Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XII 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 16:21   #1981
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Mam to samo zdanie i też abstrahuję zupełnie od kwestii finansowej, bo byłoby nas stać na takie szczepionki. Po rozmowie z koleżanką i przeczytaniu kilku artykułów na te temat nie zdecyduję się na szczepionki skojarzone, za duże ryzyko, za krótko sie je wykonuje. Choć znaczna część lekarzy powie, że to bzdura... Miałabym może do ich zdania więcej zaufania, gdyby nie przedstawiciele handlowi firm farmaceutycznych, których widywałam regularnie w przychodni Dlatego nie zamierzam się wdawać w dyskusje z lekarzem, powiemy że życzymy sobie standardowe pojedyncze szczepionki a jak nam będzie kit wciskać powiem, że nas nie stać.
Oczywiście szkoda, że maluszek będzie kilka razy kłuty, ale to drobiazg w porównaniu z ewentualnym ryzykiem powikłań po szczepionkach skojarzonych
Ponadobowiązkowym szczepieniom też mówię i koszty nie mają tu nic do rzeczy.
dokładnie.
Lekarze nie będą zarabiać na zdrowiu mojego dziecka.

Dziewczyny te skurcze to chyba i mnie się zaczęły udzielać...
Chyba mam skurcze, takie dość regularne
Za niedługo przychodzą dziewczyny do mnie, nie zamierzam rodzić
Stary 2012-11-02, 16:22   #1982
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Ogłaszamy koniec obijania-przed nami czas pieluszek przewijania - Mamusie XI-XI

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dokładnie
Skończyłam Uniwersytet Medyczny - żaden z profesorów pediatrów nie polecał tych szczepionek.
Nie mogę sobie wyobrazić podania takiemu maleńkiemu dziecku 5 czy 6 szczepów bakterii czy wirusów za jednym razem... Przecież to na samą myśl brzmi przerażająco.
Moja koleżanka teraz szczepi tymi skojarzonymi, mówi że dlatego bo nie wyobraża sobie kłucia tyle razy swojej córki... coż ja uwazam ze lepiej tradycyjnie, ja tak byłam szczeipona, noc z tego nie pamietami zyje.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:31   #1983
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka teraz szczepi tymi skojarzonymi, mówi że dlatego bo nie wyobraża sobie kłucia tyle razy swojej córki... coż ja uwazam ze lepiej tradycyjnie, ja tak byłam szczeipona, noc z tego nie pamietami zyje.
Dla mnie tłumaczenie, że dziecko jest kłute igłą i że to dla jego bezpieczeństwa jest po prostu śmieszne.
Nic dziecku nie będzie, że go parę razy pielęgniarka zaszczepi.
Ja nie pamiętam tych szczepionek jakoś i bólu jakiegokolwiek
Stary 2012-11-02, 16:33   #1984
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a co z niteczką?odzywala sie ostatnio??

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
ja tez nic nie pamieta, 5 minut bolu i już po sprawie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:35   #1985
DeKajka
Zakorzenienie

Dziewczyny widze ze Marti nie ma a tylko do niej mam numer . ktora zamierza byc na forum i podzieli sie ze mna swoim numerem ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:36   #1986
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

będę modelką choć mam dupę wielką

P

Szymonek
Stary 2012-11-02, 16:39   #1987
halwaya
Zakorzenienie

wiecie co.. wy tu wszystkie się w kolejkę przede mną wpychacie :P

tak w ogóle właścicielka przyjechała.. z tym linoleum całym.. i wiecie co.. za krótkie kupiła! nie no nie mogę.. pojechała do sklepu wymienić - jak zdąży to dziś wróci i będzie z synem kładła (syn jeszcze nastoletni).. mój tż chyba zawału dostanie jak zobaczy ich dzieło.. bo on dokładny jest do bólu.. no ale ch.uj ich mieszkanie to niech sobie robią jak chcą..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:43   #1988
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
A w tv juz '' poczuj magię świąt ''
bylam rano w tesco,to juz mikolaje z czekolady stoja i masa innych produktow z opakowaniami swiatecznymi, prawie 2 m-ce prze swietami
Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Dziewczynki dodałam zdjęcie do albumu Pewnie już ostatnie z brzuszkiem. Ale za to najbardziej aktualne bo z wczoraj. Ach jak mi będzie pusto w brzusiu po porodzie
ślicznie i masz sliczne wlosy
Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hej
chciałam powiedzieć,że wczoraj... miałąm całe majtki i spodnie mokre ! a to nie było posikanie się ! I nie wiem co to bylo?!

Po druigie, mój TŻ naprawde oszalał. Wczoraj stwierdził żebyśmy wzięli cywilny w tym miesiącu
dla tz-ta, moze sie uda,my coprawda 2 m-ce czekalismy na termin,ale moze ktos zrezygnuje i wskoczycie szybciej
no chyba,ze sie nie zgodzilas
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A w ogóle to właśnie wróciłam od weterynarza, bo byłam po tabletki na odrobaczenie dla psa. Pies sobie czekał grzecznie pod drzwiami, także to nie była żadna wizyta.

Jak usłyszałam ile kosztują tabletki to padłam. Do tej pory wydawało mi się, ze kosztowały kilka złotych
Miałam do wyboru albo jedną za 50 zł, albo 4 za 38 zł. Wzięłam te 4, bo bez przesady jakoś psu się da, ale powariowali. Nie wiem czy wszędzie są takie ceny
Ostatnio odrobaczałam chyba rok temu, ale wydaje mi się, że ok. 50 zł to zapłaciłam razem z wizytą i szczepionką na wściekliznę. Chyba, że nie pamiętam.
duzo bardzo
ja w kwietniu placilam kolo 10zl,ale moze juz tak podniesli

widze,ze niteczka sie nie odezwala,cos czuje,ze moze to juz

DeKajka jak skurcze?

ale mnie rura pali, w tym 8 miesiacu czułabym sie calkiem fajnie,ale zgaga wszystko psuje co za dziadostwo
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:47   #1989
DeKajka
Zakorzenienie

Jasiu , Kamila -

Na pamiątkę ...

Stary 2012-11-02, 16:50   #1990
Tommorow
Raczkowanie

Agrafka gratulacje kochana, a Sebus duuzy chlopaczek

DeKajka
jak tam Twoje skurcze, bo doczytalm ze juz sa dosc bolesne i czeste

A ja bylm na zakupach, a teraz czuje ze bede chora, brak slow ...

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:50   #1991
justa86
Zadomowienie

Z tego co pisalyscie to nikt nie decyduje sie na skojarzone.... hmm popytam jeszcze kolezanek po kursach szczepen, ciekawe co tam mowili an ten temat.... jak niby medyczna ale co do tego nie mam pojecia co zrobic, nie wiem czy bede szczepic skojarzonymi ale zaszczepie na rotawirusy i pneumokoki

Oho kolejny temat dzieciowy w rozmowach w toku!!
matko to chyba stare odcinki, ale porazka totalna
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:50   #1992
kaaamila1
Zakorzenienie

Mam dla Was zdjecia kąciku mojej córci

(w tle długo wyczekiwana szafa dzieła mojego tatusia )- hehe..nie zaknęłam jej tak więc nie zwracajcie na to uwagi :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0003.jpg (79,5 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0005.jpg (79,9 KB, 81 załadowań)

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-02 o 16:52
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:52   #1993
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
bylam rano w tesco,to juz mikolaje z czekolady stoja i masa innych produktow z opakowaniami swiatecznymi, prawie 2 m-ce prze swietami
Peperonik.. ja Ci powiem tak.. akurat tak się składa, że pracuję tutaj w Anglii w Tesco i takie świąteczne rzeczy przychodzą już pod koniec sierpnia.. we wrześniu już jest wystawka - najpierw nieśmiała - ale już jest stoisko ze słodyczami i dział z party food i indykami na mrożonkach
No a przeważnie ostatnia dostawa w boże narodzenie to już rzeczy na wielkanoc przychodzą tak więc od świąt do świąt
Swoją drogą najgorsza taka robota w handlu W końcuu będę miała normalne święta!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

(w tle długo wyczekiwana szafa dzieła mojego tatusia )
ale pięknie! no to teraz czekamy na lokatorkę
o i jest żyrafka wygrawerowana! słodko!

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-11-02 o 16:53
Stary 2012-11-02, 16:52   #1994
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
No nie . jaja . teraz byl po 10 minutach . jeszcze jeden taki i dzwonie po TŻeta . zaczynam sie bac
Karola, cały czas trzymam

Cytat:
to nieźle
Stary 2012-11-02, 16:54   #1995
kaaamila1
Zakorzenienie

Mysti nie wtryniaj się w kolejkę hehe

................

Halwaya- Mój mąż uparł się na to łóżeczko ! Jak je zobaczył to od razu powiedział, że je kupimy. I tak wróciliśmy po nie po 2 miesiacach

Hehe..mój Kenzo jaki stróż co nie ???

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-11-02 o 16:56
Stary 2012-11-02, 16:56   #1996
justa86
Zadomowienie

Cytat:

(w tle długo wyczekiwana szafa dzieła mojego tatusia )- hehe..nie zaknęłam jej tak więc nie zwracajcie na to uwagi :P
Super!! i sliczna posciel
Stary 2012-11-02, 16:57   #1997
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
to byłby świetny pomysł-oddawanie tej krwi w szpitalu dla faktycznie w danym momencie potrzebujących.
Mnie jeszcze nurtuje czy położne są przeszkolone w jaki sposób prawidłowo ją pobrać. W zasadzie jesteśmy praktycznie zdecydowani na nie po kilku dniach rozmów.
Całościowo wydaje mi się, że to taka sama machina jak "kocham-szczepię" na wszystko jak leci...
Dla mnie to też jest ogromna machina - krew pępowinowa czy skojarzone szczepienia - ogólnie wszystko, gdzie trzeba wyłożyć niemałą sumę pieniędzy. Nie wierzę w bezinteresowność takich firm oraz w to, że chcą one naprawdę dobrze dla nas czy naszych dzieci.

Ludzie dziwią się i są oburzeni, że państwa nie stać na opłacanie pewnych kuracji, a mało kto się zastanawia, że niektóre ceny leków naprawdę są wzięte z kosmosu. Pewnie ktoś mi zarzuci, że się nie znam i w ogóle, bo badania kosztują itp, ale bez przesady. Niech tym przykładem będzie moja dzisiejsza wizyta u weterynarza o której pisałam po tabletkę na odrobaczenie, gdzie 1 tabletka ( podkreślam jedna) kosztuje 50 zł.
Pomijam już milionowe kuracje na poważne choroby. Dla mnie są to ceny z sufitu bazujące na tragedii ludzkiej.

Poza tym słyszałam taką opinię, że firmom farmaceutycznym nie zależy tak naprawdę na wyleczeniu, tylko na chorobach przewlekłych - czyli np. zaczynasz brać leki na cholesterol to już do końca życia musisz je brać. Wielu lekarzy jeździ na różnego szkolenia sponsorowane przez te firmy i tak naprawdę nie mają wiedzy na temat innych sposobów leczenia chorób, nawet jeśli ich intencje są dobre.

Pewna lekarka powiedziała osobie z rodziny, że dobrego cholesterolu nie da się podwyższyć, bo to jest genetyczne, że cukier nie ma wpływu na cholesterol, a trzeba wyeliminować produkty bogate w cholesterol, żeby obniżyć ten zły - gdzie podobno taka dieta może być niebezpieczna, a tak naprawdę problem jest w wątrobie, która odpowiada bodajże w 80% za problem z cholesterolem. Ograniczając tego typu produkty, wątroba zwiększa produkcję złego cholesterolu i jest błędne koło.

Nie będę już się wdawać w szczegóły, bo nie wiem czy kogoś to w ogóle interesuje.
Powiem tak: w miesiąc czasu udało się tej osobie podwyższyć dobry cholesterol ( do stosownej normy), obniżyć zły, ograniczając cukier oraz stosując tabletki z wiesiołka, jedzenie grapefruita i picie ziół.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 16:58   #1998
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Super!! i sliczna posciel
Dzięki To ta z Netto To był najlepszy zakup ! Nie dośc, że kosztowała 70 zł z prześcieradłem i ochraniaczem to jeszcze jest świetna jakościowo.

Stary 2012-11-02, 16:58   #1999
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość

DeKajka
jak tam Twoje skurcze, bo doczytalm ze juz sa dosc bolesne i czeste
Dalej są ale nieregularne ..
ale tak czy tak jak TŻet wroci jedziemy na IP bo wyczytalam tyle forum i kazdy porod jest inny .. lepiej nie ryzykowac bo u mnie moze to akurat tak wygladac .

Gusiak -

Kamilka - jak slicznie bardzo mi sie podoba A piesio boski

Na pamiątkę ...

Stary 2012-11-02, 16:59   #2000
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

śliczny kącik, szafa piękna i widać, że solidna! A piesio słodki

P

Szymonek
Stary 2012-11-02, 17:00   #2001
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya- Mój mąż uparł się na to łóżeczko ! Jak je zobaczył to od razu powiedział, że je kupimy. I tak wróciliśmy po nie po 2 miesiacach

Hehe..mój Kenzo jaki stróż co nie ???
Ja sobie inaczej Kenzo wyobrażałam
ale słodki jest piesio pogłaskaj go ode mnie

Stary 2012-11-02, 17:02   #2002
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Może się zaczęło
Wygląda, że to to zaraźliwe
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 17:03   #2003
Tommorow
Raczkowanie

DeKajka trzymam kciuki a co do numeru to moge Ci moj podac bo pewnie bede siedziec do nocy tylko ze ja mma tylko angielski numer....

Mystiquue
nastepna sie w kolejke wtryniasz

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50

Edytowane przez Tommorow
Czas edycji: 2012-11-02 o 17:04
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 17:03   #2004
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 17:04   #2005
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej są ale nieregularne ..
ale tak czy tak jak TŻet wroci jedziemy na IP bo wyczytalam tyle forum i kazdy porod jest inny .. lepiej nie ryzykowac bo u mnie moze to akurat tak wygladac .
U mnie jest tak, że na porodówke trzeba wcześniej zadzwonić i się zapowiedzieć oni przeprowadzają krótki wywiad ii mówią, żeby przyjechać lub nie.. moga powiedzieć żeby przyjechać a potem odsyłają i tak.. ale kurcze - jedź.. moja koleżanka tak się ociągała, że w samochodzie pod domem urodziła

Stary 2012-11-02, 17:06   #2006
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że na porodówke trzeba wcześniej zadzwonić i się zapowiedzieć oni przeprowadzają krótki wywiad ii mówią, żeby przyjechać lub nie.. moga powiedzieć żeby przyjechać a potem odsyłają i tak.. ale kurcze - jedź.. moja koleżanka tak się ociągała, że w samochodzie pod domem urodziła
O boziu...
Tego bym nie chciała

..............

Dzięki Dziewczynki za pochwały dla kąciku Małej

Stary 2012-11-02, 17:07   #2007
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
On mnie zaraz pocieszy na swój oryginalny sposób (np. no już już, nie becz, pojedziemy w weekend do Ikei) i jest ok
o kurcze czemu mój nie zna takich sposobów

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Witam się w pierwszym dniu 38tc

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robicie na zaparcia już wszytko testowała czopki, jabłka, śliwki , woda z cytryną i nic Człowiek czeka na przedporodową sraczke a tu zaparcie niech to ...
mnie pomaga kefir

Cytat:
Witam ja już po wizycie z położną (dziękuję za kciuki).
Wizyta była standardowa - czyli pomacała mnie po brzuchu, posłuchała - bicie serca ok i teraz tak.. poprosiła by przyjechać na wizytę za tydzień i wtedy spróbują masaż szyjki macicy.. jak to nic nie da to umówią mnie na wywołanie do szpitala, ale im zależy by wszystko się naturalnie samo zaczęło.. eh.. no oby

Zaraz was ponadrabiam bo widzę, że u niektórych tu się rozkręca już powoli coś
za wizytę
mam nadzieję że ten masaż cię ominie

Cytat:
Mam wieści od Agrafki :
''Sebcio urodzil sie dzis o 9 .... 3,950 kg , 57 cm i 10 pkt. Kawał kawalera . Porod męczący ale warto było. Dzięki za kciuki.. ''

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
byłam na IP.
i wszystko jest w porządku to nie były wody, sprawdzili wszystko.A z czego to było to nie zrozumiałąm ich za bardzo . Ale jest dobrze
Rozwarcia brak. Tylko ta szyjka miękka i prawie jej brak już
wiec jeszcze nie rodzimy.

Cytat:
Dzisiaj urodze . nie ma innej opcji . skurcze jak w zegarku .co 15 minut . przy kazdym wyje z bolu . Jak to tylko straszaki to sie zabije , obiecuje
mam nadzieję że już długo nie będziesz się męczyć

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Z tego co pisalyscie to nikt nie decyduje sie na skojarzone.... hmm popytam jeszcze kolezanek po kursach szczepen, ciekawe co tam mowili an ten temat.... jak niby medyczna ale co do tego nie mam pojecia co zrobic, nie wiem czy bede szczepic skojarzonymi ale zaszczepie na rotawirusy i pneumokoki
Na rotawirusy i pneumokoki nie widzę sensu szczepić
a co do szczepionek ogólnie - mam za duży mętlik w głowie na tą chwilę i nie wiem czy skojarzone czy nie
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-02, 17:08   #2008
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dla mnie to też jest ogromna machina - krew pępowinowa czy skojarzone szczepienia - ogólnie wszystko, gdzie trzeba wyłożyć niemałą sumę pieniędzy. Nie wierzę w bezinteresowność takich firm oraz w to, że chcą one naprawdę dobrze dla nas czy naszych dzieci.

Ludzie dziwią się i są oburzeni, że państwa nie stać na opłacanie pewnych kuracji, a mało kto się zastanawia, że niektóre ceny leków naprawdę są wzięte z kosmosu. Pewnie ktoś mi zarzuci, że się nie znam i w ogóle, bo badania kosztują itp, ale bez przesady. Niech tym przykładem będzie moja dzisiejsza wizyta u weterynarza o której pisałam po tabletkę na odrobaczenie, gdzie 1 tabletka ( podkreślam jedna) kosztuje 50 zł.
Pomijam już milionowe kuracje na poważne choroby. Dla mnie są to ceny z sufitu bazujące na tragedii ludzkiej.

Poza tym słyszałam taką opinię, że firmom farmaceutycznym nie zależy tak naprawdę na wyleczeniu, tylko na chorobach przewlekłych - czyli np. zaczynasz brać leki na cholesterol to już do końca życia musisz je brać. Wielu lekarzy jeździ na różnego szkolenia sponsorowane przez te firmy i tak naprawdę nie mają wiedzy na temat innych sposobów leczenia chorób, nawet jeśli ich intencje są dobre.

Pewna lekarka powiedziała osobie z rodziny, że dobrego cholesterolu nie da się podwyższyć, bo to jest genetyczne, że cukier nie ma wpływu na cholesterol, a trzeba wyeliminować produkty bogate w cholesterol, żeby obniżyć ten zły - gdzie podobno taka dieta może być niebezpieczna, a tak naprawdę problem jest w wątrobie, która odpowiada bodajże w 80% za problem z cholesterolem. Ograniczając tego typu produkty, wątroba zwiększa produkcję złego cholesterolu i jest błędne koło.

Nie będę już się wdawać w szczegóły, bo nie wiem czy kogoś to w ogóle interesuje.
Powiem tak: w miesiąc czasu udało się tej osobie podwyższyć dobry cholesterol ( do stosownej normy), obniżyć zły, ograniczając cukier oraz stosując tabletki z wiesiołka, jedzenie grapefruita i picie ziół.
Swieta racja, firmy farmaceutyczne nie maja na celu wyleczenia z chorob..... nooo teamt rzeka

Cytat:
Dzięki To ta z Netto To był najlepszy zakup ! Nie dośc, że kosztowała 70 zł z prześcieradłem i ochraniaczem to jeszcze jest świetna jakościowo.
To ta z netto??!! lol to super! a ja tyle piniendzy wydalam na te posciele

Cytat:
Ja sobie inaczej Kenzo wyobrażałam
ale słodki jest piesio pogłaskaj go ode mnie
Ja tez myslalam ze Kenzo tu duuuuuuuzy piesek
Stary 2012-11-02, 17:09   #2009
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

boziu dopiero 17 a mi się juz spac chce

P

Szymonek
Stary 2012-11-02, 17:10   #2010
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
O boziu...
Tego bym nie chciała

..............

Dzięki Dziewczynki za pochwały dla kąciku Małej
No.. powiem Ci tak.. jej mąż jak następnego dnia prał samochód to sąsiedzi też dziwnie patrzyli
a najlepsze było to, że ona sama sobie poród odebrała - bo mąż w tym czasie właśnie dzwonił po karetkę..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości