|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Przedstawiam Wam naszego Antosia.
|
#1742 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
ale zauważyłam że przeważnie jest wysypka jak czegoś zjem za dużo, np. jedna herbata z cytryną na parę dni nie zaszkodzi a pita już codziennie powoduje wysypkę, tak samo z marchewką czy czekoladąu nas ostatnio w Auchanie kupowałam pampers new baby za 29,99 72szt w rozm.2 Cytat:
Cytat:
, muszę mojego do apteki wysłać ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Dearlie jaki przystojniak z Antosia
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ostateczna decyzja oczywiście należała do mnie. Ciężko sobie z nią radzę do teraz. Mam chwile, że wybucham płaczem na myśl o jej podjęciu. Wtedy w szpitalu czułam się totalnie bezsilna. Straszono mnie, że jeżeli Mały straci kolejne 200g do rana, to jego sytuacja zdrowotna będzie kiepska. Poza tym tak jak pisałam... kanaliki miałam zupełnie zaczopowane. Piersi napompowane, a ani kropli mleka. Całe dwie zmiany pielęgniarek i położnych, zarówno z noworodkowego, jak i z połóżniczego, robiło co mogło, aby je udrożnić, ale po prawie dobie walki, wszyscy rozkładali nade mną ręce. W szpitalu nikt nie może wprost powiedzieć, że d*pa... nic z tego nie będzie, ale widziałam to w oczach tych wszystkich ludzi. Bałam się o Małego... pomijając utratę wagi, to to, że za chwilę rozwinie się paskudny stan zapalny i co ja z nim wówczas zrobię? Z kim zostawię, gdy rozłoży mnie gorączka lub wyląduję w szpitalu? Bo straszono mnie również jakimś nacinaniem.
|
#1746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
słiczny, treaz wkonću masz swojego ksieca Dzien dobry wczoraj się nie odzywałąm ale nie za bardzo miałam kiedy. Młody wczoraj zasnał o 20 i spał do 4 :wow: az budzilam sie co godzine sprawdzic czy aby zyje teraz znowuu spi dzisiaj przyjezdza do nas ciezarna kuzynka z córeczką póltoraroiczna wiec Zuzia bedzie miała kolezanke. Spia u nas wiec wieczorem mnie napewno nie bedzie. teraz mam chwilke to posiedze
|
||||
|
|
|
#1747 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Slodziak ![]() Cytat:
Chyba ze moze sprobuj przystawiac malucha do cyca i znczasem moze uda ci sie piersia karmic. |
||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
czekam aż mały się obudzi i śmigamy na spacerek bo wczoraj przez deszcz niestety się nie udało wyjść.Jejku ale wczoraj byłam wypompowana przez to moje dziecko które w ciągu dnia spało 15 minut Kurde odstawiłam tą oliwkę a krostki na buzi są nadal ... może i nawet więcej :/ tą skórkę na buźce ma taką strasznie suchą a już nie mam pojęcia czym smarować żeby się nie pogorszyło. Dearlie Antoś jest śliczny Ważne że już jest wszystko dobrze i jesteście w domku głowa do góry!
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Na 16-tą
![]() Piękny Cytat:
Rozumiem Twój strach, więc rozumiem też decyzję |
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dearlie biedactwo... tak się namęczylaś. Szkoda, że Antoś nie może cieszyć się Twoim mlecznym potencjalem, ale najważniejsze że się najada i przybiera. Nie wyobrażam sobie co przeżyłaś przez ten zastój... To musiało być okropne. Cieszę się, że Antoś ma się dobrze mimo tych przeżyć. Ciesz się Kochana macierzyństwem razem z tatusiem. Cudownie, że tatuś przeżywa to tak razem z Tobą. Cytat:
Chyba wyczuła, że mama jest chora i trzeba dać jej spokój. Niestety przewiało mnie wczoraj na spacerze i dostałam dużej gorączki... Dziś już jest lepiej, ale bałam się, że małą też coś złapało bo płakała i nic ją nie uspokajało. Ale w końcu zjadła i teraz słodko śpi ![]() A u nas i Dady i Pampersy się sprawdzają. Tyle, że mała robi kupki na raty przez cały dzień i noc, a nie co 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Źle to by było jakby maluszek musiał dalej głodować. MM nie jest takie złe, wiele dzieci na nim wyrosło i są zdrowe Głowa do góry. Jesteś wspaniałą matką!
|
||
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jak te Wasze dzieci ślicznie nocki przesypiają
tylko pozazdrościć bo ja mam pobudki co 2,5-3h czasem co 4 ale to bardzo rzadko .Moje dziecię teraz śpi w najlepszym a na dworku śliczne słonko jak się obudzi i będziemy mieli iść to zapewne zajdzie
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, zzieleniałam.
Krawienie po cięciu skończyło się ze 3 tyg temu. Przedwczoraj ciekło ze mnie strazliwie, ide do kibla a am na wkładce jakieś pomarańczowe upławy- dzień wcześniej brzuch bolał mnie jak na okres więc sobie myśle pewnie @wróciła. do wieczora już nic się nie działo (plamienie było z rana) wczoraj kurka wodna koło południa ide do łazienki patrze a tam krew- taka normalna miesiączkowa, mocno czerwona. Założyłam podpaske, po godzinie troche sie tej krwi nazbierało, więc zmieniłam podpaske do wieczora była czysta, dzisiaj też nic nie ma. i nie wiem jak to ugryźć. co to było? czy faktycznie @ wyjątkowo skąpa (ale dziwne bo wcześniej zawsze 7 dni konkretnego krwawienia było) czy to jakieś szczątki po ciąży jeszcze macica wyrzuciła?? dziwne to dla mnie.
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zazdroszczę. Moj się potrafi co godzinę budzić. Dziś chyba pobił rekord, w ciągu 2 godzin 4 pobudki.
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
mala mysz tak tylko ze ja przytylam tylko 3kg i myslalam ze przez karmienie schudne chociaz do 63kg
narazie mam 67kg,niby niema tak zle ale wcale bym sie nie obrazila jakby troche z ud i z boczkow poszlo...---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
bo spi ze mna i cyca podaje mu czasem przez sen.. ale z tego co kojarze to budzi sie ok 1 i 4 w nocy
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka ja też mam coś popierdzielone z tymi krwawieniami, raz leci raz czysto i za cholere nie wiem co jest grane...
W przyszłym tygodniu ide chyba do gina i przy okazji becikowe załatwie
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
ja tez tak mam a w niedziele bedzie 5 tygodni od cc
|
#1758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Cytat:
Cytat:
jak czytam o takich lekarzach to mnie krew zalewa ![]() czy naprawdę szpitali nie stać na porządnych lekarzy tylko zatrudniają konowałów od siedmiu boleści po znajomości oni tam pracują czy co ![]() ☠☠☠☠ica mnie bierze, naprawdę... Słonko, współczuję Ci bardzo, mam nadzieję, że szybko o tym zapomnisz. ślicznota Cytat:
moim zdaniem mleko w piersiach nie czyni kobiety lepszą matką. swoją miłość do Antosia możesz mu okazać na tysiąc innych sposobów, zresztą na pewno sama o tym dobrze wiesz ![]() ważne że dbasz o to, by było mu jak najlepiej. a ja chciałam się pochwalić, że Lena w 2 tygodnie przybrała 0,5 kg dalej w dzień karmimy się mieszanką a w nocy wyłącznie piersią. nie wiem czy to ma jakiś związek ale zauważyłam, że ataki kolki w ostatnich dniach troszkę się zmniejszyły
|
|||
|
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tamlin ja tez daję swoim bebiko od 4 tyg.życia inie mają żadnych sensacji brzuszkowych wiec chyba dobre jest. |
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A moja Alicja skończyła dzisiaj 2 miesiące ![]() Jak dam rade potem wejść na stacjonarkę to wrzucę jakieś fotki. |
||
|
|
|
#1761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wazne ze wy jestescie szczesliwe jak tez twierdze ze wcale nie jestem gorsza tylko dlaTEGO ZE nie karmie [piersia Cytat:
wrzuc wrzuc swoją wielkooką Alicje
|
|||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Colds ale Ci słodko śpi ta pociecha
Dearlie Twój Antoś z profilu odentyczny jak mój Alan jak sie urodził, pomijając włoski bo mój to blondas ![]() Cudne te nasze maleństwa ![]() Kraven rodź wreszcie ![]() Coś sie ociągacie z Jaśkiem
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłaś to, co należało Cytat:
Cytat:
. Zobaczymy.W każdym razie pampersy szt. 80 są u mnie za 42zł. Ale przejdę się po innych sklepach jeszcze, bo może faktycznie.. Lepiej mieć pewność, a dać te kilka zł więcej. |
|||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy Zuzi i teraz przy Jasiu tylko pampersy dla mnie inne nie istnieja, kupa u Jasia raz wyszła tylko plecami
wogóle moja spiralka działa.. dzisiaj dostałąm okres
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() [QUOTE=gda;37377794] My jak zwykle rano musieliśmy pomóc synkowi termometrem... Biedaczek rano jest taki zagazowany i zatkany Ciekawe kiedy to przejdzie... Gda mój też z rana musi się nieźle namęczyć aby puścić parę bąków. Chyba podajesz swojemu bobotic o ile się nie mylę, od kiedy zaczęłaś? W ulotce przeczytałam, że można dopiero od 28 dnia.. A wypróbowywałaś windi? Dearlie gratulacje, mały jest prześliczny Jak tak czytam opisy Waszych porodów to nóż mi się w kieszeni otwiera, podejrzewam że gdybym się zdecydowała rodzić w swoim szpitalu miałabym podobną historię na koncie. Dobrze, że już po wszystkim, chowajcie się zdrowo ![]() Cytat:
No ale nie będę narzekać, wolę to niż kolki i jego płacz. Aczkolwiek robi się coraz bardziej marudny
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko do mamuś po cc czy macie czucie w brzuchu na bliźnie?
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
hehe
ok to wrzucam fotki z serii "wielkie oczy mojej córci"
|
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- 2 zdjęcie świetne!Oliwka też tak gałki wywala jakby wiecznie zdziwiona była
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ale zauważyłam że przeważnie jest wysypka jak czegoś zjem za dużo, np. jedna herbata z cytryną na parę dni nie zaszkodzi a pita już codziennie powoduje wysypkę, tak samo z marchewką czy czekoladą
, muszę mojego do apteki wysłać 

Ale się cieszę, że mogę być tutaj z Wami i podzielić się tym wszystkim. 

Rozumiem Twój strach, więc rozumiem też decyzję
przesrane - dosłownie