|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
Cytat:
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i choć może te osoby stanowią małą liczbę uczestników (dokładnie 7 osób) to jak najbardziej mam prawo do wyrażania mojej opinii na ten temat. Dla mnie to oszołomy z dziwnym podejściem do życia i kompletnie niezrozumiałym dla mnie światopoglądem. Zapewne oni maja podobne zdanie na mój temat
|
|
|
#93 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie takie marsze to po prostu świetna okazja dla masy typków spod ciemnej gwiazdy czy innych pieniaczy do zrobienia pseudo-legalnej burdy. Przejdą się, porzucają kamieniami, i to Was będą oceniać, nie ich. Nie moja wina, że TVN i inni pokazują tylko jeden aspekt. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że marsz niepodległości powinien odbywać się 11 listopada. Sama się na niego wybieram. Jakieś lewackie przemarsze nie powinny mieć miejsca w dniu tak waznym.
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
I co z tego, że marsz kolorowej powstał jako sprzeciw. Mają prawo ludzie się sprzeciwiać w demokratycznym kraju. Maszerować za, albo przeciw. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Zależy od definicji normy. Wg. mojej nienormalny jesteś ty. Masz kompletnie wyprany mózg...z twoich wypowiedzi wynika też, że jesteś po prostu mało inteligentny, więc do dyskusji się nie nadajesz. |
||
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
to żeby złożyć kwiaty pod pomnikiem musisz brać udział w pochodzie? ja zawsze myślałem że szacunek zmarłym oddaje się w ciszy a nie w zgiełku krzyków, jakie tam się na pewno pojawią i będą dotyczyć jednego tematu.
także obrażanie ludzi z kolorowej nie najlepiej świadczy o Tobie i Twoim pokojowym nastawieniu, pisanie o salucie niedotyczącym wcale Hitlera też jest bzdurną bajeczką, a kończenie na gadka że TVN sam sobie winien że wóz mu spalono to już kompletny bełkot, bo wozy innych stacji też demolowano, sklepy niszczono, niszczono przystanki rozumiem że te sklepy i przystanki też opowiadały bzdury na temat pokojowego marszu? piszesz o niepartyjnym marszu, a na marsz wzywają wyraźnie kręgi partyjne, nawet sami radni wzywają tego dnia do nienawiści, no ale cóż to jedna wielka manipulacja masonów czyż nie? i tu nie chodzi że ktoś Ciebie nie dopuści, po prostu z tego co kojarzę to kolorowa jest sprzeciwem właśnie przeciwko tym osobnikom których ten marsz gloryfikuje jako Prawdziwych Polaków, a gloryfikuje właśnie ludzi z Młodzieży Wczechpolskiej, NOPu i innych organizacji bo to ich się stawia dzisiaj za wzór Prawdziwych Polaków... i napiszę coś co Ciebie może zaboli ale okaże że nie jesteś lepszy od takiego "pedała", bo ten znienawidzony przez was Polski "pedał" jest dla mnie większym Polakiem niż wy, bo ten "pedał" innemu Polakowi nie da w twarz, gdy tylko najdzie go na to ochota i to jeszcze w tak ważnym dla Polski dniu... Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2012-11-03 o 09:38 |
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polakom ten salut kojarzy się z jednym, kojarzy się z cierpieniem i krwią milionów ludzi i nie pieprz o rzymskich korzeniach tego gestu. |
||
|
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marta owszem masz prawo do swojej opinii i absolutnie na siłę Cię nie przekonuję, zastanawia mnie jedno. Na jakiej podstawie masz takie zdanie o tych ludziach, znasz ich osobiście, gadałaś z nimi? Jak ja nie cierpię uogólniania, nienawidzę. Powiedz mi bez złośliwości na jakiej podstawie wyrobiłaś sobie o nich takie zdanie? Na podstawie tego co widzisz w TV? To tak jakby ja powiedziała,że jesteś ( przepraszam to tylko przykład) idiotką bez wartości, pustą lalą bez mózgu tylko na podstawie bo ktoś na innym wątku tak o Tobie napisał.
|
|
|
|
#102 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Chociaż przyznam, że jak widziałem palący się pojazd TVN, to rozśmieszył mnie tekst "TVN robi grilla" (naturalnie nie pochwalam wandalizmu). |
||||||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego używacie salutu i zakładacie brunatne koszule, choć doskonale wiecie, jakie skojarzenia to niesie?
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 | |||
|
Buc
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale oszołomy to organizują. wprowadzenie w życie nowej ustawy to nie pierdnięcie.
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
jestem przeciw jednej i drugiej opcji. uważam, że Święto Niepodległości nie powinno być okazją do politycznych podziałów tylko okazją do radości, zaprezentowania patriotyzmu, niezależnie od tego czy jest się na lewo, na prawo czy po środku.
Marsz Niepodległości pomimo, że od niedawna się an taki kreuje moim zdaniem nie ma czysto patriotycznego wydźwięku. nie w smak mi jakoś maszerowanie z ONRem czy Młodzieżą Wszechpolską i z ludźmi dla których jeśli ktoś nie jest narodowcem to na pewno jest lewakiem i ojczyznę ma gdzieś. Jeśli chodzi o Kolorową Niepodległa to pomimo tego, że po części światopoglądowa się z nimi zgadzam ( świeckie państwo itp) to nie uważam, żeby Święto Niepodległości było dobra okazją do manifestowania swoich poglądów politycznych. nie odpowiada mi też forma za dużo tam jednak krzykliwego i radykalnego feminizmu, który mi nie leży. |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowana większość uczestników Marszu Niepodległości również nie przynależy, a jednak Szczuki i Biedronie bezkarnie wyzywają ich od faszystów.
Ale nie chcę się włączać w dyskusję, ale uważam, że wasze opinie i argumenty (niezależnie od prezentowanych poglądów) są w miażdżącej większości uproszczone, nieprawdziwe oraz infantylne, utrwalają stereotypy i umacniają dwuosiowy socjopolityczny podział Polaków - bez jakiejkolwiek refleksji nad genezą, powodami tego typu sytuacji jaka występuje podczas Święta Niepodległości w Wwie. Charakterystyka demograficzna i przynależnościowa różnych grup społecznych angażujących się po jednej i drugiej stronie sprowadzona do bezczelnego generalizowania to naprawdę słaby zabieg, warto się głębiej zastanowić kto, po co i dlaczego bierze udział w omawianych demonstracjach, biorąc pod uwagę 'nieco' więcej czynników niż to, że ktoś "jest narodowcem" albo "jest lewakiem" - tym bardziej, że to raczej nieprawda. ![]() EDIT Dlaczego w ogóle typ o nicku "POLSKI WILK" (lol) zadaje wizażankom na forum "INTYMNIE" takie pytanie?
Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-11-03 o 14:17 |
|
|
|
|
#109 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobra, fin de semana, poczytałam sobie o zeszłorocznych obchodach.
Trzy marsze? Jak rany, nie rozumiem robienia ze Święta Niepodległości przepychanek pt. moja manifestacja/kontr/inne jest najwłaściwsza. Cytat:
Wstydem jest, że po latach! za najwłaściwsze rozwiązanie te inne organizacje uznały robienie kontrmanifestacji wraz z zapraszaniem "bojówek" z Niemiec. To dopiero jest oszołomstwo. Święto Niepodległości to dzień wyjątkowy, na flagach nie powinno być żadnych cudzych nazw własnych, symboli ni kolorów. Tak samo nie powinno mieć znaczenia, kto idzie koło drugiego Polaka, o ile świętują to samo - powrót Polski na mapy. Cytat:
Edytowane przez eloi Czas edycji: 2012-11-03 o 13:55 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#110 | |||
|
Buc
|
Cytat:
a kto mówi o skalowaniu danych demo i mówieniu, moja lepsza Twoja fe? masz prawo to się zgromadzasz. proste. Cytat:
i powtarzam nikomu absolutnie nie przeszkadza upamiętnianie odzyskania niepodległości tego dnia. przeszkadza ideologia organizacji robiących MN. no ale jak ktoś lubi iść ramię w ramię z neofaszystami razem to cóż ja mogę powiedzieć. ![]() Cytat:
nie za bardzo rozumiem? pytasz mnie o proces legislacyjny czy o co?
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2012-11-03 o 14:00 |
|||
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Na manifestację nie chodzę, ale duchowo jestem w teamie Kolorowej Niepodległej
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale cóż, jak ktoś lubi iść ramię w ramię z komunistami razem to cóż ja mogę powiedzieć.
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Buc
|
Cytat:
nigdzie nie twierdziłam, że druga strona jest święta, trzepocze swymi anielskimi białymi skrzydłami i świeci na pół miasta swą aureolą. tyle że, sprawdź kto organizował blokady i pokaż mi tam ugrupowania zrzeszające dajmy na to wyżej wspomnianych komunistów czy lewackich (sic! jak ja lubię to określenie ) ekstremistów.po drugie, nikt na blokady czy Kolorową Niepodległą nie zapraszał jakichkolwiek polityków reprezentujących jakiekolwiek partie polityczne. I sorry ale widzę różnicę pomiędzy pojawianiem się radykałów czy wyżej wspominanych polityków a pomiędzy organizowaniem zgromadzenia przez ludzi wiadomych poglądów.
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Właśnie wróciłem z meczu. Trochę nosów połamanych, ale ile szalików zdobyłem. A tak serio to nie chce mi się cytować, to w telegraficznym skrócie.
1) Polscy narodowcy nie używali brunatnych mundurów tylko kolor to bardzo jasna zieleń (między białym a zielonym?). Nie wiem jaki to kolor, ale do brunatnego czy czarnego mu sporo brakuje. 2) Dla niektórych oszołomem jest narodowy demokrata, dla mnie oszołomem jest ktoś kto uczestniczy w paradach równości. 3) Nie wiem jak to ujać, ale jeśli Palikot mówi, że należy zlikwidować państwo polskie i włączyć go do Europy, to się nie dziwię, że potem Ruch Palikota blokuje takie Marsze. 4) Niektórzy nie odróżniają pojęcia narodowy demokrata od faszysty. Większość organizacji (w zasadzie prawie wszystkie, w tym ONR i MW) w Marszu Niepodległości są za demokratyczną formą rządów. Za wyzywanie od faszystów powinno się iść do sądów. 5) Organizatorzy blokady najpierw mówili, że zaprosili do Polski "antyfaszystów z Niemiec", żeby pomogli zatrzymać faszyzm, a potem gdy broili nagle przestali mieć z nimi coś wspólnego, chociaż uciekli do siedziby Krytyki Politycznej. |
|
|
|
|
#115 |
|
jestę wieszczę
|
Mam nadzieję, że wszyscy Twoi koledzy myślą tak samo.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, to chodzi mi o kolor TAK ZWANY "brunatny", czy jasnozielony jak to nazywasz - ogólnie, o stylówę podobną do stylówy młodzieżówek NSDAP i młodych neonazistów. Nie jestem ślepa i znam się trochę na modzie
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
jestę wieszczę
|
Jak można mówić, że się kocha Polskę i jednocześnie używać symboli tych, którzy ten piękny kraj chcieli zniszczyć?
Ja 11 listopada planuję pod krzyżem nieznanego żołnierza zapalić znicz i tyle. Ewentualnie posłuchać jak co roku Chopina i przeczytać kawałek "Pana Tadeusza". No ale ja lewacka feministka jestem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#119 |
|
Buc
|
moim zdaniem nie ma co dyskutować z wilczkiem bo biedactwo za bardzo nie wie o czym mówi.
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i proszę Ciebie człowieku wróć do książek, wystarczy w sieci pooglądać zdjęcia z imprez ruchów typu NOP czy ONR i tam ludzie paradują w takich brunatnych kurteczkach. tu masz zdjęcie przedstawiciela elity z młodzieży wszechpolskiej: http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...2022789972.jpg http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...1910289252.jpg a tu zdjęcie w ładnych koszulach i z pięknym gestem, które gdyby nie jeden symbol zielony na ramieniu i znaczek na czerwonej fladze kojarzyłby się jednoznacznie z jednym zgadnij z czym? http://www.redink.pl/pf/onr/slides/onr24.jpg i co to tylko taki salut rzymski był? tylko po co ci ludzie non stop tak salutują do zdjęć? samo hasło Polska dla Polaków, mówi jasno na kim się wzorowali ci ludzie.... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

i choć może te osoby stanowią małą liczbę uczestników (dokładnie 7 osób) to jak najbardziej mam prawo do wyrażania mojej opinii na ten temat. Dla mnie to oszołomy z dziwnym podejściem do życia i kompletnie niezrozumiałym dla mnie światopoglądem. Zapewne oni maja podobne zdanie na mój temat