|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!
kasiaa Boziu, biedne maleństwo
jak teraz? polepszylo się? ![]() kropeczka aż łezka w oku się kręci, gratuluję podwójnego szczęścia niech zdrowo rosną |
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Kochana, pamiętam Cię Jejuś jakie super wieści,
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj kropeczko
.
|
|
|
|
|
#334 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
wspolczuje! Maja tez tak raz miałą :/ bidulki.... ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
kropeczko oczywiscie ze pamietamy !!!!! jakze cudowne wiesci nam przynosisz ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- dziewczyny z racji, że bywam tu rzadziej to chce wszem i wobec powiedzieć, że wszystkim naszym kochanym roczniakom życze zdrówka, samych radosnych chwil !!!! niech ich buźki będą zawsze uśmiechnięte, niech nie psocą za bardzo i dają pospac ukochanym, najwspanialszym rodzicom !!!! dla wszystkich "już po" i tych "tuż przed"
|
|||
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, w saszetach acidolac baby
![]() Aniołek już śpi, miałam problem z podaniem leków, bo nie chciała Ale coś tam kombinowałam i jakoś poszło heheIdę się kąpać, potem Master Chef i spać ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- kropeczko gratuluję podwójnego szczęścia!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- ja dalia dzięki w imieniu Roksanki
|
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to teraz do dzieła mamuśka wszytko co najlepsze przed wami!![]() Cytat:
polepszyło sie, co prawda nie chciał jeść, cos tam tylko dziubał, ale dużo pil na szczescie, teraz dostał mleko, ładnie mu sie odbiło i teraz wariuje w łóżeczku ciekawe kiedy zasnie ale cały dzien był bardzo markotny, ale teraz szaleje
|
||
|
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrowka dla Roksanki!!! moja ma wieczny katar z dniem czy dwoma przerwy i znow kaszel... cała mama- wieczy chorowitek... a co gorsza obie sie zarazamy i jak nie chorowalam to sama co chwila mam katar ![]() i co za dżampreza bedzie???? przyznam ze czekam na Wasze opisy, bo szukam inspiracji
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie bardzo sie cieszę!!!!![]() klas ki:![]() Przy najmnije jedna cudowan wiadomosc tego dnia !!!!!gratuluję i napisz coś więcej o swoich pociechach
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia taka masę można tez zrobić z marschmellows,jak Cisie chce paprac.albo gotowa marcepanowa,jak lubisz
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj czytałam o probiotykach, że nie kazdy jest na daną chorobę, ze najlepiej pytać w aptece, który to szczep i na co ma pomagać...ja glupia, a może i nie(nie mam już opakowania) podawałam niuni to samo przy biegunkach i prawie-antybiotyku. nie sparawdziłam czy ten probiotyk pomaga czy tylko jest, bo jest. A podobno w tych osłonowych jest róznica, nie tylko w cenie...ale super, że z niunią już dobrze
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Witam po dniu pełnym wrażeń :-D
Kropeczka serdecznie gratuluję podwójnego szczęścia...ale super :-D niech się dzieciaczki zdrowo chowają ![]() Dalia na tort o takiej średnicy idzie mniej więcej 750g masymnie zostałoniebieskiego + jeszcze masa na ewentualną figurkę i jakieś bajery. Ja zamówiłam jeszcze 250białej i 250szarej. Dziękuję Wam za życzenia dla Filipka:-* Filipek zmęczony po imprezie...jest zmęczony ale budzi się co chwilę...za dużo wrażeń... Dostał fajne prezenty:-D sanki,ciężarówkę z klockami,pudełko klocków,grającego żółwika którego się trzyma i się chodzi,pilota fp,bluzę i pieniądze. Największą niespodziankę zrobił mój tata,gadałam z nim przez skypa i mówił że nie przyleci a dziś zjawił się nie mówiąc wcześniej nic nikomu,nawet moja mama nie wiedziała :-D ale to było w jego stylu ;-) Filip zasnął położyłam go do łożeczka ale się zaraz obudził...mam nadzieję że będzie ładnie spał....zmęczony bidulek...ale jaki był zadowolony jak z chłopakami szalał(mają po 7-8lat) a jak się do nich śmiał :-D I mojemu synkowi zleciał roczek... Mimo trudów i nie przespanych nocy to był najlepszy rok w moim życiu :-D jak patrzę na moje uśmiechnięte dziecko ...wiem że nie ma nic piękniejszego....tylko ten czas tak szybko leci...
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki kochana nie mam czasu na papranie musze jeszcze pomyslec co z mała, bo z nią u boku nie dam rady :P ale nadal szukam inspiracji na tort bo cudeniek nie zrobie... myśle nad jakims cappucino z własną dekoracją no i co podac po zupie z dyni ?!
|
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Dalia ja miałam łatwy tort:-D moglabys np kolor całości na róż zmienić ;-) na górze misio...którego wczoraj musiałam zdjąć bo był ciężki i się zapadał :-( ale dziś przed wejściem z tortem postawiłam go
środek tortu też łatwy;-)gotowe biszkopty i 2 masy bita śmietana +galaretka owocówa;-)---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Jakażda galaretka w innym smaku
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Bo przy masie śmietanowej tort(osobiście nie przepadam za smietanowymi masami) się właśnie będzie zapadał przy cięzszych ozdobach,ale Owieczko-miso wyszedł Ci śliczny
![]() ja juz po ćwiczeniach idę kąpać niuńka
|
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
owieczko no zobaczymy ...
co wymysle ![]() dygotko potwierdzam- miś booooski rozważam jeszcze opcje z nadrukowanym opłatkiem, ale to takie pojscie na łatwizne jak zakup tortu w cukierni
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie byłam na poczekalni, więc się nie znamy, ale bardzo cieszy mnie Twoje szczęście i to podwójne ale będziecie mieć wesołe nadchodzące święta
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
kropeczko dużo zdrówka dla maluszków
owieczko czekamy na fotki z Filipka imprezki ![]() Paulinka już śpi My mamy roczek już za 2tyg
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
ale tu dzis pozytywnie
mimo ze jutro pon ide spać dziewczyny, dobrych nocy! |
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
"testosteron"
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
Na samym początku była nietolerancja laktozy, ale wyszliśmy z tego. Teraz nie zauważyłam jak do tej pory reakcji alergicznej na nic. Mam nadzieje, że tak zostanie
![]() kropeczka27 niesamowite wieści przynosisz! Super!! Gratulacje ogromne i dużo zdrowia dla maluszków ![]() Dziewczyny tak gadacie o tym roczku, że zaczęłam się zastanawiać, czy może jakiś tematyczny ten roczek zrobić. Bawił się w takie coś ktoś?
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Wróciliśmy do domu po 21ej ehhh ta droga masakra... Mały popłakiwał Ja jestem wykamana... Rzeczy nierozpakowane jeszcze - jutro to zrobię, szybko wpadłam się zameldować co byście mnie nie zapomniały hehe Jutro poczytam co tam u Was a teram mykam spać Urlop udany i parę kg do przodu Buziolki dla maluszków i mamusiek
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
janeczko-wróciłaś wreszcie
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski, wpadalam poczestowac Was tortem
![]() SAM_7225.jpg jutro doczytam, ogolnie urodzinki udane, tylko ciasno bylo spac, ale jakos poszlo, mlody nawet sie nie bal ''tlumu'' smial sie i gadal, ale nie dal sie nikomu dotknac ani na rece wziac z prezentow ucieszony, chociaz watpie, zeby wiedzial dlaczego je dostal w sobote byl taki ''podjarany'' goscmi, ze biegal do 22:00 no i dzis marudzil ze zmeczenia, ale raz w zyciu ma sie roczek
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
p.s. dzieki ciotki za zyczenia, kochane jestescie
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() domiks super, ze chrzestna sie znalazla |
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() owieczko, muff super że urodzinki udane. Tak się zastanawiam muff jak ty kroiłas to ciacho żeby nikt nie był poszkodowany wszak tam gdzie jest dach jest wyższy ![]() Niunia zrobiła nam prezent i całą noc przespała w łóżeczku |
|
|
|
|
#356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Wy tam dajcie sobie chociaż tydzień zdrowotności Baaa, nawet miesiąc ![]() U nas obiadek w niedziele z okajzi urodzin małej i tż Rodzinka i chrzestna z narzeczonym Musze zakupić serwetki, czapeczki i jakieś wystroje urodzinowe Na dniach podjadę do sklepu Menu już pisałam, ale mogę jeszcze raz Ci napisać:-jajka w majonezie -ciasto -tort (ciocia robi) -sałatka -na obiad roladki z piersi z kurczaka z jakimś nadzieniem (babunia robi) z ziemniaczkami i surówką Wsio ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- DOBRY Nocka przespana spokojnie. Ale rano suprajs o 6:15 Woła malutka, idę, coś mi śmierdzi, biorę na ręcę, a ona całe plecy w koopie z siuśkami..Więc wołam tż i akcja "prysznic" Tz poszedł ją ubrać, śnaidanie jej dać, a ja co? Pranie pościeli Super poranek Melduję, że duszności brak, kaszel znikowmy, mały katar, więc jest lepiej Zdrówko powraca ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------
|
||
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ale u nas leje - normalnie nie da sie kawałka przejść suchą nogą Długi weekend taki sobie - mała miała gorączkę - prawie 39 stopn i marudna była okropnie. Wczoraj gorączki już nie miała, ale marudziła nadal.... Nie wiem skąd ta gorączka, bo innych objawów brak, więc jednak obstawiam zęby ![]() Dziewczyny z braku czasu - przy małej marudzie - nie złożyłam życzeń smykom muffinki i owieczki Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Waszych maluszków, sto lat, sto lat!!!! ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Princ - ciesze się, że Roksanka juz lepiej ![]() kropeczko jak się cieszę i gratuluję Wam bardzo serdecznie podwójnego szczęścia ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- janeczko A i powiem Wam, że od dzisiaj znów zaczynam dietę, bo nie moge już na siebie patrzećc
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-11-05 o 08:42 |
|
|
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dieta? hehe a ja antydiete mam Chce przytyc, wiec dawaj kg dla mnie biere biere |
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

jak teraz? polepszylo się? 
niech zdrowo rosną

Ale coś tam kombinowałam i jakoś poszło hehe
dzięki w imieniu Roksanki 

klas ki:

hehe
Jutro poczytam co tam u Was
aj pieknie wspominam tamte dni 
wszak tam gdzie jest dach jest wyższy
A Wy tam dajcie sobie chociaż tydzień zdrowotności