Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 13:15   #601
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

hej,
nie było mnie kilka dni więc nawet nie próbuję nadrabiać bo i tak pewnie nie dam rady :P

u nas: różnie, tzn z Wojtusiem i Ewunią ok, jelitówka z którą się zmagaliśmy cały tydz już prawie przeszła (Wojtuś jeszcze trochę "kupka" więc do przedszkola jeszcze nie idzie) , Ewa kopie na całego No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:39   #602
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja oczywiście wiem, że dziecko najważniejsze, że ten ślad zniknie potem (zblednie bardzo w sensie) ale chyba każdą kobietę martwi ten temat.

Czy uważacie za potrzebny przybornik na łóżeczko?
Na pewno każdą kobietę to martwi, zwłaszcza, jak wcześniej miała ładne, gładkie ciało bez takich "ozdobników". No niestety, ciąża to ciąża i trzeba się z tym pogodzić, bo nic na to nie poradzimy... Można nad tym pracować co najwyżej po ciąży.

A co do przybornika, to ja nie kupuję, mam komodę i szafki koło łóżeczka, wszystko sobie tam będę kłaść przed przebieraniem małej (bo przewijak mam taki, co się na łóżeczko nakłada).

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
Nie martw się, psinka wyjdzie z tego. Sterylizacja to dobra rzecz dla syberianki, moja też jest po i zupełnie zmienił się jej charakter - na lepsze. Ranka szybko się zagoi i mała zapomni o wszystkim, a nie będziesz musiała się martwić o to, że jakiś kundel ją przypadkiem... dopadnie, jak będzie miała cieczkę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:49   #603
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Nie martw się, psinka wyjdzie z tego. Sterylizacja to dobra rzecz dla syberianki, moja też jest po i zupełnie zmienił się jej charakter - na lepsze. Ranka szybko się zagoi i mała zapomni o wszystkim, a nie będziesz musiała się martwić o to, że jakiś kundel ją przypadkiem... dopadnie, jak będzie miała cieczkę.
a powiedz mi jak wygląda "dochodzenie do siebie" po zabiegu??? bo moja jest psem "podwórkowym" i nie wiem gdzie jej pościelać po operacji, czy potrzeba w miare sterylnych warunków?
a co do recków, to właśnie w tym sęk że u nas jest ich od groma a płot mamy jaki mamy, tzn nasza sie nie zmieści ale te mniej "dorzywione" kundle przełażą :/ Już kilka razy musiałam przeganiać jakiego upartego Romeo :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 13:57   #604
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Taaa, ja sie zapytalam mojego co na swieta chce, a ten - loda przynajmniej jakos mega wymagajacy nie jest hehe.

Ja mam zawsze problemy z siostra, ona jest z kosmosu i kompletnie nie wiem, co by mogla chciec
Padłam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U mnie wygląda to jak mała, fioletowa żyłka na wierzchu skóry. Mało widoczne i trzeba się przyglądać naprawdę z bardzo bliska i w dobrym świetle, dlatego na razie nie panikuję.

A co do rozstępów, to jak pisałam - jeśli mają wyjść, to nic nie pomoże. Żadna Mustela (która, swoją drogą, ma bardzo chemiczny skład) ani inne specyfiki.
To samo u mnie na biuście, tylko u mnie jest ich po 5 i teraz jak zaczęłam o nie bardziej dbać to mam wrażenie że się zmniejszają/bledną

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-04, 14:05   #605
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedz mi jak wygląda "dochodzenie do siebie" po zabiegu??? bo moja jest psem "podwórkowym" i nie wiem gdzie jej pościelać po operacji, czy potrzeba w miare sterylnych warunków?
a co do recków, to właśnie w tym sęk że u nas jest ich od groma a płot mamy jaki mamy, tzn nasza sie nie zmieści ale te mniej "dorzywione" kundle przełażą :/ Już kilka razy musiałam przeganiać jakiego upartego Romeo :/
Przez 48h trzeba psinkę trzymać w domu, zrobić jej posłanie - nie musi być bardzo sterylne, wystarczy zwykły kocyk. Rana nie powinna krwawić, jeśli jest dobrze opatrzona (mojej nie krwawiła). Trzeba uważać, bo pies może być agresywny po zabiegu przez jakiś czas (nawet, jeśli na co dzień jest miśkiem, który nigdy się nie złości) - to wina narkozy, jest po prostu otumaniony i nie do końca wie, co się dzieje, także dzieci z daleka wtedy. Ogólnie przynajmniej 24h trzeba suczce dać na odpoczynek i dojście do siebie, a po 48h już można wypuścić na dwór. Przydadzą się też leki przeciwbólowe, ale weź od weterynarza, bo paracetamolu nie wolno psom dawać. Na wszelki wypadek warto się w nie zaopatrzyć, mimo, że po tym zabiegu pies dostaje zastrzyk - on może przestać działać, tak było w przypadku mojej Elzy. Dostała szału, latała z miejsca na miejsce, bo ją bolało i nie wiedziała, co ze sobą zrobić. Na szczęście mamy weterynarza po sąsiedzku, więc tabletki dostosowane do psich potrzeb załatwiliśmy w ciągu 5 minut i zadowolona psina poszła spać. Co jeszcze... Warto zrobić jej "majtki" z jakiejś koszulki czy czegoś, żeby nie lizała rany (bo prawdopodobnie będzie posmarowana odkażaczem, a psy lubią to zjadać, razem ze szwami zresztą). To chyba tyle. Rana się zagoi i nie będzie widoczna po jakimś czasie, a psinka - jak mówię - zapomni o traumie. Tylko właśnie na początku trzeba jej dać trochę czasu w samotności.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:15   #606
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kochane,
ale spiący dzień......... aj.
macie jakiś dobry przepis na gulasz?
bo mój juz mi sie znudził ;p
spaaaaaaaaać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:07   #607
marsi11
Zakorzenienie

hej dziewczyny

zapieprzam na budowie bo niestety moja sytuacja zmusza mnie do wyprowadzki
dziś kladłam panele, pomyłam wszystkie okna

poza tym czuję fizycznie czuję się fantastycznie
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane,
ale spiący dzień......... aj.
macie jakiś dobry przepis na gulasz?
bo mój juz mi sie znudził ;p
spaaaaaaaaać
najlepszy jest gulasz po wegiersku tylko dość tłusty
wołowinę obsmażasz dusisz dość długo razem z warzywami- ja zawsze daje dużo marchewki, dodajesz koncentrat(ja daje przecier z kartonika)
pod koniec na patalni rozpuszczasz smalec (! bez smalcu to niestety nie węgierski ! ) dużo cebuli pokrojonej w piórka, przysmażasz, dodajesz kminek- duuużo, może być mielony jak ktoś nie lubi smaku ziarenek i na koniec dużą ilość słodkiej papryki w proszku- tylko jak już się nie smaży tylko po ściągnieciu z ognia- ona jakby będzie "zagęstnikiem" gulaszu, ja mniej więcej daje 3/4 opakowania
gotować jeszcze z 40 min i najlepiej smakuje z plackami i dużym kleksem śmietany
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:07   #608
Hosenka*
Zakorzenienie

Zmierzyłam pierwszy raz brzuchol - 94 cm (27 tydzień)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:09   #609
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja rozstepow nowych nie mam a przytylam okolo 6-7 kg, i smaruje kiedy mi sie przypomni. W ogole macie tak ze brzuch zmusza was do garbienia sie bo ja mam takie cos ze jak chce sie wyprowstowac w pozycji stojacej to mnie tak jakby brzuch ciagnie:/ jakbym miala za malo skory
Ja też tak mam

Hmmm chyba mamy imię

Najśmieszniejsze jest to, że podobało nam się wspólnie kilka imion, a Natasza tylko mi i teraz miś mówi, że Natasza bo zaczęło Mu się podobać ale za to ja niezdecydowana bo myślę jeszcze o Karinie, Anastazji i Antonii, i mówię do Misia a jak będziesz do Niej mówił a On na to Natusia i tak mnie rozczulił aż płakać mi się chciało.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:11   #610
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
No nie znam jeszcze płci
a masz jakieś przeczucia?
niespodzianki są fantastyczne
ja świadomie w pierwszej ciąży nie chcialam wiedzieć i słowa "ma pani syna"do dziś mi w uszach brzmią
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:13   #611
olimpka85
Raczkowanie

Delicjanka ja czasem do gulaszu wkrajam ogorki kiszone zawsze troche sie zmienia smak, a moja mama np papryke swierza w kosteczke taka wieksza.

wogole to czy waszym nie urodzonym jeszcze dzieckiem tez sie tak rzadza???moja o 6 lat mlodsza siostra mam juz caly plan wychowywania mojego dziecka i ubranka w ktore bedzie je ubierac jak bedzie z nim chodzic na spacery. moj maz nie wytrzymal i jej dzis pow zeby sobie swoje zrobila troche jest meczaca.

a co do zwierzakow rozchorowala mi sie kosztaniczka 3 lata temu inna miala te same objawy i trzeba bylo ja uspac, jutro jade do veta i cos czuje ze bedzie mega smutny dzien
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 17:54   #612
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a masz jakieś przeczucia?
niespodzianki są fantastyczne
ja świadomie w pierwszej ciąży nie chcialam wiedzieć i słowa "ma pani syna"do dziś mi w uszach brzmią
Po cichutku liczę na synka No ale zobaczymy, w nas to większość babek się rodzi.

U mnie dziś też leniwy dzień, cały dzień spędziliśmy u mamy, więc obiadek i deser był pierwsza klasa I jak tu nie przytyć ...
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:20   #613
adusia1554
Rozeznanie

Witam.O matko ile nadrabiania Melduje się że żyję i wszystko u nas ok. Właśnie odpoczywamy po świętach gościach itd. Lecę nadrabiać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:30   #614
elllmi
Zakorzenienie

hej
po tygodniu w domu mąż pojechał do pracy i jakoś tak pusto, od nowa się będę przyzwyczajać do weekendowych powrotów
udało nam się w końcu zdecydować na wózek no i mamy używaną murę tylko fotelik jeszcze został'
mamuśka zrobiła pyszną szarlotkę wczoraj, taka na ciepło, z bitą śmietaną

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
poza tym zastanawiamy się z tztem znowu nad imieniem
nawet mi nie mów, my ciągle walki toczymy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

No no, czym innym jest baza, czym innym adapter. Baza jest do samochodu, adapter do wózka. adaptery są zazwyczaj w komplecie z wózkiem, zazwyczaj... za baze niestety trzeba słono zapłacic
no niestety trzeba; też się rozglądałam za używaną i dopiero dotarło do mnie, że do maxi cosi są dwie różne bazy (tylko przypinana pasami albo ta do isofix), a byłam pewna, że jest tylko jeden rodzaj

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Kiedyś w nocy przyszedł mi pomysł na Dawida i później na któryś dzień mąż do mnie a może Dawid? no i chyba tak już zostanie Co myślicie o tym imieniu ?
mi jakoś nie podchodzi, chociaż mój brat ma tak na imię a może dlatego

Cytat:
A co do remontu jesli kogos interesuje to prawie skonczylismy jeden pokoj i kuchnie
zdjęcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj ale u nas słoneczko ładnie dziś świeci. Chyba pójdziemy z Karinką na spacerek Narazie to kończę obiad bo mąż uciekł na grzyby jak się tylko dowiedział, że wczoraj moi rodzice cały kosz przynieśli. Tego jeszcze nie było, żeby tyle grzybów w listopadzie i to już po pierwszym śniegu Już mi wysłał mms-a że dorwał jakegoś maślaka kazałam mu prawdziwków przynieść
moi rodzice od 3 dni szaleją po lasach i znoszą, głównie podgrzybki

Cytat:
No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
najważniejsze, że da się wyleczyć; będzie dobrze

Cytat:
hej dziewczyny

jesteś hardcorem

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
mi mąż mierzył w piątek i mam 103 cm już

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
a co do zwierzakow rozchorowala mi sie kosztaniczka 3 lata temu inna miala te same objawy i trzeba bylo ja uspac, jutro jade do veta i cos czuje ze bedzie mega smutny dzien
oj, przykre ale jeszcze nic nie wiadomo, więc może tym razem będzie ok

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 18:54   #615
marta00537
Raczkowanie

hej, ja dopiero wróciłam od rodziców, z przerwami siedzieliśmy tam od czwartku.
Dodałam do klubu zdjęcie brzucha, 31 tydzień i 104 cm

Co do liczenia ruchów, to ja zapisuje już na karcie ruchów. Dostałam od połoznej. Obserwacje mam prowadzić od 9:00 do 21:00. tzn. jak poczuje dzięsiąty ruch, to zaznaczam to w odpowiednim kwadraciku, który jest dopasowany do odpowiedniej godziny. po dziesiątym już nie licze, ale oczywiście obserwuje jak się mały rusza. I jeżeli chodzi o liczenie, to mi lekarz wytłumaczył, że nawet jak przez 30 sekund będzie się wiercił, kopał przeciągał to licze to jako jeden ruch, musi się uspokoić i od nowa seria kopniaków to jeden ruch i tak do dziesiatego. Mój przeważnie o 12 zalicza 10 ruch, chociaz jeszcze mi się to wszystko plącze

Miłego wieczorku do jutra

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:01   #616
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Widzę, ze nie tylko ja zaczynam myśleć o prezentach. Moja Karinka na 2 urodzinki dostała taki zestaw toaletka z kosmetykami (nie malującymi) i codziennie się maluje, czesze, suszy włosy itd. Garnki oczywiście uwielbia i też ma i robi mi albo obiadziki albo kawkę Zastanawiam się nad takim zestawem z Fisher Price http://www.youtube.com/watch?v=bCoxYN86u38, nad ciastoliną i nad dzidziusiem z wanienką, nocniczkiem i innymi akcesoriami (widziałam w Pepco) Karinka uwielbia też Dorę ale kurcze w sumie to nic ciekawego nie ma z tą Dorą - jest albo tańcząca która jest droga bardzo a tylko jedną piosenkę śpiewa i tańczy, albo książeczki np.jaki to kolor ewentualnie DVD.
A ten fisher price nie będzie za dziecinny już?
Ja tak jeszcze sobie przypomniałam, że córa w okolicy 2 lat dostałą z fishera małego doktora - szał na all już za 44zł można kupić, jakość BARDZO fajna i cena w porównaniu z róznymi firmami no name - w porządku.

Cytat:
Taaa, ja sie zapytalam mojego co na swieta chce, a ten - loda przynajmniej jakos mega wymagajacy nie jest hehe.

Ja mam zawsze problemy z siostra, ona jest z kosmosu i kompletnie nie wiem, co by mogla chciec
Czemu z kosmosu?

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Evel moja tez kuchenką i garnkami jest zachwycona i tez sie zastanawialam nad serwisem do kawy... ale ona tyle dostanie prezentow na swieta od ciociow, babciow itd. ze nasz prezent juz naprawde bedzie zbedny trzeba bedzie sie odwdzieczyc i cos siostrzenicy fajnego kupic 5 miesiecy bedzie miala w swieta ciuszek juz piekny mam jeszcze jakas zabawka i bedzie
Dla takiego malucha to ja jeszcze coś takiego polecam:

http://www.smyk.com/smiki-trojkat-ak...y-dla-dzieci-p ja to używane kupiłam, bo jednak takiej ceny nie jest to warte, chociaż córa rok się bawiła :d ale w Auchan są po 30zł takie, ichniej marki (fajna jakość), dzisiaj katalog widziałam.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Czy uważacie za potrzebny przybornik na łóżeczko?
Ja tak, mimo że mam regalik zawsze tam miałam naszykowane pieluszki, smoczek.

Cytat:
hej dziewczyny

Ty babo jedna uważaj na siebie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:12   #617
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ojoj bedzie dobrze, my też mamy kosza, zwariowane to takie jak biega po mieszkaniu, to non stop na coś wpada, bo nie wyrabia na panelach ale można się jego wygłupom bez końca przyglądać

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:33   #618
olimpka85
Raczkowanie

ja mam dwa kosze, emilka ma juz 6 lat razem z nia kupilismy bogdanka ktory po 3 latach dostal zacmy i potem zapasci cukrzycowej i musial byc uspany tego samego dnia kupilsmy nowa zeby emilka nie byla sama to bylo dokladnie 3lata temu 4listopada i co i maly ma te same objawy wczoraj zacma nie pije nie je lodowaty jest ;(
sa to super zwierzatka ale z ta cukrzyca to u nich przerabane
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:39   #619
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy doczekamy sie zdjecia brzucha ?

co do rozstepow mi sie robią na pupie - ehh, no trudno jakos to bedzie

charlizz no ale bylas na IP ?? wiadomo co to sie dzialo ?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hej, ja dopiero wróciłam od rodziców, z przerwami siedzieliśmy tam od czwartku.
Dodałam do klubu zdjęcie brzucha, 31 tydzień i 104 cm
piekny duzy brzusio

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37425005]
Dla takiego malucha to ja jeszcze coś takiego polecam:

http://www.smyk.com/smiki-trojkat-ak...y-dla-dzieci-p ja to używane kupiłam, bo jednak takiej ceny nie jest to warte, chociaż córa rok się bawiła :d ale w Auchan są po 30zł takie, ichniej marki (fajna jakość), dzisiaj katalog widziałam.
[/QUOTE]

no fajne dzieki
mam w domu jeszcze takiego slonika na sznurku co sie wrzuca do niego rozne ksztalty klockow(mam nadzieje ze wiesz o co chodzi ) kupilam kiedys na prezent ale w koncu dalam co innego i sie zastanawiam czy moze tego slonika nie dac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:39   #620
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy doczekamy sie zdjecia brzucha ?
Wklejałam z 26 tygodnia.

Instagram

Stary 2012-11-04, 19:44   #621
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejałam z 26 tygodnia.
hmm tyle tych brzuszkow ze juz nie pamietam ktory Twoj poczekam na nastepne zdjecie

Stary 2012-11-04, 19:54   #622
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
hmm tyle tych brzuszkow ze juz nie pamietam ktory Twoj poczekam na nastepne zdjecie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3605

Kolejne nie prędko będzie bo jakoś nie widzę sensu w robieniu zdjęć brzucha.
No i w ogóle w ciaży nie mam żadnego zdjęcia. A nie, mam: tata mi zrobił na siłę ok 2 tyg temu, ale i tak mało widać, no i zdjęcia z Paryża - o ciąży dowiedziałam się kilka dni wcześniej, więc nic nie widać.

Instagram

Stary 2012-11-04, 19:55   #623
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Moim marzeniem jest pójść na koncert Sade aaaaaah ciekawe czy mi się uda je zrealizować
Ale mówisz o swojej córeczce czy o tej wokalistce ? ;>

Cytat:
Ja rozstepow nowych nie mam a przytylam okolo 6-7 kg, i smaruje kiedy mi sie przypomni. W ogole macie tak ze brzuch zmusza was do garbienia sie bo ja mam takie cos ze jak chce sie wyprowstowac w pozycji stojacej to mnie tak jakby brzuch ciagnie:/ jakbym miala za malo skory

A co do remontu jesli kogos interesuje to prawie skonczylismy jeden pokoj i kuchnie
Właśnie ja też tak mam że jak się wyprostuje to strasznie ciągnie mnie brzuch i wtedy mała też mnie mocno kopie, więc chodzę jak Quasimodo

czekamy na fotki nowego wyremontowanego mieszkanka

Cytat:

Mój mąz też jest mało wymagający i na każdą okazję by chciał ten właśnie prezent

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
oooooooo witajcie złociutkie!
melduję,że wszystko ze mną ok! Nie było kiedy się wczoraj do Was odezwać, coś tam podczytałam tylko za pomocą telefonu.
Wygrałam moją pierwszą w życiu aukcję na allegro Całe 4,75zł razem z przesyłką za pajacyka. No i ponoć jest nowy, tyle, że bez metek, ale to się okaże jak przyjdzie, bo słabe strasznie zdjęcia i nawet nie mogę mu się przyjrzeć dokładnie.

Tak mnie mała kopie od wczoraj intensywnie, że tez ma skubana siłę. Pręży się, w ogóle przetransportowała się jakoś wysoko i dźga pod żebrami.

Myślę nad obiadem. Niby mam flaki, ale też mam ochotę coś zrobić i może schab w sosie serowym do tego.. chociaż TŻ nie zasłużył na to
A powiedz byłaś na IP? Czemu Ci tak chlustały te "soki" ze środka ?;>
Dobrze że wszystko dobrze z Toba

Cytat:
hej,
nie było mnie kilka dni więc nawet nie próbuję nadrabiać bo i tak pewnie nie dam rady :P

u nas: różnie, tzn z Wojtusiem i Ewunią ok, jelitówka z którą się zmagaliśmy cały tydz już prawie przeszła (Wojtuś jeszcze trochę "kupka" więc do przedszkola jeszcze nie idzie) , Ewa kopie na całego No ale Nukka nam się rozchorowala gruczolak pochwy, konieczna jest operacja w pon mam dzwonić do gabinetu umówić się na operację, no i przy okazji ją wysterylizujemy Płakać mi sie chce od wczoraj przeokropnie, no ale cóż - zdażyło się i tyle :/
Dobrze że jelitówka już Wam mija powoli
Trzymam kciuki za pieska , musi być dobrze !

Cytat:
hej dziewczyny

Tylko się tam nie przeforsuj za mocno kochana !
A co się tam dzieje, znowu teściowa daje się we znaki?

Ja dziś znowu na uczelni byłam, ale mi kregosłup siada ;/ za długo w pozycji siedzącej chyba, zawsze miałam problemy z kręgosłupem nigdy jakoś go nie leczyłam i teraz w ciąży wszystko wychodzi, ale może wytrzymam do tego stycznia .

Miłego wieczoru kobietki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-04, 19:56   #624
aniazlublina
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, Witam sie po dlugiej przerwie- strasznie duzo natworzylyscie, wiec powoli powoli nadrabiam, ale nie wiem czy mi sie uda- nie doszlam jeszcze do konca poprzedniego watku Mam pytanie- dziewczyny po CC, chyba Szaja pisala ze miala- jak wspominacie dochodzenie do siebie po? Moje lekarz wspomnial ze po 12 dniach nie ma roznicy w samopoczuciu dziewczyn po cc i tych po normlanym porodzie. Jak jest naprawde? Bardzo strasznie? I jeszcze jedno- co sie dzieje z wodami plodowymi przy planowanym cc? Przekluwaja, czy nie? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam!
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:58   #625
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

No i w ogóle w ciaży nie mam żadnego zdjęcia. A nie, mam: tata mi zrobił na siłę ok 2 tyg temu, ale i tak mało widać, no i zdjęcia z Paryża - o ciąży dowiedziałam się kilka dni wcześniej, więc nic nie widać.
aa to ten brzuszek - malutki i ladny

ja w pierwszej ciazy w ogole nie robilam sobie zdjec brzucha, mam tylko kilka zdjec z wycieczek jezeli na jakiejs bylismy i tyle
a teraz robie co jakis czas chyba tak wątek mnie nastroil

Stary 2012-11-04, 20:01   #626
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

wołowinę obsmażasz dusisz dość długo razem z warzywami- ja zawsze daje dużo marchewki, dodajesz koncentrat(ja daje przecier z kartonika)
pod koniec na patalni rozpuszczasz smalec (! bez smalcu to niestety nie węgierski ! ) dużo cebuli pokrojonej w piórka, przysmażasz, dodajesz kminek- duuużo, może być mielony jak ktoś nie lubi smaku ziarenek i na koniec dużą ilość słodkiej papryki w proszku- tylko jak już się nie smaży tylko po ściągnieciu z ognia- ona jakby będzie "zagęstnikiem" gulaszu, ja mniej więcej daje 3/4 opakowania
gotować jeszcze z 40 min i najlepiej smakuje z plackami i dużym kleksem śmietany

Ja wczoraj kladlam panele, tzn mąż z tata ale pomagalam :P
Co do zdjeć robilam takie byle jakie telefonem, ale wam pokaze
Moja mala wczoraj prawie w ogole sie nie ruszala, a dzis tak dawala czadu ze łoooo :P

Komodzie brakuje jeszcze ozdobionych drzwiczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0505.jpg (43,3 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0507.jpg (44,2 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0508.jpg (33,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0506.jpg (38,2 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0497.jpg (49,5 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-11-04 o 20:04
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:07   #627
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Kochana, ale oszczedzaj się ! wiem ze tesciowa daje Ci popalić i chcesz sie wyprowadzić w mega super szybkim tempie, ale nie bierz tyle na siebie ;*

mmm zapisze;d ja robilam troszke inaczej, w ogole to u mnie w poblizu cięzko dostać wolowine

Kobietki, piekne fotki w klubie !! mmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:08   #628
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dwa kosze, emilka ma juz 6 lat razem z nia kupilismy bogdanka ktory po 3 latach dostal zacmy i potem zapasci cukrzycowej i musial byc uspany tego samego dnia kupilsmy nowa zeby emilka nie byla sama to bylo dokladnie 3lata temu 4listopada i co i maly ma te same objawy wczoraj zacma nie pije nie je lodowaty jest ;(
sa to super zwierzatka ale z ta cukrzyca to u nich przerabane
ja daje pokarm dla królika, bo króliki też cukrzyki, a w domu rodzinnym jest baranek, więc o tej cukrzycy wiem - niestety
zastanawialiśmy się nad parką, ale na razie Stefuś jest sam i ie narzeka na brak towarzystwa, jesteśmy w mieszkaniu. No - ostatnio pojechaliśmy na noc do moich rodziców, to jak wróciliśmy, to obrażony był
Mam nadzieję, że koszatniczka wyzdrowieje

Cytat:
Ja wczoraj kladlam panele, tzn mąż z tata ale pomagalam :P
Co do zdjeć robilam takie byle jakie telefonem, ale wam pokaze
Moja mala wczoraj prawie w ogole sie nie ruszala, a dzis tak dawala czadu ze łoooo :P
przytulnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:21   #629
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ale mówisz o swojej córeczce czy o tej wokalistce ? ;>

Właśnie ja też tak mam że jak się wyprostuje to strasznie ciągnie mnie brzuch i wtedy mała też mnie mocno kopie, więc chodzę jak Quasimodo

czekamy na fotki nowego wyremontowanego mieszkanka

Mój mąz też jest mało wymagający i na każdą okazję by chciał ten właśnie prezent

A powiedz byłaś na IP? Czemu Ci tak chlustały te "soki" ze środka ?;>
Dobrze że wszystko dobrze z Toba

Dobrze że jelitówka już Wam mija powoli
Trzymam kciuki za pieska , musi być dobrze !

Tylko się tam nie przeforsuj za mocno kochana !
A co się tam dzieje, znowu teściowa daje się we znaki?

Ja dziś znowu na uczelni byłam, ale mi kregosłup siada ;/ za długo w pozycji siedzącej chyba, zawsze miałam problemy z kręgosłupem nigdy jakoś go nie leczyłam i teraz w ciąży wszystko wychodzi, ale może wytrzymam do tego stycznia .

Miłego wieczoru kobietki
Oczywiście o wokalistce

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aniazlublina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, Witam sie po dlugiej przerwie- strasznie duzo natworzylyscie, wiec powoli powoli nadrabiam, ale nie wiem czy mi sie uda- nie doszlam jeszcze do konca poprzedniego watku Mam pytanie- dziewczyny po CC, chyba Szaja pisala ze miala- jak wspominacie dochodzenie do siebie po? Moje lekarz wspomnial ze po 12 dniach nie ma roznicy w samopoczuciu dziewczyn po cc i tych po normlanym porodzie. Jak jest naprawde? Bardzo strasznie? I jeszcze jedno- co sie dzieje z wodami plodowymi przy planowanym cc? Przekluwaja, czy nie? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam!
Ja miałam cc i nie było tak strasznie jak się naczytałam i nasłuchałam.
Dość szybko doszłam do siebie, ale nie mam porównania jak jest po zwykłym porodzie.. i dość śmieszna teoria, że po 12 dniach nie ma różnicy w samopoczuciu
Po urodzeniu spędziłam w szpitalu 4 dni, a powinnam 5 (niby tyle się zostaje po cc), a to dlatego, że poprosiłam ordynatora o zgodę na moje wyjście...Musiałam oczywiście podpisać pewien druczek, że wychodzę na własną odpowiedzialność...Czułam się już dobrze i na tyle dobrze, żeby dochodzić do siebie w swoim domku a nie w szpitalnej sali, gdzie przede wszystkim irytowały mnie łóżka (były zbyt wysokie, a to powodowało, że odczuwałam to cięcie przy wchodzeniu na nie) a tak poza tym...cc jest do przeżycia
Stary 2012-11-04, 20:24   #630
Nouvelle87
Raczkowanie

Cytat:

hej dziewczyny!
Hosenka brzuszek piękny ja jestem w 27 tyg i mam większy od Ciebie. Może mi jakiś mały gigant w brzuchu rośnie, który na dodatek tak kopie, że szok
Ja za kilka dni mam iść prawdopodobnie do szpitala na patologię skraca mi się szyjka i mam mieć założony pessar :/
Czy któraś z Was miała go zakładanego??
Nouvelle87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości