Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 10:32   #4441
Kasik_12
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

I jeszcze to
Takie zmiany na skórze, zwane uszczypnięciem bociana, to najczęstsze znamiona, obserwowane u prawie połowy noworodków. Najczęściej pojawiają się na karku i z tyłu główki (“uszczypnięcie bociana”) lub na czole pomiędzy oczami (“pocałunek anioła”). To po prostu widoczne na skórze naczynia krwionośne, zupełnie nieszkodliwe i zazwyczaj znikają bez leczenia do drugiego roku życia. Później, w ciągu życia, mogą czasami na chwilę, ponownie się pojawiać, np. kiedy dziecko płacze.
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:34   #4442
nadalka
Zakorzenienie

Ja na cmentarz nie idę, nie wiem ale jakoś nie mam ochoty...

A ja, co by nie kupować małej cały czas zabawek to babcia jej kupi najbardziej spodobała jej się wróżka Kerry

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Kasik, ale twój cały poród trwał 30 minut czy miałaś parte 30 minut ?
Stary 2012-11-02, 10:34   #4443
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
za brak kupy

Biedny Marian...

U mnie też największe zmiany widać na brzuchu i w piersiach. Aż się boję, jak będą wyglądać, kiedy przestanę karmić, tym bardziej, że im się już nieźle dostało podczas mojego odchudzania sprzed ciąży

Uwaga, zmieniłam Avatar
dziękuję

Biedny Marian? A, że jak zmieniam pościel codziennie i piorę kołdrę to już nikt nie pożałuje?? Królik miał życie jak w raju to sam sobie winien, że będzie siedział w klatce. CHociaż naprawdę tego nie widzę bo on nie jest nauczony tego.

No ja teraz się wzięłam znowu za odchudzanie Mam co stracić a motywacja... cóż, nie będę ściemniać - średnia

Ładny avek

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc. a ja znowu dzisiaj smęcę. mały rano odczuł brak cycka...i bardzo chciał się przytulac i tak mocno wtulal się we mie i cmokał sobie smoka ja niestety pokarmu mam już bardzo malutko. w jednej piersi prawie w ogóle...a druga boli ale odciągam może 60ml........ wiem, że to dobra decyzja ale dalej jest mi przykro. nie myślałam, że tak to odchoruję.
będzie dobrze. K. też się tak wtula we mnie i uwielbia tak zasypiać. Ale jak dawałam mu wtedy pierś (zanim odstawiłam) to jej nie chciał. Pewnei chodzi o bliskość mamy, a niekoniecznie o żarełko czy dziamdzianie piersi

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
hej.

kur. coś mi strzeliło w plecach i nie mogę się w ogóle schylać
Będę dziś robić cynamonki jak wrócę od lekarza z Kubą Na samą myśl mi się chce jeść

Biedna, obolała To oby dziś Iga nie rzucała zabawek na podłogę

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:38   #4444
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
takie czerwone?

tak, moją 7-dmio kilową córkę

dzisiaj to i tak pupa, bo do jutra jestem sama wiec nawet jak bym kupiła to bym sama nie dała rady sie posmarowac
yhy takie czerwone , zobacz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0440 (Kopiowanie).jpg (73,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-11-02, 10:40   #4445
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Pogoda się poprawia Zaraz idziemy do mojej babci w odwiedziny chociaż na chwilkę

Wvictoria, Nitka super awki
Nadalka wypożyczyć Ci ponad 8 kilowego Fabiego?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Powoli wątek nam się kończy Hania czatuj, bo niedługo nową część zakładasz

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:40   #4446
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Ja na cmentarz nie idę, nie wiem ale jakoś nie mam ochoty...

A ja, co by nie kupować małej cały czas zabawek to babcia jej kupi najbardziej spodobała jej się wróżka Kerry

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Kasik, ale twój cały poród trwał 30 minut czy miałaś parte 30 minut ?
Nie no parte tylko, sam poód z regulsrnymi skurczami trwał od 24, a urodziłam o 9.30
Stary 2012-11-02, 10:42   #4447
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale Nadia ma na czole, powiece i między oczami nad noskiem. To są niby takie wybroczyny po porodzie , czy którejś z Was dziecko też ma takie? Podobno do roku to schodzi ????

Po 13 jadę na cmentarz bo wczoraj nie byliśmy, a potem po jabłuszka z mamy działki dla Nadii

Jutro muszę kupić sobie sukienkę na chrzciny, żakiet, buty botki , tusz do rzęs i wiele innych , o nie ile kasy
Ale zakupów

Cytat:
Ale śliczna

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Pogoda się poprawia Zaraz idziemy do mojej babci w odwiedziny chociaż na chwilkę

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Dziękuję

Kto się śmiał z futra dla Amelki??
Co powiecie na to:
http://allegro.pl/cudowne-futerko-z-...754817278.html

Stary 2012-11-02, 10:43   #4448
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
hej.

uu współczuję. Gorąca kąpiel, ten plaster rozgrzewający o którym już była mowa
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Przyszedł motyl Lamaze

i Hanulka już 15 min do niego gada i się śmieje ciekawe kiedy będzie go tarmosić

haha chyba wspominałąm, że na motylko u nas się raczej nie skończy?
czekamy na fotki ja czekam na konika i lewka na prezent dla synka szwagierki

Cytat:
I jeszcze to
Takie zmiany na skórze, zwane uszczypnięciem bociana, to najczęstsze znamiona, obserwowane u prawie połowy noworodków. Najczęściej pojawiają się na karku i z tyłu główki (“uszczypnięcie bociana”) lub na czole pomiędzy oczami (“pocałunek anioła”). To po prostu widoczne na skórze naczynia krwionośne, zupełnie nieszkodliwe i zazwyczaj znikają bez leczenia do drugiego roku życia. Później, w ciągu życia, mogą czasami na chwilę, ponownie się pojawiać, np. kiedy dziecko płacze.
hmm mój ma z tyłu główki takie małe plamki czerwone, to to ?

Cytat:

Cześć u nas też ładnie.
A nas dziś odwiedzi teściowa

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:45   #4449
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ostatnio powiedziałam pediatrze że karmie bardzo często - średnio co 2 h, ale bywa że częściej, bo mała weźmie kilka łyków i dalej nie jest zainteresowana, to powiedziała mi, ze powinnam karmić nie częściej niz co 3 h. Nie zgadzam się z tą opinią absolutnie, chociaż przyznam że zaczęłam sie wahać, bo moja M. niezbyt dobrze przybiera (jest w normie ale w dolnej granicy) i myślę sobie - może faktycznie zjada tylko mleko I fazy, które jest mniej obfite w tłuszcz.. Może warto poczekać na "większy głód" Nie wiem.
mój też mówił zeby rzadziej karmic, ale ja mam go w nosie, bo karmie na zadanie Sary a nie zadanie lekarza... czesto nawet na zegarek nie patrze i nie wiem jakie sa przerwy. Ja bede ja trzymac do 3 godzin a jej moze pic tylko sie chciec, a nie jesc i bede ja meczyc, a niczym nie dopajam, jest tylko na piersi... u nas nic nie szkodzi ze mleko mniej tluste, Saruia jest papusnym bobaskiem od urodzenia..

rezygnuje z kalendarza...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:53   #4450
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne

A ja się witam znów z katarem
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:56   #4451
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dzień dobry
O wczoraj, od 18, nie ma kupy Normalnie tak się cieszę jak łysy bateryjką
*
Kicia się bawić chciała Do moich rodziców strach jechać z zabawkami z Lamaze dla Kuby. Ich pies jak tylko widzi coś w stylu pluszaka - miękkie i mieszczące się w pyszczku - uznaje, że to jego zabawka i pozamiatane A, że ma nawyk chowania wszystkiego to czasem moi rodzice szukają jego zabawek dość dlugo.
*
Marian będzie musiał wrócić do klatki na noc. Strasznie mi przykro z tego powodu bo nie lubię go w niej zamykać ale nie ma wyjścia. Posikuje nam łóżko w nocy, a mnie się nie chce codziennie prać pościeli i kołdry Nie wiem czy kastracja spełni swoje zadanie ale mam nadzieję.
Ależ my mamy powody do smutku i radości!
*
Piesek niezły.
Pies sąsiada na wsi wynosi miski. My mu coś wrzucamy, a on woli zjeść w spokojnym miejscu, więc bierze miskę w zęby i idzie z nią na środek ogrodu, albo po prostu na swoje podwórko.
*
Mariana mi żal.
W dodatku wiem, że moje kocurki po kastracji wcale nie przestały reagować na płeć przeciwną i jedno miałknięcie jakiejś kotki wystarczyło, żeby śmigały przez płot i robiły co do niech należy. Mieszkania na szczęście nie znaczyły, ale podwórko na wsi owszem.
A teraz mama ma dwie kotki i jedna na jej wyjazdy reaguje jak Marian na Kubę.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziś pogoda lepsza bez deszczu i niebo ok, jak t, wróci z pracy(bo dorwał jakas dorywcza narazie) to pójdziemy na spacer
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 10:58   #4452
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mnie od 1,5 tygodnia gardło boli

Idę żryć i odwiedzić babcię. Przyjechała ciotka i mój chrzestny, niech zobaczą Fabiego

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:07   #4453
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

przyszło nam jabłuszko hipp i próbki herbatek
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:09   #4454
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam, ale Nadia ma na czole, powiece i między oczami nad noskiem. To są niby takie wybroczyny po porodzie , czy którejś z Was dziecko też ma takie? Podobno do roku to schodzi ????

Po 13 jadę na cmentarz bo wczoraj nie byliśmy, a potem po jabłuszka z mamy działki dla Nadii

Jutro muszę kupić sobie sukienkę na chrzciny, żakiet, buty botki , tusz do rzęs i wiele innych , o nie ile kasy
Moja córcia ma naczyniaka na powiece, ale już jest słabo widoczny. Miała też czerwone plamki na policzkach, ale one zeszły bardzo szybko.

Gdzieś czytałam, że naczyniaki mogą schodzić nawet kilka lat, ale na szczęście u nas tak nie będzie, bo nie wyobrażam sobie siedmolatki ze śliwą na powiece.

Nic się z tym nie robi.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
w sumie u mnie by się zgadzało, ze to od trudnego porodu mam tylko nadzieję, że to zejdzie
Na pewno.
Stary 2012-11-02, 11:10   #4455
hanjah
Zakorzenienie

Tak mi się przypomniało, że dokładnie rok temu robiłam test A teraz mój szkrabek jeszcze sobie smacznie śpi
Stary 2012-11-02, 11:21   #4456
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze to
O! Na karku pod włoskami też ma czerwone plamki. Najpierw myślałam, że to uczulenie, a może to też wybroczynki? Te już tak ładnie nie schodzą, ale na szczęście te widzę tylk ja.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Biedny Marian? A, że jak zmieniam pościel codziennie i piorę kołdrę to już nikt nie pożałuje?? Królik miał życie jak w raju to sam sobie winien, że będzie siedział w klatce. CHociaż naprawdę tego nie widzę bo on nie jest nauczony tego.
*
Biedna, obolała To oby dziś Iga nie rzucała zabawek na podłogę
Fakt - Ty też jesteś biedna, ale to Marian czuje się zagrożony.
*
Nadalka - może ten ból jest od schylania się?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Kto się śmiał z futra dla Amelki??
Co powiecie na to:
http://allegro.pl/cudowne-futerko-z-...754817278.html
To polecane wcześniej Mamci było ładniejsze.
Stary 2012-11-02, 11:25   #4457
nadalka
Zakorzenienie

Moja też ma , na karku dosyć duże, na czubku głowy trochę, i na oku prawym jej wychodzi jak dużo płacze.

W ogóle nie mogę się nadziwić że to moje dziecko już takie duże

Dzisiaj raczej sobie nie poradzę z tym bólem choć już mniej boli, wygrzeję się pod prysznicem ale to dopiero wieczorem jak mała zaśnie...

Kasik ja miałam parte ok 20 minut z czego musiałam i tak czekać z 10 zanim mogłam przeć wiec może jej wyszło od tego że mi nie pozwolili przeć przy tych skurczach

I chyba coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam.
A już wiem.

Soleika no co ty jak by mi Fabi doszedł to już w ogóle bym się czołgała a jeszcze mogę chodzić

Maciejka, raczej tak, bo strzeliło mi jak podnosiłam małą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0.jpg (35,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (88,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-11-02, 11:33   #4458
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne

Masz już przygotowany nowy wątek, prawda?

Wiesz jak jest z katarem - nieleczony tydzień, leczony 7 dni

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ależ my mamy powody do smutku i radości!
*
Piesek niezły.
Pies sąsiada na wsi wynosi miski. My mu coś wrzucamy, a on woli zjeść w spokojnym miejscu, więc bierze miskę w zęby i idzie z nią na środek ogrodu, albo po prostu na swoje podwórko.
*
Mariana mi żal.
W dodatku wiem, że moje kocurki po kastracji wcale nie przestały reagować na płeć przeciwną i jedno miałknięcie jakiejś kotki wystarczyło, żeby śmigały przez płot i robiły co do niech należy. Mieszkania na szczęście nie znaczyły, ale podwórko na wsi owszem.
A teraz mama ma dwie kotki i jedna na jej wyjazdy reaguje jak Marian na Kubę.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Te powody to są pierwsza klasa
Piesek jest super - jak widzi, że mój ojciec buty zakłada albo bierze kluczyki od auta to od razu jest pod drzwiami do garażu i chodzi na tylnych łapach żeby go wziąć z sobą Ale on ma traumę bo został porzucony przed drzwiami schroniska dla psów skąd wzięli go moi rodzice.

Ja też nei wiem jak będzie po kastracji. Dlatego zdecydowaliśmy się na chemiczną, która jest odwracalna (chociaż jej koszt to 300zł czyli zdecydowanie więcej niż zabieg usunięcia klejnotów).
A Mańkowi to nie wiem co odbiło. Jak przyjechaliśmy ze szpitala to było ok. Po ok. 2 tyg. zaczął znaczyć teren (czyt. nasze łóżko) ale mu przeszło. I teraz gdzieś od 2-3 tygodni jest masakra. Bo to już nei znaczenie tylko normalnie złośliwe lanie po nim Dziś w nocy musiałam wstać i wymienić kołdrę bo oczywiście mokra (właśnie się pierze). mam tego już dość i dlatego klatka.

Cytat:
Tak mi się przypomniało, że dokładnie rok temu robiłam test A teraz mój szkrabek jeszcze sobie smacznie śpi
Ja to w to nie mogę uwierzyć

Cytat:
O! Na karku pod włoskami też ma czerwone plamki. Najpierw myślałam, że to uczulenie, a może to też wybroczynki? Te już tak ładnie nie schodzą, ale na szczęście te widzę tylk ja.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Fakt - Ty też jesteś biedna, ale to Marian czuje się zagrożony.
*
Nadalka - może ten ból jest od schylania się?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

To polecane wcześniej Mamci było ładniejsze.
K. też. Myślałam, że to od leżenie ale pewnei to te wybroczynki bo pediatra to widziała i nic nie mówiła.

Marian to będzie zagrożony przerobieniem na pasztet jak nei przestanie

Może ładniejsze, ale to wygląda jak prawdziwe. Nie wiem jak dla Was ale ja to jestem przeciwna futrom całkowicie - bez względu czy naturalne (ze wsględu na zwierzęta) czy sztuczne (ze względu na ilość zanieczyszczeń jakie są emitowane do środowiska w procesie produkcji).

Stary 2012-11-02, 11:40   #4459
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc. a ja znowu dzisiaj smęcę. mały rano odczuł brak cycka...i bardzo chciał się przytulac i tak mocno wtulal się we mie i cmokał sobie smoka ja niestety pokarmu mam już bardzo malutko. w jednej piersi prawie w ogóle...a druga boli ale odciągam może 60ml........ wiem, że to dobra decyzja ale dalej jest mi przykro. nie myślałam, że tak to odchoruję.

Cytat:
hej.

Ojjj...
Cytat:

Mój mały ma naczyniaka na prawej powiece i te czerwone plamki o których piszecie też, z tyłu główki i na linii brwi.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 11:52   #4460
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Masz już przygotowany nowy wątek, prawda?

Wiesz jak jest z katarem - nieleczony tydzień, leczony 7 dni
Już miałam wyleczony katar, a teraz znów od męża na mnie przeszło Dobrze że ma teraz 2 dni wolne to może się wykurujemy

A wątku nowego jeszcze nie szykowałam Przed nami weekend, a wtedy mniej piszemy Poza tym chwilowo nie ma czołowych spamerek
Stary 2012-11-02, 11:56   #4461
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
moja mała ma na powiekach kolezanka mówiła że jej córka tez miała i znikło do roku czasu tylko jak placze to sie pojawia
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:02   #4462
wvictoria
Wtajemniczenie

Uwaga, zmieniłam avka - teraz mój kochany siusiek, Marian

Stary 2012-11-02, 12:04   #4463
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ale super wygląda

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:05   #4464
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ale super wygląda
No nie? Jak na niego patrzę to mi zaraz cała złość przechodzi.. mientka jestem i tyle

Stary 2012-11-02, 12:08   #4465
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
No nie? Jak na niego patrzę to mi zaraz cała złość przechodzi.. mientka jestem i tyle
przyznaj się, że to pluszak??

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:16   #4466
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Aż sobie muszę posłuchać tego Maxa

Dziękuję
I za avka
Marian będzie musiał wrócić do klatki na noc. Strasznie mi przykro z tego powodu bo nie lubię go w niej zamykać ale nie ma wyjścia. Posikuje nam łóżko w nocy, a mnie się nie chce codziennie prać pościeli i kołdry Nie wiem czy kastracja spełni swoje zadanie ale mam nadzieję. Minął dopiero tydzień, a efekty ponoć będą widoczne za 3-4 tygodnie od zabiegu. W każdy razie znoszę dziś klatkę i będę go musiała w niej zamknąć. A że nie był w klatce od ok. 1,5 roku to będzie na pewno bunt. Ostatnio jak próbowaliśmy go zamknąć (ale w efekcie tego nie zrobiliśmy) to zaczepił zębami o druty klatki (próbował je przegryźć) i złamał sobie jednego zęba. Na szczęście tylko kawałek.

Ja karmiłam tak jak opisujesz przez ok. 1 miesiąc. Później nawet nie to, że mleczka nie było, tylko K. zrezygnował z niego i tyle. Ale jak przestałam karmić piersią (jakieś 2 tyg. temu) to nie miałam żadnych problemów z bolącymi piersiami, cieknącym mleczkiem, itp. Za to wczoraj i dziś po nocy zauważyłam mokre plamy na piżamie na biuście. I jak dotykam brodawek to czuję kropelki mleczka. Ale biust mnie nie boli.
posłuchaj, posłuchaj, choć szczerze wątpię, by rzucił Cię na kolana. Do niego potrzeba jednak amatora z awangardowym gustem muzycznym

Cholera
Domyślam się, co czujesz, bo u nas z kotem w sumie podobnie: moja wypieszczona, uwielbiana i śpiąca na mojej poduszce od maleńkości starsza córeczka musi teraz nocować poza sypialnią
Niestety nie była w stanie się nauczyć, by nie wskakiwać do dziecięcego łóżeczka
Ona się chyba dość szybko przyzwyczaiła, ze mną gorzej - wciąż nad ranem brakuje mi mruczenia, dotyku jej ciepłej, mięciutkiej główki, zapachu jej futerka

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już na oku jakieś krzesełka do karmienia??? Wiem że Jaś już dostał na chrzciny a reszta? ja powoli się rozglądam
myślałam o Chicco Polly, ale to jeszcze nic pewnego

Cytat:
moja też ma - na lewej powiece i środku czoła (to ostatnie widać tylko, gdy wyje)
Z tyłu główki też ma plamy, ale inne. Takie trochę jak Gorbaczow Ale to chyba coś innego, zresztą ja też miałam (i chyba wciąż mam, tylko pod włosami nie widać), moja matka też miała, babcia ponoć także

Cytat:
tak, właśnie coś podobnego Zosia też ma
a Nadia jest coraz ładniejsza!
(mamy identyczną grzechotkę - od prababci z Gdańska )

Cytat:
co więcej - te mogą nie zejść nigdy (patrz wyżej )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:16   #4467
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
przyznaj się, że to pluszak??
jasne ukladam go do zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swiatecznie.jpg (76,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1DSC_1069.jpg (46,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1DSC_1077.jpg (68,0 KB, 21 załadowań)

Stary 2012-11-02, 12:25   #4468
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
myślałam o Chicco Polly, ale to jeszcze nic pewnego
ale jaja ja też właśnie o Chicco Polly myślę strasznie podoba mi się Chicco Polly Magic ale mój chłopiec już pewnie za duży na ten pierwszy etap więc zapewne kupimy Chicco Polly 2w1 niech zgadnę jaki kolor Ci się podobaChick to Chick

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ale z Mańka słodziak
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 12:28   #4469
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-11-02, 12:32   #4470
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ale jaja ja też właśnie o Chicco Polly myślę strasznie podoba mi się Chicco Polly Magic ale mój chłopiec już pewnie za duży na ten pierwszy etap więc zapewne kupimy Chicco Polly 2w1 niech zgadnę jaki kolor Ci się podobaChick to Chick
hehe, zgadlaś!!
podoba mi się jeszcze ten, bo ma słodkie te rysunki, ale to jest podobanie czysto teoretycznie, w mieszkaniu bym takiego raczej nie postawiła, bo za kolorowy

Jeśli chodzi o wygląd, to brałam jeszcze ten Peg Perego pod uwagę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości