Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 20:14   #4651
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nadrabiam
Niedziela, cz. I
(...)
2) Udanych zakupów, ja na razie w swoje jeszcze się mieszcze, ale chyba też mnie czekają jakieś poszukiwania

3) ojjj to sporo przytyła, faktycznie. Ja myślałam, że dużo przytyłam i troszkę się podłamałam. Zawsze u Teściów się ważę- w sierpniu miałam 47,5 a dziś 51.

4) też chcę max 12kg ale może być ciężko
ad 2) ja też się mieszczę we wszystko, bo wręcz schudłam, a brzusia specjalnie jakoś nie widać odkąd wzdęcia mi przeszły ale wszystko sprawia wrażenie uwierające i mnie od tego potem mdli. więc nie ma zmiłuj się...
ad 3)+4) toż jak ty taka drobna kobitka, to raczej te 15 kilo trzeba będzie liczyć. zależnie od budowy i wagi wyjściowej/ilości tłuszczyku i dolegliwości potem waga wychodzi...

w ogóle jak któreś tam kobiety tyją tylko 4 kilo, albo w ekstremalnym przypadku praktycznie tyle co nic, to wynika to tylko z tego, że tracą całą kupę mięśni (to najpierw) i tłuszczu. na samo dziecko trzeba przyjąć około 3kg, wody płodowe dobre parę litrów też ważą parę kilo, samo łożysko, zwiększona ilość krwi w obiegu (podobno około 2 litry - znów 2 kilo)... nie ma co się czarować - to wszystko waży. jak się przytyje za mało nie mając wcześniej nadwagi, to ryzyko jest takie, że straciłyśmy mięśnie, które są bardzo ważne! jak chcemy utrzymać cały kręgosłup w dobrej formie?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jestem okropna
mąż robił kolację - jajecznicę - poprosiłam o zwykłą, bez żadnych dodatków, poza cebulką, ewent.czosnkiem. myślałam, że jak się tak umawiamy, to prosta sprawa - on zawsze daje multum dodatków, typu pieczarki, szynka, papryka itp, ale to jest teraz za ciężkie dla mnie, a na grzyby w ogóle nie mogę patrzeć - ostatnio taką zrobił to połowa byłą do wyrzucenia bo nie ruszyłam. zrobił, woła do stołu, ja ucieszona, bo całe popołudnie mi ślinka ciekła na taką jajeczniczkę ... a tam pieczarki, kiełbaska, cebula, kiełki ... oczywiście nie zjadłam, co gorsza, popłakałam się, i prawie pół godziny płakałam, mąż obrażony, bo stwierdził, że pieczarki i wędlina to podstawa, i że przecież nie dodał papryki, żółtego sera itp....
nie poznaje siebie, zareagowałam jakby to byłą największa życiowa tragedia ...
kochana, ja dzisiaj opieprzyłam mojego, że mył naczynia, zamiast mi przekroić kapustę na ćwiartki po czym się poryczałam i ... no... przeszło. a małż grzecznie przećwiartował kapuchę i poczekał, aż mi przejdzie

a co do chusty, to ja jeszcze zobaczę... jak będę umiała wiązać i dzidzi się spodoba, a ja będę się dobrze z tym czuła, to będę stosować
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:20   #4652
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mam mam pyszniutkie
omnomnom

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:21   #4653
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja zjadłam właśnie kanapki z kiszonymi ogórkami i pomidorkiem.
jutro wizyta u gin...
za wizytę i pozytywnie zazdroszczę ja muszę czekać do następnej środy

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Super! Skoro Tobie mija 100 dni to mi chyba też

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
1.Co do tych chust to też tak uważam, że to super sprawa. Po pierwsze wygoda, a po drugie bliskość.
Jedyne obawy to to, że będę miała problemy z wiązaniem.
Ale nie ja jedna jak widać będę miała swój pierwszy raz z nimi, to jakoś damy radę
Na razie jestem na etapie czytania opinii o chustach bo nie wszystkie nadają się od pierwszych dni życia.

2. lonely_lady
fajnie by było tylko tyle przytyć i nie dosyć tego mój brat ważył 4,1 kg
Ale największym hardcorem jest moja kuzynka. Przytyła 0,5 kg! Urodziła córę 4,3 kg
1. Z tymi chustami to faktycznie może być fajna sprawa.. Na razie się tym nie interesowałam, ale może zacznę mam właśnie obawy co do techniki wiązania..
2. Nie nooo.. to co piszesz jest aż nie do uwierzenia. Jestem w szooooku

Cytat:
mam mam pyszniutkie
ja też mam, własnej roboty. Od mamusi i moje. W tym roku pierwszy raz zrobiłam sama

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:26   #4654
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No wiesz,najważniejsze,aby zdrowe całe było Ale nie będę ukrywać,że teraz strasznie chcielibyśmy dziewczynke tak do kompletu)
Co do jedzenia to z chłopcami jadłam ostre zupki chińskie( wiem,że nie zdrowe ale ciągło mnie strasznie),kapuste kiszoną i tak dalej, od słodkiego nie pamiętam czy mnie odrzuciło bo chyba jadłam ale jakoś tak normalnie jak zawsze a nie ,że musiałam.

W tej ciąży znowu ciągnie mnie do słodkiego,ale raz na jakiś czas skosztuje kapusty kiszonej czy ogórka jak coś robie w domu z tego,ale nie ciągnie mnie do tego
Czyli jak widać wszystko na odwrót..
No ale zobaczymy kto we mnie siedzi
No to 3mam kciuki za dziewczynkę Moja teściowa ma 4 synów, a najstarszy brat Tżta też już dorobił się synka, ja też nie obraziłabym się za chłopca
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:26   #4655
lonely_lady
Zakorzenienie

Cloche masz rację co do tycia w ciąży. Trzeba podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem. Wiadomo, że nie chciałabym przytyć za dużo, ale nie mam zamiaru się jakoś katować, ograniczać i stresować... Moich ciężko wypracowanych mięśni nie chcę tracić fizjoterapeuta mi powiedział, że gdyby nie to że mam tak "niesamowicie umięśnione plecy" to z moim kręgosłupem ciężko by mi było normalnie funkcjonować...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:31   #4656
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
No to 3mam kciuki za dziewczynkę Moja teściowa ma 4 synów, a najstarszy brat Tżta też już dorobił się synka, ja też nie obraziłabym się za chłopca
3 chłopców tutaj już mamy ciekawe kiedy pojawi się pierwsza dziewczynka
Stary 2012-11-04, 20:34   #4657
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Proooooooszę, potrzymajcie magiczne kciuki za to by wpadła mi dziś wypłatka,jak nie wleci to nici z mebli i będę spać chyba na tżcie :< a on na ziemi..

A i jeszcze jedno-jak mowa o badaniach prenatalnych-któraś z Was nie robi??

Cytat:
Dobry wesoły kostek:P Dziewczyny jak maliny

witam się oczywiście pierwsza bo oczywiście już jstem głodna:P
podziwiam godzinę
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dorwałam wczoraj skaner i zeskanowałam zdjęcia malucha. Te z 4d wyszło trochę rozmazane niż w rzeczywistości, bo jest wydrukowane na mocno błyszczącym papierze

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć

my wczoraj byliśmy na USG, podczas którego lekarz zrobił wszelkie niezbędne pomiary i test przezierności karkowej wszystko jest ok z maluszkiem

tylko zastanawia mnie jedna rzecz... wg OM jestem w 11t5d, malenstwo ma 6,47 cm i wg USG jest to 12t6d. Lekarz powiedział, że sądzi iż ciąża jest o tydzień starsza niżby to wynikalo z OM.
Ale.. dzidzius waży aż 63 g.. taką informację mam na wydruku...więc chyba trochę za dużo, nawet jak na 13tc... nie wiem co o tym sądzić
Jesli lekarz nie powiedział, ze coś nie tak to znaczy, że wsyztsko ok

Barszcz lubię, sama nie gotuję bo nie potrafię

nadrobiłam tylko część bo nie mam na razie jak r4eszty.. ale w tym tyg. powinnam mieć więcej czasu to może będe na bieżąco

U mnie mdłości się niestety w dalszym ciągu pojawiają
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:41   #4658
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny bo tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Mój lekarz nie robi usg w 3d ani 4 d. I nie wiem czy powinnam się zapisywać gdzieś indziej? czy w ogóle nie robić takiego?
jak wy będziecie robić?
Stary 2012-11-04, 20:49   #4659
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny bo tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Mój lekarz nie robi usg w 3d ani 4 d. I nie wiem czy powinnam się zapisywać gdzieś indziej? czy w ogóle nie robić takiego?
jak wy będziecie robić?
Hmm mój lekarz ma 3d - jeśli chcesz robić takie badanie to zapisałabym się gdzieś na Twoim miejscu ale to chyba w późniejszym okresie warto zrobić? Czytałam teraz, że pozwala to stwierdzić niektóre wady, których zwykłe usg nie jest w stanie wykryć. Poza tym można zobaczyć buzię ale chyba warto poszukać dobrej kliniki gdzie wykonują takie badania żeby Ci jakichś głupot nie nagadali..
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 20:55   #4660
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jak wy będziecie robić?
Moje koleżanki, których lekarze nie mieli usg 3d nie zapisywały się raczej na takie Mój gin takie ma i liczę, że mi zrobi a już na 90% zdjęcia takie dostanę
To już zależy od tego czy chcesz zobaczyć Malucha dokładniej

Stary 2012-11-04, 20:56   #4661
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jestem okropna
mąż robił kolację - jajecznicę - poprosiłam o zwykłą, bez żadnych dodatków, poza cebulką, ewent.czosnkiem. myślałam, że jak się tak umawiamy, to prosta sprawa - on zawsze daje multum dodatków, typu pieczarki, szynka, papryka itp, ale to jest teraz za ciężkie dla mnie, a na grzyby w ogóle nie mogę patrzeć - ostatnio taką zrobił to połowa byłą do wyrzucenia bo nie ruszyłam. zrobił, woła do stołu, ja ucieszona, bo całe popołudnie mi ślinka ciekła na taką jajeczniczkę ... a tam pieczarki, kiełbaska, cebula, kiełki ... oczywiście nie zjadłam, co gorsza, popłakałam się, i prawie pół godziny płakałam, mąż obrażony, bo stwierdził, że pieczarki i wędlina to podstawa, i że przecież nie dodał papryki, żółtego sera itp....
nie poznaje siebie, zareagowałam jakby to byłą największa życiowa tragedia ...
Oj, biedactwa oboje ale ja bym tak samo zareagowała. Jeśli nie krzykiem Mój mąż już się nauczył, że musi moich instrukcji słuchać w 100% inaczej jest

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
7. Ashysqa ojjj współczuję, trzeba było ich na litość na ciążę wziąć
Że też o tym na czas nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Teraz mam ochotę na piwo
A ja na wino Są bezalkoholowe, może się skuszę na jakąś uroczystość. Któraś z Was próbowała?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:00   #4662
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Są bezalkoholowe, może się skuszę na jakąś uroczystość. Któraś z Was próbowała?
chyba każde piwo nawet bezalkoholowe ma w sobie alkohol
Stary 2012-11-04, 21:08   #4663
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, biedactwa oboje ale ja bym tak samo zareagowała. Jeśli nie krzykiem Mój mąż już się nauczył, że musi moich instrukcji słuchać w 100% inaczej jest

Że też o tym na czas nie pomyślałam

A ja na wino Są bezalkoholowe, może się skuszę na jakąś uroczystość. Któraś z Was próbowała?
TZ mi kupił wino bezalkoholowe. Ohydne:/ smakuje jak zepsute piccolo:/ ale to jest białe wytrawny chce dać jeszcze szanse czerwonemu
Stary 2012-11-04, 21:09   #4664
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jak wy będziecie robić?
ja mam od mojego gina tylko te standardowe. nie wiem, czy ma inne też, ale nie uważam, żeby było to potrzebne. jak gin uzna, że trzeba 3d zrobić, to albo zrobi albo mnie gdzieś pośle
Stary 2012-11-04, 21:13   #4665
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja skolei trzymam kciuki za siusiaka u Ciebie

Cytat:
jak wy będziecie robić?
A to już zależy tylko od Ciebie jakie masz chęć mieć usg Jeśli dodatkowy wydatek na przyjemność jaką jest zobaczenie swojego dziecka bardziej realnie, jest dla Was do zaakceptowania to czemu by nie
Dla mnie już te wszystkie wyniki,prenatalne a później połówkowe to są wydatki konieczne i chyba ostatnie jak na ciąże. Później się zacznie wydawanie kasy

Witam się wieczorkiem.
Objadłam się na kolację: 2 kawałki pizzy z podwójnym serem,sosem czosnkowym i keczupem, banan.. A teraz popijam zimną puszkę sprite i taaaakkk mi dobrze

A że się zapytam czy Wy też tak macie,że nie dobrze Wam z głodu-jecie coś , macie uczucie już przepełnienia i najedzenia, a 5 min później znowu Wam towarzyszy uczucie jakby ssania i głodu?
Nooo kurka wiem że już nic nie zmieszcze a uczucie mam takie jakbym nic nie jadła. Ehhh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:21   #4666
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wina bezalkoholowe? Nie znam. Szampan owszem, taka oranżada dla dzieci.

Cytat:
chyba każde piwo nawet bezalkoholowe ma w sobie alkohol
Owszem ma, ale malutko. Mężuś pozwolił to jutro kupię

Zrobiłam w lipcu nalewkę wiśniową. Tak mnie naszło i polazłam do słoika z łyżeczką, zjadłam wisienkę i wtedy zjawił się mąż. Myślałam, że mi z gardła wyciągnie to tylko wisienka, więcej jest w czekoladkach (tak to sobie tłumaczę).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:27   #4667
sharpnowaja
Zakorzenienie

Ja tam żadnego alkoholu wolę nie tykać.
Stary 2012-11-04, 21:31   #4668
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Wina bezalkoholowe? Nie znam. Szampan owszem, taka oranżada dla dzieci.

Owszem ma, ale malutko. Mężuś pozwolił to jutro kupię

Zrobiłam w lipcu nalewkę wiśniową. Tak mnie naszło i polazłam do słoika z łyżeczką, zjadłam wisienkę i wtedy zjawił się mąż. Myślałam, że mi z gardła wyciągnie to tylko wisienka, więcej jest w czekoladkach (tak to sobie tłumaczę).
Moja mam mi mówiła ze w ciazy ze mną cały czas jadła czekoladki Wisnie w likierze taka miała ochotę

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-11-04 o 21:33
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:47   #4669
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A że się zapytam czy Wy też tak macie,że nie dobrze Wam z głodu-jecie coś , macie uczucie już przepełnienia i najedzenia, a 5 min później znowu Wam towarzyszy uczucie jakby ssania i głodu?
Nooo kurka wiem że już nic nie zmieszcze a uczucie mam takie jakbym nic nie jadła. Ehhh
ja mam inaczej troszkę... teoretycznie jak jem, to jest mi dobrze. pod warunkiem, że nie muszę w międzyczasie pić, oczywiście. ale już po paru gryzach mam wrażenie, że żołądek jest pełny i jedzenie ląduje w przełyku. wtedy wystarczy się tylko szybciej poruszyć i już całe żarcie wraca

nie jadłam od 14tej, a jestem pełna............... pić mi się chce, jednak nie mam gdzie tego picia "wlać"

a co do alkoholu w ciąży - moja mama będąc ze mną w ciąży miała straszne ciągoty do wina. przeraziła się, że jak jakaś alkoholiczka się zachowuje. lekarz jej pozwolił pół szklanki do obiadu pić, bo się okazało, że miała straszną anemię. a takie winko w towarzystwie mięsa może zdziałać cuda urodziłam się zdrowiutka, i - że tak skromnie powiem - najinteligentniejsza z mojego rodzeństwa

xal, jedna wisienka nasiąknięta nie zaszkodzi. toż w kefirze tyle samo alkoholu jest ale wyobrażam sobie akcję twojego lubego - mój by pewnie tak samo zareagował, strasznie rygorystyczny potrafi być całe szczęście nic mnie do alkoholu nie ciągnie.
Stary 2012-11-04, 21:50   #4670
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
OOo a może któraś już z obecnych mamusiek używała chust i "chustowała" dzieciątko?

Albo któraś z przyszłych mam zamierza?
ZamierzamI mąż też będzie nosił

Cytat:
Axella Skąd Ty masz wene już na takie zakupy? Dziewczyny, Wy też już wyszukujecie dziecięce promocje?

Mnie to jeszcze zupełnie nie dopadło. Nie mam żadnych ciągotek w stronę dziecięcych zakupów. Może powinnam zacząć się martwić?
ja zacznę kupować na styczniowych wyprzedażachpóki co tez nic mnie nie ruszatzn. rusza ale nie na tyle, żeby sobie gracić w szafie, poza tym jak już poznam płeć to coś kupię a tak w ciemno to nie ma zabawyPrzesądna nie jestem to nie o to chodzi, po prostu mnie to jeszcze nie jara

Cytat:
jak wy będziecie robić?
ja mam na każdej wizycie takie, bo gin ma taki sprzęt, robi zwykłe i przełącza na chwilę na 3d i 4d. Najlepiej takie usg zrobić ok. 25 tc jak dzidziuś jest już większy i widać ładnie buźkę i różne szczegóły
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 21:53   #4671
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja skolei trzymam kciuki za siusiaka u Ciebie

A to już zależy tylko od Ciebie jakie masz chęć mieć usg Jeśli dodatkowy wydatek na przyjemność jaką jest zobaczenie swojego dziecka bardziej realnie, jest dla Was do zaakceptowania to czemu by nie
Dla mnie już te wszystkie wyniki,prenatalne a później połówkowe to są wydatki konieczne i chyba ostatnie jak na ciąże. Później się zacznie wydawanie kasy

Witam się wieczorkiem.
Objadłam się na kolację: 2 kawałki pizzy z podwójnym serem,sosem czosnkowym i keczupem, banan.. A teraz popijam zimną puszkę sprite i taaaakkk mi dobrze

Łojej łojej właśnie opisałaś mój brzuch i moje uczucia, wiec nie jesteś sama.
I to uczucie powoduje mdłości i taką hmm blokadę w przełyku i muszę zjeść mandarynkę, paluszka, winogrona. Cokolwiek bo inaczej idzie zwariować.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:02   #4672
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Ale się od wczoraj rozpisałyście

My niedawno wylądowaliśmy w domu
Wczoraj spędziliśmy miły wieczór z siostrą męża i jej T., spaliśmy u nich, więc rano śniadanko w 5, a popołudniu pojechaliśmy do teściów i jadłam pyszne mocno czekoladowe ciasto ; przy okazji o dziecku dowiedziała się chrzestna męża i jej synowie , czyli wie już cała najbliższa rodzina

No to biorę się za czytanie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:02   #4673
sharpnowaja
Zakorzenienie

zmykam spać dobrej nocki
Stary 2012-11-04, 22:13   #4674
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście nie mam tak

a co do alkoholu to w ogóle się nie biorę za niego, dziś kupiliśmy tiramisu ale jak poczułam ile tam wódy do podziękowałam chociaż nie powiem, napiłabym się dobrego drina albo winka

dobranoc

Stary 2012-11-04, 22:22   #4675
JennyAniolek
Zakorzenienie

Coś mi wizaż wolno chodzi, więc chyba sobie nie poczytam
Zmykam leżeć i do usłyszenia jutro, dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:39   #4676
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wy będziecie robić?
ja bym się musiała gdzie indziej zapisać, ale i tak o tym myślę, o jak już pisałam u mojej gin już się dzieciaczek nie mieści w całości na usg. ale tak patrzyłam na ceny w różnych gabinetach - średnio 200 zł kiedyś znalazłam fajną ofertę na grouponie, za 90 zł chyba, i nie kupiłam - teraz żałuje, ale może się pojawi jeszcze, bo już dwa razy było. ale jak się zdecyduje na takie, to w nowym roku
jeszcze mam nadzieję, że na badaniach w 20stym tyg będzie 3d, bo coś mi się obiło o uszy, że tylko pierwsze jest tam w 2d - muszę dopytać.

Cytat:
ja tak miałam tylko koło 7-8 tygodnia, i to łagodnie, bo tylko po przebudzeniu kilka razy mnie mdliło, ale zjadłam 2-3 łyżeczki jogurtu i przechodziło.

Cytat:
to u nas na odwrót - dziś powiedziałam, że napiłabym się winka, i mąż mnie namawiał na pół lampki - i nie rozumie że w ciąży NIE

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:40   #4677
Wika28
Zakorzenienie

Witajcie, Dziewczynki Czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 7tc, ciąża jest zagrożona z powodu mięśniaków. Ale jestem dobrej myśli, bo lekarze są zdziwieni, że w ogóle jest. Ja też nie liczyłam na własne dziecko, jestem już po jednej poważnej operacji ginekologicznej, przygotowywaliśmy się z Mężem do adopcji a tu 3 miesiące po ślubie pojawiły się 2 kreseczki. I jak na razie wszystko jest dobrze, tylko mięśniaki trzeba obserwować. Ale zdarza mi się "wariować" z różnych niepokojów, typu opryszczka, czy farbowanie włosów Co jak widzę, nie tylko mnie się zdarza
Na razie próbuję nadrobić cały wątek, a czyta się go jak pasjonującą powieść
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 22:46   #4678
Ani@1987
Rozeznanie

A ja jeszcze chciałam sie przywitać i zmykam spać

Ania, 25 lat, pierwsze dziecko, nie planowaliśmy jeszcze z mężem maleństwa, ale jest i już baaaaardzo sie cieszymy. Chociaz nie ukrywam ze dla mnie ta wiadomosc byla duzym zaskoczeniem...w momencie kiedy dowiedzialam sie o ciazy zmieniałam stanowisko w pracy na to wyczekiwane, o którym marzylam i wiadomo mialam zamiar wpaść w wir pracy!pracuje nadal ale nie wiem chyba juz niedlugo, z koncem listopada/grudnia wybierzemy sie na L4 bo brzuszek moze mi przeszkadzac i nie chce sie za bardzo obciążać pracą. Pracuje jako kosmetyczka.

Termin mam na 2 maja 2013, a jutro juz 16 tydzień zaczynamczas szybko mija ale juz nie moge sie doczekac kolejnego usg...

Na usg w 12 tyg lekarz powiedział nam że on juz na 80%uwaza ze to dziewczynabardzo sie ucieszylam bo skrycie marzylam o dziewczynce (w rodzinie męza ostatnia piątka urodzonych maluchów to same chłopaczki) ale teraz mysle juz tylko o tym zeby bylo zdrowe i płec nie ma takiego znaczenia...
Przekopie sie przez ostatnie strony watku w najbliższych dniach, a teraz zmykam spać.
Dobrej nocy wszystkim przyszłym mamom życze

Edytowane przez Ani@1987
Czas edycji: 2012-11-04 o 23:02
Ani@1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-04, 23:21   #4679
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie, Dziewczynki Czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 7tc, ciąża jest zagrożona z powodu mięśniaków. Ale jestem dobrej myśli, bo lekarze są zdziwieni, że w ogóle jest. Ja też nie liczyłam na własne dziecko, jestem już po jednej poważnej operacji ginekologicznej, przygotowywaliśmy się z Mężem do adopcji a tu 3 miesiące po ślubie pojawiły się 2 kreseczki. I jak na razie wszystko jest dobrze, tylko mięśniaki trzeba obserwować. Ale zdarza mi się "wariować" z różnych niepokojów, typu opryszczka, czy farbowanie włosów Co jak widzę, nie tylko mnie się zdarza
Na razie próbuję nadrobić cały wątek, a czyta się go jak pasjonującą powieść
Witaj u nas, gratuluje ciązy Zycze spokojnych 9 miesiecy

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze chciałam sie przywitać i zmykam spać

Ania, 25 lat, pierwsze dziecko, nie planowaliśmy jeszcze z mężem maleństwa, ale jest i już baaaaardzo sie cieszymy. Chociaz nie ukrywam ze dla mnie ta wiadomosc byla duzym zaskoczeniem...w momencie kiedy dowiedzialam sie o ciazy zmieniałam stanowisko w pracy na to wyczekiwane, o którym marzylam i wiadomo mialam zamiar wpaść w wir pracy!pracuje nadal ale nie wiem chyba juz niedlugo, z koncem listopada/grudnia wybierzemy sie na L4 bo brzuszek moze mi przeszkadzac i nie chce sie za bardzo obciążać pracą. Pracuje jako kosmetyczka.

Termin mam na 2 maja 2013, a jutro juz 16 tydzień zaczynamczas szybko mija ale juz nie moge sie doczekac kolejnego usg...

Na usg w 12 tyg lekarz powiedział nam że on juz na 80%uwaza ze to dziewczynabardzo sie ucieszylam bo skrycie marzylam o dziewczynce (w rodzinie męza ostatnia piątka urodzonych maluchów to same chłopaczki) ale teraz mysle juz tylko o tym zeby bylo zdrowe i płec nie ma takiego znaczenia...
Przekopie sie przez ostatnie strony watku w najbliższych dniach, a teraz zmykam spać.
Dobrej nocy wszystkim przyszłym mamom życze
Witam prawie krajanke Gratuluje ciązy i zycze spokojnych 9 miesiecy

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 07:52   #4680
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam nowe koleżanki
Ja już w pracy od 7

odpukać od wczoraj nie mam napadów głodu i mdłości - oby to już było za mną

miłego dnia dziewczyny !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości