Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 22:50   #91
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
Ale dlaczego ja mam się wybierać skoro nie czuję takiej potrzeby?

Jeden z "Waszych" próbował mnie przekonać, w końcu dał sobie spokój, bo ja po prostu nie widzę sensu w tego typu imprezach i dla mnie to marnowanie czasu, zamiast uczestniczyć w tego typu spędzie wolę sobie pójść na spacer z psem.

Dla mnie takie marsze to po prostu świetna okazja dla masy typków spod ciemnej gwiazdy czy innych pieniaczy do zrobienia pseudo-legalnej burdy. Przejdą się, porzucają kamieniami, i to Was będą oceniać, nie ich. Zapewniajcie sobie jak chcecie o bezpieczeństwie takich imprez, szkoda że wychodzi potem jak wychodzi. A jak idą dwie demonstracje to aż proszą się o jedną wielką rozróbę, nie rozumiem po co miałabym w czyms takim uczestniczyć? W imię czego?
W imię miłości do ojczyzny

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:19   #92
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Marta nie obrażaj
Jeżeli nie chcesz nie chodź, nic na siłę ale nie piszę proszę jak jest na marszu, kto w nim uczestniczy skoro nie masz o tym zielonego pojęcia/
Ale ja znam ludzi, którzy w nim uczestniczą i choć może te osoby stanowią małą liczbę uczestników (dokładnie 7 osób) to jak najbardziej mam prawo do wyrażania mojej opinii na ten temat. Dla mnie to oszołomy z dziwnym podejściem do życia i kompletnie niezrozumiałym dla mnie światopoglądem. Zapewne oni maja podobne zdanie na mój temat

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:20   #93
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
widzisz ja wierzę w to co widzę, a skoro widziałem to co widziałem to nie wmówisz mi że to co widziałem to była jakaś mistyfikacja TVNu ...
Jakim prawem ktoś może mnie nie dopuścić do pomnika Dmowskiego?

Cytat:
Ale dlaczego ja mam się wybierać skoro nie czuję takiej potrzeby?

Jeden z "Waszych" próbował mnie przekonać, w końcu dał sobie spokój, bo ja po prostu nie widzę sensu w tego typu imprezach i dla mnie to marnowanie czasu, zamiast uczestniczyć w tego typu spędzie wolę sobie pójść na spacer z psem.
To twoje zdanie i je szanuję. Każdy inaczej spedza ten dzień.

Dla mnie takie marsze to po prostu świetna okazja dla masy typków spod ciemnej gwiazdy czy innych pieniaczy do zrobienia pseudo-legalnej burdy. Przejdą się, porzucają kamieniami, i to Was będą oceniać, nie ich.

Nie moja wina, że TVN i inni pokazują tylko jeden aspekt.

Cytat:
Zapewniajcie sobie jak chcecie o bezpieczeństwie takich imprez, szkoda że wychodzi potem jak wychodzi. A jak idą dwie demonstracje to aż proszą się o jedną wielką rozróbę, nie rozumiem po co miałabym w czyms takim uczestniczyć? W imię czego?
Od bezpieczeństwa jest policja. PO miało uchwalić prawo, że dwie demonstracje nie mogą być w tym samym miejscu i czasie, ale jak zwykle im się nie spieszy.
Polski Wilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 23:23   #94
candy111
Zakorzenienie

Ja uważam, że marsz niepodległości powinien odbywać się 11 listopada. Sama się na niego wybieram. Jakieś lewackie przemarsze nie powinny mieć miejsca w dniu tak waznym.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:32   #95
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Polski Wilk Pokaż wiadomość
I mam takie nastawienie, że jeśli ktoś (lewak, policjant, Robert Biedroń czy feministka) nie pozwoli mi złożyć kwiatów przy pomniku Dmowskiego, to będę musiał użyć siły.
Smieszny jesteś. Każdą z wymienionych osób g...obchodzi, gdzie ty sobie położysz wiecheć. Mam dziwne wrażenie, że nakręcasz się sam, jak ten zajączek z dowcipu o pożczaniu patelni.
I co z tego, że marsz kolorowej powstał jako sprzeciw. Mają prawo ludzie się sprzeciwiać w demokratycznym kraju. Maszerować za, albo przeciw.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Salut rzymski przed wojną był używany przez całą prawicę w Europie. Od Portugalii przez Niemcy do Finlandii. Oglądałem zdjęcia narodowej demokracji sprzed wojny i tak się wszyscy witali. To, że Niemcom odbiła szajba i przejęli ten gest nie znaczy, że oznacza poparcie dla Hitlera.

Czym jest teraz salut rzymski i kto go stosuje, każdy normalny człowiek wie.

Z jednego powodu, że jest bardzo ważne święto narodowe. Poza tym my (chociaż nie chodzę na przemarsze homoseksualistów, bo mnie to brzydzi) nie blokujemy przejść.

Ja z tego samego powodu nie chodzę na marsze "Wszechpolaków" - od siedmiu boleści - bo mnie to brzydzi.
Niech świętują, ale z dala od nas.

mają prawo świętować, gdzie chcą, jak cię to brzydzi, to sobie idź pod "Tarasy".

To powiedz mi, dlaczego ta kobieta ma niepozwolić mi na złożenie kwiatów.
O jakiej hipotetycznej kobiecie mówimy? Tej, której chcesz przyłożyć w tę feministyczną mordę, prawda?

Ma prawo manifestować, ale nie blokować. Niech sobie idą pod Złote Tarasy świętować z TVN i może niech Ci od Dzień Dobry TVN będą to prowadzić.
Ileż pogardy, chłopczyku. Tyle samo mam jej dla ciebie. Niech sobie twoi kolesie idą tam, gdzie nie będą przeszkadzać normalnym ludziom. Nie jesteś lepszy ani ważniejszy od policjanta, lewaka, homoseksualisty, feministki. Czemu masz niczym nieuzasadnone przekonanie, że jesteś?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Narodowcy, jak narodowcy, ale o Ci Kolorowej to dopiero są nienormalni.
Zależy od definicji normy. Wg. mojej nienormalny jesteś ty. Masz kompletnie wyprany mózg...z twoich wypowiedzi wynika też, że jesteś po prostu mało inteligentny, więc do dyskusji się nie nadajesz.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:33   #96
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Jakim prawem ktoś może mnie nie dopuścić do pomnika Dmowskiego?
to żeby złożyć kwiaty pod pomnikiem musisz brać udział w pochodzie? ja zawsze myślałem że szacunek zmarłym oddaje się w ciszy a nie w zgiełku krzyków, jakie tam się na pewno pojawią i będą dotyczyć jednego tematu.

także obrażanie ludzi z kolorowej nie najlepiej świadczy o Tobie i Twoim pokojowym nastawieniu, pisanie o salucie niedotyczącym wcale Hitlera też jest bzdurną bajeczką, a kończenie na gadka że TVN sam sobie winien że wóz mu spalono to już kompletny bełkot, bo wozy innych stacji też demolowano, sklepy niszczono, niszczono przystanki rozumiem że te sklepy i przystanki też opowiadały bzdury na temat pokojowego marszu? piszesz o niepartyjnym marszu, a na marsz wzywają wyraźnie kręgi partyjne, nawet sami radni wzywają tego dnia do nienawiści, no ale cóż to jedna wielka manipulacja masonów czyż nie?

i tu nie chodzi że ktoś Ciebie nie dopuści, po prostu z tego co kojarzę to kolorowa jest sprzeciwem właśnie przeciwko tym osobnikom których ten marsz gloryfikuje jako Prawdziwych Polaków, a gloryfikuje właśnie ludzi z Młodzieży Wczechpolskiej, NOPu i innych organizacji bo to ich się stawia dzisiaj za wzór Prawdziwych Polaków...

i napiszę coś co Ciebie może zaboli ale okaże że nie jesteś lepszy od takiego "pedała", bo ten znienawidzony przez was Polski "pedał" jest dla mnie większym Polakiem niż wy, bo ten "pedał" innemu Polakowi nie da w twarz, gdy tylko najdzie go na to ochota i to jeszcze w tak ważnym dla Polski dniu...

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2012-11-03 o 09:38
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:35   #97
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że marsz niepodległości powinien odbywać się 11 listopada. Sama się na niego wybieram. Jakieś lewackie przemarsze nie powinny mieć miejsca w dniu tak waznym.
Lewacy nie są Polakami?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:39   #98
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Lewacy nie są Polakami?
Widocznie według niektórych nie są "prawdziwymi Polakami".
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 10:26   #99
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Smieszny jesteś. Każdą z wymienionych osób g...obchodzi, gdzie ty sobie położysz wiecheć. Mam dziwne wrażenie, że nakręcasz się sam, jak ten zajączek z dowcipu o pożczaniu patelni.
I co z tego, że marsz kolorowej powstał jako sprzeciw. Mają prawo ludzie się sprzeciwiać w demokratycznym kraju. Maszerować za, albo przeciw.
Z zdrowego rozsądku należy uniemożliwić dwóm antagonistycznym na demonstracje w tym samym miejscu i czasie. A widocznie ludziom po lewej stronie mocy chyba jednak zależy żebym tego dnia nie położył wieńca.

Cytat:
Czym jest teraz salut rzymski i kto go stosuje, każdy normalny człowiek wie.O jakiej hipotetycznej kobiecie mówimy? Tej, której chcesz przyłożyć w tę feministyczną mordę, prawda?
Salut rzymskim był powitaniem używanym przez całą europejską prawicę przed wojną, dlatego uważam, że z powodu NSDAP i ewentualnie Mussoliniego nie można tego powitania zabronić. Nie zamierzam nikomu przyłożyć. Po prostu chce położyć kwiaty na pomniku Dmowskiego i nie będę używał siły, chyba że ktoś użyje jej przeciwko mnie.

Cytat:
Ileż pogardy, chłopczyku. Tyle samo mam jej dla ciebie. Niech sobie twoi kolesie idą tam, gdzie nie będą przeszkadzać normalnym ludziom. Nie jesteś lepszy ani ważniejszy od policjanta, lewaka, homoseksualisty, feministki. Czemu masz niczym nieuzasadnone przekonanie, że jesteś?
Mamy prawo manifestować w miejscu tak ważnym tego dnia. W Polsce jest mała pamięć o Dmowskim, dlatego mamy prawo maszerować tam gdzie chce. Lewactwo po całej po Polsce wkurza wszystkich swoimi kolorowymi paradami w całej Polsce, dlaczego nacjonaliści raz w roku nie mogą pospacerować?

Cytat:
Zależy od definicji normy. Wg. mojej nienormalny jesteś ty. Masz kompletnie wyprany mózg...z twoich wypowiedzi wynika też, że jesteś po prostu mało inteligentny, więc do dyskusji się nie nadajesz.
Tutaj włącza się subiektywizm. Dla mnie wy, dla was ja.
Stary 2012-11-03, 10:54   #100
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Z zdrowego rozsądku należy uniemożliwić dwóm antagonistycznym na demonstracje w tym samym miejscu i czasie. A widocznie ludziom po lewej stronie mocy chyba jednak zależy żebym tego dnia nie położył wieńca.
idź rano, weź rodzinę i złóż kwiaty w spokoju od lewaków, a potem pójdź znowu na marsz co to za problem? ano taki że jak pójdziesz rano to nie powalczysz i o to chodzi, bo musi być walka aby dzień uznać za udany...

Cytat:
Salut rzymskim był powitaniem używanym przez całą europejską prawicę przed wojną, dlatego uważam, że z powodu NSDAP i ewentualnie Mussoliniego nie można tego powitania zabronić. Nie zamierzam nikomu przyłożyć. Po prostu chce położyć kwiaty na pomniku Dmowskiego i nie będę używał siły, chyba że ktoś użyje jej przeciwko mnie.
jestem pewien że jak byś tak tłumaczył powstańcowi to od razu wysłałby Ciebie do diabła, bo faktem jest że ta prawica o której piszesz w większości stanęła po stronie znanego nam wszystkich z historii pana i stąd ten gest się rozwijał w jej szeregach, to nie przypadek że do dzisiaj grupy dalej go używają i tłumaczą że to nie dotyczy wcale Hitlera a Rzymu, a obecność nazistów na ich zjazdach to tylko taki drobny przypadek...
Polakom ten salut kojarzy się z jednym, kojarzy się z cierpieniem i krwią milionów ludzi i nie pieprz o rzymskich korzeniach tego gestu.
Stary 2012-11-03, 11:17   #101
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja znam ludzi, którzy w nim uczestniczą i choć może te osoby stanowią małą liczbę uczestników (dokładnie 7 osób) to jak najbardziej mam prawo do wyrażania mojej opinii na ten temat. Dla mnie to oszołomy z dziwnym podejściem do życia i kompletnie niezrozumiałym dla mnie światopoglądem. Zapewne oni maja podobne zdanie na mój temat

Marta owszem masz prawo do swojej opinii i absolutnie na siłę Cię nie przekonuję, zastanawia mnie jedno. Na jakiej podstawie masz takie zdanie o tych ludziach, znasz ich osobiście, gadałaś z nimi? Jak ja nie cierpię uogólniania, nienawidzę. Powiedz mi bez złośliwości na jakiej podstawie wyrobiłaś sobie o nich takie zdanie? Na podstawie tego co widzisz w TV?
To tak jakby ja powiedziała,że jesteś ( przepraszam to tylko przykład) idiotką bez wartości, pustą lalą bez mózgu tylko na podstawie bo ktoś na innym wątku tak o Tobie napisał.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 11:49   #102
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
idź rano, weź rodzinę i złóż kwiaty w spokoju od lewaków, a potem pójdź znowu na marsz co to za problem? ano taki że jak pójdziesz rano to nie powalczysz i o to chodzi, bo musi być walka aby dzień uznać za udany...
Jestem spoza Warszawy i jadę na Marsz Niepodległości. Celem Marszu jest spotkanie przy pomniku Dmowskiego i naprawdę nie wiem, co tak wkurza lewaków.

Cytat:
jestem pewien że jak byś tak tłumaczył powstańcowi to od razu wysłałby Ciebie do diabła,
Ja tego znaku nie używam, ale wewnątrz jakiś organizacji mogą sobie używać, to ich prawo.

Cytat:
bo faktem jest że ta prawica o której piszesz w większości stanęła po stronie znanego nam wszystkich z historii pana i stąd ten gest się rozwijał w jej szeregach,
Czy polscy nacjonalisci stanęli po stronie Hitlera? Narodowi demokraci najbardziej oberwali ze wszystkich frakcji, bo polski nacjonalizm był skrajnie antyniemiecki (Narodowa Demokracja rządziła na zachodzie Polski). Poza tym niewszędzie w Europie widziano Hitler był taki zły (łagodna okupacja) i w jego wojnie z ZSRR widziano antykomunistyczną krucjatę.

Cytat:
to nie przypadek że do dzisiaj grupy dalej go używają i tłumaczą że to nie dotyczy wcale Hitlera a Rzymu, a obecność nazistów na ich zjazdach to tylko taki drobny przypadek...
Mniej więcej lewakom można zarzucić, że popierają ich komuniści i anarchiści (zwłaszcza z Niemiec).

Cytat:
Polakom ten salut kojarzy się z jednym, kojarzy się z cierpieniem i krwią milionów ludzi i nie pieprz o rzymskich korzeniach tego gestu.
Dla wielu Polaków sierp i młot kojarzy się ze śmiercią i upodleniem, a nikt nie reaguje na idiotów którzy tych symboli używają.

Cytat:
To tak jakby ja powiedziała,że jesteś ( przepraszam to tylko przykład) idiotką bez wartości, pustą lalą bez mózgu tylko na podstawie bo ktoś na innym wątku tak o Tobie napisał.
Atomówka, osoby które nie brały udziału w Marszu nie mają jak wiedzieć, jak naprawdę było. Wszystkie telewizje skupiły się na zadymie. KRRIT wręcz zarzuciło TVN brak obiektywizmu dziennikarskiego.

PS. Chociaż przyznam, że jak widziałem palący się pojazd TVN, to rozśmieszył mnie tekst "TVN robi grilla" (naturalnie nie pochwalam wandalizmu).
Stary 2012-11-03, 11:55   #103
ulicznica
Zakorzenienie

Dlaczego używacie salutu i zakładacie brunatne koszule, choć doskonale wiecie, jakie skojarzenia to niesie?

