|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
żeby się uspokoić i potem jeść bez niepotrzebnego zamartwiania się ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
przytyłam 10 dag ale miałam wrażenie że będzie z 3 kg na plusie. Ani razu nie wymiotowałam, nawet mdłości nie miałam.
Jeśli ktoś przytyje to przez jedzenie a nie przez ciąże bo dzidzia jeszcze za mało waży. Tak mi powiedział lekarz. Ja też bym chciała przytyć max 15 kg. Moja jedna koleżanka przytyła 9kg (ale na prawdę jadła tylko zdrowe rzeczy- zero słodyczy, gotowanie na parze), druga przytyła 12 kg. A mam też taką co ponad 30 kg przytyła -ale ona to non stop na słodyczach była. Moja mama prawie przy każdej ciąży miała +25 kg ale szybko to zrzucała. Kurcze nie wyobrażam sobie tyle przytyć ale zdaję sobie sprawę że pewnie mnie to nie ominie. JA może nie jem słodyczy ale rzeczy typu chipsy, frytki |
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w pierwszej ciąży przytyła 12 kg, w drugiej 4 kg, bo całą ciążę wymiotowała i miała zgagę. Jak urodziła mojego brata to nigdy nie była tak chuda jak wtedy. Gdy odstawiła Piotrka od cycka i w końcu mogła patrzeć na jedzenie i wogóle jeść to dopiero przytyła tyle, że dwie ciąże by obdzieliła.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-04 o 12:12 |
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, nasmarowałam się oliwką, cała, pierwszy raz i fuj fuj |
||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do wagi to ja się ważyłam na samym początku ciąży 5 tc i teraz w 13 tc. Nie ważę się w domu tylko u gina więc ta waga w między czasie mogła się zmieniać.
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-04 o 12:15 |
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Justi bo się zawstydzę
![]() Ja śledzika mam na wigilijną kolację.. W dwóch wydaniach ![]() W ogóle uwielbiam wigilię I to,że każdy ma jakąś regionalną potrawę.. Rok w rok wymieniamy jedno wigilijne danie na "nie nasze", niektóre zostają na stałe..Jeeeeeeej,chcę już święta! ![]() A co do wagi-ja mam +2kilo, ale jem, sporo jem ![]() Twierdzę,że póki nie przekroczę bariery tycia jakoś drastycznie to nie będę się specjalnie ograniczać. Jedzenie=szczęśliwa mama. Szczęśliwa mama=szczęśliwy bejbik
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-04 o 12:20 |
|
|
|
#4567 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Miałam to samo.. zawsze znajdywało się coś ciekawszego, niż pisanie. Okien z racji ciąży i zmiennej pogody o tej porze nie myłam ale np. układanie w kosteczkę ciuchów i bielizny mam opanowane perfect i to kolorystycznie Mam podobne podejście, nie ma co wariować, ciąża to nie choroba. Muszę sobie sprawić piłeczkę, i uskutecznić jakies pilates. |
||||
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwieeelbiaaam
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chciałam się pochwalić że dziś mija 100 dni jak jestem w ciąży
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja żądam świąt! teraz już!
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 82 ja też
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro 14tydzień.. więc 98dni ![]() czyli też zaraz studniówka ![]() |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
tak a propo wózków to gdybym nie kupowała od rata tako to kupiłabym ten http://allegro.pl/leviroo-due-exklus...736097614.html zakochana w nim jestem od dawna
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Czy w poprzednich ciążach (bo z tego co pamiętam masz już 2 chłopców) miałaś ochotę na kwaśne, tłuste itd.? Ja w sumie jem to i to, ale zdecydowanie więcej kwaśnego niż słodkiego. A śledzie fuj ! w ogóle nie tykam! nienawidzę i nigdy nie jadam
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
jak planowaliśmy dzidzię to wtedy sprawdzałam różne wózki i miał bardzo dobre opinie, ale to było z 10 m-cy temu
co myślicie o tych rzeczach: http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...750050056.html http://allegro.pl/legginsy-getry-cia...750057604.html któraś się znała na materiałach, muszę sobie w końcu kupić leginsy i bluzkę a to jedyna osoba na all która ma to i to. Tylko też nie wiem jaki rozmiar bo bluzki są S/M lub L/XL a ja zawsze nosiłam 36/38 a teraz pasowałaby mi 38/40, a spodnie nosiłam 38/40 a teraz to nie mam pojęcia jakie kupować żebym na dłużej miała Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-11-04 o 12:44 |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bluzeczki-cieniutkie! znawca nie jestem ale moge się założyć co do rozmiaru-pomierz się i wybierz rozmiar wieksze, jeśli przytyjesz więcej niż rozmiar-wszyjesz pas ciążowy,taniej i lepiej, a na pewno estetyczniej niz teraz juz chodzić w rozm 44
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
robię rybkę na obiad bo mięsa nie dam rady. Niech faceci myją po obiedzie. wproadzam bunt
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kilka tunik sweterkowych ale z krótkim rękawem dlatego chce kupić jakąś bluzkę żebym mogła pod spód nosić
nuna to może się wproszę do Ciebie na obiad
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja w piątek kupiłam na all leginsy 3 pary. Jak przyjdą w tygodniu to dam Wam znać jak z jakością. Kupiłam dwie pary zimowe i jedne normalne.
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka(pseudo:jak sie nie znam to się wypowiem) właśnie mi mówi,że planowo powinnam przytyć 1o kg.. i że nie moge mieć zabaweczek nad lóżczkiem bo spadnie (!!!) na dziecko albo wykrzywi mu kark(bo będzie zadzierać główkę).. ![]() dodam,że ona bezdzietna.. dajcie mi siłę na te wszystkie super rady! |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleeeeee np najdziwniejsza rada to ta by nie jeść fistaszków bo dziecko później będzie uczulone na śladowe ilości, które tak często są w składzie... :con fused:
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam nie jeść orzechów, mleka,soi i truskawek bo uczulają i bejbik będzie miał na to alergię.. Nawet jesli cokolwiek z tego byłoby prawdą-to jestem pod opieka lekarza-i on mnie poinformuje o wszystkim co istotne. Matko, Ludzie Dobra Rada mnie dobijają.. I jak tu nie dac się zwariowac.. |
|
|
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Mi też już chce się swiąt tylko przeraża mnie myśl o tym ile przez te kilka dni przytyje W ogóle jestem załamana moją obecną wagą (+7kg) a to dopiero 15 tydzień,masakra. Chyba zrobię tak jak we wcześniejszej ciąży, od 24 tygodnia całkowicie przestałam używać cukru, soli, wszystko na parze gotowane, zero smażonego i słodyczy oczywiście i już do samego porodu prawie nie przytyłam. Pocieszam się też tym, że w dwa miesiące po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą, mały cyca jadł na okrągło więc wszystko ze mnie wyssał A co do sportu w ciąży, to mi lekarz pozwala tylko na delikatną gimnastykę i basen. Ale bardzo przestrzega mnie przed noszeniem synka i na każdej wizycie powtarza, że nie mogę. Tylko to nie jest takie proste jak dziecko ma 1,8 mcy. Mówi, że to powoduje skurcze i dźwigać absolutnie nie można. A i pisałyście o leginsach. Ja sobie kupiłam ciążowe w H&M jeszcze w tamtej ciąży i super się je nosi - teraz też je noszę bo są jak nowe. Ale chciałam teraz dokupić to już nie znalazłam niestety, ale może gdzieś w necie poszukam
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie póki co najwięksi znawcy oszczędzają... ale z orzechami ziemnymi faktycznie trzeba uważać. w sumie nie ma reguły, ale jest zwiększone ryzyko alergii u dziecka, jeśli kobieta w ciąży wcina fistaszki.Cytat:
mleko piję. bo mi dobrze wchodzi... kiedyś czytałam, że to te "uhate" sprawiają problemy, bo są podgrzewane do tak wysokich temperatur, że struktura białka mleka jest kompletnie zmieniona. ja piję sobie około szklanki dziennie, ale tylko pasteryzowane w temp. 70-75 stopni. nie wiem, czy dobrze robię, ale coś pić muszę, a mleko mi nawet zostaje w żołądku
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tego się nie ogarnie,tym bardziej,że jakoś bardzo się nie skupiam na cudnych radach ![]() cholera jest butelka którą chcę w promo! jak kupie to chyba może stać i czekać??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

żeby się uspokoić i potem jeść bez niepotrzebnego zamartwiania się 

I to,że każdy ma jakąś regionalną potrawę.. Rok w rok wymieniamy jedno wigilijne danie na "nie nasze", niektóre zostają na stałe..

moja sąsiadka rodzi w grudniu, ma dwójkę dzieci, jedno ma 3 latka, jedno ponad rok. No i ostatnio ją widziałam jak szła z węglem, dzieci nosi. Takie życie, nie zawsze można całkiem uważać