|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
za pomalowany pokóju mnie też już widać Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() ja też nie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Witam się Świątecznie. My już wróciliśmy od rodzinki i odpoczywamy. Pogoda była okropna.. ![]() Objadłąm się straaaasznie
|
||||
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuu współczuję, ja na szczęście nie miałam takich akcji (tfu, tfu!) ![]() My też w końcu do domu dotarliśmy i idę leżeć bo znów mnie brzucho ciągnie
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie
![]() Ale cisza dzis To chyba z okazji swiąt ![]() Ja prawie caly dzien spedzilam w domku, z przerwa na godzinny spacer po cmentarzu. Mieszkam niedaleko cmentarza w samym centrum Lublina i akurat tu mam prawie wszystkich zmarlych z rodziny, zatem szybko poszlo. Ale i tak sie zmeczylam ![]() Caly ranek gralam w swoja gre, cos czuje, ze znowu "przepadlam" jak kilka lat temu Nie moglam sie oderwac przez 4 godziny hehe ![]() Teraz mam duzo czasu wiec bede go wypelniac ![]() Ktoras mamusia pytala o revitalash? Sklad jest w miare ok. Powierzchnia nakladania produktu dosc mala. Ja bym nie odstawiala. Mozesz co najwyzej stosowac rzadziej. Przynajmniej na razie ![]() Ja tez odstawilam na okres 1 trymestru wszystkie swoje silnie dzialajace przeciwzmarszczkowce, ale zamierzam do nich wrocic za jakis miesiac ![]() Dziewczyny, czy jezeli dzis mam 8t i 1d ciazy, to tak jakbym zaczeła 3 miesiąc?
|
|
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie listopadowo
nie byliśmy na cmentarzu, bo jakbyśmy pojechali do Gliwic to tam mamy chodzenia na 2 godziny, a na razie nie mogę chodzić jeszcze za bardzo. ale miło spędziliśmy dzień, przyjechała moja ciocia, a potem jeszcze wujek i kuzynka i poszliśmy wszyscy do babci - zrobiliśmy jej dzień dobroci ![]() tylko babcia mnie oczywiście zirytowała, bo trzeba było zrobić kawę, herbatę, ciasto pokroić, wszystko poznosić do salonu, to wiadomo, że ja to robię - goście to goście a babci już ciężko. ale mogła sobie darować teksty, jak ciocia chciała pomóc, że mam sobie polatać i bardzo dobrze mi to zrobi - jakby mi tak to dobrze robiło to jakoś nie miałabym nakazu leżenia ciągle. a potem gadanie, że lekarze wydziwiają, że "ona w ciąży wszystko mogła" - no fajnie, moje koleżanki też
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a co do tygodni to też liczyłam ,że zaczął mi się 3 miesiąc wraz z rozpoczętym 9tc ![]() Cytat:
Trafia mnie na takie gadanie. Witam się laseczki. U nas dzień minął deszczowo i spokojnie. Odwiedziła nas rodzinka,posiedzieli do wieczora,popili,pojedli i poszli. Ledwo wyszli,zaczęłam ogarniać ze stołu i kurka tak mi śledziami z lodówki zajechało,że zaliczyłam pierwszego w tej ciąży pawia ![]() Kurka do tej pory były mega mdłości a tu się 9 tc kończy i takie cyrki. ehhh
|
|
|
#4239 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Pomimo tego, że to ona jest starsza to ja pierwsza wyprowadziłam się od rodziców, wyszłam za mąż, a teraz jestem w ciąży. Nie pierwszy raz słyszę od niej takie miłe słowa... wcześniej gdy nie pracowałam powiedziała, że jestem utrzymanką swojego teraźniejszego męża. Takie czułości usłyszeć od niej nie trudno ![]() Przykro mi, bo kiedyś miałyśmy naprawdę dobre relacje...
|
|
#4240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odstaw jednak natychmiast, jak zacznie cię podrażniać. często cuda się dzieją ze skórą, oczami... więc bądź czujna ![]() Cytat:
Cytat:
no i gratuluję pawia ![]() a ja przeżywam właśnie pełny dzień bez rzyganka naprawdę nie mam pojęcia jak, ale normalnie dzisiaj funkcjonuję jak człowiek!!!!!!!! ![]() Cytat:
|
|
#4241 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ciotki zmuszały mnie do jedzenia i ogólnie to byłam ciągle w centrum zainteresowania ![]() Cytat:
![]() Przynajmniej jedna dobra rzecz tego dnia to to, że dzisiaj mogłam normalnie zjeść Mam nadzieję, że mój apetyt wrócił na dobre i tak już pozostanie do rozwiązania
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja nie lubię takich osób, nie mają o czymś zielonego pojęcia ale wiedzą lepiej
Eliza 3 miesiąc zaczniesz w 9 tc i 1 dniu. Miesiąc się liczy że ma 4 i pół tygodnia. A ja dziś jakoś humoru nie mam. O 12 pojechaliśmy na cmentarz, o 14 byliśmy u ciotki i dopiero wróciliśmy. Jestem wykończona psychicznie. Dowiedziałam się że moje dziecko MUSI mieć imię po jakimś królu lub królowej więc będzie Kazimierz, Mieszko, Władysław, Eleonora, Eufora, Dobrosława i 1000 dziwacznych imion o jakich nie miałam pojęcia. Wszystko mnie złości i mam dość wszystkich i wszytskiego. Nie wiem czy nie jechać na jakiś czas do rodziców. |
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze, że nam się do imion nikt nie przyczepia... powiedziałam, że sprawdziłam wszystkie opcje i mam jedyną właściwą wersję dla chłopaka i jeszcze nie do końca 100% postanowioną jedyną właściwą dla dziewczynki. ludzie mogą się jedynie zgłaszać z lepszymi propozycjami. ale chyba wszyscy się cicho zgodzili, bo warunki takie rzuciłam, że nic im do głowy nie przychodzi ![]() ja potrzebuję imię proste, pisane tak samo po polsku i po niemiecku, ale też nie takie, które ma prawie każdy. chłopak będzie Hubert - po moim teściu, a Hubert to też przy okazji bawarskie imię, więc pasi dziewczynki... ach............ z tych spełniających moje kryteria podoba mi się bardzo Emma i Klara, ale jakaś moda na nie ostatnio... więc chyba wyjdzie Hania. podobno w polsce Hań dużo, ale mnie to akurat mniej martwi no i w ogóle dla dziewczynek jest całe mnóstwo fajnych imion, ale co chwila coś nie pasi... więc pewnie skończy się na Hance
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od dwóch lat nam to chodzi po głowie. jeszcze myślimy nad Emilką i Elizą, ale coraz bardziej się do myśli o Hani przyzwyczajam no chyba że będzie chłopak ale co do męskich to od dwóch miesięcy myślimy i za cholerę nie możemy dojść do kompromisu- teraz umownie mówimy Teofilek mężowi się strasznie podoba, mnie nie, ale póki się nie urodzi to mogę tak mówić
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-01 o 22:21 |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla chłopca Fabian, Hubert, ale przede wszystkim skłaniamy się ku Tymkowi
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emilka też! a Eliza mi się nie podoba, bo miałam strasznie drażniącą koleżankę Elizę ![]() Cytat:
a myślałam, że dla chłopaka mam takie oryginalne, ale niewydziwiane imię... Hubi... no fazowe! a Fabiana kolegę mam - przystojny, inteligentny i zabawny Tymek super
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w szpitalu,bylam u chrzesniaka ale zaczela woda ze mnie leciec i wymiotowalam. od razu pojechalismy na izbe i mnie zostawili.pobrali krew,mam kroplowke zeby sie nie odwodnic i potem kroplowka z nospa.Mam nadzieje ze mnie jutro wypisza bo nie jestem przygotowana na dluzszy pobyt.nie mam przy sobie rzeczy ani nic.. nawet usg mi nie zrobili, powiedzial ze z rana dokladne mi zrobia? dziwne...
zastanawiam sie czy wyslac sms do tego barana, chociaz nie wiem czy warto skoro on sam sie nie odzywa.. ![]() pisze z tel i strasznie mi tu net chodzi.
|
|
#4248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak 30kilka lat temu bylam brana za dziwaka Bo Co to za imie : Eliza, gdy wokolo same Kaśki Cytat:
![]() ![]() Elizki są kochane ![]() Co do imion, to ja wybralam dla chlopca Aleksander a dla dziewczynki Natalia albo Patrycja Cytat:
Oj, na pewno do jutra juz sie lepiej poczujesz i Cie wypiszą do domku. Ściskam mocno, zycze zdrówka A barana olej cieplym moczem, ja bym tak zrobila
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-11-01 o 23:40 |
|||
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie popularne teraz, jak patrzyøam na ranking to oba w pierwszej 10 ![]() u mnie Piotr lub Weronika
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolina, a może siostra się stara o dzidziusia i jest jej przykro i tak reaguje? Dzień dobry z rana ![]() Słońce wchodzi przez firanki, a ja dziś cały dzień sama. Dobrze, że wczoraj byliśmy cały dzień razem, Uwielbiam Wszystkich Świętych...Mogłabym na cmentarzu cały dzień przesiedzieć Pooprowadzałam TŻ po cmentarzu rzymskokatolickim poopowiadałam mu historię rodzin (nie mojej) z niektórych grobów, pomników Pokazałam mu cygańskie groby, prawosławne. Ach uwielbiam...Jeśli będzie chłopak to Kacper albo Mikołaj, dziewczynka od zawsze miała być ZOJA, ale nie będzie, a pomysłu brak, bo wszystkie imiona mi się kojarzą z kimś
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-02 o 08:35 |
|
|
|
|
#4251 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż moja też ostatnio opowiadała, że jeszcze w dniu porodu w pracy normalnie była a wieczorem urodziła![]() Cytat:
![]() Może kiedyś do tego dorośnie ![]() Cytat:
Najważniejsze, że się lepiej czujesz...Cytat:
Mi się jeszcze bardzo podoba Helenka... ale mąż jest zdecydowanie na nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() żeby wszystko było okDzień dobry ![]() Dziś już piątek Ja dalej nie wymiotuje choć wieczorami coraz częściej mi się robi niedobrze... ale to są takie krótkotrwałe i nie uciążliwe stany... Nawet nie wiem, czy można je podciągnąć pod mdłości ![]() Za to Tż się czymś struł i całe rano wymiotował, a potem taki biedny poszedł jeszcze na 6 do pracy Biedny się będzie męczył cały dzień
|
|||||||
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), mimo, że jest teraz bardzo popularny. Uwielbiam to imię i wszędzie na świecie będzie łatwe do wypowiedzenia i zapamiętania. Hania też mi się baaardzo podoba, ale mojego męża chrześnica ma tak na imię... Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, u mnie masakra. Od rana na całego. Czuję się fatalnie. Do pracy nie mam co iść, bo czuję, że to grubsza sprawa... Jutro kończę 13 tyg, a tu takie niespodzianki |
||||
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim
![]() Melittele trzymaj się dzielnie, zaciskam najmocniej kciuki żeby wszytsko było OK nie mam siły odpisywać wszytskim, autobus mi dziś rano nie przyjechał i prawie się do pracy spóźniłam, a tego nie lubię. dobrze że szefuńcia póki co nie ma ![]() karolina siostra na pewno jest zazdrosna, jeszcze zależy jaka jest różnica wieku, ale ja bardzo lubiłam wyprzedzać we wszystkim moją młodszą siostrę. dobrze że później wybrałyśmy całkowicie inne studia i każda zajęła się swoim życiem. teraz od paru lat mamy super kontakty (przynajmniej odkąd nie mieszkamy razem) |
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() COLOUR - Tymek bardzo ładne imie u Nas narazie opcja tylko na dziewczynke Maja a dzisij mam prenatalne na 12,30 troche sie denerwuje wrrrr hehe, maly ma wolne od szkoly to na czas badan do babci go zawozimy .. trzymajcie kciukasyyy
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie ok !!!
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
) pewnie ze innej opcji nie ma ale mimo wszystko jakis nerw jest...
|
#4258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się z herbatką i śniadankiem
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Odebrałam wyniki badań. Z morfologii mam obniżone RDW ale nie znacznie bo mam 10.49 a norma od 11. Reszta w normie.
Grupa krwi A rh + przez co kamień spadł mi z serca bo bracia i tat mają 0 RH- a ja sie bałam konfliktu serologicznego bo mąż ma plus. PTA LISS Ujemny Toksoplazmoza i Anty HCV ujemny HIV też ![]() Co do takiego gadania jak to było dawniej to mnie to tak wkurza Melittele kochana trzymaj się dzielnie.... banka26 przecież wiesz , że będzie ok ![]() Ja dla dziewczynki myślę nad: Julią Mają Emilką ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- U mnie z chłopczyków to Kacperek albo Jakub
|
#4260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki jej nie poznałam, to mi się to imię podobało, bo tak się zwracali do Elizabeth Bennet z "duma i uprzedzenie" Natalia i Patrycja piękne! niestety na niemieckie warunki pisownia niejednoznaczna ![]() Cytat:
![]() Helenka fajne imię, moja koleżanka Helenka jest świetną kobietą. no i historycznie Helena grzechu i wojny warta... ![]() Cytat:
![]() dobrze, że do lekarza idziesz, trochę dziwnie to brzmi... a teraz podobno te żołądkowo-jelitowe dolegliwości chodzą... tfu tfu!!!!!!!!!! pewnie po prostu spóźnione mdłości Cytat:
![]() no i kciuki za badania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

za pomalowany pokój
bo jak to można nie mieć na nic ochoty, a pomimo tego czuć głod 
szkoda mi bo wiem, ze efekt zniknie