Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-02, 08:07   #241
pokszyfka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VII- it's a B-day time!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

moj synek sie przez ostatnie dni jakis taki ''dorosly'' zrobil, az mi smutno troche rozumie wszystko, co do niego mowie (np. zeby przyniosl pampka to mu zmienie, albo zeby poszedla spac, a on idzie do sypialni, bierze swoja tetrowke, wlazi na lozko i czeka na mnie ), i jakos tak mowi co raz wiecej, nie obija sie na kazdym kroku (co mnie dziwi, bo nauczyl sie chodzic do tylu ) szufladami sobie palcow nie przycina tylko bierze co chce i zamyka ladnie... juz nie ma mojego bobaska, teraz to juz Junior

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

dzis zrzucil z lozka bidon i mowi: ''nie ma'' a jak rozmiawialam z sasiadka i ona mowi: ''zobacz jak pada'' Fifi zaczal paplac: ''pada, pada'' hehe, smieszny jest ten dzieciak
moja pani jak coś spuszcza to mówi "bach" albo "buch" zauwazyłam, że zaczyna łaczyć wyrazy np. "tata ma" - taty nie ma, do telefonu "alo tata", albo "ma, buch" - nie ma , spadło
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
ja czasem myśle żeby umyc podłogi jakaś ścierą,ale jak sobie pomyślę,ze troche tych metrów jest to mi się odechciewa i myje mopem-mam właśnie ten z wiadrem i wyciskaczem,i o wiele szybciej się myje

dobrej nocy
mop wszystkiego nie umyje, zwłaszcza wykończeń przy panelach, czy tych przy płytkach, a mała wiem, że tam śmiga rączkami. jak się nie sprząta tam regularnie, to nawet po tyg jest tam masa kurzu ja narazie metrów chyba nie mam za wiele, u mnie niecałe 10 min i zmyte

dzień dobry
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 08:56   #242
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Nocka w miarę, malutka sporo kaszlała. Ale nie budziła się z tego powodu. Pokaszlała i spała dalej. Wstała 7:45

Tż do roboty pojechał, potem mechanik, ale wróci wcześniej.

Wczoraj mnie mój mąż zaskoczył - wiecie, że jest bardzo mało pijący - a tu wieczorkiem sam z siebie zaproponował drinka Nawet świeczki zapalił Baaaaaaaardzo miły wieczorek

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
moja pani jak coś spuszcza to mówi "bach" albo "buch" zauwazyłam, że zaczyna łaczyć wyrazy np. "tata ma" - taty nie ma, do telefonu "alo tata", albo "ma, buch" - nie ma , spadło
Super! Kolejny level w rozwoju mowy za Wami

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Co do mopowania/szmatowania to podziwiam te mamy, które ze szmata latają. Mi się na co dzień by nie chciało. Co innego przy generalnych porządkach
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 09:30   #243
smerfik0
Raczkowanie

Dobry w kolejnym wątku- pędzicie jak burza!

A my w domu, nawet w tę pogodę na dwór się nie chce wychodzić.

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
zgadza się, ale i tak nie potrafię zrozumieć włazenia w tyłek, lizusostwa, itp.

O widzisz krokiety zrobię dzięki

muffinka Twój F. jest o dzień młodszy od mojej A. a jak czytam co piszesz to jest między nimi ogromna przepaść... Zdołowałam jakoś, chociaż wiem że nie można porównywać dzieci. No nic, pójdę w przyszłym tygodni na bilans to zobaczymy.
kochana to co ja mam powiedzieć
jak Was czytam to tak jakbym miała w domu półroczniaka a Wy 2latki
u nas mowa ubogo, coś tam gada ale nie ma mowy żeby to adekwstne do sytuacji było, nie mówiąc o jakimś naśladownictwie - co najwyżej cześć da jak ma dobry humor
Stary 2012-11-02, 09:58   #244
dygotka8
Zakorzenienie

pokszyfka-jesli mówisz o listwach przypodłogowych to wycieram jakąs szmatką

Princ-mi też by się nie chciało po tych podłogach latać na kolanach.jak wynajmowalismy małe mieszkanie to owszem-myłam tak bo bez sesnu na taki metraż było kupować mop

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 10:34   #245
Bahamadia_25
Zakorzenienie

BARDZO PROSZĘ O TRZYMANIE WIECZOREM POWIEM CO I JAK

Heloł

Noc koszmarna. O 1 mały potwór wstał i nie mógł zasnąć, tuliłam, miziałam nic. Położyłam go do nas, zasnął po ok pół h. Ale tak się rozpychał, że tż na ścianie, a ja tyłkiem za łóżkiem spałam. O 4,30 przebudziłam się bo mi zdrętwiało pół ciała, przełożyłam gagatka, za godzinę pobódka na smoka.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

O widzisz krokiety zrobię dzięki

.
Smacznego

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Princ, pój też mi zaproponował. Tylko szoda, że sklepy były nie czynne popiliśmy

Za to dziś wnoszę toast za roczek A. i miesięcznicę Pana D.
Stary 2012-11-02, 10:43   #246
muffinka90
Zakorzenienie

Alunia- 100 lat zabko mala, usmiechaj sie duzo i spij ladnie w nocy

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

dlugi wieczor przy garach sie zapowiada, noc za to krotka do ok. 3:00 przyjezdzaja moi rodzice z bratem i jego dziewczyna, rano tesciowie, potem imprezka, w niedziele znajomi wpadaja-cytuje- ''powyjadac resztki, zeby sie nie zmarnowalo'' ciekawy weekend sie zapowiada zastanawiam sie tylko co Fifi na takie zamieszanie ''powie''

meczylam go od kilki dni, zeby powiedzial dziadzia i w koncu sie udalo ale moge sie zalozyc, ze przy gosciach nic nie powie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-11-02 o 10:44
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 10:57   #247
Seona
Zakorzenienie

Witam się, nie doczytałam, bo Brokacik jest ostatnio nie do opanowania

Pokszyfka, moja mówi bach jak jej coś spadnie i tak jakby Lili i Pa - czyli Pati

Z Patusią byliśmy tylko na starym zabytkowym cmentarzu, do nas pojechaliśmy sami, a Pati została u babci. Została na noc, dzisiaj ją zbieramy a na 14 idziemy na obiad do Pizzy Hut bo w Rz. w końcu otworzyli

Lecę ogarniać dom, póki śpi, rozwiesić pranie itp.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Baha

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 11:07   #248
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wszystkiego naaaaajlepszego dla Aluni .rosnij duża i zdrowa
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 11:35   #249
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
pokszyfka-jesli mówisz o listwach przypodłogowych to wycieram jakąs szmatką

Princ-mi też by się nie chciało po tych podłogach latać na kolanach.jak wynajmowalismy małe mieszkanie to owszem-myłam tak bo bez sesnu na taki metraż było kupować mop
brakowało mi tej nazwy

Alusieńko rośnij zdrowo

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Byłyśmy na spacerze, przyjemnie, dosyć ciepło, niunia ucięła sobie drzemkę. Przemoczyłam moje emu'ki, chyba czas zaopatrzyć się w jakieś ładne/wyjściowe kaloszki
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 11:46   #250
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Noc koszmarna. O 1 mały potwór wstał i nie mógł zasnąć, tuliłam, miziałam nic. Położyłam go do nas, zasnął po ok pół h. Ale tak się rozpychał, że tż na ścianie, a ja tyłkiem za łóżkiem spałam. O 4,30 przebudziłam się bo mi zdrętwiało pół ciała, przełożyłam gagatka, za godzinę pobódka na smoka.

Princ, pój też mi zaproponował. Tylko szoda, że sklepy były nie czynne popiliśmy
trzymam w ciemno

Współczuję nocki. Zęby dokuczają mojemu ulubieńcowi?

Hehehe my na szczęście mieliśmy w szafce butlę whisky i colę

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Soleniznatów

Malutka zasnęła, idę zmyję gary. Jakoś nic mi sie nie chce, leń jak nie wiem co

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Aaa proszę o odp na pyt: Co lepsiejsze/fajniejsze - bujak np http://tablica.pl/oferta/okazja-slic...93aa;r:8;s:125 czy huśtawka np http://tablica.pl/oferta/hustawka-po...a957;r:8;s:125
Stary 2012-11-02, 11:53   #251
nettka_
Zadomowienie

hej

Wszystkiego najlepszego dla A

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

princ my mamy podobny bujak tylko pieska i mała aż piszczy jak się na nim buja tak się cieszy

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 12:35   #252
princessskaa
Wtajemniczenie

Wiecie co zauważyłam dzisiaj? Że moje rzęsy zregenerowały się po zagęszczaniu i już nie mam kikutów Taka radość dzisiejszego dnia
Stary 2012-11-02, 13:11   #253
olka1610
Rozeznanie

Dziękujemy wszystkim za życzenia
Moje dziecko chyba stwierdziło że nie chce przespać swoich urodzin i dopiero przez chwilą poszła spać (zawsze pierwszą drzemkę ma ok. 9-9.30). Lecę się ogarniać bo za chwilę rodzice przyjadą, zrobimy taki mini-roczek, taki prawdziwy z tortem będzie dopiero w przyszłym tygodniu tak żeby wszystkich bliskich zebrać. Doczytam Was wieczorem

baha

Cytat:
Alunia- 100 lat zabko mala, usmiechaj sie duzo i spij ladnie w nocy
Stary 2012-11-02, 14:45   #254
Aniolina
Rozeznanie

Sto lat Aluniu !

Kasia to glownie nasladuje zwierzatka, czasem powie mama, tata, am i to wszystko

Filip predki we wszystkim

Kasia dzis pierwszy raz na karuzeli jechala w CH, ale radosc byla i placz jak sie skonczylo
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 15:13   #255
owieczka86
Zadomowienie

Oliveira tz poszedł do kolegi wypić piwko ale wrócił do domu z 4pięknymi stroikami na groby...kolega robiłbo sprzedaje 1listopada pod cmentarzem. Więc mu wybaczam nic mi nie mówił bo niespodziankę chciał mi zrobić

Wczoraj byliśmy na cmentarzach,zawieźliśmy stroiki i zapaliliśmy świeczki,wróciliśmy do domu wcześnie bo się pozpadało...

Mieszkanie posprzątane,Filip po spacerku śpi...chwila dla siebie;-) tz około 16z pracy wraca...a jutro szykowanko :-D tort ciasteczka na niedzielną imprezę Filipa:-D w niedzielę rano obiad zacznę szykować...stresuje się robieniem tortu...mam nadzieję że mi wyjdzie.

Idę czytać dalej.

Princ my mamy podobną huśtawke i wcześniej Filip chętnie się w niej bujał ale ostatnio ja schowałam bo nie chciał w niej siedzieć woli podłogę :-D a w huśtawce przysięty i wyjść nie może.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[/COLOR]Aluniu wszystkiego najlepszego :-*

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-11-02 o 15:16
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 15:31   #256
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaa proszę o odp na pyt: Co lepsiejsze/fajniejsze - bujak np http://tablica.pl/oferta/okazja-slic...93aa;r:8;s:125 czy huśtawka np http://tablica.pl/oferta/hustawka-po...a957;r:8;s:125
zdecydowanie bujak
1.zajmuje mniej miejsca
2.dziecko moze zajac sie samo soba (nie trzeba wsadzac i bujac)
3.hustawka chyba nie starczy na zbyt dlugo,ja mam podobna i chce sprzedac
Stary 2012-11-02, 17:04   #257
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzięki za odp Kto jeszcze chętny, niech mówi

Wróciłyśmy od lekarza, bo zadzwoniłam dla czystego sumienia w spr tego kaszlu większego. No i kazała przyjechać, osłuchała i nic nie ma. Ale kaszel "brzydki", więc mamy antybiotyk buuuu Oby szybko pomogło
Stary 2012-11-02, 17:17   #258
Seona
Zakorzenienie

Princ, ta huśtawka to porażka ja mam taką samą. Jest beznadziejna. Nogi są strasznie szerokie, wielkie to, zajmuje okropnie dużo miejsca! Buja się to średnio i te nogi się chwieją przy mocniejszym huśtaniu. Mój najgorszy zakup

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Alunia 100 lat!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 18:08   #259
kasia_aa
Zadomowienie

czesc dziewczyny minął pierwszy dzien w pracy i żłobku było całkiem nieźle, mały nie płakał (to napewno sie zmieni ) podobno był grzeczny i panie życzyłyby sobie więcej takich dzieci no i ładnie wszytko jadł - to mnie akurat nie dziwi w pracy też było ok, nawet nie tak źle jak sie obawiałam że bedzie, tylko musze sobie baaaardzo dużo poprzypominać...napewno bedzie ciezko napoczatku, odezwe si epotem ide si ejeszcze pobawić ze szkrabem potem kąpanie m;leko i spać bo dziś znowu wstał o 5 a spał w dzien tylko 1,5 godz, wogole przez ostatnie kilka dni tak spi
ok uciekam narazie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:07   #260
nettka_
Zadomowienie

princ zdrówka dla Roxi

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 20:20   #261
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
princ zdrówka dla Roxi
Dzięki

Ja to zawsze robie "ten" błąd - naczytałam się w necie o zapaleniu gardła i już się martwię o córeczkę.

Śpi prawie od godziny. Obejrzymy z tż Mastera, pocieszę się Delicjami i spać...

Spokojnych nocek!
Stary 2012-11-03, 00:16   #262
muffinka90
Zakorzenienie

sie narylam jak dziki osiol, padam na twarz

Cytat:
Aaa proszę o odp na pyt: Co lepsiejsze/fajniejsze - bujak np http://tablica.pl/oferta/okazja-slic...93aa;r:8;s:125 czy huśtawka np http://tablica.pl/oferta/hustawka-po...a957;r:8;s:125
bujak moim zdaniem posluzy dluzej, zajmuje mniej miejsca, i podejrzewam, ze jak mloda bedzie chodzic, to bedzie miala radoche, ze sama moze wejsc,zejsc czy sie pobujac
mlody potrafi pol dnia wchodzic i schodzic z auta takiego do odpychania sie

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Sto lat Aluniu !

Kasia to glownie nasladuje zwierzatka, czasem powie mama, tata, am i to wszystko

Filip predki we wszystkim

Kasia dzis pierwszy raz na karuzeli jechala w CH, ale radosc byla i placz jak sie skonczylo
Ja nie wiem kto to wymyslil i stawia wszedzie to-to Filip nie odpusci zadnego tego kiczowatego auta-wyludzacza co sie za 2 zeta kelebie i trzesie, i swieci, pol godziny nie nasze, jak tylko jakis zobaczy

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny minął pierwszy dzien w pracy i żłobku było całkiem nieźle, mały nie płakał (to napewno sie zmieni ) podobno był grzeczny i panie życzyłyby sobie więcej takich dzieci no i ładnie wszytko jadł - to mnie akurat nie dziwi w pracy też było ok, nawet nie tak źle jak sie obawiałam że bedzie, tylko musze sobie baaaardzo dużo poprzypominać...napewno bedzie ciezko napoczatku, odezwe si epotem ide si ejeszcze pobawić ze szkrabem potem kąpanie m;leko i spać bo dziś znowu wstał o 5 a spał w dzien tylko 1,5 godz, wogole przez ostatnie kilka dni tak spi
ok uciekam narazie

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:07 ----------

rok temu o tej porze lezalam na porodowce i myslalam, ze nigdy nie skoncze przec

34 minuty po polnocy Filip skonczy rok... magiczne 365 dni za nami... zaraz bede plakac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-11-02 o 23:09
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 07:50   #263
princessskaa
Wtajemniczenie

Muff nie płacz głupia Wszystkiego najlepszego dla Filipka

WITAM Z RANA

Noc koszmarna od 3. Mała tak kaszlała, że się obudziła i zasnąć nie mogła.. Kręciła się, kaszlała, marudziła.. Żal mi jej było. Wzięłam ją nawet do nas do łóżka, ale też nie mogła zasnąć. Na rękach też źle. W końcu padła w łóżeczku po miliardach zmieniania pozycji. Wstała 7:15, a miałam nadzieje na dłuższe spanie.. Zjadła, wzięła leki. Teraz kolej na mnie - duuuuża kawa i kanapki.

Które maluszki brały antybiotyk? Jak się zachowywały wtedy? Roxy pierwszy raz jest taka chora

Baha gdzie wieści? Kciuki już mnie bolą

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Tż pojechał do pracy - rowerem - dla oszczędności i kondycji. Ciekawe ile wytrzyma...
Stary 2012-11-03, 08:02   #264
OlusiaS
Wtajemniczenie

Muffinko wszystkiego naj naj najlepszego dla naszego pedzacego Filipka .niestety czas pędzi bez litości .nam jeszcze tydzień został do urodzin
Stary 2012-11-03, 08:19   #265
owieczka86
Zadomowienie

Muff wszystkiego najlepszego dla Filipka :-D

Dzień dobry...idę na śniadanie;-)
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 08:31   #266
princessskaa
Wtajemniczenie

Kasia ogromne gratki za pozytywny dzień w żłobie Dajecie mi wiarę, że i ja jakoś to przeżyję, jeśli będzie trzeba
Stary 2012-11-03, 09:32   #267
kasia_aa
Zadomowienie

czesc mamuśki i ten sobotni dzien mały dziś odespał te jego pobudki o 5 i pospał (z przerwami na smoka i picie oczywiscie) do 8 rano! teraz po mleczku oczywiście jest, wyspany i bawi sie i szaleje w najlepsze

Cytat:
sie narylam jak dziki osiol, padam na twarz

Ja nie wiem kto to wymyslil i stawia wszedzie to-to Filip nie odpusci zadnego tego kiczowatego auta-wyludzacza co sie za 2 zeta kelebie i trzesie, i swieci, pol godziny nie nasze, jak tylko jakis zobaczy

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:07 ----------

rok temu o tej porze lezalam na porodowce i myslalam, ze nigdy nie skoncze przec

34 minuty po polnocy Filip skonczy rok... magiczne 365 dni za nami... zaraz bede plakac
ojej Muff wzruszające to wszystkiego co najlepsze dla Filipka
a co do tych durnowatych autek to Bogu dzieki moj jeszcze nie zwraca na nie uwagi

Cytat:
Muff nie płacz głupia Wszystkiego najlepszego dla Filipka

WITAM Z RANA

Noc koszmarna od 3. Mała tak kaszlała, że się obudziła i zasnąć nie mogła.. Kręciła się, kaszlała, marudziła.. Żal mi jej było. Wzięłam ją nawet do nas do łóżka, ale też nie mogła zasnąć. Na rękach też źle. W końcu padła w łóżeczku po miliardach zmieniania pozycji. Wstała 7:15, a miałam nadzieje na dłuższe spanie.. Zjadła, wzięła leki. Teraz kolej na mnie - duuuuża kawa i kanapki.

Które maluszki brały antybiotyk? Jak się zachowywały wtedy? Roxy pierwszy raz jest taka chora
ojjojku zdrówka dla małej!

Cytat:
Kasia ogromne gratki za pozytywny dzień w żłobie Dajecie mi wiarę, że i ja jakoś to przeżyję, jeśli będzie trzeba
napewno bedzie dobrze! trzeba myśleć pozytywnie a wtedy wszytko dobrze sie układa

musimy dzis jechać kupić małemu jakieś kapcie bo chcieli zeby do żłobka przynieść i przy okazji jakieś małe zakupy sie zrobi
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:36   #268
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

My z kolei wczoraj zostawiliśmy dzieciaczki u mojej mamy i poszliśmy na zakupy. Michałek tak płakał, że aż się zachodził...no z oka mu zniknąc nie mogę ale kupiliśmy sobie kurteczki w Nike Ja planowałam dla siebie za jakiś czas dopiero i to jakąs zwykła raczej, mielismy tylko dla Tz, ale teraz mamy oboje z tej samej kolekcji, tylko ja czarną a Tż granatowa, sliczne są no i jakaś promoca -20% wczoraj i dzis wiec sie udało na każdy towar.

Mamy chrzestną i za 2 lub 3 tyg robimy chrzciny Moja kuzynka się strasznie ucieszyła, szkoda, że od razu jej nie zaproponowałam

Muffinka oj rozumiem Cie, ja też wyłam to takie wbrew pozorom cudne chwile STO LAT DLA FILIPKA

I DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW MALUTKICH

Princ mogłobyc jej za gorąco...Wiesz co jest dobre? Plastry Ibum Ice- i nas się sprawdziły Moja Polusia teraz tez brała antybiotyk, bo ma zapalenie migdałków, a wmało co po nie jchorbę widać. Poslzi z Tz do lekarza we wtorek dla pewności sprawdzić, bo podkaszliwała lekko a tu antybiotyk

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 09:55   #269
princessskaa
Wtajemniczenie

Domi gratki za zakupy Oj i ja widziałm w Nike super kurtke, taką różową Ale kurcze 399zł darowałam sobie, może za rok?
Czy małej za gorąco było to nie wiem..Gorączki nie ma. Wywietrzony przed snem pokój.. Temp nie za ywsoka w jej pokoju, żeby łatwo się oddychało. Ale w sumie takie śpioszki cieplejsze jej nałożyłam..Dzisiaj jej
normalne założę, może i masz rację
A co do tych plastrów to nie wiem czy powinnam kupić, bo smaruję ją maścią.. Hm Bo one chyba bardziej na gorączkę.

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-11-03 o 09:58
Stary 2012-11-03, 09:55   #270
olka1610
Rozeznanie

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia
Ja się do wtorku żegnam niestety...nie będę mogła Was nawet podczytywać

baha co z tymi kciukami bo już ręce bolą
Cytat:

Sto lat dla Filipka Dużo zdrówka i uśmiechu na buzi

Muffinka ja przyznam że wczoraj uroniłam łezkę o 10-40, rok temu o tej porze moja A. przyszła na swiat i tak sobie wspominałam jak to cudownie było Do tej pory utrzymuje kontakt z dziewczyną z którą razem rodziłyśmy obok siebie, pózniej leżałyśmy obok siebie na sali i wczoraj tak wspominałyśmy sobie te nasze porody i później jak chciałyśmy już koniecznie trzeciego dnia wyjść do domu, tak jakby ten jeden dzień dłużej robił jakąś różnice... i jak wszystkie na sali płakałyśmy w trzeciej dobie nie wiadomo dlaczego aj pieknie wspominam tamte dni

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości