|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
Witam sie z kawką.@ się dziś rozkręciła,niby wiedziałam że przyjdzie ale mi smutno
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
BRY....zaraz będę konsumować śniadanko....ogarnie sie i instruktor podjedzie hehe
![]() Wieka ja wiem że nabiorę praktyki póxniej jak już będę jeździć ale mi chodzi o to że robię takie błędy za które jest oblany egzamin....;/ Nie bój się wizyty Kochana....chociaż wiem że strach jest i będzie towarzyszył zawsze ;/ Kooocurek ![]() Iza nie myśl o tym i nie zadręczaj się będą wyniki będziesz się martwić...a może wszystko jest ok a jeśli nawet nie to będziesz wiedziała co jest grane i włączą Ci leczenie ![]() ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2012-11-03 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przytulam...
![]() |
![]() |
#874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mi sie nie spieszy... Cytat:
Bo nie mam do tego weny i wciąż mnie ktoś zmusza zebym to prawko zrobiła. Nie lubie jeździc i myślę, że będę gotowa za zrobienie prawak po 30stce. ![]() Witam się po śniadanku. Mąż w pracy a ja mam mase sprzątania. Po połduniu robimy ze znajomymi sushi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
madziu ostatnio też lubię zupę krem cebulową. gotuję wszystko i belnderuje. wrzucam kawałki piersi kurczaka i do talerza grzanki. w porowo-pieczarkowej nie miksuje pieczarek.
![]() |
#877 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja pierwszej wizyty też się bałam, kolejnych zresztą też, każdego usg. tylko czekałam aż lekarz powie, że serduszko bije... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37394264]Dziewczyny w ciąży, jak się czujecie? Ja nadrabiam czasami na szybko i momentami umykają mi te informacje, a potem siedzę i się zastanawiam, co tam u Was ![]() ja to tak marnie trochę przez te niewielkie plamienia i ograniczam się do minimum w pracach domowych. martwię się jak tylko Kubuś dłużej się nie rusza. ostatnie mocniejsze kopniaczki były wczoraj rano, ale potem jeszcze się ruszał, tylko słabiej. no i jest listopad. w tym miesiącu miałam być mamą, tak realnie, namacalnie. Kubuś nie daje mi za dużo o tym myśleć, ale jednak.. Cytat:
nie bój się wyników. albo będzie wszystko dobrze, albo będziesz mieć jakiś punkt zaczepienia, leki. ja się tak uczepiłam tarczycy i wmawiałam sobie, że teraz mam leki, że teraz musi być dobrze, a w sumie nie wiem jaka była przyczyna, czy ta tarczyca miała z tym coś wspólnego, chociaż wiem, że mogła mieć wpływ. Cytat:
![]() widzę, że muszę się porządnie dokształcić w zupach. mnie rodzice, a głownie ojciec zmuszał od kiedy skończyłam 17 lat, ale nie miałam wtedy weny na prawko. zrobiłam na 1 roku studiów, już z własnej woli, zdałam za drugim razem. jeździć zaczęłam dopiero rok po studiach bo wcześniej nie miałam czym. za to moja siostra (też zaczęła jakoś na studiach kurs) nie zdała 3 razy i przerwała na parę lat. niedawno wróciła, musiała część kursu zrobić chyba na nowo, i zdała od razu. chyba ją trochę sytuacja zmusiła, bo miała ciężkie dojazdy do pracy a samochodem wiadomo, łatwiej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Mam plan na ten tydzień na pieczarkową, bo grzybów nie mam. Podsmażasz pieczarki? Czy jak i co dalej? Muszę Cię wykorzystać, póki jesteś na forum ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
http://www.gotujmy.pl/zupa-serowa-z-...isy,43261.html coś takiego, ale ja zwykle jeszcze dodaję fasolkę szparagową, marchewkę.
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
przestańcie o tym jedzeniu już tak zaraz z rana
![]()
![]() |
#881 | |
Raczkowanie
|
Witam się po kawie i po śniadaniu
![]() Cytat:
Jeżeli to pracodawca cie zwolni za wypowiedzeniem też musi zachować okres wypowiedzenia, ale wtedy należy ci się odprawa pieniężna w wysokości uzależnionej od tego jak długo pracujesz. Dodatkowo tylko takie wypowiedzenie uprawnia do otrzymania zasiłku w urzędzie pracy Jeżeli natomiast coś przeskrobałaś w pracy i pracodawca chce cię zwolnić z twojej winy to lepiej się dogadać i pójść za porozumieniem stron, powód zwolnienia jest wpisywany w świadectwo pracy i potem ma się przerąbane w następnych pracach. Jeżeli zwalniasz się za porozumieniem razem z pracodawcą ustalasz warunki zwolnienia, termin ewentualną odprawę itp. Urlop należy ci się proporcjonalnie do ilości miesięcy przepracowanych (np. jeżeli pracujesz w tym roku od stycznia do końca października to należy ci się 10/12 całego urlopu), jeżeli tego nie wykorzystałaś możesz przedłużyć o te dni termin zwolnienia i wtedy je wybrać, możesz dostać kasę. Resztę urlopu przechodzi do następnego pracodawcy. Jeżeli natomiast wybrałaś już cały urlop należny w roku nie musisz nic robić (np. oddawać czy coś) Świadectwo pracy też możesz odebrać osobiście, mogą ci wysłać pocztą, będzie ci ono potrzebne do następnej pracy. Iza doczekałaś się @ ![]() ![]() Co do prawka wydaje mi się, że wszystko zależy od tego czego potrzebujemy, ja mieszkałam na końcu świata, gdzie było wszędzie daleko, więc prawko i upragniony maluch był jedyną drogą do normalnego świata, gdybym mieszkała gdzieś w centrum miasta, na jakimś dobrze skomunikowanym osiedlu też pewnie nie widziałbym konieczności robienia prawka, u nas jest normą że na każdym podwórku jest tyle samochodów ile dorosłych mieszkańców domu... PS bałamucenie mi nie wyszło... chłop padł jak mucha a wczoraj brzuch go bolał (szkoda że nie głowa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
agnieszkab to bałamuć dziś
![]() ![]()
![]() |
#884 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli nie masz na oku żadnej innej pracy możesz jeszcze pod koniec miesiąca wyskoczyć na l4 - będzie płatne do póki lekarz będzie wystawiał (musi być w ciągu i zaczynać się jak jeszcze byłaś zatrudniona) ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
agnieszko ja mam nadzieję zmienić aktualna pracę na inną, więc zwolnienia mi nie będą potrzebne. chyba że mi mocno ciśnienie podniosą w aktualnej pracy
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- zupa serowa z pieczarkami, porem i pulpetami http://pychotka.pl/Zupa-serowa-z-pie...-i-pulpecikami
![]() |
#886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zauważyłam że wysłałaś mi zaproszenie ![]() Fatalnie sie czuje przez tą @ ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() TŻ nie ma, a ja nawet posprzątać nie zdążyłam ![]() ![]()
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
ależ mi się chce spać.. szukam jakichś inspiracji na kartkę na chrzest bo w listopadzie mamy chrzciny w rodzinie i tak gapię się w ten komputer i co chwilę zamykają mi się oczy. jeszcze muszę skończyć haftować metryczkę (kiedyś pokazywałam wam jej fragment) i niech mąż zawiezie gdzieś do oprawienia. a potem nie wiem co będę robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj bylismy na skyfall ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37394264]I znowu zamknęłam i otwieram :P Jem śniadanie i lecę. Dziewczyny w ciąży, jak się czujecie? Ja nadrabiam czasami na szybko i momentami umykają mi te informacje, a potem siedzę i się zastanawiam, co tam u Was ![]() [/QUOTE] czuje sie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Sofcia co tam u Was? Jak Julcia?
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37394264]
No i... dzisiaj Dawid skończyłby 7 miesięcy.[/QUOTE] u mnie dzisiaj 2 lata od pierwszego # dokładnie dwa lata od odejścia mojej Anielki... i dzisiaj oficjalnie kończę urlop macierzyński bacha- ale mieliście przeprawy "żołądkowe" a co do zachowania Kamila to wydaje mi się, że on może w ten sposób odreagowywać nieobecność ojca... ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- sofcia - co u WAs????
![]() |
#892 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | ||
Zakorzenienie
|
kathe nie planujesz wziąć zwolnienia?
sofciu ![]() ja zgrabiłam 1/3 podwórka, jestem zmęczona i upocona. nienawidzę liści ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() a z warzyw chińskich to gotuję rosołek, wsypuję mieszanke takich warzyw http://www.gotujmy.pl/zupa-meksykans...sy,130205.html dodaję serek topiony i czasami klopski
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
esesia- od poniedziałku wracam
![]() |
#895 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Witam się w kolejnym wątku ![]() Dzięki, że pytacie. U nas wszystko dobrze ![]() Julka rośnie, raczkuje, wstaje w łóżeczku i przy meblach, wszędzie jej pełno ![]() Ciężko mi nadrobić wszystko, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze ![]()
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
pewnie dziwnie ci z tym i fajnie, bo z tego co pamiętam lubisz swoją pracę, ale i smutno zostawiać Kasię. dobrze, że mieszkacie jeszcze z mamą, nie musisz maleństwa wozić.
ostatnio sobie myślę, że jak wspaniale by mi się wszystko ułożyło gdyby nie #, tak jak ty kończyłabym macierzyński i akurat zaczynała nową pracę. dziwne te życie... ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
i jakie nastawienie?
BERBIE! dziekuje za przepisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
wczoraj pochłonęłam "literaturę branżową" (zeszyt uwag
![]() czas pokaże, ciężko się wraca po takiej długiej przerwie Tz-et zostaje w poniedziałek w nocy sam z Kasią bo ja akurat zaczynam od nocnego dyżuru- widzę, że jest bardzo przejęty ![]() BERBIE- inny scenariusz jest Ci pisany ![]() sofcia- właśnie - jak sprawy prywatne się mają? ![]()
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Póki co siedzę w domu i zajmuję się Julką, myślę że po nowym roku zacznę czegoś szukać, planuję Julię dać do żłobka w następnym roku. Mieszkam póki co dalej z mamą. Mamy jeszcze trochę zaległości, jak już wyjdziemy na prostą - jakoś na nowy rok, to może pomyślimy o wyprowadzce... i to chyba tyle
![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja posprzątałam,teraz obiad.Strasznie mi nie dobrze przy tej @,to chyba po dupku ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.