|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
I jeszcze to
Takie zmiany na skórze, zwane uszczypnięciem bociana, to najczęstsze znamiona, obserwowane u prawie połowy noworodków. Najczęściej pojawiają się na karku i z tyłu główki (“uszczypnięcie bociana”) lub na czole pomiędzy oczami (“pocałunek anioła”). To po prostu widoczne na skórze naczynia krwionośne, zupełnie nieszkodliwe i zazwyczaj znikają bez leczenia do drugiego roku życia. Później, w ciągu życia, mogą czasami na chwilę, ponownie się pojawiać, np. kiedy dziecko płacze. |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na cmentarz nie idę, nie wiem ale jakoś nie mam ochoty...
A ja, co by nie kupować małej cały czas zabawek to babcia jej kupi najbardziej spodobała jej się wróżka Kerry ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Kasik, ale twój cały poród trwał 30 minut czy miałaś parte 30 minut ?
|
|
|
|
#4443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny Marian? A, że jak zmieniam pościel codziennie i piorę kołdrę to już nikt nie pożałuje?? Królik miał życie jak w raju to sam sobie winien, że będzie siedział w klatce. CHociaż naprawdę tego nie widzę bo on nie jest nauczony tego.No ja teraz się wzięłam znowu za odchudzanie Mam co stracić a motywacja... cóż, nie będę ściemniać - średnia ![]() Ładny avek ![]() Cytat:
![]() Będę dziś robić cynamonki jak wrócę od lekarza z Kubą Na samą myśl mi się chce jeść ![]() Biedna, obolała
|
||
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
yhy takie czerwone , zobacz
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pogoda się poprawia ![]() Wvictoria, Nitka super awki ![]() Nadalka wypożyczyć Ci ponad 8 kilowego Fabiego? ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Powoli wątek nam się kończy Hania czatuj, bo niedługo nową część zakładasz
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale śliczna Cytat:
Kto się śmiał z futra dla Amelki?? ![]() Co powiecie na to: http://allegro.pl/cudowne-futerko-z-...754817278.html |
||
|
|
|
#4448 | |||
|
Zakorzenienie
|
uu współczuję. Gorąca kąpiel, ten plaster rozgrzewający o którym już była mowa Cytat:
ja czekam na konika i lewka na prezent dla synka szwagierkiCytat:
![]() Cytat:
u nas też ładnie.A nas dziś odwiedzi teściowa
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rezygnuje z kalendarza... |
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Piesek niezły. Pies sąsiada na wsi wynosi miski. My mu coś wrzucamy, a on woli zjeść w spokojnym miejscu, więc bierze miskę w zęby i idzie z nią na środek ogrodu, albo po prostu na swoje podwórko. * Mariana mi żal. W dodatku wiem, że moje kocurki po kastracji wcale nie przestały reagować na płeć przeciwną i jedno miałknięcie jakiejś kotki wystarczyło, żeby śmigały przez płot i robiły co do niech należy. A teraz mama ma dwie kotki i jedna na jej wyjazdy reaguje jak Marian na Kubę. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od 1,5 tygodnia gardło boli
![]() Idę żryć i odwiedzić babcię. Przyjechała ciotka i mój chrzestny, niech zobaczą Fabiego
|
|
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszło nam jabłuszko hipp i próbki herbatek
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, że naczyniaki mogą schodzić nawet kilka lat, ale na szczęście u nas tak nie będzie, bo nie wyobrażam sobie siedmolatki ze śliwą na powiece. Nic się z tym nie robi. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało, że dokładnie rok temu robiłam test
A teraz mój szkrabek jeszcze sobie smacznie śpi |
|
|
|
#4456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te już tak ładnie nie schodzą, ale na szczęście te widzę tylk ja.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
* Nadalka - może ten ból jest od schylania się? ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też ma , na karku dosyć duże, na czubku głowy trochę, i na oku prawym jej wychodzi jak dużo płacze.
W ogóle nie mogę się nadziwić że to moje dziecko już takie duże Dzisiaj raczej sobie nie poradzę z tym bólem choć już mniej boli, wygrzeję się pod prysznicem ale to dopiero wieczorem jak mała zaśnie... Kasik ja miałam parte ok 20 minut z czego musiałam i tak czekać z 10 zanim mogłam przeć wiec może jej wyszło od tego że mi nie pozwolili przeć przy tych skurczach ![]() I chyba coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam. A już wiem. Soleika no co ty jak by mi Fabi doszedł to już w ogóle bym się czołgała a jeszcze mogę chodzić ![]() Maciejka, raczej tak, bo strzeliło mi jak podnosiłam małą. |
|
|
|
#4458 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Masz już przygotowany nowy wątek, prawda?
![]() Wiesz jak jest z katarem - nieleczony tydzień, leczony 7 dni ![]() Cytat:
Piesek jest super - jak widzi, że mój ojciec buty zakłada albo bierze kluczyki od auta to od razu jest pod drzwiami do garażu i chodzi na tylnych łapach żeby go wziąć z sobą Ale on ma traumę bo został porzucony przed drzwiami schroniska dla psów skąd wzięli go moi rodzice.Ja też nei wiem jak będzie po kastracji. Dlatego zdecydowaliśmy się na chemiczną, która jest odwracalna (chociaż jej koszt to 300zł czyli zdecydowanie więcej niż zabieg usunięcia klejnotów). A Mańkowi to nie wiem co odbiło. Jak przyjechaliśmy ze szpitala to było ok. Po ok. 2 tyg. zaczął znaczyć teren (czyt. nasze łóżko) ale mu przeszło. I teraz gdzieś od 2-3 tygodni jest masakra. Bo to już nei znaczenie tylko normalnie złośliwe lanie po nim Cytat:
Ja to w to nie mogę uwierzyć ![]() Cytat:
Marian to będzie zagrożony przerobieniem na pasztet jak nei przestanie ![]() Może ładniejsze, ale to wygląda jak prawdziwe. Nie wiem jak dla Was ale ja to jestem przeciwna futrom całkowicie - bez względu czy naturalne (ze wsględu na zwierzęta) czy sztuczne (ze względu na ilość zanieczyszczeń jakie są emitowane do środowiska w procesie produkcji). |
|||
|
|
|
#4459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojjj... Cytat:
Mój mały ma naczyniaka na prawej powiece i te czerwone plamki o których piszecie też, z tyłu główki i na linii brwi. |
||
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że ma teraz 2 dni wolne to może się wykurujemy![]() A wątku nowego jeszcze nie szykowałam Poza tym chwilowo nie ma czołowych spamerek
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
moja mała ma na powiekach
kolezanka mówiła że jej córka tez miała i znikło do roku czasu tylko jak placze to sie pojawia
|
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, zmieniłam avka - teraz mój kochany siusiek, Marian
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
ale super wygląda
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie? Jak na niego patrzę to mi zaraz cała złość przechodzi.. mientka jestem i tyle
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4466 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cholera ![]() Domyślam się, co czujesz, bo u nas z kotem w sumie podobnie: moja wypieszczona, uwielbiana i śpiąca na mojej poduszce od maleńkości starsza córeczka musi teraz nocować poza sypialnią ![]() Niestety nie była w stanie się nauczyć, by nie wskakiwać do dziecięcego łóżeczka ![]() Ona się chyba dość szybko przyzwyczaiła, ze mną gorzej - wciąż nad ranem brakuje mi mruczenia, dotyku jej ciepłej, mięciutkiej główki, zapachu jej futerka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tyłu główki też ma plamy, ale inne. Takie trochę jak Gorbaczow Ale to chyba coś innego, zresztą ja też miałam (i chyba wciąż mam, tylko pod włosami nie widać), moja matka też miała, babcia ponoć także ![]() tak, właśnie coś podobnego Zosia też ma a Nadia jest coraz ładniejsza! (mamy identyczną grzechotkę - od prababci z Gdańska )Cytat:
)
|
||||
|
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jaja ja też właśnie o Chicco Polly myślę
strasznie podoba mi się Chicco Polly Magic ale mój chłopiec już pewnie za duży na ten pierwszy etap więc zapewne kupimy Chicco Polly 2w1 niech zgadnę jaki kolor Ci się podoba Chick to Chick![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ale z Mańka słodziak |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podoba mi się jeszcze ten, bo ma słodkie te rysunki, ale to jest podobanie czysto teoretycznie, w mieszkaniu bym takiego raczej nie postawiła, bo za kolorowy ![]() Jeśli chodzi o wygląd, to brałam jeszcze ten Peg Perego pod uwagę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

najbardziej spodobała jej się wróżka Kerry

Królik miał życie jak w raju to sam sobie winien, że będzie siedział w klatce. CHociaż naprawdę tego nie widzę bo on nie jest nauczony tego.

Pogoda się poprawia 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)