|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Katar dalej jest, ale ostatnio trwał 3 dni więc może i teraz ustapi szybko?Przesikuje się nadal.... próbowałam już większe pampki, innych firm itd i nadal klapa... rano wstaje że nawet nogawki od piżamy mokre... nie mówiąc już o materacu.... chyba musze nastawiac 4 razy budzik w nocy i na spiocha ja przewijac...... |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet mi nie mow...
![]() Cytat:
A z tym przesikiwaniem wlasnie sobie myslalam, zebys ja w nocy przebierala. Wnioskuje jednak, ze ona Ci cale noce przesypia, tak? To kurcze kiepsko, zebys sie musiala budzic. Oczy mi sie same zamykaja...czas na mnie... |
|
|
|
|
#1324 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle możliwe są takie sytuacje, ze jedna rozpacza, krzyczy, płacze itp, a drugiej sie to nie udziela? Wybacz pytania laikowi bliźniaczemu ![]() Cytat:
Czy ona się aby nie wprowadza potajemnie? ![]() Cytat:
Cytat:
Jak nie urok to ... wiadomo co.Cytat:
Kajoolku - chyba jednak zaczyna się coś na kształt buntu... Nie ma rady, trzeba uzbroić się w wielce anielską cierpliwość i przetrwać. To szybko mija, z trzylatkami już idzie się dogadać ![]() Ja na razie mam taki sposób na Tymka, ze go przytulam. Jak zaczyna histeryzować, to bardzo spokojnie reaguję, ale jednak reaguję. Na razie, bo to nie takie typowo furie, o jakich czytam, ze mają je dwulatki. Ale kiedyś u Stein przeczytałam, żeby przytulić. Że to pomaga, a niewielu rodziców w takiej sytuacji na to wpada Bo albo też są wściekli, albo przerażeni, albo zawstydzenia. I wiesz, ze na razie, przy tych jego mini histeriach działa. On w krzyk, bo coś tam chce, a ja nie daję, zaczyna się wić, a ja go w łapy i tulę. I chłopak traci rezon i się uspokaja ![]() Też się Idusia coś wyleczyć nie może. Ciągle coś... Cytat:
![]() Patik zawieszona za wstawienie linku do swojej aukcji allegro. Ale z długością tego zawieszenia to hmmm... przesadzili. Ciążę: Ania, Kolinka, Myha (pewnie nie znasz jeszcze ), no i rodząca lada dzień Oliweczka ![]() Fajnie, że Wy zdrowe i dobrze się macie ![]() Cytat:
Cytat:
Bo i pieluchy przeciekają, i kubki też Może taka karma
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku ja myślę, ze każdy musi sobie wypracować własną metodę. U nas przytualnie nie pomaga "dziecko z bliska" czytałaś? |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie tam Brumku, Myhę znam
![]() a na fit to już od września chodzę, a Patik ile na tej zawieszce ma byc? |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
W temacie agresji witam się z granatowym krwiakiem na wardze. Hanka mi przydzwoniła opakowaniem tantum verde, które trzymała w ręce jak chciałam jej sprawdzić stan uzębienia- o ile dobrze dojrzałam to mamy TRZY nowe białe nabytki. może wreszcie będzie na chwilę spokój.![]() Kajool, Kolina- a kysz dołki! ![]() Natka, ale mnie zawstydziłaś... Hania nieźle Nam w głowach poprzewracała, a kocham ją tak mocno jak pewnie każda (normalna zważając na to co się słyszy w wiadomościach...) mama swoje dziecko. Agulaa, miałam pisać wcześniej i mi wyleciało. Nie jesteś sama, u Nas jest to samo. Ellika, padłam z pytania. Hania bąki puszcza, nie liczę ile ). Brumku, nie mamy wyciągniętych szczebelków i nie będziemy mieli. ![]() Crazy, Bella, zdrówka dla maluszków. Agadus, witaj zgubo i dawaj szybko zdjęcia, bo umieram z ciekawości jak Twoje gwiazdy wyrosły. ![]() Jest fajna promocja w Kauflandzie na Pampersy Active Baby- economy plus 50% kosztują 44,44 zł. Zaopatrzyliśmy się w trzy paki, jeszcze bodziaki z długim rękawem wzięłam 3-pak za 22zł (ale nie wiem czy ta oferta w każdym sklepie).
|
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Brumku u nas tulenie powoduje wscieklosc. Tez o tym czytalam. Ponoc dziewczynki sie tuli, u chlopca odwraca uwage. ALe to nie pomaga, a jak widac u Scio rowniez :P
Ja mam mega cierpliwosc do tego brzdaca, wszystko rozumiem, tylko jestem po ludzku zmeczona :P A jeszcze jedno, mam ja pytanie pozwalacie dzieciomogladac na yt piosenki, krotkie bajeczki?? Bo dzisiaj wyczytalam, ze do trzeciego toku zycia dziecko nie powinno w ogole ogladac tv i kompa. A mlody lubi sl;uchac piosenek, a my tylko laptopa mamy i nie wiem. Z drugiej strony chyba zrobie szlaban na jakis czas, bo teraz chodzi i walkuje jak nie teletubisie, to koko (dziadka lulka)
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool nie powinno się, bo to straszne obciążenie dla układu nerwowego. Ale jestem tylko człowiekiem i czasem musze coś zrobić bez Agaty wiszącej u nogi. Wtedy jej puszczam takie 5 minutówki. Ale ograniczam do minimum. Moim zdaniem nc jej nie bedzie, aczkolwiek szybko uzaleznia. Dlatego jak prosi to nie włączam, mówie ze mio śpi i znajduje jej zajęcie.
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za życzenia zdrowia.
Właśnie się zastanawiam, czy to nie zęby. Przed chwilą był atak żałosnego płaczu, pomógł żel na ząbki, trójki są takie mocno zarysowane na dziąsłach, cały dzień kiepsko jadła. Piosenki oglądamy i na yt i w telewizorni. Bajki jeszcze nie są dość interesujące, minutka, dwie i już się nudzi. |
|
|
|
#1333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyJulie Marcel )i sluchowiska (polecam wam Bombika jeszcze raz, moje dziecko naprawde go slucha i uwielbia i widac to po jego buźce ), jest swietnie zrobione, przeplatane muzyką-naprawde polecam .A jezeli chodzi o wszelkiego rodzaju bunt , to tez ostatnio to mamy, nie daje przebrac sobie pieluchy(tu musze posilkowac sie niestety telewizorem, bo tubki, muzyka nie pomaga, czasami jeszcze moje spiewanie pomaga )-uderza glowa o przeijak, wije sie jak waż i kopie.Dzisiaj np jak wracalismy ze spaceru, wchodził na czworaka po schodach i zamiast do domu on chce wyżej, wiec go wzielam -dostał szalu, z labkami do bicia na mnie, ryk-odwracam uwage w takiej sytuacji, bo na Borysa tulenie działa jeszcze gorzej.Za chwile był smiech, radosc .Trzeba sie uzbroić w cierpliwość
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-02 o 22:47 |
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
zdjęcia w klubie
|
|
|
|
#1335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Chorowitkom dużo zdrówka Agadus, fajnie że wróciłaś ![]() My też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój nic a nic nie cieknie, pomimo że Domek nim rzuca aja nie zawsze dobrze zakręcę.Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Oby trochę się uspokoiło ![]() -Na pewno, ale Ty zawsze tak pięknie to opisujesz
|
||||
|
|
|
#1336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela, kupiliście już nowy samochód? Bo scenica chyba udało Wam się sprzedać?
|
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marinko -bardzo sie wzruszyłam jak czytałam co napisałas, moja babcia(ma 89lat) tez czesto opowiada mi historie wojenne(niektore są przerażające). Jezeli chodzi o bidony , my mamy Canapola i jest tani i świetny. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-02 o 23:00 |
|
|
|
|
#1339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jeszcze wszystko przede mną ![]() Cytat:
biedna, biedna, biedna Hania Cytat:
A że jesteś zmęczona, to świetnie rozumiem. Al chyba nie ma rady oprócz tego przeczekać ![]() Ad 2 My nie oglądamy. Ze 4 razy w życiu mu puściłam Kaczuszki itp. i to wszystko. I jemu chyba nawet do głowy nie przychodzi, że oglądanie czegoś czy na kompie, czy na TV, to może być jakiekolwiek zajęcie
|
|
#1340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o szczebelki, nie wycigałam i jakos nie czuje takiej potrzeby
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-02 o 23:05 |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wreszcie fotelik samochodowy musimy kupić nowy, bo z tego ewidentnie Sarenka wyrosła :P
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-11-02 o 23:50 |
|
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Ja się witam nocną porą
![]() Oczywiście nie ma szans by nadrobić posty z ponad tygodnia... ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Ja też mam porfel WITTCHEN i chwalę go sobie, pomimo tego, że go raz reklamowałam... ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- tak będę pisać po trochu... ![]() Helena też zaczyna się "buntować" i ostatnio podczas przebierania jej w piżamkę pobiła tatusia swojego ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Szczebelki z łóżeczka mamy wyjęte na stałe. |
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
prosze o jedno tu, bo nie ma mnie w K.Cytat:
brumku tak konczylam miesiac - ciezko jest jak sie nie pracowalo nawet jednego dnia na tym urzedzie, plus te zmiany non stop, a na dodatek na sam koniec wylapalam blad i musialam przejrzec pol miesaiaca, zeby znalezc brakujaca kwote ale ja mam tak zawsze, gdzie jakis problem czy cos wysylaja mnie. Moja kierowniczka zawsze sie smieje, ze ja nie odmawiam, nie panikuje nie biadole, tylko biore sie do roboty i juz. Ponadto wie, ze ja w wiekszosci urzedow w CK bylam, wiekszosc mnie lubi wiec i mi pomoga, chocby telefonicznie. Wiec jakos dam rade, a jak mam problem to i do biura zadzwonie - nie wstydze sie ni nic.---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Co do nerwow - moja jeszcze nas nie bije, ale jak sie ze zlosci to kladzie sie na podlodze i wali glowa o nia. Takim sposobem ma ciagle jednego guza... Nie da jej sie wtedy wziac na rece bo sie szarpie, ale ja lagodnie do niej mowie i zagaduje i sie uspokaja.
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Kobialki.
Nadaje z telefonu bo laptop dalej zepsuty. Zaraz zmywam sie do pracy Domek jak sie zlosci to kladzie sie na podlodze. Ciagniecie za wlosy i szczypanie po twarzy to dla niego zabawa, a nie objaw zlosci Co do bajek to ja puszczam Dominikowi na yt jego przeboje. W sumie to okolo 30 minut dziennie. Poza tym u Nas czesto idzie mini mini, ale to go raczej nie interesuje. Ja nie lubie siedziec w ciszy, wiec to mini mini z tle gra. Wiele rzeczy sie nie powinno, ale ja tam podchodze do tego na luzie. Moje dziecko czasem dostaje cos slodkiego, cos niezdrowego, a czasem obejrzy bajke. Na dodatek jak byl maly to go nosilam ( a mogl sie przeciez przyzwyczaic :P ) a do dzis biore go do siebie do lozka jak sie kreci w nocy
|
#1345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to zabieram ja do nas, przebieram pieluche itpDziś rano zowu spodnie mokre, bluzeczka mokra... nie wspomnę juz o tym, ze muszę nasz wielki materac podnieść i ustawić przy grzejniku żeby wysechł.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale do rzeczy...raz mi opowiadała jak niemcy wpadli do ich domu, ona z bratem uciekla przez okno, ale widzieli jak mordują jej ciocie, tate, rodzeństwo... później jak ich złapali u jakiejś bogatej rodziny, wywieźli do niemiec itd itd koszmar po prostu... Cytat:
![]() Dzień dobry! Gotujemy z córcią owsiankę na śniadanie ![]() Agresja - Lili też czasami wpada w zlość, ale głównie piszczy, przeraźliwie i głośno Do tego ostatnio non stop szczypie i najgorsze.... jak nie może zasnąć trzyma mnie za rękę i wbija swoje paznokcie pod moje!
|
||||||
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc masakra. Agata obudziła się koło 1 z rykiem i wczepiła się w M. Nie mogliśmy jej uspokoić. Wzięliśmy ją do łóżka, ale rozbudziła się i leżała, kręcila się wierciła. Makabra. W koncu na skraju wyczerpania mówie do niej. Idziesz do łóżeczka,bo mama z tatą chcą spać. Troche pokwękała (nie płakała, tylko kwękała) i usnęła w końcu. A ja mam wyrzuty ze ją wyrzuciłam z łóżka
![]() Zauważyłam, ze ona tak reaguje jak mnie długo nie ma
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Dla jasności...
Mamy ten bidon : http://www.dm.de/cms/servlet/segment...D81364FDCC8EDB Domyslam się, ze to ten sam co Wy macie. Z tym, że widziałam na zdjęciach na allegro że ta rurka - ustnik jest taka sama jak ta w butli, nasza ma po sobie takie rowki ( ) czy paski ( ) w każdym razie nie jest gladka...Przed chwila z największą starannością go składałam i zakręcałam... przewracam "do góry nogami" i co? leje się |
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula wczoraj pisalam o tym przesikiwaniu i co? I Antek sie przesikal! Jak nigdy spal w lozeczku do 4, ale ze spal na brzuszku, to siki poszly na brzuszek. Na szczescie lozeczko suche, bo od razu go to obudzilo i go przebralam.
Co do niekapka, u mnie w zasadzie tez cos potrafi wykapac, ale to jest plyn, ktory znajduje sie w rurce, albo jak Antek stuka rurka w podloge. A tak to ok. Edit: Wlasnie sprawdzilam: Aga a masz rurke wyciagnieta na maksa? Bo jak ona jest prawidlowo zalozona, to jak odwroce niekapek i potrzasam nim to leca pojedyncze kropelki, ale jak ta rurka sie obluzuje i tak jakby wpadla troche do srodka, to jak sie przechyli bidon i trzesie, to woda leje sie ciurkiem. Nie wiem, czy nie zagmatwalam? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-11-03 o 10:23 |
|
|
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak co noc?Nie wiem co Ci poradzić... A próbowałaś innych pampersów?Niekoniecznie Pampersa. -Historia makabryczna Co Ci ludzie kiedyś musieli przechodzić, teraz dla nas to niewyobrażalne...Cytat:
Domkowi znowu idą jakieś zęby, bo w nocy wiercił się i kręcił aż w końcu o 6 obudził się z płaczem, przyszedł do nas do łóżka i zasnął. Widzę, że zarówno na dole jak i góry ma napuchnięte te dziąsła, chyba trójki ![]() W ogóle dzisiaj myślałam, że padnę. Ja układałam rzeczy w sypialni, wychodzę a Domek siedzi na swoim krzesełku z jogurtem i łyżeczką i mówi mi "aaaam". Sam sobie wyciągnął go z lodówki a łyżeczkę z szuflady No i najlepsze... Tż nauczył go, że jak zaczynam na niego krzyczeć to Dominik przybiega, przykłada palec do ust i robi "ciiiii"
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-11-03 o 10:43 |
|||
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądacie polsat? widziałyście jak goście z reprezentacji piłki plażowej (siatkowej?) tańczyli? jaaakie luzaki myślałam, że się zleję
A ten jeden jakie ciasteczko ![]() http://www.youtube.com/watch?v=m3HEJk1XV_I
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-11-03 o 10:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Katar dalej jest, ale ostatnio trwał 3 dni więc może i teraz ustapi szybko?

Zakończone: 2

Czy ona się aby nie wprowadza potajemnie?
Jak nie urok to ... wiadomo co.

zębole

biedna, biedna, biedna Hania