|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
jej, dziewczynki, ile miłych słów
Sylwi w ogóle strasznie rozczulają mnie te życzenia zaczynające się od "szczesliwego rozwiazania i zdrowego dzieciątka" wpadłam tylko na chwilkę podczytac co tam dzisiaj, ale nie bede sie odnosic poszególnie- zaraz uciekam melduje tylko, że założony plan wykonałam- wszystko na jutro przyszykowane i jeszcze domek posprzątałam- nie mam pojecia skąd mi się taki pałer wziął a jutro bede podejmowac gosci ![]() uciekam lulac, miłego wieczorku |
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych moich na razie praktycznie nie widać, ale pewnie się powiększą i będą okropne. Nie chce mieć takiego brzucha, jak moja teściowa. ![]() A co do ruchów, to moja mała zawsze szaleje wieczorem, a w ciągu dnia różnie, zależy... Także te różnice są na pewno normalne.
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że jest youtube ![]() Moja dzidzia dziś szaleje , zresztą ostatnio codziennie jest aktywna , daje mi taki łomot że boli ;p |
|
|
|
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
Lady, a ty codziennie tak samo aktywna jesteś?
|
|
|
|
#575 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam już wszystko dla dziecka, więc czy będzie chłopiec czy dziewczynka to jestem przygotowana Moja siostra trzy razy miała niespodziankę, bo nie udało się podpatrzeć płci na usg i ma 3 córki ![]() Cytat:
![]() Uff, udało się wkleić zdjęcia i nauczyłam się czegoś nowego.
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-11-03 o 21:52 |
||
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, 5 kg - 30 tydz. Moje sa mega czerwone, cienkie i krotkie, ale serio wygladaja jak swieze rany po zyletce
podejrzewam, ze to kwetsia szalejacych hormonow, bo nie wierze, zeby przy tak malym przyroscie wagi skora mi az tak popekala, skoro brzuch mam powoli jak slon i gladziutki, to nie wiem skad te na posladkach. Az z ciekawosci zapytam ginekologa za tydzien ![]() Dziewczyny, czego potrzebuje do odebrania papierow z uczelni, skoro skreslili mnie z listy studentow 3 lata temu? mam nadzieje, ze nie indeks po takim czasie?---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Szaja, no nie, tez sobie tak probowalam wytlumaczyc, ale ja panikara jestem wiec wiesz :p ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Lenova, moj maz na come chodzil jak bilety jeszcze kosztowaly 5zl hehe. A razem od 4 lat co roku, a jak jest kasa to i 2 razy, w Zabrzu do Wiatraka i do Katowic
|
#577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to właśnie czatowałam zawsze na te które były za free, i nie wyszło. Tak co roku to na Hey chodzę , albo tez właśnie 2 razy do roku, bo jednak Kaśka na pierwszym miejscu :P |
|
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz w miesiącu (czasami częściej) jest niedziela melomana - zazwyczaj muzyka klasyczna, chociaż tydzień temu była muzyka filmowa a za tydzień idziemy na Mozarta
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na koncerty lubię chodzić, najlepszy, na jakim byłam, to Slipknot w Warszawie, w czerwcu 2009.
![]() A teraz moje glany 20dziurkowe stoją w szafie, zakurzone...
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim marzeniem jest pójść na koncert Sade aaaaaah
ciekawe czy mi się uda je zrealizować
|
|
|
|
#581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Melduję że nadrobiłam
)Parę cytatów (nie wszystko pamiętałam, żeby pozaznaczać) Cytat:
Cytat:
Zobaczymy czy pozostanę przy tej specjalizacji - mam cały ten rok do namysłu - muszę zobaczyć jakie tam są konkretnie przedmioty. Ze statystyką walczę teraz, mamy ją właśnie na 2gim roku. Cytat:
Cytat:
Ja 4 nadal. Cytat:
I w ogóle - strasznie mi widać żyłki na piersiach, przez to myślę, że może one są za bardzo napięte i te rozstępy mi wyjdą.... na jednej jest tak mocnoo prześwitująca żyłka niebieska, że aż strach.Cytat:
Czytalam, że skuteczna jest maść z mocznikiem ( w aptece mogę zrobić, parę złotych wyjdzie) na takie świeżutkie ślady - lub wszystko to co stosuje się do blizn, tylko ważne by używać póki są różowe - świeże. I planuję zakupić balsam Palmers, nie jest taki drogi jak Mustela, a ponąć dobry. Jakoś zaczęłam panikować i wydaje mi się, że sama oliwka nie wystarczy - a przecież na razie mam jakąś mini-kreseczkę... i tak jestem przerażona. Bo to nie noga czy pupa tylko pierś Ale ważne, że ostatnio rozmiar im się zatrzymał, może nie będzie źle..Ciekawe ile waży moja Mała.. a tu usg dopiero 21.11..już bym chciała. |
||||||
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czułam tylko czkawki i od czasu do czasu przepełznał by zmienić pozycje chyba. Dziś czuje już bardziej jak się rozpycha. A gdzieś czytałam że od 28 tygodnia powinno się liczyć ruchy dziecka i powinno być ich ok 10 na godzinę. Dziwne... W ogóle to cześć mamusie ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Kiedyś w nocy przyszedł mi pomysł na Dawida i później na któryś dzień mąż do mnie a może Dawid? no i chyba tak już zostanie Co myślicie o tym imieniu ?
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() U mnie taki pochmurny dzionek nawet przed chwilą deszczyk padał jak wracałam z kościoła a myślałam że pojedziemy z mężulkiem do parku na jakiś romantyczny spacer a tu chyba nici z moich planów ![]() Cytat:
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w miare mi sie podoba.Ja rozstepow nowych nie mam a przytylam okolo 6-7 kg, i smaruje kiedy mi sie przypomni. W ogole macie tak ze brzuch zmusza was do garbienia sie bo ja mam takie cos ze jak chce sie wyprowstowac w pozycji stojacej to mnie tak jakby brzuch ciagnie:/ jakbym miala za malo skory ![]() Jutro tez mam wizyte, ciekawe co mi powie na ten moj cukier w moczu, mam nadzieje ze to nic zlego ![]() A co do remontu jesli kogos interesuje to prawie skonczylismy jeden pokoj i kuchnie Buziaki milego dnia i lece znow pracowac
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, niezmiernie ciekawi mjie komoda - skonczylas?
![]() Siostra nie moze patrzec na nasz stol i krzesla i sie zaoferowala, ze skrzyknie ekipe i odnowia Mala - tez slyszalam o 10 ruchach na godzine, dlatego tez mnie to zainteresowalo. Moj przez Dzien malo sie rusza, za to daje popalic w nocy i czesto nad ranem - ale przez dzien 10 ruchow na godz nie ma opcji. Obilo mi sie o uszy tez, ze liczy sie ruchy po posilkach, taka mam tabelke w karcie ciazy, jak jest ponizej 10 zapisuje sie ile dokladnie, jak powyzej - tylko >10. Mama jedzie do sanatorium i przywiezie nam dzisiaj przed wyjazdem prowiant haha - lazanki, golabki, barszcz i ciasto ![]() Hosenko, ja chyba jutro wyprobuje ten przepis na Twojego murzynka
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi zrobiłaś smaka na te domowe żarełko mamusi musisz się ze mną podzielić bo mi pypeć ucieknie
|
|
#587 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj
ale u nas słoneczko ładnie dziś świeci. Chyba pójdziemy z Karinką na spacerek Narazie to kończę obiad bo mąż uciekł na grzyby jak się tylko dowiedział, że wczoraj moi rodzice cały kosz przynieśli. Tego jeszcze nie było, żeby tyle grzybów w listopadzie i to już po pierwszym śniegu Już mi wysłał mms-a że dorwał jakegoś maślaka ![]() Widzę, ze nie tylko ja zaczynam myśleć o prezentach. Moja Karinka na 2 urodzinki dostała taki zestaw toaletka z kosmetykami (nie malującymi) i codziennie się maluje, czesze, suszy włosy itd. Garnki oczywiście uwielbia i też ma i robi mi albo obiadziki albo kawkę Zastanawiam się nad takim zestawem z Fisher Price http://www.youtube.com/watch?v=bCoxYN86u38, nad ciastoliną i nad dzidziusiem z wanienką, nocniczkiem i innymi akcesoriami (widziałam w Pepco) Karinka uwielbia też Dorę ale kurcze w sumie to nic ciekawego nie ma z tą Dorą - jest albo tańcząca która jest droga bardzo a tylko jedną piosenkę śpiewa i tańczy, albo książeczki np.jaki to kolor ewentualnie DVD. O mężu to już nawet nie mówię bo zawsze mam problem z tym, że choćbym mu kupiła setny klucz to i tak będzie wniebowzięty
|
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ale sobie dziś pospałam, wstałam o 10, a położyłam się też o 22 tyle, że włączyłam sobie muzyczkę i tak lewitowałam aż w końcu usnęłam Dziś na obiad mąż robi pizzę Będzie wyżerka, znowu pójdzie w uda ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, ja sie zapytalam mojego co na swieta chce, a ten - loda
Ja mam zawsze problemy z siostra, ona jest z kosmosu i kompletnie nie wiem, co by mogla chciec
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
my dzis pospalismy do 6.30 ;/ ehh ta zmiana czasu, mam nadzieje ze corka w koncu dospi chociaz do 7 ![]() teraz mamy drzemke, a pozniej pojedziemy gdzies na obiadek pewnie i moze do tesciow - sie zobaczy ![]() Lady ![]() ja najwiekszy problem tez mam z siostra i jej mezem - bo przyjezdzaja z Anglii na swieta i co tu takim kupic ![]() no ale cos sie moze znajdzie fajnego ![]() Evel moja tez kuchenką i garnkami jest zachwycona i tez sie zastanawialam nad serwisem do kawy... ale ona tyle dostanie prezentow na swieta od ciociow, babciow itd. ze nasz prezent juz naprawde bedzie zbedny trzeba bedzie sie odwdzieczyc i cos siostrzenicy fajnego kupic 5 miesiecy bedzie miala w swieta ciuszek juz piekny mam jeszcze jakas zabawka i bedzie ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- aaaa mi imię Dawid tez sie nawet podoba ![]() Ewik pizza mniami
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładne.A teraz dziewczynka i nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się imię Dawid
![]() Lady : osobliwy prezent zażyczył sobie Twój mąż ![]() Co do liczenia ruchów : pytałam ginkę: ona mówiła, żeby sobie zapamiętać w jakich godzinach dziecko zwykle jest bardziej aktywne (np wieczorem) i WTEDY LICZYĆ. Jak doliczysz 10 to możesz spokojnie przestać. A bezpieczniej jest liczyć właśnie w tym czasie aktywności malucha, bo teraz jest w miarę regularny i przynajmniej w miarę bezstresowo. |
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
oooooooo witajcie złociutkie!
melduję,że wszystko ze mną ok! Nie było kiedy się wczoraj do Was odezwać, coś tam podczytałam tylko za pomocą telefonu. Wygrałam moją pierwszą w życiu aukcję na allegro Całe 4,75zł razem z przesyłką za pajacyka. No i ponoć jest nowy, tyle, że bez metek, ale to się okaże jak przyjdzie, bo słabe strasznie zdjęcia i nawet nie mogę mu się przyjrzeć dokładnie. Tak mnie mała kopie od wczoraj intensywnie, że tez ma skubana siłę. Pręży się, w ogóle przetransportowała się jakoś wysoko i dźga pod żebrami. Myślę nad obiadem. Niby mam flaki, ale też mam ochotę coś zrobić i może schab w sosie serowym do tego.. chociaż TŻ nie zasłużył na to
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozstępów, to jak pisałam - jeśli mają wyjść, to nic nie pomoże. Żadna Mustela (która, swoją drogą, ma bardzo chemiczny skład) ani inne specyfiki.
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Ale leniwa niedziela
![]() posprzątałam rano łazienkę, odkurzyłam, wstawiłam pranie, może później karpatkę zrobię? ![]() mnie przedwczoraj i wczoraj na wieczór jak już się kładę podbrzusze bolało nie wiem czy po tym, że cały dzień na nogach, czy to przepowiadające?
|
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz się idę znowu posmarować. Na szczęście nic mnie nie swędzi, nie rosnę gwałtownie ani nic - jak tak zostanie to może przeżyję. Ja oczywiście wiem, że dziecko najważniejsze, że ten ślad zniknie potem (zblednie bardzo w sensie) ale chyba każdą kobietę martwi ten temat. Oby brzuch i reszta ciała pozostała nienaruszona. Ale co będzie to będzie - mogę się smarować ile wlezie, a i tak wszystko okaże się za jakiś czas... Czy uważacie za potrzebny przybornik na łóżeczko? |
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam razem z łóżeczkiem w komplecie, dla mnie fajny bo najpotrzebniejsze rzeczy sobie tam mogę wsadzić i nie będę musiała w nocy po pokoju kursować
|
|
|
|
#600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
jeśli masz przewijak na łóżeczku to tym bardziej, bo możesz sobie tam włożyć parę sztuk pampersów, jakieś chusteczki, kremiki i inne pierdółki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

a jutro bede podejmowac gosci 

w grudniu Brodka i tez nas nie bedzie, ehhh
w przyszlym roku sobie odbijemy mam nadzieje
dobrze że jest youtube 

raz w miesiącu (czasami częściej) jest niedziela melomana - zazwyczaj muzyka klasyczna, chociaż tydzień temu była muzyka filmowa a za tydzień idziemy na Mozarta
I w ogóle - strasznie mi widać żyłki na piersiach, przez to myślę, że może one są za bardzo napięte i te rozstępy mi wyjdą.... na jednej jest tak mocnoo prześwitująca żyłka niebieska, że aż strach.
Ale ważne, że ostatnio rozmiar im się zatrzymał, może nie będzie źle..

ślub 28.04.2012