Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2443 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 22:27   #73261
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość

u mnie wzloty i upadki.. Dwa, trzy miesiące temu - po długiej batali - zaczęło się normować wypadanie włosów a teraz znów notuję wzmożoną aktywność.. Poza tym już dziś nastawiam się psychicznie na wizytę u fryzjera przed świętami bożego narodzenia nie zapeszając - chyba znalazłam fryzjerkę która potrafi słuchać pół roku temu nadała mi całkiem fajny kształt, teraz włosy są z 10 cm dłuższe więc trzeba trochę wycieniować bo lubią się bawić w przyklap. Spokojnie rosną, nie mam problemów z rozdwajaniem końcówek i ogólnie kondycje określam na bardzo dobrą więc cicho marzę, że do wakacji 2013 będą już do talii

Aj aj..... Wybacz
nie dość, że się rzadko udzielam to jeszcze zwracam uwagę na coś co powinno pozostać niewypowiedziane (niewypisane w tym wypadku ). Nic już nie będę polecać bo potem mam wyrzuty sumienia, że ktoś niepotrzebnie wydał pieniążki
Oddając jej jednak odrobinę sprawiedliwości, mimo wszystko, u mnie na włosach sprawowała się dobrze, lubiłam efekt jaki mi dawała więc jeśli nie znajdę czegoś z bardziej przyjaznym składem i podobnej cenie to może od czasu do czasu z nią zgrzeszę gdy będę potrzebowała uzyskać przewidywalny, zadowalający wynik stylizacji.

Ja też w ten sposób ostatnio pielęgnuję włosy i bardzo sobie chwale tę metodę. Do mycia potem używam tylko szamponu Białego Jelenia z SLS (opakowanie po zużytym szamponie wypełniam woda prawie po brzeg, wlewam małą porcje szamponu, mieszam i dozuję sobie ten płyn przed dziubek od butelki na skalp który masuję, przy spłukiwaniu domywa się długość) i jestem bardzo zadowolona z wyglądu włosów jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.

Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
boszzzzzz jakie piekno niesamowite!
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:27   #73262
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Mogę się nieśmiało przyłączyć do tak zacnego grona?
Śpię w dwóch ślimaczkach i na razie mnie to uszczęśliwia w zupełności
Dodaje zdjęcia
Hej, śliczne korkociągi

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Używam żelu lnianego i robię plunking, ale boję się potem normalnie suszyć włosy, bez dyfuzora. Ale francuza na noc zawsze mogę zapleść
Suszę z dyfuzorem, ale nie mam nic przeciwko suszeniu bez dyfuzora. Biorę pasmo włosów, jak do suszenia dyfuzorem w dłoń (robię z ręki taki koszyczek) i podsuszam. Ostatnio często tak robię. Kiedyś suszyłam właściwie tylko tak (nie przepadałam za dyfuzorem).
Wkleiłam zdjęcie do codziennika - wlosy suszone z dyfuzorem i bez, na zmianę, nie spuszyły się i nie rozwiały.
Cytat:
Słyszałam jednak, że chłodny nawiew rozprostowuje włosy
Niektóre dziewczyny o tym pisały.
Ja suszę na zmianę ciepłym i chlodnym, ale zawsze na najniższej prędkości. Częściej i dłużej suszę ciepłym.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:37   #73263
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Hej, śliczne korkociągi
Dziękuję

Ja dzisiaj na włosach mam:
*mgiełka nawilżająca
*olejek Alterra
*BD maść - na końcówki
Po 3 godzinach dodałam masło ISANA kakaowe
To wszystko zostawiam na noc, jutro po południu umyje włosy i nałożę glutka z dodatkiem maski WAX
Stary 2012-11-03, 22:38   #73264
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

Dodaje zdjęcia
jakie piękne ruloniki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:53   #73265
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

Dodaje zdjęcia
super
Stary 2012-11-03, 22:56   #73266
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
jakie piękne ruloniki
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
super
Dziękuję

W poniedziałek postaram się dodać nowe zdjęcia
Stary 2012-11-03, 23:07   #73267
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
dzis jest lepiej, jednak brak umiejętności robienia zdjec tudzież ciulowe zdjęcia robione przez małżowinka dobijają
Jeju, te Twoje włosy

Cytat:
pewnie Cię to nie pocieszy, ale chociaż zdrowsza będziesz, bo te wszystkie energy drinki szkodzą kilkukrotnie bardziej niż alkohol... a swoją drogą też nie cierpię takiego wprowadzania w błąd
Nie pocieszy mnie to, bo napoje energetyczne kupię i tak, tylko w innym miejscu.
I co szkodliwego jest w napojach energetycznych? Chodzi o kofeinę? Czy o coś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez Niuusia Pokaż wiadomość
dziewczyny co radzicie na bardzo przetluszczajace się włosy?
Zauwazylam , że gdy myje delikatnym szamponem ,albo odzywką to to jest tragedia. Po kilku godzinach wlosy juz sa nieswieże i się tłuszczą...
Jedyne co ostatnio mi pomaga to szampon z sls barwa pokrzywowa... Wlosy odbijaja sie od nasady i tak szybko sie nie przetluszczaja ,jednak na dluzsza mete to nie wchodzi w grę ... bo jednak to sls ktory im w koncu zaszkodzi po czasie jakies rady?
Ja tam dalej używałabym szamponu ze SLeS-em. Ewentualnie na zmianę z jakimś innym. Nie ma co się na siłę męczyć.

Cytat:
Zdjęcie aktualne włosów. Jakość kiepska ale coś tam widać Wyglądają nieco krótkawo ale są za zapięcie stanika. Puszek czasem się pojawi ale w akceptowalnej formie która nie przypomina rażenia prądem a nadaje nieco objętości. To lubię
Świetnie wyszło

Cytat:

Dodaje zdjęcia
Jaaakieee rulony
Stary 2012-11-03, 23:24   #73268
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

nie było mnie dwa dni, a wy tyle napisałyście, nie ma bata nie nadrobię tege
Dopadła mnie mama z nożyczkami znaczy sama się prosiłam o obcięcie grzywki i wycieniowanie reszty trochę, więc w ruch poszły degażówki - miałam do wyboru albo to albo wcale - i moje włosy chyba zaczęły się falować wyżej, chociaż dzisiaj w tramwaju widziałam takiego sterczącego "cosia" na czubku głowy. W ogóle przy dzisiejszej pogodzie miałam fale jakich dawno nie miałam i spuszyło mnie jak nigdy chyba jeszcze
Byłam dzisiaj na zakupach trochę włosowych, bo mrożący mi się skończył i zawitałam w naturze dzisiaj. Zaopatrzyłam się w żel artiste fioletowy do przetestowania bo nie kosztował dużo i olejek GP z papryczkąn Czy on wymaga SLSa do zmycia czy da radę odżywką?
Stary 2012-11-03, 23:31   #73269
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
ale ten Twój skręt
A z tym skrętem to różnie bywa.. Ciągle mnie jeszcze te włosy potrfią zaskoczyć

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Ja zaczynałam z zelami na poczatku i wydawało mi się że jest ok ale teraz całkiem z nich zrezygnowałam. Mam wrażnie, że na tym forum chyba jestem jedyna ale mi po prostu żele nie służa, sklejają mi włosy i obciążaja chociaż niczym innym nie jestem w stanie ich obciażyć, dodatkowo rozprostowuja mi włosy, nieważne jakbym ich użyła.
Włosy układam więc przede wszystkim na odżywce b/s ale żeby mi cos dawała to daje ją jeszcze raz na suche włosy (mokrymi rękami) i tak powtarzam to codziennie rano jak je reanimuje.
Ja ostatnio pierwszy raz uzyskałam dobry efekt po żelu. Dotychczas zawsze było sztywno, matowo i ogólnie uzyskiwałam dzięki niemu wygląd nieświeżych włosów. Zawsze się dziwiłam jak dziewczyny uzyskują tak zwane sucharki bo ja ile bym nie nałożyła żelu to nigdy tego efektu nie uzyskałam. Teraz śledząc w pamięci sposób obchodzenia się z włosami wiem już co robiłam źle. Dotykałam przed CAŁKOWITYM wysuszeniem tak wiem.. mnóstwo razy było podkreślane, żeby tego unikać.. Ale jam niecierpliwa i zawsze te łapska wepchałam między locze

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Sensualitka

Przepiękne masz włosy!

Cytat:
no efekt jest super i jeszcze jaka cena przystępna
Mam nadzieję, że nie przechwaliłam

Cytat:

Dodaje zdjęcia
Ależ tu jest blyszcząco
Witam kolejnego korkociąga

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Padłam!
Skręt, objętość Dawaj je!
A moge w zamian oddać duszę? :x
a chwila.. nie.. już oddałam: szatanowi - za włoski
wychodzi więc na to, że chyba koło zamknięte

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37410290]boszzzzzz jakie piekno niesamowite![/QUOTE]

Jej, dzięki jeszcze raz za miłe słowa dziewczyny. Nawet mi się tak te włosy nie podobały jak teraz mi się podobają po tych wszystkich słowach

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja suszę na zmianę ciepłym i chlodnym, ale zawsze na najniższej prędkości. Częściej i dłużej suszę ciepłym.
To i mój sposób
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 01:39   #73270
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Moje włosy na przykład całkowicie nie lubią wszelkich pq.
A czy mogłabyś opisać po czym to poznajesz? Używam produktów z pq w żelu np. i jestem ciekawa, jak się objawia niechęć.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 08:47   #73271
Majka1503
EDUkator

Dzięki Wam będę bogata
Poszłam wczoraj do klubu, w którym nie byłam baaardzo dawno, sporo znajomych z dawnej i klasy i ta reakcja za każdym razem: "Nie poznałam/poznałem Cie!"

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:19   #73272
issey87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na zakupach trochę włosowych, bo mrożący mi się skończył i zawitałam w naturze dzisiaj. Zaopatrzyłam się w żel artiste fioletowy do przetestowania bo nie kosztował dużo
No kurde czytam coraz częściej o tym żelu mrożącym, aż chyba pójdę jutro po pracy na wycieczkę do Natury.
issey87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:42   #73273
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Dodaje zdjęcia
trezba będzie popracować nad skrętem, żeby podszedł wyżej, ale zapowiada sie fajnie
Włosy same zbijają sie w rulony, czy to efekt po ślimaczkach?
Cytat:

oesu

musze se cofnąć, bo nie pamietam czy czytałam jak odbijasz włosy od skóry, extra objętość, a skręt marzenie

Basiu w codzienniku boskość

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:51   #73274
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:36   #73275
Issue
Raczkowanie

Hej nie chciałam zakładać niepotrzebnie nowego wątku a mam pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż co mogę zrobić żeby moje włosy układały się w takie grubsze loki? (chodzi mi o to, żeby więcej włosów tworzyło jeden lok). Jak na razie próbowałam układać pasma żelem i ugniatać je partiami, ale to nic nie daje Wyglądam dość śmiesznie ponieważ na loki nie raz tworzy np tylko 5-10 włosów Nie wiem co robić, bardzo proszę o jakiekolwiek porady.
Stary 2012-11-04, 10:39   #73276
issey87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Hahaha, mam tak samo! Jak jakiś czas nie odwiedzam włosiastych blogów to na półce w łazience robi się luźniej.. Wystarczyło, że zarejestrowałam się na forum żeby w końcu się udzielać, a nie tylko obserwować to w ruch poszło allegro i ZSK.. tak więc oczekuję na dwie paczki. Dobrze, że za tydzień wypłata.

Edytowane przez issey87
Czas edycji: 2012-11-04 o 10:42
issey87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:47   #73277
rozsznurowana
Zadomowienie

ja też czekam na wypłatę i się obkupię
do mojej listy zakupowej muszę dodać jakąś piankę do podkreślenia skrętu, jest coś godnego polecenia? ja się nie orientuję bo dopiero zaczynam mieć kręcone włosy

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:52   #73278
issey87
Raczkowanie

Ja gdzieś wyczytałam, że dobra była pomarańczowa z isany, ale chyba skład zmienili.. szczerze to też się jeszcze nie orientuję, a musiałabym zakupić coś do stylizacji tylko żeby nie sklejało i nie matowiło włosów bo to moja największa bolączka..
Stary 2012-11-04, 10:54   #73279
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
oesu

Cytat:
musze se cofnąć, bo nie pamietam czy czytałam jak odbijasz włosy od skóry, extra objętość, a skręt marzenie
Oszczędze Ci fatygi w poszukiwaniu odpowiedzi, niby wiele postów nie wysmarowałam ale mimo wszystko.. po co masz tracić czas. Odbicia u nasady niczym nie wspomagam poza suszeniem głową w dól. Nie nakładam nic u nasady, żadnych odżywek, stylizatorów itp, czasem pianki jak używałam to z pewnościa sie dostaje jakaś jej część bo jej używam zawsze mnóstwo i ugniatam aż do skóry. Myślę, że to kwestia cienkich włosów i tego, że rosną jakby prostopadle do skóry więc łatwo je unieść.. Może to jest sekret objętości? Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki..

Miska wspomniała tez codziennik, prawie nigdy tam nie zaglądam bo nie mam czasu, ale przez ten weekend nadrabiam i mnie natchnęła do zajrzenia.. Wczoraj mnie tak skomplementowałyście jakby moje włosy były czymś niespotykanym a tu widze, że plasuję się zupełnie przecietnie, jak nie niżej.. Na samej ostatniej stronie codziennika nie ma ani jednych włosów które by mi sie nie podobały. Każde inne ale wszystkie absolutnie piękne nie wiem czy to kwestia naturalności która bije od loczusiów, ale jestem urzeczona ! i z pewnością będę tam teraz częściej zaglądać. Uwielbiam naturalne piękno, a jeśli jeszcze ktoś dba by je uwypuklić, to przepadam.
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:55   #73280
rozsznurowana
Zadomowienie

też mi się coś obiło, że zmienili skład. poczekam, może ktoś coś zaradzi

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:11   #73281
pumaaaaa
Przyczajenie

Witam wszystkie zakręcone!
Jestem tu i jestem baaaaardzo długo ale byłam tylko cichym obserwatorem,aż w końcu postanowiłam,że dołączę do Was tak na dobre
Moje włosy przeszły bardzo dużo,samodzielne ścinanie,trwałą(zost ała ścięta),malowanie henną,szamponetkami,sls'o wą pielęgnację,prostownicę:m urodstawiłam po ponad 2 latach namiętnego prostowania w dzień ślubu siostry ponieważ wstałam późno i nie zdążyłabym nic z nimi zrobić umyłam,wtarłam jakąś piankę i moje włosy wyglądały na piękne loki(nie wiem jak to możliwe po takim męczeniu,kochają mnie)
Jak tylko przeczytałam o cg to od razu spróbowałam ale nie byłam zachwycona na początku więc wróciłam do sls,jakiś zwykły szampon odżywka,spanie w mokrych włosach,rano katastrofa tona pianki i jakoś było,ale włosy zaczęły wypadać garściami.NO ale to już historia.A i mam syndrom zakupoholika co nie wejde do jakiejś drogerii to muszę kupić coś do włosów i tak mam chyba 4pianki,5żeli itp

Ale przejdźmy do dnia dzisiejszego.od środy miałam wolne od szkoły więc moje włosy codziennie były olejowane,rycyna+słodkie migdały,kokos,wczoraj na całą noc nałożyłam żel lniany,ale jako maseczkę nie stylizator,dzisiaj rano mycie babydream fur mama+hegron +odżywka joanna rzepa+płukanka do włosów brązowych z isany,później na końcówki kokos i żel isana pomarańczowa>dodam zdjęcia tylko włosy są jeszcze wilgotne i jest na nich żel,ale wydaje mi się że chyba za bardzo je przeciążyłam tymi olejami .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1302.jpg (110,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1303.jpg (91,7 KB, 30 załadowań)
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:22   #73282
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny, mam może trochę głupie pytanie, ale się nie znam to pytam
Czy babydream może przyczyniać się do wypadania włosów ?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:27   #73283
AjriszMarta
Zakorzenienie

Wklejam zanim zapomnę
http://beautifulhair-ewela.blogspot....ianym-tak.html

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:31   #73284
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:

omo to dla mnie nie jest niedotykanie kropelką szamponu ani centymetra włosia

moja wersja
o-maska/odżywka/olej na włosie
m-wylanie spienionego kubeczkowo szamponu na skalp, masowanie skalpu, ale też i włosów
o-d/s

wg mnie to wystarczy, żeby ich nie przesuszyć za mocno, bo szampon najpierw musi zmyć warstwę pierwszego o, a potem dopiero może zadziałać na włos, także czas pozostawania szamponu na głowie jest skrócony
Możliwe, że to wystarcza, ale moim włosom niestety nie Mimo maski/odżywki/oleju końce są suche po sls. Możliwe też, że potrzebują o wiele cięższego zabezpieczenia na końcach niż te odżywki/maski/oleje których używałam zazwyczaj więc dlatego spróbuję z parafiną na długości

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Spróbuj, powinno podziałać . Jeśli będzie za ciężka trzeba będzie kombinować dalej...

Wątpie by się dało umyć szamponem tylko skórę głowy więc każdy pojmuje OMO podobnie, chodzi tylko o możliwe ochronienie włosów. Jeśli tak, to dużo zależy od "ciężkości" pierwszego O (słowa mi brakło) i od siły detergentu. Jeśli ktoś musi być siarczanami, to pierwsze O powinno mieć dużo ilość silikonów, pq lub parafiny, bo jak wiadomo anionowe SPC ściąga z włosa prawie wszystko łącznie z naturalną ochroną. Więc dla mnie logiczne jest, że jeśli damy coś, co trudno jest zmyć ochrona włosa będzie większa. A i tak wszystko zależy od włosów
Dokładnie też tak to pojmuje. Dlatego mimo nałożenia maski/odżywki/oleju to po sls końce były suche jak wiór więc prawdopodobnie te produkty były zbyt lekkie i szampon i tak je domywał włącznie z naturalną warstwą ochronną włosa. Wierzę że parafina będzie idealna do zabezpieczenia!

Na razie udało mi się znaleźć odżywkę myjącą, dzięki której włosy są świeże chociaż te 2 dni więc jest już mały sukces Odżywką tą jest Joanna Naturia pokrzywowa. Niestety przy Isanie z babassu mało ekonomicznie to wychodzi, ale cóż na razie się tym poratuje. Do tego tak jak kiedyś mogłam myć sls raz na miesiąc tak teraz muszę raz na tydzień więc niedługo pójdą testy z parafiną

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
szamałabym
Lepiej nie bo Ci się w brzuchu spienią One tylko do mycia się nadają bo mają naturalne saponiny. I tak można je używać jako proszku do prania, czy jako środka myjącego w zmywarkach, płynu czyszczącego do wszystkiego (podłogi, blaty, armatura), szampon!, płyn do mycia ciała itd Są naturalne i eko dlatego się tak czaje na nie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jak układasz włosy? Ja bym pewnie myła na zmianę odżywką i delikatnym szamponem, a na to dawała peeeełno mrożącego Joanny Mnie to pomogło ogarnąć przetłuszczanie się włosów. Chociaż teraz i tak myję codziennie, i to szamponem ze SLeS-em.
Tak też właśnie będę robić, odżywka i co 3 mycie szampon. A mrożącego joanny się boje bo mi nawet po zwykłych robią się takie strąki ciężkie do odgniecenia, że na razie używam tylko lnianego i pianki Isanowej (zaraz będę musiała szukać dla niej zamiennika ).

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja już też się przerzucam na inne drogerie I na zakupy internetowe
I ja też! Już od czasu, gdy wycofali Isane z babassu Wkurza mnie ten Rosman okropnie dlatego odkrywam kosmetyki z Natury Do tego znalazłam w Sopocie sklep, który jest dosłownie rajem dla włosomaniaczek! Można u nich kupić stacjonarnie większość asortymentu z Khadi, ZróbSobieKrem, BingoSpa, Organicum i wszystkie te rosyjskie nowości co zwojowały blogerki Ceny są bliskie cenom z neta, maski bingo po 12zł, farby khadi po 26zł

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

pozdrawiam Was cieplutko z dziwnej mojej krainy.
Włosy dostają po pupie z pielęgnacją minimalną (najczęściej mycie wodą i odzywka na 10-15 minut, potem KCCC lub coś z aloesem i suszenie), za to Jantar jest w ruchu.
Wypadanie trwa i trwać będzie.

Pomyślcie czasem o mnie ciepło.

Buziaki i pięknych loków!
Myślimy i trzymam kciuki aby wszytko się ułożyło
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:46   #73285
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ilez pięknych loczy!!
Cytat:
Wypaśne są

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Proszę, powiedzcie mi, jakie znacie sposoby suszenia włosów, oprócz dyfuzora i naturalnego schnięcia? Chcę zachować fale (dopiero je wydobywam, do tej pory traktowałam włosy jakby były proste), ale po zwykłym wysuszeniu włosy będą proste. Z kolei po dyfuzorze robi się bałagan, gdzieś kręcone, gdzieś falowane...
Myślałam o tym, żeby zapleść na wilgotnych włosach francuza i tak go wysuszyć a potem rozpuścić. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł.
Bierzesz pasmo włosów w garść (ugniatasz je czy jakoś tak) i suszysz garść

Cytat:

Dodaje zdjęcia
Jakie rulonyyy
będzie się tu działo, oj będzie

Cytat:
Miska wspomniała tez codziennik, prawie nigdy tam nie zaglądam bo nie mam czasu, ale przez ten weekend nadrabiam i mnie natchnęła do zajrzenia.. Wczoraj mnie tak skomplementowałyście jakby moje włosy były czymś niespotykanym a tu widze, że plasuję się zupełnie przecietnie, jak nie niżej.. Na samej ostatniej stronie codziennika nie ma ani jednych włosów które by mi sie nie podobały. Każde inne ale wszystkie absolutnie piękne nie wiem czy to kwestia naturalności która bije od loczusiów, ale jestem urzeczona ! i z pewnością będę tam teraz częściej zaglądać. Uwielbiam naturalne piękno, a jeśli jeszcze ktoś dba by je uwypuklić, to przepadam.
Wydrukować, oprawić w ramkę i powiesić nad biurkiem
Zwłaszcza że dużo tam moich - dziękuję

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:53   #73286
Karen15
Zakorzenienie

Pierwszy test ratunku po opalaniu z Lirene przebiegł pomyślnie. Jest lekkie puszek , ale to u mnie normalne, nie obciążył włosów, są bardzo mięciutkie i fajnie się układają.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:57   #73287
Karen15
Zakorzenienie

Macie też tak, że jak macie mokre włosy to sobie kręcicie na palcach partie włosów? Wczoraj tak zrobiłam i do teraz mam taki efekt jak na zdjęciach. Dodam, że żelu nie dawałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.11 (6).jpg (40,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.11 (4).jpg (40,9 KB, 45 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:00   #73288
pumaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam może trochę głupie pytanie, ale się nie znam to pytam
Czy babydream może przyczyniać się do wypadania włosów ?

Oglądałam na yt filmik jakiejś włosomaniaczki i mówiła o tym,że dużo dziewczyn się skarżyło na wypadanie po bd
pumaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:04   #73289
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Oszczędze Ci fatygi w poszukiwaniu odpowiedzi, niby wiele postów nie wysmarowałam ale mimo wszystko.. po co masz tracić czas. Odbicia u nasady niczym nie wspomagam poza suszeniem głową w dól. Nie nakładam nic u nasady, żadnych odżywek, stylizatorów itp, czasem pianki jak używałam to z pewnościa sie dostaje jakaś jej część bo jej używam zawsze mnóstwo i ugniatam aż do skóry. Myślę, że to kwestia cienkich włosów i tego, że rosną jakby prostopadle do skóry więc łatwo je unieść.. Może to jest sekret objętości? Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki..
Bardzo Ci dziękuję za opis
suszysz dyfuzorem? Moje cienkie kudełki wymagają odbicia od skóry a nie potrafię zbyt dobrze ich podpinać, ostatnie 2 razy żabkami sie bawiłam, efekt lepszy niż przyklap, ale to jeszcze nie to.
Dojrzewam do zakupu dyfuzora, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet gdzie szukać ( nie używam suszarki w ogóle)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:13   #73290
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za opis
suszysz dyfuzorem? Moje cienkie kudełki wymagają odbicia od skóry a nie potrafię zbyt dobrze ich podpinać, ostatnie 2 razy żabkami sie bawiłam, efekt lepszy niż przyklap, ale to jeszcze nie to.
Dojrzewam do zakupu dyfuzora, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet gdzie szukać ( nie używam suszarki w ogóle)
Moim zdaniem dyfuzor to najlepszy wynalazek dla kręconych sama posiadam go już rok i dziwię się jak wcześniej bez niego dawałam radę żyć. Ja mam Remingtona. Generalnie polecam szukać takiego który ma duże (czyt.długie) bolce i szeroką tą nakładkę. Dobra suszarka z dyfuzorem to cena ok 120-200 zł.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości