Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 22:33   #1381
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku byłam na kursie o zakładaniu działalności. Otatnio sporo się ucze i może stąd mniej (choc ja tego nie widzę).

Carmela Agata ma mnostwo zabawek najróżniejszych, a klocki są w użyciu codziennie i nie tylko do wywalenia i robienia bałaganu gdzie indziej. A bawi się dobre pół godziny.
Ja na początek polecałabym jakiś zestaw ze zwierzątkami.

Ja zamówiłam dla Agaty kredki. Bo te co ma juz zmasakrowane są.

Ide. Mam mnóstwo roboty na jutro. Nie wiem jak się ogarne
to wasze dzieci uzywaja kredek do rysowania bo moja zjadla czerwona swiecewa, a drewnianymi raczej uderza i rzuca...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 22:49   #1382
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to wasze dzieci uzywaja kredek do rysowania bo moja zjadla czerwona swiecewa, a drewnianymi raczej uderza i rzuca...
U mnie tez kredkami sie rzuca, w żadnym wypadku rysuje
Kupiłam mu nawet mate wodna, myślalam ze moze ona go zainteresuje, ale nie mazak wodny lata jak pocisk
Musimy Moniu jeszcze poczekać na rysunki naszych dzieci.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 23:04   #1383
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oglądacie polsat? widziałyście jak goście z reprezentacji piłki plażowej (siatkowej?) tańczyli? jaaakie luzaki myślałam, że się zleję A ten jeden jakie ciasteczko

http://www.youtube.com/watch?v=m3HEJk1XV_I
Hahaha dobre!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Pampersów oryginalnych rzadko używam. Jak dla mnie mało chłonne... próbowałam juz z DM, rossmanna, Aldi (bardzo podobne do biedronkowych), oryginalne pampki i wszystkie przelewa....

Domek mała mądrala
Aaa to ja już nie mam pomyslow...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mamy 9-go ząbka Dzisiaj przebiła się Szymonkowi górna, prawa czwórka i lewa jest już "na wylocie".

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

mój tż jak mały coś zrobił to takim niskim głosem zawsze mówił: "oooooooo co zrobiłeś, nie wolno" to teraz jak mały coś zbroi, albo zrobi nagły hałas to odwraca się do nas, robi poważną minę, dziubek z usteczek i mówi "uuuuuuuu", ewentualnie kręci głową na nie, że nie wolno
Cwaniaczek

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zasnęłam o 4.30
Do 2 Tymek ładnie spał, ale ja jeszcze się nie położyłam do tej pory. A jak się zdążyłam położyć, to on po 15 minutach obudził się z płaczem i było tulenie do 4.30. Także troszkę dzisiaj nie dospałam Na szczęście mi szybko mija nieprzytomność - jak wstaję, ledwo stoję na nogach przez kilka minut, ale potem już jest ok i nie czuję zmęczenia.

Jak-On-To-Zrobił??? Niesamowite
U nas na szczęście lodówka bardzo ciężko się otwiera i to jedyne miejsce w domu, którego Tymek jeszcze nie rozpracował

- Kupiliśmy Romer King Plus z bajerancką tapicerką Przyjdzie w poniedziałek
- Oby dzisiejsza noc byla lepsza.
-Naszą lodowke Domek opanowal o perfekcji Szarpie tak dlugo az otworzy. Mielismy fajne zabezpieczenie, ale moja mama jak ostatnio siedziala z nim caly dzien, nie umiala jej otrworzyc i wyrwala blokade Wiec teraz Domek sobie z niej korzysta kiedy chce A lyzeczki wyciaga sobie z szuflady, w prawdzie nie widzi zawartosci, ale wstaje na paluszkach i grzebie az wygrzebie
-Krowa?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że druga piękna noc za nami.
Radzio śpi od około 20stej do około 5,30 rano bez wstawania, bez jedzenia
Jak tak dalej będzie to teleportujemy go do łóżeczka.
Radek tak często w nocy wstawał, że nie miałam siły czekać i go za każdym razem do łóżeczka odkładać.

Cytat:
Tymek ma 14-sty ząb

Cytat:
uwaga, byc moze dorobie sie zmywarki (ale mała 45ke tylko). jakie macie zmywarki, bo szukam najmniej awaryjnej (do tego cichej, mało bioracej wode i pakownej )
Ja mam Bosha i jestem bardzo zadowolona. Do domu na pewno też z tej firmy kupię, tylko wiekszą.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A tak na marginesie muszę kupić coś nowego na moje woreczki z bibułki( po karmienie spadły o 2numery)
Bo biustu już nie mam i mieć nie będę
No chyba ze sie szarpne na nowe cycki
- w co głęboko wierze
Dobranoc mamole
Ja też cierpię na bezbiuscie
I rowniez zbieram na nowe cycki Kiedys wezme w kredyt i tyle

Nie dzialaja mi polskie znaki

Domek dzisiaj byl u mojej mamy, a ja pomagalam mojemu tacie na budowie. Zmarzlam jak diabli brrr!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-03, 23:23   #1384
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja lubię z H&M. Jak dla mnie całkiem przyzwoite i na przecenach można coś upolować.

dla Tymka za kolejny ząb! Może w końcu się wyśpicie
- Też miałam kilka z H&M kiedyś i byłam zadowolona. I bardzo zdziwiona, że są takie fajna, a za nieduże pieniądze

- mooooże... o ile pozwoli ta trójka, co to juz ją prawie, prawie widać

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja polecam H&M, (mysle ze to tez zalezy od biustu, przy duzym te firmy co Brumek podała podobno sa swietne)

to juz te męki Tymka skończą sie w końcu

Brumku a jaki ty jeszcze rozważałaś zakup fotelika (oprócz tego Romera)?
- mój biust zawsze był mały, ale teraz przy karmieniu panache i freyka noszą go idealnie
- chyba jeszcze niestety nie, bo dolna trójeczka już tuż tuż
- jeszcze się nad Maxi Cosi Tobi zastanawiałam. Bardziej mi się nawet podobał z wyglądu i różnych bajerków, ale przeważyła różnica w ilości miejsca. Na korzyść Romera.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
oliweczko miło ze o mnie pamiętasz
Nie piszę, bo nie nadążam za Waszym tempem i jakos nie moge sie wbić w rozmowę ale siedze i jestem na bieżąco
Haniula, tyle razy się zastanawiałam, czemu wpadałaś, pobyłaś chwilkę i przepadłaś na dobre... Wbijaj się, wbijaj! Co tam słychać u młodej Pani Magister?

Cytat:
Brumku byłam na kursie o zakładaniu działalności. Otatnio sporo się ucze i może stąd mniej (choc ja tego nie widzę).
Aaa, rozumiem.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumciu
Widzę ze jednak to Ty zaslugujesz na miano największego zombie ever
Do Warszawy z chęcią bym sie do was wybrała ,tylko czemu taaaaaaak daleko. Jak tylko naiwnie sie okazja wiedz ze se uwolnisz od telikowej rodzinki

2.A tak na marginesie muszę kupić coś nowego na moje woreczki z bibułki( po karmienie spadły o 2numery)
Bo biustu już nie mam i mieć nie będę
No chyba ze sie szarpne na nowe cycki
- w co głęboko wierze
Dobranoc mamole
1. Ależ skąd, ja się wcale nie poczuwam
Daleko przeokropnie, fakt. Ale przecież miałaś tu jakieś biznesy

2. Ubawiłaś mnie Teliczku Szczególnie tymi bibułkami

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Krowa?
Nie
Bajerancką w sensie samego materiału, a nie koloru Wzięliśmy jakiś taki najdelikatniejszy i najbardziej naturalny podobno. Bo jak już się zdecydowałam na ten fotelik, to się okazało, że są 4 różne wersje tapicerki do wyboru (różniące się jakością materiału i ceną) i znowu dwa wieczory zmarnowałam na czytanie o nich i wybieranie Ale co ja Ci tłumaczę, przecież też pewnie wybierałaś
Stary 2012-11-04, 00:26   #1385
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Monia rysuje. Uwielbia rysować. A jak nie rysuje to pakuje kredki do wiaderka i transportuje z miejsca na miejsce. Rzucać tez rzuca, ale wie do czego służą.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 01:05   #1386
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik co Ty tu robisz o tej porze?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 06:57   #1387
mamad1
Zadomowienie

Dziewczyny nie straszcie mniejszymi piersiami po karmieniu, jeszcze o dwa rozmiary... Toż ja wklęsłe będę mieć
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 07:52   #1388
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio czytałam książkę o psychologi rozwojowej dzieci (ze sie znow wymądrez ) i tam autorki twierdziły, ze 1,5 roku to taki kryzysowy czas. gorszy, trudniejszy. DZiecko sie denerwuje bo wie czego chce, ale nie umie tego wyartykułować itd.
też gdzieś to wyczytałam. A emil dość jasno pokazuje czego chce, choć czasami mam problem. każde jego eheheh znaczy co innego. a około 17:30. Emil staje przed bramką w salonie(bo przeważnie tam jesteśmy o tej godzinie) i patrzy na dół mówiac eheeh. więc musimy iśc się myc.pomimo, że po drodzę jest piętro z jego pokojem to się nawet nie zatrzymuje tylko idzie na sam dół do łazienki. a po kapieli idzie do kuchni. staje przed szafką z mlekiem i patrzy na mnie mówiąc : kako
natomiast jesli nie jestem w stanie go zrozumieć, to się denerwuje, ale śpiewem, tańcem i innymi wygłupami odwracam jego uwagę, bo przytulic się nie zawsze da.

Emil złapał katar. trochę temparatury było ale ok. wydaje mi się że to na zęby, bo dziś rano obudził się i zaczął płakać nie dając się uspokoić. dałam nurofen i spi do tej pory. uwierzycie???? moje dziecko śpi.
wczoraj pojeczhaliśmy kupic mu buty na zimę. coś tam wybraliśmy. nałożyliśy i Emil w ryk ani kroku nie chciał zrobic.w moich oczach przerażenie, bo już czas by nosił cieplejsze butki a on stoi jak figura ogrodowa. mówię do męza: wyjmij ciasteczko może przyjdzie do ciebie. emil nie chciał. w końcu(ponieważ to był duży sklep z wieloma regałami i ogromną przestrzenia do biegania) wpadłam na pomysł żeby pograc z nim w chowanego.Emil uwielbia ta zabawę. i ruszył. najpierw nieśmiało,a potem biegał jakby te buty miał już od zawsze. sa za kostkę więc pewnie w tym tkwił problem. Misssion accomplished

Patik:
Witajcie o tak nie ludzkiej porze dla mnie ( północ)
Polecę o sobie:
Mamy armagedon w domu.
Otóż od dwóch dni zachowanie sary bardzo odbiegało od normy, ciągle płacz, ręce, rozdrażnienie, każdy dźwięk jej przeszadzał, piszczała, nie spała, oczy ja narkoman. Dzisiaj było apogeum. Rano obudziłam sie z bólem gardła i głowy, osłabieniem. Sara cały boży dzień przepłakała noszona. Na spacerze godzinę siedziała osowiała. Myślałam że ją coś boli, gardło. Byliśmy na izbie przed wieczorem, osłuchowo czysto, gardło i uszy też. Nie widzi nic złego. Pewnie zęby. Nurofen w dzień dawałam, żadnej reakcji. Myślicie że to duże rozdrażnienie po szczepionce? mija 7 doba.. Po przyjechaniu z izby 2 godziny się szarpaliśmy żeby usnęła.. 4 jej wychodzą już dosyć długo, ma je na wierzchu juz od jakiegoś czasu, tylko jakoś w górę nie idą. Nigdy na zęby tak się nie zachowywała.
Teraz nie śpię, bo mi się pogorszyło, a tż ucho mocno boli od kilku dnii ( dopiero sie przyznał ) i pojechał przed chwilą na izbę.
No armagedon.
I ja zaczytana w blogu chustki, melancholia i nastroje takie mnie dopadły...ale nie mogę sie oderwać.
Ja mam problem z sarą z tv, za dużo jej pozwalam. Mam wyrzuty sumienia. Muszę to zmienić.
Jakie klocki duplo polecacie? jeszcze żadnych nie mamy i chcę kupić..? he?
I: Carmela i Brumek ( czy ktoś jeszcze ma?) macie te skoczki tonity czy jak je się zwie..myslałam o zakupie.. sprawdza się? bawią sie dzieci?
Ale mi pęka głowa. Martwię się o Małą. Jeszcze 4 dni i wracam ze zdwojoną siłą.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 07:58   #1389
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Antek tez dobrze wie do czego sluza kredki, ale niestety najwieksza frajde ma rysujac po podlodze, wiec kredki sa chowane przed nim...

Dzien dobry.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 09:03   #1390
aania_20
Zakorzenienie

hej mamusie
Pozaznaczałam sporo, zostało z tego niewiele
Teraz tak na szybko tylko wpadam.
Wczoraj u teściów byliśmy, ale pomarudziłam w klubie więc już sobie daruję

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
liweczka, Ania wlasnie mialam pisac o tym, ale ciagle zapominam...
Otoz wszystko w porzadku z ta moja kolezanka! Jeszcze kilka razy do niej "zagadalam", az w koncu sie odezwala! To jednak data narodzin Po prostu praktycznie sama z dzieciakami (4 lata, 2 lata, 1 miesiac) i doba za krotka.

to super!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
Ależ mną kołotają emocje.
Właśnie przeczytałam pamiętnik oryginalny z 1939 roku, aż do czasu wyjścia z obozu koncentracyjnego...

poruszająca, piękna histroia!

w ogóle to nasze pokolenie nie może narzekać, dziadkowie przeżyli niewyobrażalne rzeczy, chyba możemy się cieszyć że żyjemy w dość spokojnych czasach.
Moi dziadkowie sporo opowiadali wojnie, jeden dziadek był oficerem w AK, drugi walczył w partyzantce, 300 km przez lasy, w zimie, szedł ukrywając się, żeby do babci wrócić...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Amelce pokazałam się już w nocy, jak się obudziła..
Obudziła się z płaczem, TZ wziął ja do nas do łóżka i przebierał jej pieluchę, wtedy do niej przyszłam ...
Od razu przestała płakać, zrobiła takie wielkie oczka, jakby nie wierzyła i zaczęła mnie rączką delikatnie dotykać po twarzy, żeby sprawdzić czy ja jestem prawdziwa czy na telewizorze I tak leżała i się nie ruszała, jakby się bała, że jak się ruszy to ja zniknę
A potem się rozbrykała i bawiła

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
teraz wiem jak czuję się pies z rzepem na ogonie przyjechała ciocia nie mogę sama się wysikać może uda mi się choć troszkę nadrobić nic nie wiem co się dzieję
jak tam ciotunia? Długo zostaje?
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie biustonosze polecacie? Generalnie chodzi mi o firmę.
Dzisiaj kupiłam sobie jeden w Triumfie i cena mnie powaliła..... Ale musiałam.
Panache, Freya, z polskich Ewa Michalak - uwielbiam jej produkty
najnowszy nabytek mam taki, właśnie czekam aż przyjdzie

Cytat:
Dziewczyny nie straszcie mniejszymi piersiami po karmieniu, jeszcze o dwa rozmiary... Toż ja wklęsłe będę mieć

spoko, mnie się wiele nie zmniejszyły, ale inna sprawa że nie miały się z czego zmniejszać w ciąży był 70e, przed ciążą i po karmieniu 70dd albo 70d, więc bez szału

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 10:30   #1391
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Patik:

I: Carmela i Brumek ( czy ktoś jeszcze ma?) macie te skoczki tonity czy jak je się zwie..myslałam o zakupie.. sprawdza się? bawią sie dzieci?
O cos takiego chodzi?

Ehhh, zapomnialam Patik, ze Ty zdjec nie widzisz... chodzi Ci o taka np. krowe dmuchana, na ktorej sie siada i skacze? Jesli tak, to Antek ja lubi, dziewczyny zreszta tez.

Ania zamawiasz biustonosze przez internet? Mierzysz sie wg tych instrukcji na stronie? I jest ok? Jakos sie boje, wydaje mi sie, ze ja musze przymierzyc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5116.jpg (123,1 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-11-04 o 10:46
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:07   #1392
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny ja polecam biustonosze Fantasie czy jakoś tak.
na forum biuściastych bardzo polecają.Według ich tabel zamówiłam o 10cm mniejszy i jest super najlepszy stanik jak w życiu miałam.
Zupełnie inaczej wyglądam

http://dobrana.iai-shop.com/Jak-dobr...nfo-pol-4.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sim.jpg (12,1 KB, 23 załadowań)
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:09   #1393
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko
jaki kupiłaś rozm pampersów? bo M wczoraj był ale podobnie jak u Telika tylko 5 i 6 były więc odpuściłam

Ale Antoś ma fajną krówkę a te jego oczka

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-11-04 o 11:12
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:49   #1394
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
też gdzieś to wyczytałam. A emil dość jasno pokazuje czego chce, choć czasami mam problem. każde jego eheheh znaczy co innego. a około 17:30. Emil staje przed bramką w salonie(bo przeważnie tam jesteśmy o tej godzinie) i patrzy na dół mówiac eheeh. więc musimy iśc się myc.pomimo, że po drodzę jest piętro z jego pokojem to się nawet nie zatrzymuje tylko idzie na sam dół do łazienki. a po kapieli idzie do kuchni. staje przed szafką z mlekiem i patrzy na mnie mówiąc : kako
natomiast jesli nie jestem w stanie go zrozumieć, to się denerwuje, ale śpiewem, tańcem i innymi wygłupami odwracam jego uwagę, bo przytulic się nie zawsze da.

Emil złapał katar. trochę temparatury było ale ok. wydaje mi się że to na zęby, bo dziś rano obudził się i zaczął płakać nie dając się uspokoić. dałam nurofen i spi do tej pory. uwierzycie???? moje dziecko śpi.
wczoraj pojeczhaliśmy kupic mu buty na zimę. coś tam wybraliśmy. nałożyliśy i Emil w ryk ani kroku nie chciał zrobic.w moich oczach przerażenie, bo już czas by nosił cieplejsze butki a on stoi jak figura ogrodowa. mówię do męza: wyjmij ciasteczko może przyjdzie do ciebie. emil nie chciał. w końcu(ponieważ to był duży sklep z wieloma regałami i ogromną przestrzenia do biegania) wpadłam na pomysł żeby pograc z nim w chowanego.Emil uwielbia ta zabawę. i ruszył. najpierw nieśmiało,a potem biegał jakby te buty miał już od zawsze. sa za kostkę więc pewnie w tym tkwił problem. Misssion accomplished

Patik:
Polecę o sobie:
Mamy armagedon w domu.
Otóż od dwóch dni zachowanie sary bardzo odbiegało od normy, ciągle płacz, ręce, rozdrażnienie, każdy dźwięk jej przeszadzał, piszczała, nie spała, oczy ja narkoman. Dzisiaj było apogeum. Rano obudziłam sie z bólem gardła i głowy, osłabieniem. Sara cały boży dzień przepłakała noszona. Na spacerze godzinę siedziała osowiała. Myślałam że ją coś boli, gardło. Byliśmy na izbie przed wieczorem, osłuchowo czysto, gardło i uszy też. Nie widzi nic złego. Pewnie zęby. Nurofen w dzień dawałam, żadnej reakcji. Myślicie że to duże rozdrażnienie po szczepionce? mija 7 doba.. Po przyjechaniu z izby 2 godziny się szarpaliśmy żeby usnęła.. 4 jej wychodzą już dosyć długo, ma je na wierzchu juz od jakiegoś czasu, tylko jakoś w górę nie idą. Nigdy na zęby tak się nie zachowywała.
Teraz nie śpię, bo mi się pogorszyło, a tż ucho mocno boli od kilku dnii ( dopiero sie przyznał ) i pojechał przed chwilą na izbę.
No armagedon.
I ja zaczytana w blogu chustki, melancholia i nastroje takie mnie dopadły...ale nie mogę sie oderwać.
Ja mam problem z sarą z tv, za dużo jej pozwalam. Mam wyrzuty sumienia. Muszę to zmienić.
agni82 mój też tak miał z butami... tzn chyba nadal ma bo jeszcze nie dał sobie ząłożyć drugi raz.. :/ ale przynajmniej widzę swiatelko w tunelu skoro Twoj sie przyzwyczaił

Patik mój ma taką krowę i baaaaardzo ją lubi
zdrówka

my wróciliśmy z basenu, mały padł już w samochodzie, gotuję rosołek, po południu może spacer? ale miało być słońce, a tu lipa jakaś za oknem :/ zobaczymy

zbliża się wtorek, dzień rozpoczęcia mojego WIELKIEGO sprzątania codziennie wymyślam jakieś nowe rzeczy, gdzie ja to nie posprzątam, oby mi zapał nie minął

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-04 o 11:55
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:51   #1395
Natka_
Zakorzenienie

Hej.

Cytat:
Nie
Bajerancką w sensie samego materiału, a nie koloru Wzięliśmy jakiś taki najdelikatniejszy i najbardziej naturalny podobno. Bo jak już się zdecydowałam na ten fotelik, to się okazało, że są 4 różne wersje tapicerki do wyboru (różniące się jakością materiału i ceną) i znowu dwa wieczory zmarnowałam na czytanie o nich i wybieranie Ale co ja Ci tłumaczę, przecież też pewnie wybierałaś
Tak tak wiem

Cytat:

Patik:
Polecę o sobie:
Mamy armagedon w domu.
No armagedon.
Ładnie Emila podeszłaś
Zdrówka dla chorowitka

Patik, Dominik bardzo lubi tego skoczka, sam na niego wskakuje i skacze, aż spadnie

Miłej niedzieli!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 11:57   #1396
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
U mnie tez kredkami sie rzuca, w żadnym wypadku rysuje
Kupiłam mu nawet mate wodna, myślalam ze moze ona go zainteresuje, ale nie mazak wodny lata jak pocisk
Musimy Moniu jeszcze poczekać na rysunki naszych dzieci.
ba, moja by taka mate przegryzła. co sie dzieje jak dopadnie okład taki z zelem w srodku co mam w lodowce w razie urazów i stuczeń juz nie raz wyrywalam jej z zacisnietej szczeki...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
ja mam bardciej wystajace łopatki niz piersi mi spadly o rozmiar. czyli z B do A a nadal karmie przeciez!!! sprawdzalam nawet na stronach brafitterskich i... mam A w porywach B... 65A... jak dziecko z gimnazjum nie, jak dziecko z podstawówki

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-11-04 o 12:06
Stary 2012-11-04, 12:17   #1397
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania zamawiasz biustonosze przez internet? Mierzysz sie wg tych instrukcji na stronie? I jest ok? Jakos sie boje, wydaje mi sie, ze ja musze przymierzyc.

Ale Antoś słodki!

Kupuję przez internet, na stronie Ewy Michalak jest kalkulator dla jej biustonoszy, bo ma ciut inaczej niż inne, i jest ok. Raz tylko wymieniałam ale dlatego że sama się źle zmierzyłam.
A inne (Panache itp) kupuję z kalkulatora który kiedyś wstawiałam (rozmiarówka brytyjska)
Z tym że wiem jaki fason będzie na mnie dobrze leżał, a jakiego unikać. Trochę różnych mierzyłam przy okazji zakupów w outlcie w Sosnowcu, tam też można świetne znaleźć, i taniej

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 12:50   #1398
brumek
Zakorzenienie

Się witam
Co za pogoda

Cytat:
Patik:
Mamy armagedon w domu.

Patik - a ja mimo wszystko obstawiam zęby. Mówisz, że nigdy tak nie było, ale to czwórki. U nas zęby zawsze dokuczały, ale znośnie. A przy czwórkach właśnie armagedon Krzyki, cierpienie, kosmos. Nawet trójki tak nie bolą. Aha, i najgorsze dni to były też tuż, tuż przed przebiciem się na powierzchnię.

My mamy skoczka-osiołka. Bez szału jest na razie.

Cytat:
Antek tez dobrze wie do czego sluza kredki, ale niestety najwieksza frajde ma rysujac po podlodze, wiec kredki sa chowane przed nim...
U nas to samo Jak dopadnie do jakiegoś flamastra, to ja mu kartkę daje, a on po podłodze, po sedesie, po bidecie

Cytat:
Ania zamawiasz biustonosze przez internet? Mierzysz sie wg tych instrukcji na stronie? I jest ok? Jakos sie boje, wydaje mi się, ze ja musze przymierzyc.
No właśnie mam tak samo. Tez sie boję, choć czasem kusi, bo widzę coś ładnego. Ale nigdy stanika nie kupiłam bez mierzenia i się boję

Antoś Wiesz Aga, że on coraz przystojniejszy? Fajne te bojówki ma.
Stary 2012-11-04, 14:01   #1399
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

ja mam bardciej wystajace łopatki niz piersi mi spadly o rozmiar. czyli z B do A a nadal karmie przeciez!!! sprawdzalam nawet na stronach brafitterskich i... mam A w porywach B... 65A... jak dziecko z gimnazjum nie, jak dziecko z podstawówki
Ja ci oddam ze 2 rozmiary, chcesz?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:04   #1400
alibany
Rozeznanie

Cześć!

Widzę jakies apogeum ząbkowe na wątku zapanowało. U nas dopiero dwójki dolne idą więc jak czytam o tych czwórkach, trojkach ile bólu to przynosi a to jeszcze przed nami......
Od kilku dni mam nieznanego pochodzenia nerwa. ogólnie bez kija nie podchodź. Z tż się ciągle spieramy Na domiar zatrzasnął wczoraj kluczyki od auta w aucie - 180zł otworzenie drzwi ale myśl, co by było gdyby tam byla Ala przyprawia mnie ciągle o ciarki i dreszcze.
Dopiero się miesiąc zaczął a ja już marzę by się skończył....

Agulaa nie wiem czy pisałas, ale którędy dokładnie cieknie Ci ten bidon? Przez słomkę, czy przy gwincie....dziwne by aż taki egzemplarz Ci się trafił....
Z pampersami nie pomogę, bo u nas dady rządza i nie mamy takiego problemu. Zresztą moja mało pije, w nocy wcale więc nie ma co się przelać.

Madziulka a u Szymka poranne rewolucje kupkowe się skończyły?

Aga Antoś na tym zdjęciu rewelacyjny, przystojny, "wymężniał" od ostatnich fotek jakie widziałam

U nas kredki służą zarówno do rysowania po kartce, stole i podłodze ale i do rzucania i jedzenia

Myha jak proces nauki samodzielnego zasypiania Martynki? Zazdroszczę, że się za to wzięłaś....u nas usypianie na rękach a i tak trwa najczęsciej ok godziny. Nie mam w sobie póki co takich pokładów cierpliwości i sił na wieczór, by się za to zabrać...

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-11-04 o 14:12
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:07   #1401
CrazyMachine
Zadomowienie

Patik, ja też stawiam na zęby. Ida zachowywała się wczoraj podobnie. Pierwszy raz widziałam swoje dziecko osowiałe, smutne, aż mi serce ściskało. A jak dziś ma się Sara?
Stary 2012-11-04, 14:13   #1402
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patik Pokaż wiadomość

Sara bardzo lubi sie gibać, ale jest jeszcze za niska i nie dosięga nóżkami do ziemi, trzeba ja trzymać żeby nie fiknęła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 14:19   #1403
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja ci oddam ze 2 rozmiary, chcesz?
przeslesz poczta czy odbiór osobisty

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

kinga spi od 12:00... chyba jedna drzemke bedzie miala skoro tak jej dobrze idzie

Stary 2012-11-04, 14:50   #1404
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
przeslesz poczta czy odbiór osobisty
Mogłabym Ci nawet osobiście dowieźć
Stary 2012-11-04, 14:53   #1405
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Haniula, tyle razy się zastanawiałam, czemu wpadałaś, pobyłaś chwilkę i przepadłaś na dobre... Wbijaj się, wbijaj! Co tam słychać u młodej Pani Magister?

ahh no nie umiem się wbić a tak bez cytowania i tyle co o sobie to nie wypada

A Magister bezrobotna i chyba muszę się zabrac za poszukiwania pracy bo co prawda teraz jeszcze mam zasiłek z UP ale pol roczku szybko zleci a no i chyba już bym trochę 'odpoczęła' od pieluch

A Lenka 2 tygodnie temu przeszła trzydniówke, koszmar jakiś jeszcze w dodatku byłam sama w domu bo tż w delegacji a lekarz do jakiego z nią poszłam zdiagnozował zapalenie gardla, pomimo, że wcale do gardła nie zajrzał a ona zdrowa jak ryba byla, tylko gorączka

No i nie wiem czy pamiętacie jak pisałam ze się martwię ze nie siedzi, ani nie raczkuje itd. Wiec poszlam do rehabilitantki i niby L. ma słabe mięsnie skośne brzuszka i musimy ćwiczyć vojtą.
Straszne te ćwiczenia, w ogole nam nie wychodzą no i specjalnych efektów nie ma myśle czy by nie sprawdzić tego u innego lekarza bo mi nie pasuje zeby skośne miała słabe, bo skoro ona super fika na boki to jak

ela witaj
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 16:13   #1406
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik my mamy taką farmę http://allegro.pl/lego-duplo-6141-mo...740848265.html i to jest Agaty ulubiony zestaw, mamy jeszcze pudełko. Na gwiazdkę dostanie http://allegro.pl/lego-duplo-dom-rod...767147079.html

A ja właśnie szukam dla Agaty cymbałków

Co do telewizji dzieci do 3 rż nie powinno jej oglądać wcale. Jego układ nerwowy nie jest do tego gotowy, za dużo tv powoduje nadpobudliwość. Dziecko przeżywa to co w tv całym sobą, napinają się mięśnie, grmadzi się napięcie, które musi się gdzieś potem wyzwlić. Ale ja dobrze wiem, ze czasem ptrzeba kilku chwil dla siebie, a tv działa świetnie, dlatego osobiście uważam, ze 5-10 minut raz na jakiś czas strasznej krzywdy nie wyrządzi. Bo tv sama w sobie nie jest zła, byle mądrze i rozważnie, nie za dużo i nie za wcześnie.

A teraz ide spać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 19:31   #1407
agni82
Zadomowienie

Patik:

Crazy dzisiaj już o niebo lepiej, nie płakała, bawiła się i spała w dzień 3 godziny. Wprawdzie jak wstała przed 6 rano to ja się słaniałam na nogach myśląc jak przetrwać ten dzień (poszłam spać o 3.30 ), ale potem odżyłam i było ok..
Scio świeetne te klocki 'rodzinKA". A tam nie ma za małych elementów? nie ma ryzyka połknięcia? siakieś takie małe się wydają.. no ale chyba kupię jak wszyscy zachwalają, tylko nie wiem czy sara jeszcze nie za mała..
Sara kredkami też nie maluje, co najwyżej rzuca i gryzie. Znikopis tak samo, więc schowałam i czeka na stosowny wiek właścicielki.
Scio dokładnie sara właśnie przeżywa tv. Napina mięśnie, rękami przewraca zaciskając pięści. Ale robi tak też jak coś ją zachwyci, spodoba się w zabawie.
I tak podczas oglądania teledysków na for4tv ma takie które:
tańczy, smieje się.
Płacze
Są jej obojętne.
Ja wiem ze ona to przeżywa i nie wpływa to dobrze na jej rozwój itp itd.
Już wprowadziłam szlaban powoli.
Alibany 180 zł OMG a nie było inego sposobu? chyba spec zdarł i to grubo za taką usługę.
W piątek w ciuchu kupiłam CIĄŻOWĄ spódnicę jeans do kolan za 4 zł. Nie mogłam jej zostawić Najwyżej sprzedam na all bo rozmiar chyba na mnie byłby za duży.
pozdro
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:45   #1408
myha82
Wtajemniczenie

ufff...chwila dla siebie...
SCIO ja tez robie podyplomówke Jeszcze nie wiem jak to wszytsko sobie zorganizuje. najlepsze, ze termin porodu wychodzi mi na 13 czerwca a 23 czerwca mam egzaminy i potem obrone Podobno sa elastyczni i nie bedzie na szczescie problemu z innym terminem w razie W
ALIBANY dzisiaj Martyna usnela mi przy butli. Po prostu padła. Musze wreszcie uczyc ja samodzielnosci bo nie dam rady potem z 2 na rekach. Jeszcze musze cos zrobic z faktem, ze pół nocy śpi ze mna
Cycki? Nawet nie wypowiadam sie na temat moich worów...Po drugiej ciazy nie chce nawet wiedziec jak beda wygladac. pewnie bede musiaął uwazac, zeby ich sobie nie przydeptac...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:50   #1409
83monia
Zakorzenienie

cos dla wampiromaniaczek http://multikino.pl/pl/wydarzenia/ma...aga-zmierzchu/ (chyba pojde, najwyzej sama ) i tolkienomaniaczek http://multikino.pl/pl/wydarzenia/ma...-pierscieni-2/ (męża namówic nie moge, cos mu sie nie chce, a sama na to nie bede szła...)

Stary 2012-11-04, 21:25   #1410
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Madziulka a u Szymka poranne rewolucje kupkowe się skończyły?
Mamy z tym spokój od ok. 1,5 m-ca

Szukałam dzisiaj 4 h w CH kombinezonu dla Szymonka i nie znalazłam

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości