|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
ja przytyłam 4 kg bo mialam taki apetyt ale teraz od ostatniej wizyty apetyt przeszedł. I wkurza mnie gadanie, że w ciązy nie wiecej jak tyle a tyle. mam apetyt to jem. Nie będe chodziła głodna, bo nie wolno przytyć. Każdy ma inną tendencję. Za chwile nic nie bedzie mozna jeść bo wszystko uczuli
ja póki co chodzę w normalnych leginsach bo niestety w spodnie sie nie dopinam
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się Wam dziewczyny poskarżyć - miałam dziś strasznego pecha przez moje zapominalstwo ciążowe. Mąż wyciągnął mnie na miasto i mi się przypomniało, że wczoraj skończył mi się bilet miesięczny więc po drodze na przystanek wstąpiłam do kiosku i naładowałam kartę. Po czym wsiadiedliśmy sobie do tramwaju zadowoleni, zupełnie zapominając, że muszę aktywować kartę w kasowniku. Na następnym przystanku wsiadła dziewczyna i właśnie przyłożyła kartę do kasownika, czym mi przypomniała, że powinnam uczynić to samo. I co się okazało? Ta dziewczyna to była właśnie kontrolerka biletów i już nie miałam jak swojego aktywować. Oczywiście nie było tłumaczenia, dostałam karę Oczywiście byłam zła na cały świat: na siebie, że zapomniałam, na męża, że mi nie przypomniał, za bezwględność kontrolerów... I zaraz chciałam wracać do domu, wszystkiego mi się odechciało. Już teraz trochę zluzowałam, wiem, że to nie koniec świata. Ale mimo wszystko - pech okropny. |
|
|
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ładny wózek ja też zamówiłam legginsy w zeszłym tygodniu, o rozmiar większe niż normalnie noszę, mam nadzieję, że się nie wypchają na kolanach po drugim założeniu, jak te co mam teraz kupiłam też jakiś czas temu typowe ciążowe, ale jeszcze są za duże. a co do przytycia, ja przy mojej wadze powinnam przytyć maks. 10 kilo, ideałem byłoby 7-8. już to widzę ...
|
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wkurzaj się, gapiostwo w ciaży to już chyba norma.. szkoda tylko,że skończyło się mandatem.. swoja drogą-jak stanowczym trzeba być człowiekiem by być kontrolerem.. ja bym nie dała rady
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mama przestała wyrabiać z pokarmem, to młody dostawał mleko dla alergików (nie to sojowe, bo na to też miał alergię). śmierdziało to spruchniałym drewnem ![]() a córa mojego starszego brata dodatkowo jeszcze na diecie bezglutenowej - czyli praktycznie niczego nie może jeść ![]() odetchnij sobie, nerw bierze na takie coś - tyle ludzi specjalnie nie kupuje biletu, a tu taki zonk... ale pomyśl, że kontrolerka może jest samotną matką i nie ma na buty na zimę dla maluszka, a dzięki tobie dostanie kobiecina premię i buty będą zrobiłam zakupy na h&m
|
|
#4597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie będę ukrywać,że teraz strasznie chcielibyśmy dziewczynke tak do kompletu )Co do jedzenia to z chłopcami jadłam ostre zupki chińskie( wiem,że nie zdrowe ale ciągło mnie strasznie),kapuste kiszoną i tak dalej, od słodkiego nie pamiętam czy mnie odrzuciło bo chyba jadłam ale jakoś tak normalnie jak zawsze a nie ,że musiałam. W tej ciąży znowu ciągnie mnie do słodkiego,ale raz na jakiś czas skosztuje kapusty kiszonej czy ogórka jak coś robie w domu z tego,ale nie ciągnie mnie do tego ![]() Czyli jak widać wszystko na odwrót.. No ale zobaczymy kto we mnie siedzi ![]() Cytat:
Więc olej to gadanie.Z tym wieszaniem rzeczy to może faktycznie, za główką lepiej nie bo będzie dziecko na siłę zadzierać główkę do tyłu,żeby zobaczyć bo to u dziecka normalne. lepiej powiesić gdzieś z boku albo w miejscu gdzie dziecko będzie mogło spokojnie sobie patrzeć bez wykrzywiania się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mleko to tylko raz dziennie do kawy, ewentualnie szklanke się w ciągu dnia napiję, soki ,herbata słaba z cytryną, woda lekko gazowana z magnezem i sokiem malinowo-cytrynowym... Cytat:
Trafiłaś na bardzo chamską kontrolerkę...:/ ehhh
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za okazane wsparcie. Czasem człowiek musi się pożalić, żeby mu się lepiej zrobiło
![]() Zaraz zabieram się za domowej roboty hamburgery dla dodatkowego polepszenia samopoczucia Mój żołądek już wrócił do normy, więc smażony kotecik nie powinien źle skończyć Zobaczymy.Cloche Zwróciłaś mi uwagę na istotną rzecz. Moje rodzeństwo to rzeczywiście biedni alergicy, ale nie mają alergii pokarmowych, tylko właśnie na pyłki, kurz, roztocze itp. Może w takim razie moje maleństwo ma mniejsze szanse na pokarmowe. Ale wiadomo, jak nie muszę czegoś jeść, to lepiej sobie odpuścić. Jak będziemy karmić to dopiero będziemy miały obostrzenia co do diety ale i tak sie nie mogę doczekać |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dwie butle
skoro mogą leżeć to niech leżą ![]() 1.tommee tippee do karmienia piersią i butelką, ma śmieszny,anatomiczny smoczek i jest urocza 2.philips avent-uspakajająca(??) jedna 150ml druga 125.. jestem w temacie kompletnie zielona więc po wpisaniu kiedyś w neta "ranking butelek" stwierdziłam,że kupię 3sztuki na start-z 3ch pierwszych miejsc ![]() jest tyle śliczności dla maleństw,że oczy mam jak pięciozłotówki do teraz muszę w ogóle podzielić wyprawkę na rzeczy które dostanę, na to co moge kupować już i na to co póóóźniej. choć najchętniej obrabowałabym bank i kupiła miliony śliczności teraz już
|
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Ja nadal o ciąży nie powiedziałam nikomu w rodzinie, a więc dobrych rad nie muszę słuchać. A ja zadziorna jestem, i pewnie bym dużo przykrości sprawiła tym wszystkim dobrze radzącym, którzy to z czystej troski przecież mówią ;') Napady głodu mnie wykańczają, podniebienie mam ostatnio jak francuski piesek, samej mi ze sobą nie jest łatwo. Niezależnie od ilości zjedzonego jedzenia zazwyczaj jestem głodna, stoję przed lodówką, i okazuje się że nie ma w niej tego na co mam ochotę. Widze, że już kupujecie ciążowe ciuchy mój mąż twierdzi , że ja brzuch miałam przed zajściem w ciąże, ( niestety prawda) więc jeszcze nie widzę różnicy. Chociaż już nie mogę się doczekać, kiedy z czystym sumieniem powiem że to brzuch ciążowy, nie jedzeniowy ;')
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do stania przed lodówką-zawsze stoję i patrzę, myślę,że najlepsze byłyby szklane drzwi
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
OOo a może któraś już z obecnych mamusiek używała chust i "chustowała" dzieciątko?
Albo któraś z przyszłych mam zamierza?
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do chusty to ja bym bardzo chciała, rodzimy w idealnym terminie na chusty, będziemy mogły nosić dzieci całe lat Ashyshqa faktycznie pech u nas też są karty, można ładować miesięczną i trzeba kasować przy każdym wejściu do autobusu albo na przejazdy jednorazowe i odbija się ją przy wejściu i wyjściu ![]() axella butelka do karmienia piersią?
|
|
|
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
o głupia ja
![]() do naprzemiennego karmienia piersią i butlą podobno karmienie z tej butelki jest najbardziej zbliżone do karmienia naturalnie, czyli gdy mama wyjdzie to tata będzie walczył ![]() zobaczymy jak to będzie w praktyce -------------- jedna taka : http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/ druga taka: http://www.tomi.pl/szczegoly/18033/ Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-04 o 16:34 |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś nie mam oczekiwańn czy chcę dziewczynkę czy chłopca. Może temu, że pierwsze.Ciągnie mnie na kwaśne ale zdaje się i mi i TŻ, że będzie dziewuszka
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Axella Skąd Ty masz wene już na takie zakupy? Dziewczyny, Wy też już wyszukujecie dziecięce promocje?
Mnie to jeszcze zupełnie nie dopadło. Nie mam żadnych ciągotek w stronę dziecięcych zakupów. Może powinnam zacząć się martwić? |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie tylko Ty tak masz
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zakupów to ja jeszcze niczego konkretnego nie szukam, nie zamawiam, myślałam, że będę szalała ale jakoś nie ![]() Cytat:
No to super, nam też się może taka przyda Jak wrócę do szkoły ale to zależy czy nadal będę karmiła ile kosztuje ta butelka?
|
||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie uwielbiam tematyczne zakupy
akcje:święta, walentynki, wielkanoc, wakacje,zima.. wszystko uwielbiam mieć listę i latać po milionie sklepów porównując ceny, polując na promo ![]() Wyprawkę podzieliłam na części i w każdym miesiącu kupię trochę, tak by bezboleśnie to przejść(dla portfela bezboleśnie hehe) Zachwycają mnie te wszystkie rzeczy więc jak coś jest, to czemu by nie kupić ![]() Obydwie butelki dorwałam za 20pln każda ![]() ciuszki zostawię na czas gdy poznam płeć, ale rzeczy które moga już leżeć.. czemu nie
|
|
|
|
#4612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak powiedziałam, że jestem w ciąży okazalo się, że organizują wyjazd weekendowy w dwa działy. Powiedziałam, że nie jadę bo się nie nadaję, w góry nie mam siły a o 20 chadzam spać. To on wypalił, że szkoda, bo niepijący kierowca by się przydał, a do tego w ciąży to już bezpieczna ... ![]() Cytat:
Cytat:
tylko ja zawsze znajdę zastepstwo do zjedzenia.Cytat:
Teraz autko mi coś nawala, zaraz po gwarancji bezawaryjna TOYOTA Naprawa pewnie trochę pociągnie więc może i lepiej, że dzidziusiowe zakupy na wiosnę odkładam. Łóżeczko już mam, po kuzynie co ma 13 lat, lekko obgryzione, ale to się doszlifuje. Czeka na mnie już kilka lat u rodziców w piwnicy.
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
nuna to fakt że każdy z nas ma inną przemianę materii i inaczej przechodzi ciążę. Ale tak jak napisałam to moja koleżanka co tyle przytyła to jadła non stop słodycze a ruchu zero, tygodniami z domu nie wychodziło a zagrożenia żadnego nie miała. A takie coś też nie jest zdrowe dla dziecka.
Chodzi o to żeby nie popadać ze skrajności w skrajność Ashysqua faktycznie pech. A dziewczyna mogła iść na rękę ![]() colourblue mnie też strasznie ciągnie do zupek chińskich!! ale w ciąży zjadłam tylko z 3 łyżki jak TŻ jadł.
|
|
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamówiłam sobie parę ciuszków, bo rajstopy i spodnie akurat były w promocji, więc czemu nie a muszę być przygotowana na pracę w biurze. nie wolno mi tam w dresiku biegać aaa, kupiłam sobie też takie niby-staniki bezszwowe. po prostu nienawidzę jak mnie teraz coś ściska. wszelkie staniki odpadają (już od paru tygodni nie noszę, całe szczęście cyc jędrny i daje radę, chociaż niemały). majtki już też tylko takie rozciągliwe na brzuchu noszę. wszystko, co choć trochę obcisłe w okolicach brzucha, powoduje u mnie rzyganie po prostu ![]() Cytat:
![]() jednak ciuszki itp - z tym to na bank poczekam. po prostu nie wytrzymałabym tylu miesięcy nie mogąc ich wypróbować, przymierzyć... ale rozglądałam się już i próbowałam się zorientować, co się przyda, ile kasy przygotować... staram się w ten sposób też wyczulić małża, żeby wiedział, na co zwracać uwagę.
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos z nimi nie tak. Dlatego ją sprzedalam Teraz mamy tylko jedno auto i jakos obleci (ale chyba tylko dlatego ze nie bede pracowala do konca urlopu macierzynskiego). Byloby jednak ciezko jakbysmy obydwoje potrzebowali na raz auta ![]() Co do dzidziusiowych zakupow to ja tez nic nie kupuje, nawet mnie nic nie kusi. Poszlam ostatnio do kilku dzieciecych sklepow, ale jakos mnie nic nie wzruszylo. Popatrzylam i tyle. Znajac siebie bede kupowala w 6-7 miesiacu i tylko potrzebne rzeczy typu wózek, łozeczko, jakies pampersy, kosmetyki i troche ciuchow. Jakos zbytnio nie szaleje za wyprawka dla malucha Wychodze z zalozenia, ze ciąża to jeden z ostatnich momentow, kiedy moge jeszcze kupic cos dla siebie Potem moje potrzeby beda na 2 miejscu. Dziecku jeszcze zdąże nakupowac
|
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie? grzech było by nie wziąc
![]() Cytat:
mam taki z paczki barsszcz z makaronem, a wciągnełabym jakąś ostrą kurczakową.. ![]() ale to za pare miesięcy ![]() dorwałam piłę do świczeń, 63cm, 24pln ) do 120 kilo więc chyba dam radę
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też powolutku kupuje rzeczy dzidziusiowe, ale teraz priorytetem są prezenty na święta dla całej rodziny, więc raczej od stycznia też resztę będę kupować ...
kupiłam na razie kilka ciuszków używanych na allegro, pieluchy tetrowe i flanelowe, i książkę z bajkami ![]() nie wiem co się ze mną dzieje od kilku dni ciągle bym spała. nie dość, że śpię do 11, to teraz od czwartku po południu muszę się położyć na godzinkę. może dlatego, że mąż ma kilka dni wolnego, i późno się kładziemy, i nadrabiam to w dzień ale i tak śpię masakrycznie dużo, po 12 godzin. z przerwami, bo się budzę nad ranem przez kota.
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, ile kilo moja piłka wytrzyma, ale małża wytrzymuje, więc chyba też ze mną "z gratisem" da radę
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie promocja, gdzie je dorwałaś?
ja mam wózek i łóżeczko, trochę rzeczy będę miała pożyczonych a resztę będę kupować po nowym roku. axella gdzie taka tania piłka? bo ja poluję na takie i nic
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24zł za 63cm, większa za 45pln.a butelki w jakimś sklepie dla dzieci, żadna sieciówka tylko taki zwykły "wszystko dla dziecka" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

kupiłam też jakiś czas temu typowe ciążowe, ale jeszcze są za duże. 

A Czy w poprzednich ciążach (bo z tego co pamiętam masz już 2 chłopców) miałaś ochotę na kwaśne, tłuste itd.? 

za te pieniądze też bym brała

ale w ciąży zjadłam tylko z 3 łyżki jak TŻ jadł.