Na Wspólnej część V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 15:41   #1141
vecka
Raczkowanie

Dot.: Na Wspólnej część V

Opisy odcinków 1667 - 1670 ODCINEK 1667

Spotkanie u Ziębów
Spotkanie u Ziębów

Ziębowie zapraszają Wojtka (Wojciech Błach) i jego siostrę na rodzinny obiad. Żaneta cieszy się, że wreszcie pozna bliżej Martynę (Anna Kózka). Podczas spotkania siostra Szulca zaczyna wspominać dom rodzinny. Ziębowie bardzo chcieliby poznać państwa Szulców. Proponują wspólne spotkanie. Wojtek zamiera… Okazuje się, że jest w ostrym konflikcie ze swoim ojcem – nie rozmawiają ze sobą od 15 lat!

Honorata (Aleksandra Konieczna) przyprowadza do domu Oktawię (Katarzyna Cygler) - specjalistkę od Feng Shui. Kobieta stwierdza, że w mieszkaniu jest absolutnie zła energia! Według niej trzeba wiele zmienić, żeby przyciągnąć harmonię i powodzenie. Honorata daje projektantce sporą kwotę na zakup niezbędnych przedmiotów - potrzebnych do zaktywizowania życiodajnej energii Qi… Co na to Roman?!

Emilka (Katarzyna Pyszyńska), przed swoim wyjazdem, koniecznie chce doprowadzić do spotkania Agnieszki (Katarzyna Walter) z Rafałem (Lech Mackiewicz). Dzwoni do wujka i prosi go, żeby przywiózł jej na dworzec płyty dla mamy… Olszewska odprowadza Emilkę i spotyka Sobczaka. Kiedy Rafał i Agnieszka zostają sami, zaczynają szczerze rozmawiać o swoim związku…

ODCINEK 1668
Borys oświadcza się Ewie
Borys oświadcza się Ewie

Ewa dzwoni do Artura (Janusz Chabior). Pyta, czym go uraziła - bo od wizyty u niej Naczelny przestał się do niej odzywać… Artur jest bardzo szorstki – obrażona Ewa szybko kończy rozmowę. Po południu do Hofferowej przychodzi Borys (Oleg Sawkin) i… oświadcza się jej! Ewa w osłupieniu patrzy na piękny pierścionek zaręczynowy i uśmiechniętego Orłowa…

Honorata urządziła mieszkanie zgodnie z Feng Shui. Zainstalowała dzwonki, wirujące spirale i inne magiczne przedmioty. Kiedy wraca Roman, nie może uwierzyć w to, co widzi… Niespodziewanie przychodzi Nicole (Maria Niklińska) - ma wiadomość z Londynu. Zgłosił się właściciel funtów znalezionych w płaszczu! Niestety, okazuje się, że Honorata prawie całą kwotę wydała na uzyskanie życiodajnej energii…

Maria namawia Żanetę, żeby porozmawiała z Wojtkiem o jego konflikcie z ojcem. Kiedy Szulc spotyka się z ukochaną w restauracji, ta prosi go, żeby powiedział co poróżniło go z tatą. Mocno poruszony Wojtek niechętnie, ale w końcu wyznaje, że musiał opuścić dom jako młody chłopak, bo… ojciec żądał od niego, by został górnikiem! A Wojtek miał zupełnie inny plan na swoje życie. Od tamtej pory ojciec nie chce go widzieć…

ODCINEK 1669

Impreza z udziałem Oli
Impreza z udziałem Oli

Ola informuje rodziców, że wybiera się do akademika na imieniny koleżanki. Dzięki Indianie (Przemysław Wyszyński) impreza błyskawicznie się rozkręca. Wszyscy świetnie się bawią - oprócz Konrada (Igor Obłoza), który zostaje wyśmiany, że nie pije… Kiedy Ola z Dagmarą (Dorota Kuduk) wracają ze sklepu ze świeżą dostawą alkoholu – widzą Indianę przed akademikiem. Kolega pali skręta z marihuany i częstuje nim młodą Zimińską. Ola się waha…

Do Weroniki dzwoni nowy pracodawca Ady (Monika Obara). Mężczyzna prosi o potwierdzenie referencji, które Roztocka napisała dla siostry. Zażenowany Adam przysłuchuje się jak Weronika musi lawirować, żeby nie kłamać… Po południu Roztocka odwiedza mamę. Okazuje się, że w domu zepsuł się piec i Bożena (Bogusława Pawelec) nie ma ogrzewania. Niestety, Wielgoszowa nie ma pieniędzy na nowy… Weronika zabiera matkę do siebie.

Zuza przynosi Marcie książkę od Pawła Wolińskiego (Rafał Cieszyński). Przeprasza Konarską za Kamila – widocznie zapomniał ją przekazać siostrze. Marta jest bardzo mile zaskoczona czytając dedykację od Pawła… Kiedy Konarska spotyka brata, robi mu lekkie wyrzuty. Kamil przeprasza ją – ale bardzo chce wiedzieć, czy Marta zamierza kontaktować się z Wolińskim…

ODCINEK 1670

Weronika
Weronika

Ewa decyduje się oddać Borysowi pierścionek zaręczynowy. Orłow krzyczy, że nikt nigdy nie będzie jej tak bardzo kochał jak on! Odchodzi wściekły… Do Ewy dzwoni Artur i prosi o spotkanie. Wieczorem tłumaczy swoje nieprzyjemne zachowanie – nie chce rywalizować z Borysem. Ewa mówi Arturowi, że właśnie odrzuciła oświadczyny Orłowa!

Ola budzi się po imprezie w akademiku - w łóżku Dagmary! Jest w bardzo kiepskiej formie. Co najgorsze okazuje się, że w nocy doszło do poważnego incydentu – Indiana wyrzucił telewizor przez okno! Chłopak nie pamięta, jak to się stało… W efekcie Dagmara zostaje wyrzucona z akademika! Dziewczyna jest załamana – nie wie, co robić. Ola - w poczuciu winy - zabiera koleżankę do własnego domu…

Weronika oznajmia mamie, że już dzisiaj będzie miała w domu nowy piec. Bożena bardzo się cieszy, ale jest nieco skrępowana – proponuje córce, że w ramach rozliczenia nie weźmie od niej renty w przyszłym miesiącu. Kiedy dowiaduje się o tym Ada - jest zła. Przecież te pieniądze miały być dla niej!
vecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 18:43   #1142
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ja pirnicze ta siostra Weroniki to przesadza

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 19:13   #1143
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Właśnie obejrzałam wczorajszy odcinek - boski Kamil i Zuza dali popis.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 09:50   #1144
jola_lojalna
Wtajemniczenie

Dobra, to kończymy temat, żeby nie gorszyć na NW :P
Stary 2012-10-31, 10:01   #1145
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A ja bardzo lubię tego Wojtka od Żanety. Facet ma na twarzy uśmiech narysowany, a jak się nie śmieje to jego oczy się uśmiechają. Jest bardzo sympatyczny.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:32 Powód: literówka
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 10:21   #1146
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię tego Wojtka od Żanety. Facet ma na twarzy uśmiech narysowany, a ja się nie śmieje to jego oczy się uśmiechają. Jest bardzo sympatyczny.
Aktora też lubię, ale wątku nie znoszę Zresztą jak każdego, w którym występuje Żanetka. Uważam, że mówienie o kobiecie ''tej babie potrzebny jest mężczyzna'' jest prymitywne, ale Żanecie stanowczo jest potrzebny ktoś, kto nią potrząśnie Ona i Ewa- 2 najbardziej stabilne uczuciowo postacie (no, może jeszcze Igor)

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 17:31   #1147
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a wczoraj to lałam z Marka, zardzewialy robot

biedak jak ledwo siedzial, a Danka : pij do dna

zanim im ta niespodzianka wyjdzie to sie dobija

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2012-11-01, 18:57   #1148
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
a wczoraj to lałam z Marka, zardzewialy robot
Też się z tego uśmiałam.
Stary 2012-11-01, 19:58   #1149
vecka
Raczkowanie

Weronika i Basia Weronika i Basia

Basia jest przerażona – wyczuła guzka na swojej piersi! Wybiera się na badanie USG - bardzo się boi… Weronika stara się pocieszyć przyjaciółkę. Proponuje Basi, że pójdą razem – ona też się przebada. Basia wychodzi z gabinetu rozpromieniona! Natomiast Weronika - podczas badania - dostrzega na twarzy pani doktor wyraźne zaniepokojenie…

Honorata (Aleksandra Konieczna) pakuje wszystkie gadżety Feng Shui – zamiast poprawy energii przyniosły same kłopoty! Kiedy Leśniewska dzwoni do Oktawii (Katarzyna Cygler) dowiaduje się, że za przedmioty odzyska jedynie połowę pieniędzy… Roman uważa, że to oszustwo! Oboje z Honoratą cieszą się jednak, że będą mieli chociaż część kwoty na oddanie funtów znalezionych w płaszczu…

Igor niespodziewanie spotyka Maję (Agnieszka Żulewska) – swoją dawną miłość. Jest bardzo zaskoczony i wyraźnie poruszony jej widokiem. Maja mówi mu, że niedawno wróciła do Polski. Rozmowę przerywa im telefon od Magdy (Karolina Nolbrzak), która pospiesza Igora żeby wracał… Po powrocie do domu Igor boi się powiedzieć Magdzie o spotkaniu z byłą ukochaną…

ODCINEK 1672

Maja i Igor
Maja i Igor

Do Igora dzwoni Maja – prosi, żeby się spotkali. Po pracy Nowak przychodzi do kawiarni, gdzie czeka na niego była narzeczona. Okazuje się, że Maja rozwiodła się z mężem! Wróciła do Polski ze swoją córeczką, Julią… Po rozmowie z Mają, Igor jest kompletnie oszołomiony. Spóźnia się na wspólne wyjście z przyjaciółmi. Po imprezie Magda chce wezwać taksówkę z telefonu swojego ukochanego. Wyświetla się jej ostatnie połączenie – Maja! Awantura wisi w powietrzu!

Konrad (Igor Obłoza) próbuje umówić się z Olą do kina. Młoda Zimińska zbywa go. Chłopak nie poddaje się - po wykładach prosi ją o szczerą rozmowę i zaprasza na herbatę. Olka chce wyjaśnić ich relacje. Przy kolejnym drinku próbuje uświadomić Konradowi, że nie powinien sobie wyobrażać, że coś może między nimi być…

Weronika jest od rana bardzo smutna i rozkojarzona. Adam niepokoi się o nią. Żona łamiącym się głosem wyznaje, że wczoraj wykryto u niej coś podczas badania USG… Dostała skierowanie na mammografię - na przyszły tydzień. Adam uważa, że nie można tyle czekać! Przez klienta swojej kancelarii załatwia Weronice badanie na dzisiaj…

ODCINEK 1673

Bójka Borysa i Naczelnego
Bójka Borysa i Naczelnego

Borys (Oleg Sawkin) próbuje utopić w alkoholu swoje rozgoryczenie, po tym jak Ewa odtrąciła jego oświadczyny. Pijany, czeka na Igora przed redakcją. Orłow liczy na to, że chłopak pomoże mu zrozumieć ukochaną… Nagle z budynku wychodzi Naczelny (Janusz Chabior). Borys od razu rozpoznaje konkurenta i natychmiast robi się agresywny. Między mężczyznami dochodzi do szarpaniny. W końcu Orłow potężnym ciosem w twarz powala Naczelnego!

Rano Marta dostaje alarmujący telefon. Dzwonią z telewizji. Prowadząca nowy program zachorowała – pilnie jest potrzebne zastępstwo! Konarska odmawia – nie da rady… Niebawem zjawia się u niej sam dyrektor programowy. Mówi, że Marta musi ratować sytuację – stacja jej potrzebuje! Konarska jedzie z nim na nagranie… Czy w końcu się przełamie?

Maria z Żanetą wymyśliły świetny plan na ściągnięcie do Warszawy ojca Wojtka. Martyna (Anna Kózka) – siostra Szulca - musi zaprosić tatę (Jerzy Król) na mecz Legia-Górnik, który odbędzie się już za tydzień. Tata Wojtka – zapalony kibic Górnika – oczywiście z radością się zgadza! Teraz Żaneta musi zaprosić na ten mecz Wojtka. Szulc jest zdziwiony propozycją ukochanej – nie wiedział, że interesuje się piłka nożną! Ale bardzo się cieszy z zaproszenia. Wygląda na to, że plan skłóconego z ojcem syna się uda!

ODCINEK 1674

Włodek w niebezpieczeństwie!
Włodek w niebezpieczeństwie!

Ewa pyta Artura, kto go pobił? Ten kłamie, że uderzył się sam, przypadkowo… Naczelny już wie, że Orłow był zamieszany w sprawę Wiśniaka. Zleca dziennikarzowi śledczemu, żeby zbadał powiązania Orłowa z rosyjską mafią… Tymczasem Borys przychodzi do Ewy. Przeprasza i tłumaczy, że pobił Artura po pijanemu. Ewa nawet nie wpuszcza go do domu. Każe mu odejść – nie chce z nim być!

Ola poznaje na uczelni nowego kolegę – Oliviera (Mikołaj Roznerski). Chłopak dołączył dopiero teraz, bo trenował kitesurfing na Hawajach! Młoda Zimińska jest nim zauroczona… Kiedy po zajęciach Indiana (Przemysław Wyszyński) zaprasza ją na piwo dziewczyna liczy, że Olivier też wybierze się z nimi. Chłopak jednak nie ma czasu – dziś ma trening capoeiry, brazylijskiej sztuki walki i tańca. Ola jest pod wrażeniem…

Ziębowie są załamani – na mecz, na który zaprosili Wojtka i jego ojca, nie ma biletów! Maria uważa, że jedyne wyjście to kupić je od „koników”. Chce to zrobić sama. Włodek na to nie pozwala – on się tym zajmie! Pod stadionem Zięba spotyka młodych osiłków. Ci odprowadzają go na bok, wymieniając porozumiewawcze spojrzenia…
vecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 00:39   #1150
cherry_flamme
Zakorzenienie

No proszę, Marcin z MjM pojawi się w NW

Stary 2012-11-02, 09:31   #1151
jola_lojalna
Wtajemniczenie

Igor stabilny uczuciowo?! On jest chyba rekordzistą w romansach w NW teraz się trochę uspokoił, ale to dlatego, że skupili się na jego "karierze zawodowej". Ale po zapowiedzi można się domyślać, że albo z Magdą znowu się pokłócą albo jakimś cudownym sposobem powróci Maja
Stary 2012-11-02, 10:04   #1152
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola_lojalna Pokaż wiadomość
Igor stabilny uczuciowo?! On jest chyba rekordzistą w romansach w NW teraz się trochę uspokoił, ale to dlatego, że skupili się na jego "karierze zawodowej". Ale po zapowiedzi można się domyślać, że albo z Magdą znowu się pokłócą albo jakimś cudownym sposobem powróci Maja
Dali by już spokój....
Stary 2012-11-02, 16:48   #1153
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Nie no jeszcze się dowie że jej nowy ukochany ma serce Janusza i lamenty zaczną się na nowo

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 15:51   #1154
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Cytat:
A, ta na zdjęciu to była Maja, zapomniałam już - zlał sięz tą rudą co umarła, tą co z nim rehabilitacją studiowała i tłumem innych.
Ona w ciąży była? Pracowała u Maksa? Boże, nic nie pamiętam.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 09:50   #1155
jola_lojalna
Wtajemniczenie

Pracowała z Jackiem Poniedziałkiem ale gdzie, to nie pamiętam. W ciąży właśnie z nim nie była, a niby z Poniedziałkiem, ale coś mi się wydaję, że teraz okaże się, że to jego dziecko...
Stary 2012-11-05, 10:04   #1156
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Pracowała z Jackiem Poniedziałkiem ale gdzie, to nie pamiętam. W ciąży właśnie z nim nie była, a niby z Poniedziałkiem, ale coś mi się wydaję, że teraz okaże się, że to jego dziecko...
Wydaje mi się, ze dziecko będzie raczej Poniedziałka, ale na imię ma Julia, cóż za przypadek

Stary 2012-11-05, 19:17   #1157
ola_offspring
Raczkowanie

Tak zupełnie z innej beczki: w gazecie przeczytałam, że aktorka, która gra Olę Zimińską wychodzi za mąż że jakiś chłopak zaprosił ją gdzieś, oświadczył się no i wszystko pięknie, jak dorwę tą gazetę, bo gdzieś ją mam to napiszę dokładniej
Stary 2012-11-05, 22:21   #1158
kasica123
Zakorzenienie

A Jabłczyńska śpiewa w reklamie do nowej bajki : "Barbie-księżniczka i piosenkarka " widziałam ostatnio jak z córką bajke ogladałam
Moim zdaniem wybór tragiczny
Stary 2012-11-05, 22:30   #1159
ola_offspring
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
A Jabłczyńska śpiewa w reklamie do nowej bajki : "Barbie-księżniczka i piosenkarka " widziałam ostatnio jak z córką bajke ogladałam
Moim zdaniem wybór tragiczny
Tak, tak, ona w ogóle w tę kampanię lalkową się już kilka lat temu zaangażowała na dobre
Stary 2012-11-05, 22:37   #1160
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_offspring Pokaż wiadomość
Tak, tak, ona w ogóle w tę kampanię lalkową się już kilka lat temu zaangażowała na dobre
A to nawet nie wiedziałam Bardziej do tej roli pasowałaby Doda
Stary 2012-11-06, 08:40   #1161
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a watek Daniela z kolega i tymi paniami obrzydliwy i nudny

wybory byly najciekawsze, choc Moniczka mnie wnerwila na poczatku , ale dobrze, ze sie w sumie przebrala, bo tamten szal byl jakis dziwny

ale za to dala popalic temu innemu kandydatowi, ze go rowno zatkalo

za to Maria te chuste to dopiero zawizala na glowie

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2012-11-06, 08:49   #1162
jola_lojalna
Wtajemniczenie

I potem Jabłczyńska się dziwi, że nie może uciec od wizerunku wiecznej dziewczynki... sama jest sobie winna
Stary 2012-11-06, 09:14   #1163
Asienka187
Zakorzenienie

Ale mnie Monika wkurza. Co za rozhisteryzowane babsko. Masakra....
Stary 2012-11-06, 13:44   #1164
KaPolcia
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny, dołączę do Was jeśli mogę

Serial oglądam praktycznie od początku i jedna rzecz akurat mi nie pasuje jeśli chodzi o bieżące wątki, o ile dobrze pamiętam, a niestety pamięć do głupot mam niebywałą - to jak Igor leżał sparaliżowany to przyszła ta jego Maja i mówiła, że ma córkę Karinę, albo Kalinę, ale nie Julkę .
numeru odcinka nie pamiętam , ale to by mogła być kolejna wtopa .

Edytowane przez KaPolcia
Czas edycji: 2012-11-06 o 13:46
KaPolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 16:41   #1165
katarzynazar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaPolcia Pokaż wiadomość

Serial oglądam praktycznie od początku i jedna rzecz akurat mi nie pasuje jeśli chodzi o bieżące wątki, o ile dobrze pamiętam, a niestety pamięć do głupot mam niebywałą - to jak Igor leżał sparaliżowany to przyszła ta jego Maja i mówiła, że ma córkę Karinę, albo Kalinę, ale nie Julkę .

zgadza się, miała na imię Kalina

http://nawspolnej.tvn.pl/odcinki-onl...75,8489,0.html
katarzynazar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 22:14   #1166
zuzanna90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaPolcia Pokaż wiadomość

hahaha, dobre.

cóż za pamięć, podziwiam
Stary 2012-11-06, 22:39   #1167
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_offspring Pokaż wiadomość
Tak zupełnie z innej beczki: w gazecie przeczytałam, że aktorka, która gra Olę Zimińską wychodzi za mąż że jakiś chłopak zaprosił ją gdzieś, oświadczył się no i wszystko pięknie, jak dorwę tą gazetę, bo gdzieś ją mam to napiszę dokładniej
Marta pisała o tym na swoim blogu. Oświadczył się, ale ślubu nie planują.

Stary 2012-11-07, 09:19   #1168
jola_lojalna
Wtajemniczenie

No to ładnie z tą Mają ciekawe jak z tego wybrną :P
Stary 2012-11-07, 20:14   #1169
AtomowaBomba
BAN stały

Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Ewa przespała się z Borysem? Ja po takiej akcji co wczoraj pokazali walnęłabym go patelnią.
AtomowaBomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 20:29   #1170
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Cytat:
Napisane przez AtomowaBomba Pokaż wiadomość
Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego Ewa przespała się z Borysem? Ja po takiej akcji co wczoraj pokazali walnęłabym go patelnią.
Sama się nad tym zastanawiam. Dzisiaj wielkie żałowanie.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości