|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
![]() a dziś jadę z kotem do weta, od 3 dni mi wymiotuje |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- może mdłości od Pani mu się udzieliły :P a tak serio to mi czasem rzygaja jak mają anginę
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie! konflikt występuje tylko wtedy, gdy matka ma rh-!
|
|
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam te starsze - miałam wenę bardzo rozrywkową, chociaż moje stałe, wierne czytelniczki często płaczą ![]() Cytat:
Jakbyś się miała bać, to bez sensu, ja mam koty tak długo, że nie wyobrażam sobie domu bez kota
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze martwię się trochę bo czasem jej się zdarzało zwymiotować ale to jak coś ukradła do jedzenia, czego nie powinna była zjeść... ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam być w Waszym gronie dziewczęta, ale moje poranne wymioty zabrały mi całą siłę...
Tym bardziej łączę się w bólu z tymi z Was, które na codzień mają takie atrakcje... Eliza Ty mnie nie strasz, że to może być tylko początek. Ja przez ostatnie 1,5 m-ca miała ciągłe mdłości (dopiero od tygodnia się poprawiło) a jak teraz miałby zacząć sie jeszcze większy hardcore to nie wydole Lekarka powiedziała, że na ten moment trudno powiedzieć, czy to ciążowe, czy jakieś zatrucie czy wirus. Jeśli wymioty nie ustąpią mam się zgłosić na izbę przyjęć, a póki co stosować dietę lekkostrawną (sucharki + gotowany ryż). Póki co jest cisza, tylko do niczego się nie nadaję... Cytat:
![]() i cieszę się, że wracasz do domu.Nuna - świetne wyniki, tylko tak jak dziewczyny pisały, musisz uważać z toxo, żeby się przypadkiem nie zarazić. Głównie zwracaj uwagę na mięso surowe i owoce i warzywa (trzeba je dobrze myć) i będzie git
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zabieram Młodą do dziadków
Oni się pocieszą, a ja odpocznę.3majcie się Mamy
|
#4329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze nie wyrzucalam starej puchówki, sprzed odchudzania- rozmiar 42/44. Na zime bedzie jak znalazl ![]() A co do pierwszej ciazy z konfliktem, to moj gin powiedzial to samo. Pierwsza niegrozna,przy kolejnych trzeba dzialac. Wiec nic sie prosze nie martwic ![]() Cytat:
Tak wczesnie sie pokazal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie mam zadnych objawow. Piersi mnie troche bola i swedza np i w macicy czasami cos ukłuje ![]() Mdlosci sie skonczyly, wlasnie wcinam rosołek, potem bede jadla gulasz ![]() ![]() Zapisalam sie dzis na USG prenatalne i test Pappa na 24 listopada. To bedzie 11t i 3d ciazy. Tak mnie baba zapisala na podstawie info o OM. MAm nadzieje ze to dobry termin ![]() Inna, co do wynikow wolnej bety i testu pappa, to zerknij na bocianowe forum. Tam dziewczyny podaja wszystkie interpretacje wynikow. I sa bardzo dokladne |
||||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki macie juz jakieś opinie o wózkach? ja wiem, że wcześnie i w ogóle ale chce zaplanować wydatki. Pytając znajomych dowiedziałam się:
- fotelik koniecznie Maxi Cosi, drogi ale wart ceny, w tanich dzieciak siedzi a nie leży i to mu szkodzi na plecki + ma od razu oparcie wokół głowki w komplecie - dziecko może być w takim foteliku 2 h dziennie więc dopinanie go do stelaża i robienie wózka jest złe dla malucha - nie ma sensu inwestować w gondolkę bo duże, ciężkie, nieporęczne i najlepiej kupić droższą wypasioną parasolkę a gondolkę zwykła i jak tylko maluch zacznie siadać to do parasolki, która bardziej poręczna słuchając tego wszystkiego mam w głowie ![]() :conf used:i tak się zastanawiam nad taką opcją: http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-g...728066722.html tylko martwią mnie te koła x-landera :/
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście nie mam zamiaru robić z fotelika wózka a wózek chcę 3w1 albo 2w1 - gondola, spacerówka i ew. fotelik (zależy jaki będzie w komplecie, jeśli kiepski to się dokupi inny, osobno).
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że u kogoś u mnie nie ma, ja nie głaszczę. Więc teraz tym bardziej nie bede głaskać![]() ![]() dziewczyny a badanie na różyczkę jaki ma oznacznik?? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- tak teraz stwierdzam, że nie dostałam na to chyba zlecenia??
|
|
#4333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za 2 trym!!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje za synusia!!!Cytat:
Ja przy moich 2 łobuzach też bardzo marzę tym razem o dziewczynce
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka to nie wiem, ale fotelik na pewno będzie z wyższej półki, bo TŻ ma świra na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie, aż do tego, że ostatnio kazał mi usiąść za sobą - on jako kierowca- bo tam jest najbezpieczniej. Wyśmiałam go. A co do wózka, musi być miejski, bo tu na wsi o dziwo nie mamy gdzie spacerować, więc na spacery będziemy jeździć do miasta, za miasto. I chciałabym by koła były pompowane. Moja przyjaciółka kupiła wózek 3w1 ale ani ze spacerówki ani z gondoli nie korzystała. Woziła małą w foteliku, a gdy już siedziała w takim rowerku co się pcha.
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam mojego szefa - właśnie oznajmił nam że kończymy dziś o 15!
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam Ci, że cię kocham?? kurde nie wiedziałam ![]() czyli jeszcze 2 lata
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
![]() motylek- dziękuję! a ja zachodziłam w głowę czemu różyczkowych badań nie mam uff
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-02 o 14:40 |
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj nie spodziewałam się, że znajdę miłość na wizażu ![]() ![]()
|
#4340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaaa chce porządnego usg i też wiedzieć czy synuś czy córeczka Cytat:
my mamy już wybrany, już raz wklejałam, jest tańszy, ale też ma wszystko, co potrzebne, i foteliki Maxi-Cosi można wpinać ![]() http://www.aroshop.pl/product-pol-71...WY-NR-241.html |
|||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
tak, Ty będziesz moją miłością
I twoje baby
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam, że solaris też super, zresztą jak doliczyć fotelik maxi cosi za 400-500 to wychodzi na to samo
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też racja chociaż mężu się upiera na fotelik Recaro - maniak samochodowy, i powiedział że do swojego auta to tylko fotelik z Recaro z alcantarą ale to kosztuje ok. tysiaka, więc mam nadzieję, że mu to wybiję z głowy
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas chyba następne kupimy 2 bo o ile pierwsze 6 miesięcy to albo będę sama jeździła albo całą rodzinką to potem lepiej by było nie przepinać między autami co chwilę w zależności kto będzie szoferem dnia
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Z serii-tylko facet jest do tego zdolny: Naprzeciw mnie jest apteka-na niej wielki bilbord Pani z bobasem na rękach. Pan Tata na oko z 3letnią córą oglądają dzidzię z foto, po czym mała mówi,że chce buzi. No to Pan tata wziął ja na ręcę i podstawił pod bilbordowego dzidziulka-mała go wyśliniła soczyście z cmoknięciem ![]() Boże,środek centrum handlowego, miliardy zarazków, ale córa chce to czemu nieee ![]() Ostatnio też Pan tata chciał być kochany i kupił synkom lody. A było w ten dzień mroźnie, oni w czapach, szalach, trzesacy się z zimna dzielnie lody wcinali :P |
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny!
Dostalam wypis i jedziemy do domku. Chce cos normalnego zjesc ![]() Bede cala droge myslala nad imieniem dla syna.
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwizdak świetne są Twoje opowieści z mrowiska będę chętnie sobie nimi umilała czas. Brawo! No i brawa dla Mrówki za pierwsze kroczki Ciekawe jakim owadem będzie Wasze drugie maleństwo
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Mój Boze nie idzie was nadrobić. Stwierdziłąm, że nie będę już próbować tylko odezwę się na bieżąco.
Gratuluję synków. Podobno są wcześniej do rozpoznania. Mi córcie stwierdzono w 20 tyg, teraz mam nosa na syna, więc pewno będę następna, dowiem się może za tydzień na wizycie. Ja też płacę 60 zł Może to ten sam gin???? ![]() Jestem w II trymestrze, a mdli mnie nieziemsko. Mam taki dziwny posmak w ustach, że nie wiem co mam robić ,cały czas podjadam, zeby było mi lepiej, ale wolałabym uniknąć efektów podjadania Ma ktoś jakiś dietetyczny patent???PS. Brzuszek mi wyskoczył
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2012-11-02 o 15:49 |
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) i ciesze sie ze TZ ZMADRZAL!!!!Kobitki dziekii za kciukasy ojj widac ze trzymalyscie )Jestem szczesliwa dzidzia zdrowa, przeziernosc nt-1,5 Kosc nosowa obecna , przepływy w zastawce trojdz. prawidlowe itd . wszystko jest dobrze i uwaga na 90 % w brzuszku mam synka 6,3 cm a ponizej jego piekne zdjecia )TZ byl wszoku ze wszystko tak widac i wogole ze wszystko dobrze i spokojniesi jestesmy a i termin porodu wg USG na 12 maja wiec 2 dni szybciej
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2012-11-02 o 16:38 |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny synek a ja myślę , że u mnie będzie dziewuszka![]() Zdjęcia piękne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

ale TŻ sprząta kuwety :P