|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
w pracy powiem najwcześniej bo przed świętami (ale to mała firma, lubię tą pracę i chcę być jak najbardziej w porządku), a rodzince w święta |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz zobaczyłam że Twoja dzidzia ma już rączki i nóżki ![]() że też ja tak nie pomyślałam o swojej pracy |
|
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzidzia najważniejsza
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z pracą miałam akurat tak, że od 2-3 lat, odkąd zaczęliśmy myśleć o dziecku, nie szukałam nawet, bo się bałam, że będę miała umowę na czas określony (teraz wiem, że to było głupie myślenie, bo praktycznie na jedno wychodzi, i tak mnie pewnie zwolnią po wychowawczym), że wypadałoby trochę popracować w nowym miejscu, a dopiero po kilku latach ciąża ... no i tak utknęłam na 4 lata w księgarni, i w jakimś stopniu zamknęłam sobie drogę do lepszej pracy, bo studia obecnie nic nie dają, a lepiej było mieć lepsze doświadczenie ... bardzo się boję co będzie potem.
|
|
|
|
#4715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Listopad pęłną gębą za oknem, więc u mnie dziś dzień szlafrokowy (dostałam od męża piękny, mięciusi szlafrok na rocznicę, wiec tylko szukam pretekstów, żeby go nosić
)Ja też wychodzę z takiego założenia, ale jeśli chodzi o wina i piwa z mniej niż 0,5% to raz na jakiś czas się skuszę. To jest mniej alko niż choćby kefiry, soki owocowe czy chleb razowy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-11-05 o 10:34 |
||||
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Ashyshqa już doczytałam o tych kg w ciąży, teraz to ja szukam już tylko ciążowej odzieży, a najbardziej to spodni
|
|
|
|
#4717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wika, Ani@ witamy! buziaki w brzucholki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ogólnie to aż się dziwię, że nie schudłam więcej ![]() Cytat:
). moim dwum najbliższym współpracownikom już powiedziałam, bo byliśmy razem w teatrze i jakoś tak wyszło... no i uknuliśmy plan:po urlopie idziemy do biura szefa wszyscy razem z flaszką. każemy mu najpierw wypić kielicha, i potem wspólnymi siłami powiemy co i jak będzie mi tak znacznie łatwiej. no i jako że dokładnie ci ludzie, którzy ze mną pracują, będą przy tym i będą się cieszyć, to szefowi będzie łatwiej zaraz myśleć o przyszłości i rozplanować to jakoś też pracuję przy komputerze i nic mi na ten temat nie wiadomo, że mogę w ciąży tylko 4 godziny przy kompie pracować... wychodziłoby, że w domu też nie powinnyśmy na wizażu siedzieć ![]() wydaje mi się, że to jakiś przepis z czasów starych komputerów... teraz, przy dużo lepszych monitorach, nie ma co panikować. ale pewnie jak będziesz nalegać, że chcesz max 4 godziny siedzieć, to szef ci pójdzie na rękę... ja w każdym razie mam zamiar pracować normalnie ![]() Cytat:
i sama je chętnie używam.aaa, jeszcze się zastanawiam też nad kosmetykami Töpfer - próbowałam paru rzeczy i są świetne! też trochę droższe niż hipp, ale myślę, że warto w razie uczuleń itp. można też spróbować z serią extrasensitive babydream - składy minimalistyczne, i też całkiem przyjemne. oczywiście w tym przypadku bezzapachowe i bez rumianku itp. - bo na substancje zapachowe czy niektóre roślinki alergicy mogą źle reagować. ale wszystko wydzie "w praniu"
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja powiedziałam szefom jak tylko się dowiedziałam. W zasadzie wolałam tego nie rozgłaszać, żeby "nie zapeszać", ale wiem jaka była sytuacja w aptece jak koleżanka nie powiedziała szefowi od razu, a szefu dowiedział się od kogoś innego. Mała to firma, małe miasto, i wolałam uniknąć takiej niezdrowej i wręcz patologicznej sytuacji jaka była w Jej przypadku. W rezultacie dziewczyna nie wytrzymała psychicznie i chyba od 10 tyg była już na L4. Poza tym osobiście pochwaliłam się tylko trzem przyjaciółkom i moim rodzicom. Mężu swoim i reszcie znajomych, rodzice rodzinie i tak chcąc nie chcąc wszyscy wiedzą ![]() Poza tym chciałabym jak najdłużej być aktywna zawodowo, ale moja praca potrafi dać mi w kość. 7h stania przed monitorem albo latania po aptece. O ile wszystko będzie ok, to chciałabym popracować do końca roku. Później się zobaczy. Bardzo często muszę podnosić ręce do góry żeby coś tam podać, stanąć w magazynie na drabinę żeby coś tam zdjąć, stanąć na krzesełku żeby gdzieś tam sięgnąć. Poza tym niejednokrotnie stres. Praca z ludźmi potrafi być jednak uciążliwa. Generalnie najzdrowsze to to nie jest, a wiadomo, że dla mnie dobro dzidzi i moje jest teraz najważniejsze. Zresztą doktorro już ostatnio się mnie pytał czy chcę jeszcze popracować czy też nie...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-11-05 o 10:40 |
|
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam za rady
chyba faktycznie szefowi powiem po wizycie 21go, a reszcie zespołu i znajomym w pracy w grudniu po prenatalnym Pracuje w korporacji więc raczej to przyjmą dobrze, tym bardziej, że naprawdę chcę pracować tak długo jak pączek pozwoli i wrócić po macierzyńskim. Wychowawczy w ogóle dla mnie nie wchodzi w grę, zwariowałabym w domu to raz a dwa, że chce za jakieś 3 lata drugiego dzieciaczka więc znowu zniknę na ponad pół roku ![]() Tak to najbliżsi już wiedzą, Ci co nie wiedzą dowiedzą się pod koniec listopada na imieninach TŻ
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na każdej wizycie? Mój gin też ma 3d i 4d i na badaniu genetycznym tak przełączał (było to moje 2gie usg). Z tego co mówił jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to nie ma potrzeby robienia usg na każdej wizycie, następne dopiero około 20 tc.
|
|
|
|
|
#4722 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale teraz nie tykam nic...Cytat:
2. o kg pisałyśmy wczoraj. Ja mam porządne 3kg na plusie Cytat:
Cytat:
za wizytę i czekamy na zdjęcie maluszka ![]() 2. Zła jestem troszkę na tą sytuację, bo na prawdę fajna okazja.. może się już nie powtórzyć ale bardzo pragneliśmy Maleństwa i Ono jest dla nas najważniejsze. Martwię się tylko tym co będzie później. Bo wiem, że po macierzyńskim już nie będę miała do czego wracać..Cytat:
Ale Dziecko to cud, największy dar i uważam że nie ma nic ważniejszego ![]() Co będzie to będzie.. |
|||||||||
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
a więc chyba pierwsza dziewczynka będzie na naszym wątku |
||
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cloche wizyta o 15.15...
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze różowe w domu i planuje kupic czerwone żeby im dać szansę
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ciąż i życzę spokojnego ich przebiegu.No to mamy 1 dziewczynkę --- Witajcie U mnie paskudna pogoda ![]() , najchętniej to wróciłabym do łózka dalej leżeć/spać ![]()
|
||
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też właśnie zamówiłam już ciążowe ciuszki. mimo schudnięcia drażnią mnie wszelkie paski, guziki... nie ma to jak wygoda! siedząc w pracy non stop chodziło mi po głowie hasło koleżanki:
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
cloche ja to bym nie wysiedziała tyle przy kompie. I nie chodzi mi o kompa tylko o to siedzenie. Ja to muszę się położyć albo półleżąc, no i wstać i pochodzić co parę minut. Najgorsza pozycja dla mnie to "normalne" siedzenie.
pawie oczko ja to chcę USG na każdej wizycie, nawet to zwykłe. Jestem wtedy spokojniejsza. Jak nie robi badania to co robi? "dzień dobry, jak się Pani czuje" "dobrze" "do widzenia" ? Chociaż na NFZ robią chyba tylko 3 badania przez całą ciążę. Kiedy masz następną wizytę? |
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem będę szukać jakiegoś złobka, może wcześniej się uda dostać miejsce ... ale pogoda paskudna. zaś się budziłam średnio co godzinę w nocy. musiałabym iść do sklepu, a nie chce mi się z łóżka ruszać ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-05 o 10:57 |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać w polsce jest inaczej ![]() no to będą kciuki daj potem znać, co gin mówił. i nie daj się zbywać, wypytaj go o wszystko, co cię nurtuje!
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, na pewno będzie wszystko ok Cytat:
Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie też tak będzie ![]() Super! Ciekawe kiedy mi przyślą
|
|||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Ja dzis przyszlam po pocieszenie.. Jakos sie wczoraj tak dziwnie nakrecilam, ze cala noc nie spalam prawie. Od rana chodze jak zbity pies. Wczoraj mi ustaly objawy ciazowe. I tak ich nie mialam za wiele, ale nawet przeszly mdlosci i piersi mnie juz wcale nawet nie pobolewaja. Naczytalam sie wczoraj (niepotrzebnie kurde) o poronieniach we wczesnych ciazach i sobie dopowiedzialam Ustanie objawow=pierwszy syndrom wczesnego poronienia.Wizyte mam dopiergo 15listopada, ale nie chcialabym sie dowiedziec wtedy ze cos sie zlego stalo z moim dzieckiem. Chyba przesune wizyte na ten tydzien, ale nie chce robic z siebie panikary i przewrazliwionej kretynki Ogolnie to dzien beznadziejny, leje. I ja sie tez tak beznadziejnie czuje. A jaki poniedzialek, taki caly tydzien |
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka co chwila odwala jakieś pilatesowe ćwiczenia na krześle jesteśmy bardzo wyluzowani i nikt się nie dziwi, jak się wyciągnę na dwóch krzesłach na parę minut ![]() no i robię sobie przerwy kiedy tylko chcę, mam ładny park koło biura i sobie spaceruję
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35702.html http://praca-kobiet.wieszjak.pl/ciaz...omputerze.html
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-11-05 o 11:03 |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chciała siedzieć z dzieckiem 2 lata. Mam nadzieję że damy radę finansowo ale na pewno będzie ciężko. Nie miałabym nawet z kim dziecka zostawić a żłobków tu nie ma.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaczęłam 15 tc (jestem dokładnie w 14t i 4d) przytyłam niewiele - może z 1 kg. Ale brzuszek mam już spory, i o ile wchodzą we wszystkie moje spodnie to po jakimś czasie robią się niewygodne i muszę odpinać guzik Za niedługo pewnie kupię specjalne dżinsy ciążowe albo wskoczę w legginsy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Ale jeszcze znajdziesz fajną pracę a dziecko jest na całe życie;*
ale dzidzia najważniejsza
)
ogólnie to aż się dziwię, że nie schudłam więcej
). moim dwum najbliższym współpracownikom już powiedziałam, bo byliśmy razem w teatrze i jakoś tak wyszło... no i uknuliśmy plan:
Ja się raczej zdecyduję na hippa 

Mój gin też ma 3d i 4d i na badaniu genetycznym tak przełączał (było to moje 2gie usg). Z tego co mówił jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to nie ma potrzeby robienia usg na każdej wizycie, następne dopiero około 20 tc.

ale teraz nie tykam nic...
za wizytę i czekamy na zdjęcie maluszka
a więc chyba pierwsza dziewczynka będzie na naszym wątku 
, najchętniej to wróciłabym do łózka dalej leżeć/spać 
, na pewno będzie wszystko ok