|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
Cytat:
Cytat:
ja narazie metrów chyba nie mam za wiele, u mnie niecałe 10 min i zmyte![]() dzień dobry |
||
|
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Nocka w miarę, malutka sporo kaszlała. Ale nie budziła się z tego powodu. Pokaszlała i spała dalej. Wstała 7:45 ![]() Tż do roboty pojechał, potem mechanik, ale wróci wcześniej. Wczoraj mnie mój mąż zaskoczył - wiecie, że jest bardzo mało pijący - a tu wieczorkiem sam z siebie zaproponował drinka Nawet świeczki zapalił ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Co do mopowania/szmatowania to podziwiam te mamy, które ze szmata latają. Mi się na co dzień by nie chciało. Co innego przy generalnych porządkach
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Dobry
w kolejnym wątku- pędzicie jak burza!A my w domu, nawet w tę pogodę na dwór się nie chce wychodzić. Cytat:
![]() jak Was czytam to tak jakbym miała w domu półroczniaka a Wy 2latki ![]() u nas mowa ubogo, coś tam gada ale nie ma mowy żeby to adekwstne do sytuacji było, nie mówiąc o jakimś naśladownictwie - co najwyżej cześć da jak ma dobry humor
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
pokszyfka-jesli mówisz o listwach przypodłogowych to wycieram jakąs szmatką
![]() Princ-mi też by się nie chciało po tych podłogach latać na kolanach.jak wynajmowalismy małe mieszkanie to owszem-myłam tak bo bez sesnu na taki metraż było kupować mop
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
BARDZO PROSZĘ O TRZYMANIE
WIECZOREM POWIEM CO I JAK Heloł Noc koszmarna. O 1 mały potwór wstał i nie mógł zasnąć, tuliłam, miziałam nic. Położyłam go do nas, zasnął po ok pół h. Ale tak się rozpychał, że tż na ścianie, a ja tyłkiem za łóżkiem spałam. O 4,30 przebudziłam się bo mi zdrętwiało pół ciała, przełożyłam gagatka, za godzinę pobódka na smoka. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Princ, pój też mi zaproponował. Tylko szoda, że sklepy były nie czynne Za to dziś wnoszę toast za roczek A. i miesięcznicę Pana D.
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia- 100 lat zabko mala, usmiechaj sie duzo i spij ladnie w nocy
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- ![]() dlugi wieczor przy garach sie zapowiada, noc za to krotka do ok. 3:00 przyjezdzaja moi rodzice z bratem i jego dziewczyna, rano tesciowie, potem imprezka, w niedziele znajomi wpadaja-cytuje- ''powyjadac resztki, zeby sie nie zmarnowalo'' ciekawy weekend sie zapowiada![]() meczylam go od kilki dni, zeby powiedzial dziadzia i w koncu sie udalo ale moge sie zalozyc, ze przy gosciach nic nie powie
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-11-02 o 10:44 |
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, nie doczytałam, bo Brokacik jest ostatnio nie do opanowania Pokszyfka, moja mówi bach jak jej coś spadnie i tak jakby Lili i Pa - czyli Pati Z Patusią byliśmy tylko na starym zabytkowym cmentarzu, do nas pojechaliśmy sami, a Pati została u babci. Została na noc, dzisiaj ją zbieramy a na 14 idziemy na obiad do Pizzy Hut bo w Rz. w końcu otworzyli Lecę ogarniać dom, póki śpi, rozwiesić pranie itp. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Baha ![]() ![]() |
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naaaaajlepszego dla Aluni
.rosnij duża i zdrowa |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alusieńko rośnij zdrowo---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Byłyśmy na spacerze, przyjemnie, dosyć ciepło, niunia ucięła sobie drzemkę. Przemoczyłam moje emu'ki, chyba czas zaopatrzyć się w jakieś ładne/wyjściowe kaloszki
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam w ciemno Współczuję nocki. Zęby dokuczają mojemu ulubieńcowi? Hehehe my na szczęście mieliśmy w szafce butlę whisky i colę ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Soleniznatów ![]() ![]() Malutka zasnęła, idę zmyję gary. Jakoś nic mi sie nie chce, leń jak nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Aaa proszę o odp na pyt: Co lepsiejsze/fajniejsze - bujak np http://tablica.pl/oferta/okazja-slic...93aa;r:8;s:125 czy huśtawka np http://tablica.pl/oferta/hustawka-po...a957;r:8;s:125
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
hej
Wszystkiego najlepszego dla A ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- princ my mamy podobny bujak tylko pieska i mała aż piszczy jak się na nim buja tak się cieszy
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co zauważyłam dzisiaj?
Że moje rzęsy zregenerowały się po zagęszczaniu i już nie mam kikutów |
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy wszystkim za życzenia Moje dziecko chyba stwierdziło że nie chce przespać swoich urodzin i dopiero przez chwilą poszła spać (zawsze pierwszą drzemkę ma ok. 9-9.30). Lecę się ogarniać bo za chwilę rodzice przyjadą, zrobimy taki mini-roczek, taki prawdziwy z tortem będzie dopiero w przyszłym tygodniu tak żeby wszystkich bliskich zebrać. Doczytam Was wieczorem baha ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Sto lat Aluniu !
Kasia to glownie nasladuje zwierzatka, czasem powie mama, tata, am i to wszystko Filip predki we wszystkim ![]() Kasia dzis pierwszy raz na karuzeli jechala w CH, ale radosc byla i placz jak sie skonczylo |
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Oliveira tz poszedł do kolegi wypić piwko ale wrócił do domu z 4pięknymi stroikami na groby...kolega robiłbo sprzedaje 1listopada pod cmentarzem. Więc mu wybaczam
nic mi nie mówił bo niespodziankę chciał mi zrobićWczoraj byliśmy na cmentarzach,zawieźliśmy stroiki i zapaliliśmy świeczki,wróciliśmy do domu wcześnie bo się pozpadało... Mieszkanie posprzątane,Filip po spacerku śpi...chwila dla siebie;-) tz około 16z pracy wraca...a jutro szykowanko :-D tort ciasteczka na niedzielną imprezę Filipa:-D w niedzielę rano obiad zacznę szykować...stresuje się robieniem tortu...mam nadzieję że mi wyjdzie. Idę czytać dalej. Princ my mamy podobną huśtawke i wcześniej Filip chętnie się w niej bujał ale ostatnio ja schowałam bo nie chciał w niej siedzieć woli podłogę :-D a w huśtawce przysięty i wyjść nie może. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [/COLOR]Aluniu wszystkiego najlepszego :-*
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-11-02 o 15:16 |
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1.zajmuje mniej miejsca 2.dziecko moze zajac sie samo soba (nie trzeba wsadzac i bujac) 3.hustawka chyba nie starczy na zbyt dlugo,ja mam podobna i chce sprzedac |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odp
Kto jeszcze chętny, niech mówi ![]() Wróciłyśmy od lekarza, bo zadzwoniłam dla czystego sumienia w spr tego kaszlu większego. No i kazała przyjechać, osłuchała i nic nie ma. Ale kaszel "brzydki", więc mamy antybiotyk buuuu Oby szybko pomogło
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Princ, ta huśtawka to porażka
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Alunia 100 lat!!
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
minął pierwszy dzien w pracy i żłobku było całkiem nieźle, mały nie płakał (to napewno sie zmieni ) podobno był grzeczny i panie życzyłyby sobie więcej takich dzieci no i ładnie wszytko jadł - to mnie akurat nie dziwi w pracy też było ok, nawet nie tak źle jak sie obawiałam że bedzie, tylko musze sobie baaaardzo dużo poprzypominać...napewno bedzie ciezko napoczatku, odezwe si epotem ide si ejeszcze pobawić ze szkrabem potem kąpanie m;leko i spać bo dziś znowu wstał o 5ok uciekam narazie
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
princ zdrówka dla Roxi
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
sie narylam jak dziki osiol, padam na twarz
![]() Cytat:
mlody potrafi pol dnia wchodzic i schodzic z auta takiego do odpychania sie ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:07 ---------- rok temu o tej porze lezalam na porodowce i myslalam, ze nigdy nie skoncze przec 34 minuty po polnocy Filip skonczy rok... magiczne 365 dni za nami... zaraz bede plakac
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-11-02 o 23:09 |
|||
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Muff nie płacz głupia
Wszystkiego najlepszego dla Filipka ![]() WITAM Z RANA Noc koszmarna od 3. Mała tak kaszlała, że się obudziła i zasnąć nie mogła.. Kręciła się, kaszlała, marudziła.. Żal mi jej było. Wzięłam ją nawet do nas do łóżka, ale też nie mogła zasnąć. Na rękach też źle. W końcu padła w łóżeczku po miliardach zmieniania pozycji. Wstała 7:15, a miałam nadzieje na dłuższe spanie.. Zjadła, wzięła leki. Teraz kolej na mnie - duuuuża kawa i kanapki. Które maluszki brały antybiotyk? Jak się zachowywały wtedy? Roxy pierwszy raz jest taka chora ![]() Baha gdzie wieści? Kciuki już mnie bolą ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Tż pojechał do pracy - rowerem - dla oszczędności i kondycji. Ciekawe ile wytrzyma...
|
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Muffinko wszystkiego naj naj najlepszego dla naszego pedzacego Filipka
.niestety czas pędzi bez litości .nam jeszcze tydzień został do urodzin
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Muff wszystkiego najlepszego dla Filipka :-D
Dzień dobry...idę na śniadanie;-)
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia ogromne gratki za pozytywny dzień w żłobie
Dajecie mi wiarę, że i ja jakoś to przeżyję, jeśli będzie trzeba
|
|
|
|
|
#267 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc mamuśki i ten sobotni dzien
mały dziś odespał te jego pobudki o 5 i pospał (z przerwami na smoka i picie oczywiscie) do 8 rano! teraz po mleczku oczywiście jest, wyspany i bawi sie i szaleje w najlepszeCytat:
wszystkiego co najlepsze dla Filipka![]() a co do tych durnowatych autek to Bogu dzieki moj jeszcze nie zwraca na nie uwagi Cytat:
Cytat:
![]() musimy dzis jechać kupić małemu jakieś kapcie bo chcieli zeby do żłobka przynieść i przy okazji jakieś małe zakupy sie zrobi |
|||
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
My z kolei wczoraj zostawiliśmy dzieciaczki u mojej mamy i poszliśmy na zakupy. Michałek tak płakał, że aż się zachodził...no z oka mu zniknąc nie mogę ale kupiliśmy sobie kurteczki w Nike Ja planowałam dla siebie za jakiś czas dopiero i to jakąs zwykła raczej, mielismy tylko dla Tz, ale teraz mamy oboje z tej samej kolekcji, tylko ja czarną a Tż granatowa, sliczne są na każdy towar.Mamy chrzestną i za 2 lub 3 tyg robimy chrzciny Muffinka oj rozumiem Cie, ja też wyłam to takie wbrew pozorom cudne chwile I DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW MALUTKICH Princ mogłobyc jej za gorąco...Wiesz co jest dobre? Plastry Ibum Ice- i nas się sprawdziły
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi gratki za zakupy
Oj i ja widziałm w Nike super kurtke, taką różową ![]() Czy małej za gorąco było to nie wiem..Gorączki nie ma. Wywietrzony przed snem pokój.. Temp nie za ywsoka w jej pokoju, żeby łatwo się oddychało. Ale w sumie takie śpioszki cieplejsze jej nałożyłam..Dzisiaj jej normalne założę, może i masz rację A co do tych plastrów to nie wiem czy powinnam kupić, bo smaruję ją maścią.. Hm Bo one chyba bardziej na gorączkę.
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-11-03 o 09:58 |
|
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękujemy za życzenia Ja się do wtorku żegnam niestety...nie będę mogła Was nawet podczytywać baha co z tymi kciukami bo już ręce bolą Cytat:
Muffinka ja przyznam że wczoraj uroniłam łezkę o 10-40, rok temu o tej porze moja A. przyszła na swiat i tak sobie wspominałam jak to cudownie było i później jak chciałyśmy już koniecznie trzeciego dnia wyjść do domu, tak jakby ten jeden dzień dłużej robił jakąś różnice... i jak wszystkie na sali płakałyśmy w trzeciej dobie nie wiadomo dlaczego aj pieknie wspominam tamte dni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

rozumie wszystko, co do niego mowie (np. zeby przyniosl pampka to mu zmienie, albo zeby poszedla spac, a on idzie do sypialni, bierze swoja tetrowke, wlazi na lozko i czeka na mnie
) szufladami sobie palcow nie przycina tylko bierze co chce i zamyka ladnie... juz nie ma mojego bobaska, teraz to juz Junior

ja narazie metrów chyba nie mam za wiele, u mnie niecałe 10 min i zmyte

WIECZOREM POWIEM CO I JAK

.rosnij duża i zdrowa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

aj pieknie wspominam tamte dni