Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 08:01   #4531
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

witam. Ja zaś w ciąży normalnie sprzątam i odkurzam. Jestem cały dzień sama w domu każdy chodzi do pracy wraca późno to niestety musze to zrobić.
Stary 2012-11-04, 09:11   #4532
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja na czas pierwszego trymestru odpuściłam ćwiczenia ale na kolejnej wizycie mam zamiar pogadać z lekarzem czy ma jakieś ale

Co do aqua aerobiku to ja czytałam, że póki jesteśmy w wodzie to jesteśmy chronione, gorzej jak się siądzie na murku czy ławce, więc nie siadać nigdzie i powinno być ok

Chcę też piłkę kupić i się bujać w domu no i na orbiego bym chętnie wskoczyła
Ja zaczęłam ćwiczyć na siłowni pod koniec pierwszego trymestru a podczas jego trwania ćwiczyłam na macie w domupiłkę też zamierzam kupićA orbi, bieżnia, rower można ale trzeba monitorować tętno http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/aktualnosci/cwiczenia-w-ciazy/
Oj wiesz co z tą woda to bym się nie sugerowała, chyba, że w ciąży jest inaczej... swego czasu chodziłam często na aqua aerobic i od razu złapałam infekcję boję się ryzykować w ciąży, także jeśli się skuszę na aqua lub basen to max. raz w tygodniu. Ale chciałabym, bo ćwiczenia w wodzie są supertylko trochę się boję, że ciążowe aqua to będzie tylko wymoczenie się i oddychanie a wtedy to strata czasu
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:21   #4533
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurka wszystkie ciężarne o tych śledziach a ja skolei nie mogę nawet słuchać/czytać o nich, a wąchać to już wogóle. Ostatnio mi zaleciały z lodówki i wisiałam nad kibelkiem z 15 min
Niedobrze mi na samą myśl o śledziach. Wogóle to z kwaśnych rzeczy to nie rzucam się na nie.. Jak robiłam sałatkę to skosztowałam ogórka,jak krokiety to kapusty ale to wsio.. Za to do słodkiego mnie ciągnie masakrycznie.
Pocieszam się,że to na dziewczynke:P
Bo z chłopcami to tylko ostre i kwaśne jadłam
Ciekawe, jaki to może mieć związek z płcią dziecka. Ja mam wręcz przeciwnie do Ciebie. Najlepiej wchodzi mi kwaśnie - kiszone i marynowane warzywa - pycha, tak samo te śledzie za to słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć...
Będę się zatem trzymać Twojej teorii zasze to dodatkowe potwierdzenie, że mamy chłopaka

A Tobie serdecznie życzę córeczki
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:22   #4534
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam ćwiczyć na siłowni pod koniec pierwszego trymestru a podczas jego trwania ćwiczyłam na macie w domupiłkę też zamierzam kupićA orbi, bieżnia, rower można ale trzeba monitorować tętno http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/aktualnosci/cwiczenia-w-ciazy/
Oj wiesz co z tą woda to bym się nie sugerowała, chyba, że w ciąży jest inaczej... swego czasu chodziłam często na aqua aerobic i od razu złapałam infekcję boję się ryzykować w ciąży, także jeśli się skuszę na aqua lub basen to max. raz w tygodniu. Ale chciałabym, bo ćwiczenia w wodzie są supertylko trochę się boję, że ciążowe aqua to będzie tylko wymoczenie się i oddychanie a wtedy to strata czasu
ja mam orbitrek w domu, ale mi ginekolog mówił, żebym odpuściła, a nie mam zagrożonej ciąży więc już sama nie wiem
Stary 2012-11-04, 09:29   #4535
Meliitele
Zakorzenienie

Dzien dobry,
ja staram sie oszczedzac ale bez przesady to co wczesniej robilam to nadal robie tylko ciezsze rzeczy ktos inny nosi. Co do cwiczen to chcialabym na basen zaczac chodzic chociaz raz w tygodniu ale nie wiem jak to wyjdzie.

Jade niedlugo na targ, chce plaszczyk zimowy kupic bo w moim to sie ciasno robi.. Chce taki co ma z 2-3 guziczki i reszta luzno. Mysle ze bedzie taki nalepszy bo nie wiadomo jak mi brzusio urosnie do konca zimy.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Kurka wszystkie ciężarne o tych śledziach a ja skolei nie mogę nawet słuchać/czytać o nich, a wąchać to już wogóle. Ostatnio mi zaleciały z lodówki i wisiałam nad kibelkiem z 15 min
Niedobrze mi na samą myśl o śledziach. Wogóle to z kwaśnych rzeczy to nie rzucam się na nie.. Jak robiłam sałatkę to skosztowałam ogórka,jak krokiety to kapusty ale to wsio.. Za to do słodkiego mnie ciągnie masakrycznie.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ciekawe, jaki to może mieć związek z płcią dziecka. Ja mam wręcz przeciwnie do Ciebie. Najlepiej wchodzi mi kwaśnie - kiszone i marynowane warzywa - pycha, tak samo te śledzie za to słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć...
Będę się zatem trzymać Twojej teorii zasze to dodatkowe potwierdzenie, że mamy chłopaka

A ja wlasnie slodkie tonami jem, kapuste kiszona tez zjem ale do ogorkow juz mnie tak nie ciagnie. No i chlopak ma byc. Moja przyjaciolka tez na slodkie napady miala i na skwarki i dziewczynke beda mieli.
Wydaje mi sie ze chyba nie ma na to reguly, wazne zeby cale i zdrowe bylo! ale zycze Wam wymarzonych coreczek i synkow

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:41   #4536
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziendoberek Mamuśki

My dziś zaczynamy 13tydzień
Też robie wszystko normalnie,sprzątam,odkurz acz muszę na piętro wtargac,bawie się z dziećmi,maluszka który na teraz 8 tygodni często trzeba nosić i też to robie wszystko,a w pierwszych wsumie tych najgorszych tygodniach ciężko pracowałam,bo miałam pracę fizyczna,przy pakowaniu poczty,i musiałam podnieść czasem 20-30kg,i pewnie nadal bym tam pracowała,gdyby szef nie dowiedzial się o ciąży,bo są dziewczyny które pracują do 7miesiąca i dają radę!

Co do basenu to chcialabym chodzic teraz w ciąży,ale samej mi się nie chce,a towarzystwo pracuje i nie ma czasu na basen Ale jak maluszek będzie mial 3-4miesiące to napewno zacznę chodzic

Justi na ER są super zajęcia w wodzie dla ciężarnych,i nie jest to tylko stanie i ćwiczenie oddechu,jak tu ktoś pisał,są to naprawdę fajne ćwiczenia ruchowe
Dla maluszkow też są świetne zajęcia...wiem z obserwacji

Ja chodziłam jak mieszkałam w Niemczech,bo tam zajmowałam się maluszkiem już kilkudniowym,i jak mial 4 miesiące zaczął chodzic na basen,super zajęcia dla maluszkow,ale myślę że dla kobiet po porodzie też moze to być świetna sprawa
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:43   #4537
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam orbitrek w domu, ale mi ginekolog mówił, żebym odpuściła, a nie mam zagrożonej ciąży więc już sama nie wiem
mi jeden lekarz w ogóle powiedział, że od wysiłku fizycznego nie można poronić. Ale on był hardcoremNa początku ciąży lepiej dmuchać na zimne i się oszczędzać, z resztą sama tak robiłam i na orbim itp. machinach zaczęłam ćwiczyć dopiero pod koniec 3 miesiąca a wcześniej tylko gimnastyka i spacery. Lepiej sobie dobrze rozplanować trening, bo jednak organizm w ciąży to nie ten sam organizm co przed - przed ciąża miałam świetną kondycję a teraz szybciej się męczę, tętno skacze mi przy spacerowej prędkości, na orbim to już w ogóle muszę mieć mniejsze tempo i najlepiej skończyć trening na bieżni, bo na niej można najdelikatniej obniżyć tętno (jak z "wysokiego" 140 nagle przestaniesz ćwiczyć i tętno szybko spadnie, zrobi Ci się słabo).
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:44   #4538
MoTyleKsw
Zakorzenienie

jak
Cytat:

Jak ktoś ma tendencje do infekcji no to cóż złapie gdziekolwiek. Tak jak ja np. Na ostatniej wizycie zapytałam się czy mogę chodzić na basen, gdzie właśnie ryzyko jak dla mnie jest największe złapania infekcji, a bez basenu ciężko mi żyć. Powiedział, że jak najbardziej mogę chodzić. Wszelka aktywność fizyczna mile wskazana, bez dźwigania, a na basenie ponadto odciążę trochę kręgosłup i biodra - co dla mnie jest bardzo ważne. Także od tego tyg ruszam pływać bo pierwsze 3 msc się bałam, tak o po prostu.
A co do innych rzeczy, robię wszystko co robiłam, bez dźwigania cięższych rzeczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:54   #4539
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba będę mieć obojnaka wg tej teorii

Dziś rano pierwszy raz przytulałam się z kibelkiem i mam dziwne wrażenie, ze nie ostatni...
i do tego strasznie mnie głowa boli w ogóle źle się dziś czuję
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:00   #4540
nuna2
Zakorzenienie

a ja dziś wstałam bez mdłości i trochę sie obawiam bo możliwe, żeby się skonczyły w 8 tyg?? jutro idę do gina zanieś wyniki mam nadzieje, że będzie w porządku
Stary 2012-11-04, 10:07   #4541
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a ja dziś wstałam bez mdłości i trochę sie obawiam bo możliwe, żeby się skonczyły w 8 tyg?? jutro idę do gina zanieś wyniki mam nadzieje, że będzie w porządku
Kochana nic się nie martw,napewno wszystko jest dobrze!
Mi mdłości minęły w 7 tyg,za to po dwóch tygodniach wróciły ze zdwojoną siłą,czego oczywiście Ci nie życzę!
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-04, 10:10   #4542
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Poczekaj, wrócą po południu, albo za 3 dni ze wzmożoną siłą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:25   #4543
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc Mamuski

Jak mija weekendzik? Widze, ze dolegliwosci ciazowe nie ustepuja. Wspolczuje
Ja w piatek sie strulam czyms i zdychalam. Bol zoładka jest koszmarny Na szczescie przeszlo i innych objawow brak.

Niestety stanelam dzis na wadze i widze ze od sierpnia przytylam 8 kg
MUSZE SIE OGRANICZYC JAKOS

Co robicie, co jecie, zeby nie przytyc???
D0dam ze nie mozna mi cwiczyc ze wzgledu na zagrozona ciaze.

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:28   #4544
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski

Ja w piatek sie strulam czyms i zdychalam. Bol zoładka jest koszmarny Na szczescie przeszlo i innych objawow brak.

masakra laski ja jem co 2h:/ i narazie przytylam 0,5 kg ale tez nie wiem co robic staram sie zdrowo walczyc z glodem jablko, mandarynki jogurt ale co z tego jak za chwile jestem glodna ;(
Stary 2012-11-04, 10:31   #4545
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
masakra laski ja jem co 2h:/ i narazie przytylam 0,5 kg ale tez nie wiem co robic staram sie zdrowo walczyc z glodem jablko, mandarynki jogurt ale co z tego jak za chwile jestem glodna ;(
Nom ja tez troche ograniczylam slodycze i pieczywo i staram sie jesc owoce i warzywa, ale to chyba nie pomaga... Fajnie Ci, przytylas t ylko 0,5kg. Jestes w ciazy, to normalne ze tyle tyjesz.Ale moje 8kg to jakas masakra jest. W takim tempie to +4o na koncowce bede miala

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:33   #4546
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nom ja tez troche ograniczylam slodycze i pieczywo i staram sie jesc owoce i warzywa, ale to chyba nie pomaga... Fajnie Ci, przytylas t ylko 0,5kg. Jestes w ciazy, to normalne ze tyle tyjesz.Ale moje 8kg to jakas masakra jest. W takim tempie to +4o na koncowce bede miala
no nie powinnam tyc w pierwszym trymestrze:/ a ten głód mnie dopadł dopiero z tydzień, dwa temu:/ no właśnie owoce spoko tylko po nich jestem glodna, wczoraj po drugiej misce zupy dopieor przestalo mnie mdlic z glodu:/
Stary 2012-11-04, 10:42   #4547
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
no nie powinnam tyc w pierwszym trymestrze:/ a ten głód mnie dopadł dopiero z tydzień, dwa temu:/ no właśnie owoce spoko tylko po nich jestem glodna, wczoraj po drugiej misce zupy dopieor przestalo mnie mdlic z glodu:/
Z tego co czytalam to w 1trymestrze można przytyc 1-2kg,biust się powiększa,macica,do tego trochę jak jeszcze ma się apetyt to nie ma siły żeby nie przytyc Inaczej jak ktoś ma mdłości,to moze schudnac...
Sorki za bledy,ale pisanie z telefonu ma niestety swoje wady
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-04 o 10:49
Stary 2012-11-04, 10:59   #4548
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Mi się właśnie gotuje barszczyk ukraiński

Cytat:
Ja nie wiedziałam, że z maluchami nie można do chlorowanej wody :/
Na basenie, na który ja chodzę jest chlorowana i są zajęcia dla dzieci z tego co wiem
w mojej rodzinnej miejscowości też jest chlorowana woda a są prowadzone zajęcia dla dzieci od urodzenia. Nie wiedziałam że nie można do chlorowanej.
A tutaj to nie wiem jaka jest woda

Justi ja też mam tą oliwkę z babydream ale stosuję tylko i wyłącznie na brzuch bo jak posmarowałam piersi to chyba za delikatna skóra bo mnie uczuliło. I też już się przyzwyczaiłam do zapachu

pawie oczko ja nie noszę dzieciaczków ani nic ciężkiego ale np na kilku sekundowe wyciągnięcie z łóżeczka czy pomoc dzieciaczkowi sobie pozwalam. Rękami macham, na taboret też wchodzę. Robiąc te rzeczy czuję czy mogę to robić czy to za ciężki wysiłek.

Ja też w domu robię większość rzeczy- sprzątam, odkurza, piorę, gotuję itd. Jedyne co zostawiam mężowi to mycie wc, prysznica, umywalki i mycie podłogi.

Mysia na orbitku ponoć w ciąży nie można.

Inna za 13 tc

W pierwszym trymestrze się nie powinno nic przytyć a później 0,5 kg tygodniowo.

nuna korzystaj że nie masz mdłości i jedz. Albo masz to szczęście że już Ci minęły ale wrócą jeszcze gorsze.

Ja chyba przez całą ciąże nie zjadłam tyle co wczoraj. Pizza (ale domowej roboty) trochę popcornu i paluszki. I napiłam się coca-coli, ale dziewczyny jak przez ostatnie dni piłam i piłam i dalej byłam spragniona to ta cola zaspokoiła moje wszystkie pragnienia. A coli to nie piłam chyba z dwa lata.
Stary 2012-11-04, 11:20   #4549
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Co do orbiego to wiem, czytałam o tym już przed ciążą bo małż chciał go wywalić do piwnicy
Ja nigdy nic nie złapałam na basenie na szczęście, a chodzić nie zamierzam częściej niż raz w tygodniu też
I raczej się skłaniam ku chodzeniu indywidualnie popływać trochę, odciążyć kręgosłup niż na aqua aerobik

Cytat:
Każdy ginekolog inaczej radzi
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Justi na ER są super zajęcia w wodzie dla ciężarnych,i nie jest to tylko stanie i ćwiczenie oddechu,jak tu ktoś pisał,są to naprawdę fajne ćwiczenia ruchowe
Dla maluszkow też są świetne zajęcia...wiem z obserwacji

Ja chodziłam jak mieszkałam w Niemczech,bo tam zajmowałam się maluszkiem już kilkudniowym,i jak mial 4 miesiące zaczął chodzic na basen,super zajęcia dla maluszkow,ale myślę że dla kobiet po porodzie też moze to być świetna sprawa
O dzięki za info
A te pływanie dla maluszków też na pewno dobrze robi mamusiom
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
w mojej rodzinnej miejscowości też jest chlorowana woda a są prowadzone zajęcia dla dzieci od urodzenia. Nie wiedziałam że nie można do chlorowanej.
A tutaj to nie wiem jaka jest woda

Justi ja też mam tą oliwkę z babydream ale stosuję tylko i wyłącznie na brzuch bo jak posmarowałam piersi to chyba za delikatna skóra bo mnie uczuliło. I też już się przyzwyczaiłam do zapachu

A coli to nie piłam chyba z dwa lata.
Aż wczoraj napisałam do babki, która prowadzi te zajęcia, napisała mi, że gdyby to było szkodliwe to takie zajęcia byłyby zakazane i że jeszcze się nie zdarzyło aby rodzice mieli jakieś zastrzeżenia

Dobrze wiedzieć, to ja też ją dam tylko na brzuch (no i uda i pośladki)

Ja na colę też miałam wczoraj ochotę i też pięknie ugasiła moje pragnienie.

Dzień dobry

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-11-04 o 11:21
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:25   #4550
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć, to ja też ją dam tylko na brzuch (no i uda i pośladki
ale wiesz mnie to uczula 99% kosmetyków. Na uda, pośladki i piersi używam zwykłej bambino
Stary 2012-11-04, 11:31   #4551
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Hejo
Ale napisaaaaałyyyściee!!
Nię będę cytować bo neta mam w pracy-a że jestem tu tylko do 20, mogłabym nie zdążyć
Było o szpinaku, barszczu,krokietach i przemęczaniu się..

No więc tak-szpinak uwielbiam i ostatnio wymyśliłam kurczakowo/szpinakowo/pomidorową zapiekankę, jest cuuudna
Barszcz-przyznam,że lubię ale sama jeszcze nie robiłam, kiedyś spróbuję
Przemęczanie się-malowałam pokój, sprzatam, bawię się z kotami, wspinam się na moje 3cie piętro(piętro wyżej niż poprzednio-masakra ), robię wszystko jak zawsze,tylko w wersji lajt bez przesady i z przerwami

Mieszkanko prawie gotowe
Jutro pyknie mi 14tydzień
Jem jak opętana a waga stanęła

I usłyszałam wczoraj od Pani w sklepie "o,spodziewamy się? Gratuluję"

Poczułam się gruba Ale fakt-brzuch wywaliło mi na maxa...
Fajnie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:34   #4552
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
To pytaj o te śledzie, bo ,mnie to też interesuje. Ja sobie pozwolilam ze 2 razy, bo nie mogłam się powstrzymać. Poza tym wydaje mi się, że ten ocet je bardziej niż wrzątek gotuje, ale kto wie
Kapustkę piękną zapodałaś! Ja bym chętnie taką zjadła, ale przygotwałabym z tą opcją z zimną wodą, żeby zieloniutka była. Pomyślimy, pomyślimy.

Zmykam spać dziewczynki. Jutro kolejny dzień błogiego lenistwa Ach, uwielbiam ciążę
już trochę czytałam i różne opinie - ale podobno, jak się jest odpornym na toxo i od czasu do czasu się zje śledzika, to nie będzie źle. no ale spytam gina, spytam właśnie ocet, sól, i odpowiednie przechowywanie, kontrole - to wszystko sprawia, że nie taki śledź straszny, jak go malują
kapustę zaraz będę robić mam czas, więc będzie wersja z zimną wodą!
Cytat:
widzę, że różne opinie i doświadczenia z tą zależnością kwaśne-chłopak, słodkie-dziewczynka... ale ja bym się nie obraziła za chłopaka

dziewczyny, a propos sportu, ja tam robię - są specjalne ćwiczenia dla ciężarnych, ciąży nie mam zagrożonej, basen uwielbiam. jakieś aqua aerobiki dla ciężarnych nie są mi potrzebne, po prostu pójdę popływać i się poruszać, na pewno pomoże mi na mój krzyż...

Cytat:
Czesc Mamuski

hmmm, co ja robię, żeby nie przytyć... nic nie robię, samo się robi... o tak:
głupio trochę, bo już pełne 9 tygodni minęło, a ja schudłam... głodna to ja jestem, ale staram się nie jeść za dużo, bo próbuję zostawiać miejsce w żołądku na picie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:35   #4553
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja się właśnie przed chwilą ważyłam - cztery razy, bo mamy trochę nierówną podłogę miejscami, i może to wpływać na wynik - i mam cztery różne wyniki zawsze miałam jeden zły a reszta tak samo. w wersji hardcorowej, przytyłabym 2,5 kilo od środy, a w tej najmniej - pół kilo czyli zaczynam wracać do wagi sprzed ciąży czas ograniczyć słodycze

też mam orbiego, ale się boję - muszę poczekać do kolejnej wizyty, bo teraz mam niby dalej zakaz nawet łażenia po domu, ale liczę, że już będzie wszystko ok, po kolejnej wizycie zacznę wychodzić na spacerki, a potem może jakieś delikatne ćwiczonka przez te dwa miesiące tak mi kondycja siadła że ledwie wchodzę na swoje drugie piętro

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-04 o 11:38
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:40   #4554
lonely_lady
Zakorzenienie

Cześć mamuśki wpadłam tylko żeby się przywitać i życzyć miłej niedzieli. My dalej jesteśmy u Teściów z całym domowym przedszkolem, więc mamy urwanie głowy teraz szykujemy się do Kościoła. Do usłyszenia później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:41   #4555
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jaka woda u mnie jest, ale tam gdzie bywam jest taka naklejka "basen przyjazny maluchom", więc zakładam, że jaka by woda nie była to mozna malucha zabrać. CO do ciązy to ja aqua aerobic, ale trochę boję się czegoś złapać... póki co ograniczam się do strefy cardio w siłowni i gimnastyki
Przed ciążą chodziłam na siłownię. Po urlopie jakoś byłam przeziębiona i odpuściłam sobie, po czym okazało się, że jestem w ciąży. To mi w sumie wyjaśniło dlaczego nie miałam siły. Teraz jest troszkę lepiej, ale nadal nie mam na tyle siły, żeby chociaż na rowerku pojeździć. Męczę się wchodząc po schodach już na 2 piętrze.
Cytat:
Też jem co 2h bo inaczej mi niedobrze z głodu. Na wagę w tym tygodniu jeszcze nie stawałam, ale pewnie z 0,5 kg będzie do przodu.

Właśnie siedzę z michą popkornu. Wypiłam kawę z mlekiem i tak mi się mlekiem odbijało, że musiałam coś zjeść żeby ten posmak zlikwidować. A ja uwielbiam kawusię

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:42   #4556
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
też mam orbiego, ale się boję - muszę poczekać do kolejnej wizyty
przeczytałam orgie czytałam chyba z 3 razy zanim zajarzyłam
matko co się ze mną dzieje
Stary 2012-11-04, 11:42   #4557
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz mnie to uczula 99% kosmetyków. Na uda, pośladki i piersi używam zwykłej bambino
a to ja już nie będę się rozdrabniała

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
już trochę czytałam i różne opinie - ale podobno, jak się jest odpornym na toxo i od czasu do czasu się zje śledzika, to nie będzie źle. no ale spytam gina, spytam właśnie ocet, sól, i odpowiednie przechowywanie, kontrole - to wszystko sprawia, że nie taki śledź straszny, jak go malują
kapustę zaraz będę robić mam czas, więc będzie wersja z zimną wodą!
ja nie mam odporności na toxo ale czy to znaczy, że śledzia nie mogę? święta bez śledzia w śmietanie mojej mamy? Muszę zapytać gina

Stary 2012-11-04, 11:44   #4558
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszym trymestrze się nie powinno nic przytyć a później 0,5 kg tygodniowo.
I rzeczywiście nic nie przytyłaś? Mi się to wydaje mało prawdopobne, jesli człowiekiem nie targają wymioty. Wczoraj się zważyłam i mam 2kg do przodu od początku ciąży. Przy czym wymiotowałam tylko 2 razy, a jem co 2h od dwóch miesięcy. Oczywiście porcje nie są pełne ale generalnie wychodzi dużo więcej niż zwykle jadłam. Nie mam do siebie o to pretensji, bo nic innego mogłam zrobić. Teraz mam nadzieję, że i jedzenie będzie mi łatwiej kontrolować, no i ruszać sie będę dużo więcej.

Myślę sobie, że dla mnie optymalnie będzie, jeśli przytyję nie więcej niż 14kg przez ciąże. Tak mi też pokazują kalkulatory na necie Zobaczymy co przyniesie rzeczywistość
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:46   #4559
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
I rzeczywiście nic nie przytyłaś? Mi się to wydaje mało prawdopobne, jesli człowiekiem nie targają wymioty. Wczoraj się zważyłam i mam 2kg do przodu od początku ciąży. Przy czym wymiotowałam tylko 2 razy, a jem co 2h od dwóch miesięcy. Oczywiście porcje nie są pełne ale generalnie wychodzi dużo więcej niż zwykle jadłam. Nie mam do siebie o to pretensji, bo nic innego mogłam zrobić. Teraz mam nadzieję, że i jedzenie będzie mi łatwiej kontrolować, no i ruszać sie będę dużo więcej.

Myślę sobie, że dla mnie optymalnie będzie, jeśli przytyję nie więcej niż 14kg przez ciąże. Tak mi też pokazują kalkulatory na necie Zobaczymy co przyniesie rzeczywistość
Ja jestem ciekawa jak będzie u mnie z wagą. W piątek się dowiem czy coś przytyłam przez ostatni miesiąc. Mam nadzieję, że nie No ale jem mniej niż zwykle bo nie mam ochoty
No i więcej warzyw i owoców niż przed ciążą i ogólnie zdrowiej.

Chciałabym przytyć max 12kg

Stary 2012-11-04, 11:47   #4560
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Silnie solone ryby są zakonserwowane i śledź należy do bezpiecznych ryb.
Pytałam lekarza i mówił,że śledzik spoko , byleby nie w kilogramach bo ma duuuuuuuuuuuuuużo soli
Także smacznego

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości