|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73261 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
|
|
|
|
|
#73262 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Biorę pasmo włosów, jak do suszenia dyfuzorem w dłoń (robię z ręki taki koszyczek) i podsuszam. Ostatnio często tak robię. Kiedyś suszyłam właściwie tylko tak (nie przepadałam za dyfuzorem).Wkleiłam zdjęcie do codziennika - wlosy suszone z dyfuzorem i bez, na zmianę, nie spuszyły się i nie rozwiały. Cytat:
Ja suszę na zmianę ciepłym i chlodnym, ale zawsze na najniższej prędkości. Częściej i dłużej suszę ciepłym. |
|||
|
|
|
#73263 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Ja dzisiaj na włosach mam: *mgiełka nawilżająca *olejek Alterra *BD maść - na końcówki Po 3 godzinach dodałam masło ISANA kakaowe To wszystko zostawiam na noc, jutro po południu umyje włosy i nałożę glutka z dodatkiem maski WAX
|
#73264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73266 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
W poniedziałek postaram się dodać nowe zdjęcia
|
#73267 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I co szkodliwego jest w napojach energetycznych? Chodzi o kofeinę? Czy o coś jeszcze?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#73268 |
|
Raczkowanie
|
nie było mnie dwa dni, a wy tyle napisałyście, nie ma bata nie nadrobię tege
Dopadła mnie mama z nożyczkami znaczy sama się prosiłam o obcięcie grzywki i wycieniowanie reszty trochę, więc w ruch poszły degażówki - miałam do wyboru albo to albo wcale - i moje włosy chyba zaczęły się falować wyżej, chociaż dzisiaj w tramwaju widziałam takiego sterczącego "cosia" na czubku głowy. W ogóle przy dzisiejszej pogodzie miałam fale jakich dawno nie miałam i spuszyło mnie jak nigdy chyba jeszcze ![]() Byłam dzisiaj na zakupach trochę włosowych, bo mrożący mi się skończył i zawitałam w naturze dzisiaj. Zaopatrzyłam się w żel artiste fioletowy do przetestowania bo nie kosztował dużo i olejek GP z papryczkąn Czy on wymaga SLSa do zmycia czy da radę odżywką?
|
#73269 | |||
|
Raczkowanie
|
A z tym skrętem to różnie bywa.. Ciągle mnie jeszcze te włosy potrfią zaskoczyć
Cytat:
tak wiem.. mnóstwo razy było podkreślane, żeby tego unikać.. Ale jam niecierpliwa i zawsze te łapska wepchałam między locze Mam nadzieję, że nie przechwaliłam ![]() Cytat:
![]() Witam kolejnego korkociąga ![]() A moge w zamian oddać duszę? :x a chwila.. nie.. już oddałam: szatanowi - za włoski ![]() wychodzi więc na to, że chyba koło zamknięte ![]() [1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37410290]boszzzzzz jakie piekno niesamowite![/QUOTE] Jej, dzięki jeszcze raz za miłe słowa dziewczyny. Nawet mi się tak te włosy nie podobały jak teraz mi się podobają po tych wszystkich słowach ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#73270 |
|
Zakorzenienie
|
A czy mogłabyś opisać po czym to poznajesz? Używam produktów z pq w żelu np. i jestem ciekawa, jak się objawia niechęć.
|
#73271 |
|
EDUkator
|
Dzięki Wam będę bogata
![]() Poszłam wczoraj do klubu, w którym nie byłam baaardzo dawno, sporo znajomych z dawnej i klasy i ta reakcja za każdym razem:
|
#73272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73273 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Włosy same zbijają sie w rulony, czy to efekt po ślimaczkach? Cytat:
![]() ![]() musze se cofnąć, bo nie pamietam czy czytałam jak odbijasz włosy od skóry, extra objętość, a skręt marzenie Basiu w codzienniku boskość |
||
|
|
|
#73274 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#73275 |
|
Raczkowanie
|
Hej
nie chciałam zakładać niepotrzebnie nowego wątku a mam pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż co mogę zrobić żeby moje włosy układały się w takie grubsze loki? (chodzi mi o to, żeby więcej włosów tworzyło jeden lok). Jak na razie próbowałam układać pasma żelem i ugniatać je partiami, ale to nic nie daje Wyglądam dość śmiesznie ponieważ na loki nie raz tworzy np tylko 5-10 włosów Nie wiem co robić, bardzo proszę o jakiekolwiek porady.
|
#73276 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha, mam tak samo! Jak jakiś czas nie odwiedzam włosiastych blogów to na półce w łazience robi się luźniej.. Wystarczyło, że zarejestrowałam się na forum żeby w końcu się udzielać, a nie tylko obserwować to w ruch poszło allegro i ZSK.. tak więc oczekuję na dwie paczki. Dobrze, że za tydzień wypłata.
Edytowane przez issey87 Czas edycji: 2012-11-04 o 10:42 |
|
|
|
#73277 |
|
Zadomowienie
|
ja też czekam na wypłatę i się obkupię
![]() do mojej listy zakupowej muszę dodać jakąś piankę do podkreślenia skrętu, jest coś godnego polecenia? ja się nie orientuję bo dopiero zaczynam mieć kręcone włosy
|
#73278 |
|
Raczkowanie
|
Ja gdzieś wyczytałam, że dobra była pomarańczowa z isany, ale chyba skład zmienili.. szczerze to też się jeszcze nie orientuję, a musiałabym zakupić coś do stylizacji tylko żeby nie sklejało i nie matowiło włosów bo to moja największa bolączka..
|
#73279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po co masz tracić czas. Odbicia u nasady niczym nie wspomagam poza suszeniem głową w dól. Nie nakładam nic u nasady, żadnych odżywek, stylizatorów itp, czasem pianki jak używałam to z pewnościa sie dostaje jakaś jej część bo jej używam zawsze mnóstwo i ugniatam aż do skóry. Myślę, że to kwestia cienkich włosów i tego, że rosną jakby prostopadle do skóry więc łatwo je unieść.. Może to jest sekret objętości? Jak zwiąże włosy w miare ciasny kucyk i płasko leżą przy skórze to mam wrażenie jakbym je łamała u nasady i bardzo mnie bolą cebulki po zdjęciu gumki.. Miska wspomniała tez codziennik, prawie nigdy tam nie zaglądam bo nie mam czasu, ale przez ten weekend nadrabiam i mnie natchnęła do zajrzenia.. Wczoraj mnie tak skomplementowałyście jakby moje włosy były czymś niespotykanym a tu widze, że plasuję się zupełnie przecietnie, jak nie niżej.. Na samej ostatniej stronie codziennika nie ma ani jednych włosów które by mi sie nie podobały. Każde inne ale wszystkie absolutnie piękne |
|
|
|
|
#73280 |
|
Zadomowienie
|
też mi się coś obiło, że zmienili skład. poczekam, może ktoś coś zaradzi
|
#73281 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zakręcone!
Jestem tu i jestem baaaaardzo długo ale byłam tylko cichym obserwatorem,aż w końcu postanowiłam,że dołączę do Was tak na dobre Moje włosy przeszły bardzo dużo,samodzielne ścinanie,trwałą odstawiłam po ponad 2 latach namiętnego prostowania w dzień ślubu siostry ponieważ wstałam późno i nie zdążyłabym nic z nimi zrobić umyłam,wtarłam jakąś piankę i moje włosy wyglądały na piękne loki(nie wiem jak to możliwe po takim męczeniu,kochają mnie )Jak tylko przeczytałam o cg to od razu spróbowałam ale nie byłam zachwycona na początku więc wróciłam do sls,jakiś zwykły szampon odżywka,spanie w mokrych włosach,rano katastrofa tona pianki i jakoś było,ale włosy zaczęły wypadać garściami.NO ale to już historia.A i mam syndrom zakupoholika co nie wejde do jakiejś drogerii to muszę kupić coś do włosów i tak mam chyba 4pianki,5żeli itp Ale przejdźmy do dnia dzisiejszego.od środy miałam wolne od szkoły więc moje włosy codziennie były olejowane,rycyna+słodkie migdały,kokos,wczoraj na całą noc nałożyłam żel lniany,ale jako maseczkę nie stylizator,dzisiaj rano mycie babydream fur mama+hegron +odżywka joanna rzepa+płukanka do włosów brązowych z isany,później na końcówki kokos i żel isana pomarańczowa>dodam zdjęcia tylko włosy są jeszcze wilgotne i jest na nich żel,ale wydaje mi się że chyba za bardzo je przeciążyłam tymi olejami . |
|
|
|
#73282 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam może trochę głupie pytanie, ale się nie znam to pytam
![]() Czy babydream może przyczyniać się do wypadania włosów ?
|
|
|
|
#73283 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zanim zapomnę
http://beautifulhair-ewela.blogspot....ianym-tak.html |
|
|
|
#73284 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo maski/odżywki/oleju końce są suche po sls. Możliwe też, że potrzebują o wiele cięższego zabezpieczenia na końcach niż te odżywki/maski/oleje których używałam zazwyczaj więc dlatego spróbuję z parafiną na długości ![]() Cytat:
Na razie udało mi się znaleźć odżywkę myjącą, dzięki której włosy są świeże chociaż te 2 dni więc jest już mały sukces Odżywką tą jest Joanna Naturia pokrzywowa. Niestety przy Isanie z babassu mało ekonomicznie to wychodzi, ale cóż na razie się tym poratuje. Do tego tak jak kiedyś mogłam myć sls raz na miesiąc tak teraz muszę raz na tydzień więc niedługo pójdą testy z parafiną ![]() Lepiej nie bo Ci się w brzuchu spienią ![]() One tylko do mycia się nadają bo mają naturalne saponiny. I tak można je używać jako proszku do prania, czy jako środka myjącego w zmywarkach, płynu czyszczącego do wszystkiego (podłogi, blaty, armatura), szampon!, płyn do mycia ciała itd Są naturalne i eko dlatego się tak czaje na nie ![]() Cytat:
![]() ).I ja też! Już od czasu, gdy wycofali Isane z babassu Wkurza mnie ten Rosman okropnie dlatego odkrywam kosmetyki z Natury Do tego znalazłam w Sopocie sklep, który jest dosłownie rajem dla włosomaniaczek! Można u nich kupić stacjonarnie większość asortymentu z Khadi, ZróbSobieKrem, BingoSpa, Organicum i wszystkie te rosyjskie nowości co zwojowały blogerki Ceny są bliskie cenom z neta, maski bingo po 12zł, farby khadi po 26zł ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#73285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ilez pięknych loczy!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie się tu działo, oj będzie ![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza że dużo tam moich - dziękuję
|
||||
|
|
|
#73286 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy test ratunku po opalaniu z Lirene przebiegł pomyślnie. Jest lekkie puszek , ale to u mnie normalne, nie obciążył włosów, są bardzo mięciutkie i fajnie się układają.
|
|
|
|
#73287 |
|
Zakorzenienie
|
Macie też tak, że jak macie mokre włosy to sobie kręcicie na palcach partie włosów? Wczoraj tak zrobiłam i do teraz mam taki efekt jak na zdjęciach. Dodam, że żelu nie dawałam
|
|
|
|
#73288 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#73289 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
suszysz dyfuzorem? Moje cienkie kudełki wymagają odbicia od skóry a nie potrafię zbyt dobrze ich podpinać, ostatnie 2 razy żabkami sie bawiłam, efekt lepszy niż przyklap, ale to jeszcze nie to. Dojrzewam do zakupu dyfuzora, ale kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem nawet gdzie szukać ( nie używam suszarki w ogóle) |
|
|
|
|
#73290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama posiadam go już rok i dziwię się jak wcześniej bez niego dawałam radę żyć. Ja mam Remingtona. Generalnie polecam szukać takiego który ma duże (czyt.długie) bolce i szeroką tą nakładkę. Dobra suszarka z dyfuzorem to cena ok 120-200 zł.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

nie zapeszając - chyba znalazłam fryzjerkę która potrafi słuchać
). Nic już nie będę polecać bo potem mam wyrzuty sumienia, że ktoś niepotrzebnie wydał pieniążki
jako b/s robię sobie serum na bazie kwasu hialuronowego.

a swoją drogą też nie cierpię takiego wprowadzania w błąd
Czy o coś jeszcze?