|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
hej
![]() ja z własnego doświadczenia polecam wózki Bebe Car. Mam taki i spokojnie mi posłuży też dla drugiego bobo, tym bardziej,że Mrówcia już raczej jeździ w spacerówce (mamy chyba najpopularniejszą spacerówkę świata - Maclarena i też mogę polecić ). Bebe Cary są wygodne, mają duże gondole (co ważne przy dzieciach letnich, bo zimą nie wszystkie jeszcze będą siedzieć, a muszą się zmieścić do wózka razem z kombinezonem . No i co istotne foteliki Bebe Cara mają atesty ADAC. A co do kółek, to pompowane koła są spoko. Na zimę idealne. No i my np. byliśmy z naszym wózkiem w górach na szlakach i nad morzem na plaży i daliśmy radę. Z kółkami piankowymi byłoby ciężej (wiemy, bo też mamy )ooo, to Ty już trzecie? Nie boisz się? Ja ostatnio mężowi powiedziałam, że jakby mnie naszło na trzecie po tym drugim, to żeby mi przypomniał jak się teraz czuję Ale też zawsze chciałam mieć trójeczkę. Ja mam córkę i teraz mi wszystko jedno co się urodzi. Nie wyobrażałam sobie nie mieć córki. A teraz niech się dzieje wola nieba Z córki się ucieszę, syna też pokocham jak swojego ![]() Cytat:
To mnie "natycha" żeby pisać, bo coś ostatnio wenę zgubiłam....Cytat:
o ile mi lekarka nie zleci. W pierwszej ciąży nie widziała potrzeby i nie robiłam. W tej też się zdam na nią.mam tak samo, tylko bez względu na to, czy jem, czy nie jem ![]() A my dzisiejszy dzień zaczęliśmy od dzieciowych zajęć na basenie. Nasza córka poczyniła postępy i zaczęła chlapać nogami oraz skakać z materaca do wody Jesteśmy dumni i bladzi
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy już kilka takich przypadków, że paczki naraz zjawiały się u teściów... Najlepiej będzie zmienić adres w profilu na aktualny.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
dla córci za postępy
|
||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamuski
Jaki piekny dzis dzien mamy , sloneczko grzeje.. Najchetniej to bym pojechala na miasto i nakupywala dla malego ubranka ale chyba jeszcze za szybko ![]() Co do wozkow to ja bede musiala poczytac w necie.. byle byl lekki. Tesciu ma kupic to sobie najdrozszy wybiore , a co! Milego weekendu aaaa dziewczyny, napisze ktoras jak to sie robilo z tym podpisem? Bo zamiast linka chce napiac synek ale nie wiem jaaaaaaak
Edytowane przez Meliitele Czas edycji: 2012-11-03 o 11:48 |
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chce kupić to wybierz najlepszy ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Usuń tylko spacje przy obu URL
|
||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze ja mu nie wysyłałam osobnego mejla z innym adresem tylko od razu zaznaczyłam ten mój obecny bo w formularzu mam trzy do wyboru... I tak całe szczęście, że nie wysłał do moich rodziców bo dalej byśmy zostali bez szafki;/;/;/ No i że teściowa akurat w domu była bo normalnie jej nie ma jak pracuje... Bo kurier nie raczył zadzwonić, że jedzie... Ale adres już zmieniłam |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I domowe krokiety... Ale bym zjadła!! Chyba wiem, co będę robić w poniedziałek. Nigdy w życiu nie gotowałam barszczu, a mój tż, to kocha taki z buraków. A co tam! W końcu jest internet, to i barszcz ugotuję. ![]() |
|
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale mój mąż nie lubi więc za często się go nie robi ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
No ale najważniejsze, że szafka przyszła i macie ją do odbioru niedaleko
|
||
|
|
|
#4479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ulubiona. Tylko hmmm nie mam weny tyle kroić, a TŻ póki co w pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anoxee mi się na początku ciąży chciało barszczu z buraków i dzwonię do mamy i powiedziała, że zrobienie barszczu przerośnie mnie bo i jej nie zawsze wychodzi, więc na barszcz muszę czekać łojesos do połowy grudnia ![]() Nigdy nie jadłam szpinaku. Gdzie Wy kupujecie świeży ? Nie kupiliśmy nic na pchlim targu, taka nędza, że szkoda gadać Zrobiłam z tatą zakupy i właśnie będzie Nam robił warzywną sałatkę, mniam mniam Posiedzimy sobie razem jako słomiani wdowcy
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-03 o 12:13 |
|||
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zanim weszłam na forum patrzyłam jak się barszcz gotuje zrobie jutro taki zabielany z ziemniakami.
|
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie nie mam weny do gotowania dzisiaj, szczególnie dla synka już nie wiem co zrobić, bo on straszny niejadek ostatnio się zrobił. A ja mam ostanio fazę na sałatki. Uwielbiam takie z rucolą, suszonymi pomidorami i róznymi serami. Zaraz na basen jedziemy z synkiem. Powiem Wam, że to super sprawa dla maluchów Nasz teraz zaczął II semestr i już super nurkuje, skacze do wody i takie tam. Zapisaliśmy go jak miał prawie roczek i od początku pokochał te zajęcia. A jak ostanio pojechaliśmy z nim na taki zwykły basen to takie starsze panie mało co nas wzrokiem nie zabiły jak zobaczy co my z takim bobasem wyczyniamy
|
|
|
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, wszyscy barszczyk.
![]() Ja właśnie wciągnęłam kawałek chałki z konfiturą z żurawiny i kawkę wypiłam. Babcia dzwoniła, że ma dla nas kapustkę z grochem. ![]()
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny (nie zacytowało mi Cię nie wiem czemu;p) barszczyk nie jest trudny... skoro mi wyszedł a ja mam dwie lewe rce do gotowania- także śmialo ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
, bo ja nie pisałam że nie umiem gotować barszczu, tylko że u nas jest rzadko, bo mąż nie lubi ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wam współczuję tych napadów głodu ja to jadłam i jadłam przez tydzień może dwa. Teraz już jem normalnie. A chyba nawet mam mniejszy apetyt niż przed ciążą. A sikać chodzę raz w nocy- przeważnie o 3-5 godz. A wcześniej to nawet po 5 razy wstawałam.nuna z piersi z kurczaka można robić wszystko ja najbardziej lubię z sosikiem jakimś i makaronem, albo jako kotlety w lanym cieście (albo w cieście ale pokrojone i z pieczarkami), albo robię z nich kieszonkę i do piekarnika. Ogólnie filet z kurczaka to mięsko które jemy najczęściej![]() ![]() Ja szpinak robię tak: podsmażam cebulkę, dodaję szpinak - duszę to. Przyprawiam gałką muszkatołową (nadaje szpinakowi lepszy smak)+ curry pod koniec gotowania. Sery dodaję różna- zależy do czego robię- feta, mocarella, zwykły. Często dodaję kilka surowych jajek żeby szpinak był bardziej gęsty (np do pierogów) no i oczywiście czosnek. Ashysqua za 13 tc.Mi lekarz mówił że 2 trymestr jest od 13 tc i 3 dni. |
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie nastawiłam barszczyk, mama mi zostawiła buraki i tak mnie naszło żeby zrobić, potem ziemniaczek, jajeczko i pycha.
A mam też na obiadek krokiety z mięsem, nareszcie zrobiłam ![]() ja niby dużo więcej nie jadłam ale już czuję ze przytyłam, trudno się dziwić jak nic nie robiłam przez ostatnie dwa tygodnie poza leżeniem. Dalej jestem słaba, mdłości są jakie były, oczy mnie bolą i słabiej dużo widzę, obawiam się co będzie potem, po pierwszym porodzie straciłam połowę siły wzroku, byłam zmartwiona bo mówiono mi że tak może zostać ale po kilku miesiacach wróciło do normy, oby teraz gorzej nie było wczoraj wyszłam pierwszy raz z domu od dłuższego czasu, umówiłam się z kolegą bo przyjechał i czułam się strasznie, nie wiem co mnie napadło ale czułam się jak wielka beka, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takiego doła z powodu wyglądu
|
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak kojąco wpłynęła na mnie wczorajsza lektura ![]() A gdzie chodzicie na basen? Sama będę chciała z dzieciaczkiem biegać na takie zajęcia, więc chętnie posłucham gdzie warto (rozumiem, że w Warszawie ten basen). Cytat:
![]() Ja się dziś po raz pierwszy wzięłam za rosół własnej produkcji. Często gotujemy taką podrasowaną wersję mojego męża z ogromną ilością kurczaka i pieczarkami, ale ze względu na mój biedny żołądek postawiłam dziś na klasykę Pamietałam jak mam robi, więc nie potrzebowałam Internetu. Wyszedł pyszniutki Ja kupuję na targu w sezonie, a poza sezonem paczkowany w carrefourze albo almie. Zazwyczaj można go znaleźć przy paczkowanych sałatach, kiełkach itd. |
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze kupuje mrożony, na świeży jeszcze nigdy nie trafiłam
Margosia ja barszczu też nigdy nie robiłam, jak masz fajny przepis to poproszę ![]() myślałam że tylko ja tak mam Mój TŻcik wstał rano posprzątał łazienkę, zrobił mi śniadanie i herbatkę i dopiero mnie obudził Jem właśnie bigos i w ogóle mi nie spamuje dostaliśmy od cioci TŻta tylko że u mnie to się bigos robi kilka dni i ma inny smak. A tutaj po jednym dniu to mi to bardziej kapuśniak przypomina. Jakoś nie mam apetytu, nawet owoce przestałam jeść bo wszytsko jest dla mnie jakieś takie nijakie bez smaku;/ no i chciałam się pochwalić że widać mi brzuszek oczywiście jak jestem rozebrana. I to już z samego rana. Dziwne- pojawił się równo z 15 tc ciekawe jak będzie wyglądał jak pojem![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- u mnie w carrefourze jest tylko mrożony a almy nie mam |
|
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze mnie przeganiają, bo jak siadam do kolacji, to już jestem najedzona tą kapuchą. Kochana moja.
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystkie wyniki dobre ![]() Mi się właśnie gotuje barszczyk ukraiński
Edytowane przez deb Czas edycji: 2012-11-03 o 14:48 |
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Która podzieli się barszczykiem?!?
![]() U mnie dzisiaj Pomysł na Makaronową Patelnię z kurczakiem curry, poszłam na łatwiznę
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Co Wy wszystkie z tym barszczykiem dzisiaj??? ![]() Przez Was też ugotowałam ![]() Częstujcie się!
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też się śmiałam jak zobaczyłam, że tyle dzisiaj barszyk robi
![]() a podzieli się ktoś przepisem na barszyk zabielany z jajkiem? na internecie jest kilka przepisów i nie wiem, który jest 'prawdziwy'
|
|
|
|
#4495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do oznaczeń to pierwsza to wielkość pęcherzyka a druga wielkość maluszka i miałaś 5t6d ciąży Ostatnie to serduszkooo Cytat:
Musimy naskrobać 5tysięcy postów Cytat:
ona dodaje też grzyby... ta kapusta to po prostu niebo w gębie Cytat:
Cześć!! Ja już wróciłam ze szkoły, wstąpiłam po drodze do Ross, mam oliwkę dla dzieci (potrzebna mi do masażu ), oliwkę dla kobiet w ciąży i odżywkę do włosów ( wczoraj kupiłam 4 na all ale już nie została mi ani jedna ) a i zamówiłam sobie nowy pędzel Ale koniec takich zakupów, teraz muszę jakiś sweter sobie kupić
|
||||
|
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4497 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli chodzi o drugi trymestr to terminy sa nieostre, jedne zrodla podaja ze od 14 tc a inne ze od 13 tc jestes juz blisko![]() Cytat:
![]() Tez liczylam, ze na gegetycznym bedzie cos widac, ale musimy czekac do kolejnej wizyty oby Twoje bobo sie ujawnilo![]() Cytat:
![]() Nie wiedzialam ze z dzziecmi nie mozna do chlorowanej wody wejsc ![]() Cytat:
tez mamy plany aktywnie wychowywac dzidziolka a ludzie niech sie dostosowuja, bo coraz wiecej jest takich osob I mnie to cieszy, my z mezem uwielbiamy sport I mamy zamiar przezac to zamilowanie maluchowi
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-11-03 o 21:08 |
||||
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiedziałam, że z maluchami nie można do chlorowanej wody :/
Na basenie, na który ja chodzę jest chlorowana i są zajęcia dla dzieci z tego co wiem Ja bym baaardzo chciała chodzić na basen z maluchem
|
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

. No i co istotne foteliki Bebe Cara mają atesty ADAC. 
Ja ostatnio mężowi powiedziałam, że jakby mnie naszło na trzecie po tym drugim, to żeby mi przypomniał jak się teraz czuję 

mieliśmy już kilka takich przypadków, że paczki naraz zjawiały się u teściów... Najlepiej będzie zmienić adres w profilu na aktualny.
dla córci za postępy

I domowe krokiety... 

, no ale mój mąż nie lubi więc za często się go nie robi
No ale najważniejsze, że szafka przyszła i macie ją do odbioru niedaleko 

, jakoś nie było okazji