|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
ale lozeczko musisz koniecznie opuscic my juz mamy najnizszy poziom choc mlody jeszcze nie wstaje ale juz niezle kombinuje teraz cwiczy samodzielne siadanie ![]() i dzis maly skonczyl 8 miesiecy |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka gratuluje 8 mca
![]() Posegregowalam juz ubranka na 74 - jeny jak mi dziecko uroslo ... jesczez 68 nosi spokojnie, ale te 74 wydaja mi sie tez juz akuratne jutro musze zrobic porzadek w szafie, poodkladac przymale rzeczy ..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej kolezanka mi przywiozla siate i znow mam full ale to full wiekszych
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka, ja mialam w piwnicy juz, bo od znajomych odkupowalismy
wyjelam w sumie zeby wiedziec co konkretnie mam - no i wiem hehe.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka gratuluję 8 miesięcy
![]() Sweet przystojniaczek Emigra ładna kurteczka ![]() Mały śpi od 20. Oczywiście usypianie u Nas na łóżku bo łóżeczko ostatnio jest bee... no i Oskar potrzebuje chyba przez te ząbkowanie bujania i tulenia. |
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
trochę się wizażowo zaniedbałam , ale czas nadrobić straty .Gosia musisz być zdrowa dla Eryczka, więc jeśli czujesz ,że Cię zbytnio fizycznie obciąża karmienie to pewnie czas zakończyć tą przygodę .Tym bardziej ,że planujesz drugie dziecko...a to będzie kolejne obciążenie....Kiedys nawet z moim ginem gadałam o tym.....miałam bardzo wyczerpaną karmieniem koleżankę i moj gin właśnie zalecał zaprzestanie karmienia , bo to przynosi w takim przypadku dużo szkód , ktore mogę wyjśc później np. osteoporoza. Zia ja aż tak nie leniuchuję na fb mi jakoś bliżej , miło ,że o mnie pamiętasz Dzisiaj cały dzień latałam po sklepach, kupiłam kurtkę dla siebie , czapki w h& m dla dziewczyn, no i takie fajne kominki na szyję < ogólnie mogłabym na Baby przepuścić furę kasy.Na siebie to się zawsze szczypię , a na małe to mam lekka łapę .Szukałam też butów dla siebie, ale nic nie znalazłam, w sumie może dobrze, bo teraz wiem jaką mam kurtkę i mogę dobrać lepiej. Kaja została z Babcią, była grzeczna, spała ładnie , jadła też. Babcie nauczyła Ja z Ciotką , która wleciała na odwiedziny robić da da, jutro nagram .No ale ciotka była z kuzynem, chrzestnym Kajulki iniestety Mała się Go boi, ale to pewnie minie niebawem . A no i zgubiłam telefon....tak o tym lekko piszę, bo był na serio w opłakanym stanie, Nina mi go trochę rozpierniczyła, urwana szybka itd. zablokowałam kartę , więc pieniążki załadowane zostaną i jutro dostanę duplikat karty z tym samym numerem , więc w sumie żadna strata.TŻ się cieszy ( ciekawe gdzie schowała ten tel.? hihihi ) bo chciał mi kupić nowy , a ja się wzbraniałam i twardo walczyłam z moja ruiną a teraz nie mam wyjscia , muszę mieć coś nowego...albo wyciągnę stary ![]() ![]() Aaaa chyba wiem gdzie zgubiłam ten tel.....przymierzałam kurtkę i chciałam przywołać tż, zadzwoniłam i nie wykluczam ,ze schowałam tel.do tej kurtki
|
|
|
|
#3819 | ||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Dziś cały dzień poza domem... Najpierw na szkoleniu byłam a tż został z małym 3 godziny mnie nie było ponad...Kurcze dziewczyny jestem bardzo podjarana tym moim nowym zajęciem...jeszcze na dobre nie zaczęłam a już mi się podoba ![]() tylko sobie pluje w brodę że wcześniej o tym nie pomyślałam...miałam tyyyle czasu...na l4 w ciąży na macierzyńskim też już coś mogłam zacząć....ehh. Po szkoleniu pojechaliśmy do znajomego w odwiedziny....pożegnalna imprezka, bo będzie się żenił z irlandką i tam się już wyprowadza na stałe. Piotruś nie mógł tam zasnąć a był mocno zmęczony, bo znajomy mieszka w wynajentym mieszkaniu i ma jeden pokój w którym siedzieliśmy wszyscy. zasnął w drodze do domu....jak go rozbierałam to się obudził ale całam cyca i śpi...oby jaknajdłużej ![]() Wczoraj się często budził w nocy i zauważyłam że jak się kawy napiję to Piotruś rzeczywiście gorzej śpi w nocy...chyba muszę zostać przy zbożowej dopóki karmię ![]() Cytat:
no bo jak chudniesz a apetyt masz dobry to może jest coś nie halo... ![]() wiadomo, że karmienie też swoje robi, ale żeby aż tak... Cytat:
brawo za 8 miesięcy!
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,powodzenia
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie...nie ma co gdybać. dziękuję
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Emigra koniecznie pochwal się łupami z ebaya kurteczka bardzo ładna...Sweet synuś słodziaczek i jak ładnie stoi w łozeczku Gosia ja też myślę powoli o zaprzestaniu ze względu na zdrowie, zwłaszcza martwię się o zęby bo widzę już że mam 2 plamki i muszę szybko do dentysty póki są malutkie.. A z drugiej strony mi szkoda, zwłaszcza że od kilku dni mam tego mleczka full...mały jedną niecałą piersią się jak bąk opija... Niedługo powrót do pracy, więc i tak zostaną tylko karmienia poranno-nocne.. Eryczek ślicznie waży ![]() Cytrynka brawa dla Wiktorka 8-miesięczniaka Co do smoczków mój uzywa i w ciągu dnia i w nocy do zasypiania..jak śpi to mu wypada..no i na spacerze też, ale w sumie wolę jak sobie ciumka smoka niż miałby się opluwać (uwielbia pluć ślinką ) lub ślinić palce na taki chłodzie..Karo powodzenia...moja koleżanka już kilka miesięcy próbuje i mówi że się opłaca, ale ja się boję jakoś bo na początek najlepiej zainwestować ok 1000 żeby zaczęło się kręcić.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-11-02 o 23:03 |
|
|
|
#3823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja długo myślałam nad tym jaki biznes prowadzić...ale wszystko wymaga dużego nakładu kasy. Tutaj ta inwestycja jest nieduża w porównaniu z własną firmą i dlatego chciałam spróbować ![]() Cytat:
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Piszę póki Wiki śpi. U nas nocka ładna czyli tylko 2 pobudki na karmienia. Za to od 5 właściwie na nogach. Nie narzekam bo mała nawet ładnie się bawiła. Odkryła że może się turlać i teraz to jej ulubiona zabawa na wersalce. Wczoraj dałam jej niekapka do pogryzienia i najpierw gryzła a potem zaczęła ciągnąc i od wczoraj pije |
|
|
|
#3825 | |||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Eryk ma goraczke,nie wysoka,bo 37,3 ale jednak.A rozpalony jest mocno,ma takie czerwone policzki.Nie wiem czy to od zabkowania czy cos innego,bo czasem psika i jakby cos w nosku mu przeszkadzalo.No i w nocy kiepsko,budzi sie co godz-dwie i placze.Uspokaja sie tylko przy piersi,popije troszke i trzyma w buzi az nie zasnie. No ale to chyba bardziej normalne proporcje niz te nasze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za nowe zdolnosci.I fajny jest taki!Cytat:
Cytat:
Dopiero niedawno wszedl w roz 74 i rekawki i nogawki mial podwiniete,a juz mu sa takie akurat!Jeszcze chwila i na 80 bede kupowac ![]() Cytat:
Cytat:
Ja z zebami problemu nie mam,ale mysle Flower ze naszym chlopcom krzywda sie nie stanie,coraz wiecej juz jedza innych produktow.No i tez trzeba o sobie pomyslec.Tak jak postanowilam to bede karmic Eryka tyle co Wiki,czyli 9 miesiecy.Nie bedzie poszkodowany,ze siora dluzej karmiona byla ![]() dla Morfika za wage,no rosnie ci ten mezczyzna
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Emigra ladna kurteczka, ja kupilam Hani mniej dziewczeca..nic dziwnego skoro zgarnelam ja z dzialu chlopiecego a na tyle jak sie zorientowalam w domu dopiero ...ma woz strazacki ale Hania ma niecale 8 miesiecy wiec i tak nikt jej pleckow nie bedzie widzial![]() Gosiu to wyobraz sobie ze ja mam praktycznie kazda taka noc, dlatego stwierdzilam ze juz mam dosc i chyba dzis jade kupic Hance mm, wczoraj zasnela w lozeczku, ale pobudek w ciagu 2h byly 3, pozniej w nocy co godzine, bralam na cycka, ta nie jadla, odkladalam zasypiala w lozeczku, po godzinie sie budzila itd itd juz mam dosc i nie mam cierpliowsci, a teraz marudzi w lozeczku i nie chce zasnac, tzn zasnelaby ale trzeba lozkiem telepac, a ja dziekuje bardzo, najedzona, przewinieta, szuszanie i kolysanki nie pomagaja, na rekach nic nie pomaga, ziewa ciagle, jak tylko telepne lozeczkiem to od razu glowa na bok i zasypia, wiec ja juz nie pomoge, to dziecko to istny hardkor!!! nie planuje drugiego dziecka ale gdybym jednak miala to nawet nie wiem czy miesiac bym piersia karmila. ona nie chce mojego przytulania, trzymania za raczke itd, chce cycka trzymac w buzi albo byc mega telepana lozeczkiem albo wozkiem...nie pomaga lekkie kolysanie..musi byc napieprz...e (?????). Gosiu aby Eryczek dobrze sie poczul. |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja na razie egoistycznie napisze a jak będę miała więcej czasu to podczytam Was` ![]() U Nas nocka OK pobudki 22,2,6.20 na dobre o 8.30 drzemka miałam wtedy sprzątać ale Oskar potrzebował przytulenia więc leżałam z Nim. Teraz wybieramy się na spacer. Pogoda nawet ładna , słońca nie ma ale nie jest zimno. Wczoraj jak TŻ trzymał Oskara przy akwa to Oskar przykleił się do szyby z buźką otwartą chyba miał smaka na paletki No udało mi się zauważyć że Eryczek Gosi gorączkuje tak więc dużo zdrówka i oby szybko minęło ![]() Lecę na ten spacerek
|
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
a wlasnie Dziewczyny dla Hani jesli chce podac mm to musze nr 2 prawda? powyzej pol roczku?
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
tak
|
#3830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Follow on jest od 6 miesiecy, ale wcale nie ma obowiazku przechodzic na nie. Mozna ciagnac na firscie a potem od razu przejsc na jakas formule 1+ albo na mleko krowie. Ja nie przechodze na follow on poki co bo slyszalam ze ma wiecej zelaza i potrafi zatwardzic. Ale porownam niedluzo sklady i podejme ostateczna decyzje. |
|||
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za odp w sprawie mleka, a to ja Zia nie wiedzialam ze Aptamil ma first milk od 0-12 miesiecy, bo wczesniej dokarmialam przez moment Hanie SMA (a tam jest 0-6 miesiecy) no ale ona nie lubila tego mleka, nie dziwie sie - bo smierdzi chemia. mam nadzieje tylko aby dobrze tolerowala mm.
|
|
|
|
#3832 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I decyzja o odstawieniu zapadla,tak?To zycze powodzenia! I dziekuje Cytat:
Milego spacerku! Cytat:
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cicho dzis tutaj,
no i Hania zjadla obiadek, ale musialam jej ugotowac zupke, bo dzis 3 rodzaje sloiczkow byly beee, odczekalam ponad godzine i zjadla zupke ze smakiem ![]() na spacerku bylysmy i sie dziewczyna zdrzemnela 40min, ale zimno jest..brrr |
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
Az trudno uwierzyc pol dnia i 3 posty na krzyz. Gdzie sie wszyscy pochowali?
Ja bylam na zakupach i kupilam Ani dwie ksiazki, takie obrazkowe ze zwierzaczkami i kolorami. Macie moze namiary na jakis internetowy sklep z ksiazkami dla dzieci? Patrzylam tez za swiatecznymi ubrankami dla Ani, w Penneys (irlandzki Primark) sa super mikolajkowe ubranka dla maluchow
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/07185?article=07185-A
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
MoniaHan tak czytam jak się męczysz z kołysaniem... To nie można by było dorobić biegunów do łóżeczka, ja mam takie, jak mała wyrośnie z wózka i nie będzie normalnie zasypiać to przykręce. Maciek się tak bujał, bo też się inaczej nie dało, ale sam się oduczył...
|
|
#3838 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
nie było mnie kilka dni więc oto nadrabiam
![]() Cytat:
ja wtedy z reguły muszę prać dywan i wycierać wszystko dookoła po posiłku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super Cytat:
Cytat:
Mój brat kiedyś kupił żakiet w którym było 10zł ... tak sobie myślę, że może była sobie taka Konia przed nim Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Mama d, i calkiem przystepna cena. Tak mi sie wydaje.
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
bardzo! 60zł to bardzo niewiele jak na eleganckie ciuszki dla maluchów. Jak przechodzę koło sklepu z takimi luxusowymi ciuszkami to tam sukieneczki kosztują po 300zł :O wiem, że to ekstremum ale na święta każdy chce ładnie wyglądać, a może sukieneczkę wykorzystamy też na roczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Też tak mam
ale lozeczko musisz koniecznie opuscic 

twierdzi, że jak mały nie będzie karmiony piersią to będzie chorował