|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dzień dobry.
Noc spokojna, a dzisiaj mam ja mega katar ![]() Cytat:
Dziękuję za odp. ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że i u nas minie katarek po góra 7 dniach ![]() Hani też się powycierały włoski z tyłu i na bokach ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam też się to body rozciągnęło. Niektóre body z tesco są dobrej jakości, a niektóre beznadziejne. Mamy jeszcze takie różowe w serduszka i ono też jest rozciągnięte. Hania przeszła niedawno na rozmiar 68 ![]() "dżdżownica"- fajne określenie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
śliczny Maksiu, sesja zimowa zaliczona
![]() cudny bobasek! hehe ![]() Cytat:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...Grysikowe.html ja bardzo lubię to ciasto, chociaż dawno nie robiłam, w zeszłym roku miałam fazę na nie. Jak Adaś miał katar to też mu oczka łzawiły, jednego dnia jedno, drugiego drugie ![]() Męczący ten katar jest, więc moze być marudna pod wieczór, katarek pewnie niedługo minie więc zobaczysz czy nastrój jej się poprawi. Jeśli chodzi o to "stawanie" to piszecie, że nie próbowałyście, że nie wiecie, ja tam niemusze mu tego robić, nawet jak go podnosze z łóżeczka to on sztywnieje w nogach chcąc stanać np. na przewijaku. Ja go podnoszę biorąc pod pachy, może Wy inaczej podnosicie i dlatego ciężej to zaobserwować. Gabi, Hania śliczna, włoski widzę, że ma konkretne, mojemu czupryna się przerzedziła troche. Adaś też się przekręca z pleców na brzuch, w drugą stronę nie potrafi. Niektóre bodziaki to masakra. Ostatnio kupiłam disneya, myślałam, że będą lepszej jakosci, ale gdzie tam, wszystko się porozciągało, ze dekolt to do pępka prawie ma, tak samo niektóre ze smyka, porażka. Teraz kupuję tylko takie zapinane na zatrzaski przy szyjce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że objawy Hani nie różnią się od objawów Waszych Dzieciaczków ![]() Masz rację. Od wczoraj obserwuję nóżki Hani i faktycznie tak jest, jak Ją podnoszę pod paszki z kołyski, to Ona się pręży i odpycha nóżkami od podłoża. Czyli ma jednak sztywne nóżki ![]() Ja nie lubię ciuszków disneya. Albo nie mam szczęścia, albo faktycznie są kiepskiej jakości ![]() Ewa, wstaw jakieś zdjęcie Adasia. Z chęcią bym sobie popatrzyła na ciemnoskórego Przystojniak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Zaraz postaram się wrzucić, bo jak zwykle mam z tym problem
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-04 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Adasiek mój kochany
![]() Na jednym zdjęciu fajnie brwi sobie ułożył ![]() Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-12-27 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A u Kaja niestety dziś się pogorszyło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ z Adasia przystojniak, naprawdę! ![]() Ja jestem już przyzwyczajona, że lekarze są skorzy na oko oceniać Kaja, że ma anemię, bo taki bladzioszek z niego ![]() To i ja coś dodam, dawno Kaja nie pokazywałam. Oto mój bladzioszek z piątkowego spaceru i lekkie zdziwienie przy pierwszej kaszce ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-11-04 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Przystojny, bardzo!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#159 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ewa, Kism słodkie maluchy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hania, Adaś i Kaj śliczne dzieciaki ![]() ![]() Kaj ma bardzo ładny sweterek.
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas Kaj donasza po Maksie bodziaki w większości realowe. Niektóre rozciągnięte, niektóre skurczone ![]() ![]() Właśnie dziś zrobiłam wielkie "zakupy" ubrankowe - tzn. zagłebiłam się w przepastne czeluści wnękowej szafy u Kaja i powyciągałam ubranka w mniej więcej rozmiarze 74 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
![]() Sweterek tescowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą chodzi mi po głowie uszycie "przedłużki" do bodziaków - bo im większe rozmiary tym szersze a na szerokości teraz najmniej nam zależy - więc można by wpinać taką przedłużkę jaka to by była oszczędność $ ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieciaczki słodkie
![]()
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przeprosiłam się dziś z maszynką do pieczenia chleba, pyszny wyszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przystojniak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie z jej zdrowiem wydaje się być lepiej, ale z kolei zauważyłam, że ma mniejszy apetyt, więc nie wiem jak to odbierać. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziękujemy w imieniu Adasia
![]() Wróciliśmy własnie od znajomych, Adaś był bardzo grzeczny, zagadywał troszkę, śmiał się, takie grzeczne dziecko to ja mogę zabierac do znajomych ![]() natusiakac21 mnie bodziaki disneya z zatrzaskami przy szyi odpowiadają, ale te ze zwykłym dekoltem już niestety nie. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ja oglądałam kiedyś super nianię, gdzie była u jakiejś dziewczyny, która dopiero co urodziła bliźniaki. Zaproszona była też do domu tej dziewczyny położna, która miała pokazać jej jak się opiekować chłopcami i był wątek podnoszenia i noszenia dzieci, pokazywała ta położna kilka sposobów m.in. takie, gdzie bierzesz dziecko pod pachy i dłonie łączysz z tyłu jego głowki czyli całą szyjkę usztywniasz swoimi dłońmi. Ja małego biorę w ten sposób od jakiegoś 2 miesiaca, bo na początku to podnosiłam go z rożkiem raczej. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-11-04 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem załamana
![]() Rano zawoże małego do mamy i muszę coś działać ale nie wiem bardzo jak. Pomóżcie.
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki odzyskałam kompa, witam się
![]() a co najważniejsze odzyskałam zdjęcia ![]() ![]() ![]() Cytat:
PS...wszystko co nowe i kolorowe podoba się mojemu dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to się rozpisałam ![]() Dobranoc ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-11-04 o 22:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |||
Wtajemniczenie
|
No to mnie rozłożyło
![]() Leje mi się z nosa, kicham raz za razem, gardło mnie boli i mam stan podgorączkowy...buuuuu ![]() Co można brać na przeziębienie, jak się karmi piersią? Póki co próbuję sobie pomóc herbatą z imbirem i wodą z miodem. pola m, jak się zapatrujesz na skład szamponów z Farmony? Wiem, że też zwracasz na to uwagę, a ja dzisiaj przeczytałam skład szamponu, który sobie kupiłam i średnio mi się podoba ![]() Dziękuję za zdjęcia ![]() Adaś jest cudny ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj już było lepiej ![]() O kurcze ![]() ![]() Słodki bladzioszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nigdy nie miałam do czynienia z grzybem na ścianie, ale słyszałam, że ciężko sjest się dziadostwa pozbyć ![]() A ubrania wypierz, to chyba wystarczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
witam się i ja wieczorną porą
![]() po pierwsze to dużo zdrówka dla wszystkich pochorowanych! bidulki ![]() ![]() u nas weekend uciekł jak zwykle nie wiadomo kiedy. od jutra jeszcze tylko 4 tygodnie i jedziemy do Polski ![]() super zdjęcia pokazujecie! słodkie dzieciaczki! dobranoc dla Wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
kism, Kaj ma śliczną buźkę, na zdjęciach nie wygląda jakby był bardzo blady, poza tym na dworze zawsze dzieci wychodzą bardziej blade, nawet mój
![]() Najważniejsze żeby zdrowy był i nie męczyły go żadne pskudztwa. Gabi, no to nieźle Cię rozłożyło. Ja byłam raz chora odkąd karmię, ale czułam, ze zwykłe leki mi nie pomogą, więc od razu poszłam po antybiotyk, dostałam duomox tylko. Ale myślę, że swobodnie można brać to, co się brało w ciąży. No i mnie lekarz kazał zakładać maseczkę na buzię, nigdzie jej nie mogłam kupić i przez to mały się zaraził. Może Ty kupisz, bo szkoda byłoby gdyby Hanię jeszcze oprócz katarku męczyło gardło, tym bardziej, że podczas bólu gardła dzieci różnie reagują, niektóre chcą wtedy ciągnąć cyca, bo to łagodzi ból a inne wręcz przeciwnie, nie tkną jedzenia, bo je boli podczas przełykania. No i jeszcze powiem, że lekarz mi mówił, że przy bólu gardła nie należy stosować miodu, bo to pogarsza sprawę, podrażnia gardło. W każdym razie Zdrówka życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
Miałam po cytowane, wcięło mi, więc tylko napiszę
WSZYSTKIE DZIECIACZKI ŚLICZNE, SŁODKIE I BOSKIE ![]() Wklejam wam link do bloga, który mnie zachwycił (a raczej jego bohaterowie). I obiecuję sobie, że nauczę się robić porządne foty i Szymon też będzie mini modelem. http://lenaikuba.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, wszystkie dzieciaczki są cudowne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Hej, Pierwszy raz od bardzo dawna, będę gdzieś wychodzić(na bal Andrzejkowy) I nie wiem którą wybrać sukienkę no i jakie dodatki do niej...
Jestem strasznie podekscytowana. Daje link jak macie ochotę to możecie pomóc mi wybrać ![]() http://szafa.pl/c12610008-dylemat-andrzejkowy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.