|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
kurde dziewczyny od kilku dni to boli mnie kręgosłup to lewy pośladek. Siedzieć nie, leżeć nie, chodzić nie
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barszcz w domu robię ze słoiczka z KRAKUSa, z buraków nie potrafię. Krokiety może będą następnym razem, bo ponoć druga synowa jak odbierała swoją działkę jedzonka, to zapytała, czy może następnym razem krokieciki do barszczu Jak się mama będzie nudzić to pewnie zrobi.Do obiadku dodała jeszcze ciasto i ciasteczka ... ja za słodkim nie bardzo teraz, ale mężuś robi kursy do kuchni. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Jak możesz, to poćwicz coś lekkiego na kręgosłup, mi pomaga (jak chcesz to Ci napiszę co i jak). Mnie za to ostatnio często boli głowa. Dzisiaj znowu masakra, ale jakoś udało mi się to przetrwać a później tabletka (tylko jedna) leżenie w łóżeczku, masażyk karku i jakoś przeszło. Chyba mnie biorą zatoki, rano karat jak fontanna, a jak się schyliłam zawiązać buty to myślałam, że łeb mi rozsadzi. A wszystko co znam i co działa na zatoki zabronione. Zostaje mleko z czosnkiem.
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo bym juz chciała poniedziałek i zobaczyć, czy z maluszkiem wszystko ok
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam was w końcu
![]() pracowałam i w święto, i wczoraj, ale teraz już zasłużyłam na 2 tygodnie urlopu byłam dzisiaj z małżem pooglądać ciuszki dla maluchów, jeszcze nie kupować, tylko się zorientować. takie śliczności! stwierdziliśmy, że lepiej wydać parę eurusiów więcej i mieć milusi, miękki i stabilny materiał, no i przeuroczy ciuszek. no... maluch i tak obsra, ale przynajmniej ciuch się w praniu nie zepsuje od razu ![]() nad wózkiem się jeszcze tak konkretnie nie zastanawiałam. ale na bank chcę coś stabilnego, odpowiednio duże koła i to dmuchane, oczywiście i w kolorze neutralnym. różnie bywa, no i kto wie kiedy rodzeństwo dla maluszka się wprosi ![]() straszną ochotę na barszcz mi narobiłyście dobrze, że buraki dzisiaj przypadkiem kupiłam
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do oliwki i balsamu babydream dla mam to właśnie oliwkę dziś kupiłam, pachnie tak samo jak balsam i na szczęście zapach mi już nie przeszkadza Jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłam się czuć |
|
|
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie ... czytam o tym barszczu, czytam, a potem od teściowej dostaliśmy krokiety, barszcz będzie jutro ale spać mi się chce. od rana odwiedzaliśmy rodziców, byliśmy u mnie w pracy, wzięłam sobie kilka nowości do poczytania, ale w drodze powrotnej prawie spałam. i kupiliśmy dziś bajki dla dzieci w pracy miałam taką fajną książkę, która mi się już dawno podobała, dziś pokazałam mężowi, i kupił 365 bajek na dobranoc, ale takich fajnych, nie kilkuzdaniowych
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli sprzątanie, układanie, gotowanie obiadków, deserków itd. Musiałam powywalać materiały ze studiów w pudła i do piwnicy, bo teraz każdy kąt w domu jest na miarę złota Tak bardzo brakowało mi tego gospodarowania po domu, bo nie pamiętam kiedy ostatnio na to miałam czas. A na dodatek ostatnio byliśmy we wszystkich świętych na grobach a później na kilku odwiedzinach u rodziny. I właśnie mam pytanie do Was; czy Wy oszczędzacie się do tego stopnia, że faktycznie nic nie dźwigacie, nie sięgacie nawet po herbatę do wyższej półki itd. itp.? Wystraszyła mnie bratowa, po zabawie z chrześnikiem (3latkiem) Tżta (wygłupialiśmy się tańcząc i trzymając za ręce) że nie powinnam za bardzo narażać się na dźwiganie i w ogóle jakieś bardziej dynamiczniejsze ruchy (a już broń Boże brać go na ręcę) . Ogólnie robię wszystko to co wcześniej, trochę bardziej się oszczędzam i wykorzystuję Tż to trudniejszych prac domowych , dlatego wkurza mnie jak ktoś na mnie naskakuje, z powodu 5-minutowej zabawy z dzieckiem .Ja z wszystkiego zdaję sobie sprawę, ale nie podchodzę do tego aż tak ostro, więc chciałam się zapytać jak u Was to wygląda?
|
|
|
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są tam bajeczki na minutkę, 2, 5, 10... coraz dłuższe ![]() Cytat:
moja sąsiadka rodzi w grudniu, ma dwójkę dzieci, jedno ma 3 latka, jedno ponad rok. No i ostatnio ją widziałam jak szła z węglem, dzieci nosi. Takie życie, nie zawsze można całkiem uważać Ja się oszczędzam bardziej ale bez przesady do górnych półek ręce wyciągam, to są sekundy przecież a nawet wchodzę na taboret Ostatnio bawiłam się z dzieckiem znajomych, trochę go podnosiłam, tylko nie robiłam mu samolotu na nogach jak kiedyś bo bałam się, że mi może spaść na brzuch ![]() Na Sylwestra idziemy potańczyć i o ile się będę dobrze czuła to mam zamiar się zabawić
|
||
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jest wszystko ok, ciąża nie zagrożona, to nie można też wpadać w przesadę, byle nie nosić dużych ciężarów i nie przemęczać się
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie oczko ja się oszczędzam ale siegam po herbate, lżejszą torbe też wezmę no bo zaś nie róbmy z siebie kalek
![]() co innego gdybym miala ciaze zagrożona ale jak idzie bratanica męża(skończyła rok) to mam ją odepchnąć/?? nie chopkam jej tylko ewentualnie podniose i dam na kolana.
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aa, i ja się nie oszczędzam. jak czuję, że coś rwie czy ciągnie w brzuchu, to się głaszczę i spokojnie oddycham. teraz w krzyżu mnie boli, więc siedzę na piłce gimnastycznej ale zakupy noszę (od zawsze jednak tylko to, co najlżejsze), podłogę przetrę, gotuję jak zwykle - czyli nawet zagniatanie ciasta na makaron nie jest mi straszne do pracy jeżdżę 50 km w jedną stronę, pracuję umysłowo, więc się tam nie przeciążę. ale u mnie wszystko przebiega dobrze, więc nie ma co się aż tak oszczędzać.aaa, i robię pilates dla ciężarówek o ten: http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related i inne z tej serii. fajne
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda na 99% chlorowana ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żona kuzyna mnie bardzo nastraszyła, że nie wolno, absolutnie nic i takie tam, ale ona nie pracująca a mąż w nocy do dziecka wstaje bo ona "zmęczona" ... więc trzeba przez palce patrzeć. Ja sprzątam, ale np. wodę z wiadra wylewa mąż bo nie chcę nadwyrężyć, zakupy robię, ale zgrzewki wody i mleka też zostawiam w bagażniku. Co do sięgania na wyższe półki to sięgam, chyba, że coś cięższe albo bardzo wysoko, to już wolę stołek albo męża wołam, bo jak się raz wyciągnęłam to nie było mi zbyt wygodnie ... więc wolę uważac. Z ciężarem to podobno jest tak, że jak się dźwiga to łozysko może się odklejać. Mój szef jak się dowiedział o ciąży, to zaczął z kolegą laptopa ważyć (w rękach) plus dokumenty i żarty sobie robili, że trzeba mnie w biurze posadzić, żebym nie dźwigała
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mnie zszokowałaś. Bo basen u nas w mieście to swojego czasu był mój drugi dom i do nas na basen nie wejdzie się z dzieckiem młodszym niż 2 lata, w regulaminie basenu mieliśmy, ze względu na stężenie chloru w wodzie. Tylko, że u nas jest jeden basen do tego miejski, więc liczba osób, które się przewijają zmusza do częstego chlorowania wody, bo woda całkowicie wymieniana jest 2 razy do roku. W ciągu dnia jest tylko przepompowywana. Może u Ciebie to stężenie jest inne, być może basen ma też lepsze zaplecze techniczne.
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-03 o 19:14 |
|
|
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
a bo co, że niemiecka???
jest przepyszna!zabieram się za szukanie odpowiedniego basenu... dotychczas łaziłam, gdzie bliżej. wiem, że w mojej mieścince chcą zbudować jakiś nowy kompleks, ale zanim się uwiną, to dziecko na studia pewnie pójdzie. no nic to, w monachium na pewno coś jest. ale muszę się zastanowić, ile km jestem gotowa jechać z maleństwem na basen...
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nic do niemieckich dań nie mam ale jakoś mało apetycznie wygląda
może kiedyś wypróbuję
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię gotowaną kapustę ze śmietaną ale taka zwykła;p
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
no to włoską spróbujcie
![]() znalazłam kursy pływania dla bobasków 7km ode mnie
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyżby i u Ciebie OM 01.09 a TP 08.06.2013?? ![]() Przynajmniej tak liczą lekarze: pierwszy dzień ostatniej miesiączki plus 7 dni i minus 3 miesiące
|
|
|
#4526 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego też skoro wykluczyłam sport jako najbardziej wysiłkową formę aktywności to wszystko pozostałe robie raczej normalnie moim zdaniem trzeba się jak najwięcej ruszac dla zdrówka
|
|||
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do aqua aerobiku to ja czytałam, że póki jesteśmy w wodzie to jesteśmy chronione, gorzej jak się siądzie na murku czy ławce, więc nie siadać nigdzie i powinno być ok Chcę też piłkę kupić i się bujać w domu no i na orbiego bym chętnie wskoczyła
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... chyba faktycznie
pełne 9 tygodni! znaczy się, że od jutra zaczyna się 10ty? o wow... Cytat:
lekarz mówił, że później będziemy ewentualnie korygować a w ogóle to się liczy OM+280 dni albo owulka+267 dni. tylko z owulacją to mało kto wie, kiedy dokładnie jest ![]() z miesiącami to różnie bywa - jedne krótsze, inne dłuższe. ale w excelu łatwo sobie policzyć ![]() we wtorek mam w ogóle kolejny termin. spytam się gina o śledzie, bo niby surowe i nie wolno, ale nie wiem dokładnie, co mi z badań wyszło. fajnie by było, jak bym mogła czasem śledzia w śmietanie z ziemniakami w łupinkach...
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kapustkę piękną zapodałaś! Ja bym chętnie taką zjadła, ale przygotwałabym z tą opcją z zimną wodą, żeby zieloniutka była. Pomyślimy, pomyślimy. Zmykam spać dziewczynki. Jutro kolejny dzień błogiego lenistwa Ach, uwielbiam ciążę
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobrze mi na samą myśl o śledziach. Wogóle to z kwaśnych rzeczy to nie rzucam się na nie.. Jak robiłam sałatkę to skosztowałam ogórka,jak krokiety to kapusty ale to wsio.. Za to do słodkiego mnie ciągnie masakrycznie. Pocieszam się,że to na dziewczynke:P Bo z chłopcami to tylko ostre i kwaśne jadłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

I domowe krokiety... 

dobrze, że buraki dzisiaj przypadkiem kupiłam

moja sąsiadka rodzi w grudniu, ma dwójkę dzieci, jedno ma 3 latka, jedno ponad rok. No i ostatnio ją widziałam jak szła z węglem, dzieci nosi. Takie życie, nie zawsze można całkiem uważać