|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witajcie mamolinki Aniu weszłam do sklepu z twojeg linka i zobaczyłam szałowe, normalne kobitki w postaci modelek, prawdziwe bisty, nomralne brzuchy. Przynajmniej kompleksów człowiek nie msi mieć. Scio i ak było na uczelni? Co do tv to dalas mi do myslenia. Bo choć tv rzadko w dzień uruchamiamy. To w weekendy lubimy ddtvn przy kawiebejrzec i czasami wieczorami muzykę w celach tanecznych szalenst. Bajka raz na kilka dni tez leci. Więc czas na zmiany. Pozwolę sobie raz na jaka czas jakaś piosenkę na youtubie. Brumciu- interesy w Wawie niestety nie udały se ( tj inna oferta zostala wybrana), ale prędzej czy pózniej przyjedziemy. A wy nie ruszace do Karpacza przez telikowo w najbliższym czasie Czy ktoś tu jeszcze ma trochę biustu do oddania Bo mi cyc w 70c ( kiedyś 75 d lub 7oe) lata jak to bramek zacytowal jak Żyd po pustym sklepie( czy jakoś tak) Dzień pod tytułem "róbmy wszystko aby zapomnieć ze pogoda do Zaczęliśmy od wspólnej owsianki, potem pojechaliśmy na groby do miasteczka skad pochdzi tz( hmm to chyba średnio optymistycza czynność), potem skrylismy sie w ciepłej kawiarni, potem szybkie zakupy i na koniec w trójkę bawilismy sie klockami, tanczylismy do starych hitów i udawalismy szczeniaki ganiajace sie po domu. Uwielbiam weekendy Aha 10 ząb jest
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hej laski
Blog chustki- słyszałam o tej kobiecie, ale na bloga nie mam odwagi zajrzeć. Za miękka jestem na takie rzeczy i długo siedzą mi później w głowie... ![]() Carmela, no nie mogę z Sarenki, chyba w każdy zakamarek próbuje się wcisnąć dziewczyna. Hania na mikołajki dostanie właśnie ten warzywniak lub któryś zestaw z pojemnikiem.![]() Patik, my też mamy krowę i Hania chyba codziennie pokazuje jak się jeździ na "koniu" podskakując na niej. ![]() Brumku, Madziulka, gratuluję nowych białych potworów. ![]() Brumku, poka fotelik! Natka, ale masz zdolne dziecko (a ja zięcia ).Telik, chyba bym wolała, żeby biust mi zmalał, niż obijał się o kolana. Też wzięłam pampersy piątki i muszę je bardzo ciasno zapinać, w porównaniu do 4+. U Was również nowa szata graficzna?Blondynko, wzięłam 5, ale były chyba wszystkie rozmiary. ![]() Agulaa,nie chcę zapeszać, ale chyba znalazłam "złoty środek" na przesikanie bo Hania od kilku dni sucha. ), ale zaczęłam stopniowo coraz ciaśniej zapinać pieluchę i chyba doszłam do takiego punktu który zapewnia "szczelność". Może też zrób taką próbę?Co do bidonu, to może zareklamuj go? Nam (tak jak innym dziewczynom) też się dobrze sprawdza, po przechyleniu i potrząśnięciu jedynie kropelki się pojawiają, nic się nie leje. Alibany, jak to co by było? Mielibyście 180 zł w kieszeni, bo Ala by Wam drzwi otworzyła. ![]() Sobota Nam minęła rozrywkowo, podrzuciliśmy Hanię teściom a sami wybraliśmy się na Bonda. Bardzo mi się podobał i czas trwania który mnie początkowo przeraził (prawie 2,5h) zleciał szybciutko. (choć tż w połowie stwierdził, że może lepiej byśmy wykorzystali czas wynajmując pokój w hotelu |
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Witam się na szybciocha ![]() Melduję, że jestem, żyję, przyjechali moje "dzaidki" ze śląska, niestety w prtykrych okolicnościach- na poigrzeb- Wszystkich świętych spędiłam na pogrzebie brata mojej babci ![]() Mma dobre wieści- zaczęliśmy już na pewno starać się o drugą dzidzie ![]() Mamy teraz dośc fajny rodzinny okres z pradziadkami Julka, zajadamy sobie codziennie obiadki calutką rodzinką. Julkowi wychodzi 14sty ząb- górna trójka. Śpi fajnie ale... siostra TŻ chyba ma różyczkę i boimy się żeby Jul nic nie złapał- ja ju przechodziłami szczepiona byłam. Lecę bo mąż na mnie czeka. Przepraszam, że tak na szybko i tylko o sobie ale wceśniej nie maiałam czasu. Dobranoc śliczności Buziaki dla wszystkich mamuś i dzieci
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Czesc babole, u nas deszcz, deszcz i deszcz. Wybralismy sie dzisiaj na pchli targ ale uciekalismy szybko, bo tak lalo. Wczoraj kupilismy Szymonowi czape-reniferka :P I Takie spodnie gumowane plus kurtke do tego za cale 2 euro komplet (w C&A) przyda sie na deszcz. Bo ostatnio Szymon upadl do kaluzy :P
Dzisiaj wolam moje dziecko: -Szymon!!! biegnie Szymon i odpowiada "cooo?" Albo dzisiaj jednym okiem zauwazylam, ze cos wrzuca dosmieci, myslalam, ze z nowu cos wygrzebuje, wiec mowie Szymon nie wolno!. Jaka mi wiazanke puscil, jak sie napyskowal. Tz. pokladal sie ze smiechu, bo okazalo sie, ze dziecko wyrzucalo skorupke od jajka,a matka sztorcuje nieslusznie :P Agula a probowaliscie huggisow?? W edece mozna kupic. One maja gumeczke z tylu. Co do zmywarki, nie pomoge, bo sama stalam sie nowym uzytkownikiem. Brumku brawa za zakup fotelika. Ja ciagle jeszcze nie zamowilam tego styropianu. Ale firma niezle na nim zarabia. W PL. taki styropian kosztuje 100 zł. Na szczescie tutaj jest taniej, 15 euro:P Kupilismy malemu nocnik... na raziemysli, ze to auto na ktorym mozna jezdzic
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki!
My mieliśmy dzisiaj bardzo miły dzień. Poszliśmy w południe na spacerek na giełdę i targ staroci(bardzo lubimy z Tz tam chodzić , czasami cos fajnego przytargamy do domu ).Wrocilismy to Borysek poszedl spac(na ok 3 godzPo obiadku byla zabawa na calego-jak u Telików -ukladanie klocków(my budowaliśmy , Borysek burzył ), tańce , ogólne szaleństwo podlogowe.Jak moje dziecko lubi zabawe "Baloniku mój malutki..."-dlugo tak potrafimy sie kręcić . A teraz siedze i ogladam 2 czesc -50 lat Trójki(uwielbiam to radio ) i jem orzechy .Tak mówcice o tych biuscikach -u mnie tez porażka, moze któras mi cos dorzuci ze swojego(ja mam ledwo A teraz). Sico moj Borysek uwielbia cymbałki polecam Ci Little Tikes(kupiłam używane na allegro). |
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nie ma szlabanu całkowitego na tv, bo ja rano lubie śniadaniową tv pooglądać, ale to Agate nie interesuje. Uwielbia jaką to melodie, ale nie ogląda tylko tańczy. Nie stosuje całkowitego zakazu tv, bo nie chce zeby sie nauczyła, ze tv to jet coś ekstra. U nas o wiele większy problem z kompem, bo ja dużo siedze i ona tez by chciała. Telik uwielbiam moje studia, niektórzy wykładowcy są genialni, można fajnie podyskutować. Męczące tylko ze tak długo trzeba siedzieć. |
||
|
|
|
#1417 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi w końcu zasnęlo. Co on się namarudzil dzisiaj
Wszystko na "nie".Powod? Nie zaskoczę- zęby![]() Zabralam go dzisiaj na kulki. Wyszalal się i chyba trochę zapomnial o bolu. Mężowi ucho przewialo, rwie go okropnie, cala noc nie spal, teraz tez slyszę, że się kręci. Malo tego ma bardzo cięzki okres w pracy.Strasznie dużo roboty, pogoda nie dopisuje. A musi sie ze wszystkim wyrobic, terminy gonią. Caly czas mysli o zleceniach, jest nieobecny... Szkoda mi go, ale nie mogę mu w żaden sposob pomoc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zęba.Telikowa rodzinka jak zwykle szalona ![]() Cytat:
![]() - -Czyli weekend bardzo przyjemny Zazdroszczę takich wypadow z mężem. Ja już nie pamiętam kiedy gdzieś razem wyszliśmy Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-05 o 09:58 |
|
|
|
#1419 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akcja z samochodem okropna, domyślam się, jakie to frustrujące. A taki "specuś" wziął 180 zł, a otworzył pewnie w 10 sekund, co? ![]() Cytat:
A co do vojty, to dobrze, że spytałaś lekarza. Natomiast współczuję samych ćwiczeń, bo ponoć są dla dziecka bardzo nieprzyjemne Skonsultować nigdy nie zaszkodzi, masz rację...Jak kupisz, to rzuć linkiem, co? Bo ja też szukam. Tzn. jeszcze nie zaczęłam, ale wymyśliłam, ze na gwiazdkę od nas Tymuś je dostanie. I bębenek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do Karpacza na razie nie, moooooże na Wielkanoc ![]() - Brawa Jasiu-Zębaczu ![]() Cytat:
![]() - - jeszcze nie przyszedł. może jutro dojdzie... Cytat:
![]() Cytat:
Może by się dowiedzieć.Cytat:
Chyba na pianinko tej firmy kiedyś patrzyłam i fajne mi się wydawało. Zresztą oni zdaje się mają bardzo dużo różnych instrumentów. I nie tanich, niestety ![]() Cytat:
![]() Nateczko, jesteś pewna że nie mamy wspólnego męża? Bo mój tez obudził się narzekając, że ucho mu przewiało i kazała sobie tabletki podewać
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ostatnio na forum padł temat wyciągania szczebelków, poszłam o krok dalej... i zaczęłam rozmyślać jakie dorosłe łóżko kupić Sarence.
Nawet nie jakie kupić, tylko jak je wstawić, żeby było jeszcze na coś więcej miejsce w pokoju. Nie da razy trzeba się z dzieciem zamienić na pokoje. Za jakiś czas zamienimy pokój Sary z nasza sypialnia.
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)http://allegro.pl/lozko-pietrowe-kar...750190026.html http://allegro.pl/seart-lozko-antres...742781840.html http://allegro.pl/lozko-pietrowe-ant...727659451.html http://allegro.pl/lozko-pietrowe-ant...727671492.html |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry. wstałam dziś w nocy
. o 3 rano . emil się obudził z płaczem i nie dało sie go udpokoic. w końcu dąłam mu butelkę mleka i zdrzemnął sięchłopina 15 min. i to było na tyle. potem, tańce, harce i zabawy aż do 7:55. teraz śpi ale jak długo. robie w tym czasie co moge (a dużó jest do zrobienia ). Emil nie idzie dziś do żłobka bo nam sie przeziębił. w sumie w piątek katar się zaczął, w sobotę było apogeum, a teraz katar zanika po mału, ale jest kaszel i to taki suchy, więc nie wiem, czy sam się ulecza, czy to nie jest aż tak powazne. fakt faktem idziemy dziś do lekarza, zeby sprawdzic, choć znając życie wyśmieją mnie, że przyszłam z katarem i z kaszelkiem . no cóż zycie. ugotowałąm mu wczoraj nawet rosół (pierwszy raz w życiu ) i zjadł całą miseczkę.
|
|
|
|
#1424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ja lubie ale mój TŻ nie, więc z nim na pewno nie pójdę...Cytat:
3mam kciuki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- witam się! do nas dotarły chyba te Wasze deszcze i bura pogoda... ciemno, zimno, leje, beznadzieja... wczoraj było jeszcze w miarę, zaliczyliśmy w końcu porządny spacer![]() wczoraj też odbyło się pierwsze cięcie 15 miesięczny zarost głowowy mojego syna został ostrzyżony przez jego ojca. Ale dziwnie chociaż wiele tego nie było, ale jednak ![]() budził się dziś mały ze 3 razy, w końcu wylądował u nas w łóżku, nie wiem o co caman.... ![]() a macie jakieś sprawdzone sposoby na wywołanie sikania do pojemniczka do badań? dziś była próba i niestety nie powiodła się... ![]() co tam jeszcze.... aaa wczoraj się uśmiałam siedzimy sobie w pokoju, mały poleciał do swojego i za chwilę słyszę jak gada, nawija i nawija, bez końca, w końcu zaciekawiona idę... zaglądam a on stoi oparty luzacko o wersalkę, w ręku przy uchu trzyma telefon TŻa, patrzy w okno i gada, jeszcze gestykulując świetny widok ![]() ach.... i czytam jednak chustkę...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-05 o 09:31 |
|||
|
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
witam z krainy deszczowców
![]() czasami lubię taką pogodę, choć wolałabym siedzieć pod kocem z ciekawą książką i ciepła herbatą niż w biurze, no ale nie można mieć wszystkiego ![]() W temacie szczebelkowym - my mamy łóżeczko turystyczne - więc Hania nie ma możliwości wyjścia, co akurat bardzo mi odpowiada. Przynajmniej jest jedno miejsce w domu, z którego nie może uciec ![]() Ostatnio z Hani straszny rozrabiaka się zrobił, wszędzie włazi, otwiera wszystkie szafki i szuflady. W sobotę jakoś poradziła sobie z zabezpieczeniem na szafce pod umywalką, pociągnęła za syfon na tyle skutecznie, że zalała wszystko w środku na słowa "nie wolno" reaguje uśmiechem i zbójowatą minką.... i oczywiście broi dalej ![]() Przepraszam, że się nie odniosę do Waszych postów, ale ostatnie 4 dni mam w plecy ![]() agni współczuję nocki/poranka
|
|
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Patik, brumek no spec się wycenił konkretnie! otwarcie zajęło mu aż 10sekund, złoty biznes, kilka takich akcji w ciągu doby i niezła sumka się klaruje. Niestety nie szło inaczej tych drzwi otworzyć, zaryglowały się tak, że ni huhu..... myha a Martynka była przyzwyczajona do bujania na tych rękach, czy tylko ją nosiłaś tuląc? U nas problemem jest to, że musi ją konkretnie wybujać czy to w wózku, czy w aucie, czy u mnie na rekach by usneła. Może być nie wiem jak zmęczona nie padnie sama. Chelsea trzymam kciuki! Agni współczuję wczesnego początku dnia! Dla spokoju tez bym poszła do lekarza,a niech się wyśmiewają, Ty będziesz spokojna, że osluchowo czysto. Zdrówka!!! I u nas dziś buro, ponuro. |
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z pracy...
ALIBANY u nas od samego poczatku był problem z odkładaniem Martyny. Musiaąłm ja ciagle nosic. poczatkowo musiałam ja dosc mocno bujac. Wtedy dopiero sie uspakajała.Całe dnie spedzała na moich rekach. byłam wykończona. Dopiero póżniej jak zaczeła odkrywac świat pozwalała sie odkładac na łózko. teraz w sumie to jest bardziej tulenie niz bujanie. U nas tez leje chociaz teraz gdzies sie póbuje przebic słońce Nocka nawet znośna. Martyna spałą chyba do 2-3 w soim łożeczku Umówiłam sie na prenatalne na 28 listopada ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- CHELSEA powodzenia w staraniach Znaczy sie, ze mozemy sie spodziewac w najbliższym czasie 5 cieżarówki?
|
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
![]() Leje od rana Dominik wstał przed 6tą A poszedł spać wymęczony przed 21. Ja nie wiem już od czego to zależy.Wczoraj cały dzień spedziliśmy na zakupach. Ech... Rano chyba ze 4 godziny, potem powrót na drzemkę, obiad, spacer i popołudniu znowu. No ale na zimę jesteśmy przygotowani : http://www.reserved.com/pl#/kids-col...-jackets/T9707 http://www.reserved.com/pl#/kids-col...trousers/U5968 http://www.reserved.com/pl#/kids-col...es_boy/T7461_2 http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE zima wam juz niegroźna
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam, jak nam, ale Dominikowi na pewno. Ja za to dalej bez kozaków
![]() Nie było już ani czasu, ani sił. Moje dziecko latało po sklepach, bawiło się w dekoratora przestawiając półki, buty i inne elementy ekspozycji sklepowych. A mnie się pot ciurkiem po tyłku lał
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce jej kupić takie "normalne cymbałki", tylko zeby sztabki były duże. Wczoraj nam babka pokazywała fajne ćwiczenia na polisensoryczność, no ale to zdecydowanie starsze dzieci takie minimum 5 latki
|
|
|
|
|
#1433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj też się wybieramy ![]() U nas do 12 m-ca za darmo, ale domek zalatwil ze jego też wpuszczają za darmo ![]() -Hmmm myslisz, że to ten sam i tak się teleportuje Gliwice-Warszawa? To by wyjaśnialo jego częste nieobecności Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-11-05 o 10:30 |
||||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na szybkosci
U nas ok, Marysia jakby juz lepiej bo kataru nie ma prawie wogole, pokaslala z rana i cisza. Ale do zloba nie idzie, bo w srode szczepienie, wiec nie chce zeby cos zalapal, pojdzie od pon. A ja z rana kawa, sniadanko a teraz gotuje barszcz bialy -TZ zazyczyl sobie i na 12 do roboty ![]() Przepraszam, ze o sobie, ale czasu brak
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Scio, jak tam Agatka? Lepiej coś?
Myha, a Ty jak się czujesz? Czujesz już, że jesteś w ciąży? Tzn. jakieś mdlości czy cos?Chelsea, ![]() Cytat:
Cytat:
Z CH wychodzę jakbym maraton przebieglaJa ostatnio zamowilam buty na allegro, dzisiaj chyba przyjdą
|
||
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Natka lepiej, juz tak nie marudzi w nocy. Za to chodzi za mna krok w krok. I tylko woła mamo, mamo, mamo... Dziś jem śniadanie a ta przylatuje, ciągnie mnie za ręke, mówi idzie, idzie, idzie, no to ide z nią do pokoju, klocki juz rowalone, ona siada i woła sia tu (w sensie ze siadaj) i tyle było śniadanka
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomożcie, Dominik mi coś ponaciskal na laptopie i nie dziala mi l,o z altem, a ą,ę,ć,ś,ń dzialają normalnie
|
|
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
NATKA nadal nie czuje sie, ze jestem w ciazy. Nadal nie mam zadnych objawów. Dziwnie mi z tym...przy Martynie wszytstkim sie ekscytowałam itd.. Gałskałam sie po brzuchu a tu nic...
jedynie spodnie robia sie coraz bardziej ciasne... Ach te nasze małe geniusze-Martynatez mi zawsze ponaciska taka kombinacje klawiszy, ze ja nawet takiej nie znam Juz widac te różnice pokoleniowe ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- SCIO fajnie jak woła mamama. u mnie ciagle jest tylko tatatata |
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że te nocki macie już lepsze ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Hania na mikołajki dostanie właśnie ten warzywniak lub któryś zestaw z pojemnikiem.

(a ja zięcia
Też wzięłam pampersy piątki i muszę je bardzo ciasno zapinać, w porównaniu do 4+. U Was również nowa szata graficzna?
), ale zaczęłam stopniowo coraz ciaśniej zapinać pieluchę i chyba doszłam do takiego punktu który zapewnia "szczelność". Może też zrób taką próbę?

a nadal karmie przeciez!!! sprawdzalam nawet na stronach brafitterskich i... mam A w porywach B... 65A... jak dziecko z gimnazjum 
Na domiar zatrzasnął wczoraj kluczyki od auta w aucie - 180zł otworzenie drzwi ale myśl, co by było gdyby tam byla Ala przyprawia mnie ciągle o ciarki i dreszcze. 

Bo ja też szukam. Tzn. jeszcze nie zaczęłam, ale wymyśliłam, ze na gwiazdkę od nas Tymuś je dostanie. I bębenek
zębole
. o 3 rano