|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
No próbowałam własnie, specjalnie nawet wycieram ten plastik i gume co się zakłada od środka, żeby mocno trzymało, rurkę też wyciągam na maksa a i tak się dziadostwo leje Cytat:
Domek mała mądrala
|
||
|
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Iustyna1 takie tańczące ciacha, to to czego było mi trzeba w sobotnie przedpołudnie
|
#1353 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ,monia, ,bella7, zdrówka dla maluchów! Cytat:
teraz już tylko lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój ostatnio już nie tylko ślepo naśladuje kiwanie głową na nie, ale jak go pytam czy coś chce, a on nie chce to wtedy kiwa, że nie ostatnio miał jakiś skok czy coś, bo coraz łatwiej się z nim dogadać i to jest świetne! znaczy, że nie jest już taki malutki
|
|
#1354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry, Mamy 9-go ząbka i lewa jest już "na wylocie".---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł mamole
Janek zasypia na drzemke więc w końcu mogę wdrepnac na chwile Agadus Brumciu wybralyscie już fotelik Ja zamówiłem pearla w końcu Szczebelki. Nie wyjmuje póki co Mamy piętrowe mieszkanie i boje sie ( mimo bramki) ze nad ranem wydzie smyk i pójdzie w kierunku schodów Pierwdzenie ![]() Jasiu to niezły pierdziołek Pierdzi często i chichra sie przy ty My razem z nim Blog chustki, zaczęłam czytać wczoraj w nocy I nie mogę z przejęcia Swietnie pisze/pisała Ale znając finał tej historii drże jak czytam każde słowo Wszystkich Świętych Tez odpuściliśmy sobie I dziś po obiadku nadrobimy zaległości W temacie duchów jestem zombie Johny od 12 do 3 w nocy nie mógł spać Marzenko pojechałam wczoraj rano. Do kauflanda obkupić sie w promocyjne pampersy i nie było już rozmiaru 4+ wzięłam 5 i dziś kupę z pleców myłam ![]() Idę gotować rosołek dla moich facetów Buziolek
|
#1356 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz chce na ręce tylko jak mu źle, a wtedy od razu namierzam problem i jest ok ewentualnie jak chce mnie gdzies zaprowadzic to na rece i pokazuje gdzie mam isc i co mu dac mam wrażenie, że dzieci o ktorych sie mowi, ze są "przyzwyczajone" po prostu nie były wytulone wcześniej... mam taki przykład w rodzinieCytat:
![]() Cytat:
![]() ja muszę poszukac w necie kiedy 5mogą wychodzić najwcześniej, bo coś mi tu też zębami śmierdzi, ale jakoś wcześnie.... znalazłam... kurde, dolne od 23 msc, a górne od 25msc.. czyli nie zęby... eh, trzeba szukać dalej... może po prostu za długo w domu siedział, nie zwyczajny, bo nie chorował do tej pory pojechalam dzis zaplacic resztę za basen, zastanwiaałm się czy brac malego na te ostatnie zajecia po chorobie, ale problem rozwiazal sie sam bo maly padł... nastepny kurs od stycznia dopiero, wiec trzeba bedzie chodzic samemu. Pani instruktorka wczoraj urodzila jedziemy zaraz do moejgo taty = słomianego wdowca ![]() jak tylko mały wstanie, bo spi juz o dziwo 2 godziny...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-03 o 12:36 |
|||
|
|
|
#1357 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zasnęłam o 4.30 ![]() Do 2 Tymek ładnie spał, ale ja jeszcze się nie położyłam do tej pory. A jak się zdążyłam położyć, to on po 15 minutach obudził się z płaczem i było tulenie do 4.30. Także troszkę dzisiaj nie dospałam Na szczęście mi szybko mija nieprzytomność - jak wstaję, ledwo stoję na nogach przez kilka minut, ale potem już jest ok i nie czuję zmęczenia.Cytat:
Jak-On-To-Zrobił??? Niesamowite ![]() U nas na szczęście lodówka bardzo ciężko się otwiera i to jedyne miejsce w domu, którego Tymek jeszcze nie rozpracował ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)A czemu Cie ostatnio dużo nie ma? Bo już raz o tym chyba pisałaś,że z babcią Agata zostaje ostatnio. Poszłaś do pracy czy coś? Cytat:
![]() Cytat:
Przyjdzie w poniedziałek - podkreślone - ale co razem z nim? Cichracie czy...? - Oj tak... Pięknie pisze. Pisała I merytorycznie, i stylistycznie.- I pytanie dodatkowe, za 100 pkt - kiedy przyjeżdżacie do Warszawy? ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Aaa, jeszcze mi się przypomniało: Carmela - zdjęcie Sarenki na Facebooku to MISTRZOSTWO ŚWIATA Umarłam :rofl: I zabiłam nim męża
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-03 o 12:35 |
||||||
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy znające się na LEGO: czy Duplo 1 i 1/2 -2 można łączyć z klockami 2-5
o te: http://allegro.pl/lego-duplo-kubus-p...719061154.html z tymi: http://allegro.pl/lego-duplo-warzywn...719061125.html Wielkościowo są takie same? Cytat:
Ostatnio powiesiła się tak samo na zmywarce, niestety niedomkniętej...
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tak nie ma opcji.brumku telik podrzuc rosolek i do mnie A my bylysmy na polgodzinnym spacerku, nie mialam sumienia trzymac malej w domu. Usnela wiec wrocilysmy i dosypia w lozeczku. Ja z herbatka z sokiem malinowym. Podszykowalam sobie i Mery obiadek - dla mnie beda warzywa na patelnie z piersia z kurczaka, a marysia ziemniaczki z piersia w sosiku.
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela wg mnie wiek, od ktorego klocki sa przeznaczone, nie ma nic wspolnego z wielkoscia. Klocki zawsze maja taka sama wielkosc. Tych zestawow akurat nie mam, ale mamy inne rozne i swietnie do siebie pasuja.
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dziękuję
|
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kinga jak lezy kolo mnie zasypiajac to chce mnie za sutki ciagnac ![]() dzis kingula juz lepiej. teraz ma drzemke. widac ze jej sie polepsza. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszycy mi zachwalają duplo, nic tylko kupować ![]() A teraz sanki oglądam na all http://allegro.pl/nowoscsanki-na-amo...692031554.html ale co jak nie będzie śniegu
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnie trzy dzieciaki mnie rozczuliły http://deser.pl/deser/1,111858,12789...cie_swoim.html
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Witam w klubie fatalnej nocy. Pobudka co godzina, płacz nie do uspokojenia, wszystko wskazuje na zęby. Dziś gorączki brak. W sumie to cieszę się, że raczej nie choroba.
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te sanki ![]() Szkoda, że nie ma podnóżka dla pchającego sanki, coby się z górki przejechać mógł. Stronczek też się zastanawiam po co nam teraz łóżeczko ![]() Ale ![]() Muszę się pochwalić, że druga piękna noc za nami. Radzio śpi od około 20stej do około 5,30 rano bez wstawania, bez jedzenia Jak tak dalej będzie to teleportujemy go do łóżeczka. Radek tak często w nocy wstawał, że nie miałam siły czekać i go za każdym razem do łóżeczka odkładać. Ddewik a dla mnie bidon z Conopol to totalna porażka. Lał strasznie. Do tego w pewnym momencie zassał się tak, że Radek nie był wstanie pociągnąć picia. Ja zresztą też nie, nie wiem co się z nim stało. Z Radością go do kosza wywaliłam. Dziewczyny jakie biustonosze polecacie? Generalnie chodzi mi o firmę. Dzisiaj kupiłam sobie jeden w Triumfie i cena mnie powaliła..... Ale musiałam. |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek ma 14-sty ząb
Freya, Panache...
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lecicie z tymi zebami, u nas nadal 6 na wierzchu, ale cosik mi sie wydaje ze dzis przez ulamek sekundy widzialam kolejne dwa potwory.
Dziewczynki czy wasi mezowie znaja sie moze na karcherach? chodzi mi o myjke cisnieniowa i potrzebuje fachowej pomocy, gdyz juz latem zdechla mojemu mezowi jedna i chcialam mu kupic na mikolaja. chodzi mi o taki KLIK lub podobną
|
#1370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Radka za ładnie przespane noce (ale to tak cicho, żeby mu się nie odwidziało )Ja też w klubie mam mało śpiących z powodów prawdopodobnie zębowych ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- dla Tymka za kolejny ząb! Może w końcu się wyśpicie
|
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja polecam H&M, (mysle ze to tez zalezy od biustu, przy duzym te firmy co Brumek podała podobno sa swietne) ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Brumku a jaki ty jeszcze rozważałaś zakup fotelika (oprócz tego Romera)? ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
W Trumph miseczki mam E
![]() Dzięki za polecane firmy. lecę je sprawdzić
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, byc moze dorobie sie zmywarki (ale mała 45ke tylko). jakie macie zmywarki, bo szukam najmniej awaryjnej (do tego cichej, mało bioracej wode i pakownej
)
|
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
monia ja mam beko i jest cichutka. modelu ci nie podam, bo moja jest wielka. albo ci podam, jak dzieciaki uspie
.
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
oliweczko miło ze o mnie pamiętasz
![]() Nie piszę, bo nie nadążam za Waszym tempem i jakos nie moge sie wbić w rozmowę ale siedze i jestem na bieżąco ![]() Gratulacje dla zaciążonych bo widziałam, że ostatnio się pare pojawiło |
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Haniula
ja też jestem taka "stara-nowa" powiedz coś więcej o sobie i o Lence oczywiście
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku byłam na kursie o zakładaniu działalności. Otatnio sporo się ucze i może stąd mniej (choc ja tego nie widzę).
Carmela Agata ma mnostwo zabawek najróżniejszych, a klocki są w użyciu codziennie i nie tylko do wywalenia i robienia bałaganu gdzie indziej. A bawi się dobre pół godziny. Ja na początek polecałabym jakiś zestaw ze zwierzątkami. Ja zamówiłam dla Agaty kredki. Bo te co ma juz zmasakrowane są. Ide. Mam mnóstwo roboty na jutro. Nie wiem jak się ogarne
|
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychylam łeb z bloga chusty
Brumciu Widzę ze jednak to Ty zaslugujesz na miano największego zombie ever ![]() Do Warszawy z chęcią bym sie do was wybrała ,tylko czemu taaaaaaak daleko. Jak tylko naiwnie sie okazja wiedz ze sie nie uwolnisz od telikowej rodzinki Carmela bierz Duplo pasują d siebie z różnych serii A zabawa nieziemska Siedzielismy dziś na dywanie zaczarowni w 3 i skladalsmy zoo( w sensie ja z tztem skladalam a yachu przeznaczył budowle do rozbiórki ) Scio a czemu jestes taka zapraowana? Staniki- tez lubię h&m i niektóre modele triumpha A tak na marginesie muszę kupić coś nowego na moje woreczki z bibułki( po karmienie spadły o 2numery) Bo biustu już nie mam i mieć nie będę No chyba ze sie szarpne na nowe cycki - w co głęboko wierze Dobranoc mamole
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-03 o 21:52 |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Teliku podyplomówkamnie tak absorbuje
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
też mi cycki spadły...
a łudziłam się, że już takie zostaną fajne jak przy karmieniu![]() oglądam Mam talent, dech mi zaparło przy tej parce z akrobacjami... mega...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

I tak co noc?
Co Ci ludzie kiedyś musieli przechodzić, teraz dla nas to niewyobrażalne...

Zakończone: 2

za nauke samodzielnego zasypiania

Jak-On-To-Zrobił??? Niesamowite
ale ja mam tak zawsze, gdzie jakis problem czy cos wysylaja mnie. Moja kierowniczka zawsze sie smieje, ze ja nie odmawiam, nie panikuje nie biadole, tylko biore sie do roboty i juz. Ponadto wie, ze ja w wiekszosci urzedow w CK bylam, wiekszosc mnie lubi wiec i mi pomoga, chocby telefonicznie. Wiec jakos dam rade, a jak mam problem to i do biura zadzwonie - nie wstydze sie ni nic.

zębole
12.06.2010