|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
witam. Ja zaś w ciąży normalnie sprzątam i odkurzam. Jestem cały dzień sama w domu każdy chodzi do pracy wraca późno to niestety musze to zrobić.
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piłkę też zamierzam kupić A orbi, bieżnia, rower można ale trzeba monitorować tętno http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/aktualnosci/cwiczenia-w-ciazy/Oj wiesz co z tą woda to bym się nie sugerowała, chyba, że w ciąży jest inaczej... swego czasu chodziłam często na aqua aerobic i od razu złapałam infekcję boję się ryzykować w ciąży, także jeśli się skuszę na aqua lub basen to max. raz w tygodniu. Ale chciałabym, bo ćwiczenia w wodzie są super tylko trochę się boję, że ciążowe aqua to będzie tylko wymoczenie się i oddychanie a wtedy to strata czasu
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę się zatem trzymać Twojej teorii zasze to dodatkowe potwierdzenie, że mamy chłopaka ![]() A Tobie serdecznie życzę córeczki
|
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
ja staram sie oszczedzac ale bez przesady to co wczesniej robilam to nadal robie tylko ciezsze rzeczy ktos inny nosi. Co do cwiczen to chcialabym na basen zaczac chodzic chociaz raz w tygodniu ale nie wiem jak to wyjdzie. Jade niedlugo na targ, chce plaszczyk zimowy kupic bo w moim to sie ciasno robi.. Chce taki co ma z 2-3 guziczki i reszta luzno. Mysle ze bedzie taki nalepszy bo nie wiadomo jak mi brzusio urosnie do konca zimy. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie ze chyba nie ma na to reguly, wazne zeby cale i zdrowe bylo! ale zycze Wam wymarzonych coreczek i synkow
|
|
|
#4536 |
|
Rozeznanie
|
Dziendoberek Mamuśki
![]() My dziś zaczynamy 13tydzień Też robie wszystko normalnie,sprzątam,odkurz acz muszę na piętro wtargac,bawie się z dziećmi,maluszka który na teraz 8 tygodni często trzeba nosić i też to robie wszystko,a w pierwszych wsumie tych najgorszych tygodniach ciężko pracowałam,bo miałam pracę fizyczna,przy pakowaniu poczty,i musiałam podnieść czasem 20-30kg,i pewnie nadal bym tam pracowała,gdyby szef nie dowiedzial się o ciąży,bo są dziewczyny które pracują do 7miesiąca i dają radę! Co do basenu to chcialabym chodzic teraz w ciąży,ale samej mi się nie chce,a towarzystwo pracuje i nie ma czasu na basen Ale jak maluszek będzie mial 3-4miesiące to napewno zacznę chodzic![]() Justi na ER są super zajęcia w wodzie dla ciężarnych,i nie jest to tylko stanie i ćwiczenie oddechu,jak tu ktoś pisał,są to naprawdę fajne ćwiczenia ruchowe ![]() Dla maluszkow też są świetne zajęcia...wiem z obserwacji ![]() Ja chodziłam jak mieszkałam w Niemczech,bo tam zajmowałam się maluszkiem już kilkudniowym,i jak mial 4 miesiące zaczął chodzic na basen,super zajęcia dla maluszkow,ale myślę że dla kobiet po porodzie też moze to być świetna sprawa
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
jak
Cytat:
Jak ktoś ma tendencje do infekcji no to cóż złapie gdziekolwiek. Tak jak ja np. Na ostatniej wizycie zapytałam się czy mogę chodzić na basen, gdzie właśnie ryzyko jak dla mnie jest największe złapania infekcji, a bez basenu ciężko mi żyć. Powiedział, że jak najbardziej mogę chodzić. Wszelka aktywność fizyczna mile wskazana, bez dźwigania, a na basenie ponadto odciążę trochę kręgosłup i biodra - co dla mnie jest bardzo ważne. Także od tego tyg ruszam pływać bo pierwsze 3 msc się bałam, tak o po prostu. A co do innych rzeczy, robię wszystko co robiłam, bez dźwigania cięższych rzeczy.
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś rano pierwszy raz przytulałam się z kibelkiem i mam dziwne wrażenie, ze nie ostatni... i do tego strasznie mnie głowa boli w ogóle źle się dziś czuję
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś wstałam bez mdłości
i trochę sie obawiam bo możliwe, żeby się skonczyły w 8 tyg?? jutro idę do gina zanieś wyniki mam nadzieje, że będzie w porządku
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi mdłości minęły w 7 tyg,za to po dwóch tygodniach wróciły ze zdwojoną siłą,czego oczywiście Ci nie życzę!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamuski
![]() Jak mija weekendzik? Widze, ze dolegliwosci ciazowe nie ustepuja. Wspolczuje Ja w piatek sie strulam czyms i zdychalam. Bol zoładka jest koszmarny Na szczescie przeszlo i innych objawow brak.Niestety stanelam dzis na wadze i widze ze od sierpnia przytylam 8 kg ![]() ![]() MUSZE SIE OGRANICZYC JAKOS ![]() Co robicie, co jecie, zeby nie przytyc??? D0dam ze nie mozna mi cwiczyc ze wzgledu na zagrozona ciaze.
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie zdrowo walczyc z glodem jablko, mandarynki jogurt ale co z tego jak za chwile jestem glodna ;(
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inaczej jak ktoś ma mdłości,to moze schudnac...Sorki za bledy,ale pisanie z telefonu ma niestety swoje wady
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-11-04 o 10:49 |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A tutaj to nie wiem jaka jest woda Justi ja też mam tą oliwkę z babydream ale stosuję tylko i wyłącznie na brzuch bo jak posmarowałam piersi to chyba za delikatna skóra bo mnie uczuliło. I też już się przyzwyczaiłam do zapachu ![]() pawie oczko ja nie noszę dzieciaczków ani nic ciężkiego ale np na kilku sekundowe wyciągnięcie z łóżeczka czy pomoc dzieciaczkowi sobie pozwalam. Rękami macham, na taboret też wchodzę. Robiąc te rzeczy czuję czy mogę to robić czy to za ciężki wysiłek. Ja też w domu robię większość rzeczy- sprzątam, odkurza, piorę, gotuję itd. Jedyne co zostawiam mężowi to mycie wc, prysznica, umywalki i mycie podłogi. Mysia na orbitku ponoć w ciąży nie można. Inna za 13 tcW pierwszym trymestrze się nie powinno nic przytyć a później 0,5 kg tygodniowo. nuna korzystaj że nie masz mdłości i jedz. Albo masz to szczęście że już Ci minęły ale wrócą jeszcze gorsze. Ja chyba przez całą ciąże nie zjadłam tyle co wczoraj. Pizza (ale domowej roboty) trochę popcornu i paluszki. I napiłam się coca-coli, ale dziewczyny jak przez ostatnie dni piłam i piłam i dalej byłam spragniona to ta cola zaspokoiła moje wszystkie pragnienia. A coli to nie piłam chyba z dwa lata. |
|
|
|
|
#4549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nic nie złapałam na basenie na szczęście, a chodzić nie zamierzam częściej niż raz w tygodniu też I raczej się skłaniam ku chodzeniu indywidualnie popływać trochę, odciążyć kręgosłup niż na aqua aerobik Cytat:
![]() Cytat:
A te pływanie dla maluszków też na pewno dobrze robi mamusiom ![]() Cytat:
Dobrze wiedzieć, to ja też ją dam tylko na brzuch (no i uda i pośladki )Ja na colę też miałam wczoraj ochotę i też pięknie ugasiła moje pragnienie. Dzień dobry Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-04 o 11:21 |
||||
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ale napisaaaaałyyyściee!! ![]() Nię będę cytować bo neta mam w pracy-a że jestem tu tylko do 20, mogłabym nie zdążyć ![]() Było o szpinaku, barszczu,krokietach i przemęczaniu się.. No więc tak-szpinak uwielbiam i ostatnio wymyśliłam kurczakowo/szpinakowo/pomidorową zapiekankę, jest cuuudna ![]() Barszcz-przyznam,że lubię ale sama jeszcze nie robiłam, kiedyś spróbuję ![]() Przemęczanie się-malowałam pokój, sprzatam, bawię się z kotami, wspinam się na moje 3cie piętro(piętro wyżej niż poprzednio-masakra ), robię wszystko jak zawsze,tylko w wersji lajt bez przesady i z przerwami ![]() Mieszkanko prawie gotowe ![]() Jutro pyknie mi 14tydzień ![]() Jem jak opętana a waga stanęła ![]() I usłyszałam wczoraj od Pani w sklepie "o,spodziewamy się? Gratuluję" ![]() Poczułam się gruba Ale fakt-brzuch wywaliło mi na maxa...Fajnie
|
|
|
|
#4552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapustę zaraz będę robić Cytat:
![]() dziewczyny, a propos sportu, ja tam robię - są specjalne ćwiczenia dla ciężarnych, ciąży nie mam zagrożonej, basen uwielbiam. jakieś aqua aerobiki dla ciężarnych nie są mi potrzebne, po prostu pójdę popływać i się poruszać, na pewno pomoże mi na mój krzyż... Cytat:
![]() głupio trochę, bo już pełne 9 tygodni minęło, a ja schudłam... głodna to ja jestem, ale staram się nie jeść za dużo, bo próbuję zostawiać miejsce w żołądku na picie
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja się właśnie przed chwilą ważyłam - cztery razy, bo mamy trochę nierówną podłogę miejscami, i może to wpływać na wynik - i mam cztery różne wyniki zawsze miałam jeden zły a reszta tak samo. w wersji hardcorowej, przytyłabym 2,5 kilo od środy, a w tej najmniej - pół kilo czyli zaczynam wracać do wagi sprzed ciąży czas ograniczyć słodyczeteż mam orbiego, ale się boję - muszę poczekać do kolejnej wizyty, bo teraz mam niby dalej zakaz nawet łażenia po domu, ale liczę, że już będzie wszystko ok, po kolejnej wizycie zacznę wychodzić na spacerki, a potem może jakieś delikatne ćwiczonka przez te dwa miesiące tak mi kondycja siadła że ledwie wchodzę na swoje drugie piętro
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-04 o 11:38 |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
wpadłam tylko żeby się przywitać i życzyć miłej niedzieli. My dalej jesteśmy u Teściów z całym domowym przedszkolem, więc mamy urwanie głowy teraz szykujemy się do Kościoła. Do usłyszenia później |
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie siedzę z michą popkornu. Wypiłam kawę z mlekiem i tak mi się mlekiem odbijało, że musiałam coś zjeść żeby ten posmak zlikwidować. A ja uwielbiam kawusię
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam orgie
matko co się ze mną dzieje |
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę sobie, że dla mnie optymalnie będzie, jeśli przytyję nie więcej niż 14kg przez ciąże. Tak mi też pokazują kalkulatory na necie Zobaczymy co przyniesie rzeczywistość
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jem mniej niż zwykle bo nie mam ochoty No i więcej warzyw i owoców niż przed ciążą Chciałabym przytyć max 12kg |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Silnie solone ryby są zakonserwowane i śledź należy do bezpiecznych ryb.
Pytałam lekarza i mówił,że śledzik spoko , byleby nie w kilogramach bo ma duuuuuuuuuuuuuużo soli Także smacznego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

no i na orbiego bym chętnie wskoczyła 
boję się ryzykować w ciąży, także jeśli się skuszę na aqua lub basen to max. raz w tygodniu. Ale chciałabym, bo ćwiczenia w wodzie są super

Na szczescie przeszlo i innych objawow brak.

za 13 tc