|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
dzięki, zapisałam na przyszłość bo już kupiłam składniki na sałatkę z selerem i ananasem
|
|
|
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
Meliitele, przytulam
teraz widać jaki jest naprawdę masz kogoś blisko siebie? rodziców, przyjaciół?ja właśnie wróciłam z wizyty u gin. byłam tydzień temu, na nadprogramowej, dzisiaj musiałam po L4 i po wyniki. i jestem przeszczęśliwa Maluszek bardzo urósł, ma 8,5 cm jest idealny na 15sty tydzień, główkę ma wielkościowo kilka dni do przodu, a sam maluszek - o dwa dni za malutki, czyli cały idealny tylko niestety tam jest malutkie usg, płci nie zobaczę, jest takie małe, że dzidziol się nie mieści już w całości i zdjęcia nie mam. a kosmówka przesunęła się troszeczkę z ujścia szyjki, wszystko na dobrej drodze !!! jeden minus malutki, dowiedziałam się skąd stan zapalny - w macicy mam bakterie, dobre bakterie, ale za cholerę ich tam być nie powinno, najwięcej ich jest w jelitach. antybiotyku nie dostanę, bo skończyłam go brać 3 tyg temu a poza tym nie zadziałał, więc nie bardzo jest co zrobić, dostałam Floragyn dopochwowo na uzupełnienie właściwej flory bakteryjnej. i 16stego kolejny wymaz i kontrola. ahhhh dawno nie byłam tak szczęśliwa |
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jem tylko z serkami bo wędlina i mięso w ogóle mi nie wchodza
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na kolacje zrobiłam sobie chlebek z pasztetem z cukini i musztardą i próbuje to teraz wmusić w siebie. Może przestanie być mi niedobrze...
|
|
|
#4206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że przynajmniej w jakimś stopniu możemy dać Ci wsparcie Cytat:
Nie przejmuj się nimi zupełnie. Widać nie warto. Cytat:
I jaki duży już dzidziol! Fajnie, że się łożysko coraz lepiej układa. Oby teraz już tylko w tą stronę się rozwijało. A co do bakterii to skoro są dobre, to może nie jest tak źle. Ważne, że jesteś pod kontrolą lekarzy
|
||||
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nie rozumiem, skoro bakterie są dobre to czemu ich obecność jest niepożądana? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- wrrrrr.... ja się chyba wścieknę.. Leżymy sobie z Tż w łózku a tu telefon: jego brat zadzwonił, żeby przyjechał szybko z pomocą bo dwóch kolesi w czarnym bmw do niego wyskoczylo i zajechalo mu droge Tż wsiadł w samochod i poleciał jak poparzony
|
|||
|
|
|
#4208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gin: Jak się pani czuje? Ja: Ok, tylko te mdłości paskudne... Gin: Hmm... Ciekawe skąd się wzięły... Hmm... Jest Pani w ciąży?!? Ja: ?!? Gin: (banan na ustach) jakiś dobru humor miał wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dobrze kochana! Dasz sobie radę! Pamiętaj, że kobieta postawiona w trudnej sytuacji, zawsze znajdzie jakieś rozwiązanie! Trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przepis jutro wydębie od mojej matuli i Ci podeślę ![]() Pasztet zapiekany w piekarniku i wogóle nie czuć ,że z cukini robiony. Bardzo dobry
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Tż też mam taką nadzieję.. jak nie to jutro sobie z Jego bratem pogadam (to nic że jest troszkę starszy i ma 40 lat)
|
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Tż już zadzwonił, że wraca i wszystko ok. Ale musiał przywalić i jednemu i drugiemu... uduszę ich. Dorośli mężczyźni a zachowują się jak 20-latkowie
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To żadna tajemnica![]() Cytat:
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że on tym dwóm wlał, a nie oni jemu
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
strasznie się cieszę!!! w końcu od Ciebie w pełni pozytywne wiadomości Cytat:
![]() Cytat:
![]() lonely ale do kogo miał zadzwonić jak nie do swojego brata? już sobie doczytałam. Mam nadzieje że Twojemu TŻtowi nic się nie stało. |
||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
No mówię Wam Dziewczyny... jak dzieci..
Dziecko w drodze, a on sam jak małolat. No ale dobrze, że wszystko ok. Wrócił już i leży grzecznie obok. Uspokoił mnie i potulnie stwierdził: Skarbie nie gniewaj się, nie pozwolę żeby ktoś zaczepiał kogoś z mojej rodziny. Nie można dać sobie wejść na głowę bo Cię zniszczą... Ogólnie mój Tż to kawał chłopa, dobrze się bije i jest silny. Ale bić się nie lubi i mu się to nie zdarza (nie kojarzę żadnej takiej sytuacji wcześniej )... |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że nie jest taką dupą z uszami.. i za ta męskość go pokochałam. Ale martwiłam się strasznie... ![]() nagadałam mu, że tak nie można się zachowywać itd. wie, że nie pochwalam takiego postępowania.. Ale w głębi duszy jestem z Niego troszkę dumna, że obronił brata, dał im nauczkę i sam na tym nie ucierpiał. Ma tylko lekko zaczerwienione kostki na pięściach. |
|
|
|
#4219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() idę spać... jutr Wszystkich Świętych a ja bezsilna. dobranoc
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero nadrobiłam :p
Gratuluję udanych wizyt! ![]() pokój pomalowany,tapety dopiero jutro.. ile robottttty! Tż,moi rodzice i siostra stwierdzili,że brzuch już widać ![]() mam teraz nowy problem,zawsze miałam uczulenie na krowie mleko, raz-dwa razy do roku wychodziło mi na skórze(jak przesadziłam),teraz też mam.. Zawsze traktowałam to sterydem i schodzilło,teraz z wiadomych względów tego nie zrobie. Mając uczulenie muszę odstawić to co mnie uczula ![]() zapomnioalam o tym na smierc dopóki nie wyszło.. Teraz nawet nie mam jak gina spytać..
|
|
|
|
#4221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dowiedziałam się na ile szkodzą tam, w każdym radzie na razie dzidzię chroni pęcherz płodowy, więc nie jest źle. Cytat:
fajnie tak móc zadzwonić po bratazasypiam, głowa mnie pobolewa ... ale chcę przetrzymać jeszcze 2 h, bo późno dziś brałam tabletki po południu i wolę kolejne wziąć później ... |
||
|
|
|
#4222 |
|
siedzę i myślę
|
Ech... wkurzyła mnie moja siostrzyczka
Przyjechaliśmy do rodziców. Mama od razu poznała, że nie najlepiej się czuję, więc wyżaliłam jej się, że mam mdłości i nie mam apetytu, a moja siostra na to, że to na pewno przez to co wyczytałam w internecie o objawach ciążowych i teraz sobie wmawiam... bo jak to można nie mieć na nic ochoty, a pomimo tego czuć głod Tak mnie wkurzyła tym wmawianiem mi, że udaje objawy ciążowe, że się popłakałam ... w sumie teraz o to dla mnie nie trudno... W końcu powiedziałam jej żeby mnie nie wku****** , bo nie jest w ciąży i nie wie co czuje kobieta w ciąży. Ech wylałam swe żale i mi lepiej
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
keine chlebek! słodkie to musi być... ale moja mama by nie zniosła... ona strasznie anty-niemiecka. chociaż jak mnie tu odwiedziła, to była zachwycona, że wszyscy tacy mili i że tak czysto i zielono i w ogóle... ![]() a z tym siusianiem to jak nuna już napisała - nie ma siusiu bez picia ![]() aaaaaaaaaaaaaaale! właśnie piję drugą szklankę soku pomarańczowego pół na pół z wodą... w ciągu dnia wypiłam też 4, to naprawdę rekordowo!!!!!!!!!!! chyba jednak ta zagadkowa homeopatia działa ![]() Cytat:
![]() ciekawe ile jutro naskrobiecie, ja będę cały dzień w pracy... ale wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córka kuzynki też była "uczulona na mleko" ale uwielbiała płatki z mlekiem. No to jej pozwalali raz w tygodniu ... Aż pewnego dnia babcia przyniosła jej mleko "prawdziwe" od krowy, takie z targu. Młoda się przyssała, wypiła więcej niż zwykle i ... nic Okazało się, że to nie mleko prawdziwe ją uczula tylko coś co dodają do tych sklepowych UHT.Możesz spróbować np z mlekomatów jak nie masz targu z prawdziwym blisko. Takie mleko trzeba przegotować najpierw. Mój tata "testuje" takie prawdziwe mleka nastawiając je na kwaśne. Jak się zrobi kwaśne tak jak dawno temu się robiło to dobre mleko, a jak się nie chce skwasić to wiadomo, że chemiczne.
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki !
Doradźcie bo już nie wiem sama ![]() Od roku używam odżywki do rzęs Revitalash (nakładam ją jak eyeliner na powieki co drugi dzień) efekty są genialne, uwielbiam ją. Na opakownaiu jest info, że nie była testowana na kobietach w ciąży ani karmiących (no jakoś mnie to nie dziwi:P) więc zalecają stosowac po konsultacji z lekarzem. Skład nie jest jakiś straszny Skład: Water/Aqua, Sodium Chloride, Chlorphensin, Phenoxyethanol, Cellulose Gum, Disodium Phosphate,Citric Acid, Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide, -Phantenol. Poza tym nakładam to tylko na powiekę, ale zaczęłam się zastanawiac czy nie powinnam odstawic szkoda mi bo wiem, ze efekt zniknie
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia szczerze Ci powiem, że ja nawet nie sprawdzałam składów ani opisów na kosmetykach do twarzy.
Wydaje mi się, że nakładasz to na tak małą powierzchnię i w małej ilości to się wchłania na miejscu i do krwiobiegu mało albo nic się nie dostaje i można. Aczkolwiek, któraś (wybaczcie, że nie pamiętam) wypowiadała się dokładniej o kosmetykach to może zaczekaj na jej opinię.
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Za oknem szaro i buro, byle tylko padać nie zaczęło . Mąż za niedługo wróci z pracy, jemy śniadanie i czeka nas cały dzień jeżdżenia |
|
|
|
#4228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak poszliśmy bo mi przeszło ale później tego pożałowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak pisałam jeden mi zrobił a inny już nie chciał No poważnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale Tż ma piękne podejście chce bronić swojej rodziny Cytat:
Byłam z nią tez na urodzinach koleżanki i wszyscy do dziś wspominają jak śpiąca Amelka chciała herbatę i powiedziała "Ich bin herbatka" Tęsknię za tym szkrabem ![]() Cześć Pogoda do bani Byłam już na cmentarzu z moją mamą a później jedziemy jeszcze do mojej babci i całą rodzinką na grób dziadka Miłego dnia Wam życzę |
|||||||
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za informację nie mam leukocytów, to już się nie przejmuję![]() Co do badania przez odbyt, to ja też tak miałam za pierwszym razem u gina Mnie w dalszym ciągu czasami mdli, wczoraj wieczorem strasznie się czułam, okropne wzdęcia, a potem o 23 zwymiotowałam pomidorówkę , którą zjadłam o godzinie 16
|
|
|
|
|
#4230 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a siostrę olej, kiedyś będzie w ciąży to się przekona vil84 ![]() ja dziś sie poryczałam tak mi się nagle niedobrze zrobiło ![]() Tż w pierwszej chwili nie wiedział co się dzieje, jak poleciałam do kuchni żeby zjeść cokolwiek! Dobrze, że na wierzchu miałam płatki sniadaniowe to na chwile pomogło.. Pierwszy raz, aż tak źle mi było ![]() D. po chwili zrobił mi kanapkę, zjadłam pół i już myślałam, że jest ok, na co dowróciłam się i poczułam kiełbasę, którą jadł i prawei ![]() Nie mam pojęcia co to się dziś stało, ale oby nigdy więcej
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

teraz widać jaki jest naprawdę
masz kogoś blisko siebie? rodziców, przyjaciół?
Maluszek bardzo urósł, ma 8,5 cm
jest idealny na 15sty tydzień, główkę ma wielkościowo kilka dni do przodu, a sam maluszek - o dwa dni za malutki, czyli cały idealny 

) ... nie usiedzę, nie ma szans 

Już byłam zdecydowana i chciałąm sobie iść.. ale szkoda mi się Go zrobiło więc zostałam