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-03, 12:34   #104
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej więcej lewakom można zarzucić, że popierają ich komuniści i anarchiści (zwłaszcza z Niemiec).
Nie zauważyłam, żeby mnie kto popierał. Nie przynależę.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:11   #105
suszarka
Buc

Cytat:
Uważam, że każdy ma prawo demonstrować gdzie chce. A najlepszym rozwiązaniem byłyby dwie niezależne od siebie demonstracje.
w tym roku są. nawet trzy.

Cytat:
Narodowcy, jak narodowcy, ale o Ci Kolorowej to dopiero są nienormalni.

Cytat:
Polski Wilku jam kobieta i na marsz jak co roku idę.
Biorę TŻ, kilku stałych znajomych i lecimy.

MartaM serio uważasz, że Marsz to zbiorowe pranie mord?
Byłaś kiedyś na marszu? Był ktoś z Twoich bliskich znajomych?

Powtarzam po raz któryś, wszędzie ale to wszędzie trafią się oszołomy którzy szukają dymu i z reguły TV tylko to pokazuję bo przecież takie ostre rozróby przyciągną tłumy przez TV.
Jednak na Marsz idą też setki, tysiące ludzi normalnych, bardzo często rodziny z dziećmi i staruszki o lasce, więc proszę nie uogólniać i może na Marsz pójśc a potem pisać o samych oszołomach biorących udział w spędach

ale oszołomy to organizują.

Cytat:
Od bezpieczeństwa jest policja. PO miało uchwalić prawo, że dwie demonstracje nie mogą być w tym samym miejscu i czasie, ale jak zwykle im się nie spieszy.
wprowadzenie w życie nowej ustawy to nie pierdnięcie.
Stary 2012-11-03, 13:19   #106
201803300917
Konto usunięte

jestem przeciw jednej i drugiej opcji. uważam, że Święto Niepodległości nie powinno być okazją do politycznych podziałów tylko okazją do radości, zaprezentowania patriotyzmu, niezależnie od tego czy jest się na lewo, na prawo czy po środku.
Marsz Niepodległości pomimo, że od niedawna się an taki kreuje moim zdaniem nie ma czysto patriotycznego wydźwięku. nie w smak mi jakoś maszerowanie z ONRem czy Młodzieżą Wszechpolską i z ludźmi dla których jeśli ktoś nie jest narodowcem to na pewno jest lewakiem i ojczyznę ma gdzieś.
Jeśli chodzi o Kolorową Niepodległa to pomimo tego, że po części światopoglądowa się z nimi zgadzam ( świeckie państwo itp) to nie uważam, żeby Święto Niepodległości było dobra okazją do manifestowania swoich poglądów politycznych. nie odpowiada mi też forma za dużo tam jednak krzykliwego i radykalnego feminizmu, który mi nie leży.
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:23   #107
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
jestem przeciw jednej i drugiej opcji. uważam, że Święto Niepodległości nie powinno być okazją do politycznych podziałów tylko okazją do radości, zaprezentowania patriotyzmu, niezależnie od tego czy jest się na lewo, na prawo czy po środku.
Marsz Niepodległości pomimo, że od niedawna się an taki kreuje moim zdaniem nie ma czysto patriotycznego wydźwięku. nie w smak mi jakoś maszerowanie z ONRem czy Młodzieżą Wszechpolską i z ludźmi dla których jeśli ktoś nie jest narodowcem to na pewno jest lewakiem i ojczyznę ma gdzieś.
Jeśli chodzi o Kolorową Niepodległa to pomimo tego, że po części światopoglądowa się z nimi zgadzam ( świeckie państwo itp) to nie uważam, żeby Święto Niepodległości było dobra okazją do manifestowania swoich poglądów politycznych. nie odpowiada mi też forma za dużo tam jednak krzykliwego i radykalnego feminizmu, który mi nie leży.
Jak to się mówi... "kto nie skacze ten pedałem hej hej!"

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-03, 13:33   #108
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam, żeby mnie kto popierał. Nie przynależę.
Zdecydowana większość uczestników Marszu Niepodległości również nie przynależy, a jednak Szczuki i Biedronie bezkarnie wyzywają ich od faszystów.

Ale nie chcę się włączać w dyskusję, ale uważam, że wasze opinie i argumenty (niezależnie od prezentowanych poglądów) są w miażdżącej większości uproszczone, nieprawdziwe oraz infantylne, utrwalają stereotypy i umacniają dwuosiowy socjopolityczny podział Polaków - bez jakiejkolwiek refleksji nad genezą, powodami tego typu sytuacji jaka występuje podczas Święta Niepodległości w Wwie. Charakterystyka demograficzna i przynależnościowa różnych grup społecznych angażujących się po jednej i drugiej stronie sprowadzona do bezczelnego generalizowania to naprawdę słaby zabieg, warto się głębiej zastanowić kto, po co i dlaczego bierze udział w omawianych demonstracjach, biorąc pod uwagę 'nieco' więcej czynników niż to, że ktoś "jest narodowcem" albo "jest lewakiem" - tym bardziej, że to raczej nieprawda.

EDIT

Dlaczego w ogóle typ o nicku "POLSKI WILK" (lol) zadaje wizażankom na forum "INTYMNIE" takie pytanie?

Edytowane przez InkluzjaOstateczna
Czas edycji: 2012-11-03 o 14:17
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:45   #109
eloi
Rozeznanie

Dobra, fin de semana, poczytałam sobie o zeszłorocznych obchodach.
Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
w tym roku są. nawet trzy.
Trzy marsze? Jak rany, nie rozumiem robienia ze Święta Niepodległości przepychanek pt. moja manifestacja/kontr/inne jest najwłaściwsza.
Cytat:
ale oszołomy to organizują.
Dlaczego duma z własnej narodowości miałaby być powodem do wstydu i synonimem oszołomstwa, to nie rozumiem - czy to się komu podoba, czy nie, przez całe lata jedynymi organizatorami manifestowania dumy z Tego dnia były te "oszołomy". Jeśli jakiejś innej organizacji - zaczęło po latach!- przeszkadzać, że inna orientacja polityczna upamiętnia odzyskanie niepodległości, to powinna była uderzyć do władz o ustanawianie jednego, miejskiego Marszu. Nie byłoby przepychanek, czy pójście z tymi czy z tamtymi świadczy o czymkolwiek innym, niż o chęci wspólnego, wraz z innymi Polakami, fetowania święta.
Wstydem jest, że po latach! za najwłaściwsze rozwiązanie te inne organizacje uznały robienie kontrmanifestacji wraz z zapraszaniem "bojówek" z Niemiec. To dopiero jest oszołomstwo.
Święto Niepodległości to dzień wyjątkowy, na flagach nie powinno być żadnych cudzych nazw własnych, symboli ni kolorów. Tak samo nie powinno mieć znaczenia, kto idzie koło drugiego Polaka, o ile świętują to samo - powrót Polski na mapy.

Cytat:

wprowadzenie w życie nowej ustawy to nie pierdnięcie.
Serio? To czym nazwać te wszystkie specustawy, w których to właśnie aktualny rząd celuje?

Edytowane przez eloi
Czas edycji: 2012-11-03 o 13:55 Powód: literówka
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 13:58   #110
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez eloi Pokaż wiadomość
Dobra, fin de semana, poczytałam sobie o zeszłorocznych obchodach.

Trzy marsze? Jak rany, nie rozumiem robienia ze Święta Niepodległości przepychanek pt. moja manifestacja/kontr/inne jest najwłaściwsza.

a kto mówi o skalowaniu danych demo i mówieniu, moja lepsza Twoja fe?
masz prawo to się zgromadzasz. proste.

Cytat:
Dlaczego duma z własnej narodowości miałaby być powodem do wstydu i synonimem oszołomstwa, to nie rozumiem - czy to się komu podoba, czy nie, przez całe lata jedynymi organizatorami manifestowania dumy z Tego dnia były te "oszołomy". Jeśli jakiejś innej organizacji - zaczęło po latach!- przeszkadzać, że inna orientacja polityczna upamiętnia odzyskanie niepodległości, to powinna była uderzyć do władz o ustanawianie jednego, miejskiego Marszu. Nie byłoby przepychanek, czy pójście z tymi czy z tamtymi świadczy o czymkolwiek innym, niż o chęci wspólnego, wraz z innymi Polakami, fetowania święta.
Wstydem jest, że po latach! za najwłaściwsze rozwiązanie te inne organizacje uznały robienie kontrmanifestacji wraz z zapraszaniem "bojówek" z Niemiec. To dopiero jest oszołomstwo.
Święto Nipodległości to dzień wyjątkowy, na flagach nie powinno być żadnych cudzych nazw własnych, symboli ni kolorów. Tak samo nie powinno mieć znaczenia, kto idzie koło drugiego Polaka, o ile świętują to samo - powrót Polski na mapy.
nie po latach, nie po latach, wcześniej już były.

i powtarzam nikomu absolutnie nie przeszkadza upamiętnianie odzyskania niepodległości tego dnia. przeszkadza ideologia organizacji robiących MN.

no ale jak ktoś lubi iść ramię w ramię z neofaszystami razem to cóż ja mogę powiedzieć.

Cytat:
Serio? To czym nazwać te wszystkie specustawy, w których to właśnie aktualny rząd celuje?

nie za bardzo rozumiem? pytasz mnie o proces legislacyjny czy o co?

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2012-11-03 o 14:00
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 14:03   #111
_vixen_
Zakorzenienie

Na manifestację nie chodzę, ale duchowo jestem w teamie Kolorowej Niepodległej
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 14:15   #112
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
no ale jak ktoś lubi iść ramię w ramię z neofaszystami razem to cóż ja mogę powiedzieć.
"Neofaszyzm", taaa... Niestety, kolorowa, radosna i tolerancyjna retoryka w jakikolwiek sposób wyklucza możliwość dostrzeżenia, że w zgromadzeniach i blokadach antyfaszystowskich, organizowanych w 2010 i 2011 roku, brali udział oprócz sympatycznych gejów, lesbijek i celebrytów również ekstremiści lewaccy - anarchosyndykaliści, komuniści i inne odchyły reprezentowane przez jak CK-LA czy Komunistyczną Partię Polski. A żeby jeszcze nawiązać do "chodzenia ramię w ramię z neofaszystami", to jakoś nie widzę tak wielkiego oburzenia społecznego na polityków Sojuszu Lewicy Demokratycznej (uczestniczących również i w Kolorowej!!), którzy dumnie maszerują 1 maja obok popaprańców dzierżących flagi z sierpem i młotem.

No ale cóż, jak ktoś lubi iść ramię w ramię z komunistami razem to cóż ja mogę powiedzieć.
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 14:30   #113
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez InkluzjaOstateczna Pokaż wiadomość
"Neofaszyzm", taaa... Niestety, kolorowa, radosna i tolerancyjna retoryka w jakikolwiek sposób wyklucza możliwość dostrzeżenia, że w zgromadzeniach i blokadach antyfaszystowskich, organizowanych w 2010 i 2011 roku, brali udział oprócz sympatycznych gejów, lesbijek i celebrytów również ekstremiści lewaccy - anarchosyndykaliści, komuniści i inne odchyły reprezentowane przez jak CK-LA czy Komunistyczną Partię Polski. A żeby jeszcze nawiązać do "chodzenia ramię w ramię z neofaszystami", to jakoś nie widzę tak wielkiego oburzenia społecznego na polityków Sojuszu Lewicy Demokratycznej (uczestniczących również i w Kolorowej!!), którzy dumnie maszerują 1 maja obok popaprańców dzierżących flagi z sierpem i młotem.

No ale cóż, jak ktoś lubi iść ramię w ramię z komunistami razem to cóż ja mogę powiedzieć.

nigdzie nie twierdziłam, że druga strona jest święta, trzepocze swymi anielskimi białymi skrzydłami i świeci na pół miasta swą aureolą.

tyle że, sprawdź kto organizował blokady i pokaż mi tam ugrupowania zrzeszające dajmy na to wyżej wspomnianych komunistów czy lewackich (sic! jak ja lubię to określenie) ekstremistów.

po drugie, nikt na blokady czy Kolorową Niepodległą nie zapraszał jakichkolwiek polityków reprezentujących jakiekolwiek partie polityczne.

I sorry ale widzę różnicę pomiędzy pojawianiem się radykałów czy wyżej wspominanych polityków a pomiędzy organizowaniem zgromadzenia przez ludzi wiadomych poglądów.
Stary 2012-11-03, 16:56   #114
Polski Wilk
BAN stały

Właśnie wróciłem z meczu. Trochę nosów połamanych, ale ile szalików zdobyłem. A tak serio to nie chce mi się cytować, to w telegraficznym skrócie.

1) Polscy narodowcy nie używali brunatnych mundurów tylko kolor to bardzo jasna zieleń (między białym a zielonym?). Nie wiem jaki to kolor, ale do brunatnego czy czarnego mu sporo brakuje.

2) Dla niektórych oszołomem jest narodowy demokrata, dla mnie oszołomem jest ktoś kto uczestniczy w paradach równości.

3) Nie wiem jak to ujać, ale jeśli Palikot mówi, że należy zlikwidować państwo polskie i włączyć go do Europy, to się nie dziwię, że potem Ruch Palikota blokuje takie Marsze.

4) Niektórzy nie odróżniają pojęcia narodowy demokrata od faszysty. Większość organizacji (w zasadzie prawie wszystkie, w tym ONR i MW) w Marszu Niepodległości są za demokratyczną formą rządów. Za wyzywanie od faszystów powinno się iść do sądów.

5) Organizatorzy blokady najpierw mówili, że zaprosili do Polski "antyfaszystów z Niemiec", żeby pomogli zatrzymać faszyzm, a potem gdy broili nagle przestali mieć z nimi coś wspólnego, chociaż uciekli do siedziby Krytyki Politycznej.
Stary 2012-11-03, 16:59   #115
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Na pewno nie mógłbym być z feministką czy socjalistką, choćby miała urodę w skali 10/10. Ale niestety nie znam żadnej co ma sympatie narodowe.
Mam nadzieję, że wszyscy Twoi koledzy myślą tak samo.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 16:59   #116
ulicznica
Zakorzenienie

Dobrze, to chodzi mi o kolor TAK ZWANY "brunatny", czy jasnozielony jak to nazywasz - ogólnie, o stylówę podobną do stylówy młodzieżówek NSDAP i młodych neonazistów. Nie jestem ślepa i znam się trochę na modzie

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-11-03, 17:08   #117
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Dobrze, to chodzi mi o kolor TAK ZWANY "brunatny", czy jasnozielony jak to nazywasz - ogólnie, o stylówę podobną do stylówy młodzieżówek NSDAP i młodych neonazistów. Nie jestem ślepa i znam się trochę na modzie
Dostrzegam różnicę między kolorami mundurów SA i ONR.
Stary 2012-11-03, 17:09   #118
Bananalama
jestę wieszczę

Jak można mówić, że się kocha Polskę i jednocześnie używać symboli tych, którzy ten piękny kraj chcieli zniszczyć?
Ja 11 listopada planuję pod krzyżem nieznanego żołnierza zapalić znicz i tyle. Ewentualnie posłuchać jak co roku Chopina i przeczytać kawałek "Pana Tadeusza". No ale ja lewacka feministka jestem.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 17:16   #119
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie ma co dyskutować z wilczkiem bo biedactwo za bardzo nie wie o czym mówi.
Stary 2012-11-03, 17:25   #120
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
4) Niektórzy nie odróżniają pojęcia narodowy demokrata od faszysty. Większość organizacji (w zasadzie prawie wszystkie, w tym ONR i MW) w Marszu Niepodległości są za demokratyczną formą rządów. Za wyzywanie od faszystów powinno się iść do sądów..
jeśli oni są za demokratyczną formą rządów to po jaką cholerę wykrzykiwano i wznoszono hasła żeby obalić nielegalnie wybrany rząd?

i proszę Ciebie człowieku wróć do książek, wystarczy w sieci pooglądać zdjęcia z imprez ruchów typu NOP czy ONR i tam ludzie paradują w takich brunatnych kurteczkach.
tu masz zdjęcie przedstawiciela elity z młodzieży wszechpolskiej:
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...2022789972.jpg
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...1910289252.jpg

a tu zdjęcie w ładnych koszulach i z pięknym gestem, które gdyby nie jeden symbol zielony na ramieniu i znaczek na czerwonej fladze kojarzyłby się jednoznacznie z jednym zgadnij z czym?
http://www.redink.pl/pf/onr/slides/onr24.jpg

i co to tylko taki salut rzymski był? tylko po co ci ludzie non stop tak salutują do zdjęć?
samo hasło Polska dla Polaków, mówi jasno na kim się wzorowali ci ludzie....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości