zuza dali popis.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, to kończymy temat, żeby nie gorszyć na NW :P
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo lubię tego Wojtka od Żanety. Facet ma na twarzy uśmiech narysowany, a jak się nie śmieje to jego oczy się uśmiechają. Jest bardzo sympatyczny.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2012-10-31 o 10:32 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jak każdego, w którym występuje Żanetka. Uważam, że mówienie o kobiecie ''tej babie potrzebny jest mężczyzna'' jest prymitywne, ale Żanecie stanowczo jest potrzebny ktoś, kto nią potrząśnie Ona i Ewa- 2 najbardziej stabilne uczuciowo postacie (no, może jeszcze Igor)
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
a wczoraj to lałam z Marka, zardzewialy robot
![]() biedak jak ledwo siedzial, a Danka : pij do dna zanim im ta niespodzianka wyjdzie to sie dobija
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Też się z tego uśmiałam.
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Weronika i Basia
Weronika i BasiaBasia jest przerażona – wyczuła guzka na swojej piersi! Wybiera się na badanie USG - bardzo się boi… Weronika stara się pocieszyć przyjaciółkę. Proponuje Basi, że pójdą razem – ona też się przebada. Basia wychodzi z gabinetu rozpromieniona! Natomiast Weronika - podczas badania - dostrzega na twarzy pani doktor wyraźne zaniepokojenie… Honorata (Aleksandra Konieczna) pakuje wszystkie gadżety Feng Shui – zamiast poprawy energii przyniosły same kłopoty! Kiedy Leśniewska dzwoni do Oktawii (Katarzyna Cygler) dowiaduje się, że za przedmioty odzyska jedynie połowę pieniędzy… Roman uważa, że to oszustwo! Oboje z Honoratą cieszą się jednak, że będą mieli chociaż część kwoty na oddanie funtów znalezionych w płaszczu… Igor niespodziewanie spotyka Maję (Agnieszka Żulewska) – swoją dawną miłość. Jest bardzo zaskoczony i wyraźnie poruszony jej widokiem. Maja mówi mu, że niedawno wróciła do Polski. Rozmowę przerywa im telefon od Magdy (Karolina Nolbrzak), która pospiesza Igora żeby wracał… Po powrocie do domu Igor boi się powiedzieć Magdzie o spotkaniu z byłą ukochaną… ODCINEK 1672 Maja i Igor Maja i IgorDo Igora dzwoni Maja – prosi, żeby się spotkali. Po pracy Nowak przychodzi do kawiarni, gdzie czeka na niego była narzeczona. Okazuje się, że Maja rozwiodła się z mężem! Wróciła do Polski ze swoją córeczką, Julią… Po rozmowie z Mają, Igor jest kompletnie oszołomiony. Spóźnia się na wspólne wyjście z przyjaciółmi. Po imprezie Magda chce wezwać taksówkę z telefonu swojego ukochanego. Wyświetla się jej ostatnie połączenie – Maja! Awantura wisi w powietrzu! Konrad (Igor Obłoza) próbuje umówić się z Olą do kina. Młoda Zimińska zbywa go. Chłopak nie poddaje się - po wykładach prosi ją o szczerą rozmowę i zaprasza na herbatę. Olka chce wyjaśnić ich relacje. Przy kolejnym drinku próbuje uświadomić Konradowi, że nie powinien sobie wyobrażać, że coś może między nimi być… Weronika jest od rana bardzo smutna i rozkojarzona. Adam niepokoi się o nią. Żona łamiącym się głosem wyznaje, że wczoraj wykryto u niej coś podczas badania USG… Dostała skierowanie na mammografię - na przyszły tydzień. Adam uważa, że nie można tyle czekać! Przez klienta swojej kancelarii załatwia Weronice badanie na dzisiaj… ODCINEK 1673 Bójka Borysa i Naczelnego Bójka Borysa i NaczelnegoBorys (Oleg Sawkin) próbuje utopić w alkoholu swoje rozgoryczenie, po tym jak Ewa odtrąciła jego oświadczyny. Pijany, czeka na Igora przed redakcją. Orłow liczy na to, że chłopak pomoże mu zrozumieć ukochaną… Nagle z budynku wychodzi Naczelny (Janusz Chabior). Borys od razu rozpoznaje konkurenta i natychmiast robi się agresywny. Między mężczyznami dochodzi do szarpaniny. W końcu Orłow potężnym ciosem w twarz powala Naczelnego! Rano Marta dostaje alarmujący telefon. Dzwonią z telewizji. Prowadząca nowy program zachorowała – pilnie jest potrzebne zastępstwo! Konarska odmawia – nie da rady… Niebawem zjawia się u niej sam dyrektor programowy. Mówi, że Marta musi ratować sytuację – stacja jej potrzebuje! Konarska jedzie z nim na nagranie… Czy w końcu się przełamie? Maria z Żanetą wymyśliły świetny plan na ściągnięcie do Warszawy ojca Wojtka. Martyna (Anna Kózka) – siostra Szulca - musi zaprosić tatę (Jerzy Król) na mecz Legia-Górnik, który odbędzie się już za tydzień. Tata Wojtka – zapalony kibic Górnika – oczywiście z radością się zgadza! Teraz Żaneta musi zaprosić na ten mecz Wojtka. Szulc jest zdziwiony propozycją ukochanej – nie wiedział, że interesuje się piłka nożną! Ale bardzo się cieszy z zaproszenia. Wygląda na to, że plan skłóconego z ojcem syna się uda! ODCINEK 1674 Włodek w niebezpieczeństwie! Włodek w niebezpieczeństwie!Ewa pyta Artura, kto go pobił? Ten kłamie, że uderzył się sam, przypadkowo… Naczelny już wie, że Orłow był zamieszany w sprawę Wiśniaka. Zleca dziennikarzowi śledczemu, żeby zbadał powiązania Orłowa z rosyjską mafią… Tymczasem Borys przychodzi do Ewy. Przeprasza i tłumaczy, że pobił Artura po pijanemu. Ewa nawet nie wpuszcza go do domu. Każe mu odejść – nie chce z nim być! Ola poznaje na uczelni nowego kolegę – Oliviera (Mikołaj Roznerski). Chłopak dołączył dopiero teraz, bo trenował kitesurfing na Hawajach! Młoda Zimińska jest nim zauroczona… Kiedy po zajęciach Indiana (Przemysław Wyszyński) zaprasza ją na piwo dziewczyna liczy, że Olivier też wybierze się z nimi. Chłopak jednak nie ma czasu – dziś ma trening capoeiry, brazylijskiej sztuki walki i tańca. Ola jest pod wrażeniem… Ziębowie są załamani – na mecz, na który zaprosili Wojtka i jego ojca, nie ma biletów! Maria uważa, że jedyne wyjście to kupić je od „koników”. Chce to zrobić sama. Włodek na to nie pozwala – on się tym zajmie! Pod stadionem Zięba spotyka młodych osiłków. Ci odprowadzają go na bok, wymieniając porozumiewawcze spojrzenia… |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę, Marcin z MjM pojawi się w NW
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Igor stabilny uczuciowo?!
On jest chyba rekordzistą w romansach w NW teraz się trochę uspokoił, ale to dlatego, że skupili się na jego "karierze zawodowej". Ale po zapowiedzi można się domyślać, że albo z Magdą znowu się pokłócą albo jakimś cudownym sposobem powróci Maja
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no jeszcze się dowie że jej nowy ukochany ma serce Janusza i lamenty zaczną się na nowo
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona w ciąży była? Pracowała u Maksa? Boże, nic nie pamiętam.
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Pracowała z Jackiem Poniedziałkiem
ale gdzie, to nie pamiętam. W ciąży właśnie z nim nie była, a niby z Poniedziałkiem, ale coś mi się wydaję, że teraz okaże się, że to jego dziecko...
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Tak zupełnie z innej beczki: w gazecie przeczytałam, że aktorka, która gra Olę Zimińską wychodzi za mąż
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
A Jabłczyńska śpiewa w reklamie do nowej bajki : "Barbie-księżniczka i piosenkarka " widziałam ostatnio jak z córką bajke ogladałam
Moim zdaniem wybór tragiczny
|
|
|
#1159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej do tej roli pasowałaby Doda
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
a watek Daniela z kolega i tymi paniami obrzydliwy i nudny
wybory byly najciekawsze, choc Moniczka mnie wnerwila na poczatku , ale dobrze, ze sie w sumie przebrala, bo tamten szal byl jakis dziwny ![]() ale za to dala popalic temu innemu kandydatowi, ze go rowno zatkalo ![]() za to Maria te chuste to dopiero zawizala na glowie
|
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
I potem Jabłczyńska się dziwi, że nie może uciec od wizerunku wiecznej dziewczynki... sama jest sobie winna
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie Monika wkurza. Co za rozhisteryzowane babsko. Masakra....
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny, dołączę do Was jeśli mogę
![]() ![]() Serial oglądam praktycznie od początku i jedna rzecz akurat mi nie pasuje jeśli chodzi o bieżące wątki, o ile dobrze pamiętam, a niestety pamięć do głupot mam niebywałą - to jak Igor leżał sparaliżowany to przyszła ta jego Maja i mówiła, że ma córkę Karinę, albo Kalinę, ale nie Julkę .numeru odcinka nie pamiętam , ale to by mogła być kolejna wtopa Edytowane przez KaPolcia Czas edycji: 2012-11-06 o 13:46 |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadza się, miała na imię Kalina ![]() ![]() http://nawspolnej.tvn.pl/odcinki-onl...75,8489,0.html |
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cóż za pamięć, podziwiam
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Marta pisała o tym na swoim blogu. Oświadczył się, ale ślubu nie planują.
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ładnie z tą Mają
ciekawe jak z tego wybrną :P
|
|
#1169 |
|
BAN stały
|
Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Ewa przespała się z Borysem? Ja po takiej akcji co wczoraj pokazali walnęłabym go patelnią.
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Sama się nad tym zastanawiam. Dzisiaj wielkie żałowanie.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

Spotkanie u Ziębów
Spotkanie u Ziębów
Borys oświadcza się Ewie
Impreza z udziałem Oli
Weronika

Kamil i Zuza dali popis.

Zresztą jak każdego, w którym występuje Żanetka. Uważam, że mówienie o kobiecie ''tej babie potrzebny jest mężczyzna'' jest prymitywne, ale Żanecie stanowczo jest potrzebny ktoś, kto nią potrząśnie 

Weronika i Basia
Maja i Igor
Bójka Borysa i Naczelnego
Włodek w niebezpieczeństwie!